ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Κάγκελο έμεινε ο Καιρίδης μπροστά στον Φαραντούρη



 Κάγκελο έμεινε ο Καιρίδης μπροστά στον Φαραντούρη 

Πετσοκομμα

 


Γιατί πληθαίνει η βία στην Ελλάδα;

 Βία: Μέσα σε μόλις μερικές μέρες, μία σειρά εγκλημάτων απασχόλησαν την επικαιρότητα: Στην Αγία Βαρβάρα ένας 69χρονος δολοφόνησε τον γαμπρό του, με την ενθάρρυνση μάλιστα της (επίσης προφυλακισμένης συζύγου του).  Έπειτα από μερικά 24ωρα, ένας 64χρονος (με ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με μαρτυρίες και δημοσιεύματα) δολοφόνησε επίσης τον γαμπρό του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο άνδρες δεν δίστασαν να εκδηλώσουν την δολοφονική τους μανία, μπροστά στα μάτια των εγγονών τους.

Σίγουρα η ανθρώπινη ιστορία και ειδικότερα το σκέλος της ανάλυσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων είναι γεμάτη στυγερά εγκλήματα, δολοφονίες, επιθέσεις, κακουργηματικές πράξεις (εγκλήματα εκ προθέσεως, εξ αμελείας, με συνείδηση ή χωρίς συνείδηση, εν ψυχρώ ή εν θερμώ). Βεβαίως, οι ακραίες συμπεριφορές και τα ξεσπάσματα βίας αποτελούν συνήθως μια εξαίρεση, η οποία κάθε φορά επιβεβαιώνει τον κανόνα της ομαλής κοινωνικής συνύπαρξης των ατόμων, παρά τους διαγκωνισμούς, τις εχθροπάθειες, τα αντικρουόμενα συμφέροντα, τις δυστυχίες του κάθε ατόμου και τις δυσκολίες του καθημερινού βίου.

Το τέλος της εμπιστοσύνης!

 κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καθεστώς. Κακώς την κατηγορεί η αντιπολίτευση περί αυτού. Εξελέγη με την ψήφο του ελληνικού λαού σε ελεύθερες εκλογές. Υπό την έννοια ότι αυτές δεν αμφισβητήθηκαν. Το πόσο χειραγωγήθηκαν είναι άλλο θέμα. Ζήτημα ισχύος. Η οποία συνδέεται με τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και με τις δυνατότητες μιας οργανωμένης αντιπολίτευσης, αν υπάρχει, να αμύνεται θεσμικά και να ακυρώνει τα όποια παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατία μας ακόμη και στην κατάσταση που ευρίσκεται σήμερα, ημιθανής και σακατεμένη, έχει δυνάμεις που μπορούν να αντισταθούν σε πρακτικές ξένες προς το πνεύμα της. Δεν είναι υπήκοοι όλοι. Καθεστώς λοιπόν δεν είναι. Υπάρχει στον κόσμο ψευδαίσθησις ελευθερίας. Ωστόσο συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό.

Η κυβέρνηση αυτή χωρίς να είναι καθεστώς χρησιμοποιεί, όπου ζορίζεται ή όπου διευκολύνεται, καθεστωτικές πρακτικές. Οσα καταγγέλλονται σήμερα στην Αρχή Προστασίας Πολιτικών Δεδομένων για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και θα προκαλέσουν κατά πάσα πιθανότητα την καταδίκη του υπουργείου Εσωτερικών, ακόμη και με βαρύ πρόστιμο (μετά την αντιπαραβολή των αρχείων), είναι μεν η κορυφή του παγόβουνου, καθώς προστίθενται σε σειρά άλλων καραμπινάτων παραβάσεων και παραβίασης των ατομικών ελευθεριών, αλλά, προσοχή, είναι τα πρώτα που υποσκάπτουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας μετά το 2000. Την εμπιστοσύνη στην εκλογική διαδικασία.