ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι έξαλλος!

exallos-o-kontominas-me-ti-Menegaki---vlepei-tin-porta-exodou-1-315x236Δε φτάνει που το τελευταίο διάστημα έχει τόσα στο μυαλό της…δε φτάνει που οι καιροί είναι ζόρικοι…δε φτάνει που βλέπει να μην περνάει το δικό της και να ψαλιδίζονται οι απολαβές της…βρήκε τον τρόπο να προκαλέσει κι άλλο την τύχη της. Πώς; Ανοίγοντας πόλεμο. Με ποιον; Με αυτόν που αν πας κόντρα απλά…φεύγεις από τον τηλεοπτικό χάρτη.
Ήδη το ισχυρό αφεντικό του καναλιού της Κάντζας έχει αποφασίσει να μειώσει τις απολαβές της Ελένης. Είναι το πιο σημαντικό βήμα για ν΄ ανανεώσει το συμβόλαιο. Αν οι δυο πλευρές φυσικά το ανανεώσουν.
Η παρουσιάστρια ωστόσο φρόντισε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Έδωσε συνέντευξη σε περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας, αντιπάλου Ομίλου και αυτό τον ώθησε στα άκρα!
Η Μενεγάκη έχει να δώσει συνέντευξη δυο χρόνια και το περιοδικό που επέλεξε για να σπάσει-για μια ακόμη φορά-την σιωπή της-είναι εκτός συμφερόντων Κοντομηνά. Και το γράφω έτσι καθώς η παρουσιάστρια είχε δεχτεί τόσο από το «Hello» αλλά και από το «Εγώ» πρόταση αλλά είχε αρνηθεί. Μήπως είναι μια κίνηση… επίθεσης εκ μέρους της μετά την δημοσιοποίηση των μηνιαίων απολαβών της; Μήπως με αυτό τον τρόπο δείχνει να χρεώνει στον Πρόεδρο ή κάποιον συνεργάτη του την διαρροή; Μήπως το γραφείο τύπου γνώριζε και ο Πρόεδρος όχι; Θα δείξει… Πάντως το κλίμα στη Κάντζα είναι πολύ τσιτωμένο…Τόσο πολύ που κάποιοι στους διαδρόμους υποστηρίζουν πώς η μοιραία Ελένη βλέπει για πρώτη φορά την πόρτα της εξόδου.
Πηγή: nasosblog

Κολάζει τους Πατρινούς -και όχι μονο- η Σίσσυ Αβραμίδου

H Σίσσυ Αβραμίδου είναι άλλη μία «καυτή» χορεύτρια που δίνει τον καλύτερό της εαυτό χορεύοντας πάνω στις μπάρες.
Αυτές τις μέρες η Σίσσυ βρίσκεται στην Πάτρα όπου και απολαμβάνει τα μπάνια της. Δείτε την σε σέξι πόζες στην παραλία.


ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΝΩΔΑΛΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ... Πόσοι, λένε, είναι οι εργαζόμενοι στο BBC;


"800" λένε τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης...
"500", το κατεβάζουν, οι μπαμπουίνοι της Συγγρού...

Ιδού λοιπόν ΠΟΣΟΙ πραγματικά είναι:





Κι αυτοί είναι όσοι έχουν μόνιμη σχέση, με συμβάσεις αορίστου χρόνου!

Θέλεις κι άλλα στοιχεία; Εδώ: http://www.avgi.gr/article/479009/akribo-mou-bbc


Anemos

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ "ΓΥΦΤΟΠΑΖΑΡΟ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ!! ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΦΙΤΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗ!!

                 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΟΚ



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Wgr7uKMI

ΒΙΝΤΕΟ!!! Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ" ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ “ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ” ΑΦΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ;

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ, ΕΡΜΑΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ “ΔΙΠΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ”;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΚΑ;

ΓΙΑΤΙ ΤΣΑΒΕΖ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΗΤΑΝ ΟΙ “ΔΑΙΜΟΝΕΣ” ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜ”Ε” ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΛΙΝΟΝ ΕΦΕΡΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ, ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣΑΝΤ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΤΗΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΘΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ;

ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:

 


Δείτε τώρα το βίντεο – ντοκουμέντο.http://tolimeri.blogspot.com/2013/06/blog-post_4974.html 

 

 

 

 


ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΛΟ ΚΙ ΟΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΚΟΥΒΕΛΗΣ!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Καμία σοβαρή κυβερνητική κρίση δεν υπήρξε. Ενα συνηθισμένο ενδοκυβερνητικό «γυφτοπάζαρο» ήταν όλη η υπόθεση, όπως αποδείχθηκε από την απλούστατη λύση που δόθηκε. Μόλις ο Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα κάνει ανασχηματισμό τον επόμενο μήνα, ανασχηματισμός τον οποίον ζητούσαν επίμονα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και ο πρωθυπουργός αρνιόταν, τα πάντα διευθετήθηκαν εν ριπή οφθαλμού! Τέρμα οι παλικαρισμοί περί αποχώρησης από την κυβέρνηση εκ μέρους Βενιζέλου και Κουβέλη. Τέρμα και οι λεονταρισμοί από τοΜέγαρο Μαξίμου περί δήθεν απόφασης του Σαμαρά για προσφυγή στις κάλπες επειδή ήταν σίγουρος ότι θα έπιανε ποσοστό… 37% και πάνω για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση!
Συμβολικά μιλώντας, Βενιζέλος και Κουβέλης πάτησαν πάνω στους 2.500 απολυμένους της ΕΡΤ για να… προσληφθούν οι ίδιοι στο υπουργικό συμβούλιο! Πέτυχαν απολύτως τον στόχο τους. Πέτυχαν και κάτι παραπάνω: να είναι τρικομματική (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) η επιτροπή προσλήψεων στη νέα, ακραία μνημονιακή κρατική ραδιοτηλεόραση και όχι μονοκομματική της ΝΔ, όπως επεδίωκε ο Σαμαράς. Εχοντας πλέον τη δυνατότητα να διορίσουν εκατοντάδες ανθρώπουςπροσωπικά αφοσιωμένους στις σημερινές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Βενιζέλος και Κουβέλης ξέχασαν αμέσως τις «ανυποχώρητες» θέσεις που είχαν προβάλει ότι θεωρούν «αδιαπραγμάτευτη» την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους της και μόνο αφού ανοίξει με όλο το μέχρι το κλείσιμο προσωπικό της συζητούν τις απολύσεις «αναδιάρθρωσης».
Εγκατέλειψαν δηλαδή τους περισσότερους από δυόμισι χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ στη μοίρα τους. Από πολιτική σκοπιά, η ουσία είναι πως όποιος κατά καιρούς πιστεύει ότι ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης μπορεί να ρίξουν την κυβέρνηση με οποιαδήποτε αφορμή, δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από το θεμέλιο της πολιτικής τους. Οπως γράφαμε την Πέμπτη, «η μοναδική “κόκκινη γραμμή” για τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη είναι η συμμετοχή στην κυβέρνηση. Το μοναδικό πράγμα που δεν συζητούν με τίποτα είναι να φύγουν από την κυβέρνηση». Αποδείχθηκε εμπράκτως ότι αυτό είναι το μοναδικό τους κριτήριο, αλλά αυτό δεν δείχνει να το έχει καταλάβει ούτε καν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον συνάγεται από την ομιλία που εκφώνησε τη Δευτέρα το βράδυ στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, σε μια συγκέντρωση προφανώς κατώτερη των προσδοκιών του από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε σαφέστατα προεκλογικό χαρακτήρα - δηλαδή ήταν εκτός τόπου και χρόνου! Το γεγονός άλλωστε ότι απέφυγε επιμελώς να καταγγείλει προσωπικά και ονομαστικά τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέληυποδηλώνει τις μύχιες ελπίδες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην εν εξελίξει εκείνη την ώρα συνάντηση των αρχηγών των κυβερνητικών κομμάτων ενδεχομένως ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ να έριχναν την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτή την ελπίδα άλλωστε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την εξέφραζαν ανοιχτά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στην πλατεία Συντάγματος! Το ζήτημα δεν είναι τι έχει και τι δεν έχει καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας.
Το πολιτικό θέμα που γεννάται είναι ότι με αυτή τη γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκφράσει πολιτικά το νέο ξέσπασμα του λαού με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, άρα δεν μπορεί να του προσδώσει νέα δυναμική ή να προσποριστεί πολιτικά και εκλογικά οφέλη από το νέο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας. Ετσι όμως αφήνει τα περιθώρια στην κυβέρνηση να περνάει την πολιτική της, καθώς οι προβαλλόμενες αντιστάσεις παραμένουν πρωτίστως αυθόρμητες, αποσπασματικές, χωρίς την αναγκαία συνέχεια, χωρίς στρατηγική και τακτική. Ολα αυτά όμως έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς η κοινωνική ένταση κάτω από μια επίπλαστη αδράνεια, απάθεια, απόγνωση που λανθασμένα ερμηνεύεται συχνά ως «ηρεμία».
Οσο περισσότερο τα κόμματα της Αριστεράς δεν κατορθώνουν να προβάλλουν προγράμματα και τακτικές εξόδου από την κρίση τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ενδεχόμενες κοινωνικές εκρήξεις να έχουν ακροδεξιού χαρακτήρα πολιτικές συνέπειες. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό, αλλά τα σημάδια κόπωσης στις σχέσεις λαού και Αριστεράς είναι εμφανή. Αυτό ενθαρρύνει -για να μην πούμε αποθρασύνει- την εξουσία και όσους τη στηρίζουν να γίνονται διαρκώς πιο επιθετικοί, πιο αντιλαϊκοί, πιο αρπακτικοί. Η χώρα κυβερνάται με όλο και πιο αυταρχικό τρόπο, η δημοκρατία συρρικνώνεται. Το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό αλλά στην Ελλάδα έχει προσλάβει τις πιο ακραίες διαστάσεις. Αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό, όσο και αν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης χαίρονται γιατί με άνεση λιώνουν εκατομμύρια Ελληνες με την πολιτική τους, απέναντι στην οποία δεν δείχνουν να αντιστέκονται.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σκέψεις ενώ περιμένουμε την τελική (;) συνάντηση των τριών




Σε αναμονή της συνάντησης των τριών αρχηγών και με την αγωνία στο κατακόρυφο για τα αποτελέσματα της, δηλαδή πως θα λυθεί τελικά το μέγα για τη Δημοκρατία ζήτημα της ΕΡΤ , αφήσαμε τη σκέψη μας να περιπλανηθεί σε ερωτήματα και πιθανές απαντήσεις.
Δεν είναι κακό που οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θυμήθηκαν την παραβίαση του συντάγματος και την καταπάτηση της Δημοκρατίας. Που ανήγαγαν το αυθαίρετο και αντισυνταγματικό  κλείσιμο της ΕΡΤ σε κεντρικό πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας. Καθόλου μάλιστα. Γιατί, έτσι, ίσως και άθελα τους άνοιξαν τη συζήτηση για το τι είναι και πως πρέπει να λειτουργεί – και να υπερασπιζόμαστε – ακόμα και αυτή την αστική, κοινοβουλευτική, Δημοκρατία. Που η πλήρης καταπάτηση ή εξαφάνιση της οπωσδήποτε δεν είναι προς το συμφέρον του λαού. Θα προσθέταμε ότι η μείωση των δημοκρατικών αντανακλαστικών της κοινωνίας – του λαού – που παρατηρούσαμε τα τελευταία χρόνια ήταν ανησυχητική. Ερμηνεύσιμη μεν. Ανησυχητική δε.
Οι σοσιαλδημοκρατικοί εταίροι της Ν.Δ. στην κυβέρνηση όμως – επιφανής συνταγματολόγος ο ένας, νομικός και με θητεία στην αριστερά και τις ιδέες της ο άλλος – δεν δικαιολογούνται και ούτε συγχωρούνται να ξεχνάνε και να αιφνιδιάζονται από τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές συμπεριφορές της Ν.Δ. Η Ν.Δ., για άλλη μια φορά, αποδείχνεται ότι είναι πιστή στα βαθύτερα «πιστεύω» της. Δεν υπήρξε ποτέ η δεξιά δημοκρατική. Ούτε επί εποχής του καλού Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως θέλησε να μας πείσει προ καιρού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ.Αλ Τσίπρας, μιλώντας στο Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ακόμα περισσότερο δεν δικαιολογούνται ούτε συγχωρούνται να μην έχουν σκεφτεί ότι Μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι και τα σχετικά μέτρα ευθέως οδηγούσαν στην αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους και βεβαίως της λαϊκής κυριαρχίας, άρα κάθε λογής Δημοκρατίας: πολιτικής και κοινωνικής. Δηλαδή πάει να πει της ίδιας της Ελευθερίας μας. Όχι μόνο δεν ήθελαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο αλλά με μεγάλη προθυμία εργάστηκαν – πάντοτε υπό το πρόσχημα της διάσωσης της χώρας από την κρίση και τους δανειστές – ακριβώς ενάντια στο Έθνος, το λαό και το Κράτος. Ενάντια στις ελευθερίες και κυριαρχία τους.
Δεν έχω την απαίτηση να είχαν διαβάσει και πάρει υπόψη τους αυτά που προέβλεπαν οι Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Ρόζα κλπ. Ότι δηλαδή ο καπιταλισμός, ιδιαίτερα στην ιμπεριαλιστική εποχή του, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και κανένα συμφέρον από τη διατήρηση της Δημοκρατίας – πολύ περισσότερο το βάθεμα και την επέκταση της -  της λαϊκής κυριαρχίας και ελευθεριών, ακόμα και την ανεξαρτησία των κρατών. Αλλά περίμενα ότι κάτι θα είχαν καταλάβει – υποψιαστεί έστω – από τις επαφές τους με τα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης και του τόπου (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εκδότες και καναλάρχες, κλπ). Τίποτα δεν είχαν καταλάβει όταν υπέγραφαν και στη συνέχεια ψήφιζαν ως νόμους, τις απαιτήσεις τους; Όταν οι ίδιοι στη Βουλή, όχι μια αλλά πολλές φορές καταπάτησαν τον κανονισμό της Βουλής, παραβίασαν συνταγματικές αρχές και ελευθερίες του λαού; Το ήξεραν μια χαρά. Τώρα απλά ήρθε η ώρα οι δυο στους τρείς να περισσεύουν. Και τότε θυμήθηκαν τη Δημοκρατία.
Επαναλαμβάνω ότι κι έτσι είναι θετικό που τη θυμήθηκαν και σήκωσαν αεράκι γι αυτήν. Αλλά δεν πρέπει να πιστέψουν – και μαζί ο λαός μας – ότι κατά βάθος νοιάζονται για τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες του λαού και συνεπώς της χώρας. Τα κάθε λογής στηρίγματα και υποστηρίγματα του καπιταλισμού / ιμπεριαλισμού, όσοι αποδέχονται και διαδίδουν τις αρχές τους: ανταγωνιστικότητα, ιδιωτική πρωτοβουλία, παγκοσμιοποίηση κλπ κλπ συνειδητά ή ασυνείδητα  στρέφονται ενάντια στη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες του λαού.

Βρήκαν γιατί κάνει μεταστάσεις ο καρκίνος

metastaseis-karkinouΒρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν γιατί εξαπλώνεται ο καρκίνος στο σώμα – ένα εύρημα που πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τη νόσο.
Η έρευνά τους εστιάζεται στον μηχανισμό που εμφανίζεται όταν τα καρκινικά κύτταρα αλληλεπιδρούν με τα υγιή, προκειμένου να «ξεφύγουν» από την περιοχή όπου πρωτοαναπτύσσονται για να μετασταθούν σε άλλα σημεία.
Οι επιστήμονες ήξεραν ότι τα καρκινικά κύτταρα επιστρατεύουν υγιή κύτταρα για να μπορέσουν να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις στο σώμα, αλλά το πως γινόταν αυτό και πως θα μπορούσε να ελεγχθεί παρέμενε άγνωστο.
Όπως όμως γράφουν στην επιθεώρηση «Nature Cell Biology» επιστήμονες από το University College του Λονδίνου (UCL), κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν αυτή την διαδικασία, χρησιμοποιώντας δύο είδη εμβρυϊκών κυττάρων: τα κύτταρα νευρικής ακρολοφίας (neural crest cells) και τα πλακοειδή κύτταρα (placode cells).
Τα κύτταρα νευρικής ακρολοφίας μοιάζουν με τα καρκινικά όσον αφορά την «χωροκατακτητική» συμπεριφορά τους (σ.σ. ο καρκίνος εισβάλλει τους παρακείμενους ιστούς για να μπορέσει να εξαπλωθεί).
Τα πλακοειδή κύτταρα, εξάλλου, επιτέλεσαν τον ρόλο των υγιών κυττάρων στην νέα έρευνα.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν τοποθέτησαν κύτταρα νευρικής ακρολοφίας δίπλα στα πλακοειδή, τα πρώτα υπέστησαν μια «δραματική μεταμόρφωση» και άρχισαν «να κυνηγούν» τα δεύτερα. Την ίδια στιγμή, τα πλακοειδή εξεδήλωσαν μία συμπεριφορά «αποφυγής» των κυττάρων νευρικής ακρολοφίας.
Η όλη διαδικασία διαπιστώθηκε ότι εξαρτάται από την παραγωγή ορισμένων χημικών μορίων από τα πλακοειδή κύτταρα, τα οποία προσελκύουν εκείνα της νευρικής ακρολοφίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρομπέρτο Μεγιόρ, από το Τμήμα Κυτταρικής & Αναπτυξιακής Βιολογίας του UCL, πιστεύουν ότι ακριβώς το ίδιο γίνεται και με τα αληθινά καρκινικά κύτταρα, τα οποία «κυνηγάνε» και τελικά προσκολλώνται στα υγιή επειδή αυτά εκπέμπουν μόρια που τα προσελκύουν.
Όπως εξήγησε ο δρ Μεγιόρ, οι περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο δεν οφείλονται στην δημιουργία του πρώτου (πρωτοπαθούς) όγκου, αλλά στην εμφάνιση των μεταστάσεών του (δευτεροπαθείς όγκοι).
Τώρα, λοιπόν, που διαπιστώθηκε ότι το κλειδί για τις μεταστάσεις είναι τα χημικά μόρια που παράγουν τα υγιή κύτταρα, «θα είναι σχετικά εύκολο να επινοήσουμε φάρμακα που θα επεμβαίνουν για να αποτραπεί η προσκόλληση των καρκινικών κυττάρων στα υγιή», εκτίμησε.

«Ο Λαζόπουλος μας είχε ανασφάλιστους και μας απέλυσε γιατί κάναμε στάση εργασίας για την ΕΡΤ»

lakis-lazopoulos-1«O κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!».
Με αυτά τα λόγια οι απολυμένοι και οι απολυμένες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αναφέρονται στην απομάκρυνσή τους από την τηλεοπτική εκπομπή, μετά το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης στον Alpha, το οποίο συνέπεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ.
«Οταν στις 11 Ιουνίου έπεσαν πολύχρωμες μπάρες στην ΕΡΤ, οι πέντε ταξιθέτες / ταξιθέτριες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αποφασίσαμε συλλογικά και ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΤΙΤΑ» γράφουν, συμπληρώνοντας πως γνώριζαν ότι «δεν καλύπτονταν θεσμικά, αφού ανήκουν στο πλήθος των χιλιάδων ανασφάλιστων-αφανών εργατών».
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την παραγωγή της εκπομπής και αποχώρησαν για το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οταν μια βδομάδα μετά επικοινώνησαν με την παραγωγή για να μάθουν αν θα βγει στον αέρα η εκπομπή, πληροφορήθηκαν, όπως λένε από τρίτους πως είχαν απολυθεί. Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ακόμη πως «ο χώρος εργασίας» τους ήταν «μια αποθήκη» και η εργασία τους «ανασφάλιστη και μαύρη».

Η χούντα Σαμαρά επεκτείνεται και στο διαδίκτυο

Το troktiko.eu & η εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» ξεκινούν δικαστική διαμάχη με την ΕΕΤΤ και το υπουργείο οικονομικών για το nerit.gr
nerit-gr
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 κατοχυρώσαμε ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την προβλεπόμενη διαδικασία το domain nerit.gr (Την ίδια μέρα, να θυμίσουμε, ο Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει το όνομα του νέου δημόσιου οργανισμού που υποτίθεται ότι θα λειτουργούσαν άμεσα).
Η κατοχύρωση του nerit.gr από ιδιώτες φυσικά και αυτονόητα συνθλίβει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί οργανωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης του δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης καθώς και τους αστείους ισχυρισμούς τους ότι υπήρχε προετοιμασία πολλών εβδομάδων πριν την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Η κατοχύρωση του nerit.gr από ένα blog αποδεικνύει περίτρανα ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απλά μια ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ που απαίτησε ελληνικό δημοσιοϋπαλληλικό αίμα και Σαμαράς και Στουρνάρας έτρεξαν να το δώσουν την επόμενη μέρα (ΑΜΕΣΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ) με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κανένα σχέδιο δεν είχαν. Έκλεισαν την ΕΡΤ γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να διώξουν 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που είχε ζητήσει η τρόικα και δεν είχε ετοιμάσει ακόμη ο Μανιτάκης. Είπαμε… απολύονται οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν. Και ξεκινήσαμε με την ΕΡΤ. Τόσο απλό.
Αυτά ως προς την ουσία. Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ…
Επειδή υπάρχουν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι (όχι από αυτούς που απολύονται) που προκειμένου να εκτελέσουν την εντολή ενός υπουργού (ακόμη και παράνομη) είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν και τα ελληνικά που ξέρουν, έχει αξία να αναφέρουμε τα εξής:
Εκείνη την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, μέσω της WEBTEC, εταιρείας με την οποία συνεργαζόμαστε, κατάφεραμε και κατοχύρωσαμε τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση (nerit.gr), επειδή ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Και ήταν ελεύθερη και διαθέσιμη επειδή μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς άλλος δεν είχε θελήσει να την κατοχυρώσει. Αν ήθελε, θα το είχε κάνει.
Άρα, εκείνη τη στιγμή που ο blogger του troktiko.eu μπήκε στη διαδικασία να κατοχυρώσει το nerit.gr, ήταν ο πρώτος Έλληνας που θέλησε να το κάνει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Κεδίκογλου ή ο Στουρνάρας δεν είχαν δείξει την παραμικρή θέληση να το κατοχυρώσουν. Την παραμικρή… Ούτε αίτηση είχαν κάνει. Ούτε τη διαδικασία είχαν ξεκινήσει. Ούτε καν είχαν ρωτήσει πως γίνεται η κατοχύρωση. Τίποτα.
Από εκεί και πέρα, τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Το nerit.gr σε μια καθαρά συμβολική κίνηση αναμεταδίδει το κομμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ, γίνεται διεθνές θέμα, παίζει παντού, δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις μέχρι την Παρασκευή το βράδυ οπότε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με μια «απίστευτη» απόφαση, που δεν στηρίζεται πουθενά και δεν έχει την παραμικρή νομική βάση, αποφάσισε να το κλείσει. Επειδή τους το ζήτησε ο Στουρνάρας.
Λοιπόν κύριοι, σας έχουμε νέα…
Από εχθές το βράδυ ο blogger του troktiko.eu που είχε κάνει την κατοχύρωση στο όνομά του μεταβίβασε το nerit.gr στη ΣΑΡΙΣΑ Ε.Π.Ε., την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα το ΧΩΝΙ.
Αυτή τη στιγμή οι νομικοί της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ» μελετούν τα στοιχεία και ετοιμάζουν τη κοινή δικαστική αντεπίθεση μας. Θα κληθείτε σύντομα να δώσετε εξηγήσεις. Ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν χρειαστεί.
Φυσικά το troktiko &  Το ΧΩΝΙ θα αναλάβουν τον «επικοινωνιακό πόλεμο».
Δεσμευόμαστε…
Δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην μάθει για τη δεύτερη φασιστική κίνηση της κυβέρνησης αυτή τη φορά στο διαδίκτυο. Και ακριβώς επειδή έχει να κάνει με το διαδίκτυο, θα σας μισήσουν και ακόμη και οι δικοί σας οπαδοί. Όσοι δεν σας είπαν φασίστες με την ΕΡΤ, θα σας πουν τώρα.
Επαναλειτουργήστε το nerit.gr ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, όπως ακριβώς το κλείσατε. Τόσο ΑΜΕΣΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ.
Όταν ο κόσμος πληροφορηθεί για το πώς πήρε τις αποφάσεις του ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ βραδιάτικα… (με όλες τις λεπτομέρειες την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ) θα γελάσει ο κάθε πικραμένος δημοκράτης (ακόμα και νεοδημοκράτης). Και μετά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μας πείσει η κυβέρνηση ότι δεν έχει επιβληθεί χούντα στην Ελλάδα, με «μαύρο» στην οθόνη και φασιστικό κλείσιμο site στο διαδίκτυο.
Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα, που βρίσκεστε πίσω από όλα αυτά…
Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι γουστάρετε στο «τσιφλίκι» σας που λέγεται Ελλάδα, επειδή έτσι σας είπε η Μέρκελ, είστε βαθιά γελασμένος.
Το ίδιο να πείτε και στον Πρωθυπουργό σας.
Τα υπόλοιπα διαβάστε τα την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Οι ναζιστές της ‘Χρυσής Αυγής’ είναι μαντρόσκυλα των καπιταλιστών.



Οι “αντισυστημικοί” που υπηρετούν το σύστημα και διαχωρίζουν τους εργάτες με βάση το χρώμα τους, για να τους διασπάσουν απέναντι στην εργοδοσία, να τρώγονται μεταξύ τους, να χρεώνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλο. Εκμεταλλεύονται το πρόβλημα της ανεργίας γιο να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα και για να καλλιεργήσουν το ρατσισμό ανάμεσα στους εργάτες. Για την ανεργία και για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που κλείσανε δε φταίνε οι αλλόχρωμοι. Την ανεργία τη δημιουργεί η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Τους συμφέρει για να σώσουν τα κέρδη τους και για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους που ακόμα δουλεύουν. Τους χρησιμεύει ώστε αυτοί που δουλεύουν να δουλεύουν περισσότερο και με χειρότερους όρους και από την άλλη να υπάρχει μία έτοιμη στρατιά ανέργων που θα δεχτούν να δουλέψουν σον σκλάβοι. Σε τελική ανάλυση, ενώ ο καπιταλιστής τα παίρνει και από τον Έλληνα και υπό τον ξένο εργάτη, η Χ.Α τους βάζει να τσακώνονται μεταξύ τους για να μην καταλάβουν ότι αυτός είναι που τους κλέβει τον ιδρώτα και τους πετάει στην ανεργία όποτε τον βολέψει.
Με την ίδρυση του δουλεμπορικού γραφείου η “Χρυσή Αυγή” αναλαμβάνει το ρόλο του ντίλερ των επιχειρηματιών, που αναζητούν φτηνό εργατικά χέρια με εξευτελιστικά μεροκάματα (18 ευρώ), χωρίς δικαιώματα. Πρόσφατο παράδειγμα η ίδρυση «γραφείου ευρέσεως εργασίας» στην Πάτρα, όπου αξίωνε να βρίσκει δουλειά μόνο σε Έλληνες με μεροκάματα 18 ευρώ και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Η συγκράτηση αυτού του παραμάγαζου βέβαια έχει και άλλη πλευρά. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει, μέσω τέτοιων και άλλων δράσεων, τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων. Αλήθεια, τι διαφορετικό κάνουν τόσα χρόνια τα κόμματα της “φαυλοκρατίας” και της ‘διαφθοράς”, όπως τα ονομάζει η ¨Χρυσή Αυγή¨, που για να αρπάξουν την ψήφο των απελπισμένων, τάζουν “αποκατάσταση” με 2μηνες-3μήνες συμβάσεις; Σε όλα τα παραπάνω η συγκυβέρνηση συνηγορεί.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής: ‘ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ··
ΛΕΝΕ 1:
ότι παλεύουν αγαπάνε την πατρίδα και νοιάζονται για τον ελληνικό λαό.
ΚΑΝΟΥΝ 1:
Ο βουλευτής τους  Η. Παναγιώταρος στην Βουλή δήλωσε ότι στηρίζει νόμο για την πώληση ελληνικών νησιών σε ιδιώτες.
ΛΕΝΕ 2:
Ότι νοιάζονται για τα προβλήματα και την φτώχεια του ελληνικού λαού και θέλουν να πάρουν μέτρα απέναντι τους.
ΚΑΝΟΥΝ 2:
Καταψήφισαν στην βουλή το νόμο που πρότεινε το ΚΚΕ για την λήψη μέτρων ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση σε τράπεζες.
ΛΕΝΕ 3:
Ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο και στα αντιλαϊκά μέτρα.
ΚΑΝΟΥΝ 3:
Καταψήφισαν σιη βουλή μαζί με την συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-·ΔΗΜΑΡ) την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΤΟΥΣ
Καταδίκασε την δράση της «Χρυσής Αυγής» Είναι μια ναζιστική·-εγκληματική οργάνωση που θέλει εσένα και τους γονείς σου σκλάβους των αφεντικών. Το μίσος τους για τους εργάτες το αποδεικνύει η ιστορία, αλλά και η δράση τους στο σήμερα. Ως ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ, πήγαιναν-πηγαίνουν- και θα πηγαίνουν πάντα κόντρα στα συμφέροντα του εργάτη και για να εφαρμόσουν τις εντολές από τους καπιταλιστές, δε δίστασαν μπροστά σε κανένα έγκλημα! Μην ψαρώνεις στην ανοιχτή κοροϊδία, όταν μοίραζαν μακαρόνια για να σου κλείσουν το στόμα! Απομόνωσε τους στο σχολείο, στην δουλειά, στην γειτονιά σου. Αποκάλυψε τον ρόλο τους. Οργάνωσε την πάλη σου. Έτσι αντιμετωπίζεται η δράση αυτού του μορφώματος.


ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.


Για τη Μερσίνη της Τουρκίας αναχώρησε την Τρίτη 19 Ιουνίου η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης όπου θα πάρει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 που για το άθλημα της κωπηλασίας ξεκινούν 21 και ολοκληρώνονται στις 23 Ιουνίου.
Η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια που πριν δυο εβδομάδες στη Σεβίλλη της Ισπανίας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, θα αγωνιστεί και στους Μεσογειακούς στο ίδιο αγώνισμα προσπαθώντας να επαναλάβει τον «άθλο» της στην δεύτερη διεθνή της εμφάνιση στη νέα κατηγορία.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος  Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γιώργος Μπικογιάννης δήλωσε: «η Κατερίνα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και η προετοιμασία της πήγε πολύ καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είμαι πολύ αισιόδοξος και περιμένω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ


Πρωτοβουλίες για αγωνιστικές δράσεις
  • Η ΚΑΠ και η αγροτική πολιτική συνολικά δεν παίρνουν φτιασίδια
  • Μοναδική προοπτική για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες η ανατροπή της στα μπλόκα του αγώνα
Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για διεκδικητικές δράσεις και η οργανωτική ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, συζητήθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτικών μπλόκων - συγκροτήθηκαν κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων - που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 15 Ιούνη, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στη σύσκεψη, εκτιμήθηκε πως η κατάσταση για τους αγρότες έχει χειροτερέψει σε σχέση με την περίοδο των μπλόκων, καθώς, νέα χαράτσια προστίθενται στο μακρύ κατάλογο που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενώ η νέα ΚΑΠ κινείται σε χειρότερη κατεύθυνση για τους αγρότες και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία.
Ιδιαίτερα για τη νέα ΚΑΠ, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι οδηγεί σε μείωση των επιδοτήσεων - ήδη από το 2014 θα ισχύσει μείωση των άμεσων επιδοτήσεων κατά 5% - σε νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες και σε μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων - υπολογίζεται στο 5%.
Κι αποφασίστηκε, με την τελική κατάληξη των αποφάσεων της νέας ΚΑΠ, να υπάρξει ενημέρωση στους αγρότες με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες για τις αντιαγροτικές αποφάσεις, καθώς, όπως τονίστηκε, γίνεται σήμερα πιο καθαρό ότι για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των αγροτών πρέπει να στρέφονται συνολικά ενάντια στην ΚΑΠ, ως την ανατροπή της. Η ΚΑΠ -σημειώθηκε- λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής με ταυτόχρονο ξεκλήρισμα των φτωχών και τμήματος των μεσαίων αγροτών, δεν παίρνει φτιασίδια, δεν μπορεί να γίνει φιλοαγροτική, μπορεί μόνο να ανατραπεί και τα μπλόκα της χώρας καλούν σε αγωνιστική αντίσταση με κεντρικό σύνθημα: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Πλήθος προβλημάτων
* Για τη φορολόγηση των χωραφιών επισημάνθηκε ότι είναι ένα ακόμη χαράτσι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα κι αποφασίστηκε, το επόμενο διάστημα, να οργανωθούν παραστάσεις στις ΔΟΥ σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενάντια στο χαράτσι.
* Για την επιστροφή ΦΠΑ σημειώθηκε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς ήδη έχει περικοπεί κατά σχεδόν 50% και θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της, τη στιγμή που όλοι οι αγρότες την περίμεναν για να καλύψουν τα έξοδα που τρέχουν, αλλά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια. Επειδή, δε, συνδέεται για πρώτη φορά με την ποσότητα παραγωγής για αποζημίωση που καθορίζει ο ΕΛΓΑ, υπάρχει κίνδυνος πολλοί αγρότες που θα μπουν στον έλεγχο και δε θα έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά να μην πάρουν καθόλου επιστροφή.
* Για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, υπογραμμίστηκε ότι έχει σοβαρή ευθύνη η ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση γι' αυτό το παράνομο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εκβιάζονται από την ΠΑΣΕΓΕΣ και την εταιρεία που έχει αναλάβει την παραλαβή των δηλώσεων. Και τονίστηκε πως μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα κάτω από την οργανωμένη πίεση του κινήματος ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ.
* Για την Κοινωνική Ασφάλιση αναφέρθηκε ότι το 50%, περίπου, των αγροτών δεν πληρώνει και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα υπάρχει πρόβλημα και με τις συντάξεις τους. Επιβλήθηκε αύξηση των ασφαλίστρων από 26-74 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία που ασφαλίζεται κάποιος - γίνεται αυτόματη μεταφορά στην παραπάνω ασφαλιστική κατηγορία με τη συμπλήρωση 3 χρόνων - και αύξηση στην εισφορά αγοράς φαρμάκων, ενώ ο αγρότης υποχρεώνεται να πληρώσει 10 ευρώ ακόμη και για να του γράψει ο γιατρός μια συνταγή. Η συνταξιοδότηση πήγε στα 67 χρόνια, που σημαίνει ότι ο αγρότης χρειάζεται να πληρώνει επί 49 χρόνια ασφάλιστρα για να συνταξιοδοτηθεί, ενώ έχουν μειωθεί οι συντάξεις - η προνοιακή των 360 ευρώ θα μειώνεται κάθε χρόνο, ώσπου να καταργηθεί το 2024 - και το έλλειμμα του ΟΓΑ που το 2012 έφτασε στα 508 εκατομμύρια ευρώ, θέτει σε κίνδυνο, μακροπρόθεσμα, ακόμη και τη δυνατότητα καταβολής των συντάξεων.
Η κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια είναι τραγική και θα χειροτερέψει, με παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο και στα νοσοκομεία.
Τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση διεκδίκησης δημόσιας δωρεάν Υγείας και Πρόνοιας και ουσιαστικών συντάξεων - ήδη οι αγρότες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την ασφάλιση μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τα άλλα λαϊκά στρώματα - κι αποφασίστηκε να καταρτιστεί, για κάθε περιοχή, ένα πρόγραμμα επισκέψεων και συγκεντρώσεων στα Κέντρα Υγείας, με διεκδίκηση δωρεάν εξετάσεων και να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα καταστήματα ΟΓΑ, μαζί με συνταξιούχους αγρότες και συμβολικές καταλήψεις σε όλη τη χώρα.
* Για τον ΕΛΓΑ σημειώθηκε ότι οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι επιβεβαιώθηκαν για την κάθετη αντίθεσή τους στο νέο νόμο και κανονισμό, ο οποίος, πέρα από το γεγονός ότι κατοχυρώνει, καθαρά, τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, μειώνει κατά πολύ τις περιπτώσεις που δίνει αποζημίωση, αλλά και το ποσό των αποζημιώσεων.
Οι επιτροπές των μπλόκων ζητούν άμεσα συνάντηση με πρόεδρο του ΕΛΓΑ για να θέσουν ζήτημα αλλαγής του κανονισμού, ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε φυσικά αίτια και νόσους τόσο στην παραγωγή όσο και στο κεφάλαιο και να αποζημιώνει στο 100%. Θα ζητήσουμε επίσης έκτακτη ουσιαστική αποζημίωση για τις καλλιέργειες που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές που οφείλονται σε φυσικά αίτια και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ όπως π.χ. η ακαρπία και το πράσινο σκουλήκι. Αντίστοιχα, στις περιοχές που υπάρχουν τέτοιες ζημιές αλλά και για ουσιαστική αποζημίωση όλων των ζημιών θα παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα με αρχή μεγάλη συγκέντρωση αγροτών των νομών Πέλλας - Ημαθίας στη Νάουσα που έχουν πληγεί από την ακαρπία αλλά και την χαλαζόπτωση με εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή τους.
* Για την κτηνοτροφία, εκτιμήθηκε ότι είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στους κτηνοτρόφους, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, με παράλληλη μείωση των τιμών σε γάλα και κρέας και με μεγάλη καθυστέρηση από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες, από 3 και πάνω μήνες, στην αποπληρωμή των παραγωγών.
Επίσης, επιβάλλονται νέα χαράτσια, όπως στα εμβόλια για το μελιταίο πυρετό που μόλις το 20% των ζώων ως τώρα έχει εμβολιαστεί.
Αποφασίστηκε να γίνουν περιοδείες και συσκέψεις με κτηνοτρόφους, Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 4 μεγάλες συσκέψεις - ημερίδες για την κτηνοτροφία σε Κεντρική Μακεδονία, Ηπειρο, Πελοπόννησο και Θεσσαλία, ενώ για το φθινόπωρο προγραμματίζεται πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων.
* Για τους νέους αγρότες που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις, σημειώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, καθώς η ΚΑΠ, η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, το μεγάλο κόστος παραγωγής, η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του πριμ και οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την ανεργία.
Οργανωτική ανασυγκρότηση
Στη σύσκεψη συζητήθηκε, αναλυτικά, η κατάσταση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και τονίστηκε η ανάγκη να συγκροτηθούν ζωντανοί, μαζικοί και μαχητικοί Αγροτικοί Σύλλογοι.
Ηδη έχουν γίνει βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στα μπλόκα, έχουν συγκροτηθεί νέοι Αγροτικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα και άλλοι βρίσκονται στον άμεσο προγραμματισμό συγκρότησης.
Υπογραμμίστηκε ότι η εμπειρία των πρόσφατων μπλόκων έδειξε, για μια ακόμη φορά, πως όπου υπάρχουν αγροτικοί σύλλογοι με δράση και ζωντανή λειτουργία μπορούν να συσπειρώσουν τους αγρότες, να αποτελέσουν στήριγμα για τις διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Σ' αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμβασης και στόχοι συγκρότησης αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών σε πολλούς νομούς της χώρας.
Παράλληλα, τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει το δυνάμωμα του συντονισμού και της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Η εμπειρία των μπλόκων έδειξε περίτρανα πως με την κοινή δράση μπορεί να μπει φρένο στην επίθεση που δέχονται στα λαϊκά στρώματα, να ακυρωθούν κατασταλτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης και, στην πορεία, να τεθούν στόχοι και αιτήματα που θα ανατρέπουν συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.
Τέλος, η Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ από τη συγκυβέρνηση και εκφράζει την αγωνιστική συμπαράστασή της στους εργαζομένους της ΕΡΤ.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ


Πρωτοβουλίες για αγωνιστικές δράσεις
  • Η ΚΑΠ και η αγροτική πολιτική συνολικά δεν παίρνουν φτιασίδια
  • Μοναδική προοπτική για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες η ανατροπή της στα μπλόκα του αγώνα
Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για διεκδικητικές δράσεις και η οργανωτική ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, συζητήθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτικών μπλόκων - συγκροτήθηκαν κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων - που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 15 Ιούνη, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στη σύσκεψη, εκτιμήθηκε πως η κατάσταση για τους αγρότες έχει χειροτερέψει σε σχέση με την περίοδο των μπλόκων, καθώς, νέα χαράτσια προστίθενται στο μακρύ κατάλογο που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενώ η νέα ΚΑΠ κινείται σε χειρότερη κατεύθυνση για τους αγρότες και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία.
Ιδιαίτερα για τη νέα ΚΑΠ, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι οδηγεί σε μείωση των επιδοτήσεων - ήδη από το 2014 θα ισχύσει μείωση των άμεσων επιδοτήσεων κατά 5% - σε νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες και σε μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων - υπολογίζεται στο 5%.
Κι αποφασίστηκε, με την τελική κατάληξη των αποφάσεων της νέας ΚΑΠ, να υπάρξει ενημέρωση στους αγρότες με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες για τις αντιαγροτικές αποφάσεις, καθώς, όπως τονίστηκε, γίνεται σήμερα πιο καθαρό ότι για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των αγροτών πρέπει να στρέφονται συνολικά ενάντια στην ΚΑΠ, ως την ανατροπή της. Η ΚΑΠ -σημειώθηκε- λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής με ταυτόχρονο ξεκλήρισμα των φτωχών και τμήματος των μεσαίων αγροτών, δεν παίρνει φτιασίδια, δεν μπορεί να γίνει φιλοαγροτική, μπορεί μόνο να ανατραπεί και τα μπλόκα της χώρας καλούν σε αγωνιστική αντίσταση με κεντρικό σύνθημα: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Πλήθος προβλημάτων
* Για τη φορολόγηση των χωραφιών επισημάνθηκε ότι είναι ένα ακόμη χαράτσι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα κι αποφασίστηκε, το επόμενο διάστημα, να οργανωθούν παραστάσεις στις ΔΟΥ σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενάντια στο χαράτσι.
* Για την επιστροφή ΦΠΑ σημειώθηκε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς ήδη έχει περικοπεί κατά σχεδόν 50% και θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της, τη στιγμή που όλοι οι αγρότες την περίμεναν για να καλύψουν τα έξοδα που τρέχουν, αλλά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια. Επειδή, δε, συνδέεται για πρώτη φορά με την ποσότητα παραγωγής για αποζημίωση που καθορίζει ο ΕΛΓΑ, υπάρχει κίνδυνος πολλοί αγρότες που θα μπουν στον έλεγχο και δε θα έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά να μην πάρουν καθόλου επιστροφή.
* Για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, υπογραμμίστηκε ότι έχει σοβαρή ευθύνη η ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση γι' αυτό το παράνομο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εκβιάζονται από την ΠΑΣΕΓΕΣ και την εταιρεία που έχει αναλάβει την παραλαβή των δηλώσεων. Και τονίστηκε πως μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα κάτω από την οργανωμένη πίεση του κινήματος ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ.
* Για την Κοινωνική Ασφάλιση αναφέρθηκε ότι το 50%, περίπου, των αγροτών δεν πληρώνει και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα υπάρχει πρόβλημα και με τις συντάξεις τους. Επιβλήθηκε αύξηση των ασφαλίστρων από 26-74 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία που ασφαλίζεται κάποιος - γίνεται αυτόματη μεταφορά στην παραπάνω ασφαλιστική κατηγορία με τη συμπλήρωση 3 χρόνων - και αύξηση στην εισφορά αγοράς φαρμάκων, ενώ ο αγρότης υποχρεώνεται να πληρώσει 10 ευρώ ακόμη και για να του γράψει ο γιατρός μια συνταγή. Η συνταξιοδότηση πήγε στα 67 χρόνια, που σημαίνει ότι ο αγρότης χρειάζεται να πληρώνει επί 49 χρόνια ασφάλιστρα για να συνταξιοδοτηθεί, ενώ έχουν μειωθεί οι συντάξεις - η προνοιακή των 360 ευρώ θα μειώνεται κάθε χρόνο, ώσπου να καταργηθεί το 2024 - και το έλλειμμα του ΟΓΑ που το 2012 έφτασε στα 508 εκατομμύρια ευρώ, θέτει σε κίνδυνο, μακροπρόθεσμα, ακόμη και τη δυνατότητα καταβολής των συντάξεων.
Η κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια είναι τραγική και θα χειροτερέψει, με παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο και στα νοσοκομεία.
Τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση διεκδίκησης δημόσιας δωρεάν Υγείας και Πρόνοιας και ουσιαστικών συντάξεων - ήδη οι αγρότες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την ασφάλιση μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τα άλλα λαϊκά στρώματα - κι αποφασίστηκε να καταρτιστεί, για κάθε περιοχή, ένα πρόγραμμα επισκέψεων και συγκεντρώσεων στα Κέντρα Υγείας, με διεκδίκηση δωρεάν εξετάσεων και να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα καταστήματα ΟΓΑ, μαζί με συνταξιούχους αγρότες και συμβολικές καταλήψεις σε όλη τη χώρα.
* Για τον ΕΛΓΑ σημειώθηκε ότι οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι επιβεβαιώθηκαν για την κάθετη αντίθεσή τους στο νέο νόμο και κανονισμό, ο οποίος, πέρα από το γεγονός ότι κατοχυρώνει, καθαρά, τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, μειώνει κατά πολύ τις περιπτώσεις που δίνει αποζημίωση, αλλά και το ποσό των αποζημιώσεων.
Οι επιτροπές των μπλόκων ζητούν άμεσα συνάντηση με πρόεδρο του ΕΛΓΑ για να θέσουν ζήτημα αλλαγής του κανονισμού, ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε φυσικά αίτια και νόσους τόσο στην παραγωγή όσο και στο κεφάλαιο και να αποζημιώνει στο 100%. Θα ζητήσουμε επίσης έκτακτη ουσιαστική αποζημίωση για τις καλλιέργειες που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές που οφείλονται σε φυσικά αίτια και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ όπως π.χ. η ακαρπία και το πράσινο σκουλήκι. Αντίστοιχα, στις περιοχές που υπάρχουν τέτοιες ζημιές αλλά και για ουσιαστική αποζημίωση όλων των ζημιών θα παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα με αρχή μεγάλη συγκέντρωση αγροτών των νομών Πέλλας - Ημαθίας στη Νάουσα που έχουν πληγεί από την ακαρπία αλλά και την χαλαζόπτωση με εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή τους.
* Για την κτηνοτροφία, εκτιμήθηκε ότι είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στους κτηνοτρόφους, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, με παράλληλη μείωση των τιμών σε γάλα και κρέας και με μεγάλη καθυστέρηση από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες, από 3 και πάνω μήνες, στην αποπληρωμή των παραγωγών.
Επίσης, επιβάλλονται νέα χαράτσια, όπως στα εμβόλια για το μελιταίο πυρετό που μόλις το 20% των ζώων ως τώρα έχει εμβολιαστεί.
Αποφασίστηκε να γίνουν περιοδείες και συσκέψεις με κτηνοτρόφους, Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 4 μεγάλες συσκέψεις - ημερίδες για την κτηνοτροφία σε Κεντρική Μακεδονία, Ηπειρο, Πελοπόννησο και Θεσσαλία, ενώ για το φθινόπωρο προγραμματίζεται πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων.
* Για τους νέους αγρότες που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις, σημειώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, καθώς η ΚΑΠ, η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, το μεγάλο κόστος παραγωγής, η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του πριμ και οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την ανεργία.
Οργανωτική ανασυγκρότηση
Στη σύσκεψη συζητήθηκε, αναλυτικά, η κατάσταση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και τονίστηκε η ανάγκη να συγκροτηθούν ζωντανοί, μαζικοί και μαχητικοί Αγροτικοί Σύλλογοι.
Ηδη έχουν γίνει βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στα μπλόκα, έχουν συγκροτηθεί νέοι Αγροτικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα και άλλοι βρίσκονται στον άμεσο προγραμματισμό συγκρότησης.
Υπογραμμίστηκε ότι η εμπειρία των πρόσφατων μπλόκων έδειξε, για μια ακόμη φορά, πως όπου υπάρχουν αγροτικοί σύλλογοι με δράση και ζωντανή λειτουργία μπορούν να συσπειρώσουν τους αγρότες, να αποτελέσουν στήριγμα για τις διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Σ' αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμβασης και στόχοι συγκρότησης αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών σε πολλούς νομούς της χώρας.
Παράλληλα, τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει το δυνάμωμα του συντονισμού και της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Η εμπειρία των μπλόκων έδειξε περίτρανα πως με την κοινή δράση μπορεί να μπει φρένο στην επίθεση που δέχονται στα λαϊκά στρώματα, να ακυρωθούν κατασταλτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης και, στην πορεία, να τεθούν στόχοι και αιτήματα που θα ανατρέπουν συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.
Τέλος, η Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ από τη συγκυβέρνηση και εκφράζει την αγωνιστική συμπαράστασή της στους εργαζομένους της ΕΡΤ.


Έκπτωτος ο εξουσιαστής Σαμαράς


 
   Η λιτότητα και ο αυταρχισμός δαμασίφρονα πρωθυπουργίσκε δεν περνάνε. Το ποτήρι ξεχείλισε.
   Η αντι-δημοκρατική  πράξη σου της φίμωσης της ενημέρωσης με πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της πολιτικής σου καριέρας. Ήταν μια παράφρονη αιματηρή χειρουργική επέμβαση.
   Μπράβο σου διχασμένη προσωπικότητα  Σαμαρά, το  ΄93 ήσουν χελιδόνι  της  Πολιτικής  Άνοιξης και τώρα έγινες  μαυροκόρακας της  συμφοράς και της  σκοταδίνης του Ελληνικού λαού, που θέλεις να γίνει Κινέζος.
   Μπράβο σου γιατί απελευθέρωσες τους δημοσιογράφους από τα δεσμά της εξουσίας σου και αφύπνησες την κοινωνική  συνείδησή μας, διασαλευτή της ομαλότητας.
   Έπεσες, αυτοχειριάστηκες πολιτικά, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Η 11η  Ιουνίου 2013 είναι η αρχή του επικείμενου τέλους σου.
   Η παλλαϊκή αντίδραση και αντίσταση καθώς και η διεθνής κατακραυγή, όπως και η διαμαρτυρία των απανταχού Ελλήνων αποτελούν ισχυρό κόλαφο για το πρόσωπό σου.
   Εκτιμώ ότι ο φοβικός κρυφτούλης  Κουβέλης σε συγχορδία και συγχρονισμό με το  Βενιζέλο, τον αντιπολιτευόμενο εταίρο της συμπολίτευσης  θα τραβήξουν το χαλί από τα πόδια σου γιατί ξεπέρασες τις κόκκινες γραμμές  κατ΄ επανάληψη υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα. Φτάνει πιά.
  Αυτοκράτορα Σαμαρά δεν είσαι Μέγας Αλέξανδρος, κατάρρευσες ! Κοντά  στο κακό που έκανες ωφέλησες το λαό με την επίσπευση της πτώσης σου !
   Ανεπίδεκτε πολιτικέ  δεν έμαθες τόσα χρόνια στα έδρανα της βουλής και του στίβου το μάθημα σου !
   Δεν κατάλαβες τίποτα από το πάθημα του συμφοιτητή σου και προκατόχου σου Γ. Παπανδρέου !
   Αρχηγίσκε της  πάλαι ποτέ  ΠΟΛ.ΑΝ  γιατί έτσι κατάντησες τη Ν.Δ σήμερα, θα καθαιρεθείς και από το αξίωμα σου από τη λαϊκή βάση της παράταξης στις επερχόμενες  εσωκομματικές  εκλογές΄  το Νοέμβριο του 2009  μαζί με το συμπαίκτη σου, τον ατσαλάκωτο Αβραμόπουλο, υφάρπαξες την αρχηγία της τότε εύρωστης Ν.Δ από την άσπονδη αντίπαλό σου Μπακογιάννη, τώρα που τη χρεοκόπησες, όπως τη χώρα, έρχεται η θεία νέμεση του λαού. Καλό τέλος μωροφιλόδοξε, αριβίστα, μαύρε Σαμαρά της πάλαι - ποτέ  ΄΄ Άνοιξης΄΄  του Ελύτη, της επανάστασης και της υπέρβασης !
Κατερίνη  19.06.2013
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ανεξάρτητος Έλληνας
Μέλος Σ.Ε. Πιερίας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΛΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Κ. ΚΥΖΙΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΗ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ





.