ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Όποιος δεν έχει λερωμένη τη φωλιά του να σηκώσει το χέρι. Που πας εσύ Μήτσο?



Ψαρεύω αυτές τις μέρες ότι άρθρο σχετικό έχει γραφτεί σχετικά με την διατροφική επάρκεια στη πατρίδα μας, και παρακολουθώ καυγάδες μεταξύ ευρωλάγνων και δραχμολάγων όπου οι μεν βέβαια προσπαθούν να αποδείξουν πως την επόμενη μέρα που θα βγούμε από το ευρώ θα μαζεύουμε με τα κάρα τους σκελετωμένους συμπολίτες μας όπως στη προηγούμενη κατοχή, και οι μεν ισχυρίζονται πως η χώρα έχει επάρκεια κατά 94%  (φυσικά άν μπορούσε ο ξενόπληκτος εθισμένος και λοβοτομημένος καταναλωτής να ζήσει με ελίτσα, κρεμμύδι, ψωμάκι ζυμωτό, φέτα  και πορτοκάλια χωρίς να πάθει πολιτισμικό σοκ από τις αηδίες και τα γκατζετάκια που θα του αφαιρέσουν από τη ζωή του) !!

Δεν είμαι επιστήμων του τομέα τροφίμων, δεν είμαι αγρότης, δεν είμαι παραγωγός ή εισαγωγέας αλλά μπορώ ελεύθερα να θαυμάζω το θράσος,  όσων τρομοκρατούν το κόσμο, να δείχνουν...
με κάθε τρόπο πως θα πεινάσουμε, και να το λένε αυτό τα ασύδοτα τέκνα όλων των πολιτικών συμμοριών που παρέλασαν από αυτό εδώ το ταλαίπωρο τόπο ρημάζοντας και ξεπουλώντας φτηνιάρικα και αισχρά όλα εκείνα που θα μπορούσαν σήμερα να μας κάνουν να σηκώσουμε το κεφάλι και να πούμε ένα νέο ΟΧΙ, περήφανα χωρίς να γινόμαστε οι καραγκιόζηδες της Ευρώπης.

Κι όταν λέω «όλα εκείνα» δεν εννοώ μόνο τη ρημαγμένη γη. Εννοώ τη νοοτροπία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου η πλειοψηφία κρατικών λειτουργών, υπαλλήλων, επιχειρηματιών, απλών πολιτών λειτούργησε χωρίς ντροπή, ξεκάθαρα για το τομάρι του ο καθένας, με μηδενική έγνοια και φροντίδα  για τη πατρίδα, τους συνανθρώπους, τη πρόοδο, την ανάπτυξη, το πολιτισμό, τις επιστήμες, την έρευνα, τη παιδεία, την υγεία, την τεχνολογία,  τις τέχνες και οτιδήποτε άλλο δίνει τη δυνατότητα  σε ένα κράτος και το λαό του, να έχει αποθέματα,  ΕΠΑΡΚΕΙΑ, αγαθών, υπηρεσιών, παραγωγής,  πρώτων υλών, εργατικού κι επιστημονικού δυναμικού, ώστε να σταθεί στα πόδια του οποιαδήποτε στιγμή κάποιος απειλήσει την ανεξαρτησία του και παρουσιάσει βλέψεις επικίνδυνες .

Ένα τέτοιο κράτος φυσικά δεν θα είχε καν την ανάγκη να έχει καταντήσει σαν ένα ρεμάλι,  εθισμένος τζογαδόρος που ξεπουλάει το σπίτι του και τα παιδιά του για να παίζει και να τζογάρει, δεν θα είχε καταντήσει να χρωστάει της Μιχαλούς και βάλε για τα επόμενα εκατό χρόνια, χωρίς δυνατότητα να ψελλίσει ένα όχι έτσι για τη τιμή των όπλων. Ένα τέτοιο κράτος θα είχε ένα λαό περήφανο που θα μπορούσε να παρατάξει σαν ασπίδα τη συνέπειά του, τη εντιμότητά του, το πολιτισμός του την εργατικότητά του  και δεν θα ανεχόταν κανένα εισβολέα ούτε να τον απειλήσει ούτε να τον προσβάλλει.  Κι ακόμα κι αν οι διεθνείς συγκυρίες και τα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων έφθαναν στο σημείο να απειλήσουν ή και να  επιτεθούν στη μικρή μας πατρίδα, δεν θα έβρισκαν μπροστά τους έναν αποχαυνωμένο τηλεορασόπληκτο άβουλο λαό,  μ΄ενα μυαλό που έχει αντικατασταθεί από ξύγκι και μια νοοτροπία φοβισμένου ραγιά που έχει κάνει εθνικό σύμβολο και φετίχ δυο απεχθέστατες λέξεις «ρουσφέτι και χαράτσι»

Γιατί ερήμωσε ο τόπος? Γιατί μαζευτήκαμε πέντε εκατομμύρια σε μια πρωτεύουσα στριμωγμένοι υπαλληλίσκοι του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα? Γιατί δυνατά  μυαλά φύγανε στο εξωτερικό και προσφέρουν υπηρεσίες αλλού? Γιατί άλλοι ικανότατοι άνθρωποι σε πληθώρα τομέων θάφτηκαν κι εξαφανίστηκαν από προσώπου γης?  Γιατί ρήμαξαν κι έκλεισαν χιλιάδες βιοτεχνίες, εργοστάσια, καταστήματα, παραδοσιακά ονόματα κι αγαπημένα στην ελληνική οικογένεια?
Για ποιο λόγο εισάγουμε λάδι? Γιατί έκλεισαν εργοστάσια ζάχαρης? Γιατί εισάγουμε  πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες, ξηρούς καρπούς, ψάρια, σιτάρι, κρέας?

Γιατί είναι δύσκολο να τα βρούμε όλα αυτά εδώ στη Σαχάρα, στην άγονη στέπα, στα ρημαγμένα νησιά από τους τυφώνες, στην  γεμάτη παγόβουνα θάλασσα?  Δηλαδή πόσο ηλίθιος μπορεί να καταντήσει ένας λαός για να ακούει τέτοιες αηδίες και να κοιτάζει σαν αποχαυνωμένος μ@λάκας?

Γιατί στο διάολο αγοράζουμε πανάκριβα αυτά που οι πατεράδες μας μάζευαν από την αυλή του σπιτιού τους? Γιατί πάω στο χωριό του πατέρα μου και βλέπω τα κάστανα και τα καρύδια από εκατοντάδες δέντρα να είναι σαπισμένα πεσμένα στο έδαφος και να μην υπάρχει ούτε ένα χέρι να τα μαζέψει? Τα βουνά να είναι γεμάτα βότανα κάθε είδους, τσάγια, μέλια, και να μην γνωρίζει ένα νέο παιδί  ούτε τι είναι το τσάι του βουνού? Γιατί τα παιδιά μας θρέφονται με πλαστικά μπιφτέκια και προτηγανισμένες πατάτες? Εσύ Ελληνίδα μάνα με τα ανορθωμένα βυζιά και τις δεκαεξάποντες γόβες... σ΄εσενα μιλάω. Και σε σένα, την άλλη,  που είσαι πιο σοβαρά ντυμένη και φτιάχνεις και κανένα γεμιστό όταν προλάβεις, αλλά το μυαλό σου ασχολιόταν τα τελευταία τριάντα χρόνια με τις κουρτίνες του μπάνιου, τα φωτιστικά, την ανακαίνιση του σπιτιού στο χωριό και τα δέκα φροντιστήρια του Γιαννάκη για να γίνει με το ζόρι γιατρός...

Φταίει ο Σόιμπλε για όλα αυτά? Φταίει η Μέρκελ ή η μικρή Ολλανδέζα? Φταίνε οι Τούρκοι? Οι βαλκάνιοι? Οι Αμερικάνοι? Οι Ρώσοι? Φταίνε όλοι εκτός από το κεφάλι μας έτσι?

Άκου θράσος να σχολιάζουν τη διατροφική επάρκεια, σίγουρη πως μιλάνε σε πιθήκους. Σίγουροι πως μιλάνε σε ανόητους.  Ούτε σε ανόητους μιλάνε, ούτε σε πιθήκους. ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ απευθύνονται. Ο ένας κρατάει από  τ’@ρχίƍι@ τον άλλον.

Οι «κατακτητές μας γερμανοί» γνωρίζουν σαν κάλπικοι δεκάρα και ποιοι ήταν οι συνεργάτες τους, και πόσοι γερμανοτσολιάδες, δοσίλογοι, μαυραγορίτες πιάσανε καίρια πόστα μετά το πόλεμο και τι φάκελλο έχουν για τη πάρτη τους. Όπως σίγουρα γνωρίζει ο κ.Σόιμπλε γιατί μπορεί έτσι με άνεση να λέει δεν δικαιούστε καμιά αποζημίωση (αλήθεια γιατί?) και γιατί δεκαετίες ολόκληρες κανένας δεν διεκδίκησε ποτέ αυτές τις περίφημες αποζημιώσεις. Όπως σίγουρα γνωρίζουν  και τους νεώτερους γερμανοτσολιάδες που έχουν φάει δισεκατομμύρια ευρώ που κατέφθαναν  από τους συμμάχους για να κάνουμε διάφορες παπαριές που υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε και μετά μετατρεπόντουσαν σε βίλες, κότερα και λογαριασμούς στους φορολογικούς παραδείσους. Το ίδιο κι οι γερμανοτσολιάδες γνωρίζουν σαν κάλπικη δεκάρα την ομερτά του ραγιά που έκλεινε τα μάτια αρκεί να του διόριζες το παιδάκι κάπου και να αγόραζε το σπιτάκι του και το αυτοκινητάκι του.

Κάποτε σε μια δουλειά που ήμουν,  είχαμε δυο απίστευτα λαμόγια συναδέλφους. Ο ένας ήταν ένας τύπος καθηγητής στις δολοπλοκίες, μπορούσε να σκαρφιστεί απίστευτες αισχρότητες για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά του, η άλλη ήταν καθηγήτρια του καθηγητή. Όχι απλά μπορούσε αλλά δίδασκε λαμογιά , ήταν γεννημένη καθίκι. Κάποια μέρα αυτοί οι δύο τσακώθηκαν άγρια και περιμέναμε με αγωνία να δούμε τι θα σκαρφιστεί το μυαλό τους να πουν στο αφεντικό ώστε να εξοντώσει ο ένας τον άλλον. Είχε γίνει θρίλερ η υπόθεση...

Ώσπου μια μέρα ακούστηκε ένας θεϊκός διάλογος στο διάδρομο.

Γυρίζει η μια και λέει στον άλλον.
«Ξέρεις κάτι? Π⓪ύστης εσύ, π⓪υτάνα εγώ, δεν θα πάμε στο αφεντικό. Αστο καλύτερα»

Καταλάβατε γιατί δεν μιλάει κανένας?  Γιατί όλοι το παίζουν αδιάφοροι? Γιατί δεν τολμάνε να κάνουν κιχ απέναντι στα θηρία? Γιατί Π⓪ύστηδες αυτοί, π⓪υτάνες οι άλλοι, δεν θα πάνε στο Γερμαναρά, κανένας να το παίξουν μάγκες. Γιατί πολύ απλά δεν είναι.

Όλους αυτούς τους καταλαβαίνω. Αυτούς που δεν καταλαβαίνω είναι οι υπόλοιποι. Όσοι δεν τα έφαγαν μαζί. Όσοι κράτησαν την αξιοπρέπειά τους. Όσους αγωνίστηκαν και κέρδισαν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους. Όσους έμαθαν μια τέχνη, ή πήραν ένα πτυχίο με κόπους και με βάσανα. Όσους έφτιαξαν με μεράκι μια επιχείρηση ή μεγάλωσαν την οικογένειά τους με ήθος και αρχές. Όσους νοιάστηκαν και για τη πατρίδα τους και για τους συμπολίτες τους. Όσοι πατριώτες υπάρχουν σε όλα τα στρώματα και σε όλη την επικράτεια?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΘΙΚΙΑ?

Λες να είναι τόσοι λίγοι τελικά που να μη γεμίζουν ούτε ένα καφενείο?....

Από vasiliskos2

O Γέροντας Παΐσιος για την Ε.Ο.Κ. και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση



Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα Φιλοσοφίας
 


Πολλά και διάφορα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το υπερκράτος της δήθεν "Ενωμένης" Ευρώπης, την προσπάθεια δηλ. να σχηματιστεί μία ένωση των εθνών-κρατών της "Γηραιάς Ηπείρου", που να είναι πρωτίστως οικονομική και δευτερευόντως πολιτική και στρατιωτική. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι πίσω από τις απόπειρες ενοποίησης της Ευρώπης βρίσκονται ύπουλα σχέδια διεθνιστικών κύκλων, που - στο όνομα της παγκοσμιοποίησης - θέλουν να επιβάλουν υπερεθνικά σχήματα και να ισοπεδώσουν έτσι τις κατά τόπους εθνικές παραδόσεις των λαών (θρησκεία, πολιτισμό, γλώσσα κτλ). Μάλιστα, οι παραπάνω επεκτείνουν τη σκέψη τους και αναφέρουν ότι όλα αυτά περί ελέγχου και παρακολούθησης, που εφαρμόζονται πια στην καθημερινή μας ζωή (και επιβάλλονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση), τάχα "για το καλό μας", δεν είναι στην πραγματικότητα παρά το πρόπλασμα μιας μελλοντικής στυγνής παγκόσμιας δικτατορίας, της οποίας θα ηγείται ο Μεγάλος Αδελφός - Αντίχριστος.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας, πέρα από τις παραπάνω ενστάσεις, ήδη πριν την προσχώρηση της χώρας στην ΕΟΚ, υπήρχε ένας επιπρόσθετος προβληματισμός. Ότι η ελληνορθόδοξη διάσταση του σύγχρονου Ελληνισμού όχι απλά είναι ασύμβατη με τα δεδομένα της Δυτικής Ευρώπης, αλλά επιπλέον υφίσταται ο κίνδυνος να αλλοιωθεί ο εθνικός και θρησκευτικός χαρακτήρας του λαού μας, μέσω της αθρόας εισβολής στην Ελλάδα αυτών των ξένων ηθών και εθίμων… Και πραγματικά, ήδη από τη δεκαετία του '80, η Ελλάδα άρχισε σταδιακά να απεμπολεί τον παλιό της εαυτό και να μιμείται ηλιθιωδώς ό,τι πιο σάπιο και άχρηστο ερχόταν από τη Δύση. Σε σημείο πλέον σήμερα η πατρίδα μας να έχει χάσει μεγάλο μέρος της αυτοσυνείδησής της, αλλά και της εθνικής της κυριαρχίας. Με δυο λόγια, κινδυνεύει να "απορροφηθεί" πλήρως από τις δομές της Ε.Ε. και της δύναμης εκείνης που βρίσκεται από πίσω της.

Ο Γέροντας Παΐσιος είχε ερωτηθεί πολλές φορές για το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Πάντοτε οξύνους και διορατικός, είχε προδεί ήδη από τη δεκαετία του 1980 προς τα πού οδηγούνται τα πράγματα και "έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου" για τις αρνητικές καταστάσεις, που έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να τις βιώσουμε και να τις κατανοήσουμε. Ας δούμε, λοιπόν, εν τάχει μερικές ρήσεις του γίγαντα αυτού της σύγχρονης Ελληνορθοδοξίας σχετικά με το μείζον αυτό θέμα.

Κατ' αρχάς, είπε γενικά για την Ε.Ο.Κ. τα παρακάτω δραματικά, που πρέπει να μας βάζουν σε έντονες σκέψεις:


"Η Ε.Ο.Κ. είναι το κράτος του Ισραήλ. Λίγα, όμως, είναι τα ψωμιά της…"

Πρόκειται για φοβερή φράση του Γέροντα, που όντως θα όφειλε να μας προβληματίσει πάρα πολύ, ειδικά δε στους δραματικούς και δύσκολους καιρούς που ζούμε σήμερα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη δεινή θέση, στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα. Ο Παΐσιος ήταν ξεκάθαρος, ήδη από τότε. Πίσω από την Ε.Ο.Κ. βρίσκονται οι Εβραίοι και τα δικά τους πλανητικά συμφέροντα. Προφανώς επειδή θα τους ήταν αδύνατο να κυριαρχήσουν στον κόσμο μέσω του μικρού και ευάλωτου κράτους του Ισραήλ, έφτιαξαν την ψευτο-Ευρωπαϊκή Ένωση, ακριβώς για να μπορέσουν να κατακτήσουν σιγά-σιγάτις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, να ελέγξουν το εμπόριο ανά την υφήλιο, αλλά και να επηρεάσουν τις γενικότερες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις.

Είναι, λοιπόν, το κράτος-μαριονέτα του διεθνούς ιουδαϊσμού η ΕΕ, όπως λέει πεντακάθαρα ο Γέροντας Παΐσιος. Και από αυτήν θα ξεπηδήσει σίγουρα ο μελλοντικός τύραννος όλης της ανθρωπότητας, ο Αντίχριστος.

Νά, επίσης, τι είπε κάποτε ο Παΐσιος για τα μελλοντικά γεγονότα, σε συσχετισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιδίωξη του Σατανά να μας "σφραγίσει" - λες και είμαστε βόδια… - για να μας κάνει υποχείριά του. Η μαρτυρία που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Σωτήρχου"Γέρων Παΐσιος"

"Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και θα χρειασθεί να ταλαιπωρηθούμε, ίσως και να μαρτυρήσουμε στην διάρκεια της μπόρας που θα ξεσπάσει. Μόνο με πνευματική ζωή θα τα βγάλει κανείς πέρα. Να μην απογοητευόμαστε. Αυτά τα δύσκολα χρόνια θα είναι μια ευλογία, γιατί θα μας αναγκάσουν να ζήσουμε πιο κοντά στον Χριστό. Είναι μια ευκαιρία για πιο πολύ αγώνα. Ο πόλεμος τώρα δεν θα είναι με όπλα, αλλά πνευματικός, με τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να πλανήσει "ει δυνατόν και τους εκλεκτούς" (Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, ΚΔ' 24). 

Τα πάντα θα ελέγχονται από το Θηρίο, από τις Βρυξέλλες. Μετά από τις κάρτες και την ταυτότητα, θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Θα εκβιάζουν τους ανθρώπους να σφραγιστούν στο χέρι ή στο μέτωπο. Μόνο όσοι έχουν σφράγισμα θα μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να εξυπηρετούνται. Οι πιστοί που θα αρνηθούν θα ταλαιπωρηθούν. Γι' αυτό από τώρα να συνηθίσουν να ζουν απλά και, αν μπορούν, να έχουν κανένα χωράφι, λίγα ελαιόδενδρα ή κανένα ζώο για τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Το στρίμωγμα θα διαρκέσει τρία-τριάμιση χρόνια. Δεν θα αφήσει ο Θεός αβοήθητους τους ανθρώπους… Η Εκκλησία να πάρει μια θέση σωστή. Να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Να εξηγήσει και στους πιστούς να καταλάβουν ότι, αν πάρουν νέα ταυτότητα, αυτό ισοδυναμεί με πτώση

Πίσω από την Ε.Ο.Κ. βρίσκεται η δικτατορία των Σιωνιστών. Τέτοια στυγνή δικτατορία μόνο ο Διάβολος θα μπορούσε να σκεφθεί. Το σφράγισμα είναι άρνηση. Ακόμα και η ταυτότητα είναι άρνηση. Όταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του Διαβόλου, το 666, και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Είναι άρνηση - ξεκάθαρα πράγματα. Αρνείσαι το Άγιο Βάπτισμα. Βάζεις άλλη σφραγίδα. Αρνείσαι τη σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του Διαβόλου. Άλλο είναι, που έχουν στα νομίσματα το 666 - "απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι" (Κατά Λουκά Ευαγγέλιο, Κ' 25), και άλλο η ταυτότητα, που είναι κάτι προσωπικό. Ακόμα και αν δεχθεί να σφραγισθεί κανείς από αδικαιολόγητη άγνοια ή αδιαφορία, πάλι χάνει τη Θεία Χάρη και δέχεται δαιμονική ενέργεια…"

Είναι τόσο φοβερά επίκαιρα όλα τα παραπάνω, που πραγματικά δεν χρειάζεται κανένας απολύτως σχολιασμός από τη δική μας πλευρά. "Σφράγισμα", "κάρτα του πολίτη", "κωδικός αριθμός εμπορευμάτων 666", όλα υπάρχουν πλέον στη ζωή μας και έπεται πολύ σύντομα να τεθούν σε εφαρμογή. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ωστόσο δεν πάρθηκε με καθόλου δημοκρατικές διαδικασίες. Εάν δεν υπακούσουμε, δεν θα μπορούμε ούτε να αγοράσουμε, ούτε να πουλήσουμε, δεν θα μπορούμε να εξυπηρετούμαστε, αλλά ούτε και να φάμε! Αυτά, άλλωστε, αναφέρονται και στηνΑποκάλυψη του Ιωάννη. Εδώ μόνο να σημειώσουμε ότι "Θηρίο" όντως αποκαλούν περιπαικτικά την ευρισκόμενη στις Βρυξέλλες βάση δεδομένων των υπηκόων της Ε.Ε., η οποία περιέχει κυριολεκτικά τα πάντα για τη ζωή μας!

Τέλος, νά τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος σχετικά με το μέλλον της Ε.Ε., κάτι που προκαλεί σε όλο και περισσότερους Έλληνες μεγάλη αισιοδοξία:

"Στην Ιταλία θα παρουσιασθεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η Ε.Ο.Κ. θα διαλυθεί! Η Ε.Ο.Κ. δεν έχει καμμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μ' έναν αργαλειό, που αφομοιώνει όλα τα κουρέλια, ενώ στην Ε.Ο.Κ. υπάρχουν αντίθετα και διαπλεκόμενα συμφέροντα…"
Ώστε δεν θα έχει μεγάλο μέλλον η περιβόητη "Ένωση" των λαών της Ευρώπης… Άρα, λένε οι πιστοί, τελικά ούτε ο Αντίχριστος δεν θα έχει πολύ μέλλον. Στην αρχή μπορεί να επικρατήσει, θα τυραννήσει για λίγο χρονικό διάστημα τους λαούς της υφηλίου, αλλά στο τέλος θα έρθει θριαμβευτής ο Κύριος, για να συντρίψει το όργανο αυτό του Σατανά και να αποκαταστήσει στον κόσμο την Ειρήνη και τηΔικαιοσύνη.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη "Ο Γέροντας Παΐσιος και τα μελλούμενα να συμβούν(2011), Κεφάλαιο 6ο.



Aνεπιθύμητος ο Σαμαράς στις ΗΠΑ! Πάμε για πρόωρες εκλογές τον Μάιο;


Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ποιος δεν θυμάται το περίφημο “ταξίδι” του πρωθυπουργού Σαμαρά στις ΗΠΑ;
Ένα ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιηθείεντός του Απριλίουαλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί ημερομηνία;
Αντ΄αυτού ο Ομπάμα έχει ήδη καλέσει τονΤαγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 16 Μαίου.
Τι συνέβη κι όπως όλα δείχνουν ο Σαμαράς τρώει πόρτα στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνησή του;
Τι θα συμβεί αν στις επόμενες ώρες, όπως όλα δείχνουν, ναυαγήσουν οι συνομιλίες με την Τρόικα και η δόση πάει για τον Μάιο και βλέπουμε;
Πληροφορίες θέλουν τους υπερατλαντικούς συμμάχους αποφασισμένους να ανατινάξουν με κάθε τρόπο την πρωτιά της Μέρκελ στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές. 
Το ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας βρίσκονται  στην κόψη του ξυραφιού φάνηκε στην σύγκρουση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών Λού και Σόιμπλε μπροστά στις παγκόσμιες κάμερες.

«Οι χώρες που μπορούν πρέπει να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γερμανού ομόλογού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε….


 «Θα προτιμούσα να μην δίνονται συμβουλές δημόσια», απάντησε ο Σόιμπλε στον Λου, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Όταν λοιπόν οι κύριοι δανειστές σου ΗΠΑ (μέσω ΔΝΤ) και Γερμανία βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση είναι τουλάχιστο ανόητο η ελληνική κυβέρνηση-και συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός-να προωθεί προκλητικά τα συμφέροντα των γερμανικών πολυεθνικών (περίπτωση ΟΠΑΠ) σε βάρος όλων των υπολοίπων. 
Η φιλογερμανική στάση του διδύμου Σαμαρά-Στουρνάρα βάζει τη χώρα σε εθνικές και οικονομικές περιπέτειες κι ενώ τα λεφτά στα εγχώρια ταμεία στερεύουν στα επόμενα 24ωρα!
Βέβαια ο Στουρνάρας δανειζόμενος με τοκογλυφικά επιτόκια από τις αγορές και σταυρώνοντας στην κυριολεξία των ελληνικό λαό θα επιχειρήσει να μπαλώσει τις τρύπες.
Αυτό όμως που δεν θα καταφέρει είναι να αποσοβήσει ένα πολύ πιθανό θερμό επεισόδιο που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί με τους Τούρκους στο Αιγαίο, με στόχο να ανατινάξουν την γερμανική μπίζνα στην Ελλάδα και την ίδια την Μέρκελ.
Ποια κυβέρνηση θα αντέξει μετά από νέα Ίμια;
Ο διευθυντής του Capital.gr  Θανάσης Μαυρίδης πολύ σωστά γράφει λοιπόν πως τοΠραξικόπημα των Σαμαρά-Λουρόπουλου για χάρη του Κόκκαλη δημιουργεί «ιδανικές» συνθήκες για τους Αμερικανούς να τελειώνουν με την Ελλάδα και την Μέρκελ.
Όσο για το πολυσυζητημένο ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ, αυτό θα γίνει σίγουρα, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός-πολύ σύντομα-και με ελεύθερο χρόνο και οικονομική άνεση βρεθεί στη θέση του πολυταξιδεμένου κοσμοπολίτη ΓΑΠ ο οποίος διαμένει πλέον στο ίδιο συγκρότημα με τoν Matt Damon και την  Lady Gaga!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2QFhRcaiL

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ



Τράπεζες: Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ... Με την πλήρη σύμπραξη -άμεση συνέργεια με όρους ποινικού δικαίου- μίας διεφθαρμένης πολιτείας…


Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν  στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες... Στο όνομα του Ελληνικού Λαού χάθηκαν εκατομμύρια ιδιοκτησίες ελλήνων πολιτών. Και όλα αυτά κατόπιν... 

Εκτέλεσης Διαταγών Πληρωμής που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους!!! Με την πλήρη σύμπραξη -άμεση συνέργεια  με όρους ποινικού δικαίου- μίας διεφθαρμένης πολιτείας… Ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που σε πλήρη σύμπραξη με  μια μαφιόζικου τύπου "τραπεζική επιχειρηματικότητα", επί δυο τουλάχιστον δεκαετίες επέβαλε στον... ελληνικό λαό επιτόκια ληστρικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν  ακόμα και αυτά  των τοκογλύφων... Η δικαιοσύνη δυστυχώς  -αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σάπιο σύστημα της κομματοκρατιας-, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...
Οι συμβάσεις καταναλωτικών δανείων και καρτών που συνάπτουν οι τράπεζες με τους καταναλωτές είναι ΑΚΥΡΕΣΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Με έξι απλές ερωτήσεις – απαντήσεις, θα δείξω πως μπορείτε να ανακόψετε τις διαταγές πληρωμής που οι τράπεζες βγάζουν, ή απειλούν να βγάλουν εναντίον σας.
1. Η τράπεζα είναι όπως ο Σαμψών
Όπως η δύναμη του Σαμψών ήταν τα μαλλιά του έτσι και στις τράπεζες η δύναμη τους είναι η Διαταγή Πληρωμής. Όπως  αν στο Σαμψών  κατάφερνες να του  κόψεις   τα μαλλιά έχανε όλη του τη δύναμη, έτσι και στην τράπεζα αν καταφέρεις να της (ανα)κόψεις τη Διαταγή Πληρωμής χάνει αμέσως τη δύναμη της και οδηγείται σε βέβαιο θάνατο (κατάρρευση).
Θέτω εδώ στη διάθεση σας το δικόγραφο της Ανακοπής κατά απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Η Ανακοπή αυτή περιλαμβάνει ισχυρισμούς που ακυρώνουν τους σημαντικότερους όρους των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές , όπως αυτά κρίθηκαν με σειρά δικαστικών αποφάσεων... Αποτελεί μια   καλή μελέτη και προκειμένου να συνταχθεί απαιτήθηκαν πολλές δεκάδες ώρες δουλειάς .
2. Τι είναι η Διαταγή Πληρωμής?
Η Διαταγή Πληρωμής είναι κάτι σαν δικαστική απόφαση. Εκδίδεται βάσει του αντιγράφου της σύμβασης δανείου που έχεις υπογράψει με την τράπεζα και την κίνηση του λογαριασμού του δανείου. Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ΑΜΕΣΩΣ και  ότι είναι τίτλος εκτελεστός (δηλαδή η τράπεζα μπορεί αμέσως να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη). Στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα εκδίδεται σε 1-2 μήνες , ενώ στην περιφέρεια (στα  ειρηνοδικεία ιδίως της επαρχίας), σε μια εβδομάδα το πολύ.
Σημαντικότατο επίσης πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ερήμην σου. Δεν προηγείται καμία απολύτως γνωστοποίηση ότι η τράπεζα έχει καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον σου Διαταγής Πληρωμής. Ο δικαστής εκδίδει τη Διαταγή Πληρωμής χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία. Δεν παρίστασαι δηλαδή με δικηγόρο και δεν αναπτύσσεις τις θέσεις σου.
Μόλις ο δικαστής εκδώσει τη Διαταγή Πληρωμής, η τράπεζα σου την κοινοποιεί αμέσως με δικαστικό επιμελητή. Η τράπεζα βιάζεται να σε βρει και να σου κοινοποιήσει τη διαταγή πληρωμής, γιατί αν δε σου την κοινοποιήσει εντός διμήνου από την έκδοσή της, χάνει την ισχύ της και πρέπει να εκδοθεί εκ νέου (πρέπει δηλαδή η τράπεζα πληρώσει ξανά όλα τα έξοδα - αν το ποσό είναι μεγάλο, η τράπεζα «μπήκε για τα καλά μέσα» γιατί πρέπει εκ νέου να πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε έξοδα).
Αν λοιπόν η Διαταγή Πληρωμής σου κοινοποιηθεί εγκαίρως (εντός διμήνου από την έκδοσή της), σε έχει φέρει προ τετελεσμένων. Με το που σου κοινοποιείται, έχεις αυτομάτως μπει στο Τειρεσία, με μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει να αναλύσω.  Μόλις περάσουν 3 ημέρες από την κοινοποίηση, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας σου. Για να «τη γλιτώσεις», θα πρέπει η τράπεζα να μη μπορεί να σε βρει για να σου κοινοποιήσει τη Διαταγή (πρέπει να είναι άγνωστη η διαμονή σου ή να λείπεις στο εξωτερικό). Άπαξ και σου κοινοποιήσει τελείωσες.
Αν έχεις περιουσία η τράπεζα θα εκτελέσει (θα κάνει κατάσχεση), για να πάρει «τα λεφτά της». Και περιουσία όμως να μην έχεις και η τράπεζα δεν καταφέρει τελικά να πάρει «τα λεφτά της» (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος) , σε έχει για τα καλά στο χέρι… Γιατί πολύ απλά, με την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής και την κοινοποίησή της σε έχει μαυρίσει στον Τειρεσία (όλες οι διαταγές πληρωμής ποσού από 1000 ευρώ και πάνω, περνάνε στις λίστες του Τειρεσία).
3. Πως μπορείς να ανακόψεις τη Διαταγή Πληρωμής?
Επιγραμματικά, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει   με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής. Οπότε μόλις σου κοινοποιηθεί η Διαταγή Πληρωμής τρέχεις και δε φτάνεις... Μοναδικός τρόπος για να ακυρώσεις τη Διαταγή Πληρωμής είναι να αποδείξεις ότι αυτή εκδόθηκε βάσει άκυρης σύμβασης (εδώ ακυρότητα της σύμβασης υπάρχει , αν αποδείξεις ότι είναι άκυρος  έστω και ένας όρος της σύμβασης δανείου που υπέγραψες με την τράπεζα).
4. Πως βγαίνω από τον Τειρεσία αν η τράπεζα μου βγάλει Διαταγή Πληρωμής?
Από τον Τειρεσία βγαίνεις με δυο τρόπους : Στο περίπου βγαίνεις αν πληρώσεις την τράπεζα. Και κανονικά βγαίνεις, αν ασκήσεις Ανακοπή κατά της Διαταγής Πληρωμής και αυτή γίνει από το δικαστήριο δεκτή (ακυρώσει δηλαδή τη Διαταγή Πληρωμής στο σύνολό της)ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ "ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ". ΈΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!
5. Γιατί λες ότι έχει χάσει τα λεφτά της? Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής   δεν μπορεί η τράπεζα με άλλο τρόπο να πάρει τα λεφτά της ?
Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής (επειδή το δικαστήριο που δίκασε την ανακοπή έκρινε ως άκυρους και καταχρηστικούς κάποιους από τους όρους της σύμβασης του δανείου), η τράπεζα μπορεί να επανέλθει με νέα Διαταγή Πληρωμής με αιτούμενο όμως ποσό, πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικά αξίωνε, αφού το νέο ποσό θα υπολογιστεί δίχως τους όρους που το δικαστήριο έκρινε προηγουμένως ως άκυρους και καταχρηστικούς. Πρακτικά όμως οι τράπεζες ποτέ δεν ακολουθούν αυτή την οδό, γιατί πολύ απλά  με το τρόπο αυτό θα συνομολογούσαν την ακυρότητα όλων των συμβάσεων τους! Οπότε η μόνη νομική οδός που της απομένει προκειμένου να αξιώσει την  απαίτηση που θεωρεί ότι έχει  (την απαίτηση δηλαδή που προκύπτει και από τους άκυρους όρους), είναι η οδός της  άσκησης τακτικής αγωγήςΕπειδή όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, οι τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό…
Άρα λοιπόν, αν καταφέρεις και  ανακόψεις τη διαταγή πληρωμής, η τράπεζα αναγκαστικά θα πρέπει να συρθεί είτε στη δικαστική επιδίωξη της «απαίτησης» μέσω της άσκησης τακτικής αγωγής, είτε να συμβιβαστεί χωρίς δικαστήρια. Σχεδόν πάντα  επιλέγει το δεύτερο, για τους λόγους που αναλύω  παρακάτω: 
 
6. Ποια τα μειονεκτήματα  της δικαστικής απόφασης που εκδίδεται κατόπιν άσκησης τακτικής αγωγής σε σχέση με την έκδοση διαταγής πληρωμής? Γιατί  η έκδοση διαταγής πληρωμής είναι για τις τράπεζες η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ? Γιατί αν ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής η άσκηση αγωγής αποτελεί για την τράπεζα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?Εφόσον η αγωγή της τράπεζας κερδισθεί τα αποτελέσματα που η δικαστική απόφαση παράγει είναι τα ίδια με αυτά της Διαταγής Πληρωμής. Με μια όμως διάφορα:
Από την άσκηση της αγωγής μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν μέχρι  και 10 χρόνια!!! Περαιτέρω η επιδίωξη της απαίτησης της τράπεζας με άσκηση εναντίον σου αγωγής δεν σε βάζει στα κατάστιχα του Τειρεσία (όπως συμβαίνει με την έκδοση Διαταγής Πληρωμής). Σημαντική διαφορά επίσης είναι ότι η αγωγή σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή οπότε λαμβάνεις γνώση της δικασίμου καθώς και του περιεχομένου της (των ισχυρισμών δηλαδή της τράπεζας). Οπότε πας σε δικηγόρο, ώστε να προετοιμάσεις την άμυνα σου και κατά την ημερομηνία της εκδίκασης να είσαι προετοιμασμένος να αντιπαρατεθείς με την τράπεζα.
Για να εκδοθεί δηλαδή απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής προηγείται πάντοτε ακροαματική διαδικασία στην οποία οι διάδικοι παρίστανται με δικηγόρο και αναπτύσσουν τις θέσεις τους. Επιπρόσθετα , η αγωγή έχει για την τράπεζα το μειονέκτημα ότι ακόμα και αν στον πρώτο βαθμό κερδίσει, το δικαστήριο, κατά τη συνήθη δικαστηριακή πρακτική, σπάνια θα διατάξει την εκτέλεση της απόφασης για το σύνολο της επιδικασθείσας απαίτησης ( αν πχ η τράπεζα κερδίσει  και το δικαστήριο της επιδικάσει 10.000 ευρώ θα διατάξει «κατάσχεση», για τα μισά ή και λιγότερα). 
Εν συνεχεία, ανάλογα με το σκεπτικό και το διατακτικό της  απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ακολουθεί συνήθως η άσκηση εφέσεως από τον έναν, τον άλλο ή και τους δυο διαδίκους (μπορείς δηλαδή εσύ, η τράπεζα ή και οι δυο να προσβάλετε την απόφαση με έφεση στο μέτρο και στο βαθμό  που κάθε ένας θεωρεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε). Να σημειωθεί εδώ ότι με δεδομένο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε υποχρεώνει να πληρώσεις μέρος της απαίτησης που επιδίκασε στην τράπεζα και όχι το σύνολο, πολλές εφέσεις γίνονται και με σκοπό  να κερδηθεί χρόνος ώστε αν τελικά χάσεις στο «εφετείο», να πας  την πληρωμή όσο πιο πίσω γίνεται...
Οπότε η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο («εφετείο») και εκδίδεται η τελεσίδικη απόφαση. Αν χάσεις υποχρεούσαι να πληρώσεις.
Η όλη όμως διαδικασία διαρκεί πολλά χρόνια και οποίος ακολουθεί αυτή τη νομική οδό,  πρακτικά αν όχι έχει χάσει τα λεφτά του πάντως έχει χάσει μεγάλο μέρος τους. Αν πχ  μια τράπεζα μπει σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πληρώσει δικηγόρους για πολλά δικαστήρια, για τις αναβολές, να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσει την απαίτηση, να πληρώσει πραγματογνώμονες στην περίπτωση που το δικαστήριο διατάξει πραγματογνωμοσύνη, δικαστικούς επιμελητές για σειρά επιδόσεων και κατασχέσεων κλπ. Και με όλα αυτά, ακόμη και αν  μετά από 10 χρόνια κερδίσει, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...
Γίνεται από αυτά  αντιληπτό ότι  αν οι τράπεζες υποχρεωθούν να μπουν μαζικά στη διαδικασία της επιδίωξης του δανείου μέσω της οδού της άσκησης αγωγής, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει εν μία νυκτί...
 
5. Τι πρέπει να κάνω αν δε μπορώ να πληρώσω το δάνειο?
Όταν πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ακολουθεί η καταγγελία της σύμβασης του δανείου. Η καταγγελία σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή και την υπογράφει δικηγόρος. Οι  συστημένες ή απλές επιστολές δεν παράγουν έννομες συνέπειες για αυτό  και τις πετάτε κατευθείαν στα σκουπίδια (ακόμη και αν τις υπογράφει δικηγόρος). Τις στέλνουν με απλό ταχυδρομείο (με στόχο να σας φοβίσουν) , για να μην πληρώσουν δικαστικό επιμελητή! Μετά την καταγγελία της σύμβασης (που σου κοινοποιείται πάντοτε με δικαστικό επιμελητή), ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Αμέσως λοιπόν μόλις πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ή την κάρτα άλλως αμέσως μόλις σου κοινοποιηθεί η καταγγελία της σύμβασης, στέλνεις στην τράπεζα αυτό το εξώδικο open - download . Το εξώδικο αυτό στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί αργότερα στη δίκη της ανακοπής (τη δίκη για την ακύρωση της διαταγής πληρωμής), ώστε η διαταγή πληρωμής να ακυρωθεί στο σύνολο της και όχι εν μέρει (είναι σημαντικό η διαταγή να ακυρωθεί στο σύνολο της γιατί διαφορετικά αφενός υποχρεούσαι να πληρώσεις αφετέρου δε βγαίνεις από το Τειρεσία)...Με απλά λόγια, με αυτό το εξώδικο συνομολογείς την οφειλή σου αλλά αρνείσαι το ύψος της με τον ισχυρισμό ότι η οφειλή διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος , λόγω των άκυρων και καταχρηστικών όρων της σύμβασης. Με άλλα λόγια τους λες : " Κύριοι χρωστάω αλλά δε χρωστάω αυτά που μου ζητάτε. Πριν βγάλετε διαταγή πληρωμής , ελάτε να τα βρούμε. Αν νομίζετε ότι δε μπορούμε να τα βρούμε ας διορίσουμε πραγματογνώμονα. Αν παρ όλα αυτά με αγνοήσετε και βγάλετε διαταγή πληρωμής, θα την ανακόψω χρησιμοποιώντας εναντίον σας αυτό το εξώδικο, με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση διαταγής πληρωμής συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής"...
Να σημειώσω εδώ ότι σε τρεις περιπτώσεις που έστειλα αυτό το εξώδικοοι τράπεζες δεν προχώρησαν σε έκδοση  Διαταγής Πληρωμής. Η μια μάλιστα περίπτωση αφορά προσωπική μου υπόθεση  για δυο πιστωτικές κάρτες μου, με εκδότρια τράπεζα την Eurobank τις οποίες έπαψα να πληρώνω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με το σκεπτικό ότι «τους έχω δώσει τόσα λεφτά για αυτές τις κάρτες,  που η Eurobank είναι αυτή που μου οφείλει και όχι εγώ στη Eurobank». Η τράπεζα έδωσε το φάκελό μου σε κάτι εισπράκτορες που με απειλούσαν νύχτα μέρα  ότι αν δε τους πληρώσω  θα μου βγάλουν λέει  Διαταγή Πληρωμής! Η ενόχλησή μου ήταν τόσο μεγάλη, που το εξώδικο εδώ στρέφεται κατά της Eurobank και κατά κάθε δικηγόρου που τυχόν υπογράψει και καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον μου διαταγής πληρωμής (το εξώδικο αυτό δεν το δημοσιεύω). 
Ακόλουθα κατεβάζεις αυτό το δικόγραφο open - download που είναι η ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής,  και πας σφαίρα στο δικηγόρο σου.
6. Τι ακριβώς προσπαθώ να πετύχω με το δικόγραφο της ανακοπής που μου δίνεις?
Πέραν της νομολογίας που αφορά στους άκυρους και καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων των τραπεζών , επιχειρείς τα ακόλουθα:
 
Α) Σύμφωνα με την πάγια θέση της νομολογίας αν ένας όρος μιας σύμβασης είναι άκυρος αυτό δε συνεπάγεται ότι είναι άκυρη όλη η σύμβαση. Με το δικόγραφο αυτό διατυπώνεις τον ισχυρισμό  ότι αν ένας όρος στη σύμβαση με την τράπεζα είναι άκυρος τότε ολόκληρη η σύμβαση είναι άκυρη και επομένως το δικαστήριο πρέπει να ακυρώσει τη διαταγή πληρωμής στο σύνολό της.

Β) Γίνεται στο δικόγραφο μνεία της προηγούμενης κοινοποίησης προς την τράπεζα, του εξωδίκου με το οποίο ο δανειολήπτης αποδέχεται μεν ότι οφείλει αλλά αρνείται το ύψος της οφειλής. Βάζει λοιπόν τον ισχυρισμό ότι αν το δικαστήριο δεχθεί ότι υπάρχει ακυρότητα ορισμένων όρων της σύμβασης, αυτό ο δανειολήπτης το είχε επισημάνει έγκαιρα (πριν την έκδοση Διαταγής Πληρωμής) και επομένως η έκδοση διαταγής πληρωμής  συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος γεγονός που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής για να ακυρωθεί η Διαταγή στο σύνολό της.
Γ)  Ισχυροποιεί τη θέση του δανειολήπτη σε σχέση με  ένα  από τα δυσκολότερα νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με όλες τις συμβάσεις των τραπεζών  αν εντός της προθεσμίας των 20-30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή όπως αυτή διαμορφώνεται στο μηνιαίο λογαριασμό , αυτό συνιστά αναγνώριση της οφειλής και ακυρώνει το δικαίωμα να αμφισβητήσεις δικαστικά την οφειλή αργότερα. Πρακτικά δηλαδή , ο όρος αυτός σημαίνει ότι αν σου έρθει ο μηνιαίος  λογαριασμός σήμερα και εσύ εντός 30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή, αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορείς  ένα χρόνο μετά να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ισχυριζόμενος ότι η πραγματική οφειλή δεν είναι αυτή που η τράπεζα αξιώνει…
Στο δικόγραφο διατυπώνεται η άποψη ότι αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις των αισχροκερδών συμβάσεων όπως είναι  οι συμβάσεις  που οι ελληνικές τράπεζες συνάπτουν με τους δανειολήπτες.
Δ) με αυτό το δικόγραφο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι είναι άκυρες όλες οι Διαταγές Πληρωμής από το 2001 και μετά. Αν ο ισχυρισμός αυτός γίνει δεκτός από τα δικαστήρια, τότε ανοίγει χορός μαζικών αγωγών κατά των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, για όλα τα ακίνητα που από το 2001 και μετά, βγήκαν στο σφυρί ...
Εν ευθέτω χρόνω, θα δημοσιεύσω  αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής των δανειοληπτών κατά των τραπεζών, με αίτημα να υποχρεωθεί η τράπεζα να καταβάλει στο δανειολήπτη, ότι αυτός αχρεωστήτως κατέβαλε στην τράπεζα  από την εφαρμογή των άκυρων Γ.Ο.Σ των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2QFh55BQh

H φωτογραφία που συγκλονίζει το διαδίκτυο




 Πολλές φορές λέμε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις! 


Με αφορμή τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου 

2o Φεστιβάλ Χορωδιών

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης θα πραγματοποιηθεί το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Πύδνας Κολινδρού που οργανώνει η Δημοτική χορωδία Αιγινίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν η Μεικτή  και η Παιδική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Αιγινίου, η Δημοτική Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού καθώς και η χορωδία και μαντολινάτα του Ωδείου Νάουσας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


 Η συντονιστική επιτροπή αγώνα των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ για την προάσπιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πρέπει να εμποδίσουμε την απαράδεκτη αυτή κατάργηση ενός βασικού δικαιώματος μας.

Απαιτούμε να υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
            Ταυτόχρονα προβάλουμε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης μας για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες οι δικές μας και των οικογενειών μας.
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα κι εμείς οι εργαζόμενοι στα 5μηνα της Πιερίας το ξέρουμε καλά αφού αμέσως μετά την κινητοποίηση δεκάδων εργαζόμενων του προγράμματος που συμμετείχαν στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αλλά και τη συμμετοχή πολλών από εμάς στην πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη, μας δόθηκαν τα δεδουλευμένα μας (ήμασταν μέχρι τότε απλήρωτοι για 3 μήνες).
            Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν, ούτε από φιλεύσπλαχνα κόμματα που μοιράζουν φαγητό σε πεινασμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους για να τσιμπήσουν ψήφους ούτε από ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό μας και  διοργανώνουν διάφορα τέτοιου είδους χάπενινγκ.
                        Για να ζήσουμε σαν άνθρωποι, έτσι όπως πρέπει να ζει ένας άνθρωπος του 21ου αιώνα πρέπει να κινητοποιηθούμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και κάτω από τη μαζική κινητοποίησή μας να ασκήσουμε πίεση και τελικά να αποσπάσουμε κατακτήσεις.
                        Πολύτιμο όπλο μας για να κάνουμε έναν τέτοιο αγώνα είναι η θέλησή μας για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μην απελπιζόμαστε, να μην λέμε ¨δεν γίνετε τίποτα¨ αλλά να φροντίσουμε να αγωνιστούμε καλύτερα, με πιο μαζικούς και οργανωμένους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους που κι εκείνοι πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
2.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
3.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ   ΑΝΕΡΓΙΑΣ
4.ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
5.ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Όλοι το Σάββατο 13 Απριλίου στις 11.30πμ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ

Επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  11    Απριλίου  2013



                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         


Σοφία Μαυρίδου: «Ο αθλητισμός αποτελεί κύριο παράγοντα τόσο  της κοινωνικής όσο και  της πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής  ενός τόπου»



Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, κ. Δημήτρης Ελευθεριάδης, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013,  στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρει  τον κ. Ελευθεριάδη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, υγεία και δύναμη στο έργο του πάντα με γνώμονα τη  βελτίωση και την πρόοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.



Άλλωστε και η κ. Σοφία Μαυρίδου δέχτηκε τις ευχές του Προέδρου της ΕΠΣΠ για καλή θητεία και επιτυχίες στα νέα της καθήκοντα από τη θέση της Τομεακής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν επι τάπητος προβλήματα, αιτήματα και προτάσεις που αφορούν  τόσο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όσο και τα ερασιτεχνικά  ποδοσφαιρικά σωματεία. Παράλληλα, αντηλλάγησαν απόψεις για την προοπτική του πιερικού ποδοσφαίρου, την ανάκαμψη των ομάδων, τη συμβολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού, την προσέλκυση νέων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό καθώς και για την  αναζήτηση νέων ταλέντων προς όφελος του ποδοσφαίρου,  την ενίσχυση του αθλήματος προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή και να ανακαμφθεί οικονομικά, τις  προοπτικές για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και για τη  δημιουργία, αναβάθμιση και συντήρηση των χώρων άθλησης κ.α. 


Η κ. Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε την ανάγκη τόνωσης του αθλητισμού και εξέφρασε την άποψη ότι διαφαίνεται μια καλή συνεργασία  με την ΕΠΣΠ για το καλό του τόπου. Την ίδια ώρα,  δεσμεύθηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις δράσεις της ΕΠΣΠ  καθώς όπως είπε  ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό εντάσσονται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας. «Ο αθλητισμός αποτελεί κύριο παράγοντα τόσο  της κοινωνικής όσο και  της πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής  ενός τόπου» είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.






Η έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ



Με την προβολή ενός video για την ιστορία του ΚΚΕ ξεκίνησε στις 10 π.μ. ακριβώς το 19ο Συνέδριο  του Κόμματος, ύστερα από τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία, που άρχισε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ στις 9 Δεκέμβρη. (Δείτε το Βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη του Συνεδρίου)
Αμέσως μετά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε τηνεισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.
Στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου προσκλήθηκαν τιμητικά και παραβρέθηκαν άνθρωποι της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και της επιστήμης, του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μεγάλη είναι και η διεθνής απήχηση του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος. 
Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης στέλνουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους (77 μέχρι στιγμής) που συνεχίζει και δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης». 
Η έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό είναι εδώ και μέρες έτοιμη για να υποδεχτεί τις εργασίες του Συνεδρίου. Η εθελοντική δουλειά μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα «κόκκινα Σάββατα» που κάλεσαν οι Οργανώσεις του Κόμματος, υπήρξε καθοριστική ώστε την Πέμπτη να είναι όλα έτοιμα στην κορυφαία για το Κόμμα διαδικασία. Εκτός από την αίθουσα Συνεδρίων, όλο το κτήριο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό έχει στολιστεί με τα συνθήματα του Συνεδρίου, όπως και οι γύρω δρόμοι. 
Αναντικατάστατη είναι και η προσφορά των μελών του Κόμματος που τις μέρες του Συνεδρίου θα έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του εστιατορίου, από την υποδοχή των υλικών, μέχρι την προετοιμασία του φαγητού και την τακτοποίηση του χώρου. Η τροφοδοσία έγινε με προσφορές στο ΚΚΕ από όλη την Ελλάδα, τις οποίες συγκέντρωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις. Προσφορές σε κρέας, λαχανικά, φρούτα, χυμούς, αναψυκτικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αφίσες και σημαίες του Κόμματος για το 19ο Συνέδριο κοσμούν εδώ και βδομάδες κεντρικά σημεία στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων. Άλλωστε, οι Οργανώσεις του Κόμματος δούλεψαν τους προηγούμενους μήνες για να διαδοθούν πλατιά οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο, να συζητηθούν τα προσυνεδριακά κείμενα πλατιά με το λαό. Τις πρώτες κιόλας μέρες του Δεκέμβρη η διακίνηση του «Ριζοσπάστη», που φιλοξένησε τις Θέσεις σε ένθετη έκδοση, έφτασε τα 74.000 φύλλα.
Παράλληλα με την εσωκομματική προσυνεδριακή διαδικασία, το ΚΚΕ διοργάνωσε εκατοντάδες συσκέψεις και εκδηλώσεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπου συζητήθηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα. Την ίδια περίοδο αναπτύχθηκαν σημαντικοί αγώνες της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, από τους οποίους οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες όχι μόνο δεν έλειψαν, αλλά πρωτοστάτησαν για την οργάνωσή τους, συνδυάζοντας τα καθήκοντα της μαζικής, πολιτικής και ιδεολογικής ταυτόχρονα δουλειάς.
Οι Θέσεις της ΚΕ εμπλουτίστηκαν στην προσυνεδριακή διαδικασία με την πείρα από τη δράση των Οργανώσεων και τις κριτικές παρατηρήσεις των μελών, των οπαδών και φίλων του ΚΚΕ.
Η συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τα προσυνεδριακά κείμενα, εκφράστηκε στις ψηφοφορίες που έγιναν στις ΚΟΒ και στις ΟΒ. Για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%. Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.
Η έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την παρουσίαση της εισήγησης από την Αλέκα Παπαρήγα, μεταδόθηκαν ζωντανά από την ΕΤ1, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902 καθώς και από το πόρταλ «902.gr».
Επίσης, μαγνητοσκοπημένη θα προβληθεί από την τηλεόραση του «902» σήμερα Πέμπτη μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Πούρα...Αβάνας made in...Πέλλα»






Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται στη νέα της ημερομηνία και ώρα το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση,  θέμα της έχει : «Πούρα...Αβάνας made in...Πέλλα»



Ονόματα προσκεκλημένων:

ΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ιδιοκτήτης εταιρίας χειροποίητων πούρων
Vamma Del Sol Κρύα Βρύση Πέλλας



ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Συνιδιοκτήτης εταιρίας χειροποίητων πούρων
Vamma Del Sol Κρύα Βρύση Πέλλας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ



                                                                                                      Κατερίνη 10/4/2013
                                                                                                      Προς:
ü  ΥΠΑΙΘΠΑ
ü  Περιφ/κή Δ/νση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
ü  Δ/νση Εκπ/σης Π.Ε. Πιερίας
ü  Σχολικές Μονάδες Π.Ε.Πιερίας
ü  ΜΜΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
          Ύστερα από το υπ’αριθμ. 44506/Δ4/2-4-2013 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΠΑ, με θέμα την καταγραφή των οργανικών θέσεων και επομένως την κατάργηση τους, το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Πιερίας εκφράζοντας την έκπληξη και αγανάκτηση όλων των συναδέλφων, για τον τρόπο σκέψης του Υπουργείου, αποφάσισε:
Α.   Να κοινοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας τη μέγιστη οργή και αποδοκιμασία για την επιπολαιότητα με την οποία ενεργούν διάφοροι μανδαρίνοι του Υπουργείου, οι οποίοι προκειμένου να επιφέρουν μεγαλύτερα έσοδα στην Τρόικα, προσπαθούν να μειώσουν τις οργανικές θέσεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνακόλουθα και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν την Εκπαίδευση.

Β.   Επισημαίνουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι οι οργανικές θέσεις στα σχολεία δεν προκύπτουν από τη διαίρεση του αριθμού των φοιτούντων μαθητών δια του 25, που είναι ο μέγιστος αριθμός μαθητών που επιτρέπεται σε ένα τμήμα , όπως αναφέρει το τροποποιημένο άρθρο του ν.1566/1985.
      Πρέπει να γνωρίζουν ότι, για την οργανικότητα της σχολικής μονάδας λαμβάνεται υπ’όψιν ο συνολικός αριθμός μαθητών κατά τάξη, το οποίο , επί παραδείγματι, σημαίνει ότι αν σε ένα εξαθέσιο (6/θ) σχολείο ο αριθμός των μαθητών στη Γ΄ τάξη υπερβαίνει τους 25, τότε αυτοδίκαια χωρίζεται σε δύο τμήματα και στο σχολείο απαιτείται μία επιπλέον οργανική θέση.




Γ. Θα πρέπει, επίσης, να υπολογίζεται σε κάθε μεγαλύτερο του εξαθέσιου δημοτικού  σχολείου και η επιπλέον οργανική θέση που έχει θεσπιστεί από το 1999.

         Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Πιερίας δηλώνει ότι η δοκιμαζόμενη Εκπαίδευση δεν αντέχει άλλους… «εξορθολογισμούς» και πως οποιαδήποτε προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού, σε μια εποχή που όλοι βιώνουν τις συνέπειες μιας βαθιάς και σκληρής οικονομικής κρίσης, θα συναντήσει την αντίσταση όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.


ΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !!!



                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Η Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας

        Βάσσου Φρειδερίκη                                            Κατιμερτζή Μαγδαληνή