ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Πού είναι και πού είναι.Φαγωθήκατε. Τι καταλάβατε;Βγήκε μπροστά σε σιδηροδρομικό σταθμό με τόσα που έχουν αποκαλυφθεί για τα Τέμπη ,να μας πει ότι κ οι δικαστές άνθρωποι είναι,θα υπάρξουν αστοχίες κι ότι εύχεται να μην επηρεάζονται από κανέναν.

 


Βόμβα της Μαρίας Καρυστιανού στο ΕΚ: «Όλες οι οδηγίες μπαζώματος δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό».

 


Μαρέβα Γκραμποφσκι – Μητσοτάκη: Το αδύναμο «στομάχι» της πρώτης κυρίας

 


Η δυναστεία Μητσοτάκη είναι μια «αιώνια» οικογενειακή επιχείρηση της οποίας το «προϊόν» είναι η πολιτική. Με δυο λόγια, από τον 19ο κιόλας αιώνα οι μπίζνες είναι πολιτική και η πολιτική είναι οικογενειακή μπίζνα. Ετσι, έχουμε το θέαμα της ίδιας οικογένειας να συνεχίζει ανά τις δεκαετίες και τους αιώνες να επιστρέφει στην πολιτική σκηνή για επανεκλογή, ανακυκλώνοντας τα διάφορα μέλη. Γιος στη θέση ενός γονέα, διάφορα μέλη ταυτόχρονα στην κυβέρνηση, αδέρφια, ανιψιός, στελέχη και ούτω καθεξής.

Ολοι μας ξέρουμε με τα μικρά τους ονόματα την οικογένεια Μητσοτάκη. Είτε ζουν απομυζώντας απευθείας το Δημόσιο, σε κρατικά πόστα, είτε εκτός Δημοσίου αλλά εκμεταλλευόμενοι των προνομίων που τους εξασφαλίζει η δύναμη των οικογενειακών δεσμών με την εξουσία. Μπορεί να είναι μια θέση σε παγκόσμια επενδυτική, στον ευρωμηχανισμό των Βρυξελλών, μια εταιρία συμβούλων ή μια ΜΚΟ. Ξέρουμε όλα αυτά τα ονόματα μόνο και μόνο επειδή η ίδια η δυναστεία Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την πολιτική εξουσία, το κράτος και τη χώρα ως έναν «οργανισμό κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Η κατάρρευση της δημόσιας τάξης

 


Το περιστατικό με τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων δεν είναι μεμονωμένο. Είναι δηλωτικό της κατάρρευσης της δημόσιας τάξης στην Ελλάδα.

Oσοι ζουν εδώ και δεν έχουν μια εξωραϊσμένη από την απόσταση εικόνα του τόπου μας γνωρίζουν καλά ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση οι πολίτες να νιώσουν ασφαλείς. Θα παραμένουν έρμαια του εγκλήματος και μπορούν να δολοφονηθούν ακόμα κι έξω από αστυνομικά τμήματα υπό τα αδιάφορα βλέμματα ακατάλληλων για υπηρεσία αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο 48χρονος φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων δεν βγήκε καν από το κουβούκλιο την ώρα που γινόταν το φονικό. Στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για έναν χρόνο για υπόθεση πλαστογραφίας. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, έχει καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκισης, είχε ξεκινήσει διαδικασία απόταξής του από το Σώμα και ήταν υπόχρεος παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα!