ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου οι Δημοσιογράφοι, κύριοι Αντώνης Ιορδάνογλου, Δάνος Δανιηλίδης και ο Λάγιος Απόστολος, καθώς και οι κυρίες Μάγια Κετικίδου και Μάρω Βασιλειάδου. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κύριο Νίκο Βλαχόπουλο και από μέλη του Δ.Σ. κυρίους Τριανταφύλλου Ιωάννη και Φελώνη Χρήστο.





Σάκης Πουρλιώτης: Στο πλευρό του Γιώργου Φαρμάκη για ένα άλμα πιο γρήγορο από την φθορά




Σαν έτοιμος από καιρό, μπαίνει στην εκλογική μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Μετά από 30 χρόνια ανταποκριτής του ΟΑΕΔ, ο Σάκης Πουρλιώτης τον άλλο μήνα βγαίνει στην σύνταξη. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά παλαιότερα ως νομαρχιακός σύμβουλος και ως πρώην πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Πιερίας.

Η συνταξιοδότηση για αυτόν θα αποτελέσει μια νέα αρχή, μιας και φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα του δήμου με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

Ο πρόσφατα – ευτυχής – παππούς, θα δώσει την μάχη στο πλευρό του Γιώργου Φαρμάκη  στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.


AXE PEACE | Make Love, Not War (Official :60)

* Αϊ στα κομματ(ι)α... *


* Εθισμένος στα σκατά *

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το γεγονός -μετά την εκτόξευση σκατού κατά του υπουργού μπουμπούκου από ηλικιωμένη στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα"- ότι η είδηση αυτή θάφτηκε επιμελώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απόψε αποκαλύπτουμε γιατί αυτό το ρεπορτάζ, που θα αποτελούσε δημοσιογραφικό λαβράκι υπό άλλες συνθήκες, δεν κατάφερε να αναδυθεί στις πρώτες ειδήσεις της ημέρας.
Η εξήγηση για το ότι δεν υπάρχουν αναφορές στο συμβάν από τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών δεν είναι επειδή προσπαθούν να κρατήσουν μυστικό τον διασυρμό του μπουμπούκου, αλλά επειδή πολύ απλά δεν αποτελει είδηση, μιας και η κοπρανοφαγία αποτελεί καθημερινή συνήθεια του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε την ώρα που ασκεί την αγαπημένη του εν-asshole-ηση.

Έστειλαν φακέλους με σφαίρες στον Προβόπουλο και στον Πρετεντέρη

Φάκελος με δύο σφαίρες στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο
Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική το πρωί της Παρασκευής όταν το γραφείο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε για έναν φάκελο με σημείωμα που περιέχει απειλές που έφτασε στο όνομα του Γιώργου Προβόπουλου και περιείχε δύο σφαίρες.
Ο φάκελος έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του Διοικητή, ενώ τα μέλη του προσωπικού του γραφείου του κυρίου Προβόπουλου εντόπισαν το περιεχόμενο του φακέλου - τις δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών -  με τα τα μηχανήματα ελέγχου και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ποιοί υπογράφουν τις επιστολές στους φακέλους
Η οργάνωση που υπογράφει τις επιστολές που περιείχαν οι δύο φάκελοι με τις σφαίρες είναι οι «Λαϊκοί τιμωροί». Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα.
Φάκελος με σφαίρες, διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, συνοδευόμενος από απειλητική επιστολή εστάλη και στο γραφείο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Και στην περίπτωση αυτή ο φάκελος παρελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και εστάλη προς εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.
Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέα ενέργεια που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά
Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και το δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία.
ΚΚΕ: Ύποπτες οι ενέργειες με τις σφαίρες
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».
ΔΗΜΑΡ: Τέτοιες ενέργειες έχουν στόχο την κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν
Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει τις απειλητικές επιστολές στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος , Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη. Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τη σταθερότητα.

Μάγκυ Χαραλαμπίδου: Δείτε πως είναι σήμερα το απόλυτο sex symbol του ΄90 [εικόνα]

magki-xaralampidou2-570
Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου είναι το απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του ΄90, με τα γυμνά της να γέμιζαν με ενθουσιασμό το αντρικό κοινό των περιοδικών και τα οπίσθια της να είναι αλησμόνητα. Παρά το γεγονός ότι έχει μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της, η όψη της έχει αλλάξει ελάχιστα και παραμένει το ίδιο γοητευτική.
Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την ωραία Μάγκυ σε βραδινή της έξοδο παρέα με το γνωστό σχεδιαστή Χάρη Σιανίδη, με ένα πέτσινο λευκό τζάκετ.
xaralampidou gia mesa auti
Θυμηθείτε την επικότερη φωτογράφηση της στο περιοδικό Κλικ

Δημοσκόπηση ΜRB: «Ναι» στο ευρώ και στην αποκάλυψη των σκανδάλων – Φταίει το ΠΑΣΟΚ λένε οι πολίτες

euro-ellada-dimoskopisi-640
Μία νέα αποκαλυπτική δημοσκόπηση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και ρίχνει άπλετο φως στο πολιτικό τοπίο των τελευταίων μηνών.
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για το Newsit.gr από την εταιρεία MRB, έλαβε χώρα μεταξύ 14 και 15 Ιανουαρίου πανελλαδικά με δείγμα 800 ατόμων και  δείχνει ότι οι πολίτες δείχνουν αβίαστα την εκτίμησή τους στις κινήσεις της δικαιοσύνης, ενώ εμπιστεύονται σε μεγάλο ποσοστό την ΝΔ, σε λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο μεγάλος χαμένος φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο και θεωρούν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο ειδικά για τα θέματα των εξοπλισμών και τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί.
Στην κρίσιμη ερώτηση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, το 59,4% των ερωτηθέντων απαντά πως είναι υπέρ του ευρώ και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ενώ ως το γεγονος που εκτιμούν ότι μπορεί να φέρει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό , παρουσιάζουν το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, δείχνοντας μάλιστα τεράστια εμπιστοσύνη που αγγίζει το 90% στις δικαστικές αρχές.
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας:
  • Παραμονή στο ευρώ επιθυμεί το 59,5%
  • Έξοδο από το ευρώ αλλά παραμονή στην ΕΕ επιθυμεί το 21,2%
  • Πλήρη έξοδο από ΕΕ και ευρώ επιθυμεί το 12,5%
Με καλό ματι φαίνεται να βλέπουν οι ερωτηθέντες την Ελληνική προεδρία και τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν. Οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 43,6% ότι τα οφέλη θα είναι χειροπιαστά.
Τ'έλος, σε μικρά ποσοστά κειμένεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιθυμεί να διεξαχθούν άμεσα βουλευτικές  εκλογές.

Αν το χρέος «κουρευόταν» ....

.Ολι Ρεν: Θυσιάσαμε την Ελλάδα για να σωθούν οι υπόλοιποι!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αν το χρέος «κουρευόταν» το 2010, τα 300 δισ. ευρώ θα γίνονταν 150, ενώ με το κούρεμα του 2012 κατά 53% τα 300 δισ. έγιναν… 321!
Ωμή, κυνική, σοκαριστική η ομολογία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές που απαρτίζουν τη διερευνητική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες που έχουν τεθεί υπό μνημονιακό καθεστώς, ο Φινλανδός κομισάριος τους είπε ουσιαστικά ότι η ΕΕ προτίμησε να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης και πάνω απ’ όλα για να διασώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες! Τι ακριβώς είπε ο Ολι Ρεν; «Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010 και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη – μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη» δήλωσε επί λέξει. Θα υπήρχαν λοιπόν «δραματικές συνέπειες μετάδοσης», λέει ο Ρεν, αν γινόταν «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους την άνοιξη του 2010. Χρησιμοποιεί, πέρα από τις επιπτώσεις «σε άλλα κράτη – μέλη» και μια έκφραση κατ’ ουσίαν ακατάληπτη από τον μη επαΐοντα αναγνώστη: «μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη». Τι ακριβώς εννοεί ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν;
Ο ίδιος φυσικά προτιμάει να το αφήσει απροσδιόριστο. Εμείς όμως δεν έχουμε κανέναν λόγο να μη διευκρινίσουμε αυτό που ο ίδιος αποφεύγει να εξηγήσει. Το ζήτημα είναι απλούστατο: αν γινόταν κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων την άνοιξη του 2010, το κόστος θα το πλήρωναν κυρίως οι ευρωπαϊκές τράπεζες!
Ενώ με το μνημόνιο που επέβαλαν οι Γερμανοί στη χώρα μας και με τη μετάθεση του «κουρέματος» δύο χρόνια αργότερα, σχεδόν όλο το κόστος το πλήρωσαν αποκλειστικά οι Ελληνες! Βάσει των στοιχείων της «τράπεζας των τραπεζών», από τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που ανερχόταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στις 31 Δεκεμβρίου 2009, τα 184 δισεκατομμύρια τα χρωστούσε σε ξένες τράπεζες, σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές και όλες ιδιωτικές!
Τότε δεν υπήρχαν καθόλου ελληνικά κρατικά χρέη προς άλλα κράτη, προς το ΔΝΤ, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν υπήρχαν δηλαδή δανειστές της χώρας μας που να αποκλείεται εκ προοιμίου να κουρευτούν τα δάνεια που μας είχαν δώσει. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, αν υποθέσουμε ότι γινόταν ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% το 2010, θα έχαναν περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ! Αντιθέτως, με το μνημόνιο που μας επιβλήθηκε και με τα δάνεια που μας έδωσαν υποτίθεται για να σωθεί η Ελλάδα, στην πραγματικότητα πληρώθηκαν στο ακέραιο όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες και έληγαν ως το 2012.
Τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας, τα ξεφορτώθηκαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες πουλώντας τα στη δευτερογενή αγορά στην ΕΚΤ, με πολύ περιορισμένες απώλειες. Ετσι… «κρατικοποιήθηκε» σχεδόν όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος στο εξωτερικό, αφού πλέον χρωστάμε ως χώρα σχεδόν μόνο στα κράτη της Ευρωζώνης, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, όπου όλα τα ομόλογα που λήγουν πληρώνονται στο 100% της ονομαστικής αξίας τους! Οταν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά αυτός ο κύκλος της «κρατικοποίησης» σε διεθνές επίπεδο του ελληνικού δημόσιου χρέους, έλαβε χώρα το 2012 το διαβόητο «κούρεμα». Τότε όμως, με την προαναφερθείσα μεθόδευση των Ευρωπαίων, σχεδόν όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που μπορούσαν να «κουρευτούν» βρίσκονταν στα χέρια των… ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών, των Ελλήνων μικροομολογιούχων, των ελληνικών πανεπιστημίων, των ελληνικών νοσοκομείων!
Οι Ελληνες λοιπόν κουρεύτηκαν «γουλί», οι Ευρωπαίοι καθόλου! Υπάρχει και άλλη μεγαλύτερη τραγωδία. Αν το ελληνικό δημόσιο χρέος «κουρευόταν» π.χ. κατά 50% το 2010, τότε τα 300 δισ. ευρώ του χρέους θα γίνονταν 150, επειδή δεν υπήρχαν ελληνικά κρατικά ομόλογα στα χέρια κρατών ή διεθνών οργανισμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εξ ορισμού δεν κουρεύονται.
Η Ελλάδα τότε όντως θα είχε σωθεί! Με το «κούρεμα» όμως του 2012, όταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο εξωτερικό είχε «κρατικοποιηθεί» με δάνεια που είχαν φορτώσει στο ελληνικό κράτος, τα 300 δισ. ευρώ του χρέους της χώρας μας του 2009 έγιναν 330 το 2010 και 355 δισ. ευρώ το 2012 και στη συνέχεια, μετά το «κούρεμά» τους κατά 53% έγιναν… 321 δισ. ευρώ το 2013! «Μάγοι» οι Ευρωπαίοι: «κούρεψαν» κατά 53% τα 300 δισ. και τα έκαναν… 321! Η μαθηματική επιστήμη παραδίνεται στη μεγαλοφυΐα τους!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2qgJWDFnO

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

twitter:@egerssi

            Η Ελλάδα των Μνημονίων, η Ελλάδα των Δανειακών Συμβάσεων, η Ελλάδα της φτώχειας, της παράκρουσης, των αυτοκτονιών, της ανεργίας, της ανέχειας, της δυστυχίας. Η Ελλάδα των δοσίλογων πολιτικών, των προδοτών πολιτικών που υπέγραψαν την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εξαθλίωση του λαού μας, από 1ης Ιανουαρίου 2014, ανέλαβε την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.  Έτσι, σε μια φιέστα, τύπου Λατινοαμερικανικών χωρών, στο Ζάππειο Μέγαρο, έγινε η παράδοση της Προεδρίας. Σε αυτήν την παράδοση της Προεδρίας από την ΕΕ στην Ελλάδα, ξεχώρισε η ομιλία ραγιαδισμού του υποτακτικού των διεθνών τοκογλύφων Πρωθυπουργού της πατρίδας μας, Αντώνη Σαμαρά που για άλλη μια φορά απέδειξε την απόλυτη περιφρόνησή του προς τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος συστηματικά και με σχέδιο εξαθλιώνεται από την Χούντα των Μνημονίων. Η πολιτική μαριονέτα των ξένων κέντρων εξουσίας είχε το θράσος να κάνει λόγο για ανάκαμψη μετά από 6 χρόνια ύφεσης, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν και εξοντώνονται από ένα στυγνό και κοινωνικά ανάλγητο, αντεθνικό Καθεστώς. Είχε το θράσος να παραδεχτεί απόλυτα ξεδιάντροπα: «…Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες. Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Και το έκανε συντονισμένα με τη βοήθεια της Ευρώπης…». http://www.youtube.com/watch?v=TaTXwVgs8Io
            Μετά λοιπόν, την εντός έδρας φιέστα παραλαβής της Προεδρίας, η φιέστα συνεχίστηκε και εκτός έδρας. Στο άντρο της ακολασίας και της διαφθοράς των πολιτικών ταγών της Ευρώπης που επιβουλεύονται την εξαφάνιση των Εθνών κρατών για χάρη της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποιήσεως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί, ένας φιλέλληνας Βρετανός Ευρωβουλευτής, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ως άλλος Λόρδος Μπάιρον, υπερασπίστηκε την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό για άλλη μια φορά. Είναι κατά καιρούς μνημειώδεις οι λόγοι του υπέρ της πατρίδος μας. Έτσι, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, είπε όσα θα έπρεπε να έχουν πει όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές τόσα χρόνια: «Συγχαρητήρια κ. Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας της ΕΕ….όμως, δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα, αλλά η Τρόικα. Το κόμμα σας ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία", αλλά μάλλον θα έπρεπε να το ονομάσετε "No Democracy"(Μη Δημοκρατία). Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!». http://www.youtube.com/watch?v=MYn0lTeFNV4
            Η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως πάντα καταγέλαστη, ειρωνική, μάγκικη! Μούγκα όμως, για όσα λίγες ώρες πριν είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, τοποθετούμενος σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Ο Όλι Ρεν με περίσσια θρασύτητα αποκάλυψε την αλήθεια των δολοφονικών σχεδίων της εγκληματικής οργάνωσης των τροικανών (ΔNTEKTEE) σε βάρος της Ελλάδος: «Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες». Καταλάβατε λοιπόν, το παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες της χώρας μας από τους μαφιόζους των χρηματαγορών και τους οίκους αξιολόγησης, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες; Καταλάβατε ότι εις γνώσιν τους οι Ευρωπαίοι, με την συμμετοχή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, θυσίασαν την Ελλάδα ως άλλη Ιφιγένεια, στο βωμό της διάσωσης της Ευρώπης; Και ο κ. Σαμαράς αντί να υπερασπιστεί την πατρίδα μας και το λαό μας, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τους επιβήτορές μας. «Η ενωμένη Ευρώπη δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάστηκε η συνοχή της, δοκιμάστηκε η αντοχή της, δοκιμάστηκε ένα ολόκληρο οικοδόμημα, αυτό του ευρώ και φάνηκαν σημαντικά κατασκευαστικά ελλείμματα. Όμως, η κρίση αρχίζει και ξεπερνιέται επειδή η Ευρώπη άρχισε να ξεπερνά τις αδυναμίες της, είδε τα σφάλματα της και άρχισε να τα διορθώνει».
            Ωστόσο, ο έχων την τιμή να υπογράφει το παρόν άρθρο, προέβλεπε από το 2011 τα όσα βιώνουμε σήμερα και προσπαθούσε να αφυπνίσει τους κυβερνώντες, γράφοντας τις απόψεις του σε διάφορα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»:
-          13 Ιουλίου 2011 (πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου) με τίτλο: «Η χαμένη ευκαιρία της Κυβέρνησης» μεταξύ των άλλων ανέφερα τα παρακάτω: «Αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της άρον-άρον ψήφισης του μνημονίου άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, εκβιάζοντας τους τροικανούς για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επενδύοντας στο φόβο των Ευρωπαίων για την  επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης. Πριν λίγες μέρες, ανησυχούσαν όλοι και ήταν κοινή η διαπίστωση (ΗΠΑ και ΕΕ), πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από το ευρώ και ταυτόχρονα θα λειτουργούσε ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Δεν επένδυσε λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση στο φόβο της ΕΕ, πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδος οδηγεί σε πτώχευση της Ευρώπης, παρότι ήταν βέβαιο, πως η πέμπτη δόση του δανείου ήταν εξασφαλισμένη και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, άσχετα, εάν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο. Με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε για άλλη μια φορά το δικαίωμα του ισότιμου εταίρου την ΕΕ και αποδέχθηκε να θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως ένας κοινός δανειολήπτης. Αυτή, ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας». http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/101-teleftaia-efkairia-
-          19 Ιουλίου 2011 (πριν από την σύνοδο κορυφής) σε άρθρο μου με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;» τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης. Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα  συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων. Όμως, Εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει;»
.http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/102-europaioi-pouloun-akriva-to-tomari-tous-emeis
 Συνεπώς, κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ πως η πολιτική επιστήμη είναι πρωτίστως η πρόβλεψη των γεγονότων και η σωστή ανάγνωσή τους όταν αυτά συμβούν, από όλους τους πολιτικούς προς όφελος βεβαίως του συμφέροντος της πατρίδος και του λαού της και όχι της εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και όποιων εφήμερων απολαβών. Η Πατρίδα μας δεν ανακάμπτει με ευχολόγια, ούτε με επικοινωνιακές αλχημείες. Προπαντός όμως, δεν δύναται να ανακάμψει όταν εκείνοι που κυβερνούν δεν εκπροσωπούν τον Λαό αλλά μια ανήθικη συμμορία τοκογλύφων.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2qgItnO7E

Μερακλίδικη παράδοση – Πηλιορείτικο σπετσοφάι για τους λάτρεις των μεζέδων και… του λουκάνικου

spetsofai-570
Οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που δεν τρώνε λουκάνικο και στους άλλους που τρώνε λουκάνικο και για όσους δεν το τρώνε. Περίπλοκο; Μην τρελαίνεστε, γιατί αν γουστάρετε τα λουκάνικα πάρτε μπύρες κι ετοιμαστείτε για μερακλίδικο πηλιορείτικο σπετσοφάι.
ΥΛΙΚΑ
  • 3 μελιτζάνες
  • 4 πιπεριες ξανθες (οχι τις πρασινες)
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
  • 5 τομάτες
  • 1 λουκάνικο
  • αλάτι - πιπερι
  • μισό κρασοπότηρο νερό
  • μια πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτάκια ή φετούλες και τις αλατίζετε.
  • Τις αφήνετε για 30 λεπτά και μετά τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
  • Μόλις ροδίσουν, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
  • Τρίβουμε την μια τομάτα και την ρίχνουμε μέσα στο ταψί μαζί με τα άλλα υλικά, αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες τομάτες που τις έχουμε κόψει σε φετούλες και καλύπτουμε το φαγητό.
  • Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.