ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

To 6ο ART4MORE ’12 άνοιξε τις πύλες του (φωτογραφίες και βίντεο)


Πιστή σε ότι πρεσβεύει η ΕΔΡΑ διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Art for More, το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη ψυχική υγεία.
Βήμα δίνεται στους νέους καλλιτέχνες  ώστε αυτοί να αποτυπώσουν με το δικό τους τρόπο αυτά που νιώθουν και να τα μοιραστούν με το κοινό. Το Πινάκιο βρέθηκε στην Πειραιώς 123 όπου λαμβάνει χώρα το 6ο κατά σειρά Art for More.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ


Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>>, Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά η/και Βρύα. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων  μανιταριών στους μανιταρότοπους των Πιερίων .
Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια και αντίστοιχη ενδυμασία. Για την συλλογή απαιτείται μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι. Σε καμία περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να μαζεύονται σε πλαστικές σακούλες. Η αναγνώριση των συλλεχθέντων μανιταριών θα γίνεται επί τόπου σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικούς μανιταρολόγους. Το μεσημεριάτικο γεύμα θα γίνει στο δάσος (πικνικ). Η επιστροφή θα γίνει στις 1600  μμ.
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 πμ στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ (1Ος όροφος ) στην Κατερίνη  θα πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση, καταγραφή, έκθεση των αυλλεχθέντων μανιταριών και στη συνέχεια στις 12:00 πμ ομιλία με θέμα <<τα σημαντικότερα φθινοπωρινά μανιτάρια>> από τον ειδικό  μυκητολόγο επιστήμονα κ. Αθανασίου Ζαχαρία.

Για περισσότερες πληροφορίες στους:
Παπανικολάου Βαγγέλη 23510  75 764,     693935453
Η Επιτροπή

Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο Κατερίνης;;;














Πριν 15 ημέρες στο νοσοκομείο Κατερίνης, στο τμήμα Τεχνιτού νεφρού (αιμοκάθαρσης), υπήρξε στα μηχανήματα αιμοκάθαρσης ενδονοσοκομειακή λοίμωξη  και οι ασθενείς που έκαναν
αιμοκάθαρση έφευγαν από τι μονάδα τεχνιτού νεφρού με υψηλό πυρετό και ρίγη...
Οι υπεύθυνοι σωστά προχώρησαν σε αποστείρωση των μηχανημάτων και προσωρινά το πρόβλημα λύθηκε
(για 10 ημέρες)...
Από σήμερα όμως 13-10-2012 φαίνεται πως υπάρχει και πάλι κάποιο πρόβλημα..και χορηγούν σε όλους τους ασθενείς
προληπτικά αντιβίωση

''Αγία'' Μερκελούσα, η γλυκοφιλούσα...


''Προσευχή''  τα χείλη μου λένε!!!
Μέρκελ ημών η εν τοις Γερμανοίς, αγιασθήτω το δάνειό Σου. Ελθέτω η χορηγεία Σου. Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου, ως εν Γερμανώ και επί της Greece. Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον. Και λάβε ημάς διά τα θελήματα υμών, μήπως και ημείς κουρέψομεν τες οφειλές ημών. Και μη εισενέγκης ημάς εις Τσιπρισμόν, αλλά ρύσαι ημάς και από τη Συγγρού, Αμήν.

To ΠΑΣΟΚ στα Τάρταρα


thumb

Το Ποντίκι
Μπροστά στη μεγάλη στροφή της υπερψήφι­σης του πιο σκληρού πα­κέτου μέτρων που ψή­φισε ποτέ η χώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κατακερματισμένο, λεηλατημένο και με το ναδίρ αξιοπιστίας στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Η πληγή που άνοι­ξε η «λίστα Λαγκάρντ» και ο χειρισμός του Βενιζέλου επ’ αυτής ανέδειξε χρό­νιες παθογένειες του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, ανέσυρε οσμές συναλλαγής και βύθισε στα Τάρταρα τα όποια λίγα ψίχουλα αξιοπιστίας είχαν παραμείνει ανέγγιχτα από τον τυφώνα της μνημονιακής πολιτικής.
Παρά τη φαινομενική ηρεμία, ο εσωτερικός θόρυβος για τους χειρι­σμούς του προέδρου του κόμματος δεν έχει σταματήσει, αφού βουλευτές και στελέχη θεωρούν ότι η στάση του Βενιζέλου απέναντι στο θέμα ήταν ερασιτεχνική και η αιτιολόγησή του παιδαριώδης. Ακόμα και η τελευταία του αμυντική στάση με τη συνέντευ­ξη στην ΕΡΤ, ότι «προδόθηκε από την προσήλωσή του στη θεσμική λειτουρ­γία του ελληνικού κράτους», σκόρπι­σε ακόμα μεγαλύτερη θλίψη στα στε­λέχη, που βλέπουν τον πρόεδρό τους να χρησιμοποιεί φτηνά κλισέ για να αποφύγει μια θαρραλέα αυτοκριτική, ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει σοβαρά μια προσπάθεια δίωξης της φοροδι­αφυγής την ώρα που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι Έλληνες βυθίζονταν στη φτώχεια και την ανέχεια.

Οικογένεια γνωστού πολιτικού στην λίστα Λανγκάρντ! Έλα που δεν καταλάβατε ποιός είναι…


Για την ακρίβεια είναι δύο οικογένειες πασίγνωστων πολιτικών. Η μια οικογένεια με έντονη πολιτική χροιά και καταθέσεις στο εξωτερικό επί δύο δεκαετίες, με την “μεγάλη” να έγινε στον “σεφτέ”. Η “μαυρίλα” εδώ είναι δεδομένη και προέρχεται από “διάσπαση”.

Η άλλη οικογένεια δεν είναι πολιτική αλλά επιχειρηματική που “παντρεύτηκε” την πολιτική. Εδώ λόγω της ευρωστίας του επιχειρηματία μπορεί να μην υπάρχει κάτι παράνομο αλλά είναι έντονο το θέμα της ηθικής. Κυρίως λόγω της επιτελικής πολιτικής θέσης στις τελευταίες εξελίξεις.
Εμ, δεν είναι δύσκολο να πάει το μυαλό σας για ποιούς μιλάμε. Ποιοί θα είχαν την δύναμη να κάνουν μία τέτοια λίστα “μπαλάκι” αυτές τις εποχές… Η δημοσιοποίηση τους πάντως είναι θέμα χρόνου. Θα την κάνουν οι εντιμότατοι τραπεζίτες φίλοι τους, ως άλλο ένα χτυπημα στο πολιτικό σύστημα.
Προλάβετε αγαπητοί εκπρόσωποι μας, πριν σας προλάβουν αυτοί. Αλλιώς θα βλέπετε από τα κάγκελα ή την ξενιτιά, γνωστή τηλεπερσόνα όχι να λέει τις ειδήσεις, αλλά να αγορεύει στο βήμα που άλλοτε κατείχατε.


olympia  
20121013-210658.jpg

Το καραγκιοζιλίκι των υποκριτών και φαρισαίων! Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζιτών το βραβείο νόμπελ…



θυμήσου...



Θυμήσου...

Αποκάλυψη στην Τουρκία! Τρομοκράτες εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα! Η Ευρωπαϊκή Ένωση του «βραβείου νόμπελ»; Υποστηρίζει τους τρομοκράτες!



Το τουρκικό περιοδικό «Yurt»κάνει μια αποκάλυψη που θα έπρεπε να στείλει στα τάρταρα τους ευρωπαίους ηγέτες που στηρίζουν τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ στη Συρία. Μεταξύ αυτών τον πιο γελοίο υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας, τον γνωστό για την καταστροφή του ΕΣΥ, τα εμβόλια και άλλες «εργασίες» στον τομέα της δημόσιας Υγείας, ο οποίος από την ημέρα που τον πρόκριναν το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ δεν ξεχνάει να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να φύγει ο Άσαντ για να εκδημοκρατιστεί η Συρία.

Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 14 Οκτωβρίου..



Βενιζέλο, “συνταγματολόγε” εμπνευστή των χαρατσιών μέσω ΔΕΗ, θέλουμε ίση μεταχείριση μ’ αυτή που επιφύλαξες για την πλουτοκρατία! Πως βάφτισαν το παλάτι… βιοτεχνία!




Μέσω "Το Γρέκι"

Τα μέτρα, τα τέλη, ο Φ.Α.Π, και τα «ληγμένα»



Λοιπόν, έχουν μεγάλη πλάκα αυτοί που υποτίθεται μας κυβερνούν. 
Το τι σκαρφίζονται για να πάρουν από τον λαό και το τελευταίο «λεπτό» (όχι ευρώ), δεν περιγράφεται.
Το ότι ζουν σε άλλη χώρα, αν όχι σε άλλη διάσταση, δεν σηκώνει συζήτηση. 

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; 
Άντε τυχαία, να πούμε για τα τέλη κυκλοφορίας. 
Δε λέω, καλό το νέο σύστημα χωρίς τα αυτοκόλλητα, μας γλυτώνει και από τον κόπο να παιδευόμαστε να ξεκολλήσουμε τα παλιά. 
Άλλο κόλπο όμως βγαίνει στο φως...
 
ΔΕΝ θα μπορούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση όσοι έχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, τουλάχιστον σε ηλεκτρονική μορφή αφού μόλις βάζουν στο ΤΑΧΙS NET τα στοιχεία του αυτοκινήτου και όλα τα άλλα, το «σύστημα» εφόσον χρωστούν, θα τους απορρίπτει.
Αυτό λέει, ξεκινά άμεσα. 

Μοιράζει δεκαχίλιαρα κάθε μήνα η Όλγα


 Μοιράζει δεκαχίλιαρα κάθε μήνα η Όλγα
Το ότι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είναι…χουβαρντού – με ξένα χρήματα και αυτή φυσικά- το έχουμε καταλάβει…
Εδώ ένα ταξιδάκι αναψυχής έκανε στη Νέα Υόρκη και πήρε μαζί της ολόκληρη κουστωδία με κόστος στον ελληνικό λαό 23.000 ευρώ.
Το να μοιράζει όμως δεκαχίλιαρα κάθε μήνα σε υπερωρίες στους  “κοπρίτες” κατά Πάγκαλο που έχει μαζέψει στο πολιτικό της γραφείο αυτό μάλλον παραπάει…

Συνέβη χθες: «Τσαμπουκάς» στα Vip της Εθνικής στο Καραΐσκάκη με σύζυγό και ερωμένη ποδοσφαιριστή!


sp0716 300x225 250x180 Συνέβη χθες: «Τσαμπουκάς» στα Vip της Εθνικής στο Καραΐσκάκη με σύζυγό και ερωμένη ποδοσφαιριστή!
Χιλιάδες κόσμος βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσουν την Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Βοσνία.
Δυστυχώς το παιχνίδι αν εξαιρέσεις κάποια τρίλεπτα ήταν βαρετό. Και το μάτι μας έπεσε που άλλου…Στα επίσημα. Εκεί λοιπόν στα VIP για μια ακόμη φορά είχαν ζουμί. Και όπως ήταν φυσικό βγάλαμε το απόλυτο gossip. Το απόλυτο θέμα. Προφανώς και ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έχει τον Θεό του. Το θράσος του ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας.

Την έδιωξαν από το σχολείο επειδή έπεσε θύμα βιασμού

 Την έδιωξαν από το σχολείο επειδή έπεσε θύμα βιασμού

Την αποβολή 14χρονης μαθήτριας του που έπεσε θύμα βιασμού, αποφάσισε ιδιωτικό σχολείο στην πόλη Depok της Ινδονησίας, μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το AFP, το σχολείο έδιωξε το κορίτσι υποστηρίζοντας ότι αμαυρώνει την εικόνα του ιδρύματος ».
Η μαθήτρια φέρεται να είχε απαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου από οργάνωση που εμπορεύεται παιδιά και η οποία συνηθίζει να παραπλανεί νεαρά κορίτσια μέσω του ίντερνετ.

Πότε μωρέ Ελληνα θα επαναστατήσεις; Για ότι πολέμησες ΕΣΥ, σήμερα θεωρείται ταμπού!!!


Ξύπνα ... φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει,εσένα και τη γενιά σου να σώσεις τη φαμίλια σου!!!
Όλοι οι Έλληνες, όλοι μια φωνή, μια καρδιά. Τώρα ξανά, σαν πρώτα. Στείλε το μήνυμά σου, σε εκείνους τους επιλήσμονες πολιτικούς-βουλευτές μεθαύριο που θα το ψηφίσουν και θα τοποθετήσουν την ταφόπλακα των ονείρων σου, της επιβίωσης της οικογένειάς σου και της ακεραιότητας της πατρίδος σου. Εδώ και τώρα βροντοφώναξέ τους πως δεν θα ξεχάσεις τα ονόματα όσων ψηφίσουν το επαχθές μεσοπρόθεσμο και θύμισέ τους πως: Έχει ο καιρός γυρίσματα και πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται».

Η κυβέρνηση Σαμαρά να φύγει το γρηγορότερο-Τα νέα μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν


Ακυρώνεται η επιμήκυνση στην οποία έχουν «ποντάρει» επικοινωνιακά, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του  ο ΣΥΡΙΖΑ
Το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας σχολιάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που θα αφορούν στο 2013 9 δισ. ευρώ από τα 13,5 δισ. των νέων μέτρων του δεύτερου μνημονίου, προσθέτοντας τη χρονιά αυτή επιπλέον 1,5 δις μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση, θα εκτινάξουν περαιτέρω την ανεργία και θα ολοκληρώσουν το κατεδαφιστικό έργο στην κοινωνία και την οικονομία.