ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Οι 26 λέξεις που καθορίζουν το ίντερνετ κινδυνεύουν να καταργηθούν

 Είκοσι έξι λέξεις ενσωματωμένες σε έναν νόμο του 19

96 για την αναθεώρηση των τηλεπικοινωνιών επέτρεψαν σε εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και η Google να εξελιχθούν στους κολοσσούς που είναι σήμερα.

Αυτή την εβδομάδα, μία υπόθεση  θα έρθει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, αμφισβητώντας τον παραπάνω νόμο, και συγκεκριμένα εάν οι εταιρείες τεχνολογίας ευθύνονται για το υλικό που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες του.

Οι δικαστές θα αποφασίσουν εάν η οικογένεια ενός Αμερικανού φοιτητή που σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι μπορεί να μηνύσει την Google, στην οποία ανήκει το YouTube, με τον ισχυρισμό ότι ο αλγόριθμος προτεινόμενων βίντεο της πλατφόρμας βοήθησε εξτρεμιστές να διαδώσουν το μήνυμά τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της υπόθεσης θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε. Το Άρθρο 230 δεν θα αποσυναρμολογηθεί εύκολα, εάν συμβεί όμως η διαδικτυακή ομιλία θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά.

Οι 26 λέξεις

Πόσο ύπνο χρειάζεται πραγματικά ο σκύλος



 Όπως και για τους ανθρώπους, ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τους σκύλους. Ο υψηλής ποιότητας ύπνος έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες ενός σκύλου και βοηθά τα κουτάβια να ακούν και να εκτελούν τις εντολές με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σε μια πρόσφατη μελέτη για τις συνήθειες ύπνου σε σκύλους, ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατήρησαν τα πρότυπα ύπνου σε κουτάβια ηλικίας 16 εβδομάδων και σκύλους ηλικίας 12 μηνών.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικοι σκύλοι (κοιμούνται μεταξύ οκτώ και 13,5 ωρών κάθε μέρα). Κατά μέσο όρο, ένας υγιής ενήλικος σκύλος κοιμάται δηλαδή περίπου 10,8 ώρες κάθε μέρα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα κουτάβια κοιμούνται κατά μέσο όρο 11,2 ώρες την ημέρα. Το American Kennel Club προσθέτει ότι μερικά νεαρά κουτάβια μπορεί να κοιμούνται μεταξύ 18 και 20 ωρών την ημέρα. Έχει διαπιστωθεί ότι τα κουτάβια κοιμούνται λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους ενήλικους σκύλους, αλλά περνούν περισσότερο από τη μέρα τους χαλαρώνοντας.

Κύκλοι ύπνου των σκύλων

Τι δείχνει η περίοδος για την υγεία μιας γυναίκας



 Ο έμμηνος κύκλος θεωρείται για κάποιους ένδειξη ζωτικής σημασίας. Η ερώτηση που ακούει κάθε γυναίκα σε όποιον γιατρό κι αν απευθυνθεί είναι: Πότε ήταν η τελευταία σου περίοδος;

Η έμμηνος ρύση έχει προταθεί να θεωρείται ζωτική ένδειξη σε άτομα που διαθέτουν μήτρα. Οι τακτικές περίοδοι είναι εξίσου σημαντικές με την αρτηριακή πίεση, τον αναπνευστικό ρυθμό, τη θερμοκρασία και τον καρδιακό ρυθμό.

Η περίοδος είναι σημάδι ενός υγιούς σώματος γι’ αυτό πρέπει να τη λαμβάνουν υπ’ όψιν όλοι οι γιατροί.

BAFTA Awards 2023: Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί











Tα βραβεία BAFTA 2023 πραγματοποιήθηκαν  στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, σε μια εντυπωσιακή τελετή στην οποία το παρών έδωσαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood. Εκτός από τους νικητές που μονοπώλησαν τη βραδιά, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα και στο κόκκινο χαλί.

Πάμε να δούμε ποιοι κατάφεραν με τις εμφανίσεις τους να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Εκσκαφέας σερβιτόρος

 Στην έκθεση “Motorshow 2023” γίνεται επίδειξη εργαλείων ακριβείας με τους εκσκαφείς της εταιρείας Engcon. Ο χειριστής του εκσκαφέα κόβει μια πίτσα και τη σερβίρει μαζί με μπίρες στους θεατές.



Παχαίνετε ενώ γυμνάζεστε; Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει

 

Η τακτική γυμναστική είναι απαραίτητη για ένα υγιές σώμα, αλλά μπορεί να «σαμποτάρει» τις προσπάθειές σας να αδυνατίσετε, εάν δεν προσέξετε.

Δέκα τρόποι που μπορεί να παχαίνετε, παρά την τακτική γυμναστική περιλαμβάνουν:


1. Καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται το σώμα σας

Η ενσωμάτωση μερικών προπονήσεων στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα είναι πιθανό να αυξήσει την όρεξή σας, ειδικά αν το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι είχε συνηθίσει. Δυστυχώς, όμως αυτό μπορεί να μας κάνει να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε.

Εάν με το τρέξιμο καίτε περίπου 100 θερμίδες ανά 1,5 χιλιόμετρο, το τρέξιμο τριών χιλιομέτρων θα προκαλέσει έλλειμμα 200 θερμίδων.

Θα μπορούσατε εύκολα να αναπληρώσετε αυτό το έλλειμμα (και ακόμα περισσότερες θερμίδες) στο επόμενο γεύμα σας, αν δεν είστε προσεκτικοί.

2. Ανεφοδιάζεστε με ανθυγιεινά σνακ

Ενώ υπάρχουν δεκάδες σνακ και ροφήματα, που απευθύνονται σε άτομα με έντονη φυσική δραστηριότητα, πολλά από αυτά είναι φορτωμένα με περισσότερες θερμίδες, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά από ό,τι χρειάζεται το σώμα σας μετά από μια προπόνηση.

Καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μούρα, χούμους με καρότα ή ένα άλλο υγιεινό σνακ που δεν είναι τόσο πλούσιο σε θερμίδες και σε πρόσθετα σάκχαρα.

3. Δεν ενυδατώνεστε σωστά

Το σώμα μπορεί να «μπερδέψει» εύκολα την ανάγκη για ενυδάτωση με την πείνα, έτσι μπορούμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε απλώς και μόνο επειδή δεν πίνουμε αρκετό νερό.

Η επανυδάτωση του σώματός σας μετά από μια συνεδρία έντονης εφίδρωσης θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο και το κάλιο, εκτός του νερού.

4. Κάνετε γυμναστική και δεν κινείστε την υπόλοιπη ημέρα

Πράγματα όπως το να ανεβαίνετε τις σκάλες, η κηπουρική, το να περπατάτε με τον σκύλο, και το μαγείρεμα είναι όλα παραδείγματα μικρών αλλά αποτελεσματικών δραστηριοτήτων που μπορούν να ενισχύσουν την καύση θερμίδων, εκτός γυμναστηρίου.

Επιπλέον, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα περπάτημα μετά την προπόνηση για να ανακουφίσει τον μυϊκό πόνο και την κούραση.

5. Κάνετε μόνο cardio

Ενώ η αερόβια γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και να «κάψετε» θερμίδες, μερικές προπονήσεις ενδυνάμωσης με βάρη μπορούν να ωφελήσουν τόσο το σώμα σας όσο και τον μεταβολισμό σας.

Η άρση βαρών σας βοηθά να χτίσετε μυς, που καίει θερμίδες πιο αποτελεσματικά από το λίπος και μπορεί να σας χαρίσει το έξτρα boost που χρειάζεστε για να χάσετε κιλά. Μπορεί ακόμη και να ενισχύσει το μεταβολισμό σας κατά πέντε τοις εκατό.

6. Οι προπονήσεις σας είναι πολύ εύκολες

Οι πολύ εύκολες προπονήσεις με την ίδια ένταση κάθε φορά πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε. Η αλλαγή του τύπου άσκησης που κάνετε, καθώς και το να προκαλέσετε τον εαυτό σας ώστε να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις ή να τρέξετε λίγο περισσότερο, σας αποτρέπει από το να βαρεθείτε και επηρεάζει σημαντικά την καύση θερμίδων.

Οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζετε το προπονητικό σας πρόγραμμα κάθε δύο εβδομάδες και να διασφαλίζετε ότι ο καρδιακός σας ρυθμός φτάνει έως και το 80% του μέγιστου σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Πηγή: govastiletto.gr

Μυστακίδης Σχολή Πληροφορικής & Ρομποτικής

 


Έχω ρυτίδες. Marinella Canu

. 

Έχω ρυτίδες

Κοίταξα στον καθρέφτη και ανακάλυψα ότι
είχα πολλές ρυτίδες γύρω από τα μάτια μου, το
στόμα μου, το μέτωπό μου.

Έχω ρυτίδες επειδή είχα φίλους, και γελάσαμε,
γελάσαμε τόσο πολύ, με δάκρυα.

Και γνώρισα την αγάπη, που με έκανε να σφίξε τα μάτια μου. (...)

Και μετά έκλαψα.

Έκλαιγα για τους ανθρώπους που αγαπούσα και που έφυγαν, για λίγο καιρό ή για πάντα ή χωρίς να ξέρω το γιατί. (...)

Έχω δει όμορφα, νέα μέρη που με έκαναν να ανοίξω το στόμα μου, και είδα τα παλιά, παλιά μέρη που με έκαναν να κλάψω.

Σε κάθε ρυθμό στο πρόσωπό μου, στο σώμα μου, κρύβει την ιστορία μου, τα συναισθήματα που έχω ζήσει, την πιο οικεία ομορφιά μου, και αν το σβήσω αυτό, θα σβήσω τον εαυτό μου.

Κάθε ρυτίδα είναι ένα ανέκδοτο της ζωής μου, ένας καρδιακός παλμός της καρδιάς μου, είναι το φωτογραφικό άλμπουμ των πιο σημαντικών μου αναμνήσεων
.

Μαρινέλλα Kανού

Σάββατο 25-2-2023 μετά της 21:00 κοπή πίτας στο CHOPPER RIDERS CLUB KATERINIS HELLAS

   


Tιμή και χαρά μας να υποδεχτούμε όλα τα MC MCC όλους τους φίλους και υποστηρικτές της λέσχης με απόλυτο σεβασμό προς όλους εσάς το ΔΣ και τα μέλη

Ηλεκτρονικές απάτες και ευθύνη τραπεζών: Τι προβλέπει η τελική διάταξη για μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής (phishing)

 









Διάταξη για τον περιορισμός της ευθύνης του πληρωτή για μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής («phishing») περιλαμβάνει ο νέος νόμος 5019/2023 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σκοπός της νέας διάταξης είναι η προστασία του καταναλωτή σε περίπτωση περιπτώσεων «phishing», δηλαδή πρακτικών εξαπάτησης (με πλαστές ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά μηνύματα ή ειδοποιήσεις), με τις οποίες οι δράστες πληροφορούνται ή υφαρπάζουν τους μυστικούς κωδικούς («ΡΙΝ», «ΤΑΝ») των καταναλωτών για διαδικτυακές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων.

Το πέμπτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 74 της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 επιτρέπει στα κράτη-μέλη να περιορίσουν το όριο της ευθύνης του πληρωτή σε περίπτωση που δεν υφίσταται δόλος/πρόθεση, καθιστώντας δυνατό τον νομοθετικό περιορισμό της ευθύνης του πληρωτή σε περίπτωση βαριάς αμέλειας, το οποίο ωστόσο δεν επιλέχθηκε στον ν. 4537/2018 (Α’ 84).

Ψυχολογικό κεφάλαιο: Θετικότητα στο χώρο εργασίας

 Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το εργασιακό ταλέντο ενός οργανισμού; Πώς μπορεί να βελτιωθεί το κλίμα, το ανθρώπινο κεφάλαιο, η επικοινωνία και οι διαπραγματεύσεις σε μια εταιρεία; Το ψυχολογικό κεφάλαιο διευκολύνει τη βελτιστοποίηση αυτών και άλλων διαστάσεων.












Το ψυχολογικό κεφάλαιο (PsyCap) αναφέρεται σε μια σειρά από μεταβλητές προσωπικότητας που σχετίζονται με την εργασιακή ευημερία. Οι εργαζόμενοι με υψηλές βαθμολογίες σε αυτές τις μεταβλητές έχουν πλεονέκτημα στην προσαρμογή σε δύσκολες καταστάσεις. Στην πραγματικότητα, είναι πιο προορατικοί. Αυτό σημαίνει ότι αισθάνονται καλύτερα και αποδίδουν καλύτερα στο χώρο εργασίας.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε το άγχος του ρόλου. Οι απαιτήσεις μιας δουλειάς μπορεί να γίνουν ισχυροί στρεσογόνοι παράγοντες. Εάν οι εργαζόμενοι χρειαστεί να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια και αυτή η υπέρβαση γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση για τη διατήρηση του επιπέδου παραγωγής τους, οι συνέπειες μπορεί να είναι αρνητικές.

Το iPhone 15 φημολογείται ότι θα διαθέτει βελτιώσεις RAM, 8 GB πιθανώς για μοντέλα Pro

 Η επόμενη γενιά της σειράς iPhone 15 θα διαθέτει βελτιώσεις στη μνήμη RAM, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της ταϊβανέζικης ερευνητικής εταιρείας TrendForce.

Η Apple θα «ανεβάσει τη χωρητικότητα και τις προδιαγραφές» της μνήμης RAM για τα μοντέλα iPhone 15, υποστηρίζει η έκθεση. Με βάση αυτή τη διατύπωση, θα μπορούσαν να υπάρξουν βελτιώσεις τόσο στα ποσά της μνήμης RAM όσο και στις ταχύτητες στη σειρά iPhone 15, αλλά δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Η TrendForce είπε προηγουμένως ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro πιθανότατα θα είναι εξοπλισμένα με 8 GB RAM, σε σύγκριση με 6 GB για τα μοντέλα iPhone 14 Pro. Τα τυπικά iPhone 15 και iPhone 15 Plus πιθανότατα θα παραμείνουν στα 6 GB RAM, αλλά είναι πιθανό αυτά τα μοντέλα να μπορούν να αναβαθμιστούν σε ταχύτερη LPDDR5 RAM, όπως τα μοντέλα iPhone 14 Pro πέρυσι.

Η σημασία των αποκριών για τα παιδιά

 


Αγοράζοντας μια αποκριάτικη στολή ή φτιάχνοντας μια μεταμφίεση για το παιδί, του δίνουμε τη δυνατότητα να υποδυθεί κάποιο ρόλο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι τα παιδιά υποδύονται ρόλους στο παιχνίδι τους ήδη από την προσχολική ηλικία. Πόσες φορές δεν παίζουν το γιατρό, το μάγειρα, το στρατιώτη, την πριγκίπισσα; Τις Απόκριες όμως μπορούν να το κάνουν «με την άδεια της αστυνομίας», καθώς η αποδοχή της μεταμφίεσης δίνει φτερά στην παιδική φαντασία.

Και δεν είναι τυχαίο ότι τα αγόρια συνήθως επιλέγουν στολές που τους επιτρέπουν να υποδυθούν κάποια πρότυπα δύναμης και εξουσίας (αστυνομικός, κάου μπόι, κομάντο κ.ά.), ενώ τα κορίτσια συχνότερα ταυτίζονται με μια όμορφη πριγκίπισσα, κάποιο μοντέλο ή μια σταρ.

Η έλλειψη δύναμης που τόσο έντονα αισθάνονται τα παιδιά, ξεπερνιέται μέσα από μια μεταμφίεση για λίγες ώρες ή με κάποιες συμβολικές πράξεις στο παιχνίδι τους. Ακόμη καλύτερο είναι να φτιάξουμε μαζί με το παιδί μια στολή, μια μάσκα ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να τροφοδοτήσουμε τη φαντασία του αυτή την περίοδο.

Γυναικείος οργασμός κατά την αυτοϊκανοποίηση και κατά το σεξ

 Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και ο χρόνος που χρειάζεται για να έρθει σε οργασμό μπορεί να εξαρτηθεί από τις επί μέρους περιστάσεις.

Παρόλα αυτά, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine βρήκε ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κλιμακώνουν πιο γρήγορα κατά την αυτοϊκανοποίηση παρά κατά την συνουσία.

Η μελέτη περιέλαβε 2.304 γυναίκες οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που εξερευνούσε την κατάσταση της υγείας τους, τον τρόπο ζωής τους, το σεξουαλικό ιστορικό τους, τους οργασμούς τους και τυχόν δυσφορία.
Κάποιες γυναίκες είχαν δυσκολίες στην επίτευξη του οργασμού ενώ άλλες έφταναν σε οργασμό εύκολα.
Κατά μέσο όρο, όλες οι γυναίκες χρειάζονταν 14 λεπτά για να έρθουν σε οργασμό κατά την συνουσία. Από την άλλη, κατά την αυτοϊκανοποίηση, ο μέσος χρόνος επίτευξης οργασμού ήταν τα 8 λεπτά.

Για τις γυναίκες που γενικά είχαν δυσκολία να έρθουν σε οργασμό , ο μέσος χρόνος επίτευξης οργασμού κατά το σεξ ήταν τα 17 λεπτά. Όσες έρχονταν ευκολότερα σε οργασμό, χρειάζονταν 12 λεπτά για να έρθουν σε οργασμό κατά την συνουσία. Και στις δυο ομάδες γυναικών, ο χρόνος επίτευξης οργασμού κατά τον αυνανισμό ήταν περίπου 8 λεπτά.

Ρομποτικοί κώνοι σε ατύχημα


Στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στην Κίνα, ρομποτικοί κώνοι ενεργοποιούνται και μετακινούνται σε περίπτωση ατυχήματος. Μόλις τα οχήματα απομακρυνθούν, οι κώνοι επιστρέφουν στη θέση τους για να φορτίσουν. Αυτοί οι κώνοι χρησιμοποιούνται ήδη στην πόλη Ningbo.
1

Homemade fajitas για μεξικάνικες βραδιές στο σπίτι

 


Φτιάξτε μεξικάνικα fajitas και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Υλικά:


Μισό κιλό γαρίδες, καθαρισμένες

1 κουτ. της σούπας chili σε σκόνη
2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 αβοκάντο
Φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 κουτ. της σούπας sour cream
Τορτίγιες για το σερβίρισμα....

Πυροβολισμοί - Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

 


Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην οδό Κασταμονής στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα που βρισκόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τραύμα στον ώμο ενώ στο σημείο βρέθηκαν έξι κάλυκες. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Νεκρή βρέθηκε στον Έβρο η 28χρονη που είχε εξαφανιστεί

 Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο, στην περίπτωση της 28χρονης κοπέλας από το Τυχερό Σουφλίου, που βρέθηκε νεκρή σήμερα (20/2) στην περιοχή του χωριού Λευκίμη.

Η άτυχη κοπέλα που αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής και αναζητούνταν από την οικογένεια της, συγγενείς και φίλους, βρέθηκε μαχαιρωμένη στο στήθος κοντά στην καρδιά, πεσμένη σε χαράδρα περίπου 30 μέτρων κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ, πλησίον του χωριού Λευκίμη, δίπλα από τη μοτοσυκλέτα της.


Στο σημείο αυτό την βρήκε ο θείος της, που από το πρωί μαζί με την οικογένεια της και τους συγγενείς της κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς όλοι γνώριζαν πως συνήθιζε να πηγαίνει βόλτες προς το βουνό τη Λευκίμης.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Market Pass

 


Άνοιξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα για το market pass, ένα από τα τρία μέτρα που τίθενται σε ισχύ για τα σούπερ μάρκετ με στόχο το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να υπάρξει εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα από την -ήδη γνωστή από άλλες εφαρμογές- πλατφόρμα vouchers.gov.gr.


Περιθώριο για αιτήσεις υπάρχει έως 15 Μαρτίου 2023, χωρίς να αποκλείεται και μία μικρή παράταση.

Τι είναι το Market Pass

To Market Pass είναι ένα μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ έως και τον Ιούλιο, με το οποίο θα καλύπτεται το 10% των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

Οι αγορές που θα εγκρίνονται για market pass είναι αυτές που θα πραγματοποιούνται σε σούπερ μάρκετ, καθώς και σε φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Για τις αιτήσεις θα χρειαστούν κωδικοί Taxisnet, αριθμός κινητού, email, ΙΒΑΝ (για κατάθεση σε λογαριασμό) ενώ δεν θα χρειαστούν δικαιολογητικά. Η ενίσχυση αφορά στο σύνολο του νοικοκυριού -όχι μεμονωμένα μέλη- και η διάρκεια της διάρκεια της επιδότησης είναι 6μηνη (Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023).

Η χρήση της κάρτας αγορών