ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ευχές για το Πάσχα από το Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων-Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Πασχαλιάτικες Ευχές


Για την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ στους προσκόπους …



Την Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, στις 11.00, στην λέσχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης (Μαρίνου Αντύπα 1, 57001 ΘΕΡΜΗ, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ) ο συνταξιούχος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αγροτική Κοινωνιολογία) κ Γεώργιος Δαουτόπουλος θα μιλήσει με θέμα: ΤΟΠΙΚΗ (κοινοτική) ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Το αντικείμενο της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το μέλλον στην κοινωνία της γνώσης, μετά από 70 χρόνια ειρήνης στην περιοχή του πλανήτη μας. Και είναι ακόμα ποιο ενδιαφέρον σε κοινωνίες που ανασυντάσσονται μετά από ριζική αλλαγή της φυσιογνωμίας τους.

Χρυσόστομος Κυραϊλίδης: Κύριε Λιακόπουλε, ως μέλος της διοίκησής μας από θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών προκαλεί έκπληξη η όψιμη ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ωδείο. Ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν όρια και τα έχετε υπερβεί.


Αφού ο κος Λιακόπουλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις περί δήθεν «απλήρωτων εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» και «συνεχιζόμενης κατάστασης μη πληρωμής υπαλλήλων», καθώς σε προηγούμενο δημοσίευμα αποδείξαμε με έγγραφο της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου μας, ότι οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο έχουν καταβληθεί κανονικά επανήλθε στην προσφιλή για αυτόν τακτική του ψεύδους και της παραποίησης γεγονότων και καταστάσεων.
Αυτή τη φορά ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος, μέλος της διοίκησής μας από θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών διατυπώνει απορίες σχετικά με την καταβολή ή όχι των αναδρομικών των υπαλλήλων, που όπως αναφέρει μάλιστα «χρωστούνται εδώ και χρόνια». Κύριε Λιακόπουλε προκαλεί έκπληξη η όψιμη ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ωδείο. Αλήθεια, γιατί όντας επί σειρά ετών πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή Αντιδήμαρχος δεν είχατε την ίδια ευαισθησία και δεν μπήκατε στον κόπο να φέρετε το θέμα των αναδρομικών των υπαλλήλων προς συζήτηση στο σώμα;
Επειδή κατανοούμε τους λόγους του ξαφνικού ενδιαφέροντος, σας ενημερώνουμε ότι υφίσταται συμφωνία με τους εργαζόμενους για τμηματική εξόφληση των αναδρομικών και των μισθολογικών διαφορών παρελθόντων ετών, την οποία η διοίκησή μας εξυπηρετεί κανονικά. Ήδη από το συνολικό ποσό των 248.000 ευρώ που οφείλονταν για μισθολογικές διαφορές ετών 2007 -2008, αναδρομικών 2010, 2012, 2015 έχει καταβληθεί ποσό 118.000 ευρώ, ενώ 24.000 έχουν καταβληθεί σε ασφαλιστικές εισφορές (σχετικός αναλυτικός πίνακας επισυνάπτεται). Το υπόλοιπο ποσό που απομένει υπάρχει συμφωνία με τους εργαζόμενους, προκειμένου να καταβληθεί σε τρεις δόσεις εντός του 2019. Η πρώτη μάλιστα εξ αυτών ύψους 50.000 ευρώ θα καταβληθεί εντός των επόμενων ημερών. Επομένως καταπίπτει ένα ακόμα «επιχείρημά» σας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμφωνία τμηματικής καταβολής των οφειλόμενων έγινε μέσα σε κλίμα κατανόησης και συναίνεσης με τους εργαζόμενους. Για του λόγου το αληθές κύριε Λιακόπουλε επιτρέψτε μας να σας υποδείξουμε ότι μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από εργαζόμενο του Δημοτικού Ωδείου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό σας.
Το κλίμα κατάνυξης και της εσωτερικότητας των άγιων ημερών που διανύουμε είμαι βέβαιος ότι εφόσον το αξιοποιήσετε δημιουργικά συνιστά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογισθείτε ότι ο αδιανόητος λαϊκισμός που κυριαρχεί όλες αυτές τις μέρες στην προεκλογικής σας δραστηριότητα, δεν ανταποκρίνεται στις ΚΑΘΑΡΕΣ κατά τα άλλα εξηγήσεις που ευαγγελίζεστε. Αντίθετα συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την όποια εκλογική σας πελατεία και την αγωνιώδη προσπάθεια αξιοποίησής του, για ΚΑΘΑΡΑ ψηφοθηρικούς λόγους.
Έχοντας διανύσει μια γόνιμη, μακρά και ενεργό παρουσία και διαδρομή στα κοινά, από διάφορες θέσεις ευθύνης δεν σκοπεύουμε να σας ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο που έχετε επιλέξει να πορευτείτε και για το λόγο αυτό δεν θα επανέλθουμε στο θέμα. Εσείς πάλι οφείλετε να επανέλθετε και αυτή τη φορά να ζητήσετε συγγνώμη από τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου που χρειάστηκε να παρέλθουν 12 χρόνια για να θυμηθείτε την ύπαρξή τους.


Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του

Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης
Χρυσόστομος Κυραϊλίδης













Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής



Επίσκεψη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας (πρώτο πόδι) Χαλκιδικής πραγματοποιεί σήμερα από το πρωί ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Χαλκιδική, επισκέφτηκε την Κασσανδρεία, όπου συνομίλησε με κατοίκους, συζήτησε στη λαϊκή αγορά για την εξέλιξη της κατανάλωσης εν όψει Πάσχα και μετέβη στο Κέντρο Υγείας, όπου ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για το πολύτιμο έργο που προσφέρει στους πολίτες και διαπίστωσε το βαθμό ετοιμότητας για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής, όπου συνομίλησε με τους επικεφαλής και τους πυροσβέστες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το βαθμό ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Χαλκιδική. «Σας ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο που προσφέρετε με αυταπάρνηση, σε δύσκολους καιρούς. Πέρσι το καλοκαίρι αντιμετωπίσαμε, χάρις στις δικές σας υπεράνθρωπες προσπάθειες, άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, με επιτυχία, προστατεύοντας τις ζωές των κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και τις περιουσίες των πολιτών. Η αντίδραση ήταν άμεση και αποτελεσματική, με τη συνεργασία όλων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στενή και διαρκή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεπικουρεί το έργο της με την Πολιτική Προστασία. Η προετοιμασία, όπως και ο συντονισμός είναι απόλυτος, τόσο σε περιπτώσεις πυρκαγιών, όσο και πλημμυρικών ή άλλων φαινομένων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ως ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες σας, ενισχύουμε αποτελεσματικά τα μέσα και τον εξοπλισμό του Σώματος, διασφαλίζοντας σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και για ατομικό εξοπλισμό προστασίας και διασωστικά μέσα. Έχουμε δρομολογήσει εξάλλου, ένα νέο σύστημα πυρανίχνευσης, που θα τοποθετηθεί στο Σέιχ Σου και σε δάση της Χαλκιδικής και θα μας δώσει τη δυνατότητα για άμεση επέμβαση, μέσα σε μόλις δυο λεπτά από την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς και μάλιστα με εξαιρετική ακρίβεια στο σημείο, στην εστία εκδήλωσής της», τόνισε απευθυνόμενος στους πυροσβέστες ο κ. Τζιτζικώστας.
 

Για να λύσουμε το πρόβλημα του νερού, ο ιδιωτικός υπάλληλος Θανάσης Τσιμπούκας υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Λόφου στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου



Ο ιδιωτικός υπάλληλος Θανάσης Τσιμπούκας θα είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Λόφου στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. «Επέλεξα τον Θανάση Λιακόπουλο και συστρατεύομαι κοντά του, γιατί έχει πρόγραμμα και σχέδιο και προτάσσει την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που έχουμε με τον νερό. Χαίρομαι που είμαι και εγώ στην ομάδα του! Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Ο ΖΗΣΗΣ ΦΡΑΣΙΟΛΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ



Την υποψηφιότητα του Ζήση Φρασιόλα για το Τοπικό Συμβούλιο Λιτοχώρου με τον συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Δ. ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ», ανακοίνωσε ο επικεφαλής Αστέριος Φαρμάκης.
«Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας τον φίλο Ζήση Φρασιόλα και ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στην υποψηφιότητά του για το Τοπικό Συμβούλιο Λιτοχώρου. Προχωράμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας», σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.
Ο Ζήσης Φρασιόλας γεννήθηκε το 1960 στο Λιτόχωρο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1981 και ασκεί το επάγγελμα του επιπλοποιού. Είναι παντρεμένος με την Φανή Βλαχοπαναγιώτου και έχουν τρεις γιους.
«Ο Αστέριος Φαρμάκης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει πράξη το μεγάλο ζητούμενο για τον Δήμο μας, που είναι να γίνουμε ένας Δήμος Ισχυρός για Όλους. Είμαι δίπλα του σ’ αυτόν τον αγώνα και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για το καλό του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Φρασιόλας.

Συνάντηση εργασίας του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» με τον Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννη Καζταρίδη



Θανάσης Λιακόπουλος: Δέσμευσή μας η κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου
Συγκεκριμένες δράσεις για να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά τα σχολεία μας

«Ως νέα Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης θα είμαστε κοντά στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, αναβαθμίζοντας ριζικά τις υποδομές τους και καθιστώντας τα ενεργειακά αυτόνομα. Κύριος στόχος μας είναι τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά την κοινωνία, να προάγουν  και υποστηρίζουν  με ποιοτικό τρόπο τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία, το διάλογο, τη συμμετοχή, την καινοτομία και την παιδαγωγική ελευθερία», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννη Καζταρίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας.
 
Προτεραιότητά μας το Μουσικό Σχολείο
Ο κ. Λιακόπουλος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Ευαγγελόπουλος, Αποστόλης Λιακόπουλος, Νίκος Μπατσίλας, Μαρία Νικολαΐδου, Άρης Πετρίδης και Χρήστος Τασχουνίδης ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της εκπαίδευσης  στον Δήμο Κατερίνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απουσία ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει τις  ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. «Ο  συνδυασμός μας έχει θέσει ως προτεραιότητά του την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου της Κατερίνης. Αν δεν το προχωρήσει η κυβέρνηση με το ΣΔΙΤ που ανακοίνωσε, θα το κάνουμε μόνοι μας, ακόμη και από τον προϋπολογισμό του Δήμου», επεσήμανε ο κ. Λιακόπουλος, προσθέτοντας πως ο Δήμος θα αναδείξει το εν λόγω σχολείο ως έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας για  να δοθούν  ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά με ταλέντο.  
 
Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων
Ο κ. Λιακόπουλος κατέθεσε στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας την πρόταση του συνδυασμού του για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τους δημότες.
 
«Ο Δήμος πληρώνει κάθε χρόνο για την προμήθεια πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος τεράστια ποσά, ενώ  σε πολλές περιπτώσεις οι λέβητες έχουν αρχίσει να παλιώνουν και πολλά άλλα προβλήματα αναδύονται κατά καιρούς.  Ο συνδυασμός μας από το περασμένο Φθινόπωρο  δεσμεύτηκε για την Ενεργειακή Αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ή κάθε άλλης λύσης που θα εξασφαλίσει οικονομία στο κόστος θέρμανσης και ζέστη σε όλους τους χώρους κάθε σχολείου. Ακόμη, προτείνουμε την εγκατάσταση  Φωτοβολταϊκών  στη στέγη κάθε σχολείου, έτσι ώστε μειώσουμε στο ελάχιστο το κόστος  του λογαριασμού ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.
 
Πολιτική Προστασία και στα σχολεία
Ο δημοτικός συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» πρότεινε στον κ. Καζταρίδη να εφαρμοστεί σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και στα σχολεία, σε συνεργασία με τον Δήμο, χωρίς να χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις. Στόχος αυτού του προγράμματος θα είναι:
·       Δημιουργία σχεδίου εκκένωσης σε κάθε σχολείο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου.
·       Κάθε διευθυντής παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου, δημοτικού σχολείου και γυμνασίου ή λυκείου να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε μία δύσκολη στιγμή.
·       Να υπάρχει ένα έτοιμο σχέδιο δράσης για κάθε περίπτωση
·       Να οργανωθούν ετήσιες ασκήσεις, για να ξέρουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πως να αντιδράσουν σε κάθε περίπτωση.
 
«Η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και για κάθε άλλον φορέα ή εκπρόσωπο πολιτών που θέλει να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις εποικοδoμητικές για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο κ. Καζταρίδης.

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με του Αστέρα Καβάλας, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Σταυρούπολης, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Β’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση του Πανελλήνιου


Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ιστιαία από 1 έως και 5 Μαΐου.
Διαιτητές: Αγραφιώτης – Κώνης.
Δεκάλεπτα: 11-19, 20-29, 29-41, 42-61.
ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας (Αϊβαζίδης): Παναγιωτίδου, Φραγκάκη 2, Μαραβέγια 7 (1), Καψογεώργη, Τσίλι 5, Βλαστού 5, Χαλεπιάδου, Τσάμη, Μαυρίδου, Γιαμαλίδου 10, Παπαδοπούλου 13.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή 12, Κιλ 4, Κιολέογλου 14 (4), Μάντζου 14 (3), Καρανικόλα, Συμεωνίδου, Παπαζιώγα, Μάντη, Μπουμπουλέντρα 13, Καρατάσιου 4, Δημητριάδου, Παντζιάλα.
Το πανόραμα του Α' ομίλου
20.04.2019
ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 59-67

Ολύμπια ΓΣ Λάρισας - ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας 54-62
21.04.2019
ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου 77-79
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΠΑΣ Γιάννινα 65-60
22.04.2019
ΠΑΣ Γιάννινα - ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας 51-59
ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - Ολύμπια ΓΣ Λάρισας 60-63
23.04.2019
Ολύμπια ΓΣ Λάρισας - ΠΑΣ Γιάννινα 43-46
ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 42-61
24.04.2019
12:00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου
13:45 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - Ολύμπια ΓΣ Λάρισας
Βαθμολογία (4 αγώνες)
1. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 6*
2. ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας 6
3. Ολύμπια ΓΣ Λάρισας 4*
4. ΠΑΣ Γιάννινα 4*
5. ΑΣΚ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου 4*

*3 αγώνες

ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης & ΕΚΑΒ Πιερίας: Εκπαίδευση σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης





Σεμινάριο σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας.
Η συγκεκριμένη δράση, η οποία επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση των προπονητών, γυμναστών των αθλητικών σωματείων του Α’ & Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, αντίστοιχα, έγινε σε συνέχεια του project «Απινιδωτές στην πόλη»,  βάσει του οποίου τοποθετήθηκαν δέκα (10) αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, στον πεζόδρομο, στα δημοτικά αθλητικά κέντρα, στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ, στο Πνευματικό κέντρο, στην Αστική Σχολή, όπου συναθροίζεται καθημερινά πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος παρέστη στο σεμινάριο  μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ενώ τόνισε «την ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης εθελοντών στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή». Παράλληλα, ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ για την διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα την δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των τεχνικών της αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης, θα έχουν οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό καταστημάτων στον πεζόδρομο της Κατερίνης.



Δήμος Κατερίνης: «Γιορτή αγάπης» και «Αυγομαχίες» στην Τ.Κ. Άνω Αγίου Ιωάννη




Η καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί και φέτος στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη, τη δεύτερη ημέρα (Δευτέρα 29 Απριλίου) του Πάσχα. Την Πασχαλινή γιορτή, που θα γίνει στην πλατεία του χωριού και ώρα 10:30 π.μ. διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και θα αναβιώσει το έθιμο τσουγκρίσματος των αυγών, οι γνωστές «ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ», που έχουν τις ρίζες τους στον Πόντο και συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου και την σύγκρουση του καλού με το κακό.

Χιονοδρομικό κέντρο και κυνήγι στον Ολυμπο; Ε όχι πάλι!

Μιχάλης Στύλλας 
Θα θυμάστε πριν από λίγα χρόνια την πρόταση βορειοελλαδίτη υπουργού για τη δημιουργία «μικρού οικισμού καταφυγίων» στον Όλυμπο, έτσι; Η εγκατάλειψη των σχεδίων εκείνων ήταν μια μικρή προσωρινή μόνον ανάσα. Διότι το ταλαιπωρημένο Προεδρικό Διάταγμα περί του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, μετά από μια πολυετή πορεία μεταξύ υπουργικών γραφείων, γνωμοδοτήσεων αρμοδίων φορέων και έχοντας πάρει την έγκριση του κοινού μέσω δημόσιας διαβούλευσης, προσφάτως βγήκε από το συρτάρι, πλην όμως παραλλαγμένο. Στη νέα του μορφή, το Προεδρικό Διάταγμα που θεωρητικά υφίσταται για να προστατέψει τον Όλυμπο, καταργεί τον χαρακτηρισμό της «ζώνης απολύτου προστασίας», προβλέπει την κατασκευή νέου αναβατήρα για χιονοδρομία δίπλα από τον υφιστάμενο και επιτρέπει τη θήρευση σε ζώνη όπου υπάρχουν πλήθος ορειβατικών μονοπατιών και καταφυγίων!

Τα γκολ της 29ης αγωνιστικής στη Football League

Όλα τα γκολ από την προτελευταία – εμβόλιμη – αγωνιστική της Football League, συγκεντρωμένα σε ένα video…


Η 29η αγωνιστική της Football League (21-22/4)


Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου
15:00

Παναχαϊκή – Ηρόδοτος 2-0 ΤΕΛΙΚΟ
ΣΚΟΡΕΡ: 12′ Αργυρόπουλος σουτ, 76′ Κολ σουτ
21′ Χαμένο πέναλτι για την Παναχαϊκή, η εκτέλεση του Ελευθεριάδη βρήκε στο δοκάρι
Παναχαϊκή (Τσιώλης): Σούλης, Πολίμος, Σωτηράκος, Ντάσιος, Πολυχρόνης, Παπατόλιος, Αργυρόπουλος (86′ Μαυριάς), Κολ, Κόβασετς, Ελευθεριάδης (58′ Κυνηγόπουλος), Μωραΐτης (77′ Φουρλάνος)
Ηρόδοτος (Λυρώνης): Κασμερίδης, Γραικός, Χατζηλιάδης (37′ Παπαγγελής), Ανδρέου, Μουκίδης, Βινσέντο, Νύκταρης, Μπαρέττας, Ηλιάδης, Σιαλμάς (60′ Κονέ), Γκούφας.
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Οικονόμου (Δυτικής Αττικής), Θανασιάς (Ηπείρου)
Κίτρινες: Σούλης, Ντάσιος – Ηλιάδης, Βινσέντο
Αιγινιακός – Κέρκυρα 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
ΣΚΟΡΕΡ: 44′ Αποστολίδης
Αιγινιακός (Καρατζά): Μαλέσιος, Τοπαλίδης (51′ Σοφιάνης), Καπετάνος, Έππας, Ζήσης, Βελκόσκι, Κούστα, Γιαλαμούδης (58′ Πιαστόπουλος), Τσολακίδης, Ζαννάκης, Πολύζος
Κέρκυρα (Θέος): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Γεωργακόπουλος, Ζορμπάς, Σιατραβάνης, Αποστολίδης, Αναστασίου, Ιωάννου, Θεοδωράκης, Νίκιτς, Μίσκου
Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Στεφουλής (Γρεβενών)

Δρόσος: Έκλεισε ο κύκλος της Συμμαχίας – Τώρα, μιλάμε εμείς

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή μίλησε αποκλειστικά στη mikriliga.com μετά το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό και θέτοντας τον στόχο της νέας σεζόν.
Ο Δημήτρης Δρόσος ξεκαθάρισε πως στόχος της πατρινής ομάδας στη Super League 2 δεν θα είναι άλλος, από τον πρωταθλητισμό.
Οι δηλώσεις του στη mikriliga.com
“Σήμερα έκλεισε ο κύκλος της Συμμαχίας, που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια για την Παναχαϊκή με επικεφαλής τον Κώστα Κατσουράνη. Και έκλεισε, με την υλοποίηση του στόχου που είχε θέσει η Συμμαχία πέρσι το καλοκαίρι, την άνοδο της ομάδας στη Super League 2.
Από εδώ και πέρα, τίθεται σε ισχύ ο στόχος της διοίκησης μας και δικός μου, προσωπικά, που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό. Θέλουμε να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού, καθώς αυτό επιτάσσει η ιστορία του συλλόγου και αποτελεί επιθυμία του κόσμου της Πάτρας. Προσωπικά, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο.
Όταν κλήθηκα να βοηθήσω την Παναχαϊκή τον Δεκέμβριο, η ΠΑΕ ήταν μια νύφη στο… ράφι. Η Παναχαϊκή της Super League 2 γίνεται μια πολύφερνη νύφη, περιτριγυρισμένη από αρκετούς μνηστήρες. Όλοι αυτοί που επιθυμούν να εμπλακούν όμως, οφείλουν να γνωρίζουν πως η ομάδα που έχει σαν στόχο τον πρωταθλητισμό και την επιστροφή στα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει και τις ανάλογες υποχρεώσεις, που θα τους αναλογούν.
Από εδώ και πέρα, θα κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς για να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα. Μέσα στον επόμενο μήνα, θα έχουμε τακτοποιήσει τα μετοχικά και τα διοικητικά και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας που θα κληθεί να πρωταγωνιστήσει.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε από το μηδέν, διατηρώντας, όμως, στο ρόστερ παιδιά που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας…”.

Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας κάλεσε τον Μητσοτάκη σε debate

Την πρόσκληση για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέφερε χθες (22.04.2019) ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιάζοντας με μία δόση σαρκασμού τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να τον προσκαλέσει σε έναν απευθείας διάλογο για όλα τα θέματα. «Όποτε δίνει συνεντεύξεις στις μετρήσεις έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Του προτείνω έναν τρόπο να αποκτήσει κι αυτός την τηλεθέαση που ταιριάζει σε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έλθει σε πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί μου, δίχως «autocue» δίχως σημειώσεις«. Εκλογές – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ για ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ο κ. Μητσοτάκης να δεχθεί αυτή την φορά την πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που μαγεύουν με τα φιλιά τους!


Για κοίταξε! Το δικό σου ζώδιο είναι στη λίστα;
Αυτά είναι τα 4 ζώδια που μαγεύουν με τα φιλιά τους
Μπορεί κάποιος/α να αντισταθεί στα φιλιά σου; Είσαι τόσο καλός/η όσο νομίζεις; Ελέγξτε το παρακάτω, να δεις αν ανήκεις στα ζώδια που φιλάνε υπέροχα! Αν όχι, σου φανερώνουμε τα μυστικά τους για να διεκδικήσεις επάξια τη θέση τους!
Ιχθύες
Όσα δε λέει φωναχτά, ο Ιχθύς τα λέει μέσω των φιλιών του. Όλα του τα συναισθήματα, ό,τι νιώθει, ό,τι υπάρχει μέσα στην καρδιά του, το βγάζει εκεί και θέλει να το βιώσεις κι εσύ. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Θα σε ταξιδέψει, θα σε οδηγήσει στον κόσμο των ονείρων του και θα αναστατώσει το είναι σου, απλά πιέζοντας τα χείλη του στα δικά σου. Φήμες λένε ότι αν σε φιλήσει ένας Ιχθύς, δε θα θέλεις να σε φιλήσει μετά κανένας άλλος.
Σκορπιός
Τα φιλιά του άνετα μπορούν να σε οδηγήσουν… στην παραφροσύνη. Με τόσο πάθος και ένταση που θα σε φιλήσει, θα σου πάρει λίγο χρόνο μετά για να θυμηθείς ποιος/α είσαι και πού βρίσκεσαι. Είναι σίγουρος ότι θα λιώσεις και εννοείται ότι δε θα σου ζητήσει την… άδεια! Απλά θα σου σκάσει ένα φιλί που θα σου κόψει την. Ύστερα, θα θέλεις κι άλλα, κι άλλα και θα παρακαλάς να μη σταματήσει.
Ταύρος
Αν είσαι καιρό το αντικείμενο του πόθου του και επιτέλους σε κατέκτησε, τότε θα βιώσεις την απόλυτη εμπειρία, αφού όλη η προσμονή, η υπομονή που έκανε και ο έρωτάς του θα βγουν στο φιλί του. Κι επειδή -ως γνωστό- δε βιάζεται, θα σου δώσει όσο χρόνο χρειάζεσαι για να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει και να απολαύσεις τα παθιασμένα, μεθυστικά φιλιά του, ξεσηκώνοντας κάθε πόντο του κορμιού σου.
Καρκίνος
Θα σε κάνει να νιώσεις πράγματα που δεν είχες αισθανθεί ποτέ πριν. Θα δώσει όλη του την αγάπη στο φιλί του, θα εκφράσει τα βαθύτερα συναισθήματά του και σου δείξει την ευαισθησία του. Σίγουρα δεν είναι μόνο ένα φιλί, αλλά μια ολόκληρη ερωτική εμπειρία που θα κάνει το σώμα και την καρδιά σου να πάλλεται από προσμονή. Ποτέ δε θα ξεχάσεις τα φιλιά ενός Καρκίνου γιατί είναι τα πιο ηδονικά που γεύτηκες ποτέ.

Το Τατουάζ: Με αίμα θα γραφτεί το τέλος – Ο θάνατος που θα σοκάρει το κοινό!

Μετά το «κλειστό» γύρισμα που έγι­νε σε στούντιο στην Κύπρο για τον «πιλότο» της νέας δραματικής σει­ράς που ετοιμάζουν ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου, σειρά είχε την εβδομάδα που μας πέρασε η Κέρκυρα.
Τα γυρίσματα του σίριαλ, που θα βασίζε­ται στο τρίπτυχο μυστήριο – δράση – ίντρι­γκα, θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες στη Ρώμη. Τόσο στο νησί των Φαιάκων όσο και προσεχώς στην Αιώνια Πόλη οι σκηνές είναι ως επί το πλείστον εξωτερικές. Ο Αντρέας Γεωργίου θα είναι στο βασικό πρωταγω­νιστικό καστ του καινούργιου σίριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μαζί με δημοφι­λείς συναδέλφους του, όπως η Πέμη Ζούνη, η Θάλεια Ματίκα, ο Στέφανος Μιχαήλ, η Δανάη Παππά, ο Γιώργος Παρτσαλάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους οι δύο ποινικολόγοι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος
Στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκε εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Θεόδωρο Παναγόπουλο αφορά μόνον στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, χαρακτήρισε στην απολογία του «αδιανόητη» την κατηγορία της ένταξης του σε εγκληματική οργάνωση αντικρούοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις και αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών.

120 δόσεις: Μετά το Πάσχα η ρύθμιση – Σύνταξη χηρείας θα παίρνουν και τα τέκνα

120 δόσεις – Όλες οι ειδήσεις: Οι συντάξεις χηρείας θα επανέλθουν στο 70% και χωρίς όριο ηλικίας, ενώ όσοι έχουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη. Επιπλέον σύνταξη χηρείας θα παίρνουν και τα τέκνα κάτω των 24 χρόνων. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
«Mία “απαγορευτική” για συνταξιοδότησηοφειλή πρώην ελεύθερου επαγγελματία, ύψους 58.000 ευρώ, με τη νέα ρύθμιση, μειώνεται σε 17.500 ευρώ (-69,8%) και ο οφειλέτης μπορεί πλέον να λάβει σύνταξη» εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος.

Αν παρατηρήσεις αυτά, μάλλον πρέπει να μείνεις μακριά



Βλέποντας το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένες είναι πλέον οι ζωές μας με την τεχνολογία και τα social media, είναι δύσκολο να αμφισβητήσεις ότι τα προφίλ μας στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν λειτουργούν έστω και λίγο ως καθρέφτης του ποιοι είμαστε. Γι’αυτό ακριβώς θα ήταν χρήσιμο να αξιοποιήσεις το ψάξιμο στο Instagram προφίλ του που κάνεις έτσι κι αλλιώς (ας μην κρυβόμαστε) για να καταλάβεις καλύτερα αν αξίζει να συνεχίσεις μαζί του ή όχι.
Είτε τον γνώρισες πρόσφατα από κοντά είτε πρόκειται για τον άγνωστο που ανακάλυψες τυχαία online, αυτά είναι τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πως πρέπει να μείνεις μακριά:
Όλα τα σχόλια είναι από γυναίκες
Αν κάτω από κάθε φωτογραφία του υπάρχει ένας καταιγισμός από άκρως εκδηλωτικές θαυμάστριες, μάλλον δεν έχεις πετύχει την ιδανικότερη περίπτωση. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει μια καλή ισορροπία σχόλιων ανάμεσα σε τυχαίους followers, φίλους και γνωστούς.
Δεν υπάρχουν πουθενά σχόλια φίλων
Όπως είπαμε και παραπάνω, αν δεν υπάρχει η παραμικρή αλληλεπίδραση με φίλους του, τα πράγματα μάλλον δεν είναι πολύ καλά. Σχόλια όπως παρεΐστικα αστεία αποτελούν σημάδι ότι είναι κοινωνικός και ευχάριστος στις παρέες του, οπότε παρατήρησε να υπάρχουν κάτω από τις φωτογραφίες του ή όχι.
Το προφίλ είναι γεμάτο selfies
Στην περίπτωση που εκφράζεται καλλιτεχνικά φωτογραφίζοντας αποκλειστικά και μόνο το πρόσωπο του, έχουμε δυσάρεστα νέα, έχεις να κάνεις με έναν αμετανόητο νάρκισσο που αγαπάει υπέρβολικά τον εαυτό του και δεν το κρύβει. Αντιθέτως, κάποιος που μοιράζεται φωτογραφίες από τα ταξίδια και τις βόλτες του, τις γαστρονομικές του ανακαλύψεις, όμορφα στιγμιότυπα της παρέας του και το οποιοδήποτε πάθος του είναι ένας προτιμότερος τύπος για σένα.
Ακολουθεί υπερβολικά πολλές γυναίκες
Περιττό να πούμε πως όλες αυτές οι σέξι κοπέλες δεν είναι φίλες ή γνωστές του, και είναι χλωμό να μοιράζει τα likes του από φιλική διάθεση και ευγένεια, σωστά; Δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η συμπεριφορά μας αντικατοπτρίζει το πώς φερόμαστε και στην πραγματική ζωή, το τόσο απροκάλυπτο χάζεμα δεν είναι καλό σημάδι.
Δεν ακολουθεί κανέναν
Οκ, το πιάσαμε, είναι σούπερ κουλ και καλύτερος απ’όλους. Καλό θα ήταν όμως κάποιος να του υπενθυμίσει ότι δεν είναι ο Kanye West και να του ζητήσει να επιστρέψει στην πραγματικότητα. Πρόκειται για νάρκισσο, καλύτερα να απομακρυνθείς.
Διαγράφει τις φωτογραφίες του
Είναι πολύ πιο συνηθισμένο απ’όσο νομίζεις. Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι δίνουν μια καλύτερη εντύπωση αν έχουν πολλούς followers αλλά μικρό αριθμό αναρτήσεων στο προφίλ τους, γιατί θα μπορούσε να σημαίνει οτι οι -λίγες- αυτές φωτογραφίες είναι τόσο ωραίες που είναι αρκετές για να κάνουν τόσα άτομα να τους ακολουθήσουν. Αν παρατηρήσεις ότι το κάνει και εκείνος, είναι αρκετά πιθανό να είναι ενοχλητικά εγωκεντρικός.
Όλες οι φωτογραφίες είναι από πάρτι
Αν κρίνοντας και μόνο από τις φωτογραφίες του στο Instagram συμπεραίνεις ότι είναι σε clubs και πάρτι τουλάχιστον τις μισές μέρες της εβδομάδας, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς αν θέλεις να συνεχίσεις μαζί του. Οι περιστασιακές έξοδοι είναι αναμενόμενες και καλοδεχούμενες, αλλά αν το ξεσάλωμα έχει γίνει καθημερινή του συνήθεια και μάλιστα δε διστάζει να το μοιραστεί, το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι ο τύπος που θα μπορούσε να δεσμευτεί.


Τραγανά στικς κολοκυθιού

Υλικά
κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
αλατοπίπερο
ρίγανη
σιμιγδάλι ή αλεύρι
λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κολοκυθάκια μας. Τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, λίγο πιο μεγάλα από τις τηγανητές πατάτες. Τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το σιμιγδάλι ή το αλεύρι, προσθέτουμε τη ρίγανη και περνάμε τα μπαστουνάκια μας ‘ωστε να αλευρωθούν καλά. Σε καυτό λάδι ρίχνουμε τα μπαστουνάκια μας και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μη μας καούν. Τα γυρίζουμε 2-3 φορές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πρόγραμμα αυριανής επίσκεψης του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής




Επίσκεψη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας (πρώτο πόδι), στη Χαλκιδική θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 23 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα είναι το εξής:

-09.00’: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Κασσάνδρας.

-09.45’: Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας.

-10.15’: Επίσκεψη στον οικισμό της Κασσάνδρας.

-11.00’: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας.

-11.30’: Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Φούρκας.

-12.15’: Επίσκεψη στη Νέα Σκιώνη.

-13.15’: Επίσκεψη στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής.

-14.00’: Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Παλιουρίου.

-15.00’: Επίσκεψη στο Πευκοχώρι.

-17.30’: Επίσκεψη στη Χανιώτη.

-18.15’: Επίσκεψη στο Πολύχρονο.

-19.15’: Επίσκεψη στην Κρυοπηγή.

-20.00’: Επίσκεψη στην Καλλιθέα.

  

Ο κτηνοτρόφος Πέτρος Καλαϊτζίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορινού στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου


 
Ένας άνθρωπος γνωστός για τα χρόνια δουλειάς και προσφοράς του στην τοπική κοινωνία, ο κτηνοτρόφος Πέτρος Καλαϊτζίδης, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Ο Πέτρος θα είναι υποψήφιος στη δημοτική ενότητα Κορινού, έχοντας δικαίωμα να λάβει έναν σταυρό από τους ψηφοφόρους εκεί, αλλά και έναν σταυρό από τους ψηφοφόρους του υπόλοιπου Δήμου.
 
«Ο Κορινός μας χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Χάσαμε χρόνο, μείναμε πίσω. Το πρόβλημα της εισόδου από την εθνική οδό μας καίει όλους, οι αγροτικοί δρόμοι που δεν έχουν ανοιχτεί ταλαιπωρούν δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφους μας, η Ολυμπιάδα θέλει λύση, το νερό που πίνουμε περνάει μέσα από αμιαντοσωλήνες. Ο Θανάσης είναι η ΕΓΓΥΗΣΗ που ψάχνουμε για να δούμε επιτέλους μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Η δημοτική επιχείρηση λατομείων Δίου -Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.), κοντά στις προκλήσεις και τις εξελίξεις. Μέρος 2ο - Προοπτική



 Η δημοτική επιχείρηση σήμερα διανύει αναμφισβήτητα περίοδο καμπής. Όμως, έχει ήδη δημιουργηθεί το περιβάλλον για την προοπτική ανάπτυξης, με ενέργειες της τωρινής διοίκησης και της δημοτικής αρχής.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΑΥΞΗΣΗ ΠΗΓΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Η τωρινή διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, στις κρισιμότερες στιγμές της, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας κανόνες πλήρους διαφάνειας, αναρτώντας το σύνολο των υπηρεσιακών εγγράφων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θεσμοθετώντας Κανονισμούς Λειτουργίας και Προσωπικού, τους οποίους στερούνταν από ιδρύσεως.

Δημιουργήσαμε νέα έσοδα από συμβάσεις με το Δήμο, και ειδικότερα:

Να μην δοθεί βήμα στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.



Η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Κατερίνης για το γεγονός ότι αφενός αποδέχτηκε την παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στη συνεδρίαση της διακομματικής και αφετέρου είναι πρόθυμη να της παραχωρηθούν χώροι για προβολή των θέσεων της στα όρια του δήμου Κατερίνης.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής, το πραγματικό πρόγραμμα δράσης της είναι διαποτισμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με τη ναζιστική ιδεολογία.

Οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές.

 Από την ιδεολογία τους εκπορεύεται ο εγκληματικός τους χαρακτήρας, επομένως τα εγκλήματα συνιστούν υλοποίηση του πολιτικού προγράμματός τους. Η ναζιστική ιδέα δεν μπορεί να μείνει ιδέα. Αναπτύσσεται μέσω της τρομοκρατικής βίας, μέσω της αξιόποινης δραστηριότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής μας, να τους απομονώσει γιατί είναι η «δύναμη κρούσης» του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Επιτίθεται σε συνδικαλιστές. αγωνιστές εργαζόμενους για να τους τρομοκρατήσει και να υποχωρήσουν από τις διεκδικήσεις τους. Έχει καταθέσει στη βουλή εκατοντάδες προτάσεις νόμου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ των εφοπλιστών και κατά των εργαζόμενων.

Οι ναζί- εγκληματίες δεν πρέπει να έχουν καμία διευκόλυνση για να χύνουν τη δηλητηριώδη και εμετική προπαγάνδα τους, ούτε προεκλογικά, ούτε οποτεδήποτε.

Απαιτούμε να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.  

 Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ   

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ - Ακαδημία: Σε κάθε αγώνα πιο δυνατή η ομάδα των κοριτσιών Συμμετείχαν τιμητικά και στην τελετή έναρξης του τελικού αγώνα Κυπέλλου της ΕΠΣ




Ξεκίνησε με δυσκολίες αλλά καθιερώθηκε με παρουσία σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος Υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας. Η μοναδική αμιγής ομάδα κοριτσιών, η ομάδα της Ακαδημίας των Πιερίδων Μουσών συνεχίζει και σε κάθε αγώνα εμφανίζεται περισσότερο δυνατή,  οργανωμένη και προδιαγράφει ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Στον τελευταίο αγώνα το Σάββατο 20 Απριλίου αγωνίστηκαν στο γήπεδο της Ακαδημίας Γιώτσα αντιμετωπίζοντας ομάδα αγοριών της Ακαδημίας Γιώτσα. Για ακόμη μια φορά έδειξαν πως σε κάθε αγώνα υπάρχει βελτίωση, ομαδικό πνεύμα, ξεχωρίζουν ατομικές ενέργειες που δείχνουν ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Σ αυτόν τον αγώνα οι μικρές Μούσες είχαν ένα ακόμη λόγο δείξουν την αγωνιστική τους αρτιότητα. Ήθελαν να ευχαριστήσουν την προπονήτριά τους κ. Λία Ζιώγα η οποία πέτυχε τον διορισμό της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πέρα από την αγωνιστική υπεροχή των κοριτσιών οι φίλοι της ομάδας επεφύλαξαν έκπληξη στο τέλος του αγώνα συγχαίροντας την κ. Ζιώγα για την επιτυχία της.

Το Δ.Σ. των Πιερίδων Μουσών και οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας συγχαίρουν την προπονήτρια της Ακαδημίας κ. Λία Ζιώγα για τον διορισμό της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και της εύχονται καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες στο έργο της.

Συμμετοχή και στην τελετή του τελικού αγώνα Κυπέλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας

Οι μικρές αθλήτριες της Ακαδημίας των Πιερίδων Μουσών κλήθηκαν και συμμετείχαν τιμητικά και στην τελετή έναρξης του τελικού αγώνα Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας το απόγευμα του Σαββάτου στο Α. ΔΑΚ Κατερίνης μεταξύ της Α.Ε. Καρίτσας και του Πιερικού.
Συνόδεψαν τις ομάδες κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά παρακολούθησαν τον αγώνα και ενθουσιάστηκαν από την μοναδική εμπειρία και τον παλμό ενός τελικού Κυπέλλου.