ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η εκδίκηση του… καλόχαρτου

Η εκδίκηση του… καλόχαρτου
Ένα all time classic βιντεάκι που αποδεικνύει οτι η τεχνολογία δεν πάει παντού περνώντας το μήνυμα ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

Μοντέλα της Victoria’s Secret τα πετάνε όλα μπροστά στο φακό!

Μοντέλα της Victoria’s Secret τα πετάνε όλα μπροστά στο φακό!

Ο Russel James είναι γνωστός φωτογράφος με το έργο του να επικεντρώνεται κυρίως σε γυμνές φωτογραφήσεις.
Και έχει έτοιμο ένα photobook με τίτλο Angels, όπου παρουσιάζει διάσημα μοντέλα σε ασπρόμαυρες εικόνες.
Spoiler Alert! Τα κορίτσια δεν φοράνε τίποτα.
Topless-Models-in-Russel-James-Angels-Book-15-cr1410464801322-675x900 

Κωστής Φωκάς: Ο προβοκάτορας φωτογράφος που… τρέλανε το γαλλικό «Lui»


  • 104
     
    Share
Κωστής Φωκάς: Ο προβοκάτορας φωτογράφος που... τρέλανε το γαλλικό «Lui»

Είναι μόλις 35 ετών και κατάφερε να μπει στο περιοδικό Lui, τη γαλλική version του Playboy, που έχει κοσμήσει στο εξώφυλλό του την Kate Moss και την Adele Exarchopoulos

Είναι μόλις 35 ετών, είναι Έλληνας και κατάφερε αυτό που πολλοί θα ήθελαν… να μπει στο περιοδικό Lui, τη γαλλική version του Playboy, που έχει κοσμήσει στο εξώφυλλό του την Kate Moss και την Adele Exarchopoulos, μεταξύ άλλων.
Αυτές τις μέρες, αν μπει κανείς στο site του γαλλικού περιοδικού Lui, θα δει να φιγουράρει στην κεντρική σελίδα το όνομα του Κωστή Φωκά, με τον παιχνιδιάρικο τίτλο «Ο Κωστής και τα κορίτσια».
Ο Έλληνας φωτογράφος, γεννημένος στην Αθήνα και πλέον κάτοικος Λονδίνου, αλλά και Χανίων (ζει μεταξύ Λονδίνου και Κρήτης), έχει καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να μπει σε όλα τα περιοδικά που αναδεικνύουν τους πιο «hot» φωτογράφους της «avant garde» φωτογραφίας.
Οι εικόνες του Κωστή Φωκά είναι μια μείξη φωτογραφίας μόδας, γυμνού, αλλά και εικαστικού πορτραίτου και έχουν αφήσει άναυδο το διεθνή Τύπο, που του έχει κάνει εκτενή αφιερώματα.
Το γερμανικό VICE, το Doppelstand, το Freeyork, το Vangardist Magazine, το Undertheline Magazine, το Artisan Magazine, το Juxtapoz Magazine και άλλα δεκάδες έντυπα και sites ανά τον κόσμο, «υποκλίνονται» στη φωτογραφική δουλειά του.
Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τον Κωστή Φωκά να ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι φωτογραφίζει γυμνά σώματα χωρίς τα κεφάλια τους. Απελευθερωμένα από την ταυτότητά τους, ενίοτε κωμικά και αφύσικα και, πολλές φορές, πολύ σέξι κορμιά, που μαγνητίζουν το βλέμμα, είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των ιδιότυπων πορτρέτων.

Παθαίνουν έμφραγμα από το... λίγο σεξ



Την απόλυτη δικαιολογία για να κάνετε σεξ όσο πιο συχνά μπορείτε ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές που εξέτασαν συνδυαστικά 14 παλαιότερες μελέτες.
Όπως διαπίστωσαν, όσοι κάνουν σεξ αραιά και που, διατρέχουν...

αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος την ώρα που το κάνουν αλλά και έως δύο ώρες αργότερα!

Αντιθέτως, όσο πιο συχνά κάνει κάποιος σεξ, τόσο πιο προστατευμένος είναι, γράφουν στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA).

«Ο κίνδυνος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος για όσους δεν είναι συνηθισμένοι στη φυσική δραστηριότητα», λέει η ερευνήτρια δρ Τζέσικα Κ. Πάουλους, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επισκέπτρια επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Ταφτς, στη Βοστώνη.

«Τα ευρήματά μας δεν αφορούν μόνο το σεξ, αλλά γενικότερα όλες τις φυσικές δραστηριότητες – και ουσιαστικά συμφωνούν με τις ισχύουσες συστάσεις για πολύ βαθμιαία ένταξη της όποιας φυσικής δραστηριότητας στη ζωή, ιδίως όταν κάποιος έχει και παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά συμβάματα».

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι κάνουν σπανίως σεξ, διατρέχουν 2,7 φορές υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος σε σύγκριση με όσους κάνουν συστηματικά. Αντίστοιχα, όσοι ασχολούνται περιστασιακά με κάποια κοπιώδη φυσική δραστηριότητα παρουσιάζουν αύξηση του κινδύνου κατά 3,5 φορές.

Η σποραδική φυσική δραστηριότητα πενταπλασιάζει επίσης τον κίνδυνο αιφνιδίου καρδιακού θανάτου (δεν υπήρχαν αντίστοιχα στοιχεία για την πιθανή συσχέτιση του σεξ με τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο).

«Αν και η αύξηση του κινδύνου είναι αρκετά μεγάλη, καθώς περνάει η ώρα υποχωρεί», διευκρινίζει η δρ Πάουλους. «Τα στοιχεία δείχνουν πως ο αυξημένος κίνδυνος ισχύει για 1 ή 2 ώρες, στη διάρκεια και μετά το σεξ».

Τα καλά νέα είναι πως είναι τόσο σπάνιες οι φορές που καταπονούνται σωματικά όσοι διάγουν απόλυτα καθιστική ζωή, ώστε παραμένει πολύ χαμηλός ο πραγματικός αριθμός των θανάτων λόγω της αιφνίδιας κινητικότητας.

«Αν πάρουμε 10.000 καθιστικούς ανθρώπους και καταγράψουμε πόσο συχνά κάνουν σεξ ή ασχολούνται με κάποια φυσική δραστηριότητα ανά εβδομάδα, μέσα σε έναν χρόνο θα έχουμε 1 ή 2 πρόσθετους θανάτους από έμφραγμα ή αιφνίδιο καρδιακό θάνατο εξαιτίας της αιφνίδιας κινητοποίησής τους», εξηγεί η δρ Πάουλους.

Στον αντίποδα αυτών, κάθε πρόσθετη φορά που ένας άνθρωπος γυμνάζεται ή κάνει σεξ την εβδομάδα, μειώνει κατά 45% τον κίνδυνο εμφράγματος και κατά 30% τον κίνδυνο αιφνιδίου καρδιακού θανάτου.

Ποια είναι η πρακτική αξία της μελέτης; Ότι «αν ένας άνθρωπος δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με κάποια φυσική δραστηριότητα επί πολύ καιρό, δεν πρέπει να σηκωθεί ξαφνικά και να πάει να… τρέξει στον μαραθώνιο», λέει παραστατικά ο δρ Ρόμπερτ Όστφελντ, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Μοντεφιόρε, της πόλης της Νέας Υόρκης.

«Θα πρέπει βαθμιαία να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση και μετά να προσπαθήσει να διαθέτει πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα χρόνο στην φυσική δραστηριότητα - είτε αυτή είναι το τζόγγινγκ είτε το σεξ».

Φθινόπωρο και Ενέργεια της Γης- Οι Πέντε Μεταστοιχειώσεις

Φθινόπωρο και Ενέργεια της Γης- Οι Πέντε Μεταστοιχειώσεις


autumn energy
Φθινόπωρο και Ενέργεια της Γης- Οι Πέντε Μεταστοιχειώσεις
Σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα όλων των πολιτισμών, νεότερων και αρχαιότερων, η εποχή του Φθινοπώρου ξεκινά περί τα μέσα Αυγούστου και ταυτίζεται πρακτικά αλλά και συμβολικά με τις έννοιες του «θερισμού» και της «συγκομιδής». Από τα λαμπερά και εξωστρεφή χρώματα του Θέρους, η Φύση αρχίζει να ενδύεται αποχρώσεις πιο μεστές και μελαγχολικές που σηματοδοτούν την αλλαγή, το τέλος της καλοκαιρινής εποχής. Είναι ο καιρός που «φθίνουν» πια τα φρέσκα φρούτα και οι καρποί της Γης, καθώς και οι γλαφυρές εντυπώσεις, η πολυποίκιλη εξωστρέφεια του Θέρους. Τα φυλλοβόλα δένδρα αρχίζουν να χάνουν τα φύλλα τους και η διάθεση των ανθρώπων γίνεται πιο ενδοσκοπική, πιο εσωστρεφής, ίσως και μελαγχολική καθώς το Θέρος μετατρέπεται σταδιακά από καθημερινό βίωμα σε μακρινή ανάμνηση.
Καθώς οι καρποί και τα φρούτα της περιόδου μεστώνουν, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να εγκολπώσουν τις εντυπώσεις, τις εμπνεύσεις, τους ξαφνικούς έρωτες, προτού θέσουν τις νέες τους προτεραιότητες, προτού αναλάβουν εκ νέου δράση. Το Φθινόπωρο είναι μια σύντομη σιγή, μια ενδυναμωτική παύση που σε κάνει να αφουγκραστείς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρεις. Είναι στιγμή προετοιμασίας, που οι τροφές, οι καρποί της Γης, η Ζώσα ενέργεια πρέπει να αποθηκευθεί με σύνεση για να είναι διαθέσιμη για μελλοντική χρήση. Στις 17 Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Αγίας ΠίστηςΕλπίδας και Αγάπης.
Στην ελληνική παράδοση, οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, ξεκινούν την προετοιμασία για το χειμώνα. Οι νοικοκυρές μετασχηματίζουν όλες τις φρέσκες διαθέσιμες τροφές ώστε να μπορούν να φυλαχθούν ως προμήθειες για το χειμώνα. Φτιάχνουν τον πελτέ της ντομάτας, τις μαρμελάδες από σύκο, σταφύλι, δαμάσκηνο και μούρα, τα γλυκά του κουταλιού καρυδάκι, βύσσινο, κεράσι, νεραντζάκι. Τα σταφύλια έχουν πατηθεί στο πατητήρι και τώρα ξεκινά η περίοδος του μούστου, οι γειτονιές μοσχομυρίζουν από τα καζάνια που ψήνουν ευλαβικά. Μπαίνουν στο αλατόνερο και το ξύδι οι πρώτες πίκλες και τα λεγόμενα Chutney, τα συνοδευτικά των Βόρειων και Ασιατικών λαών. Βγαίνουν τα πρώτα λαχανικά της περιόδου που έχουν μαλακή υφή και γλυκιά ως επί το πλείστον γεύση: κολοκύθα, καρότο, κρεμμύδι, πατάτα, γλυκοπατάτα.
Στη βάση των Πέντε Μεταστοιχειώσεων ή Πέντε Στοιχείων, η Ενέργεια κινείται από το Αρχέτυπο της Φωτιάς προς το Αρχέτυπο της Γης, με κατεύθυνση προς τα Κάτω και ξεκινώντας τη διαδρομή προς την Yin Πλευρά του Κύκλου. Η γεύση των πιάτων είναι μεστή και γλυκιά και η χαλαρωτική τους επίδραση θρέφει τα όργανα του στομάχου και του σπλήνα, ενώ χαλαρώνει το πάγκρεας. Τα πρωτοβρόχια νοτίζουν τη Γη και την προετοιμάζουν για την επόμενη σπορά των εποχικών λαχανικών, σπόρων και καρπών του Χειμώνα.
The 5 Elements in Bussiness
Η μελαγχολική μαγεία του φθινοπώρου αποτυπώνεται στο υπέροχο μουσικό θέμα «Όταν έρχονται τα σύννεφα» του Μάνου Χατζηδάκη, από το άλμπουμ το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» ενώ ο Ανδρέας Εμπειρίκος γράφει σε ένα απόσπασμα από της «Οκτάνα»:
«Τοπία βροχερά του φθινοπώρου, με απώλειαν των νηπενθών
ανθέων, με ακαριαίας πτώσεις φύλλων, και βαθμιαίαν σβέσιν
των φωνών του υψηλού καλοκαιριού, εις παραλίας και αιγια-
λούς όπου το κύμα, ηπίως επελαύνον, εδρόσιζε τα σώματα
με ιριδίζοντας αφρούς, πριν χαμηλώσει η εποχή πάσης ευθα-
λασσίας, πριν πέσει εις την αφάνειαν ο ύψιστος του θέρους μην…»

Χρέη: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι όχι στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις


Χρέη: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι όχι στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις
Της Mαρίας Bουργάνα
Tην ευκαιρία να κλείσουν τους ανοιχτούς «λογαριασμούς» που έχουν με την εφορία και να εξοφλήσουν μέχρι και σε 100 δόσεις τις οφειλές τους έχουν εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσες οφειλές προς το Δημόσιο έχουν βεβαιωθεί μέχρι και την 1η Oκτωβρίου 2014 είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι. Συνεπώς, όλοι οι φορολογούμενοι που χρωστούν φόρο εισοδήματος ή ENΦIA ή και τους δύο αυτούς φόρους μαζί μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφληση των οφειλών αυτών σε πολύ περισσότερες δόσεις από αυτές που τους επιτρέπει η ισχύουσα σήμερα νομοθεσία.
Ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να εντάξουν τα ανεξόφλητα υπόλοιπα του φόρου εισοδήματος και του ENΦIA στη νέα ρύθμιση θα πρέπει τη στιγμή που θα υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο βεβαιωμένες μετά την 1η Oκτωβρίου 2014 ή εάν έχουν τέτοιες οφειλές θα πρέπει να τις έχουν εντάξει στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων. Aπό κει και πέρα, εφόσον πληρούν την προϋπόθεση της μη ύπαρξης νέων αρρύθμιστων ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για να εξοφλήσουν ακόμη και σε 72 ή και σε 100 μηνιαίες δόσεις τον φόρο εισοδήματος και τον ENΦIA. Bεβαίως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50 ευρώ.
Χρέη: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι όχι στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις
Σε κάθε περίπτωση από τη νέα ρύθμιση εξαιρούνται οι μεγαλο-οφειλέτες και συγκεκριμένα όσοι έχουν οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ. Για τους οφειλέτες αυτούς, όπως δήλωσε ο υπουργός Oικονομικών Γκ. Xαρδούβελης μιλώντας χθες στη Bουλή, ενισχύονται τα μέτρα για την είσπραξη των οφειλών. Mεταξύ άλλων ανέφερε ότι βελτιώνεται η παρακολούθηση των χρεών των μεγάλων οφειλετών από το Kέντρο Eλέγχου Φορολογούμενων Mεγάλου Πλούτου με την ενσωμάτωση σε ένα κεντρικό σύστημα όλων των απαραίτητων πληροφοριών από τις τοπικές εφορίες, το Kέντρο Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Eπίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Xρ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι από τον συνδυασμό της νέας ρύθμισης και των στοχευμένων παρεμβάσεων για την είσπραξη ποσών από μεγαλο-οφειλέτες εκτιμάται «ρεαλιστικά και συντηρητικά» ότι θα εισπραχθεί περίπου 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.
Χρέη: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι όχι στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις
1. Ποιες οφειλές ρυθμίζονται;
Tα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ τα οποία βεβαιώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι και την 1η Oκτωβρίου 2014, έστω κι αν έχουν ήδη υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις.
2. Mπορώ να εντάξω στη ρύθμιση και οφειλές όπως τον Eνιαίο Φόρο Iδιοκτησίας Aκινήτων που έχουν βεβαιωθεί και δεν έχει λήξει ακόμη η προθεσμία για την εξόφληση όλων των δόσεων;
Bέβαια. O ENΦIA έχει ήδη βεβαιωθεί και οι δόσεις που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2015 μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να εξοφληθούν σε έως 100 μηνιαίες δόσεις. Συγκεκριμένα στη ρύθμιση μπορούν υπαχθούν και βεβαιωμένες έως και την 1η Oκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης:
  • Tελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.
  • Δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, όπως για παράδειγμα οι δόσεις του ENΦIA ή του φόρου εισοδήματος.
  • Έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ.
3. Σε πόσες δόσεις μπορούν να εξοφληθούν οι οφειλές προς την εφορία και τα Tαμεία;
Aνάλογα με το ύψος της οφειλής. Oφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ θα μπορούν πλέον να εξοφλούνται έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, ενώ για οφειλές από 15.001 έως 1.000.000 ευρώ προβλέπεται η εξόφλησή του σε έως 72 μηνιαίες δόσεις.
4. Πώς μπορώ να υπαχθώ στη νέα ρύθμιση;
Aπαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Aκόμη δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων. Ωστόσο οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση έως το τέλος Mαρτίου του 2015.
5. Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για την ένταξη στη νέα ρύθμιση;
Όπως ξεκαθάρισε το υπουργείο Oικονομικών για την υπαγωγή στη ρύθμιση δεν υπάρχουν περιοριστικές προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση, ούτε εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες είναι ότι βασικές προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση είναι:
  • H μη ύπαρξη άλλων ληξιπρόθεσμων οφειλών μετά την 1η Oκτωβρίου 2014. Θα πρέπει δηλαδή να μην αφεθεί απλήρωτο κανένα νέο χρέος. Aν υπάρξουν νέες οφειλές που θα έχουν βεβαιωθεί μετά την 1η Oκτωβρίου οι φορολογούμενοι μπορούν να τις ρυθμίσουν με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
  • H υποβολή όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο φορολογικών δηλώσεων και η εκπλήρωση των τρεχουσών από τον Oκτώβριο και μετά υποχρεώσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή μέχρι να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει οι οφειλέτες να πληρώνουν τις δόσεις των φόρων και τις ασφαλιστικές εισφορές. Tο πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά το πιθανότερο είναι η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει εντός του Nοεμβρίου.
6. Nέες οφειλές που δημιουργούνται μετά την 1η Oκτωβρίου 2014 μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων;
Όχι. Nέες οφειλές που «γεννιούνται» μετά την 1η Oκτωβρίου 2014 δεν εντάσσονται στη νέα ρύθμιση. Ωστόσο μπορούν να ρυθμιστούν και να εξοφληθούν σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση.
7. Ποια είναι τα οφέλη της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των οφειλών;
H νέα ρύθμιση είναι ευνοϊκή για τους οφειλέτες, αφού:
  • «Kουρεύονται» όλες οι προσαυξήσεις, οι τόκοι και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστά από 20% έως και 90% για όσους επιλέξουν την εξόφληση των οφειλών τους σε έως 100 μηνιαίες δόσεις, ενώ όσοι επιλέξουν να πληρώσουν τα χρέη τους εφάπαξ θα υπάρξει πλήρης διαγραφή όλων των προσαυξήσεων.
  • Oι ρυθμιζόμενες οφειλές θα επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο μειωμένο από το 8,75% στο 4,56%.
8. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης;
Tο ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 50 ευρώ.
9. Aν κάποια στιγμή δεν θα μπορέσω να πληρώσω μια δόση της ρύθμισης θα χάσω τη ρύθμιση;
H ρύθμιση είναι ελαστική. Eιδικότερα:
  • Δεν χάνει τη ρύθμιση όποιος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα δύο δόσεις ανά έτος προγράμματος.
  • Δεν χάνει τη ρύθμιση όποιος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μία δόση ανά έτος προγράμματος για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες. Kαι στις δύο περιπτώσεις η μόνη ποινή είναι ότι επιβάλλονται προσαυξήσεις με επιτόκιο 2%.
  • Aν κάποιος χάσει τη ρύθμιση για λόγους ανωτέρας βίας μπορεί μέσα σε δύο μήνες από την απώλεια της ρύθμισης να ζητήσει επανένταξη με τους ίδιους όρους αρκεί να αποδείξει την ανωτέρα βία. H φορολογική διοίκηση πρέπει να απαντήσει στο αίτημα μέσα σε 15 ημέρες.
10 Eχω υπαχθεί στη ρύθμιση των 48 δόσεων μπορώ να υπαχθώ στη ρύθμιση των 100 δόσεων;
Bέβαια. Στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όσοι οφειλέτες έχουν ήδη ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις, όπως η ρύθμιση της «νέας αρχής», που προβλέπει έως και 48 μηνιαίες δόσεις για τα χρέη που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31-12-2012, ή η «πάγια ρύθμιση», η οποία προβλέπει την εξόφληση των οφειλών έως και σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις. Προϋπόθεση είναι να παραμείνουν συνεπείς στην καταβολή των δόσεων τους μέχρι και την ημερομηνία που θα υποβάλουν τις αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση. Eιδικά για όσους είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση της «νέας αρχής» (έως 48 δόσεις) προβλέπονται ισχυρά κίνητρα παραμονής ώστε να αποτραπεί η μετάβασή τους στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι όσοι κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση της «νέας αρχής» και τηρούν τους όρους της, υπόκεινται αναδρομικά από την 1η-1-2013 σε επιτόκιο ύψους 4,56% και δικαιούνται αναδρομικά από την ένταξή τους στη ρύθμιση των εκπτώσεων 20%-100% επί των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που προβλέπει η νέα ρύθμιση, ενώ θα έχουν ένα ακόμη επιπλέον «μπόνους» έκπτωση 20% στις προσαυξήσεις.
11. Mε την υπαγωγή στη ρύθμιση αναστέλλονται οι κατασχέσεις; Mπορώ να πάρω φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα;
Mε την ένταξη στη νέα ρύθμιση:
  • Xορηγείται φορολογική ενημερότητα και βεβαίωση οφειλής μηνιαίας ισχύος.
  • Aναβάλλεται η εκτέλεση εκτέλεσης ποινών που επιβλήθηκαν ή εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της διακόπτεται. Aναστέλλεται η παραγραφή του αδικήματος κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής της ποινικής δίωξης, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης.
Oι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις στα χέρια τρίτων αίρονται μετά από αίτηση του οφειλέτη, αφού εξοφληθεί το 50% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.
H Φορολογική Διοίκηση δύναται να εξετάζει αίτημα περιορισμού κατασχέσεων εις χείρας τρίτων. Πρακτικά δηλαδή, αν έχει γίνει ήδη κατάσχεση στα χέρια τρίτου (π.χ. καταθέσεων) μπορεί να αρθεί μόνο μετά από αίτηση του οφειλέτη και εφόσον έχει ήδη εξοφληθεί το 50% της αρχικής βασικής οφειλής που έχει μπει σε ρύθμιση.
Συμψηφισμοί
Eπίσης η Φορολογική Διοίκηση προβαίνει σε συμψηφισμό των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη κατά του Δημοσίου και μέχρι την κάλυψη του ποσού που αντιστοιχεί στο 1/7 των εναπομεινασών δόσεων, και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε.
Πρακτικά δηλαδή η εφορία μπορεί να κάνει συμψηφισμό με επιστροφή ΦΠA ή φόρου εισοδήματος στο ποσό που αντιστοιχεί στο 1/7 των δόσεων που απομένουν.
Eξασφάλιση με υποθήκες
Aκόμα και εάν ο φορολογούμενος μπει στη νέα ρύθμιση, η Φορολογική Διοίκηση διατηρεί το δικαίωμα να εγγράφει υποθήκη σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη, ή να μην χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού ακόμη και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.
Mπορεί επίσης να παρακρατεί μέρος της χρηματικής απαίτησης του οφειλέτη κατά τρίτων προσώπων για την είσπραξη της οποίας ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας και μέχρι την κάλυψη του 1/7 της υπολειπόμενης ρυθμισμένης οφειλής.
Tα ποσά που εισπράττονται από παρακράτηση λόγω της χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας ή κατόπιν αυτεπάγγελτου συμψηφισμού, καλύπτουν δόση ή δόσεις της χορηγηθείσας ρύθμισης, εφόσον δεν πιστώνονται διαφορετικά. Oμοίως, τα αποδιδόμενα ποσά από πράξεις εκτέλεσης λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της χορηγηθείσας ρύθμισης, εφόσον εισπράττονται κατά τη διάρκεια αυτής και δεν πιστώνονται σε άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί ή πιστώνονται διαφορετικά κατά τις κείμενες διατάξεις.
12. H παραγραφή «μετρά» στη νέα ρύθμιση;
Όσο τρέχει η ρύθμιση, δεν μπορεί κάποιος φορολογούμενος να υποστηρίξει ότι το χρέος του παραγράφηκε π.χ. λόγω παρέλευσης δεκαετίας. H παραγραφή των οφειλών, για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση αναστέλλεται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αφορά η ρύθμιση ανεξαρτήτως καταβολής οποιουδήποτε ποσού και δεν συμπληρώνεται πριν παρέλθει ένα έτος από τη λήξη του έτους της τελευταίας δόσης αυτής.
Ταμεία: «Aνοικτές» για ρύθμιση οφειλές 11,3 δισ. ευρώ
Oφειλές ύψους 11,3 δισ. ευρώ μπορεί να ρυθμίσει η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Tο ποσό αυτό προσδιόρισε ο υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Bρούτσης ως υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων χρεών που μπαίνουν στη ρύθμιση (εξαιρούνται οι οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ). O υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι οφειλέτες έχουν παράθυρο ευκαιρίας πέντε μηνών για να μπουν σε ρύθμιση, σημείωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία» και θα ισχύει η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Scorpions - Wind Of Change

Ευάλωτη ζωή




Η έκπτωση της ανθρώπινης κατάστασης εν μέσω κρίσης αναζητεί ακόμη τον ορισμό της, ο οποίος θα μπορέσει να αποδώσει καλύτερα την απομείωση των δυνάμεων, των δυνατοτήτων και των προοπτικών της πλειονότητας των πολιτών που ζουν σε συνθήκες περιορισμού, στέρησης και φτώχειας.
Μετά τη «γυμνή ζωή» του Τζόρτζιο Αγκάμπεν και τη «ρευστή ζωή» του Ζίγκμουντ Μπάουμαν, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς επιλέγει από το λεξικό της κρίσης μιαν άλλη λέξη, μιλώντας για την «Εποχή της Ευθραυστότητας» (The Age of Vulnerability), έννοια που θα μπορούσε να σημαίνει στα ελληνικά οτιδήποτε είναι ευάλωτο, τρωτό, εύθραυστο.
Στις μέρες της κρίσης οι περισσότεροι άνθρωποι είναι (και νιώθουν) γυμνοί ή καλύτερα απογυμνωμένοι εξαιτίας μιας ρευστής κατάστασης, οι διακυμάνσεις της οποίας είναι αδύνατο να προβλεφθούν, αλλά τα αποτελέσματά της είναι απολύτως ορατά: σταδιακή εκπτώχευση, αβεβαιότητα, έλλειψη προοπτικής, άγχος και κατάθλιψη. Η ρευστότητα στο κοινωνικό πεδίο γίνεται ρευστότητα στο προσωπικό πεδίο και κάνει την προσωπικότητα ρευστή. Δεν είμαι αυτός που θέλω να είμαι, αυτός που σχεδίαζα να είμαι, αλλά αυτός που μπορώ να γίνω και αυτό που μου επιβάλλεται να είμαι. Βαθμιαία αφήνω πίσω μου τον εαυτό μου και γίνομαι κάποιος άλλος: αναγκαστικά πιο προσαρμοστικός, πιο ευέλικτος και, φυσικά, «λιγότερος», μικρότερος και πιο αλλοτριωμένος από ποτέ. Υποβάλλομαι σε συρρίκνωση του εαυτού και μάλιστα πάνω σ’ ένα πατρόν φτιαγμένο από τους «μόδιστρους» της κοινωνικής μηχανικής. Προσαρμόζομαι στις διαστάσεις ενός ζουρλομανδύα μαζικής παραγωγής: ζουρλομανδύα διότι στην εποχή του αμύθητου πλούτου καταδικάζομαι στην έσχατη (ή σχετική) ένδεια.
Τι είναι αυτό που ορίζει το ευάλωτο της ύπαρξης; Μα η κάθε λεπτομέρεια, η κάθε αλλαγή στην καθημερινή μας ζωή. «Ενα διαζύγιο, μια ασθένεια ή μια απόλυση αρκούν για να μας σπρώξουν στον γκρεμό» γράφει ο Στίγκλιτς, θέλοντας να δείξει πόσο έρμαιο των συνθηκών παραμένει ο άνθρωπος στον καπιταλισμό, αλλά και πόσο φενάκη αποδεικνύονται έννοιες όπως η οικονομία της αγοράς, η «ελευθερία του ατόμου» και η «ατομική πρωτοβουλία». Μοιάζουν με τη δήθεν ελευθερία των εργατών να συνάπτουν συμβάσεις με τους εργοδότες τους που στηλιτεύει στα γραπτά του ο Μαρξ περισσότερο από ενάμιση αιώνα πριν.
Τρωτότητα, ευθραυστότητα, ανασφάλεια: οι ορίζουσες αυτές δεν αφορούν μόνο το σύγχρονο «πρεκαριάτο» (οι ανασφαλώς εργαζόμενοι), τον διάδοχο του πάλαι ποτέ προλεταριάτου, αλλά τη ζωή εν γένει της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών. Η διάλυση του συστήματος κοινωνικής προστασίας, η εξοντωτική και άδικη φορολόγηση και η αέναη λιτότητα αφαιρούν κάθε δίχτυ υπαρξιακής προστασίας και δημιουργούν μετέωρους ανθρώπους, με ελάχιστες δυνατότητες άμυνας και προσωπικής αξιοπρέπειας. Και τότε καλούνται να λύσουν έναν άλυτο γρίφο: να δώσουν ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα.
Αυτό φυσικά έχει τις δικές του συνέπειες στη δημοκρατία, αφού η οικονομική ανισότητα μεταφράζεται σε πολιτική ανισότητα και ωθεί σταθερά στον αυταρχισμό και σε αντιδημοκρατικές εκτροπές, ενώ αναδεικνύει εκ των πραγμάτων εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ομνύουν σ’ αυτές τις αρχές.
Υπάρχει έξοδος από τον λαβύρινθο; Ναι, εάν αναζητηθούν συλλογικές απαντήσεις, δημιουργηθούν νέες συλλογικότητες και αντισταθούμε στην εσωτερίκευση των συλλογικών προβλημάτων. Και το κυριότερο: εάν αναλάβουμε την ευθύνη και την πρωτοβουλία να διεκδικήσουμε μια περισσότερο συμβιωτική και δημοκρατική κοινωνία.

Κάθε πολιτικό κόμμα μπορεί να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση

www.grafida.net

Του Παναγιώτη Στάθη

Μπορεί ένα πολιτικό κόμμα, οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, εν συνόλω ή εν μέρει (στελέχη του) να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση; Αυτό το ερώτημα, ως προβληματισμό νομικό αλλά και βασικό ισχυρισμό των κατηγορουμένων για την υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, έρχεται να απαντήσει για πρώτη φορά στα σύγχρονα ποινικά χρονικά της χώρας, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.
Η απάντηση, που ενέχει πλέον θέση «νομολογίας» η οποία θα κριθεί βέβαια από το Συμβούλιο Εφετών, είναι πως δεν είναι νόμιμο ένα κόμμα που επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας.
Στην πολυσέλιδη πρότασή του για την Χρυσή Αυγή ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρει μάλιστα ότι τα ελληνικά δικαστήρια δικαιούνται να κρίνουν ένα πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση. Η άποψη αυτή, όπως στοιχειοθετείτε νομικά, είναι ξεκάθαρο πως δεν αφορά μόνο στη Χρυσή Αυγή, αλλά πιθανόν στο σύνολο των πολιτικών σχηματισμών που μπορεί να κριθεί ότι «ασκούν» ή «κατευθύνουν στη βία για την επίτευξη των στόχων τους».
Θα σηκώσει συζητήσεις
Η άποψη αυτή βέβαια είναι δεδομένο πως θα ξεσηκώσει συζητήσεις καθώς παλαιόθεν ήταν μια από τις θέσεις που απέρριπταν μετά βδελυγμίας, αριστερά κόμματα, κυρίως το ΚΚΕ. Επίσης, η άποψη δεν έβρισκε σύμφωνους στελέχη, κυρίως νομικούς, του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ο πυρήνας της σκέψης του εισαγγελέα, είναι ξεκάθαρος:
«Ασφαλώς  δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε πολίτης να υφίσταται ποινικές κυρώσεις εξ αιτίας των πολιτικών και κοινωνικών απόψεων, ιδεών  και  θεωριών  που ο ίδιος πρεσβεύει, καθόσον το φρόνημα και μόνο αυτό  δεν διώκεται.  Όταν όμως επιχειρεί την επιβολή τους σε άλλους δια της βίας, οι βίαιες πράξεις του, ως μέσον  επιβολής των ιδεών του, δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητες.
Πολλώ δε μάλλον , όταν με τον τρόπο αυτό ενεργεί  πολιτικός ή κομματικός φορέας ή σχηματισμός, μέσω των μελών ή στελεχών του, τα οποία   ελέγχει και καθοδηγεί  με τους κατάλληλους κομματικούς μηχανισμούς που διαθέτει. Σε περίπτωση δε που συντρέχουν οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, κάθε πολιτικό κόμμα  ασφαλώς και είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί  «εγκληματική οργάνωση», είτε  στο σύνολό του, είτε ως προς τα επί μέρους  εκείνα πρόσωπα, τα οποία  με την κάλυψη του πολιτικού  μανδύα  ενεργούν κατά τρόπο ποινικά κολάσιμο. Υπέρτατος, συνταγματικά κατοχυρωμένος και ασφαλώς επιβεβλημένος  σκοπός λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων αλλά και κάθε άλλου πολιτικού θεσμού είναι η απόλυτη προστασία, εξυπηρέτηση και ανόθευτη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και όχι η, με οποιονδήποτε τρόπο, φαλκίδευσή του, πολύ δε περισσότερο  όταν κάτι τέτοιο  επιδιώκεται ή επιτυγχάνεται με πράξεις βίας».
Εκτός νόμου;
Στη θεωρητική ανάπτυξη της σκέψης του ο κ. Ντογιάκος διατυπώνει την άποψη πως η ένωση προσώπων που «υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος» δεν εξυπηρετεί την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ασκεί καταχρηστικά το δικαίωμα στην ίδρυση κόμματος. Η θέση αυτή του εισαγγελικού λειτουργού είναι σαφής στο ότι εφόσον οι κατηγορούμενοι στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν για «εγκληματική οργάνωση» το κόμμα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.
Όπως τονίζει ο Εισαγγελέας, αναφερόμενος στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης:
«..απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κατά την εν λόγω Συνταγματική επιταγή , δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί νόμιμο πολιτικό κόμμα η ένωση προσώπων ή η οργάνωση η οποία, υπό το μανδύα του πολιτικού κόμματος , επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε πολίτη με πραγματικό σκοπό την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και την περαιτέρω διασάλευση της Δημόσιας τάξης. Στην περίπτωση αυτή, η λειτουργία ενός τέτοιου κόμματος δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την οποιανδήποτε προσβολή, διακινδύνευση ή βλάβη των έννομων αγαθών των πολιτών αλλά και των εννόμων συμφερόντων του Κράτους. Ειδικότερα, όπως γίνεται δεκτό «… τα ελληνικά ποινικά δικαστήρια δικαιούνται να κρίνουν και να θεωρήσουν και ένα πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση… », ενώ κατ’ ερμηνεία του ως άνω άρθρου του Συντάγματος γίνεται επίσης δεκτό ότι «Το ίδιο το Σύνταγμα επομένως θέτει ως πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και τη λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος το να εξυπηρετεί η οργάνωση και η δράση του την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Με άλλα λόγια το Σύνταγμα λέει: Για να έχει αξίωση σεβασμού ένα πολιτικό κόμμα είναι ανάγκη να εξυπηρετεί με την οργάνωση και τη δράση του την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος , κάτι που έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και την επιδίωξη εγκληματικής δραστηριότητας. Άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση όσοι άσκησαν το ατομικό δικαίωμα της ίδρυσης κόμματος με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων έχουν ήδη προβεί σε καταχρηστική άσκηση δικαιώματος (άρθρο 25 άρ. 3 Συντ.: «Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται», επειδή επιδιώκουν διαφορετικούς σκοπούς από την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος , επιδιώκουν την προσβολή των δικαιωμάτων άλλων ανθρώπων (ζωή, ιδιοκτησία – περιουσία, ελευθερία, κλπ) και παραβιάζουν έτσι το Σύνταγμα. Σε καμία περίπτωση η λειτουργία ενός τέτοιου κόμματος δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την προσβολή, με βλάβη ή διακινδύνευση των έννομων αγαθών των μελών της κοινωνίας ή του κράτους…
Συμπερασματικά, δεν αποκλείεται να συνιστά εγκληματική οργάνωση, κατά την έννοια του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα και το πολιτικό κόμμα, στο μέτρο και στο βαθμό που παρεκκλίνει από τη Συνταγματική του αποστολή και συντρέχουν οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό του ως εγκληματική οργάνωση».
: capital.gr

Γιώργος Καρατζαφέρης: Πατρίδα, Θρησκεία και... 090


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμπλούτισε το πρόγραμμα του ΑΡΤ με "ακατάλληλα"
Ποια είναι, άραγε, η απόσταση ανάμεσα στο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και τα μεταμεσονύχτια αισθησιακά καλέσματα για τηλεφωνικό σεξ; Προφανώς, είναι πλέον ελάχιστη για έναν από τους φανατικότερους οπαδούς του συγκεκριμένου συνθήματος. Για την ακρίβεια, είναι μόλις μερικές ώρες και αντίστοιχες τηλεοπτικές ζώνες. Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ, Γιώργο Καρατζαφέρη, που, από ό,τι φαίνεται, είπε να εμπλουτίσει το κανάλι του με μαθήματα νυχτερινής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, έτσι, για να κρατήσει όρθιο το ηθικό των Ελλήνων.

Βλέπετε, το ΑΡΤ μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να μιλά για τους εθνικούς κινδύνους που παραμονεύουν, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που η χώρα διανύει, προβάλλοντας ταυτόχρονα...
την -έστω και καθυστερημένη- αντιμνημονιακή ρητορική του προέδρου Γιώργου, ωστόσο, όταν πέφτει η νύχτα, νομίζει κανείς ότι πρόκειται για τελείως διαφορετική συχνότητα. Ξέρετε, από αυτές που ήταν στο φόρτε τους πριν από μερικά χρόνια και σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου πρόβαλλαν τολμηρά γυμνά διάφορων αιθέριων υπάρξεων μόνο για μερακλήδες. Σέξι παρουσίες, που δείχνουν με τόλμη και γοητεία τα κάλλη τους, παίρνοντας άκρως ενδιαφέρουσες πόζες, προσκαλούν το παλαιοδεξιό ανδρικό κοινό του τηλεοπτικού σταθμού να τηλεφωνήσει στον αριθμό που εμφανίζεται δίπλα από τις καλλίγραμμες κοπέλες, για λίγα λεπτά ηδονής εξ ακοής, με το αζημίωτο φυσικά. «Πάρε τώρα», είναι η φράση που αναγράφεται χαρακτηριστικά στην οθόνη, προτρέποντας τους ενδιαφερομένους να επικοινωνήσουν με τις τηλεφωνήτριες που θα τους απογειώσουν τη λίμπιντο μέσω της συσκευής τους.

«Αλλαξαν οι εποχές και οι ανάγκες και τα media αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την επιβίωσή τους», αντιτείνουν πρόσωπα πέριξ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ωστόσο, είναι κοινώς αποδεκτό πως οι εν λόγω ερωτικού περιεχομένου διαφημίσεις δεν συνάδουν καθόλου με το λαϊκοδεξιών προδιαγραφών πολιτικό προφίλ που καλλιεργούσε τόσα χρόνια ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το αντίστοιχο πρόγραμμα του νυν ΑΡΤ, πρώην ΤΗΛΕAΣΤΥ και επί το... αγγλικότερον Telecity!

Για... ορεκτικό, πριν από το κυρίως μενού, με τα νεγκλιζέ και τα ροζ τηλέφωνα, το κανάλι του κ. Καρατζαφέρη προσφέρει στους τηλεθεατές απίστευτες στιγμές τηλεοπτικής κουλτούρας... και «σοφών» καφενειακών αναλύσεων από «ειδικούς» του είδους.

Προνομιακή Επιχείρηση

Ενα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο γύρω από τις τελευταίες δραστηριότητες του προέδρου του ΛΑΟΣ στα ΜΜΕ αφορά τον τρόπο με τον οποίο το ΑΡΤ εξασφάλισε ψηφιακή άδεια και έγινε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας. Επρόκειτο για μια απόφαση του ΕΣΡ η οποία προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων. Το αιτιολογικό της χορήγησης της σχετικής άδειας προς τον τηλεοπτικό σταθμό του προέδρου του ΛΑΟΣ στηρίχθηκε σε ερμηνεία που κάνει το ΕΣΡ στον Νόμο 2644 του 1998, ο οποίος αναφέρει ότι όσοι τοπικοί και περιφερειακοί σταθμοί συμμετείχαν στη διαδικασία αδειοδότησης θεωρούνται νόμιμοι. Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν, όμως, και για την άδεια εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού του κ. Καρατζαφέρη (ΑΡΤ 90,6), η οποία του δόθηκε με το σκεπτικό ότι πρόκειται για κομματικό ραδιόφωνο. Οι γνωρίζοντες τη μιντιακή πιάτσα κάνουν λόγο για προνομιακή μεταχείριση που έτυχαν τα Μέσα του Γιώργου Καρατζαφέρη, η οποία έχει τις ρίζες της στο ρευστό πολιτικό σκηνικό και στην ανάγκη της συγκυβέρνησης, και δη της Ν.Δ., για σύναψη συμμαχιών, με φόντο τα ισχυρά σενάρια για πρόωρες κάλπες. «Το επόμενο βήμα ήταν η έναρξη του δημόσιου “φλερτ” για την επαναπροσέγγιση του Καρατζαφέρη με τη Ν.Δ.», λένε με νόημα οι εν λόγω κύκλοι.

Του Θανάση Φουσκίδη από parapolitika

ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑ από αύριο!

ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΑ STRESS TESTS, ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ

Η αγορά έχει ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης 
ΔΙΧΤΥ ασφαλείας άπλωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για 130 ευρωπαϊκές τράπεζες, ανάμεσά τους και οι ελληνικές, μετατρέποντας το φόβητρο των stress tests σε φιλική συνεδρία, συμβουλευτικού χαρακτήρα, εκτιμώντας ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι διαχειρίσιμες. Ετσι, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπαίνουν στην επόμενη φάση της αναδιοργάνωσής τους, που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει την προοπτική της ανάπτυξης της οικονομίας.

Στη λογική αυτή και οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank, που παρά την ανακεφαλαιοποίησή τους με έξοδα των φορολογούμενων πολιτών κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες της ρευστότητας, μετά και το «καλώς έχειν» της ΕΚΤ, θα πρέπει να επισπεύσουν τη διαδικασία επαναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων, την επανανάκαμψη δηλαδή της πραγματικής οικονομίας.
** ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ (Εθνική): Επενδυτικά δάνεια σε επιχειρήσεις για νέες θέσεις εργασίας
* ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ (Πειραιώς): Επενδυτικό ταμείο για 200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πλήρες θέμα...
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΕΣ ΤΕΣΤ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Τώρα πια δεν έχουν καμία δικαιολογία
* Αλέξανδρος Τουρκολιάς: Η Εθνική διαθέτει ισχυρή ρευστότητα και «με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να κοιμόμαστε ήσυχοι» * Μιχάλης Σάλλας: Να αξιοποιηθούν πλεονεκτήματα που απελευθερώνουν την επιχειρηματικότητα από τη στενή έννοια του κόστους. 
Περνούν τις... Συμπληγάδες των stress tests οι 4 συστημικές τράπεζες, με τις διοικήσεις τους να εξετάζουν ήδη τα βήματά τους για την επόμενη ημέρα. Τα «όπλα» είναι διαφορετικά ανά τράπεζα, συντείνουν όμως στο ότι προετοιμάζονται για αυξήσεις κεφαλαίου, έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (συμβάλλοντας στην εξόφληση της κρατικής βοήθειας / μέσω της επαναγοράς των προνομιούχων μετοχών), με τους επικεφαλής να εστιάζουν πλέον και στην προοπτική της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, των επαγγελαματιών της αγοράς.

Ο Ομιλος της Εθνικής Τράπεζας δίνει πρωταρχικό ρόλο στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, παράλληλα με την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών με θέμα «Ο εσωτερικός έλεγχος στο επίκεντρο των εξελίξεων».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ανέφερε ο Αλέξ. Τουρκολιάς, τα περισσότερα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας είναι επενδυτικά, καθώς έχουν ως αποτέλεσμα και συγκριτικό πλεονέκτημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Είκοσι πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests... H λίστα περιλαμβάνει τη Eurobank και την Εθνική

Eίκοσι πέντε συστημικές ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικές, τυπικά απέτυχαν στα τεστ αντοχής. Tα stress tests βασίστηκαν σε στοιχεία από τα τέλη του 2013. Δέκα από τις 24 τράπεζες έχουν ήδη λάβει μέτρα, ενώ οι υπόλοιπες 14 προβληματικές τράπεζες βρίσκονται στην ευρωζώνη.

Οι τράπεζες αυτές έχουν πλέον στη διάθεσή τους 9 μήνες για να βελτιώσουν την κατάστασή τους ή θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να κλείσουν, όπως...
μεταδίδει το BBC.

Η Εθνική Τράπεζα εμφανίζεται να έχει κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 3,432 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία στα τέλη 2013. Το 2014 έχει ήδη συγκεντρώσει κεφάλαια 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μετά το πλάνο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε οι ανάγκες περιορίζονται σε 273,28 εκατ. ευρώ. Το ποσό αναμένεται να καλυφθεί μέσω της διάθεσης μετοχών της Finansbank.

Για τη Eurobank εμφανίζονται κεφαλαιακές ανάγκες 17,5 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα είχε κεφαλαιακό έλλειμμα 4,628 δισ. ευρώ, βάσει των στοιχείων στο τέλος του 2013, και έχει συγκεντρώσει 2,86 δισ. από την αύξηση κεφαλαίου. Μετά τα πλάνα αναδιάρθρωσης που έχει προωθήσει το ποσό που καλείται να συγκεντρώσει είναι 17,5 εκατ. ευρώ, με βάση το δυσμενές σενάριο.

Όπως επισημαίνει το BBC, η λίστα των 14 τραπεζών της ευρωζώνης περιλαμβάνει δύο ελληνικές (Eurobank και Εθνική Τράπεζα), τέσσερις ιταλικές (Banca Carige, Monte dei Paschi, Banca Popolare di Milano, Banca Popolare di Vicenza), δύο βελγικές (AXA Bank Europe, Dexia), δύο σλοβενικές (Nova Kreditna Banka Maribor, Nova Ljubljanska Banka), η κυπριακή Ελληνική Τράπεζα, η αυστριακή Oesterreichische Volksbanken, η ιρλανδική Permanent TSB και η πορτογαλική Banco Comercial Portugues.

Στη χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi, με κεφαλαιακή ανεπάρκεια 2,1 δισ. ευρώ.

Από enet

Πέρασαν το τεστ των τραπεζών όσοι τις διαφημίζουν


Μπορεί μια διαφήμιση να επηρεάσει το περιεχόμενο μιας είδησης; Για να μην θεωρηθούμε προκατειλημμένοι θα απαντήσουμε όχι. Υπάρχουν πραγματικά μέσα ενημέρωσης που δεν επηρεάζονται από τους διαφημιστές τους.

Τότε όμως κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί το σύνολο των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης υποστηρίζει ότι τράπεζες, όπως η Πειραιώς, «πέρασαν» τα stress test τη στιγμή που απέτυχαν. 
Μια πιθανή απάντηση έδωσε το e-tetradio, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τη διαφημιστική αγορά...
στα ελληνικά ΜΜΕ και μας υπενθύμισε ότι «Οι τράπεζες χρηματοδοτούν το 98% των ελληνικών ΜΜΕ». Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε διαφημίσεις τύπου adsense που επιλέγονται χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη του site αλλά για προσυμφωνημένα διαφημιστικά πακέτα μεγάλων ελληνικών τραπεζών.
Το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να αντληθούν νέα κεφάλαια από τις αγορές ή από το «μαξιλαράκι» των 11,4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ για τις ελληνικές τράπεζες δεν σημαίνει ότι πέρασαν το τεστ, όπως ψευδώς αναφέρουν οι τίτλοι αρκετών μέσων ενημέρωσης. Τρεις ελληνικές τράπεζες η Eurobank, η Πειραιώς και η Εθνική απλώς απέτυχαν.

Τα print – screen που ακολουθούν ίσως να αδικούν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν αδικούν όμως την γενική εικόνα της ενημέρωσης στην Ελλάδα. Απλώς αναζητήστε τη διαφήμιση μιας τράπεζας δίπλα σε κάθε θριαμβευτικό τίτλο. 
Από info-war.gr

΅Ελληνικά μέσα,μια παράλληλη πραγματικότητα.
  ·  5 ώρες Πριν από 5 ώρες 
  Δείτε πως "μεταφράζει" το in.gr το Reuters (δεν έχω δει τα πλήρη κείμενα) 
RT : Στην ΝΕΡΙΤ δεν ξέρουν να διαβάζουν αγγλικά.  RT : Δεν το μάθατε από μένα 
 ·   
Σύμφωνα με την ΕΚΤ αυτές είναι οι τράπεζες που ήταν κάτω από το όριο. Τώρα τι γράφουν τα ΜΜΕ τρέχα γύρευε