ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το γερμανικό δίδυμο και ο ελληνικός δικομματισμός του


ΣΤΑΘΗΣ
"ΡΕΣΑΛΤΟ"
«Δεν είναι πρόθεση της Ν.Δ. να πέσει αύριο η κυβέρνηση», διακηρύσσουν στελέχη και «κύκλοι» του κόμματος (πλην ορισμένων που θα ήθελαν τον κ. Τσίπρα γεμιστόν, λιαστόν, του φούρνου και στα κάρβουνα). Ομως, πλην αυτών των θερμοκέφαλων, οι περισσότεροι στη Ν.Δ θέλουν να προχωρήσει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ τη βρόμικη δουλειά (κατά το δυνατόν) και ύστερα να έρθει ο Κυριάκος να την ολοκληρώσει και να μας αποτελειώσει.
Το ίδιο, άλλωστε, δείχνει να θέλει και το Βερολίνο: θα πιέζει τον κ. Τσίπρα να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με βάση τα (υπογεγραμμένα) υπεσχημένα και έως όπου φθάσει - καθότι, αν στο μεταξύ κλονισθεί ή αν κωλώσει, το Βερολίνο διαθέτει πλέον την εναλλακτική λύση Μητσοτάκη.
Με έναν λόγο, το... δίδυμο χωροφύλαξ Μέρκελ και αστυφύλαξ Σόιμπλεδιαθέτουν ξανά στην Ελλάδα το τόσον οικείο σχήμα του δικομματισμού,
στην πραγματικότητα μονοκομματισμού, διότι οι δύο παρατάξεις, όσον και οι περιστρεφόμενες γύρω απ’ αυτές δορυφορικές δυνάμεις, πορεύονται στον ίδιομονόδρομο, υπέρ του ίδιου μνημονίου. Οι όποιες παραλλαγές πολιτικής μεταξύ τους και οι όποιες διαφορές στις θέσεις τους είναι αρμοδιότητος του κ. Λεβέντη να τις ιχνηλατεί - habemus πλέον νέον αδάμαντα κι αστέρα του ξεπεσμένου μας κοινοβουλευτισμού.
Δεν είναι βεβαίως ορατό το χρονικό άνυσμα που θα μπορέσει να διατρέξειο αντι-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα ως έτερο σκέλος του δικομματισμούΓια την 
ώρα το νέο, που γρήγορα έγινε παλιό, ζητάει αίφνης απ’ το παλιό προτάσεις, λόγου χάριν για το Ασφαλιστικό, για να κυβερνήσει όπως το παλιό. Οξύμωρον. Συνήθως στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες η κυβέρνηση προτείνει και η αντιπολίτευση κριτικάρει. Παραδόξως, προχθές στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας ζητούσε απ’ τον κ. Μητσοτάκη προτάσεις,
χωρίς ο τελευταίος να του αντιτείνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, χωρίς, εν τέλει, να καλεί την κυβέρνηση, εφόσον ζητά προτάσεις από άλλους, να παραιτηθεί. Πλην όμως όλα αυτά είναι σοφιστείες. Και τα ρηθέντα από πλευράς κυβέρνησης και τα (μη) λεγόμενα από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση έχει πρόταση (και) για το Ασφαλιστικό, τη γερμανική. Η πρόταση (το προσχέδιο) Κατρούγκαλου είναι λαγός, ώσπου να σκάσουν μύτη ανά τας οδούς, τας ρύμας και τα ρουμάνια οι ύαινες, τα τσακάλια και οι λύκοι.
(Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος, ελεγχόμενος επειδή το προσχέδιό του δεν διαθέτει καν αναλογιστική μελέτη, δήλωσε ανερυθρίαστος ότι έχει στείλει κοστολόγηση στην Τρόικα! Μπράβο! Ολοι οι υπόλοιποι, κόμματα, πολίτες, Κοινοβούλιο, περισσεύουμεΟ κ. Κατρούγκαλος έχει ενημερώσει την Τρόικα, είναι ανάγκη να ενημερώσει και τον Μήτσο;) Ομως, μην παρασύρεσθε! Ο κ. Κατρούγκαλος ούτε βλαξ είναι, ούτε θρασίμι, είναι απλώς υποχρεωμένος να υπηρετεί σε καθεστώς εγχώριας υποτέλειας ένα καθεστώς εξωχώριας νεοταξικής αγριότητας.Αυτή ακριβώς η κατάσταση
είναι που υποχρεώνει τον κ. Τσίπρα να παίζει στο εσωτερικό το παιγνίδι των λυγμών της συναίνεσης διά της… πόλωσης! Στο εξωτερικό, όμως, ο επικεφαλής των λυγμών του ελληνικού λαού μπορεί να παραμένει ατάραχος, όταν ο κ. Σόιμπλε αποκαλεί τον Ελληνα πρωθυπουργό «ηλίθιο» και συνεπώς «ηλίθιους» όλους τους Ελληνες.
Ποιος, όμως, μας λέει «ηλίθιους»; O ίδιος που μας έλεγε διά των φερεφώνων του «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους». Και ποιος είναι αυτός; Ο πάτρωνας της Ζήμενς και ο κολήγος της Φολκς Βάγκεν, ο άρχοντας τωνπλεονασμάτων που βγάζει η Γερμανία από τα ελλείμματα των θυμάτων της. Σε ένα παιχνίδι σικέ: υποβαθμίζει ο Οίκος (των ανθρωποφάγων) Fitch την Πορτογαλία της κυβέρνησης Σοσιαλιστών-Αριστερών-Κομμουνιστών, αλλά αναβαθμίζει ο Οίκος (των ανθρωποφάγων) Standard and Poοr’s την Ελλάδα της κυβέρνησης αντι-ΣΥΡΙΖΑ-Στουρνάρα-προσεχώς Κυριάκος. Τι ακριβώς
αναβάθμισε ο Οίκος της Απώλειας των Εθνών; Τις ρημαγμένες ζωές των Ελλήνων; Να το εορτάσουμε τότε κι αυτό στο Τάε Κβον Ντο! Αλλά να πάμε πιο πολλοί σ’ αυτήν τη γιορτή, ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, χιλιάδες υποσιτισμένα παιδιά, εκατομμύρια νεόπτωχων οικογενειών, να ξεσκάσουμε, βρε αδερφέ, με ένα Αρλεκιν για τα κόκκινα δάνεια και τα κλειστά μαγαζιά, να πάνε κάτω τα φαρμάκια για τις αυτοκτονίες, για τα ξενιτεμένα μας παιδιά, για
ό,τι πόνο, στεναγμό, κατήφεια, θλίψη, αγωνία κουβαλάει μέσα του ο καθένας ηλίθιος από μας… 

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/367047,To-germaniko-didymo-kai-o-ellhnikos-dikommatismos-toy.html

TO BINTEO NTOKOYMENTO με τους αγρότες να έχουν πάρει στο κυνήγι τα ΜΑΤ!


Από το "PRESS-GR"
Φίλιππος Αλέξανδρος Ηλιάδης
ΑΓΡΟΤΕΣ καβαλάνε τις κλούβες και παίρνουν στο κατόπι τους ΜΑΤατζήδες - ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

Πού κρύβεται τώρα ο Λαζόπουλος... Που είσαι Λάκη;

Από το "PRESS-GR
Harris Kodopoulos
Που είσαι Λάκη...??
Εκρόσωπε του ελληνικού πολιτισμού....
Γιατί κρύβεσαι σαν...φοβισμένη κότα..??
Δεν τολμάς να τα βάλεις με τους αγρότες που διαμαρτύρονται στην...
αγαπημένη σου κυβέρνηση...
Θα σε λιώσουν...με τα τρακτέρ..
Θα σε κάνουν χαλκομανία σε καμιά εθνική οδό..
Το ξέρεις..
Με τίποτα συνταξιούχους του ΙΚΑ κάνεις το...μάγκα...
Τι μάγκας δηλαδή..
Μη χάνουν και οι λέξεις τη σημασία τους...

Αγρότες πέταξαν αυγά και μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο! Ακόμη δεν είδαμε τίποτα!


Από το "PRESS-GR"
Γαλά, αυγά και μπογιές πέταξαν αγρότες στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο.
Μάλιστα πήραν και τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο μπαλκόνι του α' ορόφου και τις έκαψαν ενώ αναποδογύρισαν και γραφεία.
Ψύχραιμος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο... ekriti.gr ο πρόεδρος της ΝΕ Γιώργος Παγώνης, ο οποίος έκανε λόγο για μεμονωμένες αντιδράσεις.
Οι αγρότες στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα τρακτέρ τους στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου. Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου τους περίμενε η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή και εκεί διαβάστηκαν τόσο το ψήφισμα των αγροτών, όσο και το ψήφισμα συμπαράστασης του περιφερειακού συμβουλίου στον αγώνα τους. Στη συνέχεια οι αγρότες πέταξαν γάλα στην πλατεία, και αποχώρησαν για το μπλόκο στον κόμβο Ατσιπόπουλου.

Γνωστός αγρότης - συνδικαλιστής έδωσε τέλος στη ζωή του!


Από το "PRESS-GR"
Ο 47χρονος αγρότης - συνδικαλιστής από την Οινόη, του δήμου Ήλιδας  αποφάσισε να δώσει πρόωρο τέλος στη ζωή του με τη χρήση κυνηγετικού όπλου.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόκειται για ένα... άτομο, προερχόμενο από τον χώρο του ΚΚΕ, με αναγνωρισμένη συνδικαλιστική δράση.
Άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια που οδήγησαν τον 47χρονο να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Δεν είναι απόφαση των Απριλιανών... είναι πραγματικότητα της "πρώτη φορά αριστερά: Απαγορεύονται οι πορείες στην Αθήνα αύριο Σάββατο... για λόγους δημόσιας ασφάλειας!

«Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Νίκης – δεξιά Καραγιώργη Σερβίας – αριστερά Σταδίου – δεξιά Βουκουρεστίου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Ι.Δ. Πατέρα – δεξιά Γενναδίου – αριστερά Ιασίου – δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση – δεξιά Λ. Β. Σοφίας – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – δεξιά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας)».

...o λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο

Οι επιδοτήσεις δεν φορολογούνται με οδηγία της ΕΕ»

«Οι επιδοτήσεις δεν φορολογούνται με οδηγία της ΕΕ και όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αναληθή, σχετικά με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις» ανέφερε στο IONION FM, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΗλείαςΓιάννης Κουτσούκος με αφορμή ………….
σχετικές αναφορές υπουργών της κυβέρνησης. «Κάποιοι εμπαίζουν την κοινωνία με προκλητικά
ψέματα προκειμένου να καλύψουν την αλλαγή πλεύσης στην πολιτική τους»  τόνισε ο κ. Κουτσούκος.

Η Ελλάδα μπορεί ακόμη να διαλύσει την Ευρώπη

Λίγους μήνες και ένα εκατομμύριο μετανάστες νωρίτερα, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας ήταν το μεγαλύτερο θέμα στην Ευρώπη. Ωστόσο, παρά το πρόγραμμα διάσωσης του περασμένου έτους, η Ελλάδα και οι δυσκολίες της μπορούν ακόμη να φτάσουν την ευρωπαϊκή ενότητα στο χείλος του γκρεμού, καθώς η μεταρρυθμιστική διαδικασία της χώρας οδεύει προς σύγκρουση.
Καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, γιορτάζουν έναν χρόνο στην εξουσία, οδηγούνται σε ένα δύσκολο ερώτημα: τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού…
Οι ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν απαντήσει στις απειλές περί περικοπών συντάξεων με απεργίες και οργισμένες διαμαρτυρίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός του εταίρος διατηρούν μόλις 153 από τις 300 έδρες του Κοινοβουλίου, μια ισχνή πλειοψηφία που δεν αφήνει πολιτικά περιθώρια για ελιγμούς. Ενώ οι εσωτερικοί πολιτικοί εχθροί του Τσίπρα τον περικυκλώνουν σαν γύπες.
Προστίθεται στα προβλήματα του πρωθυπουργού το γεγονός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, έχει πλέον στην ηγεσία του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν αξιόπιστο και ικανό μεταρρυθμιστή. Ο Μητσοτάκης έχει, με έξυπνο τρόπο, αποδεχτεί τα κύρια νούμερα του προγράμματος διάσωσης, ενώ αντιτίθεται σε κάθε βήμα που κάνει ο Τσίπρας για να τα πετύχει. Λίγα από τα μικρότερα κόμματα της Ελλάδας έχουν το παραμικρό κίνητρο να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να απορροφήσουν τα χτυπήματα που θα ακολουθήσουν την περαιτέρω λιτότητα.
Σαν να μην είχε αρκετά προβλήματα η Αθήνα, η αδυναμία της χώρας να επιβραδύνει τη ροή των μεταναστών στην Ευρώπη έχει εξοργίσει τους πολιτικούς παράγοντες της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει κατασκευάσει μόλις δύο από τους υποσχεθέντες χώρους υποδοχής για την καταγραφή των μεταναστών, και οι αξιωματούχοι της ΕΕ απειλούν να αποκλείσουν τη χώρα από τη συμφωνία Σένγκεν, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη διάσχιση των συνόρων, εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει να συμμορφωθεί. Αυτή η κίνηση θα μετέφερε τα σύνορα της Ευρώπης βορειότερα, αφήνοντας την Ελλάδα πλημμυρισμένοι με πρόσφυγες που θα έχουν πουθενά να πάνε.
Όμως το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα του Τσίπρα είναι πως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει πια το περιθώριο να συμβιβαστεί με την κυβέρνησή του. Η Μέρκελ είχε στοιχηματίσει πως η γερμανοί θα της επέτρεπαν να υποδεχτεί μελλοντικά κύματα προσφύγων στη χώρα της, χωρίς να περιορίσει τον αριθμό τους. Όμως καθώς οι γερμανοί πολίτες φοβούνται τις επιπτώσεις της αύξησης των μεταναστών στην ασφάλεια και την ταυτότητα της χώρας, η Μέρκελ έχει δει τα ποσοστά στήριξής της να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Μπορεί σύντομα να γίνει πολύ αδύναμη πολιτικά για να προσφέρει στην Ελλάδα μία ακόμη, τόσο απαραίτητη, γραμμή βοήθειας. Παγιδευμένος μεταξύ ενός ολοένα και πιο οργισμένου ελληνικού πληθυσμού και πιστωτών απρόθυμων να υποχωρήσουν, ο Τσίπρας μπορεί να βρεθεί για μια ακόμη φορά στη γραμμή του πυρός.
Για αυτόν τον λόγο, παρ’ ότι η προσφυγική κρίση και το επικείμενο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ κυριαρχούν στις ειδήσεις της Ευρώπης, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η ιστορία που μπορεί να φτάσει την ευρωπαϊκή συναίνεση στο σημείο καμπής.