ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Μείωση μισθούΕΠΕΙΓΟΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην μείωση του κατώτατου μισθού φτάνοντας τον στα 150 ευρώ. Από ώρα σε ώρα αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Ο πρωθυπουργός με μία οργισμένη δήλωση διέψευσε το σενάριο. Ακολουθεί η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη...
Σαμαρά.

 
Ας ησυχάσουν λοιπόν όσοι πολίτες εργάζονται ακόμα.
Ο μισθός τους θα είναι κοντά στα 300 ευρώ (μικτά).

Μικρός Φωκίων


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Mbk36L1V

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για την άσκηση ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ και για την άσκηση ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑ των βεβαιωμένων οφειλών από το «ΧΑΡΑΤΣΙ» της Δ.Ε.Η. για το έτος 2011


Image

Μετά την προφορική (στις δύο τελευταίες Γ.Σ. της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ») ενημέρωση από μέλη της ομάδας δικηγόρων, ενημερώνουμε και εγγράφως τους πολίτες για το τι ισχύει:
Όπως γνωρίζουμε, μετά την μη πληρωμή του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., τα απλήρωτα ποσά των δύο (2) δόσεων για το έτος 2011 απεστάλησαν από την Δ.Ε.Η. στο Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο προχώρησε στην βεβαίωση των ποσών αυτών, δηλαδή στην μετατροπή τους σε οφειλόμενο φόρο μέσω των Δ.Ο.Υ. Ήδη τον Ιανουάριο του 2013 απεστάλησαν σε όλους τους «οφειλέτες» σχετικές ειδοποιήσεις με το οφειλόμενο ποσόν και με την ένδειξη ότι πρέπει να εξοφληθούν ως την 31-1-2013. Από εδώ και πέρα αναμένεται η αποστολή νέων ειδοποιήσεων, κατά των οποίων αποφάσισε η Γενική μας Συνέλευση να στραφούμε δικαστικώς με βάση το εξής σκεπτικό:
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε (Μάϊος 2012) ότι το «χαράτσι» αποτελεί φόρο και όχι τέλος. Επίσης έκρινε ότι η επιβολή του δεν αντίκειται στο Σύνταγμα. Αντιθέτως, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι η επιβολή του φόρου αυτού αντίκειται στο Σύνταγμα. Η απόφαση αυτή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εκ του νόμου έχει ιδιότυπη δεσμευτικότητα ισχύουσα έναντι πάντων και παράγει τα αποτελέσματά της ακόμη και υπέρ αυτών που δεν ήταν διάδικοι στην δίκη. Κατά της απόφασης αυτής ο Υπουργός Οικονομικών και η Δ.Ε.Η. άσκησαν αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Αρείου Πάγου, δικάσιμος της οποίας ορίσθηκε η 22-3-2013. Παραλλήλως άσκησαν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, την οποία επέτυχαν επικαλούμενοι ότι αν δεν καταβληθεί το «χαράτσι» κινδυνεύουν τα δημόσια οικονομικά και ότι θα επιβληθούν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Έτσι ανεστάλη η παραγωγή των αποτελεσμάτων της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από τον Άρειο Πάγο για την αναίρεση. Σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος υιοθετήσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ως προς το σκέλος της αντίθεσης προς το Σύνταγμα του «χαρατσιού», τότε, λόγω της ύπαρξης δύο αντίθετων αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων (του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας) η υπόθεση θα οδηγηθεί για τελική κρίση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Α.Ε.Δ.) του άρθρου 100 του Συντάγματος.  

Περαιτέρω:
Το ένδικο μέσο που προβλέπει ο νόμος κατά των βεβαιωμένων φόρων είναι η ατομική προσφυγή.
β. Η άσκηση της προσφυγής ΔΕΝ αναστέλλει την εκτέλεση, δηλαδή τις νόμιμες δυνατότητες του Ελληνικού Δημοσίου (αρμόδια Δ.Ο.Υ.) να επιδιώξει την είσπραξη του βεβαιωθέντος φόρου.
γ. Για να ανασταλεί η εκτέλεση – είσπραξη πρέπει ο ΗΔΗ προσφεύγων να ασκήσει ΚΑΙ ατομική αίτηση αναστολής εκτέλεσης. Αν γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής, τότε η είσπραξη του φόρου αναστέλλεται μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής.
δ. Η προσφυγή κατατίθεται στην Γραμματεία του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Ο νόμος (άρθρο 27 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας) προβλέπει ότι, αν ο κύριος φόρος (δηλαδή χωρίς τις προσαυξήσεις) δεν υπερβαίνει τα 590 ευρώ, την προσφυγή μπορεί αν την υπογράψει ο ίδιος ο διάδικος – προσφεύγων, δίχως να απαιτείται η συν-υπογραφή της από δικηγόρο. Η πρόβλεψη αυτή, όπως ενημερώσαμε ήδη και προφορικώς, δίνει την δυνατότητα με χαμηλό κόστος να ασκηθούν πολλές προσφυγές, δεδομένου ότι:
1. απαιτείται παράβολο υπέρ του Δημοσίου, που ανέρχεται σε 2% επί του ποσού του φόρου, σύμφωνα με το άρθρο 277 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας {π.χ. σε οφειλόμενο φόρο ύψους 500 ευρώ, το παράβολο υπέρ του Δημοσίου ανέρχεται σε 10 ευρώ (500 χ 2% = 10)}.
2. απαιτείται επικόλληση κάποιων ενσήμων (μεγαρόσημα) αξίας 10 ευρώ περίπου.
3. απαιτείται επίδοση της προσφυγής στον Υπουργό Οικονομικών (άρθρο 126 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας) με κόστος 20 – 25 ευρώ.
Δηλαδή, με κόστος περίπου 40- 45 ευρώ μπορεί οποιοσδήποτε από εμάς να ασκήσει προσφυγή.

ε. Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης κατατίθεται ομοίως στην Γραμματεία του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, εφόσον θα έχει ΗΔΗ ασκηθεί προσφυγή. Την αίτηση αναστολής μπορεί ομοίως να την υπογράψει ο ίδιος ο διάδικος – αιτών, δίχως να απαιτείται η συν-υπογραφή της από δικηγόρο. Το κόστος της αίτησης αναστολής είναι υψηλότερο από το κόστος της προσφυγής, δεδομένου ότι:
1. απαιτείται παράβολο υπέρ του Δημοσίου, που ανέρχεται σε 100 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 277 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.
2. απαιτείται επικόλληση κάποιων ενσήμων (μεγαρόσημα) αξίας 10 ευρώ περίπου.
3. απαιτείται επίδοση της αίτησης στον Υπουργό Οικονομικών (άρθρο 126 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας) με κόστος 20 – 25 ευρώ.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ»
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Με τη δική σας βοήθεια ο Καπνικός Σταθμός απέκτησε και πάλι ζωή!


Image
Από την αποθήκη αυτή πετάχτηκαν σκουπίδια. Τέθηκαν σε λειτουργία τα μεταλλικά ρολά τα οποία ήταν σφραγισμένα από σκουριές πολλών ετών, βάφτηκαν οι τοίχοι και εδώ, σε αυτό το χώρο, πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Όλυμπο.
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστούν θερμά όλους όσους βοήθησαν για να μπορεί σήμερα ο τόπος μας να είναι περήφανος για τους ενεργούς πολίτες του, την κοινωνική τους προσφορά  και τις δράσεις τους.
Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους δημότες της Κατερίνης. Εκατοντάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, νέοι και νέες αλλά και ηλικιωμένοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που κάποτε εργάστηκαν στο «Ινστιτούτο», συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του διεθνούς φεστιβάλ  Grito Rock – Thessaloniki Olympos 2013 το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Δεκάδες μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, εδώ και πολλούς μήνες, αφιέρωσαν, όλοι μαζί, χιλιάδες ώρες εργασίας για να «συμμαζέψουν» το χώρο. Δούλεψαν σκληρά και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, μετέτρεψαν τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες του Καπνικού σε πραγματικά στολίδια. Ο Καπνικός Σταθμός απέκτησε και πάλι ζωή! Το «Ινστιτούτο» της οδού Φλέμινγκ στεγάζει σε έναν αξιοπρεπή πλέον χώρο το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της ομάδας και αυτό κάνει ιδιαίτερα περήφανα όχι μόνο τα μέλη της, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία
Για την ανακαίνιση του χώρου, εκτός από την προσωπική εργασία, χρειάστηκαν πολλά υλικά, τα οποία οι εθελόντριες και οι εθελοντές δεν θα είχαν στη διάθεσή τους χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξη δεκάδων επαγγελματιών, επιχειρήσεων και συνεταιρισμών του νομού Πιερίας.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα το γεγονός, πως ούτε ένας επαγγελματίας δεν ζήτησε χρήματα, ούτε για την εργασία του αλλά και ούτε για τα υλικά τα οποία προσέφερε. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστούν θερμά όλους όσους βοήθησαν για να μπορεί σήμερα ο τόπος μας να είναι περήφανος για τους ενεργούς πολίτες του, την κοινωνική τους προσφορά  και τις δράσεις τους.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους:
 • GRAFFITI MERLIN
 • MINI MARKET ΚΟΥΡΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
 • SOUPER MARKET ARISTA ΚΑΛΛΙΘΕΑ
 • VELONIS TOURS
 • ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
 • ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΙΤΟΣ
 • ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΝΤΥΠΟ
 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ
 • ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 • ΕΙΔΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 • ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΚΟΥΤΖΙΑΝΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
 • ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ FIX
 • ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 • ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΛΑΤΩΝ
 • ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΖΑΓΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
 • ΚΕΛΛΑΡΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
 • ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΟ
 • ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ
 • ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥΛΙΚΑΣ
 • ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΣΙΟΥΠΡΟΣ
 • ΚΤΗΜΑ ΑΔΑΜΟΥ
 • ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ
 • ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥΛΗΣ
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Χ. -Σ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ Ο.Ε.
 • ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
 • ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
 • ΣΤΑΘΗΣ - ΜΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
 • ΣΥΝ/ΜΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ"
 • ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΧΟΥ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ  ΑΦΩΝ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ
 • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΩ
 • ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΩΡΟΥ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 • ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
 • ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
 • ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΗΛΙΑΣ
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Επισκέψεις της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στις Π.Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  5  Μαρτίου  2013


                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε εποικοδομητικές συναντήσεις προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σοφία Μαυρίδου το τελευταίο διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης  και Χαλκιδικής με εκπροσώπους αρμόδιων φορέων παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων δήμων και περιφερειακών ενοτήτων.


Πρωταρχικός στόχος της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και την ανάληψη των νέων της καθηκόντων αποτελεί η γνωριμία και η  ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και κοινή γραμμή ΄΄ πλεύσης΄΄ στους  τομείς της αρμοδιότητάς της.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των επαφών που σκοπό είχαν την καταγραφή  και αξιολόγηση των θεμάτων που παρατέθηκαν, την αναζήτηση τρόπων επίλυσης τυχόν προβλημάτων που εντοπίζονται, την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και τον  προγραμματισμό κοινών δράσεων για την αναβάθμιση και αξιοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των θεμάτων που άπτονται της νέας της ιδιότητας.Η κ. Σοφία Μαυρίδου άκουσε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα και τις θέσεις που ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις για να σχηματίσει μια σαφή εικόνα για τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.Όπως,  τόνισε,  η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  εγκαινιάζεται ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς  στην κατεύθυνση της περιφερειακής λογικής και πολιτικής για ανάπτυξη και ανάδειξη των θεμάτων παιδείας, πολιτισμού και πολιτισμού, που αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
                
Με τη συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών που μετέχουν στα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης τα οποία υλοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2013 η συνάντηση εργασίας για την έναρξή τους και την υπογραφή των τελικών συμβάσεων με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο του έργου για την εξέλιξη των προγραμμάτων αυτών, την όλη διαδικασία επιχορήγησής τους αλλά και γενικά επί όλων των θεμάτων που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των επιδοτούμενων σεμιναρίων παρακολούθησης στα οποία συμμετέχουν. Κατά την έναρξη των εργασιών ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Κουλούμογλου Μάρκος απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας Κωνσταντίνος κατά την ομιλία του ανέφερε :
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη σημερινή εναρκτήρια συνάντησή μας των προγραμμάτων «διαρθρωτικής προσαρμογής εργαζομένων  και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης». Παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, τις αντιξοότητες και τις αμφιβολίες για την υλοποίησή τους, τελικά τα προγράμματα θα ξεκινήσουν άμεσα με τη δική σας συμμετοχή και στήριξη.
Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι δικές μας, δεν έχουν τη δυνατότητα στις μέρες μας να συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενα για την επιμόρφωση των ίδιων των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτές. Γι’ αυτό θεωρούμε τα προγράμματα αυτά ως μια σημαντική ευκαιρία. Γιατί τα οφέλη από τη διοργάνωση τέτοιων προγραμμάτων είναι πολλαπλά : εκτός από τη συμβουλευτική υποστήριξη εξειδικευμένων συνεργατών προς τις επιχειρήσεις μας, την κατάρτισή μας ως επιχειρηματίες αλλά και του προσωπικού μας σύμφωνα με το είδος δραστηριοποίησής μας, ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα οικονομικά οφέλη τα οποία θα έχουμε από τη συμμετοχή μας στην όλη διοργάνωση.
Τα προγράμματα τα οποία κατατέθηκαν από τον Εμπορικό μας Σύλλογο και εγκρίθηκαν ήταν δύο, με εξειδικευμένο αντικείμενο κατάρτισης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και στον τομέα του οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού. Συνολικά συμμετέχουν 108 επιχειρήσεις και το συνολικό ποσό το οποίο θα κατανεμηθεί και θα εισρεύσει στην τοπική μας αγορά είναι 808.000,00 Ευρώ.
Είναι δύο από τα μεγαλύτερα προγράμματα τα οποία διεκδικήσαμε ως Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα που οι κόποι όλων μας γίνονται επιτέλους πραγματικότητα.  Ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας που η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεών μας είναι ουσιαστικός παράγοντας επιβίωσής  μας, εμείς, ως Διοικητικό Συμβούλιο, με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούμε να στηρίζουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι ανοικτά για όλους και για οτιδήποτε χρειαστείτε, για οποιοδήποτε πρόβλημα και εάν αντιμετωπίζετε, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, στο πλευρό σας.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας τον κ. Χριστόπουλο καθώς και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΘΑΛΗΣ και τον κ. Σατραζέμη με την ομάδα του για την άριστη συνεργασία και την επιτυχή πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών αλλά κυρίως να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς για τη συμμετοχή και τη στήριξή σας σε όλες τις δράσεις του Εμπορικού μας Συλλόγου.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.


16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713   Fax : 23510 – 77713
e-mail :  eskat@otenet.gr
 
 

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  5  Μαρτίου  2013
Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin) συμμετέχει δυναμικά  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Η έκθεση που διοργανώνεται στο Βερολίνο θα διαρκέσει από 6 έως 10 Μαρτίου 2013.Στον  ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έντονη θα είναι η παρουσία της Περιφερειακής  Ενότητας  Πιερίας, που προσβλέπει
στη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην έκθεση. Το τουριστικό υλικό της Πιερίας θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό μας προϊόν, τις φυσικές ομορφιές, τις υπηρεσίες και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου, όπως είναι ο χειμερινός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός, ο γαστρονομικός κ.α.Η συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας εντάσσεται στο  γενικότερο σχεδιασμό για  προβολή του τόπους σε στοχευμένες Διεθνείς Εκθέσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν ενθαρρυντικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.Σημαντικές επαφές με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς  καθώς και εκπροσώπους   Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, βρίσκονται στην ατζέντα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  κ. Σοφίας Μαυρίδου,  οποία θα παραβρεθεί στην έκθεση για να  παραθέσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, στοχεύοντας στη γερμανική αγορά.


Τα επίσημα εγκαίνια της ITB θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, θα  παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Οργανώνεται το συλλαλητήριο της Κυριακής 10 – 03 – 2013


ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή αγώνα του Δήμου για να εξετάσει οργανωτικές λεπτομέρειες της μεγάλης παλλαϊκής συγκέντρωσης απελευθέρωσης Διοδίων της Κυριακής 10-3-13.
Φτάνουν διαρκώς μηνύματα συμπαράστασης και συμμετοχής. Στην συγκέντρωση αυτή δήλωσαν ήδη την συμμετοχή τους ο Βουλευτής Ημαθίας ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Τόλκας και ο πρώην βουλευτής Πιερίας ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Παπαγεωργίου. Οριστικοποιήθηκε, επίσης, η συμμετοχή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης κυρίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου και πολλοί άλλοι βουλευτές δηλώνουν την πρόθεσή τους να έρθουν, κάτι που θα οριστικοποιήσουν τις επόμενες ημέρες.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Πιερίας αλλά και τις ευρύτερης περιοχής να διαδώσουν και να εξασφαλίσουν και άλλες πολλές συμμετοχές πολιτών. Το συλλαλητήριο αυτό θα είναι και μαζικό - ειρηνικό και αποτελεσματικό. 
Θα είναι συλλαλητήριο νίκης της Πιερίας.

                         Αιγίνιο 05 – 03 – 2013
                                                            Το Γραφείο Τύπου
                                                          της Επιτροπής Αγώνα                                                                       Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

      

Η Αναγέννηση Κολινδρού στο γήπεδο της τούμπας στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-2 3-3-2013 Photo Hasapetis


Αιγινιακός -Εθνικός Σιδηροκάστρου (1-0)(Pieria Icons)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ "Σε περίπτωση ανάγκης κανένα κράτος δεν πρόκειται να εγγυηθεί, δηλαδή να αποζημιώσει τους πολίτες."Image
Πρόκειται για μία σοβαρότατη απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία αφορά τις καταθέσεις των πολιτών. Λήφθηκε πρόσφατα και «σκεπάστηκε» επιμελώς από όλα τα ΜΜΕ:  "Σε περίπτωση ανάγκης κανένα κράτος δεν πρόκειται να εγγυηθεί, δηλαδή να αποζημιώσει τους πολίτες."

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας παρατίθεται η μετάφραση του δημοσιεύματος από  τα γερμανικά στα ελληνικά,  σύμφωνα με το οποίο, «Σε περίπτωση ανάγκης το κράτος θα σηκώσει τους ώμους του και θα επικαλεστεί τις δυσχερείς συνθήκες.»

Δελτίο τύπου της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου EFTA στα αγγλικά.
Luxembourg, 28 January 2013, Judgment in Case E-16/11, EFTA Surveillance Authority, PRESS RELEASE 02/2013 APPLICATION OF THE EFTA SURVEILLANCE AUTHORITY IN THE CASE OF ICESAVE DISMISSED

Το πρωτότυπο άρθρο στα γερμανικά: "Gerichtsurteil zur Einlagensicherung. Staat muss nicht zahlen" von Davut Coel

Μετάφραση: Γεωργία Χαρούλα Κωνσταντινίδου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας)

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

H μετάφραση του άρθρου στα ελληνικά, στον ιστοχώρο της ΕΟΔνΠ www.otoposmou.gr.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Mbjq8MPu