ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σοκ: Μέτρα και για το 2016 αξιώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο


Σοκ: Μέτρα και για το 2016 αξιώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Του Ανδρέα Πετσίνη και της Ελευθερίας Αρλαπάνου
Προθεσμία δέκα ημερών, έως τις 14 Δεκεμβρίου, έδωσε χθες η Ευρωζώνη για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, διατηρώντας ισχυρές πιέσεις για εξάμηνη παράταση του Μνημονίου. Ενδεχόμενο που δεν προκρίνει η Αθήνα, αντιτείνοντας μόνο τεχνική παράταση κατά «λίγες εβδομάδες».
Κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπογράμμιζε πως η Ελλάδα επιμένει στις θέσεις πως επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, χωρίς πρόσθετα μέτρα. Το ΔΝΤ όμως επιμένει να μη δέχεται τη συγκεκριμένη πρόβλεψη και ζητά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Η απόσταση που μας χωρίζει παραμένει πολύ μεγάλη, εκτιμούν στην κυβέρνηση, καθώς το Ταμείο φέρεται να αξιώνει προσδιορισμό συγκεκριμένων δημοσιονομικών μέτρων, ακόμη και για τη διετία 2016 ? 2017. Υπό αυτό το πρίσμα η χθεσινή απόφαση του EWG κρίνεται ως ένα «παράθυρο ευκαιρίας» καθώς δίνεται χρόνος για «συμφωνία επί της αρχής με το ΔΝΤ» και στη συνέχεια να υπάρξει μικρή παράταση για να δρομολογηθούν όλα τα υπόλοιπα βήματα τον Ιανουάριο.
Ταυτόχρονα, αργά το βράδυ, στελέχη της τρόικας εκτιμούσαν πως το νέο χρονοδιάγραμμα, για συμφωνία έως τις 14 Δεκεμβρίου, ορόσημο αφού στις 18 του μήνα αναμένεται Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και στις 19 κλείνουν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, παραμένει εξαιρετικά δύσκολο. Διατηρούσαν πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο στο μεσοδιάστημα να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, επιμένοντας παράλληλα πως υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα ανοικτά, στην αξιολόγηση, αλλά τουλάχιστον όπως σχολίαζαν καταβάλλεται μια προσπάθεια (για συμφωνία).
Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorkingGroup της τεχνικής ομάδας προετοιμασίας του Eurogroup, που συνεδριάζει τη Δευτέρα για το ελληνικό ζήτημα, ορισμένες χώρες έθεσαν ζήτημα εξάμηνης παράτασης του τρέχοντος ευρωπαϊκού προγράμματος, χωρίς ωστόσο να καταθέσουν κάποια έγγραφη πρόταση. Πάντως χθεσινό δημοσίευμα του Reuters, την ώρα μάλιστα που συνεδρίαζε το EWG στις Βρυξέλλες, επικαλούμενο έγγραφο που προετοιμάστηκε για τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης αναφέρεται το ενδεχόμενο χορήγησης εξάμηνης παράτασης στο τρέχον πρόγραμμα, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη χώρα καλύπτοντας ενδεχόμενες καθυστερήσεις που μπορεί να ανακύψουν από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως χθες το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε αποστείλει στην τρόικα το απαντητικό e-mail με διευκρινίσεις και περισσότερα στοιχεία επί των προτάσεων για τα μέτρα που είχε δεσμευθεί έναντι των πιστωτών, όπως αναμενόταν.
Το EWG αναγνώρισε σύγκλιση Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorkingGroup στις Βρυξέλλες, αναγνωρίστηκε περαιτέρω σύγκλιση τις τελευταίες μέρες στις συζητήσεις ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, και διατυπώθηκε έντονη προτροπή εκ μέρους του EWG να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης έως τις 14 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, για παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης, ενώ με δεδομένα τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια υπό τα οποία τελούν οι διαπραγματεύσεις, ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Τα ζητήματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας, όπου πάντως δεν πρέπει να αναμένονται οριστικές αποφάσεις, με πηγή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να επιμένει ιδιαίτερα στο ότι στη χθεσινή συνεδρίαση δεν ετέθη εγγράφως κάποια πρόταση για εξάμηνη παράταση του προγράμματος. Σημειώνοντας όμως πως όντως ορισμένες χώρες έθεσαν, προφορικά, ζήτημα εξάμηνης παράτασης. «Η Ελλάδα δεν έχει λάβει κάποια έγγραφη πρόταση για την παράταση.
Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν όλα όσα έχει πει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, ότι δηλαδή η Ελλάδα μπορεί να συζητήσει μια μικρή τεχνική παράταση, που δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από λίγες εβδομάδες», ξεκαθάριζε πηγή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Πάντως και πηγές της τρόικας αργά χθες το βράδυ έδιναν πόντους στο σενάριο της εξάμηνης παράτασης, η διάρκεια της οποίας αποτελεί πλέον όπως όλα δείχνουν το καινούργιο κέντρο βάρους στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Βόμβες από Alpha Bank: Οδηγούν την Ελλάδα στο έρεβος - Νύχτα πήραν την απόφαση για ΦΠΑ στον τουρισμό


«Βόμβες» κατά της τρόικας, και εμμέσως και κατά της κυβέρνησης, εξαπολύει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο. Χαρακτηριστικό είναι το σημείο της ανάλυσης όπως αναφέρει ότι οι Ελληνες αισθάνονται ότι απειλούνται από κάποιον με όπλο και σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
«Ψηλά τα χέρια. Μην πυροβολείτε! Αυτό ήταν το σύνθημα στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Αμερική μετά τον πυροβολισμό του 18χρονου στο Μιζούρι. Κάπως, έτσι, έχουν αρχίσει να αισθάνονται και οι Έλληνες πολίτες μπρος στην άσκηση μιας παράλογης και τιμωρητικής οικονομικής πολιτικής, σε μια χώρα που έχει χάσει σχεδόν το ¼ της παραγωγής και των εισοδημάτων της, με τους νέους της να μεταναστεύουν για να ξεφύγουν από την ανεργία», αναφέρει η ανάλυση.
Ενώ για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό λέει: «Μάλλον νύχτα ελήφθη η απόφαση να προταθεί αύξηση του ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων, και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται να απογειώνεται. Αντί να ανάψουμε όλοι ένα κεράκι στον Άγιο Τουρισμό που μας βγάζει σιγά-σιγά από την μέγκενη της ύφεσης, προσπαθούμε να καταστρέψουμε, ό,τι κτίσθηκε με κόπο τα τελευταία χρόνια, θυσιάζοντας στο βωμό μιας ανιστόρητης οικονομικής πολιτικής τη χρυσοτόκο όρνιθα του Τουρισμού».
Ολη η ανάλυση για την ελληνική οικονομία έχει ως εξής:

Αυτή είναι η δημοφιλέστερη sex tape όλων των εποχών


Η Κιμ Καρντάσιαν έχει και επίσημα το πιο δημοφιλές sex tape στην ιστορία σύμφωνα με το Pornhub.Στο βίντεο που είχε διαρρεύσει 
το 2007, πρωταγωνιστεί η τηλεπερσόνα με τον τότε εραστή της Ray J. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ως τώρα έχει συγκεντρώσει πάνω από 93 εκατ. views, αφήνοντας πίσω του μεγάλα στούντιο και διάσημες επαγγελματίες πορνοστάρ.


Τα δικαιώματα της ταινίας ανήκουν στην Vivid και σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει πριν λίγους μήνες τα κέρδη από τα δικαιώματα που έχει έως τώρα λάβει η Kιμ, ξεπερνούσαν τα 50 εκατομμύρια δολάρια.
Το ερωτικό βίντεο ήταν μέχρι πρόσφατα το πιο δημοφιλές sex tape διασημότητας, αλλά μετά το θόρυβο με το εξώφυλλο του Paper, η πορεία του εκτοξεύτηκε. Η Κιμ ανακηρύχθηκε και ως η σταρ με τις περισσότερες αναζητήσεις σε σελίδες ερωτικού περιεχομένου.



huffingtonpost.gr 

Κολάζει η Έφη Κυριάκου

Απολαύστε την!

Είναι όμορφη, με ένα μπούστο εντυπωσιακό και οπίσθια που τρελαίνουν τον αντρικό πληθυσμό. Η πρώην Playmate Έφη Κυριάκου έχει εντυπωσιακές καμπύλες, το γνωρίζει καλά και φροντίζει να τις επιδεικνύει.

Ένα από τα πιο σέξι μοντέλα, με καυτές φωτογραφίσεις σε αντρικά περιοδικά, ποζάρει συχνά πυκνά στο φακό. Η Έφη Κυριάκου, όμως, δε χρειάζεται τις παραπάνω συστάσεις για να τραβήξει το ενδιαφέρον. Μια απλή ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αρκετή...




Γιατί οι άντρες οδηγούνται στο διαζύγιο

Γιατί οι άντρες οδηγούνται στο διαζύγιο

Οι αιτίες που οδηγούν τα ζευγάρια να παίρνουν χωριστούς δρόμους

Βάζουμε και στοίχημα ότι στην κορυφή της λίστας για τους λόγους που οι άντρες παίρνουν διαζύγιο, περιμένετε να δείτε την απιστία!

Κι όμως, κάθε χρόνο ακόμα και οι άντρες που έχουν τις πιο πιστές γυναίκες του κόσμου καταθέτουν αίτηση διαζυγίου! Τι σημαίνει αυτό; Ρωτήσαμε τους σύμβουλους σχέσεων να μας πουν ποιες αιτίες κάνουν τους άντρες να θέλουν να χωρίσουν και οι απρόσμενες απαντήσεις τους αποτελούν ενδείξεις για το πώς μια γυναίκα μπορεί να κρατήσει το γάμο της στερεό.

Έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας


Οι άνδρες κατανοούν το γεγονός ότι οι γυναίκες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του «έχω βάλει μερικά κιλά» και του «έχω βάλει τόσα κιλά που με ανακάλυψε το Discovery Channel σε μια παραλία και αποφάσισε να το κάνει ρεπορτάζ». 

Ο Sherry Amatenstein, ο οποίος είναι οικογενειακός σύμβουλος στη Νέα Υόρκη λέει «Αν μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται αρκετά για την εικόνα της, ο άντρας της αργά ή γρήγορα θα αναρωτηθεί αν ενδιαφέρεται ακόμα για εκείνον». Άλλωστε την ίδια απορία δεν θα είχατε κι εσείς αν ο σύντροφός σας δεν ασχολιόταν καθόλου με την εμφάνισή του; Πετάξτε λοιπόν τα γκρι εσώρουχα, φρεσκάρετε τη ρίζα των μαλλιών σας και ανανεώστε λίγο την γκαρνταρόμπα σας!

Πότε είναι πιο δυνατός ο γυναικείος οργασμός

Πότε είναι πιο δυνατός ο γυναικείος οργασμός

Τι ρόλο παίζει το χιούμορ και το… εισόδημα

Θέλετε να ικανοποιήσετε τη σύντροφό σας στην κρεβατοκάμαρα; Αντί να αναζητάτε «περίεργες» τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε το θερμόμετρο στα ύψη, ίσως θα έπρεπε να φροντίσετε να… βελτιώσετε το χιούμορ και το… εισόδημά σας!

Σε αυτά τα συμπεράσματα τουλάχιστον κατέληξε μια έρευνα, η οποία μελέτησε κατά πόσο η ένταση, η συχνότητα και η σεξουαλική ικανοποίηση του γυναικείου οργασμού καθορίζεται από την επιλογή του συντρόφου μιας γυναίκας.

Η έρευνα αυτή υποστηρίζει, ότι η συχνότητα των ερωτικών επαφών σχετίζεται με την ένταση του οργασμού, που με τη σειρά της γίνεται ακόμη πιο δυνατή όταν ο σύντροφος έχει αυξημένη αίσθηση του χιούμορ, αυτοπεποίθηση και… υψηλά οικογενειακά εισοδήματα.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο ψυχολόγος George Gallup από το πανεπιστήμιο του Albany.

Ο καθηγητής και η ερευνητική του ομάδα μελέτησαν ετεροφυλόφιλες γυναίκες, σε σχέση με το πόσο συχνά βίωναν οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ενώ κατέγραψαν και πληροφορίες που αφορούσαν τα οικογενειακά εισοδήματα, το σωματότυπο, την προσωπικότητα και την εμφάνιση του συντρόφου τους.

Ακόμη, ζήτησαν και από τους φίλους των εθελοντριών να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα των συντρόφων τους, για να έχουν μια περισσότερο «ουδέτερη» εικόνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η ένταση του οργασμού σχετιζόταν με το πόσο ελκύονταν οι γυναίκες από τους συντρόφους τους, πόσες φορές έκαναν σεξ την εβδομάδα και τα επίπεδα σεξουαλικής τους ικανοποίησης.

Πιο έντονους οργασμούς είχαν εκείνες, που οι σύντροφοί τους αξιολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί από τους φίλους τους.

Η συχνότητα του οργασμού ήταν στενά συνδεδεμένη με την ένταση του οργασμού, η οποία με τη σειρά της παρείχε έναν «οριακά καλύτερο δείκτη πρόβλεψης σεξουαλικής ικανοποίησης απ’ ό,τι η συχνότητα των οργασμών» σχολίασε ο καθηγητής.

Έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους με τη μήτρα της μαμάς τους

Γέννησαν χάρη στη μήτρα που τις γέννησεΔύο γυναίκες από τη Σουηδία κατάφεραν να γεννήσουν χάρη… στη μήτρα που πριν από κάποια χρόνια είχε γεννήσει τις ίδιες.

Οι γυναίκες υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μήτρας, ενώ δότριες των οργάνων ήταν οι ίδιες οι μητέρες τους.

Είναι οι πρώτες γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο παιδιά, «χρησιμοποιώντας» τη μήτρα που έφερε και τις ίδιες στη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι δύο νέες μαμάδες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις εννιά συνολικά γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας. Επτά από αυτές κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Τα δύο μωράκια (αγοράκια και τα δύο) είναι καλά στην υγεία τους.

Η μία από τις γυναίκες (29 ετών τώρα) είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα, ενώ η δεύτερη (34 ετών) υποβλήθηκε σε αφαίρεση της μήτρας όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο σε μικρότερη ηλικία.

Ωραίο πρόσωπο και κορμί που «φυσάει»

Η Έλενα Παπαβασιλείου δεν θέλει ιδιαίτερα συστάσεις. Η εντυπωσιακή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός διαθέτει ένα πολύ ωραίο κορμί με αναλογίες που ζαλίζουν τον αντρικό πληθυσμό.

Τα φλας αστράφτουν σε κάθε της βραδινή έξοδο, ενώ τα καλοκαίρια φροντίζει να αποζημιώνει και με το παραπάνω τους άντρες θαυμαστές της με τα μαγιό που εμφανίζεται στις παραλίες.





Μαγκιές... δαντελωτές


Υπάρχει κράτος! Το αποδεικνύουν οι «σιδηρές» αποφάσεις για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Το φανερώνει η αποφασιστικότητα των ΜΑΤ που μπορούν να δέρνουν από καθαρίστριες και περιπτεράδες μέχρι ΑμεΑ. Υπάρχει κράτος! Το υπογραμμίζει η «έτσι θέλω» διακυβέρνηση της χώ­ρας με Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.

Και σε ένα τέτοιο κράτος υπάρχουν οι «μάγκες», οι οποίοι, αφού πήραν την εξουσία πουλώντας προε­κλογικά παραμύθια με την οκά (κανένα νέο μέτρο, επαναδιαπραγμάτευση κ.λπ.), θεωρούν πως μπο­ρούν να παραμείνουν στις (πρωθ)υπουργικές τους πολυθρόνες (ή στις παχυλές βουλευτικές τους αποζημιώσεις) πουλώντας αγριάδα και νταηλίκι. Το πολιτικό (και άλλο) νταηλίκι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (με το καλό ή με το άγριο) συνήθως πι­άνει αν «υπάρχει κράτος»...

Την προκειμένη  ελληνική περίπτωση, όμως, το κράτος έχει παραδοθεί στην τρόικα, στα τεχνι­κά κλιμάκια, στην ομάδα κρούσης του Ράιχενμπαχ και στους υπαλλήλους των δανειστών. Οι «μά­γκες» της κυβέρνησης δεν μπορούν να ορίσουν ούτε τον ΦΠΑ χωρίς...
τη συμφωνία των δανειστών και μένουν με την απορία: «Αφού τους τα δίνουμε όλα, γιατί μας φέρονται έτσι;».

Με την ίδια απορία έχει μείνει η «σιδηρά» κυβέρνησή μας και για τη στάση της Τουρκίας. Ετοι­μάζεται να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό και κα­μιά δεκαριά υπουργούς της Τουρκίας και, αντί να απολαύσει το «καλό κλίμα», έρχεται αντιμέτωπη με την ανακοίνωση της Άγκυρας πως το τουρκικό κλιμάκιο των υπουργών μαζί με τον πρωθυπουρ­γό Νταβούτογλου, μετά το Συμβούλιο Συνεργασί­ας των Αθηνών, θα κάνει και μια βόλτα στη Θρά­κη για να αντιμετωπίσει επί τόπου τα προβλήματα των «αδελφών Τούρκων».

Και για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία για τη «σφαλιάρα» που ρίχνει, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι βγάζει τον στόλο της στο Βόρειο Αιγαίο και την περιοχή των Ιμίων ακριβώς τις μέρες που έρχεται εδώ το μισό τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο!

Τι απομένει, λοιπόν, από την «πυγμή» της κυβέρ­νησης; Ποιο είναι το μήνυμα ασφάλειας που εκ­πέμπει στην ελληνική κοινωνία; Ποια είναι η ελά­χιστη αίσθηση εμπιστοσύνης που αποπνέει; Αυτή που προκαλούν οι κλούβες των ΜΑΤ όταν περικυκλώνουν γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας; Το γράμμα του νόμου και οι αποφάσεις που οδηγούν ένα νέο παιδί στα άκρα; Το «νόμος και τάξη» των ακροδεξιών «σταγονιδίων» που δίνουν τον τόνο στη συντηρητική παράταξη;

Πρόκειται για μαγκιές... δαντελωτές, με το συμπάθιο.

Δημήτρης Μηλάκας από το Ποντίκι

Ρωμανός και Λαυρεντιάδης: Η επιλεκτική ευαισθησία των εισαγγελέων


«Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας, μπροστά στην ίδρυση της τράπεζας;» Δυο υποθέσεις, δυο κρατούμενοι, δυο εισηγήσεις, ίδιος εισαγγελέας. Μήπως να πούμε κάποια στιγμή τα πράγματα με το όνομά τους; 
Ο ιδιοκτήτης της τράπεζας
Ήταν Φλεβάρης του 2014 όταν ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης πρότεινε να αποφυλακιστεί προσωρινά ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που ήταν προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank. Ως προϋπόθεση έθετε να καταβληθεί εγγύηση ύψους 100 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση τα χρήματα να μην προέρχονται από τα ήδη δεσμευμένα 150 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει προκύψει ζημιά 701 εκατ. ευρώ από την υπόθεση της Proton Bank. Το ποσό αφορά δανειοδοτήσεις...
από την εποχή που ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα κατέληξαν σε εταιρείες του – δηλαδή στην τσέπη του. Σε απλά ελληνικά αυτό λέγεται κλοπή. Στη νομική γλώσσα, τα αδικήματα είναι: συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία. Εκτός αυτού, όμως, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε ένταλμα και για άλλη υπόθεση, την απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη στις 15 Ιουνίου 2012. Κατηγορείται επίσης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για δάνειο 100 εκατομμυρίων που έλαβε η εταιρία Alapis.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο 2012 και ως το Φλεβάρη 2014 και την θετική εισήγηση του Εισαγγελέα Π. Καψιμάλη, είχε ήδη καταθέσει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, που είχαν απορριφθεί. Το Μάιο του 2014 το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την εισαγγελική πρόταση του Π. Καψιμάλη να αφεθεί ελεύθερος.

Ωστόσο τον Ιούνιο του 2014, και αφού είχε παρέλθει το 18μηνο της κράτησης, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφυλακίστηκε, αφού το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ν’ αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του αναφορικά με την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το βούλευμα έκανε δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί λόγω της επιβαρυμένης ψυχολογικής και σωματικής υγείας του. Ο Εισαγελέας Εφετών είχε προτείνει -αναπόφευκτα λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης- να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Ο ληστής της τράπεζας

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης, όπως έγινε γνωστό την 1 Δεκεμβρίου, εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται σε παρατεταμένη απεργία πείνας, για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ώστε να μπορέσει να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθηνών.

Ο Νίκος Ρωμανός συνελήφθη, μαζί με συντρόφους του, την 1η Φεβρουαρίου του 2013, μετά από καταδίωξη για ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και της Αγροτικής Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης. Ενώ είχαν οπλισμό δεν τον χρησιμοποίησαν, ούτε για τη ληστεία ούτε εναντίον των αστυνομικών. Βασανίστηκαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της ληστείας και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η περίπτωση του Νίκου Ρωμανού δεν πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 58 του νόμου 2776/99, με βάση το οποίο για την έκδοση εκπαιδευτικής άδειας υπόδικου κρατούμενου, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτησή του, εν προκειμένω του κ. Ευτύχη Νικόπουλου, ειδικού εφέτη ανακριτή.

Νομικές πηγές τονίζουν, ωστόσο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ότι το θέμα περιπλέκεται, καθώς ο Ν. Ρωμανός είναι μεν υπόδικος (έχει μπροστά του ακόμη δυο δίκες), με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, πλην όμως το πρώτο δικαστήριο που έχει ολοκληρωθεί τον έχει ήδη αθωώσει ως προς το συγκεκριμένο σκέλος. «Υπάρχει εκκρεμοδικία», τονίζουν οι ίδιες πηγές. «Δεν μπορεί να δικαστεί για την ίδια κατηγορία, συνεπώς τα επόμενα δικαστήρια δεν μπορεί παρά να είναι αθωωτικά».

Προφανώς ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης, με τα δικά του κριτήρια, έκρινε ότι η υγεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κινδυνεύει περισσότερο, για να χρήζει αποφυλάκισης, από την υγεία ενός 20χρονου που πραγματοποιεί σκληρή απεργία πείνας για να πάρει άδεια για παρακολούθηση πανεπιστημιακών μαθημάτων.

Προφανώς, με τα δικά μας κριτήρια κρίνουμε ότι στην περίπτωση Λαυρεντιάδη θα μέτρησε ότι πρόκειται για ιδιοκτήτη τράπεζας, με ισχυρούς διαύλους με όλο το σύστημα εξουσίας και ειδικά τον Ε. Βενιζέλο που τον κάλυψε και τον ξελάσπωσε σε αυτή την υπόθεση.

Προφανώς, με τα δικά μας κριτήρια κρίνουμε ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική. Και πως ισχύει για την επιείκειά της, το ανάποδο από αυτό που λέει ο Μπρεχτ: «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας, μπροστά στην ίδρυση της τράπεζας;»

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου από unfollow

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τα "στημένα" βλέπει η Δικαιοσύνη: Ποινικές διώξεις σε 16


Ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες και έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013, ασκεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με βάση το πόρισμα 173 σελίδων που συνέταξε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στους δημοσιογράφους από τον  προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Ηλίας Ζαγοραίος, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές...
(μεταξύ αυτών και εν ενέργεια). Πέντε είναι οι κατηγορούμενοι από άλλες επιτροπές. Τα ονόματά τους δε δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς δεν έχει γίνει άρση του σχετικού απορρήτου.

Οι διώξεις είναι πάντως προσωποποιημένες, και βασίζονται στις εξής κατηγορίες: συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία ως προς την εγκληματική οργάνωση. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και ηθική αυτουργία με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος. Στα αδικήματα συγκαταλέγεται και αυτό της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης φέρουν συνολικά 7 από τα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στο πόρισμα αναφέρονται οι τρόποι με τους οποίους η εγκληματική οργάνωση έστηνε παιχνίδια κι όριζε συγκεκριμένους διαιτητές προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τονίζονται επίσης οι συνέπειες της χειραγώγησης, με ομάδες που υποβιβάζονται χάνοντας τεράστια ποσά και άλλες που αντιθέτως αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Από το koutipandoras

Χριστοφοράκος – Η κατάθεση βόμβα: Έπαιρνα εντολές από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη για τις μίζες! Θα μας πάρετε το σπίτι μιζωμένα τσογλάνια; Θα σας γαμήσουμε ότι έχετε και δεν έχε3τε... όποιον πάρει ο Χάρος, κλέφτες, απατεώνες, μιζωμένα σκουλήκια!


Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!
Ήθελαν να μας πείσουν ότι ο Τσουκάτος έπαιρνε τις βαλίτσες για να τις δίνει σε …υπαλλήλους! Έρχεται λοιπόν η ομολογία Χριστοφοράκου που την κρατούσαν επτασφράγιστη για να τα τινάξει όλα στον αέρα. Τι λέει; Ότι έπαιρνε εντολές από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμα και για τον τρόπο και τον τόπο που θα... γίνουν οι πληρωμές της μίζας. Και βέβαια ο Τσουκάτος δεν ήταν …συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των μιζαδόρων, αλλά ο εντεταλμένος από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Μήπως ξεχνά κανείς την θέση Τσουκάτου στην κυβέρνηση Σημίτη; Ήταν ή δεν ήταν ο «στρατηγός»; Ο άνθρωπος με το κόκκινο τηλέφωνο που μπορούσε ακόμα και να επικοινωνεί με τριψήφιο απ” ευθείας στον Άρειο Πάγο;
Άρα η ομολογία Τσουκάτου ότι πήγαινε τα χρήματα στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνεται. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα λειτουργεί παράνομα εδώ και μία δεκαετία.
Από olympia μέσω Σίβυλλα

Σεισμός! Διέρρευσε η «απαγορευμένη» κατάθεση Χριστοφορακου στο Μοναχο! «Με εντολή των Γερμανων δίνονταν οι μίζες στους πολιτικούς»! 
ΓΙ” ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΗ! Ολα τα ονόματα!
Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφορακου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετα την φυγάδευση του απο την Ελλαδα.
Στην καταθεση – βομβα, ο Χριστοφορακος αποκαλυπτει πως οι μίζες στους Ελληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ” ευθειας απο… την Γερμανία!
Αυτή η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τεκμηριώνει αυτο που το Ολυμπια υποστηρίζει απο την πρώτη στιγμή: Η Γερμανική κυβερνηση οχι μονον γνωριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρειας, σε ποια πολιτικα πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι” αυτο και η Ελλαδα συνεχίζει να ειναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμενοι πολιτικοί ειναι έρμαια των γερμανικών συμφεροντων.
Σε πρακτικό επιπεδο, ο Χριστοφορακος ομολογεί οτι τα μαύρα ταμεια δεν ειναι καθόλου μαύρα, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρειας!  
Βάσει λοιπον της κοινοτικής νομοθεσίας, η Ελλαδα μπορει να απαιτήσει επιστροφή κάθε τιμήματος που εχει καταβάλλει στην Siemens αλλά επίσης να πετάξει έξω την εταιρεια απο κάθε δραστηριότητα εντός ΕΕ!
Αντ” αυτου, διαχρονικά οι κυβερνήσεις με αποκορύφωμα την συγκυβέρνηση προσπαθούσαν απλως να συγκαλύψουν το σκανδαλο ή να τα βρουν με γελοία ποσά αποζημιώσεων!

Μήπως μπέρδεψε τα καλσόν με τα μνημόνια;


Ο βολευτής που νομίζει ότι φοράει παντελόνια! ( είναι πολλά τα λεφτά Αρη ????)



Ουστ... κοπρόσκυλο!
Τη μια μέρα έλεγε: "Εγώ ότι αποφασίζει το συνέδριο το σέβομαι και πιστεύω ότι αυτό που αποφασίζετε είναι το πιο σωστό, πρέπει να κοιτάξουμε τον λαό"
Την άλλη μέρα... αποφάσισε ότι πρέπει να στηρίξει Σαμαρά-Βενιζέλο.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη Δεν υπάρχει δικαιοσύνη Δεν υπάρχει δικαιοσύνη... άρα γάμησέ τα!


Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o γνωστός συνθέτης Δήμος Μούτσης παίρνει θέση για την υπόθεση Νίκος Ρωμανός. Χωρίς να «μασάει» τα λόγια του. Όπως πρέπει δηλαδή.
Ιδού:
«Υπάρχει Νόμος, ο 2776 του 99, που λέει ότι επιτρέπεται κρατούμενος να σπουδάζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι ο Ρωμανός, με αφορμή τη δραπέτευση του Ξηρού, η πολιτική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση, ψήφισε νύχτα νέο Νόμο που λέει ότι...
έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα να επιτρέψει ή όχι τον Νόμο 2776 του 99!
Αυτό όμως θεωρείται καθαρή παρέμβαση. Κι από τη στιγμή που η πολιτική εξουσία παρεμβαίνει στην δικαστική,
1ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη
2ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη
3ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη,
άρα 
4ον) γάμησέ τα!
Μετά τιμής
Δήμος Μούτσης
»

Ο Ευ. Βενιζέλος -ως υπουργός πολιτισμού- διέκοψε τις «συστηματικές ανασκαφές» ….λόγω έλλειψης προθηκών, κλπ στα μουσεία

-       Ε. Βενιζέλος-1997-διακοπή ανασκαφών«….τα οκτώ από τα δέκα αρχαία αντικείμενα είναι στις αποθήκες»(;)
….τάδε έφη ο κ. Ε. Βενιζέλος το Μάιο 1997  απαντώντας στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, όταν………..
………του ζητήθηκε η συνέχιση των ανασκαφών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης!
….και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας του έθνους μας ….ας την βάλουμε στο χρονοντούλαπο ή ας την θάψουνε κάτω από μπάζα και μπετά  ….»επιτήδειοι»  εργολάβοι και εργολαβίσκοι.
«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» 13-05-1997 (αρνητική κριτική)
ΤΊΤΛΟΣ:  Ανασκαφές και μουσεία.
Αποσπάσματα από το άρθρο:
«Από τα δέκα αρχαία αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί, τα οκτώ βρίσκονται σε αποθήκες και μόνο τα δύο σε προθήκες μουσείων».
Αυτή είναι, «H απάντηση που έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, στην συνάντηση για την πολιτιστική ανάπτυξη της Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε η συνέχιση των ανασκαφών στην περιοχή, είναι χαρακτηριστική.»
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε εδώ και καιρό τη διακοπή των συστηματικών ανασκαφών, προκειμένου να νοικοκυρέψει αυτό το κεφάλαιο-πληγή για το YΠΠO……..
Όμως, και ποιος μπορεί να εγγυηθεί αυτό που θέλει το YΠΠO; Διακόπτοντας για ένα χρόνο (ίσως και δύο) τις συστηματικές ανασκαφές, ποιος μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα γίνει πράξη αυτό που δεν έγινε για δεκαετίες ολόκληρες; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.  Λογικό κι αυτό, αλλά δεν παύει να είναι μία υπόθεση……..
H ανακοίνωση της διακοπής των συστηματικών ανασκαφών μοιάζει σαν πυροτέχνημα: εντυπωσιακό αλλά σύντομο. Κανείς δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες: Kατ’ αρχήν, πόσες ανασκαφές διεξάγονται;
Ποιες και με ποια κριτήρια θα διακοπούν; Πώς θα αξιολογηθούν; Και κυρίως τι σημαίνει το «πλην ειδικών εξαιρέσεων»; 
Επειδή στην Ελλάδα ξέρουμε, γνωρίζουμε ότι κάθε ανακοίνωση προσαρμόζεται στα μέτρα που εξυπηρετούν κι όχι στα αναγκαία για το σύνολο……..
Γ.Δ.

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ?

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΑθήνα   04-12-2014
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΘΗ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Β. Παναγούλης τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
Άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον πρώην Πορτογάλο πρωθυπουργό του μνημονίου.Ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές του μνημονίου θα ακολουθήσουν για να κλείσει ο τελευταίος την πόρτα;
O πρώην Πορτογάλος πρωθυπουργός του μνημονίου, Ζοζέ Σώκρατες, που οδήγησε την Πορτογαλία στη φτωχοποίηση, ζήτησε την ……..
…………αποφυλάκισή του, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Παρόλο που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και φορολογική απάτη, όχι μόνο δεν έχει λογοδοτήσει, αλλά τολμά να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα «κρατούμενο έναντι των αρχών», του οποίου η ελευθερία προσβάλλεται.
Τη στιγμή που διεξάγονται έρευνες για μίζες, διαφθορά και  πολυτελή ζωή,  ο ίδιος άνοιξε την πόρτα της φυλακής.
Μένει να δούμε ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές των μνημονίων που οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, θα ακολουθήσουν, κλείνοντας  ο τελευταίος την πόρτα…
ΣΧΟΛΙΟ: Κύριε βουλευτά. Η ρητορική ερώτηση σας.. εάν έχει αυτόν τον χαρακτήρα… ακόμα και ως ουσιαστική με υπονοούμενο χαρακτήρα, δεν θα έπρεπε να τεθεί καν ως ΕΡΩΤΗΜΑ. Η Τιμωρία των λακέδων  είναι η βούληση του Ελληνικού λαού . Ως εκ τούτου το ερώτημα σας , ακόμα και ως υπονοούμενο , μας επιβάλει να θέσουμε και εμείς το ερώτημα μας. ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο 177,7% το χρεος για το 2014! Συνεχίζουν την καταστροφη της χώρας με την ολέθρια πολιτική.


Απο 105,8% το 2008 «που είχαμε χρεοκοπήσει».
Εξαπατούσαν βλέποντας χρεος 174,8% για το 2014 (φωτό), τωρα αποσιωπούν παντελώς αυτη την εξέλιξη πουλώντας τους αρουραιϊσμους του Παπανδρέου!
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(φωτό 2) …
……….που προειδοποιούσε για αδυναμία διαχείρισης του, λόγω κατάρρευσης της παραγωγικής βάσης.
Παραπλανούν τον Ελληνικο λαό, λέγοντας οτι το χρεος ειναι διαχειρισιμο, ενώ γνωρίζουν οτι τελούν πλιάτσικο σε δημοσια και ιδιωτική περιουσία στην σκιά της διόγκωσης.
Όσοι ενεπλακησαν στο σκανδαλο του μνημονίου, ντόπιοι και ξένοι πρεπει να διωχθούν αστικά και ποινικά βάσει του Ευρωπαϊκου δικαίου. Όσο βεβαίως η χωρα ειναι ακομα εντός ΕΕ. Διότι μετα το πρωτοφανές πλιάτσικο, ενα κούρεμα καταθέσεων μέσω εξόδου απο το Ευρω θα ηταν η «φυσιολογική κατάληξη».

Ταφόπλακα από την αναθεώρηση του ΑΕΠ δέχθηκε η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, καθώς αύξησε το ποσοστό χρέους Γενικής Κυβέρνησης κατά 3,5 εκατοστιαίες μονάδες, δημιουργώντας ακόμη υψηλότερη αφετηρία εκκίνησης. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, το χρέος Γενικής Κυβέρνησης το 2014 θα διαμορφωθεί στο 177,7% από 174,8% που ανέφερε η προηγούμενη εκτίμηση, σημειώνοντας αύξηση 2,9 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ για το 2015 η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη και φτάνει σε 3,5 εκατοστιαίες μονάδες, αφού το χρέος από το 167,9% του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 171,4% του ΑΕΠ. Η αρνητική αυτή εξέλιξη προκλήθηκε από την πτώση του ΑΕΠ κάτω από το ‘‘φράγμα’’ των 180 δισ. ευρώ το 2014, που έφερε η αναθεώρηση. Ταυτόχρονα δημιουργεί και νέα δεδομένα στις ήδη προβληματικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές». (Πληροφορίες απο τη Ναυτεμπορική)
olympia

Η κυβέρνηση χάνει… και τους συνταξιούχους

Ο Αντώνης Σαμαράς
“ Ποιες ηλικιακές ομάδες φαίνεται να χάνει η κυβέρνηση με τις επιλογές που υιοθετεί και με την εφαρμογή των εντολών της τρόικας  
Όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις πιστοποιούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο που αφορά στην εκλογική συμπεριφορά των ηλικιακών ομάδων:……….
……….
• Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός αυτής των άνω των 60 ετών και μάλιστα στις ηλικίες 18-35 η υπέρ του διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
• Η Ν.Δ. προηγείται μόνο στις ηλικίες άνω των 60 και μάλιστα με αισθητή διαφορά.
Όπως λοιπόν επεσήμαινε στο Newsbomb.gr γνωστός κι έγκυρος αναλυτής δημοσκοπήσεων, αν η κυβέρνηση υποκύψει τελικά στις ιταμές αξιώσεις της τρόικας που αφορούν σε ακόμα μία μείωση συντάξεων και μάλιστα των κύριων συντάξεων (πέραν δηλαδή του άγριου πετσοκόμματος στις επικουρικές), τότε κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική ηλικιακή ομάδα που της έχει απομείνει και σε μια τέτοια περίπτωση η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο!
Εδώ μάλιστα θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι στους ψηφοφόρους άνω των 60 ετών έχει καλή διείσδυση και το ΠΑΣΟΚ εκτός της Ν.Δ. Κι έτσι θα πρέπει να ερμηνεύσουμε την… αδιάλλακτη στάση του ΠΑΣΟΚ που λέει όχι σε νέες περικοπές των κύριων συντάξεων (αφού βέβαια έχει ψηφίσει το πετσόκομμα των επικουρικών…). Αλλά και η στάση της Ν.Δ., που επίσης αρνείται μειώσεις στις κύριες συντάξεις έτσι εξηγείται.
Βέβαια οι συνταξιούχοι ή όσοι είναι κοντά στο να βγουν στη σύνταξη θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην –ήδη δεινά δοκιμαζόμενη- ζωή τους από άλλα μέτρα που ήδη έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση επειδή έχει υποκύψει στις αξιώσεις της τρόικας (π.χ. την αύξηση των ετών εργασίας προκειμένου να πάρει κάποιος σύνταξη, την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).
Ωστόσο οι συγκυβερνώντες προσπαθούν να κρατήσουν εκτός της νέας επώδυνης κι επονείδιστης συμφωνίας με την τρόικα το κόψιμο, το νέο κόψιμο των κύριων συντάξεων, μπας και περισώσει την υπεροχή της στους άνω των 60 ετών…
Και απομένει να δούμε, αν και πόσο θα συνεχίσει να αρνείται αυτό το μέτρο…
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

ΑΥΤΟΙ! ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΗΛΙΘΙΕ!!! Κ.Χατζηδάκης: Την παγκοσμιοποίηση,κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει … Νομίζεις καρπαζοεισπράκτορα !!!

Την παγκοσμιοποίηση,κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει, όπως δεν μπορεί να σταματήσει τον ήλιο να ανατέλλει…

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Ήταν χάρμα οφθαλμών και ακοής να ακούει κανείς  τον Κωστή τους τονΧατζηδάκη σε πρωϊνάδικο κανάλι. Ο Κωστής τους στη νεοταξική ιεραρχία μάλλον είναι ανώτερος του Σαμαρά.
Αν και η διαταγή τους στον Κώστα Καραμανλή το 2004 (και τα «σκυλιά δεμένα, δηλαδή η οικογένεια Μητσοτάκη…που δεν έβγαλε «γρι» τότε) να επιστρέψει στη ΝΔ, δείχνει ότι………..
…………και ο Αντώνης τους από τότε δεν πήγαινε πίσω. Συμφωνείτε κυρία Ντόρα;;
Και για να ήμαστε δίκαιοι και πολλοί, πάρα πολλοί άλλοι, δεν πήγαιναν πίσω . Υπερκομματικά. Αν πχ θυμηθούμε την ντροπή του Ελληνισμού με το παγκοσμιοποιημένο σχέδιο, Αννάν. Που την ακολούθησε το εν εξελίξει όνειδος υποδούλωσης και εξόντωσης- «σωτηρίας», του Ελληνισμού από τον Αντώνη «μας».
Ακόμα και ο κ. Παπούλιας μας που από το 2005 (ανάληψη της πρώτης προεδρίας του) ασπάσθηκε τα όσα έλεγε η κ. Μπενάκη, περί κατάργησης των ελευθεριών των Ελλήνων (όπερ και έπραξε ως πρόεδρος παρ όλον ότι εγγυητής τους με βάση το άρθρο 33 του Συντάγματος, δεύτερο συνημμένο) και περί περιορισμού της Ελληνικής επικράτειας που δεν ξέρω αν θα προλάβουν (ο Νταβούτογλου διατάζει υπουργικό συμβούλιο στην Ξάνθη).
Δείτε όμως κατωτέρω τι έλεγε από το 2000, ο Κωστής τους, το καθαρόαιμο άτι της Νέας Τάξης (να τον χαίρεσαι Αντώνη και να αλληλοχαίρεστε)
ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ
23/06/2000. Η χθεσινή ομιλία του στη λαοσύναξη του Συντάγματος επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά αυτό που πολλοί του καταλογίζουν. Ότι ο λόγος του είναι πολιτικός.
Μίλησε για την ΟΝΕ, την παγκοσμιοποίηση, τα εθνικά θέματα, ενώ προανήγγειλε και συλλογή υπογραφών. Ποια θα είναι η συνέχεια; Τι πρόκειται να επακολουθήσει; Πόσο θα προχωρήσει ο αρχιεπίσκοπος και ποιος είναι ο τελικός σκοπός του;… Μιλούν στην «Ε» πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς και καθηγητές του Eκκλησιαστικού
Κώστας Χατζηδάκης, ευρωβουλευτής Ν.Δ. Είναι χαρισματικός κρίμα να αναλώνεται… «Ως Έλλην πολίτης που πιστεύει στην Ορθοδοξία, στο φιλελευθερισμό και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας (ελπίζω να θεωρούνται συμβατά), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Πρώτον, όλοι… Οσο για την παγκοσμιοποίηση, είτε μας αρέσει είτε όχι, κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει, όπως δεν μπορεί να σταματήσει τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει….

Συλλήψεις πολιτών στην Θεσσαλονίκη που εμπόδισαν πλειστηριασμούς!

  • Στο Αστυνομικό Τμήμα «Δημοκρατίας», στην οδό Δωδεκανήσου στη Θεσσαλονίκη, κρατούνται 17 συναγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς που έχει λάβει πανελλαδικά χαρακτηριστικά, έχει ενώσει το λαό και έχει τρομοκρατήσει τη συγκυβέρνηση της υποταγής.
    Οι Συναγωνιστές προσήχθησαν κατά την αποχώρησή τους από το Δικαστικό Μέγαρο μετά τη σημερινή (Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου) παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ενάντια στους Πλειστηριασμούς.
    Ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι 9 και αναμένουμε για τους υπόλοιπους, ενώ στο…………
…………
σημείο σπεύδουν αλληλέγγυοι συμπολίτες μας.
Αγώνας με ψηλά το κεφάλι μέχρι την τελική νίκη. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
ths1
ths2
thsn11
thsn12thsn13ths3