ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Πιερίας

dakedelogo

Προσκαλούμε τους συναδέλφους καθηγητές της Δ.Α.Κ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  να συμμετάσχουν στη συνέλευση της Δ.Α.Κ.Ε., που θα πραγματοποιηθεί  σήμερα  Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ. στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε. Πιερίας .
 
Κεντρικό θέμα θα είναι: "Εκπαιδευτική επικαιρότητα και επερχόμενες εθνικές εκλογές"
Το Δ.Σ. της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Ν.Πιερία

Εκδήλωση για το περιβάλλον από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



Εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, διοργανώθηκε σειρά δράσεων προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για το ρόλο, τη σημασία και το απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς τοπίο που περιβάλλει την Πιερία αλλά και για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Έως τις 17 Δεκεμβρίου 2012 Δόθηκε παράταση για τις άδειες γεωτρήσεων


Νέα παράταση έως τη 17η Δεκεμβρίου 2012 δόθηκε υποβολής δικαιολογητικών από τους αγρότες για τη χορήγηση αδειών που αφορούν υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις. Η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί, ίσχυε έως τις 16 Ιουνίου 2012.
Ο λόγος της νέας παράτασης εξηγείται από το γεγονός ότι αρκετοί αγρότες δεν είναι έτοιμοι για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται. Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να δημοσιευθεί το συντομότερο στο ΦΕΚ η σχετική τροποποιητική απόφαση.

ΑΝΤΙΔΩΡΟ


Ο κατεστραμμένος την καταστροφή δεν τη φοβάται...

thumb

 Του Δημήτρη Μυ
Όσοι – εντός και εκτός Ελλάδας-- επενδύουν στο φόβο της ελληνικής κοινωνίας για να επηρεάσουν/ διαμορφώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών μάλλον ξεχνούν τα βασικά: Ο φόβος , αν όχι από την ελπίδα, ξεπερνιέται σίγουρα από την απελπισία...
Υπό αυτήν την έννοια τα όσα περί καταγγελίας, ακύρωσης, κατάργησης του μνημονίου που ακούμε τις τελευταίες μέρες από τους αξιότιμους κύριους Δραγασάκη, Σταθάκη, Στρατούλη, όλα όσα επάνω στα οποία ισορροπεί ο Αλέξης Τσίπρας, ελάχιστη σημασία έχουν για έναν πολύ απλό λόγο: Το μνημόνιο δεν θα καταγγελθεί, καταργηθεί, ακυρωθεί από το ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση. Το μνημόνιο, πολύ απλά, δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει, γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Όχι λόγω των «επαναστατικών διαθέσεων» και δυνατοτήτων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά εξ αιτίας της αδυναμίας της να (το) πληρώσει. Πώς αλλιώς να το πούμε; δεν βγαίνουν οι αριθμοί...

Νέο σποτ: Ο Κίτσος και η Τασούλα πάνε Euro [video]

«…Όλοι οι άλλοι είναι τράτζικ, Ελλάδαρα είσαι μάτζικ…» είναι το σύνθημα που έγραψε ο Κίτσος και το τραγουδάει με την Τασούλα πριν φύγουν για Πολωνία…

Δείτε το βίντεο...










Θα επέμβει o εισαγγελέας και το τμήμα ανηλίκων για το νέο επαίσχυντο σποτ της ΝΔ; [VIDEO]


Η τρομοκρατία του Σαμαρά ξεπέρασε κάθε ιερό και όσιο. Μετά το κατεβασμα της Ελληνικής σημαίας, αυτή την φορά πάτησαν στο κόκκινο όριο της νομιμότητας με το νέο σπότ τους!
Έφτασαν στο σημείο εκμεταλλευόμενοι με τον πιο αισχρό και ελεεινό τρόπο τα παιδικά πρόσωπα...
των αθώων παιδιών να τρομολαγνούν εκφοβίζοντας τις ευρείες λαικές μάζες που δεν έχουν πληροφόρηση απο το διαδίκτυο και τις εναλλακτικές μορφές ελεύθερης ενημέρωσης.

Στο θρανίο. Στην πιο άσπιλη θέση που κάθονται τα παιδιά μας για να μάθουν γράμματα, οι τυχοδιώκτες και συνομιλητές της Siemens, τα τσιράκια του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων, χρησιμοποιούν καταστροφική συνθηματολογία, σκηνοθετώντας μια απαράδεκτη και εντελώς εξωφρενική εικόνα ερεθίζοντας το θυμικό του τηλεθεατή, προσβάλλοντας παράλληλα την οικογενειακή ειρήνη και την οικογενειακή συνοχή.

«Και νεκρούς ανασταίνουν» στο Γενικό Λογιστήριο!

Δύο υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «δείχνει» ως ύποπτους η έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την...
υπηρεσία Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το πώς πληρώνονταν συντάξεις και αναδρομικά στο όνομα υπαλλήλων του δημοσίου, των οποίων η συνταξιοδότηση είχε διακοπεί επειδή... πέθαναν.

Μετά από εσωτερική έρευνα στην υπηρεσία συντάξεων του ΓΛΚ, στην οδό Κάνιγγος, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο υπάλληλοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν ανάμειξη στην υπόθεση. Η μία μάλιστα υπάλληλος είχε και η ίδια συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του 2011, αλλά συνέχιζε να πηγαίνει μέχρι τον Απρίλιο στην υπηρεσία, αφού ζήτησε και προσφέρθηκε αμισθί να διεκπεραιώσει η ίδια τις... εκκρεμότητες που παρέμεναν στο γραφείο της.

Η επιλογή είναι μεταξύ «ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνικής καταστροφής» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

«Νεκρή ζώνη όπως το Πέραμα ολόκληρη η χώρα»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το χάος έρχεται αν συνεχίσουν να κυβερνούν Σαμαράς και Βενιζέλος
Η επιλογή που έχουν οι πολίτες είναι «ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή» τόνισε και υπογράμμισε ότι «το χάος έρχεται από τις 18 Ιουνίου αν οι Σαμαράς και Βενιζέλος συνεχίσουν να είναι κυβέρνηση του τόπου, δίνοντας την εξουσία στην τρόικα και τους τραπεζίτες, σε αυτούς που τους έδωσαν δισεκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια, στο μεγάλο κεφάλαιο για να συνεχίσει την ασυδοσία του».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας η επιλογή είναι σαφής: «ή αφήνουμε πίσω το μνημόνιο, ενισχύοντας ακόμη κι αν διαφωνούμε σε πολλά, τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο μοναδικός πόλος που μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο ή δίνουμε συγχωροχάρτι» σε αυτούς που εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές και επιθυμούν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Ένα εκατ. ευρώ το κονδύλι για την αποζημίωση των υπαλλήλων στις εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης, ύψους 1.000.000 ευρώ, για την αποζημίωση στους λειτουργούς και υπαλλήλους που αποδεδειγμένα απασχολούνται με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών προτείνει διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου και τη μείωση του λειτουργικού κόστους αναμετάδοσής τους με επείγον έγγραφό του που απέστειλε προς τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους δήμους της χώρας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο νεαρός που σκότωσε διαρρήκτη στην Παιανία

Απολογήθηκε υπό επευφημίες...

Ο δράστης παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Στη φωτ. ο δρόμος, όπου σημειώθηκε το τραγικό γεγονός
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 24χρονου φοιτητή, που πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα αλλοδαπό διαρρήκτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία.
Μετά την απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ο νεαρός, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, καταδίωξε διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του και είχαν απειλήσει τη μητέρα του να κλείσει τον συναγερμό και τράπηκαν σε φυγή, όταν επενέβη ο ίδιος και ο αδελφός του, αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κοντινό σπίτι.

Ωρα 19:00.Euro για την εθνική κόντρα στην Πολωνία

Βαρσοβία, Πολωνία
Με την ελπίδα να... ανατριχιάσουμε, όπως και το 2004, η Εθνική ρίχνεται το απόγευμα της Παρασκευής (19:00, ΕΤ1) στη μάχη απέναντι στη διοργανώτρια Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro 2012. Την αναμέτρηση θα φιλοξενήσει το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας «Narodowy Stadion», όπου ανάμεσα στις κατάμεστες εξέδρες, θα βρεθούν και περίπου 4.500 Έλληνες που φτάσουν από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να συμπαρασταθούν στο δικό τους... πειρατικό!