ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι έγκυες Ημαθιώτισσες που θέλουν να γεννήσουν παρακαλούνται να... κάνουν υπομονή ή να πάνε αλλού

Με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Βέροιας αναστέλλονται οι γεννήσεις στην γυναικολογική κλινική. Όλες οι έγκυες που επιθυμούν να γεννήσουν παρακαλούνται να πάρουν βαθιά ανάσα και να κάνουν υπομονή. Άμα δεν μπορούν να κάνουν υπομονή μπορούν γεννήσουν είτε στο νοσοκομείο της Έδεσσας είτε των Γιαννιτσών και δεν παίζει κανέναν ρόλο που ο... γιατρός που τις παρακολουθούσε δεν θα είναι ο ίδιος. Όλοι όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου.

Πως αισθανεται αραγε κανεις οταν ξεπουλα τη χωρα του;


Πως αισθανεται αραγε κανεις οταν ξεπουλα τη χωρα του; ''15 Νοέμβρη ψηφίζεται η επόμενη σειρά μέτρων'' δηλώνει.

Θα σε κρεμάσουν στο σύνταγμα ανάποδα καραγκιοζακο...


Nikos Xatziantoniou
Θα σε κρεμάσουν στο σύνταγμα ανάποδα καραγκιοζακο...
* Η άμυνα για την πατρίδα, το σπίτι , την οικογένεια είναι ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! Κι επειδή η δέσμευση είναι του σημερινού πρωθυπουργού... όποιος ακουμπήσει σπίτι ΝΟΜΙΜΑ (σύμφωνα με τη δημοκρατία τους) νεκρός!

To παχύδερμο, Μερκελιστής σε διατεταγμένη υπηρεσία! Ξέρει αυτός, πάντα επαγγελματικό κομματικό στέλεχος, επαγγελματίας λασπολόγος... Άθλιος ψεύτης! Υβριστής ακόμη και του Γιάννη Μπανιά!

ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: Mνημονιακή & διαχρονικά βολεμένη Κατσέλη (Σόρος, ΓΑΠ, Τσίπρα): «Πλειστηριασμοί κατοικιών μόνο για τους κακοπληρωτές»… Το αίμα ποιος θα το μαζεύει, καθίκια;

Κατσέλη: «Πλειστηριασμοί κατοικιών μόνο για τους κακοπληρωτές»
Ο στοχος τους ειναι τα…………
……..
σπιτακα του λαου για να γλυτωσουν τα λαμογια που τα τρωγανε μαζι!!!
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΘΙΚΙΑ
sibilla

Οι απατεώνες της αριστεράς…


«Πιτσιρίκος»: «Και ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία σαν ένας ακόμα απατεώνας»!
Προσυπογράφουμε και εμείς αυτά τα λόγια του «Πιτσιρίκου». Η ρηξικέλευθη πένα του καταγράφει, παραστατικά και εύστοχα, την πολιτική παράνοια που ζούμε, ιδιαίτερα αυτήν της «αριστερής» κυβέρνησης…
Θα εκφράσουμε, ωστόσο κάποιες ενστάσεις, σε ένα από τα τελευταία του άρθρα: 
«Μαγική εικόνα».

Διαβάζουμε: ……

«Αν κάποιος σου έλεγε πριν από έναν χρόνο πως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει το πιο σκληρό Μνημόνιο, θα του έλεγες πως παραλογίζεται. Κι όμως, αυτό έγινε, και απόψε, τα μεσάνυχτα, η Βουλή θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης».

Το κείμενο εδώ:
http://pitsirikos.net/2015/10/%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1/#ixzz3ouJrr6wM
Ο «Πιτσιρίκος» εδώ δεν είναι καλά ενημερωμένος. Πολλοί είχαν προβλέψει, με χειρουργική ακρίβεια, την κυβερνητική εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά κατηγορήθηκαν για παραλογισμό (εδώ έχει δίκιο ο «Πιτσιρίκος»).
Το Ρεσάλτο από πολύ παλιά είχε περιγράψει τον χαρακτήρα και διαγράψει την πορεία αυτού το «αριστερού» νεφελώματος…
Από το 2008 είχαμε επισημάνει:
«Γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμιά σχέση με την έννοια της αριστεράς. Δεν έχει καμιά σχέση ούτε με το ρεφορμιστικό, μεταρρυθμιστικό μοντέλο της κλασσικής σοσιαλδημοκρατίας. Απλώς σφετερίζεται το όνομα «αριστερά» για να υπηρετήσει καλύτερα το σύγχρονο καπιταλιστικό καθεστώς. “Aριστερό” όχημα των πλανητικών ιμπεριαλιστικών επιταγών είναι»!!!
Και υπογραμμίζαμε:
«Σε μια απλή ετικέτα διαφέρει ο Τσίπρας από τις καθεστωτικές δυνάμεις…
Η διαφορά; Η απάτη του ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε στην πράξη.
Η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα πιο αποκρουστική) έχει το προνόμιο του περιθωρίου…».
Σχετικά κείμενα εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2106
Επίσης από το Σεπτέμβριο του 2007 γράφαμε:
«Ο ΣΥΝ είναι ένα «καλό χαρτί». Είναι αφενός η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή των Νέων Ιδεών της παγκοσμιοποίησης και αφετέρου κυριαρχεί στο ακαδημαϊκό, πνευματικό και δημοσιογραφικό Ιερατείο.
Δεν δίνει απλώς το τεκμήριο και το άλλοθι στα ιδεολογήματα και τις στρατηγικές επιδιώξεις του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού, αλλά και πολτοποιεί στο εσωτερικό του κάθε ιδεολογική διάκριση και πολιτική οντότητα: Από «εκσυγχρονιστές» μέχρι «αριστεριστές» και αναρχό-αυτόνομους, ακόμη και «εθνικιστές» (ΔΗΚΚΙ).
Ο ΣΥΝ που ενώνει όλες τις πολιτικές, και ψυχολογικές διαστροφές, γίνεται «γοητευτικός» σε μια μερίδα της νεολαίας που κατασκευάζει το καθεστώς της Νέας Τάξης: Αργόσχολους και ρέμπελους, αλλά «ατίθασους», απολιτίκ και «επαναστάτες» μέσα σε μια σκάφη νερό (φορώντας μια κουκούλα νιώθουν επαναστάτες), «οργισμένους», αλλά χωρίς να ρισκάρουν τη «γοητεία της μπουρζουαζίας», ανένταχτους δήθεν και «ακηδεμόνευτους», αλλά εύκολα χειραγωγήσιμους (αυτοί ποδηγετούνται χωρίς κόμματα και ηγέτες).
Ο ΣΥΝ είναι το «μίγμα» της Πλατείας Κολωνακίου και των Εξαρχείων! Η γοητεία της «πολιτικής παρτούζας», όπως και κάθε άλλης «παρτούζας»: Αυτό που θέλει να κατασκευάσει η Νέα Τάξη στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας!!!
Γι αυτό ο ΣΥΝ θα ανεβάσει τα εκλογικά του ποσοστά. Και γι’ αυτό θα ΕΠΙΛΕΧΤΕΙ, αν δεν έχει ήδη επιλεχτεί, σαν τον νεοταξικό κριό των πολιτικών εξελίξεων.
Ήδη το «εκσυγχρονιστικό» κράτος-προτεκτοράτο μάχεται απεγνωσμένα υπέρ του ΣΥΝ.
Πολλές δυνάμεις του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ στηρίζουν, βλέποντας τον καταποντισμό του Γιωργάκη, τον ΣΥΝ».
Το Δεκέμβριο του 2012 σημειώναμε:
«Το ΣΥΡΙΖΑ τον ετοίμασαν και τον προωθούν για να δώσει τη χαριστική βολή στην Ελλάδα. Να εκτελέσει τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου»: Τα «συμβόλαια» της τελικής αποδόμησης της εθνικής μας υπόστασης και των ιστορικών μας κατακτήσεων, τα «συμβόλαια» της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης των Εθνικών, Πολιτισμικών και Ορθόδοξων ιστών και συμβόλων της ελληνικής κοινωνίας, τα «συμβόλαια» της ΓΕΝΙΚΗΣ πτώσης μας στην κόλαση των ποικίλων νεοταξικών διαστροφών της πολυπολιτισμικότητας, σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ…».
Τέλος το Μάιο του 2012 τονίζαμε:
«ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ δίνουν καθημερινά όρκο και οι τρεις στη στρατηγική της ΕΕ και ευρώ, ενώ παράλληλα στήνουν τελετουργικούς καβγάδες για το ποιος είναι ο πιο «αξιόπιστος» στυλοβάτης (υπηρέτης) της ΕΕ και του ευρώ.
Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται καθημερινά ο καλύτερος «μαθητής» του καθεστωτικού παιχνιδιού: Συναγωνίζεται και ξεπερνάει ακόμα και τις μοχθηρές «κεφαλές» του καθεστωτικού ψεύδους και της δημαγωγίας: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…».
ΡΕΣΑΛΤΟ

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, να γίνουν κινητοποιήσεις ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ως εδώ και μη παρέκει. Όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, θα μας σταυρώνουν ύπουλα, συνεχώς και πιο βασανιστικά, στο σταυρό του μαρτυρίου μας.
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Έξω και πέρα από κάθε κομματική ανάμιξη.
Οι αγρότες, όπως και οι εκπαιδευτικοί, οι επαγγελματίες, οι στρατιωτικοί, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και κάθε άλλος πληττόμενος κλάδος, πρέπει να έχουν ήδη καταλάβει πως τα Πασοκικά και Νεοδημοκρατικά Μνημόνια (ντυμένα τώρα με τη στολή παραλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ) δεν χτυπούν μόνον τον δικό τους κλάδο, αλλά χτυπούν αδυσώπητα και όλους τους άλλους κλάδους, κάθε Ελληνική οικογένεια, όλη την Ελληνική κοινωνία.
Και δεν τη χτυπούν “για το καλό της”, αλλά για το καλό των
δανειστών τής κομματοκρατίας, που είναι ο μόνος κλάδος που ευημερεί, μέσα στα ερείπια και στον γενικό ορυμαγδό που αυτή, αποκλειστικά, δημιούργησε.
Όλοι παρακολουθούμε εμβρόντητοι, το πολιτικό σύστημα της Χώρας (κόμματα, Βουλή, Κυβέρνηση) να οδηγεί την Ελλάδα και την κοινωνία της να χάνει, όλο και περισσότερο, την Αυτοδιάθεσή της και την κυριαρχία της επί του εαυτού της.
Βλέπουμε την κοινωνία μας, υπό την επιτήρηση του πολιτικού συστήματος, να καταστρέφεται οριστικά και αμετάκλητα, προκειμένου να σωθεί το διεθνές Τραπεζο-Χρηματιστηριακό σύστημα, ενώ υπάρχουν διεθνείς νομικές πρόνοιες που δεν επιτρέπουν αυτή την καταστροφή !!!
Δεν μπορεί να βλέπουμε αδιάφορα την, κατ’ αυτόν τον τρόπο, αρπαγή της ζωής των παιδιών μας. Έχουμε ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς αυτά, προς το μέλλον της Πατρίδας.
Και, όλοι ξέρουμε πως Πατρίδα, χωρίς Αυτοδιάθεση και Δημοκρατία, δεν υπάρχει.
Η εικόνα είναι, πλέον, καθαρή: Ή (οι Έλληνες) θα γίνουμε, πάλι, το αφεντικό στη Χώρα μας, ή θα αποδεχθούμε τη μοίρα των υπόδουλων στους δανειστές μας, όπως την έχει αποδεχθεί σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα.
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Έξω και πέρα από κάθε κομματική ανάμιξη.
Με μόνο πρόταγμα (σ’ αυτή τη φάση) αυτό που φοβίζει όσο τίποτε άλλο τους δυνάστες μας και τα τσιράκια τους:
“ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ”.
Ως εδώ και μη παρέκει. Όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, θα καρφώνουν ύπουλα την Ελλάδα μας, συνεχώς και πιο βασανιστικά, στο σταυρό του μαρτυρίου της.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε με νέα μέτρα…..Στο «τραπέζι» το νέο πακέτο προαπαιτούμενων

Δεν τα γράφουμε εμείς….Το left τα γράφει το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ:
Στο τέλος της βδομάδας οι εκπρόσωποι των θεσμών θα καταρτίσουν νέα λίστα με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων για την καταβολή και της υπόλοιπης δόσης του 1δισ. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ που είναι προγραμματισμένο για τις 9 Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, η μεταρρύθμιση του  ασφαλιστικού θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών». Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, με στόχο το νομοσχέδιο να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή στα …….
μέσα Νοέμβρη, καθώς έως τις 7 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση πρέπει να έχει συμφωνήσει σχετικά και με τους  δανειστές, προϋπόθεση  για  να ξεκινήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών, ξεκινώντας στις 12:00 με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς. Στις 13:15 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ενώ στις 15:00 θα ακολουθήσει συνάντηση  με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σουκρί. Στις 20:30 το βράδυ, θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν των συνέδρων της  Διεθνούς Διάσκεψης «Θρησκευτικός  Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη».

Τι αποκαλύπτουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Δεν αρκούν τα προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης

dyoΤην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εξέλιξη η οποία θα σηματοδοτήσει – και επισήμως – τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
«Η απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα πιθανότατα θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει ακόμη», δηλώνουν στο Bloomberg δύο κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
«Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η ελληνική βουλή δεν καλύπτει το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές», αποκαλύπτουν οι ίδιοι αξιωματούχοι.
Όπως προσθέτουν, οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group της Τετάρτης, θα χρειαστεί να…………
………εγκρίνουν επί της αρχής την εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα.
Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε την έλευση στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών, σημειώνοντας πως στόχος τους είναι να αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διαδικασία εφαρμογής του μνημονίου, με αιχμή την πορεία υλοποίησης της πρώτης λίστας των προαπαιτούμενων.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών αρχών θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.
Υπενθύμισε, τέλος, ότι η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων αναμένεται να συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και συμπλήρωσε ότι η επιτυχής υλοποίησή της θα αποδεσμεύσει την επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.
πηγή: news247.gr

ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: Επιτροπή σοφών! Άλλη ταχυδακτυλουργία ΑΠΑΤΗΣ

Τη μυθολογία περί «εκλεκτών» και «αρίστων» την αναπαραγάγει η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή της «επιτροπής σοφών».
Μας εμφάνισαν, λοιπόν, ταχυδακτυλουργικά, οι «αριστεροί» απατεώνες, το «όχημα» κατεδάφισης, καταλήστευσης και ισοπέδωσης του «Ασφαλιστικού»: Την «επιτροπή σοφών».
Με ποια κοινωνικά και πολιτικά κριτήρια «βάπτισαν» την κατασκευαστική, ταχυδακτυλουργική τους αυθαιρεσία, σαν «επιτροπή σοφών»: Με κανένα (οι κατασκευές έχουν δικτατορικό χαρακτήρα, συνακόλουθα περιττεύουν εδώ τα κριτήρια και οι αποδείξεις)!!!
Βεβαίως τα «κριτήρια» υπάρχουν: Είναι αυτά της νεοφιλελεύθερης κτηνωδίας και διαπλοκής με τους χρηματιστηριακούς ……….
μαφιόζους.
Είναι τα ίδια «κριτήρια» με τα οποία, παλιότερα, κατασκεύασαν και επέβαλαν ένα «λογιστάκο» (Σημίτη) σαν «σοφό», «άριστο» και «μέγα ηγέτη»!!!
Σήμερα στην «επιτροπή σοφών» νεκρανασταίνεται το Σημιτιστάν!!!
Ο «αριστερός» απατεώνας (Τσίπρας) θα νεκραναστήσει τα ΠΑΝΤΑ: Από τη Δεξιά μέχρι όλες τις μορφές της «εκσυγχρονιστικής», πασοκικής κακοήθειας.
Όλα τα πτώματα θα ξεπλυθούν και θα αναστηθούν με αυτήν την κυβέρνηση. Και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, όπως οι σημιτάνθρωποι και ο «Ρασπούτιν Βενιζέλος που …πέταξε ήδη στην «καθαρτήρια» Επιτροπή Διαφάνειας!!!

Σε λειτουργία Κτηματολογίου (και) η Κατερίνη

Υπογράφτηκε η απόφασηΣε λειτουργία Κτηματολογίου (και) η Κατερίνη



Η Κατερίνη, η Έδεσσα, η Κοζάνη και η Φλώρινα εντάχθηκαν σε λειτουργία Κτηματολογίου, με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος

Τέσσερις πρωτεύουσες νομών εντάχθηκαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, σε λειτουργία Κτηματολογίου. Πρόκειται για τις πόλεις Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη και Φλώρινα (προ Καποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες έχουν καταγραφεί σχεδόν 284.000 δικαιώματα, που αντιστοιχούν σε περίπου 142.000 δικαιούχους.

Με απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης και Γιάννης Τσιρώνης αντίστοιχα,  διαπιστώθηκε  η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στις παραπάνω πόλεις και ορίστηκε η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου. Κατόπιν τούτου το αρχείο κτηματογράφησης παραδίδεται στα κατά τόπους αρμόδια λειτουργούντα Κτηματολογικά Γραφεία.  
Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτείται η μετάβαση από το παλιό σύστημα «Μεταγραφών και Υποθηκών» στο νέο σύστημα του Κτηματολογίου για τους τέσσερις  ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, τα βιβλία που τηρούσαν τα αρμόδια Υποθηκοφυλακεία για τις περιοχές αυτές επέχουν θέση αρχείου, ενώ όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται πλέον από το Κτηματολογικό Γραφείο και οι εγγραφές που αφορούν τα ακίνητα γίνονται στο Σύστημα Πληροφορικής Εθνικού Κτηματολογίου (ΣΠΕΚ).

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Η αρχική εγγραφή κάθε ακινήτου (νομική και χωρική πληροφορία) αποτυπώνεται στο Κτηματολογικό Φύλλο του, που τηρείται σύμφωνα με τον αποκλειστικό Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) για κάθε ακίνητο χωριστά και αντίγραφο του μπορεί να αιτηθεί ο ενδιαφερόμενος στο Κτηματολογικό Γραφείο (κόστος 4,5 ευρώ ανά φύλλο από το εκδιδόμενο στοιχείο). 
Μη δηλωθέντα δικαιώματα κατά τη φάση της κτηματογράφησης μπορούν να εγγραφούν στα κτηματολογικά βιβλία μετά την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, δηλαδή, στο στάδιο της λειτουργίας, σύμφωνα όμως με διαδικασίες που ορίζει ρητά ο νόμος και όχι με υποβολή δήλωσης του ν.2308/1995, η οποία πλέον δεν ισχύει για τις παραπάνω περιοχές. Το ίδιο ισχύει και για άλλα σφάλματα που μπορούν να αποκατασταθούν με τις ίδιες διαδικασίες. Οι διορθώσεις αυτές είναι επιτρεπτές μέσα σε προθεσμία πέντε ετών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού για την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου, για τους δε μόνιμους κατοίκους εξωτερικού ή τους νόμιμα εργαζόμενους στο εξωτερικό, η αντίστοιχη προθεσμία είναι επτά έτη.
Μετά τη λήξη των παραπάνω προθεσμιών, οι αρχικές εγγραφές του Κτηματολογίου γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.
Αυτό σημαίνει ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας διόρθωσης και την οριστικοποίηση των εγγραφών:
-Τα ακίνητα που για οποιοδήποτε λόγο δεν δηλώθηκαν κατά την διάρκεια της κτηματογράφησης και έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο
-Δικαιούχος κυριότητας ακινήτου που δεν αναγράφεται στις οριστικές εγγραφές, δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει την κυριότητα του ακινήτου, παρά μόνο να αξιώσει χρηματική αποζημίωση γι’ αυτό.
Οι ενδιαφερόμενοι στην Κατερίνη, μπορούν να επικοινωνού με το Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης στην Αυγουστίνου 32 και Παπαντωνίου γωνία,  τηλέφωνο 23510-46140

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαββας χιονιδης κατερινη
Σας προσκαλούμε σε  Συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, σήμερα  Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. .
 Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο Δημάρχου (Δημαρχείο Κατερίνης).


Κίνηση αλληλεγγύης εθελοντών Κατερίνης "ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ"



Είμαστε μια μικρή ομάδα εθελοντών (με βάση την Κατερίνη) που βάλαμε σκοπό να βρούμε τρόπους για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, θέλεις να συμμετέχεις?
Μείνετε "συντονισμένοι" στη σελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για τη μουσική βραδιά που ετοιμάζουμε στις 22 Οκτωβρίου στους Πότες της στρογγυλής τραπέζης https://www.facebook.com/groups/1501726083485780/
1. Σημειώστε : Μουσική βραδιά στις 22 Οκτωβρίου στην Κατερίνη, στους Πότες της στρογγυλής τραπέζης
για τη συλλογή βοήθειας.
2. Σας δίνουμε τη λίστα των πραγμάτων που χρειάζονται : Χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν, αντισηπτικά, σερβιέτες, μαντηλάκια καθαρισμού, πάνες από νούμερο 1 έως 6, μωρομάντηλα, παστέλια, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες με λαβή ανοίγματος (όχι χοιρινό όχι ψάρι), πλαστικά κουτάλια και πιρούνια, κρουασάν, μπισκότα, ατομικά γλυκίσματα, ατομικές μαρμελάδες ή ατομικό μέλι, χυμούς ατομικούς, γάλατα εβαπορέ, καραμέλες, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, γάλατα από 6 μηνών.
3. Αν είναι δυνατόν συνεννοηθείτε με φίλους κ γνωστούς για τα πράγματα που θα φέρετε γιατί σκοπός μας είναι να ετοιμάσουμε ατομικές σακούλες για τους πρόσφυγες οπότε θα χρειαστούμε ποικιλία πραγμάτων.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη!!!

Οι μουσικοί - εθελοντές της βραδιάς (αλφαβητικά) :Ζιάκας Ανδρέας Καλλιφατίδης Αλέξανδρος, Καραβέργος Αλέξης ( Alex Karavergos B),Κοντραμπατζίδες ( Γ. Ευαγγέλου, Γ. Χαλάτσης, Β. Καρόζας), Οι πότες (Αμανατίδης Γιώργος, Γκουρομετσιος Σωκράτης, Καρακούσης Γιώργος, Κατσαμάγκας Νίκος, Κούρτης Απόστολος) Oi Potes, Παπαγιαννούλης Μπάμπης (Mpampis Papasantouris), Πετρόπουλος Νάκης & Πολύζος Πάνος (Panos Polyzos).

Σας περιμένουμε!

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 46 πόλεις της Ελλάδας!



Για την Κατερίνη  την διοργάνωση έχει αναλάβει η εθελοντική ομάδα «ΠΙΕΡΙΑ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας" και σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα (προσέλευσης) 11:00 π.μ., στο Καφέ «ΟΡΑΜΑ» στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Κατερίνης σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

     

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ



Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους με την ευκαιρία της επετείου της θαυμαστής μεταφοράς της ιεράς εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
Το θαυμαστό γεγονός συνέβη το 1730 και έκτοτε πανηγυρίζεται μεγαλοπρεπώς στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, στην οποία πλέον η Παναγία Οδηγήτρια είναι η εφέστια εικόνα.
Στην φετινή πανήγυρη προσκλήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος αφίχθη στην Ιερά Μονή το Σάββατο 17 Οκτωβρίου επικεφαλής 10μελούς ομάδας ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Μαρινόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Κατερίνης και τον Διάκονο Νικόλαο Ρουσάκη.
Οι ιεροψάλτες ανέλαβαν τον δεξιό χορό και έψαλαν κατά την ολονύκτια Αγρυπνία, η οποία τελείωσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18 Οκτωβρίου.
Στην πανήγυρη συμμετείχαν περί τους 400 προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το Εξωτερικό. 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Αξιόλογες εικαστικές δημιουργίες στην Αστική Σχολή Αικατερίνης


Μια νέα έκθεση εικαστικών παρουσιάζεται στην Αστική Σχολή Αικατερίνης με τη συμμετοχή εικαστικών καλλιτεχνών από διάφορες περιοχές της Πιερίας. Πρόκειται για μια ακόμη αρκετά ενδιαφέρουσα έκθεση καθώς εκτίθενται αξιόλογα έργα τα οποία, από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα, φαίνεται να έχουν εντυπωσιάσει το κοινό και να αποσπούν συνεχώς ευμενή σχόλια.
Πλήθος επισκεπτών παρακολούθησε τα εγκαίνια καθώς και την ομιλία της Προέδρου Λίνας Γιαμούζη, την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τελετή που οργάνωσε ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έργα του Λιτοχωρίτη καλλιτέχνη Γιάννη Πίτσιου, ο οποίος για τέταρτη φορά φέτος συμμετέχει σε εικαστική έκθεση. Οι πίνακές του ελκύουν καθημερινά τα βλέμματα όχι μόνο φίλων, γνωστών και επισκεπτών αλλά ακόμη και συναδέλφων καλλιτεχνών. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στα εγκαίνια ζήτησαν από τον Γιάννη Πίτσιο να φωτογραφηθούν μαζί του με φόντο τις εικαστικές του δημιουργίες.

Η έκθεση εικαστικών είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο της “κοινωνίας αξιών”, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015. Στο Συνέδριο, διενεργήθηκαν τα ακόλουθα:
  1. Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών.
  2. Οικονομικός απολογισμός της απελθούσης διαχείρισης.
  3. Ομιλίες, παρεμβάσεις και επισημάνσεις από μέλη της “κοινωνίας αξιών”.
  4. Απαντήσεις επί ερωτημάτων και προτάσεων των συμμετεχόντων.
  5. Ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα τα μέλη πανελλαδικά, για εκλογή και πλήρη ανανέωση όλων των πολιτικών οργάνων της “κοινωνίας αξιών”, καθώς και του Προέδρου και Αντιπροέδρου.
  6. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Στέλιος Φενέκος και αντιπρόεδρος ο κ. Πολυχρόνης Κοκκινίδης
  7. Ανάληψη αρμοδιοτήτων του Πολιτικού Συμβουλίου με ομοφωνία!
Υπήρξε επικύρωση και επικρότηση από όλους τους συμμετέχοντες, της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο, για επίσημες θεσμικές παρεμβάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με προτάσεις που να δίνουν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα του τόπου.
Όπως αποδείχθηκε στη πράξη, πολλές από τις προτάσεις αυτές που υποβλήθηκαν μέχρι τώρα, υιοθετήθηκαν από τη κυβέρνηση, τους θεσμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και από διοικητικούς παράγοντες!
Επίσης αποφασίσθηκε η δημιουργία/ενίσχυση των τοπικών οργανώσεων, η μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών τους στα πολιτικά όργανα καθώς και η προώθηση στοχευμένων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων  για την περιφερειακή ανάπτυξη και τα επί μέρους ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Στον τομέα αυτό, σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του “Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής” της “κοινωνίας αξιών” που πέραν των άλλων ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων του, θα συνεισφέρει και στη διαμόρφωση αυτών των προτάσεων!
Η “κοινωνία αξιών” ανανεωμένη και με αποφασιστικότητα που επιβεβαιώθηκε από όλα τα μέλη, υπηρετεί χωρίς παλινδρομήσεις τους πραγματικούς σκοπούς της πολιτικής που είναι: οραματικός, καθοδηγητικός, υποστηρικτικός και παρακινητικός προς τους ανθρώπους/πολίτες, διαμεσολαβητικός, ακριβοδίκαιος, σταθεροποιητικός, εξελικτικός με ριζοσπαστισμό, ενωτικός/επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας ευρύτατες κοινωνικές συνέργειες, πολιτισμικός και οπωσδήποτε πραγματικά παιδευτικός δια του παραδείγματος!”
Η διαδικασία εκλογής των πολιτικών οργάνων ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και ανέδειξε την αποτελεσματικότητα και το αδιάβλητο του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μέσω της χρήσης του πληροφοριακού συστήματος ”ΖΕΥΣ” που επέλεξε να αξιοποιήσει η ”κοινωνία αξιών”.
Οι εκλεγέντες στα Πολιτικά Όργανα αναγράφονται στην παρακάτω διεύθυνση: