ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

O επόμενος υπουργός Υγείας!

Στην Πορτογαλία τα δικαστήρια ακυρώνουν μέτρα λιτότητας – Στην Ελλάδα αθωώνουν τους κλέφτες & τους ψεύτες

Πολίτες, κράτος, τράπεζες: ποιός θα χρεοκοπήσει πρώτος;
Του Μάκη Ανδρονόπουλου

Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας – Γιατί οι τράπεζες αυτοκτονούν -Το επικείμενο κραχ - Η αβάστακτη ελαφρότητα και υποκρισία των τραπεζιτών και του οικονομικού επιτελείου

«Η Ελλάδα πέτυχε το πιο ισχυρό κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο στην ευρωζώνη, μόλις σε τέσσερα χρόνια», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ που συμφώνησε για τη νέα δόση των 3,41 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας είχε προαναγγείλει στον ΣΕΒ το παγκόσμιο ρεκόρ: από το 2010-2013 διόρθωση 19,4%! Παρόλα αυτά ο κίνδυνος να σκάει η Ελλάδα δεν έχει απομακρυνθεί.

Γιατί το ΔΝΤ ζητάει νέα μέτρα: Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε επίσης ότι για να επιτευχθεί οριστικά η σταθεροποίηση … «είναι αναγκαία επιπρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, μέσα από μόνιμα και υψηλής ποιότητας μέτρα, με ταυτόχρονη ενίσχυση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι αρχές να συνεχίσουν την βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση του ελέγχου των δαπανών. Πρέπει να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση».

Τι εννοούσε ο ποιητής; Πρώτον, αυτό που λέει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ότι δηλαδή το ασφαλιστικό σκάει το 2015, δηλαδή τα ταμεία δεν θα μπορούν έτσι όπως τα ληστέψανε, άρα θα χρειαστεί το κράτος να βάλει λεφτά που δεν έχει προγραμματίσει. Ήδη, το ΔΝΤ διόρισε Επίτροπο Συντάξεων στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προχώρησε σε 10.000 περίπου εντολές κατασχέσεων που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014. Η επερχόμενη τραγωδία των ταμείων είναι καταλυτική, ανατρέπει τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΣΕΒ προανάγγειλε την υγειονομική κάλυψη των 3 εκατ. ανασφάλιστων… Δεύτερον, ότι τα μέτρα που οδήγησαν έως εδώ δεν είναι ούτε μόνιμα ούτε υψηλής ποιότητας. Τρίτον, που δεν το λέει άμεσα το ΔΝΤ, αλλά το υπονοεί, είναι ότι η φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων έχει εξαντληθεί… Άρα κόψτε κι άλλο κράτος, ούτως ώστε να συνεχίσετε να εξοφλάτε το χρέος σας.

Λήγουν 38,6 δισ. ευρώ: Στο Δελτίο Δημοσίου Χρέους Νο 73 (Μάρτιος 2014) αναγράφεται ότι φέτος λήγουν 38,6 δισ. ευρώ (23,7 δισ. ευρώ ομόλογα και δάνεια και 14,9 δισ. ευρώ βραχυπρόθεσμοι τίτλοι). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 14,9 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν το φθινόπωρο και η ιδέα είναι να αρπάξει το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχει στα ταμεία (ΤΧΣ, Κτηματολόγιο κ.ά.) και φυσικά να βγάλει καινούργια έντοκα γραμμάτια που θα πάρουν οι τράπεζες με τα οποία θα τους εξοφλήσει τα παλιά.

Δηλαδή, το κράτος θα ρουφήξει όλη την ρευστότητα που έχουν οι τράπεζες, που σημαίνει ότι δεν θα μείνει σάλιο για τον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για μείζονα στρέβλωση που όχι μόνο θα καταδείξει τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα αυτών που κυβερνούν, αλλά ενδέχεται να είναι η χαριστική βολή στον απομένοντα ιδιωτικό τομέα. Βέβαια, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδ. Φέσσας μαζί με το ΔΣ που τον εξέλεξε, τηρούν σιγήν ιχθύος, καθώς ευελπιστούν πως οι τράπεζες θα προχωρήσουν στη μετοχοποίηση των χρεών των επιχειρήσεών τους… Δηλαδή, θα τους ξεπλύνουν για τα καλά.

Βέβαια, αν δεν κάτσει το σενάριο αυτό για την χρηματοδότηση των φετινών λήξεων που ανέρχονται στο 1/5 του αναμενόμενου ΑΕΠ για φέτος, η κυβέρνηση θα την έχει πολύ άσχημα, ιδιαίτερα εάν τα έσοδα καταρρεύσουν. Ήδη στο α΄ 4μηνο έχει ήδη καταγραφεί μια υστέρηση της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, ενώ αισθητή υστέρηση, της τάξης των 544 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν τα έσοδα από καύσιμα που λέγεται ότι θα διπλασιασθεί έως το τέλος του χρόνου. Το ερώτημα είναι αν οι φορολογούμενοι θα έχουν λεφτά να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η απάντηση είναι ελάχιστοι, γι΄ αυτό και διέρρευσε το σενάριο για τις 48 δόσεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν 2 δισ. ευρώ σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, στο τέλος Ιουλίου, στο τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος Νοεμβρίου για το εισόδημα και για τον ΕΝΦΙΑ 2,65 δισ. ευρώ σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο. Δηλαδή, αυτά τα 4,5 δισ. ευρώ θα κρίνουν την τύχη του προϋπολογισμού.

Το φοροδοτικό κραχ: Το κακό είναι πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος έχουν ξεπεράσει τα 65 δισ. ευρώ και ότι αυξάνονται με ρυθμό 1 δις το μήνα. Μπροστά στο επικείμενο κραχ των φορολογούμενων, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48, μέτρο που θα συζητήσει με την τρόικα. Στο μεταξύ, οι κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων είναι πλέον συστηματικές. Δηλαδή, το 2015 θα φτάσουμε να πληρώνουμε ταυτόχρονα φόρους τριών ετών (ουρές του 2012-2013 από ρύθμιση ή από πληρωμή φόρου με κάρτα, τις 48 και το νέο φόρο του 2015!)…

Να σημειώσουμε πάντως ότι με απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκρινε πως ο Ν. 3493/ 2011 που προβλέπει αυτόφωρο για όσους οφείλουν το Δημόσιο περισσότερα από 5.000 ευρώ είναι αντισυνταγματικός και αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παρενθετικά, να σημειώσουμε εδώ για την ιστορία (καθώς γράφεται ότι ο πρωθυπουργός θα κρατήσει αυτός το υπουργείο Οικονομικών) ότι η κληρονομιά που άφησε ο Αντ. Σαμαράς στο πέρασμά του για ένα χρόνο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη από το υπουργείο Οικονομικών ήταν η κατάργηση της προσωποκράτησης, πράξη που για πολλούς αποτέλεσε την αφορμή για το «τσουνάμι» της φοροδιαφυγής τα επόμενα χρόνια…

Γιατί οι τράπεζες αυτοκτονούν; Οι τράπεζες είναι στο «κόκκινο». Από το 2008 τις κρατάμε στην εντατική και έχουμε δαπανήσει ένα ΑΕΠ γι΄ αυτό. Τώρα χρειάζονται κι άλλα 5-6 δισ. ευρώ επίσημα, αλλά η ΕΚΤ θα ανεβάσει τον πήχη. Τα κόκκινα δάνεια που είναι γύρω στα 70 δισ. ευρώ και συνεχίζουν να αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Παρόλα αυτά, οι τραπεζίτες δεν κάνουν τίποτε. Πάει ο δανεισμένος, τους λέει δεν βγαίνω και αυτοί για να τον ρυθμίσουν ανεκτά τον σπρώχνουν να γίνει κόκκινος. Και προτιμούν να πουλάνε τα δάνεια σε «distress funds» στο 20-30%. Αυτοκτονικό; Όχι. Οι τραπεζίτες είναι βολεμένοι με τους τρομαγμένους πολιτικούς που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τις στείρες ιερές αγελάδες, παρά δίνοντάς τους ότι λεφτά ζητήσουν. Το όλο ζήτημα δεν έχει αντιμετωπισθεί και το ΤΧΣ είναι της επιεικώς της πλάκας. Διότι τα 70 δισ. είναι πολλά.

Γιατί οι υποθήκες έχουν καταρρεύσει ως αξίες, οι εγγυητές το ίδιο και το όλο πράγμα κρατιέται με τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου από τις ανεδαφικές αντικειμενικές αξίες (ΣΣ: εδώ η έννοια «αντικειμενικές» εξευτελίζει το κράτος, το γελοιοποιεί). Δεν είναι τυχαίο που το ΔΝΤ επισημαίνει στην έκθεσή του ότι «η αντιμετώπιση των υψηλών μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει μια σημαντική προτεραιότητα. Αν και δεν υπάρχει οξύ ρίσκο για την σταθερότητα, είναι κρίσιμο για την οικονομική ανάκαμψη οι τράπεζες να είναι επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες και εκ των προτέρων ώστε να αναγνωρίσουν τις ζημιές με βάση ρεαλιστικά σενάρια για την ανάκτηση δανείων». Τα πράγματα απαιτούν ριζοσπαστικές λύσεις.

• Πρώτον, πρέπει να διαγραφούν οι εγγυητές των ιδιωτικών δανείων, που είναι συνήθως οι σύζυγοι ή οι γονείς. Οι τράπεζες όταν έδιναν στεγαστικά, για να προσπεράσουν την οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδος που έλεγε ότι η δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 45% του μηνιαίου εισοδήματος, αν θυμάμαι καλά, απαιτούν εγγυητή για να προσθέσουν τα εισοδήματά του και να παρακάμψουν την ντιρεκτίβα.

• Δεύτερον, πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν αναγκαστικά όλα τα ιδιωτικά δάνεια στο 20-30%, δηλαδή όσο τα δίνουν στα distress funds, και να διαγραφεί το υπόλοιπο, με παράλληλη αναπροσαρμογή -αυτόματα με νόμο- των υποθηκών στο αντίστοιχο ποσοστό. Όλα τα νέα δάνεια να γίνουν 15-20ετή.

• Τρίτον, να γίνει η μετοχοποίηση των επιχειρηματικών χρεών με γενικές αρχές, αλλά κατά περίπτωση.

Υποθέτω ότι καλές ριζοσπαστικές λύσεις υπάρχουν πολλές. Όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες, επειδή οι πάντες είναι εξαντλημένοι, αν δεν υπάρξουν άμεσα λύσεις, κάποιος θα σκάσει. Καθώς η τρόικα θα επιστρέψει για να ελέγξει τα 6+6 προαπαιτούμενα, το ερώτημα για τα νοικοκυριά είναι σε ποιον να δώσουν προτεραιότητα εξόφλησης: στο κράτος ή στις τράπεζες … ή στη ΔΕΗ; Για το κράτος το ερώτημα είναι αν θα σκάσουν πρώτα οι πολίτες ή οι τράπεζες; Για τους πολίτες το ερώτημα είναι αν θα προηγηθεί το κραχ των τραπεζών και του κράτους ή το δικό τους;

ΥΓ: Επειδή μπήκαμε ήδη στην τουριστική σεζόν που «σώζει» συνήθως τη χώρα, θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις κυρώσεις κατά των Ρώσων και αν τελικά θα έρθουν. Όμως, το ουσιαστικό πρόβλημα είναι η δραματική αποτυχία του μοντέλου «all inclusive» που έχει κατεβάσει σε εξευτελιστικές τιμές των 5στερων. Η Όλγα θα βγει να μας πει ότι θα σπάσουμε το περσινό ρεκόρ επισκεπτών, αλλά στην πραγματικότητα θα έχουμε κάνει ένα ακόμη ρεκόρ φθήνιας, ένα ακόμη ρεκόρ αυτοκτονίας, έτσι ώστε να περάσουν στο επόμενο 18μηνο τα 5στερα σε ξένους ιδιοκτήτες…


Κουτί της Πανδώρας


Όταν η Κοροϊδία μετατρέπεται σε Χαράτσι…


…Δηλαδή μόνιμη. Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτό τον τόπο όσο ανακυκλώνονται στην πολιτική οι ίδιοι και οι ίδιοι επικίνδυνοι και φθαρμένοι…
Δεν γίνεται έτσι απλά… Βέβαια πρέπει να τους διώξει ο ίδιος ο κόσμος που μέχρι στιγμής δεν το κάνει… Και παραμένοντας στη θέση τους συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο καλά αυτό που γνωρίζουν, να κοροϊδεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί… 

Και είναι επικίνδυνοι γιατί γνωρίζουν πως λένε ψέματα… Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος της κοροϊδίας, που πλέον γίνεται με τη μέθοδο του Χαρατσιού… Δηλαδή μόνιμα… Οι πολιτικάντηδες μας δουλεύουν όλη ημέρα και όλη νύκτα αφού αυτό επιτάσσει η κομματική γραμμή και οι εντολές των «μεγάλων αφεντικών». 

Θυμηθείτε τι έλεγαν και τι έταζαν πριν τις Ευρωεκλογές. Θυμηθείτε τους λόγους που πανηγύριζαν μετά την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Θυμηθείτε τι έλεγαν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου… Θυμηθείτε τι έλεγαν για την τιμή του γάλακτος (η οποία δεν έπεσε ποτέ). Θυμηθείτε τι έλεγαν για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος… Ψεύτικα λόγια και μεγάλα, όπως πάντα προεκλογικά…. 

Και οι μέρες περνούν και τίποτα δεν γίνεται, αφού οι εξαγγελίες, πάντα όσες βέβαια αφορούν για κάποια μικρή βοήθεια στον απλό λαό, μένουν κλειδωμένες στο ντουλάπι. Και οι δικαιολογίες για την καθυστέρηση και μη υλοποίηση τους είναι εξοργιστικές… Τι να πει κανείς γι’ αυτή τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η οποία έγινε μόνο και για προεκλογικούς σκοπούς… 

Τα χρήματα πάνε σε ολοένα και λιγότερους και παρά τις νέες εξαγγελίες για διόρθωση των λαθών δεν γίνεται τίποτα… Και τι να γίνει άλλωστε, οι εκλογές πέρασαν και όσοι ψήφισαν ψήφισαν. Τα επόμενα «καλά» μέτρα για τα ψηφαλάκια θα αρχίσουν να ανακοινώνονται στις επόμενες εκλογές… Αφού δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν… 

Οι μέρες περνούν και τα πολιτικά «φυντάνια» μας αλλάζουν μόνο ορισμένες ατάκες από την ακατάπαυστη κοροϊδία που μας πασάρουν, αφού πρέπει να δείξουν πως κάτι έχουν καταλάβει από τα προβλήματα του λάου… Πάντα όμως μόνο στα λόγια και μπροστά στα μικρόφωνα των ΜΜΕ. Γιατί από πράξεις τίποτα και μέσα στη Βουλή «ναι σε όλα»… Έτσι απλά…
Όταν η Κοροϊδία μετατρέπεται σε Χαράτσι αυτά γίνονται…. Πάνε λέει τώρα για ανασχηματισμό αφού πήραν το μήνυμα της κάλπης… Αυτό κατάλαβαν; Και όχι μόνο δεν ντρέπονται που το αναφέρουν αλλά προσπαθούν να μας πείσουν κι όλα γι’ αυτό…. Οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο… Και δεν φτάνει που μας λένε ψέματα επιμένουν να πανηγυρίζουν γι’ αυτά… 

Και αφού κάποιοι εξ αυτών λένε πως δεν γίνεται αλλιώς γιατί απλά δεν κάθονται σπίτι τους, αφού δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα. Γιατί μένουν και επιμένουν να μας κοροϊδεύουν; (ρητορική η απορία). 

Κλείνοντας θα αναφέρω την καινούρια δικαιολογία που μας αραδιάζουν τα «φυντάνια» μας σχετικά με το μήνυμα της κάλπης. «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο κόσμος επιθυμεί εδώ και τώρα εκλογές… Αυτό που προκύπτει είναι πως θέλει συναίνεση και επιτάχυνση των πολιτικών της κυβέρνησης». 

Έτσι τους βολεύει να λένε λόγω του ανασχηματισμού που δεν τους ζήτησε κανείς να κάνουν, έτσι λένε… Έτσι πρέπει να λένε την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να… αναστηθούν πολιτικά νεκροί για να μας… σώσουν από αυτά που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει για να φτάσουμε έως εδώ…. Ψεύτικα λόγια, πάλι, πάλι, πάλι, πάλι, πάλι και πάλι 

Όταν η Κοροϊδία μετατρέπεται σε Χαράτσι

Γράφει ένας αθεράπευτα ρομαντικός


hellasforce.com

Επείγουσα μεταφορά νεογνού από την Κω στο Ηράκλειο

Επείγουσα μεταφορά νεογνού από την Κω στο Ηράκλειο

Το νεογέννητο βρέφος βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα

Ένα νεογνό μόλις 16 ωρών, μετέφερε από την Κω στο Ηράκλειο ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το νεογέννητο αγοράκι βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. 

Η αεροδιακομιδή του νεογνού έγινε έπειτα από αίτημα του ΕΚΑΒ. 

Έλληνα πιλότος: Σας ψεκάζουν σαν κατσαρίδες!Ένας Έλληνας πιλότος μιλά για τους περιβόητους αεροψεκασμούς με χημικά! Τελικά μας ψεκάζουν ή όχι;Τι λέει ο Έλληνας πιλότος.... 
Τι προκαλούν οι ψεκασμοί που γίνονται και για ποιον λόγο τους κάνουν....

Πόσο συχνά μας ψεκάζουν και από πότε;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας…


Κάτοικοι της Παραλίας Κατερίνης έκαναν έγγραφη υπογεγραμμένη διαμαρτυρία στο Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "ο Άργος"

Είμαστε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της παραλίας με την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα. Έχω πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο στους αρμόδιους τους εξήγησα το πρόβλημα με τα σκυλιά που τα παράτησαν στην παραλία. Είναι νηστικά, αγριεύουν λόγω πείνας Η απάντηση τους ήταν θα θα θα...λόγια - λόγια Αδιαφορία.. κοροϊδεύουν.. εγώ προσωπικά ταΐζω όσο μπορώ που αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνουν αυτοί που παράτησαν τα σκυλιά και τα αφήνουν νηστικά. Τα παίρνουν από το κυνοκομείο και τα σκορπάν από εδώ και από εκεί. Και εκεί δεν είναι καλύτερα από τη στιγμή που λειτουργεί χωρίς άδεια λόγο ακαταλληλότητας είναι παράνομοι δεν συμμορφώνονται. Προσπαθούν με ένα γιατρό να εξυπηρετούν 130 ζώα. Ήταν και 180 ενώ ο νόμος λέει ανά 50 ζώα ένα γιατρό. Προσωπικά έψαξα ενδιαφέρθηκα να μάθω γιατί τόσο πολύ αδιαφορούν για τα αδέσποτα ενώ είναι υποχρεωμένοι να τα ταΐζουν να τα γιατρεύουν να τα προσέχουν; αυτοί είναι ανίκανοι σε όλα Αφού δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούνε στις ανάγκες των ζώων ολόκληρος Δήμος ντροπή τους. Αναρωτιόμαστε γιατί κρατάνε την τύχη των ζώων στα χέρια τους και δεν τα δίνουν στους φιλόζωους όπως τα είχαν παλαιότερα επί 7 χρόνια και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Ακολουθούν υπογραφές

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "ο Άργος"
Animal Welfare Union of Katerini "Argos"


Kresnas 1
Katerini, 60100
Pieria
GREECE

Πρόσκληση σε ομιλία Αθ. Χαρίση

Επιχείρηση διάσωσης Αυστριακού ορειβάτη

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του  

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης Αυστριακού ορειβάτη, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από τον υπεύθυνο του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός», ο οποίος άμεσα, μαζί με άλλους τρεις εθελοντές ορειβάτες, μετέβη στην περιοχή Σκάλα στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.700 μ, όπου εντόπισε τον αυστριακό και του παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες.

Παράλληλα, η Κεντρική Διοίκηση της Ε.Ο.Δ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το ΕΚΑΒ, παρέχοντας τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη μεταξύ της ομάδας των ορειβατών που συνοδεύουν τον αυστριακό και των γιατρών.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη γίνει αίτημα διάθεσης αεροπορικού μέσου, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο είναι ευμετάβλητες.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη προσπάθεια μετακίνησης του ορειβάτη με ειδικού τύπου φορείο από τα 2.700 μ. στα 2.300 μ., όπου οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες, για να παραληφθεί από ελικόπτερο.

Την Τετάρτη παίζουμε για την μικρή Ευαγγελία και σας περιμένουμε

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, επίλεκτοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της περιοχής μας (και όχι μόνο),


 θα δώσουν μεταξύ τους φιλικό αγώνα-επίδειξη ποδοσφαίρου, από τον οποίο ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Η νίκη της μικρής Ευαγγελίας. 

Κατερινιώτες ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ομάδες εκτός Πιερίας, θα δώσουν το παρόν στο Ά ΔΑΚ της πόλης μας (γήπεδο Πιερικού) σε ένα αθλητικό ραντεβού απο το οποίο δε θα πρέπει να λείψει κανείς.

Σας περιμένουμε...

43ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Η γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού ξεκινάει στην Πιερία 6 Ιουλίου. Το πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2014 
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ
Ιούλιος – Αύγουστος

Εκθέσεις Τιμώμενων Χωρών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μείνε! Η Αρκαδία ως θέμα στη χαρακτική μεταξύ 1490 και 1830
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Trier.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Gustav Klimt Πρωτοπόρος του Μοντερνισμού-150ή επέτειος από την γέννησή του.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Έκθεση αυθεντικών φωτογραφιών του Μουσείου φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τη συλλογή του Fred Boissonas (1958-1946).

ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

                                                                                                egerssi@otenet.gr
                                                                                              twitter: @egerssi

            Όταν σε ένα ομαδικό άθλημα μια ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους ίδιους ή και λιγότερους βαθμούς από την προηγούμενη χρονιά, αυτό το πρωτάθλημα δεν έχει την ίδια αξία; Όταν ένας αθλητής κατακτήσει σε μια Ολυμπιάδα την πρώτη θέση αλλά δεν κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ, αυτή η πρώτη θέση δεν έχει την ίδια αξία ή και μεγαλύτερη από εκείνον τον αθλητή που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά το δημιούργησε σε υποδεέστερους αγώνες;   
            Στις πρόσφατες ευρωεκλογές λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε ποσοστό ελαφρώς μικρότερο (26,58%) από ότι στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 (26,89%). Όμως, με μια μικρή διαφορά! Στις εκλογές του 2012 ήταν δεύτερο κόμμα, ενώ σ΄ αυτές τις εκλογές κατέλαβε την πρώτη θέση με μια σημαντική διαφορά από τη ΝΔ 3,73 ποσοστιαίων μονάδων. Επίσης, στις εκλογές του 2012 η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρότερη, δηλαδή 2,77%.  
            Έτσι, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα με νωπή λαϊκή εντολή, έχει το δικαίωμα να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, καταθέτοντας τις απόψεις και τις θέσεις του, ακόμη – ακόμη και να αμφισβητήσει την παρούσα κυβέρνηση πως δεν μπορεί να νομοθετεί πλέον, αφού απώλεσε την δεδηλωμένη πλειοψηφία;   
            Ναι πιστεύω, πως έχει αυτό το δικαίωμα και ορθώς έπραξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τον κ. Παπούλια, αμέσως την επομένη των εκλογών! Αυτό όμως, που δεν κατάλαβα, ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βγάζοντας αφρούς από το στόμα, κατήγγειλε αυτή την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, ως κραυγαλέα αντισυνταγματική πράξη και μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής, ζητεί εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ύπαρξη “προφανούς δυσαρμονίας” μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλή, όπως έχει προκύψει τον Ιούνιο του 2012». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα έπραττε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το εκλογικό ποσοστό; Είναι δυνατόν να γίνεται διαφορετικά η ανάγνωση του ίδιου κειμένου; Αλλά, ποιος τελικά είναι ο κ. Βενιζέλος που το παίζει καθημερινώς χαλίφης στη θέση του χαλίφη; Είναι ο Πρόεδρος που πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων εκλογικών ποσοστών που πολλάκις άγγιζαν το 50% και σήμερα το ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει της στήριξης μόνο του 8,02% του λαού μας, όταν στις εκλογές του 2012 είχε καταγράψει ποσοστό 12,28%. Δηλαδή, απώλεσε μέσα σε δυο χρόνια ποσοστό της τάξεως του 4,26%. Σήμερα είναι το τέταρτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού μας (τρίτη η Χρυσή Αυγή), όταν το 2012 ήταν τρίτο κόμμα. Αυτός λοιπόν, ο καταστροφικός πολιτικός αρχηγός, για το κόμμα του αλλά και για την πατρίδα μας, αφού αποτελεί το δεκανίκι της ΝΔ στην συγκυβέρνηση της χώρας, τολμά και μιλά για αντισυνταγματικότητα της επίσκεψης Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τολμά και μιλάει αυτός για αντισυνταγματικότητα, που:
  • Θέσπισε, ως εισηγητής, το περιβόητο άρθρο 86 του Ν.3126/2003, πιο γνωστού ως νόμου περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά υπουργών για αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έτσι, εξασφάλισε το ακαταδίωκτο των υπουργών αλλά και των συνεργατών τους, σε τέλεση πλημμεληματικών ή κακουργηματικών πράξεων κατά του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, θέσπισε το άρθρο 3, όπου αδικήματα που τέλεσε υπουργός, παραγράφονται “με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης”. Η διάρκεια παραγραφής μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να είναι μόλις δυο χρόνια. Έτσι, αυτός ο άθλιος πολιτικός που μας διαφεντεύει ακόμη και σήμερα, κουνώντας μας επιδεκτικά το δάκτυλο, δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να απαλλάσσονται των συνεπειών του Νόμου, παρ΄ότι έχουν τελέσει κακουργηματικές πράξεις, και αυτό ισχύει αντίθετα από ότι ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.
  • Αμνήστευσε τον εαυτό του με νομοθεσία που πέρασε για το σκάνδαλο της Proton Bank, με την κατάθεση διαθεσίμων του Δημοσίου σε τράπεζες προς διασφάλιση της “ευστάθειας” του τραπεζικού συστήματος.
  • Εμπνεύστηκε τη συμφωνία παραλαβής του ελαττωματικού υποβρύχιου “Παπανικολής”, μεταξύ του Δημοσίου και της ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αυτή η συμφωνία ενσωματώθηκε στο Ν.3885/2010 που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, κατέστη αδύνατη η ποινική του δίωξη καθώς και των υπολοίπων εμπλεκόμενων υπουργών. Δηλαδή, του δόθηκε άφεση αμαρτιών για τα ποινικά του αδικήματα. Με την απόρριψη δε, της προ καιρού πρότασης μομφής κατά του προσώπου του, από την Ολομέλεια της Βουλής, εισέπραξε και την πολιτική άφεση αμαρτιών.    
  • Τσαλαπάτησε το Σύνταγμα ψηφίζοντας όλα τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις μέσω των οποίων παραχωρήθηκαν στους δανειστές μας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και φτωχοποιήθηκε ο λαός μας, μέχρι σημείου, όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης να ομιλούν για Γενοκτονία των Ελλήνων, που όμοιο παράδειγμα δεν καταγράφεται στην Παγκόσμια Ιστορία.     
         Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που βάλθηκε να μας σπάει καθημερινά τα νεύρα με τις συνεχείς προκλητικές παρεμβάσεις του. Είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, που απολαμβάνει υπέροχα γηρατειά, ζώντας πλουσιοπάροχα και έχοντας όλες τις ανέσεις του. Αυτός λοιπόν, ο προκλητικός προνομιούχος γέροντας, υπήρξε προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός σε πολλά υπουργεία επί ημερών παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο αμοραλιστής γέροντας, συμμετείχε επί δεκαετίες στο μεγάλο φαγοπότι της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά και τα τελευταία χρόνια στην φτωχοποίηση του λαού μας και στην υποβάθμιση της χώρας ως ισότιμου εταίρου της ΕΕ, υπογράφοντας ως ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας, όλα τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις!
         Αυτός ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας, μιλάει όποτε θέλει και για όποιο θέμα θέλει. Έτσι, στην προχθεσινή συνάντηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που τον ενόχλησε από όλα όσα του ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ήταν η εξάπλωση του φασισμού στην Ευρώπη: «Κοιτάξτε, η ανησυχία μου είναι η έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός». 
         Βέβαια, αυτό είναι για τον κ. Παπούλια το πλέον σημαντικό γεγονός. Δεν είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας. Δεν είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Δεν είναι τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που είναι στην ανεργία. Δεν είναι η συνεχώς αυξανόμενη μετανάστευση των νέων μας. Δεν είναι οι Εθνικές τραγωδίες που βρίσκονται προ των πυλών, λόγω της αναισθησίας και του ωχαδερφισμού όλων των κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι σήμερα!
         Αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιος φταίει για την έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη; Δεν φταίνε όλες οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των μελών-κρατών της ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια μετέτρεψαν την ΕΕ από την Ένωση των κρατών-Εθνών, σε μια ΕΕ του κερδοσκοπικού κεφαλαίου και των τραπεζιτών-τοκογλύφων;
         Κλείνοντας, να επισημάνω πως αυτός ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας, σιωπά όποτε πράγματι θεωρεί πως πρέπει να σιωπήσει, αφού προφανώς βρίσκεται σε συντεταγμένη εντολών. Όπως, επί παραδείγματι, όταν στις 12 Δεκεμβρίου 2004, όταν η τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, κ. Μπενάκη προσφωνώντας από χειρογράφου τον κ. Παπούλια για την ανάληψη των Προεδρικών του καθηκόντων είπε μεταξύ των άλλων: « … Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη…τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές…η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».

         Συνεπώς, τα όσα είπε το 2004 η κ. Μπενάκη, ως άλλη Πυθία, επαληθεύονται με απόλυτη ακρίβεια στις ημέρες μας! Τυχαίο; Δε νομίζω! Όπως όμως και να έχει η ημέρα αυτή θα χαρακτηρισθεί, ως αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό!!! 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz33SNVJw51

Ενας άνδρας αυτοκτόνησε στις γραμμές του τρένου

 
Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του ένας άντρας που έπεσε στις γραμμές λίγο πριν περάσει η αμαξοστοιχία Πέφτοντας στις γραμμές του τρένου..
αυτοκτόνησε το βράδυ της Κυριακής, ένας άντρας στην περιοχή Μέση Ημαθίας, λίγο έξω από την Βέροια.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr ο άτυχος άντρας ήταν μεσήλικας και έπεσε στις γραμμές, χωρίς ο οδηγός της αμαξοστοιχίας 3744 (Έδεσσα - Θεσσαλονίκη) να προλάβει να την ακινητοποιήσει.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται ξεκάθαρα για αυτοκτονία, καθώς βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του συμβάντος το όχημα του αυτόχειρα, όπου είχε αφήσει σημείωμα με το οποίο υποδείκνυε το μέρος που άφησε επιστολή.

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Κατερίνα Νικολαΐδου για το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 2 Ιουνίου 2014


        

        Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Νικολαϊδου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται  όταν η πίστη στις δυνάμεις μας και η θέληση είναι ισχυρή, το αγωνιστικό φρόνημα είναι  υψηλό και η σωστή  προετοιμασία με μεθοδικότητα, σχεδιασμό  και στήριξη που παρείχε αδιάλειπτα ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης-εκφράζοντας παράλληλα και τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.ΚΑΤ.-  συνέβαλαν στην ανάδειξη του ταλέντου της Κατερίνας Νικολαϊδου και στην  κατάκτηση της κορυφής, ως επιστέγασμα της σκληρής προπόνησης και της  ακατάπαυστης προσπάθειας που καταβάλει με θυσίες και κόπο αλλά και με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες.


Εύχομαι από καρδιάς να είναι γερή και δυνατή και να συνεχίζει με το ίδιο πάθος, αγάπη και προσήλωση την ανοδική και επιτυχημένη πορεία που διαγράφει στο χώρο του αθλητισμού. Οι Πιεριείς  με υπερηφάνεια και συγκίνηση καμαρώνουμε και θαυμάζουμε για τις κατακτήσεις  της,  που ευχόμαστε να έχουν συνέχεια, αποτελώντας πρότυπο για τη νεολαία και αναμφισβήτητα την  καλύτερη προβολή για τον τόπο μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου
Κατάργηση Ερασιτεχνικής Άδειας Αλιείας (ατομικής και σκάφους)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Κατερίνη     30-05-2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                           

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ


                                                                           
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η            Το Τμήμα Αλιείας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Ν. 4256/2014, αρθ. 14, παράγραφος 2, καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας (ατομική και σκάφους). Επισημαίνεται, όμως, ότι οι ερασιτέχνες αλιείς οφείλουν να γνωρίζουν και να συμμορφώνονται με την αλιευτική νομοθεσία (εθνική και ενωσιακή) και κυρίως με τα παρακάτω:
1.      Τα επιτρεπόμενα αλιευτικά εργαλεία, είναι: α) τα παραγάδια μέχρι 150 αγκίστρια ανά ερασιτέχνη, β) οι παγίδες, μέχρι δύο (2) ανά ερασιτέχνη και με μάτι πλευράς άνω των 40 χιλιοστών, γ) το πεζόβολο, με διάμετρο μικρότερη από 10 μέτρα και με μάτι πλευράς άνω των 30 χιλιοστών και δ) απόχη, καμάκι χεριού και αγκιστρωτά εργαλεία (Π.Δ. 373/1985, ΚΑΝ (ΕΚ) 1967/2006).
2.      Η επιτρεπόμενη ποσότητα ανά σκάφος ή ανά αλιέα από ξηρά για ψάρια ή κεφαλόποδα δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρία (3) κιλά στο Θερμαϊκό Κόλπο (Π.Δ. 68/2009).
3.      Στο Θερμαϊκό Κόλπο απαγορεύονται η χρήση άκαμπτων κυλινδροειδών θαλάμων με άνοιγμα (κιούπια), η αλιεία με ψαροντούφεκο και η αλιεία με καμάκι με ή χωρίς φως (Π.Δ. 68/2009).
4.      Απαγορεύεται η αλιεία οστράκων  από ερασιτέχνες αλιείς (Π.Δ. 86/1998).
5.      Επιτρέπεται η αλιεία ζωντανών δολωμάτων σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 109/2002 (επιτρεπόμενα είδη, μεγέθη οργανισμών, εργαλεία και επιτρεπόμενες περίοδοι αλιείας και ποσότητες αλιεύματος).
6.      Τα επιτρεπόμενα μεγέθη των αλιευμένων υδρόβιων οργανισμών είναι σύμφωνα με το Παράρτημα III του ΚΑΝ (ΕΚ) 1967/2006, το Π.Δ. 65/2014 (χταπόδι) και το Π.Δ. 65/2014 (αχινός).
7.      Τα μεγάλα πελαγικά είδη (ερυθρός τόνος, μακρύπτερος τόνος, ξιφίας) αλιεύονται ΜΟΝΟ από επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη με ειδική άδεια αλιείας και ΟΧΙ αλλιώς (Υ.Α. 5088/78168/2013).
8.      Απαγορεύεται η αλιεία διαφόρων ειδών καρχαριών (ΚΑΝ (ΕΚ) 53/2010).


                 


                                                                                                             Μ.Ε.Π.
                                                                                          Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ                                                                                           ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΙΤΣΙΟΥΗ Κλεψύδρα Γύρισε


Μια εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές. Όλοι, μα όλοι νικητές!! Κόμματα και Αποκόμματα, δημοσκόποι, αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, και πολιτικάντηδες, στη τηλεόραση και στα μέσα διαδικτύου, καταγράφονται ως νικητές, διατυμπανίζοντας τη «νίκη» τους αλλά ταυτόχρονα, βγάζοντας και τα εσώψυχά τους, χωρίς ίχνος ντροπής.
Τελικά, ποιός είναι ο νικητής; Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα, που θα βοηθούσαν να παρακάμψουμε, όλους και όλα τα παραπάνω και να δούμε την εικόνα του πραγματικού νικητή και όχι αυτή, που θέλουν να μας υποδείξουν;
Ως 1ο στοιχείο, θα μπορούσε να θεωρηθεί, η αντίδραση όλων των προαναφερομένων προεκλογικά, μετεκλογικά και κυρίως, με την έναρξη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Σκεπτόμενοι, προβληματισμένοι και χλωμοί στην εμφάνισή τους, με το πρόσχημα, ότι «μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό» (Δλδ να αντρέπονται οι μαθηματικές θεωρίες δημοσκόπησης), καταδεικνύουν τον νικητή, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως, «πρόβλημα» και «ανησυχία». Αντίδραση, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ίσως συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Αντίδραση, που επίσης κατέδειξε, έναν ολόκληρο αγώνα που διεξήχθη προεκλογικά, ώστε ο νικητής να μην ξεπεράσει το 10%, και το πέτυχαν, χρησιμοποιώντας, κάθε είδους μέσον θεμιτό και ενδεχομένως αθέμιτο (ήδη έχουν καταγραφεί και μάλιστα από υποψήφιο και τώρα περιφερειάρχη, που το αναγνώρισε ότι λειτούργησε αθέμιτα). Μην προτρέχει το μυαλό μας σε....νοθείες!! Ποτέ στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος δεν υπήρξε νοθεία.....ή μήπως το αντίθετο; «Πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο».
Ως 2ο στοιχείο επίσης, θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την βεβιασμένη ενέργεια και γεμάτη έξαρση, ίσως και επιπόλαιη, επίσκεψη του κ΄Τσίπρα στο πρόεδρο της Δημοκρατίας κ΄Παπούλια. Εκεί, παρουσία των δημοσιογράφων, η κεντρική ιδέα του λόγου του κ΄Τσίπρα ήταν, «η όμορφη ημέρα που ξημέρωσε» και την ελπίδα ότι, και οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι το ίδιο, ως αποτέλεσμα των εκλογών. Από την άλλη πλευρά, ο κ΄Πρόεδρος, με την απάντηση που έδωσε, θα έλεγε κάποιος, ότι προσπάθησε να συνεφέρει τον κ΄Τσίπρα, να τον «προσγειώσει», στην πραγματικότητα. Ενδότερα και χωρίς δημοσιογράφους, μεταξύ τους πλέον, ο κ΄ Παπούλιας πιθανόν, να εκδήλωσε ακόμα ποιό ανοικτά και την ανησυχία του, με μια πιθανή ερώτηση: «Θα προλάβω να παραδώσω στο κ΄ Κουβέλη;». Σίγουρα, και εφόσον τέθηκε η ερώτηση αυτή, η πιθανή καθησυχαστική απάντηση, θα δόθηκε από την επίσκεψη των Κυβερνόντων, που θα συμπεριλάμβανε μεταξύ των άλλων, φράσεις όπως « μην ανησυχείτε για τα επόμενα 2 χρόνια ....Έχουμε βάθος 5ετίας!! Σίγουρα για τα επόμενα 2 χρόνια, δεν μας κουνάει κανείς».
Τέλος το 3ο στοιχείο, είναι το εκλογικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε, σε όλη την Ευρώπη, με προεξέχουσα την Γαλλία και την Αγγλία, που αν μη τι άλλο, πριμοδοτεί τα παραπάνω δύο προαναφερόμενα στοιχεία.
Από τα τρία στοιχεία, το εύλογο συμπέρασμα είναι, να σκιαγραφείται ο ΝΙΚΗΤΗΣ αλλά και ότι η ΚΛΕΨΥΔΡΑ γύρισε. Και δεν γύρισε, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. ΑΝΑΠΟΔΟΓΎΡΙΣΕ !!. Άρχισε να χρονομετρά αντίστροφα δίνοντας σαν εικόνα, ότι άρχισε το τέλος της Μεταπολίτευσης.
Πόσοι «κόκκοι» όμως είναι συσσωρευμένοι, που θα απεικονίσουν το χρόνο που θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία ;
Σε αυτό το ερώτημα, μια ενδεχόμενη απάντηση «κρύβεται», σε μια από τις διακαναλικές συνεντεύξεις, που δόθηκαν προεκλογικά, όπου μεταξύ όλων των άλλων, ακούγεται η φράση «θέλει ακόμα χρόνια για να πιάσουμε οροφή». Δίχνει κατά κάποιο τρόπο το χρονικό διάστημα.
Έχοντας ως δεδομένο ότι η Κλεψύδρα αναποδογύρισε, στο εγγύς μέλλον και ίσως σε βάθος 5ετίας, θα βρούμε τουλάχιστον δύο γεγονότα μπροστά μας, που θα διαταράξουν το πολιτικό σκηνικό αλλά και εμάς τους ίδιους προσωπικά, ίσως και τα ποιό ανώδυνα, όπως:
- Η πιθανή έξαρση της διαφθοράς σε επίπεδα περιφερειών και όχι μόνο.
- Η σίγουρη έξαρση, από όλα τα κόμματα και αποκόμματα, της «Θεωρίας της κότας» προς τον ΝΙΚΗΤΗ. Αν τρέξω θα χάσω το «πολυπόθητο γεγονός». Αν σταματήσω, θα μου πουν ότι ασκώ το «αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου». Αν σκοντάψω, δεν θα με κατηγορήσουν, αλλά δεν θα χάσω και το «πολυπόθητο γεγονός».

Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο Κούγκι Σουλίου ο Βουλευτής Αχαίας Γιώργος Νταβρής


ΤΡΑΓΙΚΟ: Τρία παιδιά έχασαν τις ζωές τους για... 75 σεντς!

Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια τριών παιδιών να πάρουν μερικά σεντς που έπεσαν μέσα σε πηγάδι στη βορειοδυτική επαρχία Σιέμ Ρεάπ της Καμπότζης...

Τρία αδέρφια, ηλικίας 11, 13 και 15 ετών πέθαναν από ασφυξία όταν κατέβηκαν σε πηγάδι για να πάρουν 75 σεντς που είχαν πέσει από τον πατέρα τους όταν εκείνος πήγε να πάρει νερό.

«Ο αδερφός μου πίστεψε ότι το ποσό αυτό ήταν τεράστιο για φτωχούς ανθρώπους όπως εμείς» δήλωσε η μεγάλη αδερφή των τριών παιδιών.

Μαζί τους σκοτώθηκαν τέσσερις γείτονες που προφανώς επιχείρησαν να βοηθήσουν τα παιδιά, όταν αυτά βρέθηκαν στον πάτο του βάθους 5 μέτρων πηγάδι.

22χρονη στην Πάτρα ήπιε το σιρόπι του βιασμού

Πηγή:  ~ NEWSCITY1

Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε 22χρονη κοπέλα από την Πάτρα, κόρη γνωστής οικογένειας της πόλης που εντοπίστηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Αγυιάς να περιφέρεται 
χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τι της έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα το βράδυ της Παρασκευής είχε πάει σε ένα πάρτι σε μπαράκι στο κέντρο της Πάτρας μαζί με την παρέα της για να διασκεδάσει.

εκδοχή εκδοχή είναι ότι η 22χρονη μετά από το πάρτι πήγε σε σπίτι νεαρών που γνώρισε εκεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει τι συνέβη μετά.

Η κοπέλα βρέθηκε σε άθλια κατάσταση και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς της που όταν την είδαν διαπίστωσαν ότι δεν θυμάται τίποτα.

Την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί συνέστησαν να υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις για να δουν τι συνέβη.

Αυτό που υποψιάζονται είναι ότι κάποιος ή κάποιοι έριξαν στο ποτό της κοπέλας μια ουσία, γνωστή ως το «σιρόπι του βιασμού» που έχει την ιδιότητα να μειώνει τη δυνατότητα σκέψης και αντίδρασης στα άτομα που θα το πιουν.

Πρόκειται για ένα υγρό που περιέχει τν ουσία GBL, η οποία χρησιμοποιείται από επίδοξους βιαστές.

Το υγρό αυτό είναι άχρωμο και άοσμο και δν μπορεί να γίνει αντιληπτό από το θύμα, ενώ προκαλεί ζαλάδα, απώλεια μνήμης και αναστολή των αντιστάσεων.

Μάλιστα κυκλοφορεί νόμιμα στην αγορά, αφού χρησιμοποιείται στον καθαρισμό εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Πάντως οι γονείς της 22χρονης δεν έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, για να μην προκληθεί σάλος στην τοπική κοινωνία.

Η Έλενα Παπαβασιλείου με μπραζίλιαν και ανυπέρβλητο μπούστο


Εντάξει δε λέμε, καλή η Εριέττα Κούρκουλου, καλή η Καινούργιου, καλή η Φουρέιρα, αλλά σαν την Έλενα Παπαβασιλείου δεν έχει. Γι΄αυτό το να την δούμε στην παραλία ήταν το higlight της έναρξης του 
καλοκαιριού. Και ο τίτλος μας δεν είναι καθόλου υπερβολικός. Ίσα ίσα που είναι κατώτερος του θεάματος.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού ΟΚ προσφέρει ένα θέαμα χάρμα ιδέσθαι, αφού πέτυχε την Έλενα Παπαβασιλείου στο Grand Resort Lagonissi να κάνει τα μπάνια της κ ήταν σαφής για τις προθέσεις της φέτος το καλοκαίρι: θα μας στείλει στο τρελοκομείο. Με μπραζίλιαν μαγιό, που στο πάνω μέρος θυμίζει το μαντήλι των καουμπόυδων, και μπούστο-μπόμπα θα κολλήσουμε τα μάτια μας πάνω της. 

Ο Σόιμπλε θέλει να πιει και άλλο αίμα!

Ο Σόιμπλε θέλει να πιει και άλλο αίμα!

Απαιτεί νέο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα και απειλεί ότι θα μας διώξει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε νέο προκλητικό και ωμό εκβιασμό για να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι προτεκτοράτο των ξένων τοκογλύφων και οι Ελληνες οι δουλοπάροικοι της γερμανικής κυριαρχίας προχωρούν οι δανειστές.
Μια βδομάδα μόλις μετά τις ευρωεκλογές όπου η λαοί της Ένωσης, έστειλαν το ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής της σκληρής πολιτικής λιτότητας, ο Σόιμπλε συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ανασύρει από τα συρτάρια του, τα βρώμικα σχέδια ότι δήθεν θα μας πετάξει έξω από το ευρώ. Ξεχνά όμως ότι δεν είναι δική του επιλογή το αν εμείς θα φύγουμε ή θα μείνουμε στο νόμισμα. Αυτό θα το αποφασίσουμε μόνοι μας και δεν χρειαζόμαστε κανέναν ξένο να μας κάνει υποδείξεις για το πώς θα ζήσουμε τις ζωές μας.
Στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε, δεν άρεσαν τα αποτελέσματα της κάλπης, γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι υπάρχει λαός που τους αντιστέκεται και που δεν θέλει να τον ορίζουν.
Δεν τους έφτασαν οι τεράστιες θυσίες και το αίμα που πληρώνουμε τόσα χρόνια για τα δανεικά που μας υποχρέωσαν να πάρουμε, αλλά θέλουν και άλλα.  Νέο μνημόνιο, με σκληρά μέτρα για να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο των ξένων τοκογλύφων.
Ο ίδιος ο Σόιμπλε, ξεχνώντας όσα έλεγε πριν τις ευρωεκλογές μας απείλησε ότι αν δεν κάνουμε αυτά που λέει θα μας πετάξει έξω από το ευρώ. Είπε δηλαδή ότι στις χώρες με κρίση οι μεταρρυθμίσεις είναι συνδεδεμένες με επιβαρύνσεις και σκληρά μέτρα  αλλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να περάσει αυτή τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων αν θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.
Ακόμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ζήτησε τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της τρόικας, τα νέα σκληρά μέτρα και τις επιβαρύνσεις. Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μας δώσει και άλλο δάνειο, μικρό αυτή τη φορά, για να εξασφαλίσει ότι η εξάρτηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.
 
Σε ό,τι αφορά το κούρεμα του χρέους, ο Σόιμπλε δεν είπε κουβέντα, αντίθετα αρκέστηκε να κάνει ευχολόγια για το 2022! « Το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με τις προβλέψεις της τρόικας θα φτάσει το 2022 ένα επίπεδο το οποίο θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει βιώσιμο.
Για το λόγο αυτό είναι πιθανό να χρειαστεί για άλλη μια φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση είναι η χώρα να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της τρόικας, όμως θα πρόκειται για πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με τα πρώτα δύο προγράμματα», είπε.

Παρέλυσαν τα πάντα λόγω ανασχηματισμού

Παρέλυσαν τα πάντα λόγω ανασχηματισμού
Δεν δουλεύει τίποτα στο κράτος και οι υπουργοί κάθονται και περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνο.
Έτοιμος  να βαρέσει διάλυση είναι ο κρατικός μηχανισμός, καθώς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν αφήσει εδώ και μέρες κάτω τα μολύβια, περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο και να μάθουν τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό.
Οι περισσότεροι υπουργοί γνωρίζουν καλά ότι δεν θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το μέλλον τους. Έτσι το κράτος ουσιαστικά έχει κατεβάσει ρολά, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός που να ενδιαφέρεται πραγματικά για τη λειτουργία του τομέα του.
Σαμαράς και Βενιζέλος αναζητούν τη  χρυσή τομή στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης.  Κλειδί για τις διεργασίες, είναι ουσιαστικά τρεις συγκεκριμένες και πολύ καθοριστικές θέσεις που αφορούν τη διαχείριση του οικονομικού προγράμματος όχι μόνο τώρα αλλά και τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για το υπουργείο Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και το νέο επίτροπο στην ΕΕ.
Ο Γιάννης Στουρνάρας θα πρέπει ήδη να θεωρείται παρελθόν από το ΥΠΟΙΚ και παρά το ότι θέλει σαν τρελός να μετακινηθεί στην ΤτΕ, η υπόθεση περιπλέκεται λόγω της αντίδρασης του Βενιζέλου που προτιμά να παραμείνει στη θέση του ο Προβόπουλος. Για το ίδιο το υπουργείο, στην αρχή ακούστηκε έντονα το όνομα του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, κ. Παπασταύρου, αλλά τελικά η υπόθεση κόλλησε καθώς ο Πρωθυπουργός τον θέλει κοντά του. Αντίθετα τις τελευταίες ώρες διακινείται σενάριο που θέλει τον ίδιο τον Σαμαρά να αναλαμβάνει το υπουργείο προκειμένου να δείξει ότι παίρνει την κατάσταση πάνω του και ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών.
Από την πλευρά του ο Βενιζέλος θα έβλεπε με πολύ καλό μάτι την μετακίνησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά η περίπτωσή του σκοντάφτει στις σθεναρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και στην ίδια την ΕΕ. 
Από κει και πέρα, εκτός κυβέρνησης θα μείνει πιθανότατα, ο υπουργός, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης ενώ πολύ πιθανή είναι η μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη σε άλλο υπουργείο παρά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ.  Αμετακίνητοι θα μείνουν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και πιθανότατα ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ έντονα ακούγεται για το Υγείας ο Χ. Σταϊκούρας. Ακόμα σχεδόν ειλημμένη είναι η απόφαση  μετακίνησης του Ν. Δένδια από το Προστασίας του Πολίτη, ενώ προς το υπουργείο Ναυτιλίας οδεύει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Από το ΠΑΣΟΚ, θέσεις στο νέο σχήμα διεκδικούν οι στενοί συνεργάτες του Βενιζέλου,  Πάρις Κουκουλόπουλος και Συλβάνα Ράπτη (που απέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής) και οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κυριάκος Πιερακάκης, Ανδρέας Λοβέρδος. Στο παιχνίδι έχει μπει και ο Βασίλης Οικονόμου που βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από τη ΔΗΜΑΡ.
Αξίζει να επισημανθεί ότι θα γίνουν προσπάθειες διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος πέρα και έξω από τα στενά πλαίσια της δικομματικής, σε πρόσωπα και στελέχη του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς.

"Βόμβα" Ιβάν! Ποια ομάδα "αγοράζει" και γιατί;

"Βόμβα" Ιβάν! Ποια ομάδα "αγοράζει" και γιατί;
Τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να ταράξει ο Σαββίδης! Πώς ετοιμάζεται να ...απλωθεί επιχειρηματικά και να δυναμώσει τον ΠΑΟΚ;

Προσπάθειες για να αποκτήσουν τον ΕΛΕΓΧΟ κάποιας ΠΑΕ στη βόρεια Ελλάδα κάνουν τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΟΚ!
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει ΕΝΤΟΛΗ στους άμεσους συνεργάτες του να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου ο Δικέφαλος να αποκτήσει -μία τουλάχιστον- "συνεργαζόμενη" ποδοσφαιρική ομάδα στο Βορρά.
Το αφεντικό του ΠΑΟΚ θέλει να έχει ένα σύλλογο με τον οποίο θα διατηρεί την ...άνεση να συνεργάζεται κυρίως σε αθλητικά θέματα. Στο επίπεδο ανταλλαγής παικτών, για παράδειγμα.
Ήδη έγινε μια πρώτη προσέγγιση στην ΠΑΕ Βέροια, ωστόσο η απάντηση από τον μεγαλομέτοχο της Βασίλισσας, Γιώργο Αρβανιτίδη, ήταν αρνητική, όπως έμαθε ο σκύλος.
Πλέον, οι άνθρωποι του Δικέφαλου έχουν ρίξει τα δίχτυα τους στη Δόξα Δράμας που και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Football League. Οι πληροφορίες του sportdog αναφέρουν ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεσα συμφωνία.
Για να καταλάβετε ποια θα είναι η "σχέση" των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ σκέφτεται σε πρώτη φάση να προτείνει στην ομάδα της Δόξας για προπονητή τον Γιώργο Γεωριάδη, που αναμένεται να αποχωρήσει από τον σύλλογο και θέλει να ακολουθήσει την καριέρα πρώτου προπονητή.
Τέτοιες κινήσεις, βεβαίως, δεν είναι καινούργιες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε, φυσικά, στο ευρωπαϊκό. Πολλές μεγάλες ομάδες συνηθίζουν και επιδιώκουν να έχουν ...καλές σχέσεις με μικρότερους συλλόγους και να συνεργάζονται σε επίπεδο μεταγραφών, δανεισμών ποδοσφαιριστών κ.λπ.

sportdog