To ενδεχόμενο τόσο οι ευρωεκλογές, όσο και οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές του Μαίου να μεταφερθούν τον Σεπτέμβριο, εξετάζει σοβαρά η ελληνική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Γερμανίδα καγκελάριο!
Ο λόγος που οι Σαμαράς-Βενιζέλος επιδιώκουν οι εκλογές να γίνουν μετά το καλοκαίρι είναι η διευθέτηση του χρέους σε συνδυασμό με την νέα θερινή σεζόν η οποία αναμένεται να προσελκύσει κοντά στα 20 εκατ. τουρίστες οι οποίοι θα έλθουν να μυλύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη μολυσμένο ελληνικό περιβάλλον.
Την ίδια στιγμή το Αιγαίο, όταν δεν ξεβράζει πτώματα μεταναστών είναι τίγκα στις σακούλες σκουπιδιών που πετάνε στη θάλασσα τόσο τα περίφημα κρουαζιερόπλοια όσο και τα πολεμικά πλοία. Όπου νάναι το Αιγαίο θα γίνει ένας απέραντο σκουπιδότοπος. Εδώ κάπου ανάμεσα στην Κρήτη και την Μάλτα οι Αμερικανοί θάβουν και τα πυρηνικά όπλα της Συρίας.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο επωφελής θα είναι ο τουρισμός μας για μια ακόμη χρονιά. Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά θα πείτε κάτω από το πρίσμα, ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας.
Πάμε παρακάτω τώρα. Ο Σαμαράς ξέρει πως αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος, η Ελλάδα πολύ σύντομα θα είναι υπό αλβανοτουρκική κυριαρχία με τις ευλογίες των Γερμανών. Το πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζουμε δεν είναι παρά μια πολλαπλάσια αύξηση του χρέους το οποίο έχει φθάσει πλέον σε δυσθεώρητα ύψη, που ούτε τολμάμε να το αντικρύσουμε.
Οι Βενιζέλος και Σαμαράς λοιπόν παρά την αλχημεία με τον σταυρό προτίμησης γνωρίζουν ότι οι πολίτες περιμένουν πως και πως τις κάλπες έτοιμοι να τους τουφεκίσουν.
Ήδη τα κονσερβοκούτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 5-7 μονάδες και η ψαλίδα ανοίγει.
Στην προσπάθειά τους να βρουν στήριξη στην απόφασή τους να αναβάλουν τις εκλογές του Μαίου προσέφυγαν στην Μέρκελ, η οποία συμφώνησε με την προυπόθεση
-Να βρείτε ένα πειστικό επιχείρημα τόσο για τους εταίρους σας στην Ε.Ε. όσο και για τους πολίτες σας...
(Ένας καταστροφικός σεισμός για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ένας πολύ έξυπνος λόγος για μετάθεση των εκλογών τον προσεχή Σεπτέμβριο)
Βέβαια ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν μπορούν να προκαλέσουν για την ώρα τουλάχιστο σεισμούς. Έχουν φθάσει μέχρι τις χημικές ουρές. Αναζητούν όμως απεγμωσμένα ένα δυνατό λόγο για την αναβολή των εκλογών του Μαίου. Θα μπορούσε αυτός ο λόγος να είναι ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με την δολοφονία κάποιου πολιτικού;
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Πάντως για την ώρα φαινομενικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάνε κανονικά για εκλογές τον Μάιο. Στη πορεία θα συμβεί κάτι «έκτακτο» που θα τις μεταθέσει το Σεπτέμβριο κι αυτό, κάτω από τις συνθήκες που θα "δημιουργηθούν", θα μοιάζει φυσιολογικό...

πηγη