ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

«Χορήγηση βεβαιώσεων για την έκδοση άδειας απόσταξης».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                                     
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 Ταχ. Δ/νση          : 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κώδικας     : 601 00                                                    
Πληροφορίες      : Αικ. Κρικέλη

Τηλέφωνο          : 2351-351-243

ΦΑΞ                   : 2351-351-111


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ανακοινώνεται ότι η χορήγηση βεβαιώσεων για την έκδοση άδειας απόσταξης θα γίνεται μόνο εφόσον οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλουν προηγουμένως ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συγκομιδής έτους 2014 . Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλλουν.
Η υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής γίνεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, www.minagric.gr, επιλέγοντας ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και ΣΥΝΔΕΣΗ.
Για τους παραγωγούς οι οποίοι κατέχουν ήδη λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. δεν απαιτείται νέα εγγραφή αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση στο σύστημα εφαρμογών, τον ίδιο κωδικό.
Αντίθετα οι παραγωγοί οι οποίοι δεν κατέχουν λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εγγραφή, ώστε να τους σταλεί στο e mail που δήλωσαν ο προσωπικός τους κωδικός με τον οποίο θα μπουν στην εφαρμογή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2351 351 243 της Υπηρεσίας μας.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Ε. Γεωργίου - Κίτσιου

ΟΙ … ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


     Αναπολώντας την ιστορική διαδρομή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πιερικού από την ίδρυσή της το έτος 1961 μέχρι ακόμα και τα τελευταία χρόνια, δε μπορεί να μη σταθεί κανείς με σεβασμό και δέος στην πληθώρα αξιόλογων και ικανών ποδοσφαιριστών που ανέδειξε η ομάδα της Κατερίνης. Ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν το μήλο της έριδας για τις μεγαλύτερες και κορυφαίες ομάδες των Ελληνικών εθνικών πρωταθλημάτων.
      Ο Πιερικός της δεκαετίας του ΄60 γοήτευε με την εμφάνισή του σε κάθε αγώνα της τότε Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Η πρώτη γενιά σημάδεψε την συνέχεια. Η ποδοσφαιρομάνα Πιερία αναδείκνυε διαρκώς αξιέπαινο δυναμικό παικτών και προκαλούσε το θαυμασμό των φιλάθλων της χώρας. Αλλά και το σημαντικότερο. Ο Πιερικός διοχέτευε και ενίσχυε ομάδες άλλων πόλεων από την πληθώρα των ταλέντων του.
      Περιζήτητα τα παιδιά του Πιερικού, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική ικανότητα τους, αλλά κυρίως για το ήθος και την ευπρέπεια που τα διακατείχε.
      Με αφορμή ένα πρόσφατο ποδοσφαιρικό τουρνουά που πραγματοποίησαν οι Βετεράνοι της Δράμας για την ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου αλληλεγγύης, η θύμηση γυρίζει κάποια χρόνια πριν όταν δύο Κατερινιώτες ποδοσφαιριστές του Πιερικού στήριξαν και σίγουρα αναβάθμισαν το Δραμινό ποδόσφαιρο.
      Ο Παναγιώτης Ιορδανίδης και ο Χαράλαμπος Παντελιάδης βασικοί και καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές της δεύτερης αξιοζήλευτης γενιάς αθλητών του Πιερικού που διέπρεπε στην μεγάλη κατηγορία, άλλαξαν σελίδα και … μετανάστευσαν στην Δράμα και στον Πανδραμαϊκό, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ομάδας που έβλεπε ισότιμα τους μεγάλους της εποχής και έπαψε να βρίσκεται στη σκιά της μεγάλης τότε Δόξας Δράμας.
      Οι … Δραμινοί της Κατερίνης αγαπήθηκαν και αγκαλιάσθηκαν από την Δραμινή και όχι μόνο φίλαθλη κοινωνία, τόσο για το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο, όσο και από το ήθος και την αξιοπρέπεια που τους διακρίνει. Και αν δεχθούμε ότι η υστεροφημία αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο για την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, η πρόσφατη παρουσία των δύο συντοπιτών μας στο τουρνουά των Βετεράνων της Δράμας επιβεβαιώθηκε από την αγάπη, το σεβασμό, την αναγνώριση και την εκτίμηση που αντίκρισαν ο Παναγιώτης και ο Χαράλαμπος από τους παλαιούς συμπαίκτες αλλά και τους φιλάθλους της Μακεδονικής πόλης. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο ίδιο τουρνουά, μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τους Κ. Νεστορίδη, Τ. Λουκανίδη, Λ. Κουϊρουκίδη, Γ. Κούδα και τους δικούς μας Νίκο Καλαμπάκα, Στάθη Παρουσιάδη και Σταύρο Διαμαντόπουλο.
      Ο Παναγιώτης Ιορδανίδης αγωνίσθηκε εκτός από τον Πιερικό, στην Καβάλα, στον Πανδραμαϊκό και τον Παναυπλιακό. Την περίοδο 1975-76 στο σημαντικό παιχνίδι Πιερικός-Παναθηναϊκός 0-0, οι πράσινοι ίσως ακόμα μακαρίζουν την τύχη τους από την εμφάνιση και το δοκάρι του Παναγιώτη.
      Ο Χαράλαμπος Παντελιάδης φόρεσε τη φανέλα του Πιερικού και του Πανδραμαϊκού.
      Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής του Πιερικού Χαράλαμπος Παντελιάδης τη χρονιά 1970-71 με περίτεχνη μπαλιά συμβάλει στο νικηφόρο 1-0 επί του Ολυμπιακού, αγώνας που σημάδεψε τη μνήμη του.
      Αντικρίζοντας την φωτογραφία της περιόδου 1975-76 μαζί με τον Μπάμπη και τον Γιώτη, διακρίνεται ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής του Πιερικού Λάκης Κοκτσίδης.

      Είναι επιβεβλημένο να θυμούνται οι παλαιοί και να πληροφορούνται οι νεότεροι. Ότι ο ιδρώτας που Μπάμπη και του Γιώτη δεν πήγε χαμένος. Το Πιερικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία  μπορούν να καμαρώνουν. 

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Πιερία


Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
καλεσμένος από κοινωνικές δομές αλληλεγγύης του τόπου μας
Δομές κοινωνικής οικονομίας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο πλαίσιο της συνεργατικότητας και με στόχο το καλύτερο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεών τους, θα φιλοξενήσουν για δύο ημέρες, 10 και 11 Οκτώβρη 2014 στο νομό μας, τον κύριο Farid Fernandez, πρέσβη της Βενεζουέλας στη χώρα μας.
Σκοπός της επίσκεψής του είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάδειξη της αλληλεγγύης ως αξιακό πεδίο επικοινωνίας.
Μετά από σειρά συναντήσεων κι επισκέψεων του κυρίου πρέσβη στο νομό και την πόλη μας, θα συναντηθούμε όλοι στην κεντρική εκδήλωση η οποία θα γίνει το Σάββατο 11 Οκτώβρη στο αμφιθέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης στις 18.30 το απόγευμα.(Εναλλακτικά, και αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, θα βρεθούμε στην πάνω αίθουσα της Εκάβης). Σε αυτήν την εκδήλωση θα γίνει σύντομη αυτοπαρουσίαση των τοπικών δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και θα κατατεθεί από τη μεριά του κυρίου πρέσβη η αντίστοιχη εμπειρία της δικής του χώρας. Μαζί μας θα είναι οι “Μελωδοί της Παράδοσης” με ελληνικούς ήχους και αρώματα. Τη βραδιά θα κλείσει μουσικό σχήμα από τη Βενεζουέλα.
Σας περιμένουμε όλες κι όλους για να γνωριστούμε καλύτερα και να πάμε λίγο πιο ψηλά τις ανθρώπινες αρετές κόντρα στον ατομικισμό, το φόβο και την απελπισία που γεννούν η κρίση και οι συνέπειές της.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Πρωτάθλημα μπάσκετ Β΄ εθνικής κατηγορίας – 1η αγωνιστικήΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου 


Ο αγώνας  θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00

Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειακού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρατάσιου Γεώργιο, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα και του Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Πιερίας κ. Κρίτογλου Αστέριου, στο 16ο Δημ. Σχ. Κατερίνης για θέματα Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης.

iPhone 6: Μετά τη θεωρία πως το νέο κινητό της Apple «λυγίζει», εμφανίστηκε και νέα: ότι «ξυρίζει» τους χρήστες...

Μετά το Bendgate, που «λύγισε» την Apple, ενεμφανίσθη και το Hairgate, κάνοντας την εταιρεία να «τραβάει τα μαλλιά της»...
Μετά το σάλο που προκλήθηκε διότι ορισμένοι χρήστες κατήγγειλαν πως το ολοκαίνουργιο iPhone 6 «λυγίζει» όταν ο χρήστης του το βάζει για παράδειγμα στην τσέπη του παντελονιού του, έρχεται τώρα στο φως ένα ακόμα «ατυχές» χαρακτηριστικό που μειώνει τη λάμψη του πολυδιαφημισμένου smartphone: ότι παγιδεύει τρίχες από τα μαλλιά ή τα γένια των χρηστών του οι οποίες τραβιούνται, βγαίνοντας από τη ρίζα...
Είναι μάλλον δύσκολο να κριθεί εάν υφίσταται στ' αλήθεια τέτοιο πρόβλημα, πάντως χρήστες του Twitter που δημιούργησαν την ετικέτα #hairgate έχουν προκαλέσει αρκετό θόρυβο στο Διαδίκτυο και μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δημοσιεύσουν τις μάλλον ασυνήθιστες «καταγγελίες» τους.
«Το σημείο στο iPhone 6 μου στο οποίο το αλουμίνιο συναντάει το γυαλί, πιάνει τα μαλλιά μου και μου τα τραβάει», έγραψε ένας.
Χρήστες του iPhone με τριχοφυία στο πρόσωπο με τη σειρά τους εξέφρασαν κι αυτοί παράπονα: τα γένια τους τραβιούνται όταν κάνουν ή δέχονται κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο, έγραψαν ορισμένοι από αυτούς.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Apple για να σχολιάσει το ζήτημα.
Ορισμένες εταιρείες δεν άργησαν να αντιληφθούν την μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάζεται για να κάνουν πνευματώδες marketing. Η Gillette Co. έσπευσε να κάνει μια ανάρτηση αυτού του είδους στο Twitter: «Το τηλέφωνό σας μπορεί να είναι εξυπνότερο από ποτέ, αλλά αφήστε το ξύρισμα στους ειδικούς»...
Πάντως πολλοί χρήστες του νέου κινητού αντιμετωπίζουν μάλλον με δυσπιστία τον σάλο που έχει δημιουργηθεί. Ένας πληροφορικός σχολίασε ότι έχει το νέο τηλέφωνο, διαβεβαιώνοντας πως «ούτε λυγίζει, ούτε τραβάει τις τρίχες» του. Άλλοι πάντως δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ένα καλό χωρατό: «συγχαρητήρια Apple, κατάφερες οι χίπστερ να ξυριστούν», έγραψε ένας...
Φ.Κ.