ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Μπέννυ Χίλλ των Συνταγματολόγων, ύπαρχος Τιτανικού... είναι ελεύθερος!

"όσο δεν προχωράει η συμφωνία τρώμε τις σάρκες μας"
(Μπέννυ Χίλλ των Συνταγματολόγων, ύπαρχος Τιτανικού)

Aυτό το τσογλάνι κυκλοφορεί ελεύθερο! Κι η πλάκα είναι ότι πλουτίζει -τον "νόμιμο" πλουτισμό κι όχι τις "προμήθειες"... με τα λεφτά του ελληνικού λαού!


Ένταξει ρε σύντροφοι, το καταλάβαμε


Εντολή από Βερολίνο: «Σκοτώστε» έως τον Ιούνιο τον ΤσίπραΟι δανειστές επιθυμούν να σύρουν την κυβέρνηση σε μια «επώδυνη» συμφωνία. καθώς επιδιώκουν να προλάβουν τις κάλπες σε Πορτογαλία και Ισπανία. Πώς ο Ελληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο
Η αγορά πολιτικού χρόνου, που με υψηλά ανταλλάγματα εξασφάλισε η κυβέρνηση με την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup, δεν οδήγησε στη χαλάρωση της θηλιάς γύρω από τη χώρα μας. Αντιθέτως, η πίεση μεγαλώνει διαρκώς με αποτέλεσμα, εκτός από τις αβεβαιότητες στην οικονομία, να παρατείνεται η γενικότερη ρευστότητα και να ……….
……….πιθανολογούνται εξελίξεις το προσεχές διάστημα. Ακόμη και το ενδεχόμενο νέας προσφυγής σε εκλογές ως τον Ιούνιο βρίσκεται στο τραπέζι, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Ηδη η ανακοίνωση του κ. Ντράγκι για την εξαίρεση της Ελλάδας από την αγορά ομολόγων δίνει, εν όψει και της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, ακόμη μια γεύση για το κλίμα ασφυξίας που αναπτύσσεται εις βάρος της Ελλάδας. Ολα δείχνουν ότι ύστερα από τις κινήσεις τακτικής που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες και την αισιοδοξία που δημιουργήθηκε η ελληνική κυβέρνηση ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερους συμβιβασμούς.
Πηγές που έχουν πρόσβαση στα παρασκήνια του Βερολίνου εξηγούσαν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι ο κ. Σόιμπλε με την τέχνη του σκακιστή έφερε την ελληνική πλευρά στο σημείο που επεδίωκε, έστω κι αν φάνηκε προς στιγμήν ότι ήταν εκείνος που υποχωρούσε. Η δέσμευση της Αθήνας σε μια συμφωνία -χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται από την παραμικρή εκταμίευση από τα οφειλόμενα και ανεξάρτητα από την ονοματολογία που συμφωνήθηκε- χρησιμοποιείται τώρα από τη γερμανική κυβέρνηση ως αφετηρία για την άσκηση νέων εκβιαστικών διλημμάτων. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα καλείται επί της ουσίας να επιλέξει μεταξύ της πλήρους συνθηκολόγησης και της πραγματικής σύγκρουσης.
Σε αυτή τη βάση το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει κατά τις πληροφορίες τις κινήσεις που θα κάνει από τη δική του πλευρά εντός των επόμενων 100 ημερών. Το κεντρικό ερώτημα είναι αν μπορεί να καταστεί εφικτή στο διάστημα αυτού του τετραμήνου μια νέα συμφωνία, η οποία θα σώζει τουλάχιστον τα προσχήματα για την ελληνική πλευρά, ή αν θα δρομολογηθούν άλλου τύπου εξελίξεις. Οταν πάντως ο κ. Τσίπρας έλεγε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα ότι «επιδιώκουν είτε να μας σύρουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα αμφίβολης ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης, κατά το παράδειγμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, είτε να μας ανατρέψουν και να τελειώνουν με όσα εμείς εκπροσωπούμε και τους φοβίζουν, είτε τέλος, όπως έγινε με τη Ν.Δ. του Σαμαρά, να μας ενσωματώσουν πλήρως στην πολιτική και τη λογική τους και να καταφέρουν έτσι στρατηγικό πλήγμα και στην Ελλάδα, που αντιστέκεται, και στην Ευρώπη, που λέει όχι στη λιτότητα», απευθυνόταν στο εξωτερικό έχοντας κατά νου τα σενάρια που εξυφαίνονται στο παρασκήνιο.
Η ρητορική
Στο πλαίσιο των επιδιώξεών της η γερμανική πλευρά φαίνεται να αναπροσαρμόζει και την τακτική της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι του Βερολίνου θα σταματήσουν τις λεκτικές προκλήσεις εις βάρος του ελληνικού λαού, έχοντας διαπιστώσει ότι αυτό ενισχύει τα αντιγερμανικά αισθήματα. Αντιθέτως, θα κάνουν ό,τι επιβάλλεται σε επίπεδο ρητορικής για να αμβλυνθεί αυτό το χάσμα, ενώ ταυτόχρονα θα επικεντρωθούν στις πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία για την τήρηση των δεσμεύσεων και των συμφωνιών. Στόχος τους είναι να προκληθεί ρήγμα στις σχέσεις της νέας κυβέρνησης με τα κοινωνικά στρώματα που τη στηρίζουν, ώστε να καταστεί ευκολότερη στη συνέχεια η χειραγώγηση των εξελίξεων.
Σε πιο πρακτικό επίπεδο, οι δανειστές θέλουν να σύρουν την ελληνική πλευρά σε μια νέα «επώδυνη» συμφωνία, άσχετα από το πώς θα ονομάζεται, το αργότερο έως τον Ιούνιο. Το παιχνίδι με τον χρόνο έχει τεράστια σημασία, καθώς τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ισπανία έρχονται εκλογές το φθινόπωρο. Ο Σόιμπλε θεωρεί ότι, αν κ. Τσίπρας έχει υποχρεωθεί να «προσκυνήσει» νωρίτερα, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία ειδικά των Podemos, που σε διαφορετική περίπτωση διεκδικούν την πρώτη θέση στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Αντιθέτως, ο Ελληνας πρωθυπουργός φαίνεται ότι ποντάρει πολύ στο ροκάνισμα του χρόνου. Η στρατηγική των καθυστερήσεων εκτιμάται ότι βοηθά στην αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών, αφού τον Μάιο μεσολαβούν και οι εκλογές -με τα δικά τους χαρακτηριστικά- στη Βρετανία. Η αναμέτρηση εμφανίζεται ήδη ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ήδη παρατηρείται μεγάλη ενίσχυση των ρευμάτων του ευρωσκεπτικισμού και της αμφισβήτησης. Το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, που προτείνει την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., εκτοξεύθηκε από το 3% των εκλογών του 2010 στο 27,5% και στην πρώτη θέση κατά τις τελευταίες ευρωεκλογές, μπήκε στη συνέχεια, μέσω δύο αναπληρωματικών εκλογών, για πρώτη φορά στη Βουλή και τώρα κινείται στο 15%.
Η προτίμηση στο βολικό Ποτάμι
Καθώς πλησιάζει λοιπόν η «ώρα μηδέν», για τον κ. Τσίπρα το στοίχημα αυτό έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά. Αν πετύχει, θα καταγραφεί εκείνος στην Ιστορία -και σε ηλικία μόλις 40 ετών- ως ο πρωταγωνιστής και διαμορφωτής της μεγάλης ανατροπής στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Τούτων δοθέντων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ασφυκτική κλιμάκωση των πιέσεων προς την ελληνική πλευρά με κάθε πρόσφορη -και όχι κατ’ ανάγκην θεαματική- τεχνική. Ορισμένοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι η μεθόδευση θα είναι τέτοια, που δεν θα αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών στην Αθήνα, πλην της πλήρους ευθυγράμμισης. Από την άλλη πλευρά όμως είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε δίκοπο μαχαίρι για την κυβέρνηση Τσίπρα στο εσωτερικό. Ηδη οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Και μπορεί με την Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη να υπάρχει, παρά τις συγκρούσεις, συμφωνία ότι δεν θα απειληθεί η κυβέρνηση, δεν ισχύει όμως το ίδιο για άλλες φυγόκεντρες εσωκομματικές δυνάμεις. Κατά συνέπεια, δεν θεωρείται απίθανο να δοκιμαστεί το προσεχές διάστημα ακόμη και η πλειοψηφία των 162 εδρών, που διαθέτει σήμερα η κυβέρνηση, αν χρειαστεί να περάσουν από τη Βουλή «δύσκολες» αποφάσεις, όπως π.χ. για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό ότι οι δανειστές θα προτιμούσαν να έχει διαφορετική σύνθεση το κυβερνητικό σχήμα και αντί των ΑΝ.ΕΛ. να συμμετέχει από τις υπάρχουσες δυνάμεις το Ποτάμι, που φροντίζει μάλιστα να καλλιεργεί και το έδαφος προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο αδίστακτος Σόιμπλε θέλει τον Γιάννη Στουρνάρα για «νέο Παπαδήμο»
Το ερώτημα που συνεχίζει να συζητείται πάντως είναι τι μπορεί να συμβεί αν τα πράγματα οδηγηθούν σε γενικότερο αδιέξοδο, μετά ή άνευ «πιστωτικού γεγονότος». Η μια επιλογή είναι να έρθει σε συμφωνία η νυν κυβέρνηση με το κόστος και τις πιθανές συνέπειες που θα έχει. Το δεύτερο σενάριο αφορά την περίπτωση που θα προκύψει όντως επανάληψη του «παραδείγματος της κυβέρνησης Παπαδήμου», παρ’ όλα όσα λέγονται σήμερα. Αυτή φαίνεται ότι είναι μια πολύ ισχυρή επιθυμία του Βερολίνου και του κ. Σόιμπλε προσωπικά. Κάποιοι έχουν ήδη ρίξει στην πολιτική αγορά και ως πιθανό επικεφαλής μιας τέτοιας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φροντίζει άλλωστε από τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να λειαίνει τις θέσεις του, διατηρώντας όμως ακέραια των εμπιστοσύνη των δανειστών. Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που εκτιμούν ότι, αναλόγως των εξελίξεων και των αποφάσεων της ελληνικής πλευράς, θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» χωρίς μνημονιακό πρόσημο, με άλλες συντεταγμένες και επικεφαλής αν όχι τον κ. Τσίπρα, άλλο πολιτικό πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής.
Η ακραία κίνηση
Η «διέξοδος» των νέων εκλογών (οι οποίες επισήμως αποκλείονται, επί του παρόντος, σε όλους τους τόνους) εξετάζεται από το κυβερνητικό επιτελείο περισσότερο ως ακραία κίνηση τακτικής ή και διαπραγματευτικής απάντησης απέναντι στις πιέσεις των δανειστών εν όψει του Ιουνίου. Κατά το σενάριο αυτό η κυβέρνηση, προτού υπογράψει οτιδήποτε και έχοντας θέσει επί τάπητος τις δικές της κόκκινες γραμμές, θα ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής, χωρίς να μπορεί ουδείς να την κατηγορήσει ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις της και αποδέχτηκε νέα Μνημόνια. Ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν ότι έτσι θα μπορέσουν να κερδίσουν στο εξωτερικό κι άλλο πολύτιμο χρόνο. Παράλληλα, η εσωστρέφεια στην οποία βυθίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση και η εξαΰλωση της Κεντροαριστεράς θα αποτελέσουν καταλυτικούς παράγοντες στο εσωτερικό για να αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπορέσει πια να προχωρήσει στην «επόμενη μέρα». Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο πάντως είναι, όπως προσθέτουν, να προχωρήσει πάση θυσία η κυβέρνηση στην εφαρμογή ορισμένων κρίσιμων φιλολαϊκών και ανθρωπιστικών μέτρων, ώστε να έχει δώσει δείγμα γραφής ικανό να αντισταθμίσει όποιους ελιγμούς και υποχωρήσεις αναγκαστεί στο ενδιάμεσο διάστημα να κάνει.

Έχουν λυσσάξει να μας διαλύσουν. Μπορούμε και μόνοι μας να τα καταφέρουμεΈχουν λυσσάξει να μας διαλύσουν, να μας εξευτελίσουν, να μας κάνουν ζητιάνους του Ντράγκι και του Σόιμπλε, λες και τα λεφτά είναι της μάνας τους και του πατέρα τους
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Αρκεί να τα βρούμε μεταξύ μας και να γίνουμε μια γροθιά – Ο εχθρός είναι κοινός για όλους μας – Το γεύθηκε και ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου
Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι μέρες είναι…………
…….. γκαστρωμένες, για να θυμηθούμε τον Χαρίλαο Φλωράκη. Έχουν ξαμοληθεί όλα τα «σκυλιά» να κατασπαράξουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο τραπέζι με τον μόσχο τον σιτευτό –όπως το 1,14 τρισ. ευρώ του κ. Ντράγκι– υπάρχει θέση μόνο αν προσκυνήσεις. Και αν δεν βγάζεις γλώσσα…
Η χώρα ζει ιστορικές στιγμές.
Δεν είναι, όμως, καθόλου πρωτόγνωρες…
Καρμπόν είναι το σίριαλ όποτε ανεβαίνουν στην εξουσία πρόσωπα που δεν έχουν υπογράψει δήλωση νομιμοφροσύνης.
Το ζήσαμε τη δεκαετία του ’80 με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που οι ανατροπές και η ανυπακοή στο ντόπιο και στο ξένο κατεστημένο τον οδήγησαν μέχρι το Ειδικό Δικαστήριο.
Μια πικρή γεύση πήρε και ο Κώστας Καραμανλής όταν, αν και δεξιός, άνοιξε πόρτα στον Πούτιν αλλά και όταν στενοχώρησε τον Μπους βάζοντας βέτο κόντρα στην απόφαση του τότε αμερικανού Προέδρου να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», χαλώντας του τη φιέστα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Τα ίδια τραβάει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Από κει που οι Βρυξέλλες απολάμβαναν την πειθαρχημένη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τη συνέχεια του «ναι σε όλα» του Γιώργου Παπανδρέου (μέχρι τα φορολογικά νομοσχέδια έστελνε στη γερμανική κυβέρνηση για να πάρει την έγκρισή της, όπως αποκάλυψε η άλλοτε βουλευτής του Έλενα Παναρίτη), ήρθε ο Τσίπρας και όχι μόνο τους χαλάει την ησυχία τους αλλά προκαλεί και πολλούς πονοκεφάλους στο ιερατείο. Και αυτό είναι αδιανόητο.
Τα μηνύματα, σαφέστατα: Ή προσαρμόζεσαι ή λεφτά ΝΕΙΝ. Τελεσίγραφο παράδοσης με δημόσια δήλωση του κ. Ντράγκι, που προφανώς νομίζει ότι το 1,14 τρισ. ευρώ είναι της μάνας του και του πατέρα του…
Τα περιθώρια όχι των αντιδράσεων αλλά της ρευστότητας που έχει η χώρα στενεύουν ασφυκτικά. Το ξέρουν οι έξω, γι’ αυτό και σφίγγουν τη θηλιά. Ωμή η απειλή: Ή θα παραδοθείς ή θα σε πνίξουμε, με τη χρεοκοπία προ των πυλών…
Η απάντηση δεν ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό. Έχει λόγο και ο λαός, ο κάθε πολίτης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τελεσίγραφο η Γερμανία. Την απάντηση της Ελλάδας την έχει καταγράψει η Ιστορία.
Τώρα το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πει όλη την αλήθεια. Τι έχει συμβεί από την πρώτη στιγμή που πήρε στα χέρια του το τιμόνι της χώρας. Τι ζητάνε οι εταίροι-δανειστές μας και ποιες επιλογές έχουμε.
Έμπειροι και έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές και χρηματιστηριακοί παράγοντες, με τεράστια πείρα, οι οποίοι γνωρίζουν τις δυνατότητες της χώρας μας, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της. Το κλειδί είναι να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Και αυτό μπορεί άνετα να το πετύχει φορολογώντας τον παραγόμενο πλούτο. Αν εισπραχθούν οι φόροι που αναλογούν στο 44% του ΑΕΠ, με σωστό φορολογικό μηχανισμό, που δεν θα χαρίζεται σε κανέναν, μικρό ή μεγάλο, καλύπτονται πλήρως οι δαπάνες, που δεν ξεπερνούν τα 85 δισ. ευρώ.
Παρομοιάζουν, μάλιστα, την οικονομία με ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου κάπου υπάρχει ο διακόπτης, και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σηκώσεις τον διακόπτη για να ανάψει το φως, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν είναι δύσκολη υπόθεση να αλλάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αν παλέψουμε όλοι μαζί. Σαν μια γροθιά.
Ο εχθρός που είναι απέναντί μας είναι κοινός για όλους τους πολίτες.
Και δεν πρέπει να βρει εδώ ούτε δούρειους ίππους ούτε Εφιάλτες…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ Α.Α.Κ.2006

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός της Α.Α.Κ.2006 τη Κυριακή 22/02/2015.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Αλεξανδρίδης Κυριάκος(Υπεύθυνος Δικτύου PAOK FOOTBALL PRINTS) και Μαλιούφας Κων/νος(SCOUTER).
Το χορό τίμησε με τη παρουσία του εκπρόσωπος  του δήμου Κατερίνης και πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Δ ,κος Παυλίδης Θεόδωρος,ο εκπρόσωπος του βουλευτή Κουκοδήμου Κων/νου.,ο εκπρόσωπος και Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ κος Ορφανίδης Κων/νος και πλήθος μεγάλων και μικρών φίλων της ακαδημίας μας.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2014-15 Β΄ ΓΥΡΟΣ – 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠιερικός Αρχέλαος –Ασπίδα Ξάνθης 74-64
«Κλείδωσε» η παραμονή στη Β΄ Εθνική Κατηγορία
Με δυναμικό ξεκίνημα η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου κατάφερε να έχει το προβάδισμα στο α΄ ημίχρονο με τον πίνακα να δείχνει 40-13. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοση δεν ήταν αντίστοιχη. Ο τραυματισμός του Γ. Ασημάκη τον έθεσε εκτός του παρκέ για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Πάραυτα διατηρήθηκε το προβάδισμα και με τη νίκη επί της ομάδας της Ξάνθης κλείδωσε η παραμονή του Πιερικού Αρχελάου στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή τεσσάρων παίδων, γεννηθέντων το 1999, του Βαβατσιούλα, του Ζησόπουλου, του Παρμακτσίδη που έπαιξε στην αρχική πεντάδα και του Τσιλιγγαρίδη.
Τα δεκάλεπτα: 23-6, 40-13, 53-28, 74-64
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Γερακίνης και Ξέρας
Οι συνθέσεις:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Ζησόπουλος, Γκοντόπουλος 18(3), Χριστοδούλου 9(1), Πρισκομάτης 10, Παρμακτσίδης, Αμπαράς  9(2), Ασημάκης 14 (2),  Σπυρόπουλος 2, Παπαδόπουλος Ν. 11, Οικονόμου 1, Βαβατσιούλας, Τσιλιγγαρίδης.
Ασπίς Ξάνθης (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 8(2), Παπαδάκης 4(1), Σταμπουλής 17(2), Στεφανίδης 2, Καραμπέκης, Παπανικολάου 7(1), Κουτσογιάννης 9, Τάταρης 3(1), Παλλάκης 2, Πετς 4, Γρούδος 6(1), Τσιώγκας 2.
● Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής: ΧΑΝΘ – Ανατόλια 61-70, Άργος Ορεστικό – Στρατώνι 78-74, Πιερικός Αρχέλαος - Ασπίδα Ξάνθης 74-64,  Προμηθέας Πάτρας - Τιτάνες Παλαμά 85-73, Κομοτηνή – Φοίνικας Λάρισας 55-62, Aργοναύτης Καλ. - Μαχητές Δόξας Πεύκων 74-82, Πευκοχώρι - Αίας Ευόσμου 83-73.
● Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 15.3.2015, 17.00): Στρατώνι – ΧΑΝΘ, Ασπίδα Ξάνθης - Άργος Ορεστικό, Τιτάνες Παλαμά - Πιερικός Αρχέλαος,  Φοίνικας Λάρισας – Προμηθέας Πάτρας,  Αίας Ευόσμου - Κομοτηνή , Ανατόλια - Aργοναύτης Καλ , Μαχητές Δόξας Πεύκων- Πευκοχώρι.
●  Η βαθμολογία: 1. Μαχητές Δόξας Π. 37, 2. Προμηθέας Πάτρας 36, 3. Πευκοχώρι   32, 4. Άργος Ορεστικό 31, 5. Πιερικός Αρχέλαος 30, 6.Αργοναύτης Καλ 29, 7. Ανατόλια 29, 8. Τιτάνες Παλαμά 28, 9. Φοίνικας Λάρισας 28, 10. Στρατώνι 26, 11.Ασπίδα Ξάνθης 25, 12. Αίας Ευόσμου 25, 13. ΧΑΝΘ 23,
14. Κομοτηνή 20.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ
    Όχι. Δεν είναι μέρα για να "χαρίσουμε" λουλούδια στις γυναίκες.        Ούτε να τις ευχηθούμε "Χρόνια πολλά". Η Παγκόσμια Ημέρα της          Γυναίκας, που γιορτάζεται από το 1910, καθιερώθηκε για να  τιμηθούν αγώνες ηρωϊκών γυναικών (ράφτρες και υφάντριες της      Νέας Υόρκης, που την 8 Μαρτίου του 1857 κατέβηκαν σε απεργία  για δεκάωρη εργασία και ίσα δικαιώματα). 

   Είναι μέρα στοχασμού για  την ανάγκη να συνεχισθεί ο αγώνας των  γυναικών σε παγκόσμιο  επίπεδο για ισονομία, ισοπολιτεία και ίσα  κοινωνικά και πολιτικά  δικαιώματα. Είναι μέρα για να διεκδικήσει η  άνεργη το δικαίωμα στην εργασία, η έγκυος το δικαίωμα να μην χάσει  τη δουλειά της εξαιτίας της εγκυμοσύνης της. Για να διεκδικήσει κάθε  γυναίκα να μην αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα συμπεριφορών,  πρακτικών και προκαταλήψεων. Για να μην θεωρείται ο βιασμός  "ανδρικό" δικαίωμα εξαιτίας δήθεν "γυναικείας" πρόκλησης, αλλά να  τιμωρείται παραδειγματικά. Για δεκάδες ζητήματα. Η μόνη "ευχή" που  εγώ θέλω να απευθύνω είναι το σύνθημα των εργατριών της Νέας    Υόρκης: "ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ"!

   Με Εκτίμηση