ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Από το φιλικό παιχνίδι ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ (Κ16) - ΠΑΟΚ (Κ16) ( 0-9 )

ΧΩΡΙΣ  ΤΟ ΣΚΟΡ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΜΙΆ ΣΗΜΑΣΊΑ...




Πολιτική, κομματική τσούλα. Εντάξει; Τσούλα.

Πολιτική, κομματική τσούλα. Εντάξει; Τσούλα.

Το σούπερ gadget που μετρά πόσες θερμίδες καίτε στο σεξ



Κουραστήκατε, ιδρώσατε και λαχανιάσατε οπότε μάλλον κάτι κάνατε σωστά! Αν και το σεξ δε θεωρείται –επίσημα– γυμναστική, τα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι είναι ένας ευχάριστος τρόπος να κάψουμε μερικές έξτρα θερμίδες.
Μια πανέξυπνη εφεύρεση έρχεται 
μάλιστα να σας λύσει τα χέρια, καθώς μετρά τα... χιλιόμετρα που έχετε διανύσει στην κρεβατοκάμαρα.

Το πρωτότυπο gadget ονομάζεται SexFit και καταγράφει αναλυτικά της επιδόσεις των ανδρών στο σεξ.

Η συσκευή εφαρμόζει στο ανδρικό μόριο όπως το αντίστοιχο δαχτυλίδι που έχει κυκλοφορήσει και στη χώρα μας από γνωστή εταιρία προφυλακτικών. Δονείται και αναβοσβήνει όταν ο ρυθμός των κινήσεων του σώματος είναι σταθερός, ενώ συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth ή WiFi ώστε να επιτρέπει την... αξιολόγηση των επιδόσεων μετά απ κάθε σεξουαλική επαφή.

Το SexFit επιτρέπει την καλύτερη αιμάτωση στα επίμαχα σημεία κ παράλληλα καταγράφει πόσες θερμίδες καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.



Για τους πιο... τολμηρούς που δε διστάζουν να μοιραστούν τα απόκρυφα μυστικά τους με φίλους και γνωστούς, το SexFit κοινοποιεί τις παραπάνω πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων!
Η τεχνολογία φαίνεται λοιπόν πως έχει μπει γι τα καλά στη ζωή μας και τρυπώνει ολοένα και πιο βαθιά στις κρεβατοκάμαρες των απανταχού φανατικών θαυμαστών της.
Η κατασκευάστρια βρετανική εταιρία Bondara έχει προς το παρόν κατασκευάσει ένα πρότυπο του SexFit και το gadget αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.

Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς


Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς

Από χθες Τρίτη, 19 Αυγούστου, έχει υπογραφεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη -και εντός 24 ωρών από την παραλαβή του σχετικού εγγράφου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- η σχετική έγκριση ανανέωσης συμβάσεων εργαζομένων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Είχε προηγηθεί χθεσινή δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμου Δανιηλίδη, περί «καθυστέρησης» από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις παραπάνω δομές.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ΚΕΔΕ, προς όφελος των δημοτών σε όλη την επικράτεια, ήταν και είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν πρόκειται να διαταραχθεί από μάλλον ατυχείς μεμονωμένες δηλώσεις»

Σοκ στους μισθούς: Καταργούν το επίδομα γάμου 10% και τέκνων 5% (δείτε έγγραφα)


Τα έντυπα των επιχειρησιακών συμβάσεων και οι σχετικές αναφορές
Τα έντυπα των επιχειρησιακών συμβάσεων και οι σχετικές αναφορές
του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Τέλος στη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος (10%) και του επιδόματος τέκνων (5% για κάθε παιδί) βάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται επιβάλλοντας την καταβολή στους εργαζομένους των νομοθετημένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων και την προσαύξησή τους μόνο με τις συμπληρωμένες έως τις 14/2/2012 πολυετίες.
Την ευθεία κατάργηση των δύο παραπάνω επιδομάτων προβλέπουν δύο επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις -η πρώτη σε επιχείρηση επισιτισμού και η δεύτερη σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security)- που υπογράφηκαν στις αρχές Αυγούστου και τέθηκαν, ήδη, σε ισχύ. Ως δικαιολογητική βάση για την κατάργηση των επιδομάτων και οι δύο επιχειρήσεις επικαλούνται τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία καταβολής των αποδοχών στο ύψος στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.
Σύμφωνα με τις συμβάσεις (που παρουσιάζει αποκλειστικά το imerisia.gr), οι οποίες είναι πανομοιότυπες και έχουν ισχύ έως τις 31 Ιουλίου του 2017:
Οι μισθοί και τα ημερομίσθια μειώνονται στα επίπεδα των νομοθετημένων κατώτατων ορίων (586 ευρώ ο μισθός και 26,18 ευρώ το ημερομίσθιο για υπαλλήλους άνω των 25 ετών και 510,95 ευρώ και 22,83 ευρώ, αντίστοιχα, για υπαλλήλους ηλικίας κάτω των 25 ετών) και θα προσαυξάνονται μόνο με τις προβλεπόμενες, από το ν. 4046/12 προσαυξήσεις (έως 30% και 3 τριετίες για τους άνω των 25 ετών και έως 2 τριετίες και συνολικά 10% για τους κάτω των 25 ετών). «Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας καμιά άλλη προσαύξηση ήτοι επίδομα γάμου ή τέκνων δεν θα περιλαμβάνεται», «το επίδομα γάμου καταργείται από τούδε και δεν έχει υποχρέωση η επιχείρηση να το καταβάλει στους έγγαμους εργαζόμενους της» αναφέρουν, συγκεκριμένα, οι σχετικοί όροι, οι οποίοι θα ισχύουν και για όσους τυχόν προσληφθούν στο μέλλον.
Το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας ορίζεται στις 40ώρες (ακόμη και σε 6ήμερη βάση εφόσον συμφωνεί ο εργαζόμενος) και δίνεται η δυνατότητα μετατροπής, επίσης κατόπιν συμφωνίας, των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
Η καταβολή των δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) προβλέπεται «έως τυχόν κατάργησης τους με νομοθετική διάταξη, η οποία άμα την ισχύ της υιοθετείται και τυγχάνει εφαρμογής με την παρούσα ακόμα και σε περίπτωση που τυχόν η νέα ΕΓΣΣΕ προβλέπει την τυχόν διατήρησή του παρά την γενική τυχόν κατάργησή τους».
Να σημειωθεί ότι και άλλες επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί φέτος προβλέπουν την καταβολή του νομοθετημένου κατώτατου μισθού (αντί των κατώτατων ορίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή των μισθών κλαδικών συμβάσεων που είχαν λήξει) και, σε αρκετές περιπτώσεις, το επίδομα γάμου διατηρείται είτε «ως έχει» είτε ως «οικειοθελής παροχή».

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ημίγυμνος στη νέα καμπάνια της H&M [εικόνες]

david-beckham-570
Ο σέξι ποδοσφαιριστής σχεδίασε για τέταρτη φορά εσώρουχα για την Η&Μ και πόζαρε για την προώθηση της συλλογής ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη.
Η συνεργασία του Ντέιβιντ Μπέκαμ με το γνωστό brand ξεκίνησε το 2011 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από τότε ο ποδοσφαιριστής ποζάρει κάθε χρόνο και αναδεικνύει το καλλίγραμμο σώμα του, όπως επίσης και τα ρούχα. Οπότε μετά από την συνεργασία που είχε με τον Armani, έβγαλε και πάλι τα ρούχα του ποζάρωντας με μποξεράκια που φέρουν την υπογραφή του.
Παράλληλα, ο Μπέκαμ φωτογραφήθηκε και με μπλουζάκια, δείχνοντας για άλλη μία φορά τα καλλίγραμμα μπράτσα του. Ο ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει στο παρελθόν πως του αρέσει να σχεδιάζει ρούχα για τους άνδρες που δίνουν σημασία στην εμφάνιση τους όπως και στην άνεση, φορώντας κομμάτια με στυλ.
Στις φωτογραφίσεις ο Ντέιβιντ δίνει ένα «δώρο» στους φαν του που ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση του παρά για τις αθλητικές του ικανότητες. Για άλλη μια φορά την παράσταση έκλεψαν τα τατουάζ που κοσμούν το κορμί του και οι αναλογίες του που θυμίζουν μοντέλο.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των νέων στην Μάνη: Δύο 19χρονοι οι δράστες

dolofonia-mani1-570
Δύο άνδρες ηλικίας 19 ετών συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή Καλαμάτας, κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Σγουρού και του Γιάννη Κομμάτη. 
Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μετά από το αποτρόπαιο έγκλημα στην Καλαμάτα και αφού ανακρίθηκαν οι ύποπτοι, προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για δύο 19χρονους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι Αλβανικής καταγωγής.
Κατά την διάρκεια της ανάκρισης, οι δύο άνδρες έπεφταν σε αντιφάσεις και οι απαντήσεις που έδιναν στις ερωτήσεις των αστυνομικών δεν ήταν πειστικές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr. Οι αστυνομικοί τους πίεσαν και κάποια στιγμή δεν άντεξαν και ομολόγησαν την διπλή δολοφονία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τελικά οι δράστες ήταν δύο και τους βοήθησαν δύο φίλοι τους να μεταφέρουν τα πτώματα. Παράλληλα ο ένας εκ των δύο που κρατούνται είναι πιθανότατα συνεργός στο έγκλημα και αναζητείται ο 19χρονος δολοφόνος.
Σχετικά με το κίνητρο, πιθανότατα να ήταν οι οικονομικές διαφορές των δραστών οι οποίες σχετίζονται με την διακίνηση απαγορευμένων αναβολικών ουσιών ή ναρκωτικών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο 19χρονοι είχαν παραγγείλει αναβολικές ουσίες και είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ. Η παραγγελία τους αργούσε να έρθει με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά καβγάδες. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν και το δεύτερο θύμα, ο στρατιωτικός Γιάννης Κομμάτης, είχε εμπλοκή στις υποθέσεις που ερευνώνται ή βρήκε το θάνατο επειδή ήταν μαζί με το φίλο του τη λάθος στιγμή.
Οι δύο νεαροί δράστες με τους «φουσκωμένους μύες» συχνάζουν σε γυμναστήρια της περιοχής και οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν μετά από μαρτυρίες των ατόμων του κοντινού περιβάλλοντος του Κωνσταντίνου Σγουρού. Μάλιστα, υπέδειξαν ένα σημείο δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκαν οι δυο σοροί στο δρόμο Καρδαμύλης- Καλαμάτας, όπου είχαν κρύψει το μοτοποδήλατο μάρκας Beverly των θυμάτων.
Πως έγινε το φονικό
Ο 26χρονος Κωνσταντίνος και ο 25χρονος Γιάννης διασκέδαζαν με την παρέα τους στην Καρδάμυλη. Περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα ενημέρωσαν τους δικούς τους ότι ξεκινούν με την μηχανή για να πάνε Καλαμάτα. Από εκείνη την στιγμή εξαφανίστηκαν και οι συγγενείς ανησύχησαν.
Με τον φόβο ότι οι δύο νέοι έχουν πέσει θύματα τροχαίου λόγω του κακοτράχαλου δρόμου, οι συγγενείς ενημέρωσαν την Ασφάλεια Καλαμάτας για την εξαφάνιση τους. Αμέσως άρχισαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με δύο άνδρες που έφτασαν από την Ελευσίνα μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο.
Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα, βρίσκεται στην περιοχή Γαϊτσές στο δρόμο μετά τον Κάμπο Αβίας. Οι δύο νέοι φέρουν πολλαπλά τραύματα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πυροβολήθηκαν εξ επαφής. Περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη θα δώσει η έκθεση του ιατροδικαστή.
Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από αυτούς που είδαν τελευταίοι ζωντανούς τους δυο φίλους και από άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες εις εκ των δύο ήταν επαγγελματίας οπλίτης του Στρατού Ξηράς σε άδεια. Και οι δύοασχολούνταν φανατικά με τη γυμναστική.

Μια ανάσα από την αποκάλυψη του «μυστικού» της Αμφίπολης

Amfipoli-570
Η πλήρης αποκάλυψη των μαρμάρινων Σφιγγών που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, η εύρεση τμήματος από τη ράχη του Λέοντος, καθώς και μικρού τμήματος της ανωδομής του μνημείου, είναι τα νέα δεδομένα από τις ανασκαφές που διεξάγει η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής, των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου. Το ύψος των αγαλμάτων είναι 1,45 μ. Το συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου. Στους κορμούς, τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο, αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η λεπτοδουλειά των γλυπτών της τελευταίας εικοσιπενταετίας του 4ου π.Χ. αιώνα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν τμήματα των πτερών των Σφιγγών -που ήταν ένθετα στους κορμούς- και τα οποία επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους. Βρέθηκε, επίσης, τμήμα από τη ράχη του αγάλματος του Λέοντος της Αμφίπολης. Τόσο οι Σφίγγες, όσο και ο Λέων φαίνεται να προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο. Με την αφαίρεση των χωμάτων, εμφανίστηκε, επίσης, μικρό τμήμα της ανωδομής του μνημείου, που φέρει ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, σε δυο αποχρώσεις αντίστοιχα. Οι εργασίες συνεχίζονται στη στάθμη του εσωρραχίου της θόλου, με τη στερέωση και στήριξη των λίθων της καθώς και την αφαίρεση των χωμάτων».
Sfigges-570
Sfigges1-570
Sfigges2-570
Sfigges3-570

Tα δεκαπέντε πιο ανατριχιαστικά μέρη της Ελλάδας

Tα δεκαπέντε πιο ανατριχιαστικά μέρη της Ελλάδας 
Αν πιστεύετε ότι είστε ασφαλείς και τα μέρη που προκαλούν ανατριχίλες βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά σας, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε.

Η Ελλάδα κατέχει εξαίρετη θέση ανάμεσα στις χώρες με τα πιο παράξενα, μυστικιστικά ή ανατριχιαστικά μέρη. Σπίτια, τοποθεσίες, περιοχές, ακόμη και χωριά της χώρας μας φημίζονται για το πέπλο μυστηρίου που τα καλύπτει και κάνει
τους επισκέπτες να ριγούν..

1. Οικισμός Κάλλιο

Ένα χωριό του νομού Φωκίδας του δήμου Λιδωρικίου. Το χωριό βρισκόταν αρχικά στον χώρο, στον οποίο δημιουργήθηκε το 1980 η τεχνητή λίμνη που προέκυψε από τη κατασκευή του φράγματος του Μόρνου.

Για τον λόγο αυτό το χωριό μεταφέρθηκε σε άλλη θέση, πάνω από τις όχθες της λίμνης, ενώ ο παλιός οικισμός καλύφθηκε από τα νερά της λίμνης.

Ωστόσο, μια απόκοσμη σκηνή διαδραματίζεται κάθε φορά που η στάθμη της λίμνης κατεβαίνει λόγω ξηρασίας, αποκαλύπτοντας αργά μέρος του παλιού χωριού.

2. Βράχος Κουνόπετρας

Αυτός ο βράχος βρίσκεται στην νότια ακτή του Ληξουρίου. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βράχο μέσα στη θάλασσα, ο οποίος ανεξήγητα κουνιόταν μπρος-πίσω με την παλίρροια, χωρίς να πέφτει.

Όταν οι βρετανοί ήταν στο νησί, έδεσαν αλυσίδες γύρω από το βράχο, και προσπάθησαν να τον σύρουν μέσα στη θάλασσα, αλλά χωρίς επιτυχία. Δυστυχώς, ο βράχος σταθεροποιήθηκε όταν άλλαξε η μορφολογία του εδάφους, λίγο μετά το σεισμό του 1953.

3. Ναός Αγίας Θεοδώρας

Ένα από τα πιο παράξενα εκκλησάκια στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας.

Στη σκεπή του έχουν φυτρώσει 17 μεγάλα δέντρα, των οποίων οι ρίζες δεν φαίνονται πουθενά και προσδίδουν στο μικρό ναό ένα δυσανάλογα μεγάλο για το μέγεθός του βάρος, που λέγεται πως αποτελεί αίνιγμα για τους ειδικούς.

Ο βυζαντινός ναός, χτισμένος τον 12ο αιώνα, μοιάζει ετοιμόρροπος κι όμως κατορθώνει να αντιστέκεται ακόμη και στα δυνατά ρέματα νερού που περνούν τον χειμώνα από τη περιοχή, ενώ κάτω από το εκκλησάκι αναβλύζει δροσερό, πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα τελευταία λόγια της Αγίας Θεοδώρας, η οποία εκτελέστηκε ήταν: «το σώμα μου να γίνει εκκλησιά, τα μαλλιά μου δένδρα και το αίμα μου ποτάμι».

4. Δρακοντόσχισμα

Ένας τεράστιος απόκρημνος βράχος στη Σκόπελο, ο οποίος μοιάζει να έχει κοπεί από ανθρώπινο χέρι. Η πρόσβαση στην ακτή είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα, οπότε όσοι δε διαθέτουν σκάφος, θαυμάζουν το τοπίο από ψηλά.

Είναι άγνωστο πως σχηματίστηκε έτσι αυτός ο βράχος, ωστόσο ο θρύλος λέει ότι πριν 800 χρόνια εμφανίστηκε ένας δράκος στη Σκόπελο που σκότωνε και έτρωγε όλους τους κατοίκους της.

Κανείς δεν μπορούσε να μείνει στο νησί και από τα γειτονικά νησιά έστελναν τους καταδικασμένους σε θάνατο να τους φάει το θεριό. Αυτό κράτησε για περίπου 400 χρόνια, ώσπου ο Άγιος Ρηγίνος αποφάσισε να το εξολοθρεύσει. Μπαρκάρισε λοιπόν σα ναύτης σε ένα από τα πλοία που πήγαιναν τους καταδίκους στο νησί, και κυνήγησε το δράκο μέχρι τη θέση μεταξύ Σταφύλου και Αμάραντου.

Τότε ο δράκος πήδησε στη θάλασσα, αφού δεν είχε τρόπο διαφυγής, κι ο βράχος από εκεί που πήδησε σκίστηκε κι η περιοχή ονομάστηκε Δρακοντόσχισμα.

5. Ανηφόρα Πεντέλης

Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σε αυτή την περιοχή βρίσκουμε και το γνωστό και αποδεδειγμένο -πλέον- φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού, αντί να κυλάει προς τα πίσω λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανηφορίζει. Το φαινόμενο έχει αποδοθεί σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δεν παύει όμως να παραμένει ανατριχιαστικό.

6. Πυραμίδα

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί γύρω από την λεγόμενη πυραμίδα του Ταϋγέτου. Λέγεται ότι αποτελεί την πιο αρχαία πυραμίδα του κόσμου, ενώ αποτελεί και σημείο αναφοράς συντεταγμένων αφού βρίσκεται σε απόλυτη νοητή ευθεία με τον Όλυμπο.

Ωστόσο, το πιο ανεξήγητο φαινόμενο είναι η ίδια η κατασκευή της πυραμίδας, αφού υπάρχουν διαφωνίες για το αν είναι έργο φυσικό ή παρέμβαση του ανθρώπου.

Το αφύσικα τέλειο σχήμα της αλλά και η εμφανής οριζοντίωση της βάσης της, που δείχνει να έχει περάσει από ανθρώπινα χέρια -αφού από κει και πάνω το πέτρωμα και το χώμα αλλάζουν, σμιλεύονται και ισιώνουν για να φτιάξουν το ισόπλευρο τρίγωνο- τροφοδοτούν τις θεωρίες που θέλουν την πυραμίδα να είναι τεχνητό κατασκεύασμα, που παραπέμπει σε αρχαίες τελετουργίες και πρόθεση ιερατική.

7. Φραγκοκάστελο-Δροσουλίτες

Πολλές φορές έχουν θεαθεί ανθρωπόμορφες σκιές, μαυροντυμένες, να περπατάνε ή να καλπάζουν πάνω σε άλογα, κρατώντας όπλα, από την Εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου προς το Φραγκοκάστελο και να χάνονται στη θάλασσα.

Οι μορφές εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες του Μαΐου και τις πρώτες του Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, και περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλο για περίπου 10 λεπτά, όταν επικρατεί άπνοια και υψηλή υγρασία.

Οι «Δροσουλίτες», λέγεται πως είναι τα φαντάσματα των νεκρών πολεμιστών του Χατζημιχάλη Νταλιάνη, που σκοτώθηκαν κατά την υπεράσπιση του Φρουρίου στις 17 Μαΐου 1828.
Σύμφωνα με το θρύλο, τα σώματα των Ελλήνων πολεμιστών έμειναν άταφα, ώσπου ένας δυνατός άνεμος μετέφερε άμμο από την παραλία της Ορθής Άμμου και κάλυψε τα σώματα τους. Αν και χιλιάδες κόσμου έχει δει το φαινόμενο, δεν έχει καταγραφεί ποτέ, αφού εκείνες τις ώρες το φως είναι ελάχιστο.

8. Σπιναλόγγα

Το 1903, αφού είχαν φύγει και οι τελευταίοι κάτοικοι, το νησί μετατράπηκε σε Λεπροκομείο, προκειμένου να απομονώσουν όσους έπασχαν από τη Νόσο Χάνσεν, καθώς δεν είχε βρεθεί το φάρμακο για τη λέπρα και η νόσος είχε πανικοβάλει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Στις 30 Μαΐου του 1903 υπογράφηκε η απόφαση για να μετατραπεί η Σπιναλόγκα σε νησί των λεπρών όπου μεταφέρθηκαν από διάφορα μέρη της Κρήτης 250 ασθενείς, ενώ αργότερα μετατράπηκε σε Διεθνές Λεπροκομείο αφού δέχτηκε αρρώστους και από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στις μέρες μας πολλές από τις εγκαταστάσεις του Λεπροκομείου δεν υπάρχουν. Φημολογείται όμως πως κάποιοι από τους επισκέπτες του νησιού έχουν ακούσει φωνές ανθρώπων που υποφέρουν, ενώ μπαίνοντας στα απομεινάρια των σπιτιών των λεπρών ένιωθαν την παρουσία τους.

9. Δρακόσπιτα

Μεγαλιθικά κτίσματα στην Εύβοια, αβέβαιης χρονολόγησης και αγνώστων χτιστών. Βρίσκονται κοντά στους Στύρους, στην Κάρυστο, και στην κορυφή της Όχης.
Τα δρακόσπιτα είναι οικοδομημένα από τετραγωνικούς μακρόστενους και σχετικά λεπτούς λίθους, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς άλλα συνδετικά υλικά, και συγκρατούνται μόνο με το βάρος τους, ενώ τα κενά συμπληρώνονται με άλλους μικρότερους λίθους.

Τα περισσότερα δρακόσπιτα διατηρούνται ακόμα και σήμερα σε άριστη κατάσταση, όπου κυριαρχεί η γκρίζα πέτρα της περιοχής και όπου απουσιάζει κάθε άλλο οικοδομικό υλικό.
Ο καθηγητής Ν. Μουτσόπουλος, βρήκε, σε μια υπόγεια κατασκευή δίπλα σε δρακόσπιτο, οστά ζώων, θραύσματα αγγείων και κατάλοιπα θυσιών. Μέχρι και σήμερα, παραμένει μυστήριο ποιοι έχτισαν αυτές τις κατοικίες και για ποιο λόγο.

10. Χωριό Ανάβατος

Στα δυτικά της Χίου υπάρχει το καστροχώρι του Ανάβατου. Χτισμένο σε έναν απότομο λόφο με απόκρημνες πλαγιές, είναι προσβάσιμο από ένα μόνο σημείο. Εξαιτίας της φυσικής προστασίας του, είναι πιθανό το χωριό να κτίστηκε για τον έλεγχο της δυτικής ακτής κατά την περίοδο των πειρατικών επιδρομών.

Το χωριό εγκαταλείφθηκε ξαφνικά γι άγνωστους λόγους, αλλά η συνολική καλοδιατηρημένη μορφή του, δίνει μια μοναδική εικόνα μιας πόλης-φάντασμα περιτριγυρισμένης από ένα άγριο και τραχύ φυσικό περιβάλλον.

11. Βουλισμένο αλώνι

Τα δεκαπέντε πιο ανατριχιαστικά μέρη της Ελλάδας
Ένα κομμάτι γης στην Κρήτη, τεραστίων διαστάσεων, το οποίο φαίνεται να έχει βυθιστεί δημιουργώντας πανύψηλα κάθετα τοιχώματα, και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μάλλον επρόκειτο για κάποιο σπήλαιο του οποίου η οροφή κατέρρευσε.

Ωστόσο, το όνομα «βουλισμένο αλώνι» σημαίνει «αλώνι που έχει βουλιάξει» και προέρχεται από μια λαϊκή ιστορία. Σύμφωνα με αυτή, κάποτε ένας γεωργός της περιοχής είχε εδώ το αλώνι του.

Ένα καλοκαίρι, την ημέρα της εορτής του Προφήτη Ηλία, ο γεωργός πήγε στο αλώνι για να αλωνίσει μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, παρόλο που εκείνη την ημέρα δεν αλωνίζουν. Η απιστία αυτή επέφερε την τιμωρία από τον Άγιο, με αποτέλεσμα να βουλιάξει το αλώνι και να καταπιεί τους «άπιστους».

Ακόμη και σήμερα, λένε οι κάτοικοι, την ημέρα του Προφήτη Ηλία, ακούγονται τριξίματα από τα άχυρα και το τραγούδι της κόρης του γεωργού «Γύρω γεια τωνε κι όλα τ" άχερα δικά ντωνε...», ενώ έχει παρατηρηθεί ότι πετάνε μέσα στο αλώνι κοπάδια περιστεριών, ένα φαινόμενο που δεν έχει ακόμα εξηγηθεί.

12. Σανατόριο Πάρνηθας

Ένα παράδοξο, ογκώδες πολυόροφο εγκαταλελειμμένο κτίσμα στέκει σήμερα σε μια πλαγιά της Πάρνηθας, με το σύνολο της περιοχής γύρω του να προβάλλει καμένο και εφιαλτικό.
Αυτό το κτίριο ιδρύθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1914, ως ορεινό αντιφυματικό περίπτερο-θεραπευτήριο του Ευαγγελισμού. Το 1934, ανοικοδομήθηκε με την επωνυμία Νοσοκομείο Γεωργίου Σταύρου & Γεωργίου Φουγκ.

Στη συνέχεια μετατράπηκε στο ξενοδοχείο Ξενία, και τέλος σε Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Σήμερα το κτίριο είναι ένα εγκαταλελειμμένο ερείπιο. Υπάρχουν ιστορίες για ένα κοριτσάκι στο σανατόριο, το οποίο, στα τελευταία του πλέον από τη φυματίωση, δεν μπορούσε να πιει ούτε μια στάλα νερό.

Ζήτησε, λοιπόν, από κάποιον νοσοκόμο να την πάει στην Πηγή της Κυράς, στο τελευταίο καταφύγιο της Πάρνηθας, αλλά ξεψύχησε στο δρόμο. Διάφοροι περαστικοί έχουν ισχυριστεί πως έχουν δει το κοριτσάκι να τους ζητάει να τη συνοδέψουν στην πηγή.

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που το κτίριο εγκαταλείφθηκε εντελώς και η φήμη του συνοδεύεται από ιστορίες κακοτυχίας, αρρώστιας, πόνου, θανάτου αλλά και σενάρια σατανισμού και «μεταφυσικών» φαινομένων, αφού ανεξήγητα σύμβολα χωρίς καμία ερμηνεία καλύπτουν τους τοίχους του.

13. Σπηλιά Νταβέλη

Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν «Σπήλαιο των Αμώμων», δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί, αν και κανείς δε ξέρει πως προήλθε αυτή η ονομασία.

Η ιστορία της «σπηλιάς του Νταβέλη», έγινε γνωστή στο τέλος της δεκαετίας του 60, αφού υπήρχαν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για «παράξενα φώτα» στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδή, παράξενους ήχους και φαντάσματα.

Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον, ενώ σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά, το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο και φημολογείται ότι αν φέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου μπορεί να ανάψει μόνη της.

Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου, ενώ πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια. Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούνε σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς.

Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στον τοίχο, τα τελευταία 20 χρόνια έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές. Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη.

Τη δεκαετία του 80, η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, ενώ είναι επιβεβαιωμένο ότι πολλοί από αυτούς, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από καρκίνο.

14. Το πηγάδι των ψυχών

Σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς, ανάμεσα σε μερικές καλαμιές και καλά σφραγισμένο με τσιμέντο στόμιο, υπάρχει ένα πηγάδι του οποίου η ιστορία ξεκινά από πολύ παλιά.

Ο μύθος λέει ότι εκεί κατοικούν ψυχές νεκρών οι οποίες εμφανίζονται το βράδυ στους περίεργους που τριγυρνούν κοντά του, παίρνοντας την μορφή φασματικών προσώπων.

Το 1945, κάποιος κάτοικος της περιοχής, πυροβόλησε ένα βράδυ μία από αυτές τις μορφές, και την επόμενη ημέρα ο ίδιος πέθανε, αφού αρρώστησε αιφνίδια και βαριά.

Το πηγάδι έχει επάνω στο σφράγισμά του, χαραγμένα περίεργα σύμβολα, που ίσως να είναι και τυχαία.

Παρόλο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της περιοχής, δύσκολα μπορεί κάποιος να το εντοπίσει αφού περιβάλλεται σχεδόν εξ" ολοκλήρου από τις πυκνές καλαμιές, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλη η γύρω περιοχή είναι κτισμένη, εκτός από αυτό το μοναδικό, μικρό σημείο του πηγαδιού.

15. Το σπίτι στη βασιλίσσης Όλγας 263

Το συγκεκριμένο σπίτι της Θεσσαλονίκης, λέγεται πως παλιά ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου, ενώ σήμερα δεν κατοικείται αφού είναι ετοιμόρροπο και ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη οικοδομικών υλικών.

Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτό το κτίσμα, όπως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα ακούν φοβερούς θορύβους από φαντάσματα που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή, ή πως συνοδεύει κατάρα και όποιος μένει εκεί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει.

Το γεγονός ότι στο παρελθόν το πήραν δύο εργολάβοι για να το κατεδαφίσουν, και την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας στην Αθήνα, φούντωσαν τις φήμες.

Αρκετοί είναι αυτοί που αποφεύγουν ακόμη και να περνούν τη νύχτα έξω από το κτίριο ή αλλάζουν και πεζοδρόμιο με το φόβο πως ίσως κάτι κακό θα τους συμβεί εάν δεν υπακούσουν στους νόμους των «πνευμάτων».

πηγη
 - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/08/t.html#sthash.oZFriSrY.dpuf

Θλίψη για τον Μίκαελ Σουμάχερ...

Κορυφαίος Ελβετός νευρολόγος, απέρριψε τις...
εικασίες πως ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ θα ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό του στο κεφάλι μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι. Υποστηρίζει ότι θα μείνει ανάπηρος για όσο ζήσει.



Ο Δρ. Έριχ Ρίντερερ, νευρολόγος με έδρα τη Ζυρίχη, που είναι εξοικειωμένος με ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, δήλωσε στα ελβετικά μέσα πως ο Σουμάχερ αποκλείεται να αναρρώσει πλήρως.

«Θα παραμείνει ανάπηρος για την υπόλοιπη ζωή του, εξαρτώμενος πάντα από τη βοήθεια άλλων» δήλωσε στο ελβετικό site, «20 Minuten».

Ο Δρ. Ρίντερερ πρόσθεσε πως ο Σουμάχερ θα έχει μια μακρά περίοδο αποκατάστασης μπροστά του, γιατί έχει υποστεί «μόνιμη» βλάβη.

 «Αρχικά, είναι ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα, όταν κάποιος ξυπνάει μετά από έξι μήνες σε κώμα. Γι' αυτόν είναι θετικό, όπως και για την οικογένειά του που είναι εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε. Ο νευρολόγος πρόσθεσε πως θα είναι «επιτυχία» αν ο Σουμάχερ καταφέρει να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια μετά από τρεις μήνες και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι μέσα σε έξι μήνες. Εικάζει δε, πως ο τραυματισμένος Σουμάχερ θα μπορούσε να μεταφερθεί εκ νέου σε κλινική για παραπληγικούς στην Nottwil κοντά στη Λουκέρνη. Η ζοφερή εκτίμησή του καθρεφτίζει την πρόγνωση του πρώην γιατρού της Φόρμουλα 1, Δρ. Γκάρι Χαρτστέιν, που ισχυρίστηκε ότι ο Σουμάχερ δε θα σημειώσει καμία ουσιαστική ανάκαμψη εξαιτίας των τραυματισμών του στο κεφάλι.

Ωστόσο, κατά τη μεταφορά του από τη Γκρενόμπλ στη Λωζάννη, όπως έγινε γνωστό, ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με τους γύρω του με νεύματα, ενώ κρατούσε τα μάτια του ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ποτό που καθαρίζει τις αρτηρίες και προστατεύει το συκώτι!

Κι όμως υπάρχει ένα αλκοολούχο ποτό που όχι μόνο δρα ευεργετικά στις αρτηρίες, αλλά προστατεύει το στομάχι και το συκώτι. Μάλιστα, το ποτό αυτό συνοδεύει τα ελληνικά καλοκαίρια, και για πολλούς είναι απαραίτητη συνήθεια...


Ο λόγος βέβαια για το ούζο, το οποίο αποτελεί βιομηχανικό μίγμα καθαρής αλκοόλης, νερού και αρωματικών ουσιών με κύριο το γλυκάνισο.

Λέγεται ότι η ονομασία «ούζο» προέρχεται από το εξής περιστατικό: Μια Ιταλική (ή Επτανησιώτικη) εμπορική εταιρεία είχε συσκευάσει μια παρτίδα τσίπουρου εξαιρετικής ποιότητας και πολύ πλούσιου σε γλυκάνισο. Στα κιβώτια αναγράφονταν η ένδειξη "USO MASSALIA" δηλ. «για χρήση στη Μασσαλία».

Αυτό έγινε "σλόγκαν" και για αρκετό καιρό σήμαινε το πολύ καλό τσίπουρο. Το σλόγκαν γρήγορα συντμήθηκε (έφυγε το "Μασσαλία"). Αρκετά αργότερα το ούζο τυποποιήθηκε σαν άλλο, ξεχωριστό ποτό.

Σύμφωνα με τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, ΜSc Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και Προέδρου της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας κ. Δημήτρη Γρηγοράκη, το ούζο έχει περίπου 284 θερμίδες και το άρωμά του οφείλεται στον γλυκάνισο. Στο φυτό αυτό περιέχονται οργανικές χημικές ουσίες οι οποίες ονομάζονται τερπένια. Είναι αυτά που εξασφαλίζουν το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου, άρα και του ούζου.
Η ευεργετική δράση των τερπενίων

Πολλαπλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι τα τερπένια αποτελούν ουσίες οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Μεταξύ άλλων εμφανίζουν ισχυρά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλονται πολλές ασθένειες (π.χ. καρδιοπάθειες, διάφορες μορφές καρκίνου, γήρανση του δέρματος, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.). Επίσης τα τερπένια είναι γνωστό ότι παρεμποδίζουν την οξείδωση της LDL (γνωστή ως «κακή» χοληστερίνη).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί στον άνθρωπο να δρουν προληπτικά κατά του σχηματισμού αθηρωματικής πλάκας.

Πειράματα, επίσης, έδειξαν ότι προστατεύουν το ήπαρ, δρουν κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και επομένως συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του έλκους και ανακουφίζουν ασθενείς με νόσο του Crohn βελτιώνοντας την κλινική τους εικόνα και μειώνοντας τη φλεγμονή.

Ποιος είναι ο «Τζον», ο Βρετανός τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον δημοσιογράφο

Μετά το σοκ που προκλήθηκε από τον δημόσιο αποκεφαλισμό ενός ανθρώπου που είναι δεμένος πισθάγκωνα και περιμένει το μαρτύριό του, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται... στον μαυροντυμένο τζιχαντιστή, τον δήμιο του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Ο άντρας που κρατά το μαχαίρι με το οποίο στην συνέχεια αποκεφαλίζει τον Φόλεϊ ακούγεται στο βίντεο να μιλά προς τη διεθνή κοινότητα. Δεν μιλά όμως στα αραβικά, όπως θα ήταν περισσότερο αναμενόμενο, αλλά στα αγγλικά και μάλιστα η προφορά του, ακόμα και για μη ειδικούς, είναι φανερό πως είναι βρετανική. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τζιχαντιστής είναι Άγγλος και είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας Βρετανών μαχητών που εισήλθαν στις τάξεις των μαχητών του ISIS και χρησιμοποιούνται με την φύλαξη των ξένων ομήρων. 

Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, ένας πρώην όμηρος των τζιχαντιστών αναγνώρισε τη μαυροντυμένη μορφή και την ομιλία του. Ο άντρας ήταν στην φρουρά των ξένων ομήρων στην Ράκα, ένα από τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους. Συνολικά ήταν τρεις οι Βρετανοί τζιχαντιστές που φρουρούσαν τους απαχθέντες, ενώ ο άντρας του βίντεο φέρεται να αυτοαποκαλείται «Τζον». 

Ο «Τζον» πιστεύεται ότι κατάγεται από το Λονδίνο και ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις που έγιναν νωρίτερα φέτος για την απελευθέρωση των 11 Τούρκων ομήρων που κρατούνταν από το ΙΚ και τελικά παραδόθηκαν σώοι στις τουρκικές αρχές. 

Ο πρώην κρατούμενός του που μίλησε στον Guardian, είπε ακόμα ότι ο «Τζον» είναι καλλιεργημένος, μορφωμένος και αφοσιωμένος στις αρχές της πίστης του Ισλάμ. Οι κρατούμενοι μεταξύ τους αναφέρονταν στους τρεις Βρετανούς φρουρούς τους ως «Οι Beatles» αναφερόμενοι φυσικά στην εθνικότητά τους. 

Ειδικοί αναλυτές της φωνής και της γλώσσας που εξέτασαν το βίντεο, όπως ο καθηγητής Paul Kerswill, από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ, πιστεύουν ότι ο «Τζον» μιλά τα «πολυπολιτισμικά αγγλικά του Λονδίνου, που συναντώνται περισσότερο στην περιοχή East End της πόλης». 

Η δρ. Claire Hardaker, ειδική γλωσσολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, συμφωνεί: «Είναι σίγουρα βρετανική η προφορά, από το νότο, πιθανότατα το Λονδίνο, ή ίσως το Κεντ ή το Έσεξ». 

Σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, υπολογίζεται ότι περίπου 500 Βρετανοί έχουν ενταχθεί στους τζιχαντιστές της Συρίας και του Ιράκ, μαζί με ακόμα 700 Γάλλους και 500 Βέλγους. 

Όσον αφορά τον ψυχολογικό αντίκτυπο του βίντεο στη Δύση, οι ειδικοί συμφωνούν πως το μήνυμα είναι σαφές: «Είμαστε σαν εσάς και ερχόμαστε για εσάς».

ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ...


Από τη Σίβυλλα

Εσύ που λες "κάνω τη δουλειά μου"... το σκέφθηκες;

Ελεήστε τους φτωχούς!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Καλέ πατριωτάκια καλέ… Ελεήστε μας… Καλέ πατριωτάκια καλέ… Ελεήστε τους φτωχούς… Χανόμαστε… Τι δεν έχετε λεφτά;  Σας τα πήραμε όλα εμείς που κυβερνάμε; Μα δεν ζητάμε λεφτά!  Ψήφους ζητάμε!!! Την βοήθεια σας ζητάμε…  Ελάτε όλοι στην δεξιά πολυκατοικία μας… Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας να σωθούμε!  Χάνουμε την εξουσία, δεν το βλέπετε;  Τρέμουμε την ανεργία... Σας παρακαλούμε φτωχοί βοηθήστε μας να μην σας μοιάσουμε και καταντήσουμε σαν... και εσάς τον λαό…
Αυτή θα ήταν μια πολύ πιο έντιμη πρόσκληση σε όλους αυτούς που έχουν διαφωνήσει με την αλλοπρόσαλλη πολιτική που έχει εφαρμόσει η αρχηγική παρέα του κυρίου Σαμαρά που κυβερνά τον τόπο.
Αλλά ο κύριος Άδωνις μας, και ένας είναι ο Άδωνις, ο αδελφός του απόρου, λες και είμαστε στην δεκαετία του ’60, καλεί όλους τους δεξιούς βουλευτές, αυτούς έχουν ανάγκη τώρα, να συστρατευθούν γύρω από τον κ. Σαμαρά.  «Για να κερδίσουμε όμως, εμείς που προσδιοριζόμαστε ως κεντροδεξιοί, δεξιοί ή νεοφιλελεύθεροι και αντιλαμβανόμαστε πόσο ζημιά για το μέλλον των παιδιών μας και τη χώρα θα ήταν να έρθει στην εξουσία ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος, έχουμε την ευθύνη να βρούμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε» δήλωσε στο MEGA-λο (τώρα σε χρέη, σε δάνεια, τι να πούμε…) κανάλι.
Η πρόσκληση απευθυνόταν στους κκ Πολύδωρα, Ζώη, Καμμένο και στους βουλευτές τους και τελικά στους ψηφοφόρους τους.  Προφανώς για τον κ. Άδωνι και για εκείνον που του έδωσε την εντολή να προχωρήσει σε αυτό το άνοιγμα, (ποιος να είναι, ποιος να είναι;) διαφωνίες υπάρχουν μόνον μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.  Το χάος που υπάρχει στις απόψεις μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων, όπως είναι πχ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν είναι «διαφωνίες»!!! Είναι προφιτερόλ που είναι και νόστιμο!!! Σε τόση απελπισία βρίσκονται… Έχει χαθεί κάθε ίχνος ακόμη και πολιτικής αξιοπρέπειας μπροστά στο πανίσχυρο ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους!!! Την εξουσία να κρατήσουν και ας καεί το σύμπαν!
Για να σκεφθεί κανείς πόσος είναι ο πανικός τους, κάλεσαν σε συστράτευση ή ότι άλλο τον κύριο Καρατζαφέρη, αλλά «ξεχνούν» ένα πράγμα.  Ένα πολύ σημαντικό θέμα. Και δεν αναφερόμαστε στα βρισίδια εκατέρωθεν.  Ότι ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι είναι αντισιωνιστής αλλά πιστεύει στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ!!! Τι έκανε η φοράδα στο αλώνι;  Μάλιστα σε κάποια από τις εκπομπές του στο κανάλι ΑΡΤ είχε  καλεσμένο και τον γνωστό αντισιωνιστή εκδότη του περιοδικού "Απολλώνιον Φώς" Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος εξέφρασε τις απόψεις του για τον ρόλο των Εβραίων-σιωνιστών και τους διωγμούς που έχουν υποστεί λόγω της συμπεριφοράς τους από την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Ρωσία…
Φανταζόμαστε ότι τόσο το λαλίστατο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο όσο και η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) θα ενθουσιαστούν πολύ με τις επιλογές αυτές του κ. Σαμαρά. Ή μήπως επειδή πρέπει να σωθεί ο «Τρελαντώνης» (ο κ. Σαμαράς κατά τον κ. Καρατζαφέρη) είναι λεπτομέρειες τώρα οι απόψεις του κ. Καρατζαφέρη περί Εβραίων, σιωνισμού κλπ;  Με λίγα μόνο η Χρυσή Αυγή ενοχλούσε τους πάντες;
Αλλά τι λέμε τώρα.  Εδώ πάνε να διαγράψουν την ιστορία μας με το υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στο οποίο η συγκυβέρνηση δεν εξομοιώνει την Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.  Κάτι για το οποίο διαμαρτύρονται με επιστολή τους 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  Και να σκεφθεί κανείς ότι από τον Φεβρουάριο του 1994, η Βουλή, με ομόφωνη απόφασή της, έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων!!!  Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου θα το καταργήσει και αυτό…  Να ικανοποιήσουμε, και απολύτως δικαιολογημένα, τους Εβραίους για το Ολοκαύτωμα, αλλά ένα ντε που δεν θέλουν να στεναχωρήσουν και τον Σουλτάνο Ερντογάν… Γάλλοι είμαστε; Τέτοια εθνική πολιτική!!!  Σε λίγο οι άνθρωποι αυτοί θα ξεχάσουν και το όνομα τους, αν τους το επιβάλλουν οι δανειστές ή η ανάγκη να διατηρηθούν στην εξουσία…
Αλλά μην στεναχωριέται ο λαός… Η κυβέρνηση έχει λύση για τα πάντα.  Καίγεται το σύμπαν;  Ο λαός είναι χύτρα έτοιμη να εκραγεί; Οι αγρότες βλέπουν τα προϊόντας τους να καταστρέφονται λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας; Ο ΕΝΦΙΑ επιβάλλει ουσιαστικά δήμευση περιουσιών, ανακατανομή περιουσιών από τους ανθρώπους που πουλάνε όσο όσο για να μην πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους στην Εφορία;
Καίγεται το σύμπαν;  Θα πετάξει με ελικόπτερο super puma ο κ. Κικίλιας για να δώσει τις ανάλογες εντολές για το σβήσιμο της φωτιάς!!! Πέταξε πριν από λίγες ημέρες και έμαθε!  Εμπάργκο προϊόντων μας από την Ρωσία;  Τι θα πουλήσουμε τους εταίρους και συμμάχους για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;  Τι είμαστε τσίπηδες;  Τι είμαστε Γάλλοι, που φρόντισαν να πουλήσουν τις φρεγάτες τους στους Ρώσους που ήταν και πολεμικό υλικό όχι ροδάκινα; ΕΝΦΙΑ; Πόσο βάλανε φόρο στο Αστεροσκοπείο;  Σχεδόν έξη εκατομμύρια ευρώ; Που είναι το πρόβλημα; Πρώτον τελικά και το ποσό αυτό θα το πληρώσει ο λαός… Δεύτερον εδώ βρε αχάριστοι η συγκυβέρνηση μας «πέτυχε» περισσότερες δόσεις και έχετε και παράπονο;  Τι πάει να πει υπερφορολόγηση και γαλαζοπράσινα (λόγω συγκυβέρνησης άλλαξε και η παροιμία!) άλογα; Σας κάναμε περισσότερες τις δόσεις…  Τι άλλο θέλετε;
Τελικά αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι λογική και υπομονή.  Δεν βλέπετε ότι πήγε και συναντήθηκε ο κ. Δένδιας με τον κ. Σόιμπλε στην Γερμανία; Τι δεν του έχετε εμπιστοσύνη;  Γιατί;  Επειδή ο κ. Κίκιλιας αναδιαρθρώνει την αναδιάρθρωση που έκανε ο κ. Δένδιας στα Σώματα Ασφαλείας;  Και είναι λόγος αυτός καλέ; Ε, δεν τα κατάφερε στο ένα υπουργείο, θα τα καταφέρει στο άλλο!!!  Μπορεί να του ταιριάζει καλύτερα… με το κουστούμι του! Και οι φόροι;  Δεν τα μάθατε;  Θα σας το ανακοινώσουν σύντομα… Πέφτουν!!! Για την ώρα στα κεφάλια μας ως κεραμίδες βαριές και ασήκωτες!
Κάποτε, μπορεί τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονα μας να δουν να μειώνονται οι φόροι, το χρέος, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να μην πηγαίνει πίσω στο 1994… Εκείνο που ελπίζουμε είναι να μην δουν ποτέ να κυβερνούν την χώρα απόγονοι των σημερινών πολιτικών!  Γιατί η Βασιλεία μπορεί να έχει καταργηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, δυστυχώς όμως το κληρονομικό δίκαιο στην πολιτική σκηνή της χώρας δεν έχει καταργηθεί! Που να βγει κάποιος νέος πολιτικός; Αφήνουν οι συγγενείς των προηγούμενων;  Έλα ντε! 

Σεξ στην παραλία ή τη θάλασσα: Οι 6 λόγοι που οι γιατροί λένε «όχι»


Οι πρώτες σας διακοπές μαζί και η σχέση δεν μετράει πολύ καιρό. Έχετε ξεφύγει από το καθημερινό άγχος και θέλετε να απολαύσετε ο ένας τον άλλο σε σημείο που και το κάθε άγγιγμα 
προκαλεί ρίγη. Ειδικά μέσα στη θάλασσα. Ή την παραλία όταν πια έχουν έχουν φύγει όλοι.

Τι κάνετε; Ενδίδετε ή αντιστέκεστε; Η επιστημονική απάντηση είναι η δεύτερη για τους εξής λόγους:

1. Η άμμος. Μπαίνει παντού κυριολεκτικά, όσο προσεκτικοί κι αν είστε.

2. Οι κάτοικοι της θάλασσας και της παραλίας: σκεφθείτε ότι βρίσκεστε στο οικοσύστημά τους.

3. Το αλάτι της θάλασσας: Το θαλασσινό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα και ειδικά της ευαίσθητης περιοχής. Μπορεί μετά να αρχίσουν τα τσουξίματα

4. Χωρίς προστασία: Το σεξ στο νερό δεν μπορεί να γίνει με προφυλακτικό

6. Οι Λοιμώξεις καραδοκούν: Αυτού του είδους οι συνευρέσεις ευνοούν τις γυναικολογικές λοιμώξεις.

Πάνω από 100 νεκροί σε δύο μέρες από τον Έμπολα


Σε τουλάχιστον 1.350 ανέρχονται οι νεκροί της φονικής επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε 
ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με 106 νέους θανάτους να καταγράφονται μεταξύ 17 και 18 Αυγούστου.

Τα ανθρώπινα κρούσματα ανέρχονται σε 2.473, με το ποσοστό θνησιμότητας να αγγίζει το 55%.

Παράλληλα, ο Οργανισμός προειδοποιεί για ελλείψεις σε «καύσιμα, τρόφιμα και βασικές προμήθειες» στις χώρες που πλήττονται από την ασθένεια.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν απότομη αύξηση των θανάτων στη Λιβερία, όπου πλέον έχουν καταγραφεί 576 θάνατοι. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναστείλουν την εξάπλωση του ιού, οι τοπικές Αρχές έθεσαν σε καραντίνα την φτωχή συνοικία Γουέστ Πόιντ στην πρωτεύουσα Κόνακρι, όπου κατοικούν περίπου 50.000 άνθρωποι.

Το Γουέστ Πόιντ ήταν η περιοχή όπου το βράδυ του Σαββάτου όχλος λεηλάτησε ιατρικό κέντρο όπου νοσηλεύονταν σε απομόνωση ασθενείς του Έμπολα, κλέβοντας κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα των ασθενών. Το περιστατικό προκάλεσε φόβους για νέα κρούσματα δεδομένου ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών.

Πέραν της Λιβερίας, η επιδημία πλήττει τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και σε μικρότερη κλίμακα η Νιφγρία, πολυπληθέστερη χώρα της Μαύρης Ηπείρου.

Τρόμος για το Ασφαλιστικό: Στη σύνταξη φέτος άλλοι 24.000 υπάλληλοι


Τρόμος για το Ασφαλιστικό: Στη σύνταξη φέτος άλλοι 24.000 υπάλληλοι
“Κύμα” μαζικών συνταξιοδοτήσεων – κυρίως από το Δημόσιο – προκαλούν οι επερχόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό (αλλαγή τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από την 1/1/2015 και τυχόν νέες ανατροπές που έχει ζητήσει η τρόϊκα να αποφασιστούν έως το τέλος του χρόνου).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων από το Δημόσιο παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 62,5% καθώς έχουν αποχωρήσει 13.000 έναντι 8.000 πέρυσι και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 23.000 – 24.000 έως το τέλος του χρόνου, κατ' αντιστοιχία με τις αποχωρήσεις που είχαν καταγραφεί το 2010, χρονιά αλλαγών - και τότε - στο Ασφαλιστικό.
Οι κατηγορίες των ασφαλισμένων που αποχωρούν είναι υπάλληλοι με θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και την ηλικία καταβολής της σύνταξης από τα Ταμεία και προέρχονται τόσο από το στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, εκπαίδευση, υγεία κ.α) όσο και από Ν.Π.Δ.Δ.
“Η έξοδος επιταχύνεται υπό το φόβο του εγκλωβισμού στην εργασία όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί ότι δεν πρόκειται να θιγούν ώριμα δικαιώματα” εξηγούν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης. Πρόσθετος λόγος, ειδικά για το Δημόσιο, είναι οι προωθούμενες αλλαγές στο μισθολόγιο. Ειδικά για το Δημόσιο υπολογίζεται ότι οι συνταξιούχοι θα ξεπεράσουν τους “εν ενεργεία” με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα επίπεδα των συνταξιοδοτικών παροχών (επικουρική σύνταξη και το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου) για όλους, τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους “νέους” που ωθούνται στην έξοδο.
Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους νέους συνταξιούχους, από το Σεπτέμβριο του '13 και μετά, είναι άγνωστο και το ποσό του εφάπαξ το οποίο θα εισπράξουν σε βάθος χρόνου (ενδεχομένως σε...δόσεις) με βάση το συντελεστή βιωσιμότητας που εξακολουθούν να αρνούνται να εκδώσουν για κάθε Ταμείο χωριστά οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σαλάτα με σπανάκι, ροδάκινα ή μάνγκο, τραγανό μπέικον, αμύγδαλα και λεμονάτη βινεγκρέτ

SALATA SPANAKI RODAKINA MPEIKON AMYGDALA_exo

Chef Ιωάννα Σταμούλου

Ιωάννα Σταμούλου

Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από τη λεμονάτη βινεγκρέτ. Το τρυφερό σπανάκι τους ταιριάζει ιδανικά.
SALATA SPANAKI RODAKINA MPEIKON AMYGDALA
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 250γρ. σπανάκι (baby), μόνο τα τρυφερά φύλλα, πλυμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1 ροδάκινο με τη φλούδα του, σε λεπτές φέτες
  • 50γρ. μπέικον, σε καρεδάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
  • Για τη λεμονάτη βινεγκρέτ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (ζεσταμένο για να είναι ρευστό)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα αμύγδαλα φιλέ να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει κι αυτό.

Βήμα 3

Απλώνετε τα φύλλα του σπανακιού σε σαλατιέρα και από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τις φέτες των ροδάκινων. Πασπαλίζετε με το τραγανό μπέικον και τα αμύγδαλα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο multi. Όταν θέλετε να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε και σερβίρετε.