ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Equipe: Σε διαπραγματεύσεις, Παρί ΣΖ-Γιουνάιτεντ, για Νεϊμάρ

 


Με την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι στο τέλος της σεζόν να μην αμφισβητείται πλέον, είναι και ο Νεϊμάρ (έχει συμβόλαιο ως το 2025) που θα μπορούσε επίσης να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν αυτό το καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με την έγκυρη γαλλική εφημερίδα και ιστοσελίδα της Equipe, η Παρί βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς συλλόγους για τον 31χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό της. Και οι πιο προχωρημένες, οδηγούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι», που λογικά θα συμμετάσχουν στο επόμενο Champions League, ενδιαφέρονται για το προφίλ του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα για να ενισχύσουν τον επιθετικό τομέα τους. Σε αυτό φέρεται να παίζει ρόλο και ο Κασεμίρο, συμπατριώτης του Νεϊμάρ, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον «Νέι».

Επεμβάσεις στο γόνατο: Τι φοβούνται οι ασθενείς;

 ράφει ο Γεώργιος Πετσίνης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αρθροσκόπος, Διευθυντής Κέντρου Μυοσκελετικών Κακώσεων και Υγείας της Αθλούμενης Γυναίκας ΜΗΤΕΡΑ.

Ο πόνος στο γόνατο (οξύς ή χρόνιος) είναι από τα συχνότερα προβλήματα, που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.  Οι περισσότεροι από εμάς, όταν επισκέπτονται  τον Ορθοπαιδικό, έχουν στο μυαλό τους ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μπορεί να λυθεί με χάπια, ενέσεις, φυσικοθεραπείες ή έστω με ένα «μαγικό ραβδάκι», οτιδήποτε δεν περιλαμβάνει τον όρο «χειρουργείο».  Ωστόσο, υπάρχουν παθήσεις, (ρήξεις μηνίσκων/ χιαστών, οστεοαρθρίτιδα) που, ή δεν μπορούν να επιλυθούν με τους παραπάνω τρόπους, ή έχουν εξαντληθεί από χρόνια, όλοι οι τρόποι συντηρητικής αντιμετώπισής τους, χωρίς ανταπόκριση πια. Μία χειρουργική επέμβαση, συνήθως, δεν είναι και η πιο αποδεκτή λύση, για όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατό του.

Τα πιο συχνά ερωτήματα

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω σήμερα το Δημήτρη Κουτσή, έναν νέο και ιδιαίτερα δραστήριο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό των τροφίμων.#DimosProtypo #NtoumosgiaDimarxos

 


Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για έναν ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ, έτσι όπως τον ονειρεύεται η γενιά του: ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ στους ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Δημήτρη καλό μας αγώνα ! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Κόμματα: η λογική της ανάθεσης & η πολιτική «προδοσία»

 Του Γιαβόρ Ταρίνσκι. Διαθέσιμο και στα αγγλικά στον προσωπικό του ιστότοπο towardsautonomyblog.wordpress.com

Ας γίνει απολύτως κατανοητό, η Δημοκρατία πρέπει να είναι μια α-κρατική κοινωνία. Η εξουσία ανήκει στον λαό στον βαθμό που ο λαός την ασκεί μόνος του.
∼ Giovanni Sartori [1]

Το σύγχρονο πολιτικό μοντέλο, που χυδαία ονομάζεται δημοκρατία, διέρχεται βαθιά κρίση, η οποία μπορεί να αποδοθεί σε πολλά από τα συστημικά του χαρακτηριστικά· ο ίδιος ο μηχανισμός των πολιτικών κομμάτων είναι μεταξύ αυτών των βασικών αιτιών. Το Κόμμα, που κάποτε απολάμβανε τεράστια κοινωνική υποστήριξη και ισχυρά κινήματα, έχει γίνει σήμερα συνώνυμο της ανεντιμότητας, της απληστίας για εξουσία και της διαφθοράς. Πολλοί-ές έχουν ξεκινήσει, ωστόσο, ένα ταξίδι για να το αναδημιουργήσουν με διαφορετικούς τρόπους, προσπαθώντας να μιμηθούν τη βάση, τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα των σύγχρονων κοινωνικών κινημάτων αλλά και του Διαδικτύου.

Γράφημα στο οποίο παρουσιάζονται τα πραγματικά ποσοστά των χθεσινών βουλευτικών εκλογών ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των εγγεγραμμένων.

Γράφημα στο οποίο παρουσιάζονται τα πραγματικά ποσοστά των χθεσινών βουλευτικών εκλογών ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των εγγεγραμμένων πολιτών. Έτσι καταγράφονται οι ακριβείς δυνάμεις των κομμάτων, με υπολογισμένη την #Αποχή εντός του συνολικού 100%. Έχουμε λοιπόν: ΑΠΟΧΗ 39,1% και ΝΔ 24,8%, ΣΥΡΙΖΑ 12,2%, ΠΑΣΟΚ 7,0%, ΚΚΕ 4,4%, ΕΛ.ΛΥΣΗ 2,7%, ΛΟΙΠΑ 9,7%....Η αύξηση της αποχής των τελευταίων ετών είναι αποκαλυπτική. Η σιωπή για το ζήτημα όμως είναι εξίσου αποκαλυπτική. (via https://twitter.com/aftoleksigr ) #greece

Η ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΠΡΟΒΑΤΑ»

 Σε μια από τις συνηθισμένες συναντήσεις με τους συνεργάτες του, ο Στάλιν ζήτησε να του φέρουν μία κότα, την πήρε στην αγκαλιά του και πιέζοντας την σφιχτά με το ένα χέρι, με το άλλο άρχισε να την ξεπουπουλίζει.

🌺
Η κότα φώναζε από πόνο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο χωρίς επιτυχία, η λαβή ήταν πολύ δυνατή για εκείνη.
Ο Στάλιν κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα φτερά χωρίς μεγάλα προβλήματα και αφού τελείωσε είπε στους συνεργάτες του: «Τώρα κοιτάξτε τι θα συμβεί».
🌼
Έβαλε την κότα στο έδαφος και απομακρύνθηκε από αυτήν, πήγε και πήρε λίγο σιτάρι, ενώ οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν με έκπληξη καθώς, παρά τούς πόνους και την αιμορραγία, η κότα έτρεξε προς αυτόν μόλις έριξε χούφτες σιτάρι στο έδαφος, περιμετρικά στο δωμάτιο. Η κότα όχι μόνο δεν έφυγε αλλά τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.

Η γνωριμίες στο διαδίκτυο συσχετίζονται με ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές

 Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να συναντήσουν σεξουαλικούς συντρόφους μπορεί να τείνουν περισσότερο προς ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Με την πάροδο του χρόνου, η ευρεία διάδοση του διαδικτύου έχει καταστήσει πιο εύκολη την γνωριμία ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα μέσω ιστοσελίδων και εφαρμογών. Αν και στο παρελθόν κάποιες μελέτες έχουν υποδείξει συσχετισμό μεταξύ εύρεσης συντρόφων στο διαδίκτυο και ριψοκίνδυνων σεξουαλικών συμπεριφορών, η ερευνητική ομάδα εντόπισε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης ιδιαίτερα στην Βόρεια Ευρώπη.

Οι επιστήμονες εργάστηκαν με δεδομένα από 9.575 Σουηδούς άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στο project SRHR2017 (σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και δικαιώματα), που διενεργήθηκε από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Σουηδίας. Οι συμμετέχοντες ήταν από 16 έως 84 ετών, με το 60% να είναι γυανίκες.

Γιατί μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν οι όρχεις; ( ένα ομορφο άρθρο για τον ελλην. μετά της εκλογες )

 Οι όρχεις βρίσκονται τοποθετημένοι μέσα στο όσχεο και είναι ένα ζεύγος αδένων που παράγουν σπερματοζωάρια και την ορμόνη τεστοστερόνη, η οποία είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και στεροειδές αναβολικό. Η ορμόνη αυτή σχετίζεται με την σεξουαλική επιθυμία, τις στύσεις και την παραγωγή σπέρματος. Επίσης βοηθά στην ανάπτυξη των μυών και την διατήρηση της οστικής πυκνότητας.

Η επέμβασης αφαίρεσης ενός ή και των δυο όρχεων λέγεται ορχεκτομή.

"Στρατηγικός κακοπληρωτής" που τσάκισε η κυβέρνηση Μητσοτακη:

 


Η Πολωνία επιβεβαιώνει την αύξηση της ακτινοβολίας απεμπλουτισμένου ουρανίου μετά την έκρηξη Khmelnitsky.

 

«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε».

 

"Σου πάει το κουπόνι Ελλάδα μου...ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ...

  "Σου πάει το κουπόνι Ελλάδα μου. Από δω και πέρα θα ζεις με pass...Έλληνα σου εύχομαι να ζήσεις με υποχρεωτικότητες, με ακρίβεια, πλειστηριασμούς, κουπόνια & συσσίτια (pass) και χρέη για σένα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα σου.Τα κέρδισες με το σπαθί σου! Εύγε! Απογοήτευση"....

«Χάσαμε. Όλοι εμείς που πιστέψαμε ότι σ’ αυτές τις εκλογές θα καταφέρναμε να διώξουμε την σπείρα που αποτελεί την ΝΔ – χάσαμε. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας!!! Αλήθεια…. Για πρώτη φορά νιώθω τόση ντροπή.Ένας φίλος μου, έγραφε και έβριζε συνέχεια τον λαό για τις επιλογές του. Ήμουν αντίθετος. Του έλεγα να στοχεύσει στις αδικίες, στην διαφθορά, στο παράλογο ξόδεμα χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου…. Να μην βρίζει τον λαό. Τελικά είχε δίκιο. Είμαστε ο πιο γελοίος λαός του κόσμου. Ένας λαός γελοίος, χωρίς καμία μνήμη. Άξιοι της μοίρας μας. Ένας λαός αξιοθρήνητος.

Αφού αυτό γουστάρει ο "σοφός λαός".

 

Γεωργιάδης: «Στόχος είναι οι 180 βουλευτές για να αλλάξουμε το Σύνταγμα» ( αυτούς ψήφησες ελλην. ) με γεια σου .....

 Τον στόχο των 180 εδρών στη Βουλή, μετά τις επόμενες εκλογές, ώστε η ΝΔ να μπορεί να προτείνει μόνη της άρθρα προς αναθεώρηση, έθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε: «Ασφαλώς στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, βλέπουμε όλοι μας τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος. Να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

Νοσταλγία των Lockdown και ο λόγος για τον οποίο θα προσπαθήσουν να τα επαναφέρουν

 


Η εφημερίδα Times δημοσίευσε ένα άρθρο τη Δευτέρα με τίτλο Έχω νοσταλγία για τα lockdown και δεν είμαι μόνη”. Το άρθρο της συντάκτριας μόδας, Χάριετ Γουόκερ, είναι ανησυχητικό, αλλά προβλέψιμο στοιχείο ότι τα lockdown θα μπορούσαν να επανέλθουν ξαφνικά κάποια στιγμή στο μέλλον.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

 Πώς το ‘χε πει εκείνος ο πονηρούλης πρώην «γκουρού» της Singular; Αν είναι να έχουμε ερασιτέχνες λωποδύτες που μπορεί να μας σκοτώσουν και στον ύπνο μας, ας επιλέξουμε τους επαγγελματίες που θα μας πάρουν το βιος, αλλά θα μας αφήσουν αρτιμελείς… Ε, λυπούμαι που το λέω, με αυτό τον αξιακό κώδικα ψήφισαν αυτοί που πριμοδότησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι άλλοι μισοί αφέθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή εν τη απουσία τους να λουστούν τα επίχειρα της μοιρολατρίας τους…

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου & τιμητική βράβευση του συγγραφέα Ιωάννη Κ. Δημητριάδη

 



Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του καθηγητή και συγγραφέα Ιωάννη Κ. Δημητριάδη «Έφεσος - Κιρκιντζές - Στουπί - Νέα Έφεσος, Ιστορία - Λαογραφία - Πολιτισμός», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00.

Δήμος Κατερίνης – 2ο Φεστιβάλ Πάρκου: ΑΥΛΑΙΑ με χιλιάδες χαμόγελα στη γιορτή της άνοιξης





Μουσικοί ρυθμοί, γεύσεις, εκπαιδευτικές δράσεις & χρώματα μπολιάστηκαν μοναδικά με το θεματικό πάρκο «Οι 12

Άθλοι του Ηρακλή» και κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου. Η όμορφη - μαραθώνια ανοιξιάτικη

γιορτή που από τις 12 έως τις 21 Μαΐου διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ο Δήμος Κατερίνης, έριξε αυλαία, στο

ασφυκτικά γεμάτο με χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, Δημοτικό Πάρκο & κατά το 3ημερο 19 έως 21/05. Το

ταξίδι στο μύθο και στο χρόνο από σήμερα έως και τις 31/05 συνεχίζεται με το θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του

Ηρακλή», το οποίο έως τη λήξη αναμένεται να επισκεφτούν περισσότεροι από 4000 μαθητές/μαθήτριες από όλη τη

χώρα.

Κλειστό σήμερα το τμήμα από την οδό Φρουρίου έως το Stavento στον Πλαταμώνα

 Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου 2023 και ώρες 07:30-16:00 το τμήμα από την οδό Φρουρίου έως το Stavento στον Πλαταμώνα, λόγω εργασιών συντήρησης πρασίνου από τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών και Συντήρησης Πρασίνου. 


Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου προς τους τέσσερις νέους βουλευτές Πιερίας

 Σε όλους όσοι έδωσαν τον αγώνα τον καλό ως υποψήφιοι βουλευτές, αξίζει σεβασμός και τιμή.

Θερμά συγχαρητήρια στους Φώντα Μπαραλιάκο, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σπύρο Κουλκουδίνα και Σάκη Γκούνα, που εξελέγησαν βουλευτές Πιερίας.
Εύχομαι δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντά τους, με ωφέλεια για την Πιερία, τον τόπο μας.

Βαγγέλης Γερολιόλιος
Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΟΒΑ

 Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 21 ης Μαΐου 2023,

συγχαίρω τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφώντα

Μπαραλιάκο, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σπυρίδωνα Κουλκουδίνα και

Αθανάσιο Γκούνα, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Αυξημένες διαγνώσεις διαβήτη τύπου 1 μετά από μόλυνση SARS-CoV-2 στα παιδιά

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, παρατηρήθηκε αύξηση της χρόνιας αυτοάνοσης νόσου διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά. Ερευνητές από το Helmholtz Munich και συνεργάτες τους διερεύνησαν εάν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 και της ανάπτυξης διαβήτη τύπου 1.

Η ομάδα των ερευνητών εξέτασε δεδομένα για περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 2010 και 2018 στη Βαυαρία.

Διαφορετικές μελέτες έχουν τεκμηριώσει αυξημένη συχνότητα διαβήτη τύπου 1 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, καμία από τις μελέτες δεν έκανε διάκριση μεταξύ παιδιών με και χωρίς μόλυνση SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές μπόρεσαν τώρα να αποκτήσουν νέες γνώσεις: το σύνολο δεδομένων παρέχει πληροφορίες σχετικά με το εάν παιδιά που είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 είχαν προηγουμένως COVID-19. Αυτό επέτρεψε μια ανάλυση της χρονικής σχέσης μεταξύ της διάγνωσης COVID-19 και της διάγνωσης του διαβήτη τύπου 1.