ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

"ΧΕΣΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ...



Προβληματισμός στο ΥΠΟΙΚ: Καταβλήθηκαν μόνο 220 από τα 800 εκατ. ευρώ των φόρων
Μια ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας
Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα έσοδα από το πενταπλό φορολογικό μπαράζ του Ιανουαρίου – Ελπίδες να αυξηθεί το ποσό με τις καταβολές της τελευταίας ημέρας της προθεσμίας
Αγωνία επικρατεί στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, καθώς περιμένουν να δουν τι… ψάρια έπιασαν με την φοροεισπρακτική καταιγίδα των δύο τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου.
Τα πρώτα δείγματα πάντως δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά καθώς μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, είχε καταβληθεί στις τράπεζες συνολικό ποσό περίπου 220 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η κρίσιμη ημέρα ήταν η Παρασκευή, στοιχεία για την οποία θα υπάρχουν το απόγευμα της Δευτέρας.
Το συνολικό βεβαιωθέν ποσό από τους πέντε φόρους που έπρεπε να εξοφληθούν έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ανερχόταν περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που έχει ανησυχήσει το ΥΠΟΙΚ.
Πάντως, στο υπουργείο είναι αποφασισμένοι να περιμένουν και τον Φεβρουάριο, όταν και ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος φόρων στα ακίνητα. Από τις εισπρακτικές επιδόσεις θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο με τη σειρά του θα καθορίσει και το εύρος των εισοδηματικών παροχών που θα δοθούν προεκλογικά, σύμφωνα με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για επιστροφή στους πολίτες του 70% της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει προβληματισμός για την διαρκώς αυξανόμενη αποχή των φορολογούμενων από την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, όπως αυτή αποτυπώνεται στα στοιχεία της συνεχούς αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δωδεκάμηνο του 2013 μόνο από τους φόρους ακινήτων το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων αυξήθηκε κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ.
Οι φορολογούμενοι έχουν έναν ακόμη τσουχτερό λογαριασμό μπροστά τους, στο τέλος Φεβρουαρίου. Είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από τις τρεις δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθώς και την τελευταία δόση του χαρατσιού για το 2013.
Πρώτο Θέμα


Νέο «χαράτσι» στα ΙΧ – «Πρόστιμο» σε όσους πούλησαν αυτοκίνητο στο εξωτερικό

ix-xaratsi-aftokinita-570
Χάος αναμένεται να επικρατήσει στις εφορίες εντός των προσεχών ημερών καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις οχημάτων στο εξωτερικό ή έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας, καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο.
Το εν λόγω νέο χαράτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία αφορά την οριστική διαγραφή λόγω εξαγωγής, καλώντας όσους μεταβίβασαν το όχημά τους οπουδήποτε στο εξωτερικό να ξαναβάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Η μόνη περίπτωση απαλλαγής από το τέλος κυκλοφορίας είναι εάν κάποιος που έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του επιθυμεί να το αποσύρει ώστε να αποκτήσει κάποιο καινούριο μοντέλο καταβάλλοντας χαμηλότερο τέλος ταξινόμησης. Αν ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και επιθυμεί απλά να το μεταφέρει σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης για οριστική διαγραφή, τότε επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.
Μοναδική εξαίρεση μη καταβολής των τελών υπάρχει μόνο για την περίπτωση της απόσυρσης κάποιου ΙΧ και μόνο.
Φωτογραφία: Eurokinissi

«ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» στο Ελατοχώρι Πιερίας


Οι εργαζόμενοι στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες.




Ο Σύλλογος εργαζομένων της Π.Ε. Πιερίας, σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της
κοινωνικής του δράσης, σε συνεργασία με το παράρτημα Κατερίνης του σώματος εθελοντών
Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού
Σταυρού,πραγματοποίησε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, για το σύνολο των εργαζομένων
στην Περιφερειακή Ενότητα την Τετάρτη 22/1/2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ
Πιερίας.
Ο κ. Δημήτριος Κατιρτζής, αρχηγός του σώματος εθελοντών, παρουσίασε με
αμεσότητα και γλαφυρότητα σε ένα πολυπληθές κοινό τις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών
(αντιμετώπιση ατυχημάτων, τεχνικές βασικής υποστήριξης της ζωής, διαχείριση επειγόντων
περιστατικών, χρήση του διαθέσιμου εξοπλισμού & τεχνικών “Αυτόματου Εξωτερικού
Απινιδωτή, Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, κ.α.” ).
Είμαστε βέβαιοι πως οι γνώσεις που πήραμε έκαναν όλους τους παριστάμενους
ικανότερους/ες να προσφέρουμε αποτελεσματική βοήθεια, με ασφάλεια, σε οποιοδήποτε
έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Θα θέλαμε, στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Δημήτριο Κατιρτζή
για την ανιδιοτελή συμμετοχή του, όπως επίσης και την κυρία Σοφία Μαυρίδου,
Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για την παραχώρηση του χώρου της
εκδήλωσης.
Ευχόμαστε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν στο μέλλον , ώστε να
έχουν την δυνατότητα όλοι οι συνάδελφοι που δεν μπόρεσαν να παραστούν να το κάνουν,
όπως επίσης να μπορέσουμε με συντονισμένες προσπάθειες όλων μας να δημιουργήσουμε
στο Διοικητήριο χώρο εφοδιασμένο με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την παροχή
Πρώτων Βοηθειών ( αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή κλπ. ).
Τέλος υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους/ες αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι,
συνεχίζεται μέχρι και την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις
14:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, 1ος όροφος, γραφείο 100 (τηλ.
2351351287 ) , η συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Νοσοκομείου
Κατερίνης.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε. Τσιάμη
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. Καζαντζίδου

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ στην AGROTICA





Ιστορικές φωτογραφίες από τον Πιερικό και τον Αρχέλαο – Από το αρχείο του Θόδωρου Σφήκα

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  -
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη



 

Μερικές ιστορικές φωτογραφίες από τον Πιερικό και τον Αρχέλαο.
Είναι μια ευγενική κίνηση του παλιού καλαθοσφαιριστή του Πιερικού, προπονητή και Δάσκαλου Θόδωρου Σφήκα.
«Η ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον.»
Αλφόνς Μαρί Λουί Ντε Λαμαρτέν
«Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.»
Μιγκέλ Ντε Θερβάντες
«Μη ξεχνάς ποτέ το παρελθόν. Μπορεί να το ξαναχρειαστείς στο μέλλον.»
Μάλκολμ Μπράντμπερι
«Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία ιστορίας, είναι αυτοί που δημιουργούν την ιστορία.»
Νόαμ Τσόμσκι


Δήμος Δίου – Ολύμπου Ψήφισμα



Ζούμε όλοι μας το τελευταίο χρονικό διάστημα την ανησυχία και την ανασφάλεια που κυριαρχεί στους αγρότες της περιοχής μας, που φαίνεται να ετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Δεν είναι πρώτη φορά που η φτωχομεσαία  αγροτιά, με τη μηχανήματα της, βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Θύμα της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε. που κάθε χρόνο χειροτερεύει τη θέση της αγροτιάς και την καταδικάζει, σε φτώχεια και ξεκλήρισμα.
Η διαφορά που υπάρχει από τις προηγούμενες χρονιές, είναι πως η φωνή της απόγνωση είναι φέτος πιο δυνατή μια και δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη.
Ήδη βιώνουν πρωτόγνωρη φτώχεια, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά μικρών φτωχών αγροτών στην τελευταία δεκαετία ξεκληρίστηκαν και έφυγαν από το επάγγελμα.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες διαμαρτύρονται με το δίκαιό τους για την τεράστια επιβάρυνση τους από το τρίτο μνημόνιο του 2013.
Πρόκειται για μια άγρια επίθεση που εκδηλώνεται με παλιά και νέα σκληρά αντιαγροτικά μέτρα, που στο  βωμό της αναδιοργάνωσης του φορολογικού συστήματος και επαναπροσδιορισμού της θέσης των αγροτών απέναντι στις φορολογικές αρχές  δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε τέτοια επιδρομή στο εισόδημα μιας επαγγελματικής τάξης που είναι ίσως και η τελευταία με αδιαμφισβήτητο παραγωγικό ρόλο. Μέτρα όπως άγρια φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα από το πρώτο ευρώ με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων από το νέο έτος, την αισχρή νομοθετική διάταξη για άρση του ασύλου για φορολογικό έλεγχο στο σπίτι, τα χαράτσια στα αγροτεμάχια, στα σπίτια, τις αποθήκες και στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, για το αγροτικό ρεύμα  και το αγροτικό πετρέλαιο, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες των γεωτρήσεων και τις σταυλικές εγκαταστάσεις, για τις μειώσεις στις επιστροφές ΦΠΑ και ειδικού φόρου καυσίμων, για τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και στις καλλιέργειες που θα επιβληθούν με την νέα ΚΑΠ 2015-2020, τις κατασχέσεις για χρέη, την παρακράτηση από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρημάτων από επιδοτήσεις για εξόφληση χρεών, δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη.
Όλα αυτά συνοδεύονται με την επανεμφάνιση των αγροτοδικείων που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των αγροτών ώστε να μη συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Εδική αναφορά έγινε στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα με αφανισμό καθώς προχωράει γοργά η συγκέντρωση της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και παραγωγής σε λίγα χέρια.
Μέσα από νέους φόρους και χαράτσια που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση μόνο το 2013 στα πλαίσια και των μέτρων της Ε.Ε., τους αφαιρείται εισόδημα δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής σε απαγορευτικά επίπεδα. Οι συνέπειες θα είναι βαριές, αφού με τις απελευθερωμένες αγορές από τις πολιτικές της Ε.Ε., θα γίνουν  ακόμα φτηνότερα τα ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα και η καταστροφή των φτωχομεσαίων αγροτών όσων έχουν απομείνει θα είναι δεδομένη αφού θα είναι ασύμφορο να παράγουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου – Ολύμπου:
1.   Εκφράζει την ενεργό συμπαράστασή του στους μικρομεσαίους αγρότες που αποφασίζουν να κινητοποιηθούν ενάντια στις πολιτικές που εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. καταδικάζουν  σε απίστευτη φτώχεια και μιζέρια τη ζωή τους υποθηκεύοντας ταυτόχρονα το μέλλον της ίδιας της αγροτιάς και τν παιδιών της.

2.   Καλεί την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. 

Ο Νίκος Κωτούλας από τον Πλαταμώνα, στον «Συνδυασμό Ευθύνης» του Γιώργου Φαρμάκη


Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook

Την στήριξη του στον «Συνδυασμό Ευθύνης» του Γιώργου Φαρμάκη, γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Ο Νίκος Κωτούλας κατάγεται από τον Πλαταμώνα και θα είναι υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος του «Συνδυασμού Ευθύνης».

Στη δήλωση στήριξης στον Γιώργο Φαρμάκη είναι βέβαιος για τη νίκη και αναφέρει με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο: «ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο........................ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.»

Αγίου Τρύφωνα 1 Φεβρουαρίου και στο Κίτρος Πιερίας τιμούν τον προστάτη των αμπελιών ,με τραγούδια , χορό κρασί από παραγωγούς του τόπου και φυσικά πολλούς ψητούς μεζέδες κρεάτων ,που ψήνανε φίλοι και μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου
















ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ Ο Άγιος Τρύφων, πολιούχος της Νίκαιας, συνδέεται με το κρασί επειδή κατάγονταν από μια περιοχή που ήταν από τους μεγαλύτερους αμπελότοπους της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η θέση της γιορτής του στον ετήσιο κύκλο πρέπει να έπαιξε επίσης ρόλο στην καθιέρωση του Αγίου ως προστάτη των αμπελουργών. Η εορτή του Αγίου ο οποίος στις νεότερες αγιογραφίες κρατά κλαδευτήρι, συμπίπτει με την περίοδο του κλαδέματος των αμπελιών. Σημαντική τεχνική εργασία που χρειάζεται πείρα και γνώση,αφού καθορίζει την πορεία των κλημάτων. Έτσι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που επηρεάζει το βλαστικό κύκλο των αμπελιών. Οπως αναφέρει η φιλόλογος - λαογράφος Ζέτα Παπαγεωργοπούλου, όταν μετά το 1922 οι ελληνικοί πληθυσμοί της Ανατολικής Ρωμυλίας άφησαν τις κατάφυτες από αμπέλια περιοχές και εγκατασταθηκαν στην Ελλάδα, ο Άγιος Τρύφων ήταν ήδη καθιερωμένος ως προστάτης των αμπελουργών στους χριστιανικούς πληθυσμούς της βαλκανικής χερσονήσου ιδιαίτερα στις περιοχές της Μακεδονίας. Οι πρόσφυγες όμως από τους αμπελότοπους της Ανατολικής Ρωμυλίας πραγματοποιούν την εντυπωσιακή τελετουργία του κουρμπανιού, αιματηρής θυσίας προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα, που την έφεραν με τις λιγοστές αποσκευές τους και τη μεταφύτευσαν στις νέες τους πατρίδες.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr







              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 03/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           
Σε «Θερμαϊκή Ριβιέρα» στοχεύει να αναδείξει την περιοχή του Θερμαϊκού ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης Θερμαϊκού, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ξενία» στην Περαία.
            Ο κ. Τσαμασλής, ιδιαίτερα συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου, που έδωσε «ηχηρό παρών» στην εκδήλωση, ανέπτυξε τους κεντρικούς άξονες που αναμένεται να αναβαθμίσουν την εικόνα της περιοχής του Θερμαϊκού και να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου.  Επίσης, παρόντες ήταν πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Θερμαϊκού.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον κ. Τσαμασλή, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματικότητά του σε καίρια ζητήματα του νομού, τόσο από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, όσο και από τη μέχρι τώρα πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Χάρης Αμμανατίδης. 
«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους με τίμησαν με την παρουσία τους και όλους όσους με στηρίζουν έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια. Με συγκίνηση, αλλά και με συναίσθηση της ευθύνης προς τα πρόσωπα που απευθύνομαι, γιατί εσείς είστε οι άνθρωποι που με δυναμώσατε, εσείς είστε που προκαλέσατε ουσιαστικά την τύχη μου στο δήμο Θερμαϊκού. Το θέλετε, – το είδα, – το θέλω, το αποδέχομαι και σε λίγο καιρό από τώρα θα μπούμε σε δράση και θα ανακοινώσουμε το όνομα και τα στελέχη του συνδυασμού, που θα φέρει την αλλαγή στην περιοχή του Θερμαϊκού», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσαμασλής, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού στις επικείμενες εκλογές.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

            Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Y7γ/Γ.Π7695/31-01-2014 απόφαση του Υφυπουργού Υγείας που αφορά τον ορισμό ημερομηνίας εξετάσεων υποψηφίων Βοηθών Φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2014 για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Βοηθού Φαρμακείου, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ως εξής:

ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή, 28/02/2014
ώρα 09:00πμ
Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πέμπτη 27/02/2014
ώρα 09:00-14:00
Για προφορικές εξετάσεις στην Αίθουσα Σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ του κτιρίου των Τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρασκευή 28/02/2014
ώρα 09:00-12:00
Για γραπτές εξετάσεις στην Αίθουσα Σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ του κτιρίου των Τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής
ΠΑΤΡΑ
Παρασκευή 14/02/2014
ώρα 09:00 πμ
Αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών (απέναντι από τη Γραμματεία του Τμήματος), στα Προκατασκευασμένα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης Ρίου.
                                                                                                                                                                                                                       
  • Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να περιέλθουν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 07/02/2014.






Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ



ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ















































Eleotechnia 2014 + Oenorama 2014
The business sectors of OLIVE OIL and WINE are together now!!

http://www.eleotexnia.gr/eng/elaiotexnia2014-oinorama2014.html
We decided to organize the two exhibitions in the same exhibition centre to assist the competitiveness, to promote the partnerships with further profit for companies and the business sectors of olive oil and wine.
As exhibitors will be companies in packaged of olive oil, wine production, packaging, bottling, olive and olive oil processing machinery, winemaking equipment. This year, is planned dynamic communication with entrepreneurs and companies in Greece and abroad.
(3) + (4)
6th Gold Aristion 2014, AWARDS of OLIVE OIL
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.534588079913201.1073741825.159905790714767&type=3 

During the Mediterranean exhibition 6th Eleotechnia 2014 which is dedicated to a healthy and proper diet with extra virgin olive oil, in collaboration with all stakeholders in the olive sector, announces the 6th Aristion 2014-Extra Virgin Olive Oil awards: a) Gold Aristion 2014, b) Silver Aristion 2014, c) Bronze Aristion 2014
Fill the participation form here:
http://www.eleotexnia.gr/eng/dkotinos.html

(5)
4th conference Olive oil exports
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.561453880559954.1073741832.159905790714767&type=3

The conference goal is to install a new culture of cooperation and proper preparation for olive oil exports.
------------
Tel: 0030 210 7568888
info@eleotexnia.gr
http://www.linkedin.com/company/eleotechnia-olive-oil-&-olives-expo?trk=biz-companies-cym

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελαιοτεχνία: Εξαγωγές ελαιολάδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



8 - 9 Μαρτίου 2014, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Ελληνικό-Αθήνα

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, η πρόκληση του ελληνικού ελαιολάδου” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου,
export branding: κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με “όπλο” την εικόνα, πολυπολιτισμικό marketing, συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά.
Δηλώστε συμμετοχή για να ενημερωθείτε από ειδικούς με προτάσεις, ιδέες, προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών σας. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία, παραγωγό, τυποποιητή, έμπορο ελαιολάδου. Μέσα από αυτό θα ανοίξει μια καινούργια προοπτική και για την δική σας εταιρεία. Θα ακούσετε νέες προτάσεις για άμεση εφαρμογή στην δική σας επιχείρηση.
Ο διαγωνισμός 6ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014 έχει δύο σκέλη.
https://www.facebook.com/GoldAristion
Το πρώτο σκέλος είναι ο διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), το δεύτερο σκέλος είναι για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: 210 7568888 info@eleotexnia.gr                  


] ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 4-0 - ΜΑΥΡΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Την ήττα γνώρισε ο Εθνικός Ν.Κεραμιδίου στο Σβορώνο απο την Αναγέννηση  με σκόρ 4-0.Για το παιγνίδι δέν θα κάνουμε αναφορά, το σκόρ τα λέει όλα.Θα αναφερθούμε στο τελετουργικό, αφού οι ποδοσφιαριστές του Εθνικού αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και ...κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μήμη του επι 35 χρόνια φροντιστή του Εθνικού του ακούραστου Χάρη Τσαουσίδη, που έφυγε ξαφνικά απο την ζωή την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το Δ.Σ του Εθνικού Ν Κεραμιδίου, την Κυριακή 2-2-2013 σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε: Την ονομασία του Αθλητικού Κέντρου σε Χάρη Τσαουσίδης, την καθιέρωση ετήσιου τουρνουά στην μνήμη του και που θα φέρει το όνομά του και στην οικονομική συμβολή του Σωματείόυ για τον τάφο του θανόντος.

Β΄ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 21ης-Βαθμολογία-Επόμενη 22η αγωνιστική


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  3-0 Α.Α.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΟΛΥΜΠΟΣ Α. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 3-1
ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ- Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ Δ.Δ.
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  0-1
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  2-4
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ -ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  4-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ  4-0
ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ -ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ 1-3
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  54
2 ∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  51
3 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  48
4 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  47
5 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  42
6 Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ     37
7 ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  36
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  31
9 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  29
10 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  29
11 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  24
12 ∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ  16
13 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  11
14 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    9
15 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  8
16 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  6
*Ο Μακεδονικός Ν. Εφέσσου, έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Συνεπώς κάθε ομάδα που βάση προγράμματος αγωνίζεται μαζί του, παίρνει άνευ αγώνα τους βαθμούς.
**Πύδνα Κίτρους και Γ. Ολύμπιος Λόφου, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
ΕΠΟΜΕΝΗ 22Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ-ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ -ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006
ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ.. ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ



ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ
Τη νύχτα που άσπριζε ο τόπος μας,μαύριζε η ψυχή μας!
Του Χάρη μας η πνοή προσέφευγε στον συμπαντικό Δικαστή,
να ρωτήσει κατά πού.... πέφτουν τα Ιλύσια Πεδία!
Εκεί είναι ήδη και ετοιμάζει τον ρουχισμό για την προπόνηση των Αγγέλων!
Οπου ανήκει πήγε,στον πάγκο του Παράδεισου,
κάτω από την κερκίδα των Καλών!
Τον θυμάμαι σχεδόν από παιδί,στο γήπεδο ανάμεσα στα πλατάνια των προγόνων μας!
Μου φώναζε "παίξε σαν τον Μπράιτνερ,την μπάλα κάτω!"
Μετά το γκολ,αυτόν αγκαλιάζαμε πρώτο,επειδή αυτός τα ζούσε ΟΛΑ θαυματικά!
Πέρασαν ήδη 35 χρόνια!
Ο Χάρης,ο "Κούσκουρας" της καρδιάς μας,ζήτησε για πρώτη φορά "αλλαγή"!
Θα τον βρω μια μέρα στα Ιλύσια!
Θα φορέσουμε και πάλι τα κυανόλευκα του Εθνικού και θα μου δείξει πως δίνουμε την μπάλα με τη μία!
Κι από κοντά,φωνή βραχνή,φωνή γενναία να μου φωνάζει...
"Παίξε σαν τον Μπράιτνερ,το κεφάλι ψηλά!"

Το κεφάλι ψηλά...ΨΗΛΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ,αλησμόνητε φίλε!

[*Πόσα θα ήθελα να λογιστώ και να σας πω απόψε
αλλά με πήραν πάλι τα κλάματα σαν παιδί!]

Βίντεο-σοκ από βομβαρδισμό – Παιδάκι θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια

paidi-suntrimia-570
Κυκλοφόρησε ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει την δραματική διάσωση ενός μικρού κοριτσιού που θάφτηκε ζωντανό μετά από βομβαρδισμό στο Χαλέπι.
Το σπίτι όπου έμενε το μικρό κοριτσάκι με την οικογένεια του βομβαρδίστηκε και το μόλις 14 μηνών παιδάκι θάφτηκε ζωντανό στα συντρίμμια.
Μία ομάδα ανδρών άρχισε να σκάβει μήπως βρεθεί κάποιος επιζών και ξαφνικά διακρίνονται τα μαλλιά του μικρού κοριτσιού. Τελικά το 14 μηνών παιδί βγήκε από τα χαλάσματα και φάνηκε ότι είναι ζωντανό καθώς σκούπισε τα μάτια του. Δυστυχώς η μητέρα της μικρής θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια και έχασε τη ζωή της.