ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η εικόνα Της Ημέρας .....


 

Ψητοπωλείον Δροσιά Νικόλας since 1960 ( Χορηγούμενη )



 

Villa-Andromeda Ενοικιαζόμενα Δωμάτια με Κουζινάκια ( Χορηγούμενη )

 



Η ακρίβεια «λιώνει» τους καταναλωτές

 Στα ράφια των σουπερμάρκετ η κοινωνία αναστενάζει

Επαίρονται και τολμούν να μιλούν για νέα δήθεν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού μετά τις ανακοινώσεις της Eurostat. Γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί αλλά ψάχνουν να βρουν τρόπο να «προκαλέσουν» ευμενή επικοινωνιακά σχόλια για μια κυβέρνηση η οποία προς χάριν της αισχροκέρδειας των λίγων έχει ήδη στείλει την κοινωνία στα βράχια.

Πράγματι η Eurostat ανακοίνωσε υποχώρηση του εναρμονισμού δείκτη τιμών καταναλωτή 7,2% για τον Ιανουάριο στη χώρα μας από 7,6% τον Δεκέμβριο και 8,8% τον Νοέμβριο. Είναι μια αποκλιμάκωση που οφείλεται κατά συντριπτικό ποσοστό στο παρατεταμένο καλοκαίρι που βίωσε η Ευρώπη το οποίο επέφερε μείωση της κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων.

Από την άλλη και ακριβώς επειδή η σύγκριση είναι ετήσια, αυτή η αύξηση συγκρίνεται με τον περσινό Ιανουάριο, όταν ο… παροδικός τότε (κατά Αδωνη Γεωργιάδη) πληθωρισμός είχε μετρηθεί στο 5,5%. Αρα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 έχουμε αύξηση της τάξης του 12,7% στον γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή. Εδώ μπαίνει το κρίσιμο μέγεθος. Πληθωρισμός στα τρόφιμα εκεί που υποφέρει ο μέσος Ελληνας: στα ράφια των σουπερμάρκετ.

«Σοκ» στη Bundesliga – Ο πρόεδρος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατηγορείται για χρήση και κατοχή κοκαΐνης

 
«Σοκ» στη Bundesliga και στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, καθώς ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα εις βάρος του προέδρου της ομάδας, Πέτερ Φίσερ, για χρήση και κατοχή κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Πίτερ Φίσερ, κατηγορείται μαζί με τη γυναίκα του και τον 25χρονο γιο του για παράνομη αγορά και χρήση κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, οι Αρχές έχουν κάνει από τον προηγούμενο μήνα έφοδο στο σπίτι του Φίσερ. Η έρευνα της αστυνομίας φαίνεται πως ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας μητέρας συμμαθητή του 13χρονου γιου του.

Πλειστηριασμοί από funds: Όταν οι τράπεζες νομικών πληροφοριών «αγνοούν» δικαστικές αποφάσεις που βάζουν «φρένο»

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη προχωρά ο Εφέτης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης σχετικά με τη στάση των τραπεζών νομικών πληροφοριών, σε ότι αφορά δικαστικές αποφάσεις που «φρενάρουν» πλειστηριασμούς από περιουσιακών στοιχείων δανειοληπτών από funds.

Ειδικότερα, σε άρθρο του Εφέτη Χαράλαμπου Σεβαστίδη που δημοσιεύεται στο antimolia.gr επισημαίνεται πως υπάρχουν «ενδείξεις» σχετικά με «προβληματική λειτουργία αυτών των βάσεων δεδομένων» όταν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις που αναστέλλουν τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων δανειοληπτών από funds. Το άρθρο φέρει τίτλο «Σοβαροί προβληματισμοί για τον ρόλο των ιδιωτικών «Βάσεων Νομικών Πληροφοριών» και συγχρόνως ορισμένες σκέψεις για την νομιμοποίηση των εταιριών διαχείρισης του Ν. 3156/2003».

Σύμφωνα με όσα παραθέτει ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, στις 12 Μαΐου του 2022, δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις 822/2022 και 823/2022 του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με τις οποίες για πρώτη φορά γίνεται δεκτό ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (Ν. 3156/2003), «δεν νομιμοποιούνται ως μη δικαιούχοι διάδικοι να παρασταθούν στο δικό τους όνομα στις δίκες που αφορούν απαιτήσεις που διαχειρίζονται».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Σεβαστίδης, «καμία τράπεζα νομικών πληροφοριών, επί μήνες, δεν ενδιαφέρθηκε να δημοσιεύσει το κείμενο των αποφάσεων αυτών, αφήνοντας στην αφάνεια μία σημαντική εξέλιξη στον χώρο της νομολογίας».

Επίσης λίγες μέρες μετά την δημοσιότητα που έλαβαν οι αποφάσεις αυτές, καθώς αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες «γνωστή τράπεζα νομικών πληροφοριών άλλαξε το περιεχόμενο του άρθρου 10 παρ. 13 Ν. 3156/2003, όπως το είχε αναρτημένο στην βάση της». Η αλλαγή στη διατύπωση, ωστόσο «μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες σε σχέση με τον επίκαιρο προβληματισμό ως προς την νομιμοποίηση των εταιριών διαχείρισης του Ν. 3156/2003 να παρίστανται ως μη δικαιούχοι διάδικοι» σημειώνει ο κ. Σεβαστίδης. Τα όσα αναφέρει ο Εφέτης Σεβαστίδης εγείρουν ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν. Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής Χαράλαμπος Σεβαστίδης, εξέδωσε πρόσφατα την υπ αριθμόν 25/2023 απόφαση με την οποία ανεστάλη πλειστηριασμός δανειολήπτη μία μέρα πριν πραγματοποιηθεί, έπειτα από προσφυγή του δανειολήπτη. Όλα αυτά και ενώ εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, η έκδοση απόφαση για το η εταιρείες διαχείρισης νομιμοποιούνται ως εντολοδόχοι των funds να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της περιουσίας των οφειλετών. Για το ζήτημα αυτό έχουν υπάρξει αντικρουόμενες αποφάσεις του Α2 Τμήματος του Αρείου Πάγου αλλά και πολλών Εφετείων και Πρωτοδικείων της χώρας , με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική επίλυση. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των δύο επόμενων μηνών και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες.

Το Μαξίμου σφυρίζει αδιάφορα και αρνείται να κατονομάσει τους ναζί στην τροπολογία στη διάταξη για τον Κασιδιάρη

 Με υποβάθμιση των όποιων ενστάσεων αλλά και με παρελκυστικές απαντήσεις αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών για τη ρύθμιση απαγόρευσης συμμετοχής εγκληματικών οργανώσεων με την προβιά κόμματος στις εκλογές.

Έτσι, στην κυβέρνηση δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και να ψηφίσουν μόνοι τους, χωρίς τη στήριξη άλλων κομμάτων στη Βουλή την τροπολογία για την απαγόρευσης εγκληματικών οργανώσεων ως κόμματα στις εκλογές, με τις απαντήσεις που επιφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας να είναι ενδεικτικές της κυβερνητικής στάσης, αλλά και της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίζει την κριτική στο νομοθέτημα.

«Υπάρχει τέτοια πιθανότητα, να συζητήσετε, έστω και την τελευταία στιγμή, κάποιες αλλαγές που συζητούν τα κόμματα αυτά και να συμφωνήσετε όλοι μαζί σε μια νέα τροπολογία» ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, με την απάντησή του να προφασίζεται μεν την «αυξημένη ευαισθησία» της κυβέρνησης και την πρόθεσή της να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, αλλά να επικαλείται την πιθανή αντισυνταγματικότητα μίας πιο συγκεκριμένης ρύθμισης για να μην αποκλείσουν τελικά και ξεκάθαρα τις ναζιστικές οργανώσεις.

Μπορεί ένα φλιτζάνι καφέ να έχει αντιφλεγμονώδη δράση στον άνθρωπο;

 Ζήσης Ψάλλας

Μπορεί κάτι τόσο απλό όπως ένα φλιτζάνι καφέ με γάλα να έχει αντιφλεγμονώδη δράση στον άνθρωπο; Ναι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Ένας συνδυασμός πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών διπλασιάζει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Οι ερευνητές ελπίζουν να είναι σε θέση να μελετήσουν τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.

Κάθε φορά που βακτήρια, ιοί και διάφορες ξένες ουσίες εισέρχονται στο σώμα, το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά αναπτύσσοντας λευκά αιμοσφαίρια και άλλες χημικές ουσίες για να μας προστατεύσουν. Αυτή η αντίδραση, κοινώς γνωστή ως φλεγμονή, εμφανίζεται επίσης κάθε φορά που υπερφορτώνουμε τους τένοντες και τους μύες και είναι χαρακτηριστική για αυτοάνοσες ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Τα αντιοξειδωτικά γνωστά ως πολυφαινόλες βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά. Αυτή η ομάδα αντιοξειδωτικών χρησιμοποιείται επίσης από τη βιομηχανία τροφίμων για να επιβραδύνει την οξείδωση και την υποβάθμιση της ποιότητας των τροφίμων και έτσι να αποφύγει τις άσχημες γεύσεις και το τάγγισμα. Οι πολυφαινόλες είναι επίσης γνωστό ότι είναι υγιεινές για τον άνθρωπο, καθώς βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα.

Αλλά πολλά παραμένουν άγνωστα για τις πολυφαινόλες. Σχετικά λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει τι συμβαίνει όταν οι πολυφαινόλες αντιδρούν με άλλα μόρια, όπως πρωτεΐνες που αναμειγνύονται σε τρόφιμα που στη συνέχεια καταναλώνουμε.

Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων, σε συνεργασία με ερευνητές από το Τμήμα Κτηνιατρικών και Ζωικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ερεύνησαν πώς συμπεριφέρονται οι πολυφαινόλες όταν συνδυάζονται με αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. 

«Στη μελέτη, δείξαμε ότι καθώς μια πολυφαινόλη αντιδρά με ένα αμινοξύ, ενισχύεται η ανασταλτική δράση επί της φλεγμονής στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ως εκ τούτου, μπορεί να φανταστεί κανείς ότι αυτό το κοκτέιλ θα έχει ευεργετική επίδραση στη φλεγμονή. Τώρα το ερευνούμε περαιτέρω, αρχικά σε ζώα. Μετά από αυτό, ελπίζουμε να λάβουμε ερευνητική χρηματοδότηση που θα μας επιτρέψει να μελετήσουμε την επίδραση στους ανθρώπους», λέει η καθηγήτρια Marianne Nissen Lund από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Διπλάσια αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της φλεγμονής

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

 

Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Τρίτης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δύσκολη νύχτα με χιονοπτώσεις στην Αττική - Επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Αγωνία επικρατεί για την πορεία της «Μπάρμπαρα» τις βραδινές ώρες με ολοένα και περισσότερους δήμους να καλύπτονται από πυκνό χιόνι. Εντείνεται η χιονόπτωση στην Αττική, ενώ η κυκλοφορία δυσχεραίνεται σε δρόμους των βορείων προαστίων της Αθήνας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που εξακολουθεί να επελαύνει σε όλη τη χώρα φέρνοντας τσουχτερό κρύο. Η επιδείνωση που παρατηρήθηκε από το βράδυ, θα επηρεάσει και την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία η χιονόστρωση θα είναι ακόμη πιο έντονη. 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ αισθητή βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, η Πολιτική Προστασία, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σχολεία της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής, να ανοίξει στις 10:00 το Δημόσιο και στις 11:00 τα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την «Μπάρμπαρα». 

Επί ποδός βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής, με εκχιονιστικά και αλατιέρες να εργάζονται ασταμάτητα και όπου παρουσιάζεται πρόβλημα να επιχειρούν.

Οι προβλέψεις μετεωρολόγων 

Μέχρι και το πρωί της Πέμπτης κατά διαστήματα θα έχουμε χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα, όχι μόνο στην Αττική - με εξάρσεις και υφέσεις - αλλά και στην Εύβοια και στις Σποράδες και στην ανατολική και στη νότια Θεσσαλία, προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Παράλληλα, όπως αναφέρει, τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε τμήματα της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, στην ανατολική, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Όσον αφορά την Αττική, ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει ότι από τα βορειοδυτικά μέχρι και τα βορειοανατολικά θα υπάρχουν εξάρσεις χιονόπτωσης όπως επίσης στα κεντρικά και τα νότια χωρίς όμως προβλήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι αύριο λίγο πριν από το μεσημέρι, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.


Σεισμός στην Τουρκία: Νύχτα αγωνίας, κραυγές, δάκρυα και πάνω από 4.300 νεκροί

 Κραυγές αγωνίας ανθρώπων ακόμη θαμμένων στα ερείπια γεμίζουν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, καθώς συγγενείς αδυνατούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα και τον φόβο για τους δικούς τους, μερικές ώρες αφού ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία ξεπέρασε τους 4.300 νεκρούς κι εκφράζονται ανησυχίες πως θα συνεχίσει να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό τις επόμενες ώρες και ημέρες.


Ο σεισμός 7,8 βαθμών που χτύπησε τις δυο χώρες τα ξημερώματα της Δευτέρας κατεδάφισε πολυκατοικίες ολόκληρες σαν πύργους από τραπουλόχαρτα, κατέστρεψε νοσοκομεία, τραυμάτισε κι άφησε άστεγους χιλιάδες.

Κάτω από μια άμορφη μάζα συντριμμιών στη νότια επαρχία Χατάι, η φωνή μιας γυναίκας που εκλιπαρεί να τη βοηθήσουν. Σε μικρή απόσταση, το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού.


Κλαίγοντας καθώς πέφτει παγωμένη βροχή, ο Ντενίζ σφίγγει τα χέρια, ψάχνει λόγια για να εκφράσει την απόγνωσή του.

«Κάνουν θορύβους, φωνάζουν — δεν έρχεται κανένας. Χαθήκαμε. Καταστραφήκαμε. Θεέ μου... Φωνάζουν, λένε ‘σώστε μας’, αλλά δεν μπορούμε να τους σώσουμε. Πώς θα τους σώσουμε; Δεν έχει έρθει κανένας από το πρωί».

26779365__1_

Νεκρό 13χρονο κορίτσι - Είχε υψηλό πυρετό τις τελευταίες ημέρες

 
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Πηνείας στην Ηλεία και ειδικότερα στη Βουλιαγμένη από την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός κοριτσιού μόλις 13 ετών, το βράδυ της Δευτέρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, το άτυχο κοριτσάκι, είχε υψηλό πυρετό τις τελευταίες ημέρες.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη 13χρονη στο Κέντρο Υγείας του Σιμόπουλου όμως ήταν ήδη πολύ αργά καθώς οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό της.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, το άτυχο κοριτσάκι, είχε χάσει τη μητέρα του όταν ήταν μόλις δύο μηνών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 


ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Νίκησαν κόντρα στην καταιγίδα «Barbara» και στην δυνατή ομάδα των Τρικάλων

Ομαδικότητα, αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, δύναμη και σταθερότητα είναι τα

χαρακτηριστικά της σημαντικής νίκης

«Κάποιες φορές, ο αγώνας κερδίζεται από τα αποδυτήρια» έγραψε, μεταξύ άλλων, η

πρόεδρος του Δ.Σ. των Πιερίδων Μουσών μετά την σημαντική νίκη στον 4 ο αγώνα του

φετινού πρωταθλήματος (Κυριακή 5-2-2023). Η αναφορά αυτή δεν υποτιμά την δυνατή

κι αξιόμαχη ομάδα των Τρικάλων. Αντίθετα. Είναι η ικανοποίηση που η ομάδα ένοιωσε

έστω και για λίγο τα «σαλονάτα» αποδυτήρια μιας ομάδας Γ’ Εθνικής, αλλά και το

«διαχρονικό παράπονο» της διοίκησης του ΑΟΓ «Πιερίδες Μούσες» που ενώ φέτος

κλείνει 30 χρόνια συνεχούς αγωνιστικής παρουσίας δεν έτυχε ποτέ μέχρι τώρα καμιάς

μέριμνας και δεν έχει εξασφαλίσει σταθερό γήπεδο – έδρα και αποδυτήρια για τους

αγώνες του πρωταθλήματος.

Ως πλανόδιος και άστεγη η ομάδα, ένοιωσε την ικανοποίηση της άνεσης των

αποδυτηρίων του Α ΔΑΚ Κατερίνης, αναπτέρωσε την αυτοπεποίθησή και το ηθικό της

και μπήκε στο γήπεδο με την απόφαση του νικητή!

Ο αγώνας, αν και κινδύνεψε να αναβληθεί λόγω της καταιγίδας «Barbara» τελικά

έγινε και πραγματικά όσοι ήταν στο γήπεδο, αψηφώντας το ψύχος, απόλαυσαν ένα από

τα καλύτερα παιχνίδια του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οι δύο ομάδες ήταν οργανωμένες, με τεχνική και συγκεκριμένο στόχο να πάρουν το

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 06/02/2023

 


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος .

Τηλ.: 6974881331, 6974055854, 6972159109, 6972620039, web site: www.eakp.gr, email: info@eakp.gr

Αθήνα 1 Φεβρουαρίου 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για τα αυταρχικά περιστατικά «εντέλλεσθε» σε υγειονομικούς υπαλλήλους

Η Ε.Α.Κ.Π. καταγγέλλει την τακτική των «εντέλλεσθε» της κυβέρνησης προς τους

υγειονομικούς υπαλλήλους με την οποία προσπαθεί να «μπαλώσει» τα κενά που υπάρχουν στα

Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο

Νομός Αιτωλ/νιας όπου, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., από το Κ.Υ. Αιτωλικού μετακίνησαν

ιατρικό προσωπικό για την εκτέλεση εφημερίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Δεν πρόκειται

για μεμονωμένο περιστατικό καθώς αντίστοιχες τακτικές εφαρμόστηκαν τους τελευταίους

μήνες στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και των Μολάων ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται

και το περιστατικό αμφισβήτησης των θετικών τεστ κορωνοϊού που αφορούσαν

αναισθησιολόγους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηράκλειου.

Οι πυροσβέστες έχουμε πικρή εμπειρία από ανάλογες συμπεριφορές μέσω και των

«προληπτικών» επιφυλακών, συμμεριζόμαστε την αγωνία των υγειονομικών υπαλλήλων και

έχουμε κοινά συμφέροντα. Αφενός και εμείς αναγκαζόμαστε σε μετακινήσεις από τη μια

Πυροσβεστική Υπηρεσία στην άλλη και σε όλη την επικράτεια σε περίπτωση μεγάλων

συμβάντων προκειμένου να καλύψουμε τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Π.Σ. Εκεί

στοχεύει και η κατάργηση ουσιαστικά του όποιου «αμετάθετου» υπήρχε με το νόμο

4662/2020. Τα πρόσφατα ερωτήματα που δέχθηκε η Ε.Α.Κ.Π. για παράταση διαθέσεων

υπαλλήλων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους αποδεικνύει μια παρόμοια κατάσταση στο Π.Σ.

Χρήστος Γκουγκουρέλας. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ

 Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Η επίσκεψη στην Πιερία κλιμακίου με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου ήταν απλά η αφορμή για να

σταθούμε σε αυτό που είναι η ουσία της πολιτικής, δηλαδή στην υλοποίηση

πρωτοβουλιών και στην εκτίμηση de facto πεπραγμένων. Ειδικά, όσα έγιναν και όσα

συντελούνται στη χώρα τα τελευταία χρόνια στον εθνικής σημασίας τομέα της

πρωτογενούς παραγωγής αποτελούν ένα ολοκληρωμένο δομικό πλαίσιο

αντιμετώπισης των προκλήσεων, στιβαρής στήριξης των ανθρώπων του κλάδου και

μετάβασης στις καλές πρακτικές της νέας εποχής.

Παρά τις πολυεπίπεδες κρίσεις που εκδηλώθηκαν σε περιφερειακό και

παγκόσμιο επίπεδο, καταφέραμε, ως χώρα, να εξασφαλίσουμε για την περίοδο 2021-

27 νέους ευρωπαϊκούς πόρους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την Κοινή Αλιευτική

Πολιτική (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας) καθώς και από το Ταμείο

"Ο Τύπος ως 4η εξουσία. Εργαλείο ενημέρωσης ή χειραγώγησης"; Ομιλητές, οι Δημοσιογράφοι Δ.Δραγάτης και Ανδρέας Γαλανός

 


Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών "ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

σε συνεργασία με το Σ.Ε.Γ. Κατερίνης. 

Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 7.00 μ.μ. 

Θέμα"Ο Τύπος ως 4η εξουσία. Εργαλείο ενημέρωσης ή χειραγώγησης"; 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

1. Δημήτρης Δραγάτης, Δημοσιογράφος, 
Ιδιοκτήτης τού καναλιού "Ελεύθερη Πένα". 

2. Ανδρέας Γαλανός, Δημοσιογράφος 
στην Ιστοσελίδα ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
και στο blog Σταλαγ.Ματιές . 



Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ σχετικά με την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη στη Δράση 2 του Μέτρου 3.4.3 “Μέτρα Εμπορίας”


«Χρηματική αποζημίωση των φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας για το διαφυγόν εισόδημά τους και για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς η οποία προκλήθηκε από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας»

ΤΟΥ ΜΕΤΡOΥ 3.4.3

«Μέτρα Εμπορίας», (παρ. 3, του άρθρου 68, Καν.(ΕΕ) 508/2014, όπως τροποποιήθηκε με τον Καν(ΕΕ) 1278/2022, της Ενωσιακής Προτεραιότητας 5, «Προαγωγή της εμπορίας και της μεταποίησης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020

TΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Καλεί

τους δυνητικούς δικαιούχους να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στο Μέτρο 3.4.3 (ΑΔΑ Ψ9ΟΦ4653ΠΓ-ΜΗΔ).

Δικαιούχοι: είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται στους τομείς αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.

Ως μέγιστη διάρκεια υλοποίησης: ορίζεται το χρονικό διάστημα από την 24η Φεβρουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Χρόνος υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Μέτρο :

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα ορίζεται η: 06.02.2023 & ώρα 09.00

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα ορίζεται η: 15.03.2023 & ώρα 14.00

Οι δυνητικοί Δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που θα λειτουργεί στον ιστότοπο https://apozimiosi-metro343.alieia.gr/

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Τμήμα Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2313 – 330379, 2313 – 330315, 2313 – 330382.


Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισυνάπτεται η Πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βετεράνοι ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΠΑΟΚ για τον μικρό Διονύση-Ραφαήλ απο την Κατερίνη

 


Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού, ανακοινώνουμε σήμερα, ότι μαζί με τους συναδέλφους μας ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, είμαστε στο πλευρό του μικρούλη, δυόμιση μόλις μηνών Διονύση-Ραφαήλ απο την περιοχή μας.

Ο Διονύσης-Ραφαήλ είναι ένα 2.5 μηνών μωράκι, που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια. Το παρών διάστημα, ο μικρούλης παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΝΝ, ενώ σύμφωνα με τους παιδοκαρδιολόγους που τον παρακολουθούν, πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στο παιχνίδι της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου στο γήπεδο μας, το Ά ΔΑΚ. Θα παίξουμε ποδόσφαιρο για καλό σκοπό , βοηθώντας ένα αγγελούδι να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του και να συνεχίσει τη ζωούλα του.
Τιμή εισιτηρίου, συμβολικά 2 ευρώ
Θα υπάρχει κουτί για να προσφέρει ότι θέλει και μπορεί ο καθένας, ενώ και οι δύο ομάδες θα προσφέρουμε απο ένα χρηματικό ποσό στην οικογένεια του μικρούλη μας!