ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..................

Νανόχηνα: Ο μετανάστης που «απειλείται» από Έλληνες κυνηγούς




Το ταξίδι της προς τη χώρα μας είναι μέρος της ζωής της, εδώ και χιλιάδες χρόνια, από τις βόρειες και μακρινές χώρες φτάνει στην Κερκίνη και στην συνέχεια πετάει προς το Δέλτα του Έβρου. Ο λόγος για την νανόχηνα, ένα πτηνό ιδιαίτερο και -δυστυχώς πλέον- σπάνιο πτηνό. Στην συνέχεια του αφιερώματος, το οποίο στήθηκε με την βοήθεια της Ορνιθολογικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ελίνας Σαράντου, καταγράφεται το μακρινό της ταξίδι αλλά και το «φτερούγισμα» αγωνίας καθώς κινδυνεύει με εξαφάνιση από το κυνήγι λόγω της ομοιότητάς της με τη θηρεύσιμη ασπρομέτωπη χήνα.

Η ώρα της μετανάστευσης

Γλυκερία και Ορχήστρα Νέων Δίου στην Παραλία Κατερίνης





    Η Ορχήστρα Νέων Δίου αποχαιρετά το 2012 με μία συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο «Μικρά Ασία 90 Χρόνια Μετά», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας. H συναυλία θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean Village Hotel & Spa, στην Παραλία Κατερίνης, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα:20.30.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση θα δώσει η χορωδία και το χορευτικό του συλλόγου με τη συμμετοχή τους. Σημαντικό γεγονός, βεβαίως, είναι η παρουσία και συμμετοχή της Γλυκερίας που θα ερμηνεύσει Σμυρνέικους σκοπούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.

Στην περιοχή της Πιερίας, μετά τη καταστροφή του 1922, εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας. Μετά τις δυσκολίες των πρώτων χρόνων, κατάφεραν σιγά-σιγά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους και να κάνουν σπίτι τους τη νέα πατρίδα. Ποτέ όμως δεν ξέχασαν. Οι μνήμες περνούσαν από γενιά σε γενιά. Η γλώσσα, η παράδοση, οι εικόνες απ’ τις χαμένες πατρίδες παρέμειναν ανέγγιχτες στο πέρασμα του χρόνου. Η έρευνα ποτέ δε σταμάτησε και οι ψηφίδες της ζωής που χάθηκε συμπληρώνονταν μέρα τη μέρα, από τη λαχτάρα των επιγόνων να συγκεντρώσουν κάθε λεπτομέρεια.
Η συναυλία – αφιέρωμα αναζητάει τους ήχους, τη τέχνη και το άρωμα της παράδοσης από περιοχές της Μικράς Ασίας που εγκαταλείφθηκαν από τους ελληνικούς πληθυσμούς εκείνη την εποχή. Τα υλικά της παράστασης αποτελούνται από κείμενα σε αφήγηση, οπτικό υλικό και τραγούδια που παρουσιάζουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Παραμένοντας πάντα πιστός στον κοινωνικό του ρόλο ο Όμιλος Mediterranean Hotels συμμετέχει ως επίσημος χορηγός στη συγκεκριμένη συναυλία. Ο Ξενοδοχειακός Όμιλος, με ιδιοκτήτες την Ευαγγελία και Βασίλη Λάμπρου, έχοντας την πεποίθηση ότι η παράδοση αποτελεί ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά και απαραίτητο οδηγό στη ζωή μας, γίνεται αρωγός προσπαθειών που προάγουν την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Κλείνουν αύριο για 8 ώρες οι σήραγγες της Κατερίνης



Κλείνουν αύριο για 8 ώρες οι σήραγγες της Κατερίνης Κλειστές θα μείνουν για τα αυτοκίνητα, από αύριο στις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, οι σήραγγες της Κατερίνης, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, λόγω στρατιωτικής άσκησης ετοιμότητας, με την επωνυμία "Φίλιππος - Αλέξανδρος".
Όπως ανακοινώθηκε, το διάστημα αυτό η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από παρακαμπτήριους δρόμους.

Στα πρόθυρα διάσπασης οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»


Καθαιρέθηκε από γραμματέας της ΚΟ ο Κώστας Μαρκόπουλος - Ραγδαίες εξελίξεις στην έκτακτη ΚΟ του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας
Στα πρόθυρα διάσπασης οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»Ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Στα πρόθυρα διάσπασης βρίσκεται το κόμμα μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην κοινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα της Δευτέρας όπου με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος κ. Π. Καμμένος καθαίρεσε από γραμματέα της ΚΟ τον κ. Κώστα Μαρκόπουλο.

Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:
«Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.
Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.
Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Στα άκρα κυβέρνηση - φαρμακοποιοί Στις νέες κινητοποιήσεις ο υπουργός Υγείας απάντησε με ατομικές συμβάσεις και ελεύθερο ωράριο λειτουργίας



Στα άκρα κυβέρνηση - φαρμακοποιοί
Σε ρήξη με τους φαρμακοποιούς ήλθε σήμερα ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τους φαρμακοποιούς που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αθετώντας - όπως είπε - προφορικές συμφωνίες. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) δληλωσαν ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Λυκουρέντζος δείχνει να μην επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίλυση του προβλήματος, και αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκτάκτως την Τετάρτη. Παράλληλα, απευθυνόμενοι προς τον έλληνα ασφαλισμένο, λένε ότι η όποια ταλαιπωρία του δεν οφείλεται στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για παλαιές οφειλές του 2011 και τους τελευταίους μήνες του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέντζος πήρε μήνυμα από τον Πρωθυπουργό να βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν αναστείλει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Έτσι, το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας με γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων όλης της χώρας, αποσυνδεδεμένη μάλιστα από τα προγράμματα διημέρευσης και διανυκτέρευσης. Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου θα καθιερωθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Πανελλαδικές με τις νέες Σχολές το 2013-14


Με κριτήρια οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων τόνισε ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στους πρυτάνεις
Πανελλαδικές με τις νέες Σχολές το 2013-14
Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει ο σχεδιασμός της «Αθηνάς» του υπουργείου Παιδείας και τον ερχόμενο Φεβρουάριο οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ακαδημαϊκού έτους 2013-14 θα έχουν στα χέρια τους το μηχανογραφικό με τον νέο χάρτη σχολών και τμημάτων.


Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε τη Δευτέρα τρίωρη συνάντηση με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, άκουσε όλες τις προτάσεις τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους, ενώ η συζήτηση έγινε σε θετικό και γόνιμο κλίμα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει σειρά κριτηρίων βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, και τα κριτήρια αυτά θα είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και αναπτυξιακά.

Επίσης για τα θέματα των συγχωνεύσεων θα έχει τις επόμενες ημέρες χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους κάθε ιδρύματος, προκειμένου να συζητηθούν οι ιδιαιτερότητές του. Δεδομένο ωστόσο είναι - και σ' αυτό συμφωνεί η πλειονότητα των εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας - ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χρήζει εξορθολογισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Αρβανιτόπουλος, είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση των σχολών και τμημάτων, καθώς η διάρθρωσή τους έγινε με πελατειακά κριτήρια.

Μείωση εισακτέων ζητούν οι πρυτάνεις

Χωρίς θέρμανση Σχολεία , Διευθύνσεις και Λύκεια στην Πιερία



Χωρίς θέρμανση Γυμνάσια Διευθύνσεις και Λύκεια της Πιερίας. Εκλεισε   τώρα το απόγευμα και το εσπερινό Ε.Π.Α.Λ. Μέχρι στιγμής ο καιρός ήταν ευνοϊκός ωστόσο τα πρώτα χιόνια έπεσαν σήμερα στα γύρω βουνά και αναμένεται κύμα ψύχους σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από σφοδρούς χειμώνες.
Πιερία   — Τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ μικρά και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες ενώ εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης επισημαίνουν ότι αν δεν φτάσουν οι επιχορηγήσεις για την προμήθεια πετρελαίου, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα σχολεία.

Β΄ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αποτελέσματα 14ης-Βαθμολογία-Επόμενη 15η αγωνιστική


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ - ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ 1-3
∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ 2-2
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ 1-4
ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ - Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ 4-1
ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ 5-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 4-1
ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 - ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 1-3
ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ 34
2 ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ 29
3 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ 27
4 ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ 26
5 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ 25
6 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 22
7 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 21
8 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 20
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ 19
10 ∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ 16
11 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ 15
12 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ 15
13 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  13
14 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ 12
15 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ 10
16 Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ  8

ΕΠΟΜΕΝΗ 15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ
Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ
ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ - ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ
6 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ - ∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ - ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ
Πρωτοσέλιδο 08.12.2012

Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του, με προϋπολογισμό 4 εκ. 565 χιλιάδες ευρώ

Νέα στέγη για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο



Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα της Γανόχωρας όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.
Η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου, αρχικά προβλεπόταν να γίνει μέσω ΣΔΙΤ, τα οποία όμως εκ των υστέρων "πάγωσαν" και έτσι το θέμα έμεινε σε εκρεμμότητα. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή δεν "ξέχασε" το θέμα και προώθησε την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Με χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπή που πήρε το ζήτημα, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του Σχολείου αλλά και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που σε λίγες μέρες θα αναδειχθεί ο ανάδοχος, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στην Κατερίνη, θα αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πρώην Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα Μαρία Μίχου για τις ενέργειές της.
Η προκήρυξη του έργου αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα.
ΤΟ ΕΡΓΟ

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας Σε ετοιμότητα για πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό



Συνεδρίασε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κας Σοφίας Μαυρίδου και του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Κωνσταντίνου Κοκολάκη.
Στη χθεσινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού, υπαλλήλων πολιτικής προστασίας των Δήμων, εθελοντικών οργανώσεων, ομάδων διάσωσης, ορειβατικών συλλόγων, αλλά και εκπροσώπου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Αντιπεριφέρειας από πλευράς μηχανημάτων αλλά και προσωπικού για την αντιμετώπιση των φαινομένων ενόψει χειμώνα.

Φροντίστε να σώσετε τα τομάρια σας...


ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ…
Οι τρωγλοδύτες των εταιρειών δημοσκόπησης, μια και το ΠΑΣΟΚ τα έφτυσε οριστικά, δίνουν τα (ξοφλημένα) ρέστα τους για να κρατήσουν στη ζωή το σκουπιδαριό της ΝΔ και τον πανίβλακα Κομανέτση…

Απίστευτη αλληλεγγύη μεταξύ… «Κατσικών»!


Απίστευτη φωτογραφία φροντίδας και αλληλεγγύης μεταξύ…. «Κατσικών» τράβηξε ο Γιώργος Τσέλιος στο δρόμο Αετός-Κατούνα Ξηρομέρου που επιβεβαιώνει την άποψη ότι «το χειρότερο ζώο είναι ο άνθρωπος»!
Δείτε την αλληλεγγύη μεταξύ των...

Αυτό είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο!

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο βουνό Ingino, κοντά στο Gubbio της Ιταλίας, είναι γνωστό ως «το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο»...

Το «δέντρο» έχει 650 μέτρα ύψος και 350 μέτρα πλάτος στη βάση του, και καταχωρήθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 1991...

Μόνο το αστέρι καλύπτει 1.000 τετραγωνικά μέτρα και το δέντρο φωτίζεται με περισσότερα από 3.000 πολύχρωμα φώτα που τροφοδοτούνται από καλώδιο που το μήκος του ξεπερνά τα 8,5 χιλιόμετρα.

Το δέντρο είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να το δει κάποιος από απόσταση 50 χιλιόμετρων. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα




   Τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου στη διάρκεια της εισήγησής της στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της Πιερίας καθώς και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από τη χωροταξία της.


“Δεν θα σταθούμε ούτε στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το χαμηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ εισόδημα και τον απασχολούμενο πληθυσμό στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ούτε στη δεινή οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Είναι σίγουρα μια πραγματικότητα πολύ οδυνηρή αλλά η Πιερία διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα πόρων για αξιοποίηση, ώστε να ορθοποδήσει με την καλύτερη αξιοποίησή τους και να ανακάμψει της οικονομικής δυσπραγίας”, υπογράμμισε η κ. Μαυρίδου.

Όπως είπε, ο στρατηγικός – αναπτυξιακός σχεδιασμός της Πιερίας προσδιορίζεται με βάση τρεις αλληλένδετες παραμέτρους: οργανωμένη προσπάθεια, δημιουργία εναλλακτικών σεναρίων και επίτευξη επιδιωκόμενων συγκεκριμένων στόχων.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουρούτης στη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης



  Συνδιοργανωτής ο Πιερικός Αρχέλαος

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. η Σχολή Γονέων Κατερίνης θα φιλοξενήσει τον Δρ. Κωνσταντίνο Μουρούτη, Φυσίατρο και Νευροβιοεπιστήμονα (MdPhdScDo οποίος, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», θα αναπτύξει το θέμα: «Άγχος: Κρίση στην καθημερινότητα».
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και το ΣΦΚ Πιερικός.

Η πραξικοπηματική αυθάδεια της κυβέρνησης κλιμακώνεται…


Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά επεκτείνει την πραξικοπηματική της αλυσίδα και εναντίον της δικαστικής εξουσίας: Ένα ακόμα βήμα προς τον πραξικοπηματικό ολοκληρωτισμό…

Η κατοχική κυβέρνηση κατάργησε, με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε», τη δικαστική ΑΠΟΦΑΣΗ η οποία έβγαλε αντισυνταγματική την πληρωμή των χαρατσιών μέσω της ΔΕΗ, ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ότι θα κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!!!
ΕΔΩ στην πραγματικότητα έχουμε ένα ανοικτό κυβερνητικό πραξικόπημα εναντίον ενός άλλου πυλώνα της αστικής δημοκρατίας (της δικής τους «δημοκρατίας»): Της δικαστικής εξουσίας…

Όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Το σπειροειδές έλασμα της πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης των κατοχικών ανδρεικέλων, ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:...

α). Το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο…

β). Αλληλοδιάδοχα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…

Σημείωση: Νομιμοποιημένα από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…

Σχετικό άρθρο:

γ). «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»

Tην συνέλαβαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης πριν σκορπίσει το θάνατο



   Συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κατερίνης, μια 41χρονη που σκόπευσε να διακινήσει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους ότι η προαναφερόμενη κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης έκαναν έφοδο χθες το βράδυ στο σπίτι της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Tα παιδάκια στην Καβάλα θα ζούσαν αν είχαν καλοριφέρ...







Το γύρω του κόσμου έχει κάνει η τραγωδία της Καβάλα, όπου τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν το σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες, μετά από έκρηξη στην ...
ξυλόσομπα που είχαν για να προστατευθούν από το κρύο και να ζεσταθούν.

Η Washington Post, φιλοξενεί έχει ρεπορτάζ για το θέμα, το οποίο συνδέει με την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα. Ο τίτλος που έχει το άρθρο είναι: «Τρία αδέρφια νεκρά σε μία τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα».

Ο συντάκτης αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία, τονίζοντας πως η οικογένεια λόγω οικονομικής δυσχέρειας, δεν μπορούσε να πληρώσει πετρέλαιο και γι αυτό χρησιμοποιούσε ξυλόσομπα. Τονίζει μάλιστα πως τα παιδάκια θα ζούσαν ακόμα αν η οικογένεια χρησιμοποιούσε τα καλοριφέρ.

Παγίδα φόρων στη μεσαία τάξη


Ειδικό ένθετο - Ολο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Χαμένοι όλοι με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ - Πόσα θα πληρώσουν επαγγελματίες-επιχειρήσεις - Τι αλλάζει για τεκμήρια, «πόθεν έσχες», ακίνητα - Στο 15% ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων

«Παγίδα» πρόσθετων φόρων σε όλα τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ τον χρόνο, στους ελεύθερους επαγγελματίες...
που μέχρι τώρα κρύβονταν κάτω από το αφορολόγητο όριο, στους ιδιοκτήτες γης και ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και αύξηση της επιβάρυνσης για όσους έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα αποτελεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει η  κυβέρνηση την Τρίτη στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο κρύβει και «παγίδες» τεκμηρίων - αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων - ενώ προβλέπει ότι από το 2014 θα φορολογηθούν για πρώτη χρονιά οι αγρότες με βάση τα κέρδη που θα προκύπτουν από τα βιβλία εσόδων και εξόδων που πρέπει να τηρούν από τον Ιανουάριο.  
Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι ακόμη μεγάλες σε αρκετές εισοδηματικές τάξεις. Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη φορολογική βάση. Για τα "μεγάλα ψάρια" δεν αρκεί μόνο η φορολογική  κλίμακα, πρέπει να δουλέψει και ο ελεγκτικός μηχανισμός, και να δραστηριοποιηθεί η Δικαιοσύνη».
Οπως είπε «με το νέο Φορολογικό τα εισοδήματα ως 25.000 ευρώ ωφελούνται. Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Επίσης προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, που είναι πλήρης για εισοδήματα ως τα 18.000 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το παλαιό αφορολόγητο των 9.000 ευρώ».
«Το Βήμα» παρουσιάζει το νέο Φορολογικό, με κλίμακες και παραδείγματα για τη φορολογία εισοδημάτων μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, κερδών, τόκων, δικαιωμάτων κ.λπ., τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, το νέο πλέγμα τεκμηρίων διαβίωσης και «πόθεν έσχες», αλλά και τι ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.   
Με το νομοσχέδιο θεσπίζονται αυστηρές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρώτη την «ευθύνη των διοικούντων νομικά πρόσωπα». Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι «τα πρόσωπα που είναι διευθυντές, διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές ΑΕ κατά τον χρόνο της διάλυσης ή συγχώνευσής τους, ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή του φόρου που οφείλεται από τα νομικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από τον χρόνο βεβαίωσης».

Από ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ 100 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



   Το 5ο ΓΕΛ σάς καλεί στις 12-12-12 στις 12 στο αμφιθέατρο του σχολείου ή στον ιστότοποwww.ustream.tv/channel/lyceum5thkaterini να παρακολουθήσετε ζωντανά ή live μέσω διαδικτύου την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Γ4 της θεωρητικής κατεύθυνσης του σχολείου, σε συνεργασία με περισσότερα από 100 ευρωπαϊκά σχολεία, για την ενίσχυση της κλασικής παιδείας και κληρονομιάς στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ισπανία. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείων μέσω e-twinning με τίτλο “ Ι know my heritagedo you?” , που διοργανώνεται από τη SEEK (Spanish Society of Classical Studies) και την AMUPROLAC (Association from Murcia of Latin and Greekteachers) και θα πραγματοποιηθεί από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία ταυτόχρονα, με διαφορετικές μορφές. Οι μαθητές με τους καθηγητές τους θα αναγνώσουν εμβληματικά κλασικά κείμενα, για να υπενθυμίσουν την αναγκαιότητα αναστροφής με το θησαυρό συναισθημάτων και υψηλών κοινωνικών, πολιτικών, αισθητικών και ηθικών ιδεωδών που αυτά περικλείουν, και κρίνονται απαραίτητα για τη διατήρηση του ανθρώπου ως τέτοιου. Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι η φιλόλογος κ. Ξανθίππη Καραβίδα, ενώ την τεχνολογική υποστήριξη έχει αναλάβει ο καθηγητής πληροφορικής κ. Ανέστης Μαργαριτίδης.

Απολύονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕ εδώ και τώρα!


ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ 
Με την επισήμανση ότι «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησηςεξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο ζητώντας απ' όλους τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η εγκύκλιος
Η εγκύκλιος προειδοποιεί ότι...
«εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».

Τονίζεται δε ότι «οι υπηρεσιακές μεταβολές στην κατάσταση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ που γίνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου μετά τις 12.11.2012, δεν μπορούν να ανατρέψουν ή να αναστείλουν ως προς τους υπαλλήλους αυτούς τις συνέπειες του νόμου, που ανατρέχουν στην έναρξη ισχύος του. Καμιά μεταβολή που έλαβε χώρα μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου δεν θα ληφθεί υπόψη».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι για τις ανάγκες εφαρμογής της ρύθμισης, στον συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή των αριθμητικών κριτηρίων που θέτει η διάταξη), προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (πχ. διπλωματικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ, ένστολο προσωπικό, πυροσβέστες, λιμενικοί, κ.λπ.).

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ!


του Δρ. Κυριάκου Τόμπρα

Αυτή είναι η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, που παραδόθηκε τον Ιούλιο 2012 στους Λαζαρίδη – Σαμαρά.
Η έκθεση έχει συνταχθεί από τον Μάρτιο 2012 και, πριν τους Λαζαρίδη – Σαμαρά, είχε παραδοθεί στην Deutsche Bank.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΗΓΩΝ.
Στην τελευταία σελίδα υπάρχει και περίληψη στα Ελληνικά.
 Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η ΠΟΤΑΠΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ




ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ (ΔΗΛ. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΞΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ (ΔΗΛ. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΧΡΕΟΥΣ) !!!
Ο λαός έχει ξεσηκωθεί. Διαμαρτύρεται, φωνάζει, ζητά να μη του πιουν το αίμα και απλά να κάνει τις απαραίτητες θυσίες, στα όρια του ανεκτού, για να αποπληρώσει τα χρέη του.
Τα χρέη τα οποία δημιούργησε ¨τρώγοντας¨ τα λεφτά των εργατικών και συνετών ευρωπαίων εταίρων του, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ … ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο μέσος ξεσηκωμένος έλληνας, ο μέσος εξεγερμένος ευρωπαίος των νοτίων κυρίως χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και ο μέσος δυτικό – βόρειο ευρωπαίος, που βρήκε την ευκαιρία να εμπαίξει τον έλληνα και τους πολίτες από τις λεγόμενες PΙIGS χώρες (με υψηλό δημοσιονομικό χρέος) είναι ότι:
1. Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!! Το Ευρώ στην έκδοσή του από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τίποτε. Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money δηλαδή νόμισμα το οποίο έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση (ή εν προκειμένω η ευρωπαϊκή ένωση) το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει ήδη υφιστάμενα. …
2. ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΙΣΟΠΟΣΗ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΙΣΟΠΟΣΟ ΧΡΕΟΣ (!!!) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
3. Ο μηχανισμός αυτός, που μοιάζει με αυτόν της έκδοσης του αμερικάνικου δολαρίου αλλά έχει κάποιες διαφορές, λειτουργεί με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο, δηλ. κάθε χώρα – μέλος της Ε.Ε. αντί να εκδίδει το νόμισμά της κυριαρχικά, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε., αναγκάζεται να δανείζεται το χρήμα (τα Ευρώ) από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, είτε με τη μορφή των βραχυπρόθεσμων ρέπος, είτε με κρατικά ομόλογα, είτε με απευθείας δανεισμό τραπεζών. Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα χορηγεί τα ποσά με τόκο (!!!), ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι το ελάχιστο 1,25 %, δηλ. εάν δανείσει 100 Ευρώ σε μια τράπεζα, ή εάν αγοράσει βραχυπρόθεσμα ρέπος ή ομόλογα για 100 Ευρώ θα εισπράξει τουλάχιστον 101,25 Ευρώ !!! Αυτό σημαίνει ότι κανένα εθνικά κυρίαρχο κράτος εντός της Ε.Ε., που χρησιμοποιεί το Ευρώ, να μην έχει δικό του νόμισμα, που να μη το χρωστά σε κανένα – ούτε ένα λεπτό του Ευρώ !!! Και φυσικά ποτέ κανένας ευρωπαίος (Γάλλος, Γερμανός κλπ) δεν έχει στερηθεί το αντίστοιχο ποσό, που εξέδωσε με αυτό τον τρόπο η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, αφού ποτέ δεν το στέρησε από ¨την αγοραστική του δύναμη¨ , δηλ. από τα Ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα του (Γαλλία, Γερμανία κλπ).
4. Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ FIAT MONEY, ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΜΑΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ....ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ


Γ.Δελαστίκ – Αέρα…εκτροπής πήρε η ΝΔ

Χουντα Βουλή 21η Απριλίου Αέρα… εκτροπής πήρε η Ν.Δ Γιώργος Δελαστίκ
εφημερίδα ΠΡΙΝ
Συναγερμό θα έπρεπε να είχε σημάνει η κατάπτυστη στη μορφή, αλλά εξαιρετικά βαρύνουσας πολιτικής σημασίας ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνώντας κάθε όριο. Χρησιμοποιώντας γλώσσα παρακρατικών ακροδεξιών συμμοριών του μετεμφυλιακού κράτους της δεκαετίας του 1950 και του 1960, οι νέοι «Γκοτζαμάνηδες» της ΝΔ του 2012 επιχειρούν να μπουν στο τομάρι της Χρυσής Αυγής και να απειλήσουν όσους αριστερούς ή δημοκρατικούς πολίτες τολμήσουν να αντισταθούν στην πολιτική της δοσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά.
Το ΚΚΕ, τυφλωμένο από το πάθος του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπει στην υπόθεση τίποτε περισσότερο από μια τεχνητή πόλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπαρμένος και τυφλωμένος από το όραμα της κυβερνητικής εξουσίας, αισθάνεται ενόχληση από αυτήν την αντιπαράθεση με την ΝΔ γιατί φοβάται ότι μπορεί να του αφαιρέσει ψήφους στις επόμενες εκλογές και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να υποβαθμίζει την ακροδεξιά διολίσθηση και απειλή της ΝΔ ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεχαστεί το συντομότερον δυνατόν. Εθελοτυφλούν και τα δύο αριστερά κόμματα. Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μια ακροδεξιάς γλώσσας ανακοίνωση της ΝΔ που αντίκειται στο κοινοβουλευτικό και πολικά ορθό σαβουάρ-βιβρ. «Η Πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών(!)» διακηρύσσει αρχίζοντας η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει: « Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της Κατοχής να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, δίνοντας τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων… Καμιά κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει» καταλήγει η ιδεολογίας δεξιών συμμοριτών ανακοίνωση της ΝΔ.
Ο άμεσος, τακτικός στόχος του Σαμαρά και του κόμματος του είναι προφανής: Έχοντας μαινόμενο και έξαλλο εναντίον του το λαό που υποφέρει από την επαίσχυντη πολιτική του, δεξιούς, αριστερούς και πασόκους, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί με την εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση του να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα ρήγματα διάσπασης στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο που συσπειρώνει κόσμο κάθε ιδεολογικοπολιτικής προέλευσης. Λογικό και αναμενόμενο κάτι τέτοιο από κάθε πολιτικό απατεώνα που εδραίωσε την κομματική ηγεμονία του εκμεταλλευόμενος τα

Γαριδοσαλάτα πάνω σε ψωμί

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά:

1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες
1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 μπαγκέτα ψωμί ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Μερικά ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
Μία πικάντικη σάλτσα, προαιρετικά
Αλάτι

Γιατί πρέπει να ανησυχεί έντονα η μεσαία τάξη




Του Γιώργου Κράλογλου 

Το "πολιτικό κόλπο" στήθηκε ήδη. Δεν αναγνωρίζουμε φτώχια. 

"Βαφτίζουμε" τα εισοδήματα των φτωχών «χαμηλή τάξη» και τα φορολογούμε από το πρώτο ευρώ. 

Επειδή όμως δεν γεμίζουν τον κορβανά, "βαφτίζουμε" την μεσαία τάξη πλουτοκράτες και τούς "σφάζουμε". Γιατί από εκεί και επάνω είμαστε ανίκανοι να πιάσουμε την φοροδιαφυγή. 

Αυτή η "φιλοσοφία" επικράτησε στην... ανακατανομή των κριτηρίων για τις κοινωνικές τάξεις, δηλαδή τους φτωχούς και τους πλουτοκράτες, ώστε να βολευτεί η φορολογική μεταρρύθμιση... Και αυτή η "φιλοσοφία" οδήγησε στην εισήγηση για τον περισσότερη φορολόγηση πάνω από τα 26.000. Έτσι η φορολόγηση στο επίπεδο αυτό θα υπάρξει άσχετα από την γκάφα με τον συντελεστή του 45% που την μάζεψε η κυβέρνηση όταν είδε ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί πως ο Έλληνας πλούσιος είναι αυτός που κερδίζει από 2.000 ευρώ και πάνω. Περί αυτού πρόκειται. 

Και αφού (για την κυβέρνηση και μόνο για την κυβέρνηση) δεν είναι φτωχός αυτός που βγάζει 5-6000 ευρώ και για αυτό φορολογείται από το πρώτο ευρώ, είναι "λογικό" (πάλι για την κυβέρνηση) ο "εισοδηματίας" της μεσαίας τάξης που συγκεντρώνει πάνω από 25.000 ευρώ τον χρόνο να χαρακτηρίζεται πλουτοκράτης!!! 

Θα μου πείτε ότι τα υπεραπλουστεύω. Θα σας απαντήσω ότι δεν είναι καθόλου απλουστευμένα για πολλούς λόγους. 

Η Ύβρις και το υβρίδιο...


Η ιστορία κάνει κύκλους χορεύοντας συχνά καντρίλιες πάνω σε ένα διαλεκτικό σπιράλ.

Το Σχέδιο Ανάν ήταν για την Κύπρο σχέδιο διαμελισμού του κράτους, υποταγής του λαού και διάλυσης του έθνους.

Το Μνημόνιο είναι για την Ελλάδα ό, τι ήταν το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Το Σχέδιο Ανάν αποκρούσθηκε απ’ τον Κυπριακό λαό και δεν πέρασε.

Το Μνημόνιο στην Ελλάδα επιβλήθηκε από τη μεταπρατική αστική τάξη και πέρασε. Ο διαμελισμόςτου ελληνικού κράτους είναι ante portas, ενώ η υποταγή του λαού και η διάλυση του έθνους βρίσκονται καθ’ οδόν, στη βάση ενός προδιαγεγραμμένου «οδικού χάρτη».

Αυτό που στην Κύπρο δεν πέτυχε το Σχέδιο Ανάν θα επιχειρηθεί τώρα να επιτευχθεί και εκεί με τοΜνημόνιο. Υπό καθεστώς Μνημονίου στην Ελλάδα ο ελληνισμός και των δύο κρατών βρίσκεται υπό τη σπάθη ενός Σχεδίου Ανάν. Δημιουργούνται δηλαδή στην Ελλάδα και την Κύπρο  δύο υπό κράτη υπό αίρεσιν αναλόγως της προαίρεσης άλλων Δυνάμεων. Ένα κράτος και στην Ελλάδα και στην Κύπρο που, εκτός απ’ τη νομική του υπόσταση, το ίδιο του το νομικό σύστημα θα λειτουργεί με βάση την υπεροχή των Εντολέων. Υπό την επίβλεψή τους και τη συμμόρφωσή μας.

Θέμος στο “Πρώτο Θέμα”:”ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΑΝΤΡΑ”- Για ποιόν το γράφει;


c8cf53920c1ae8c9518736e5b8e47f89 L 250x180 Θέμος στο “Πρώτο Θέμα”:”ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΑΝΤΡΑ”  Για ποιόν το γράφει;
Αποδείχθηκαν εχθρικότεροι των εχθρών μας (με τον τρόπο που αντιμετώπισαν την είδηση της δίωξης του Θέμου), κάτι παλιοί “δικοί μας”, που βρήκαν ευκαιρία να μας υπενθυμίσουν οτι ουδείς αθλιότερος εχθρός του ευεργετημένου!
Ε, για σένα λέω, θλιβερό ανθρωπάκι, που σε πήραμε άνεργο, σε κρατήσαμε χρόνια αργόμισθο, βοηθήσαμε και τη γυναικα σου να κατακτήσει το αξίωμα που ονειρευόταν, τυπώνοντας ακόμη και τα φυλλάδια της, και βρήκες, ΓΕΛΟΊΟ ΥΠΟΚΕΊΜΕΝΟ, την “ευκαιρία” να χτυπήσεις πιο “βρόμικα” απ’ όλους!

Αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο ο διευθυντής παραγωγής της Δωδώνης


 Αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο ο διευθυντής παραγωγής της Δωδώνης
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του επί σειρά ετών διευθυντή παραγωγής της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», ο οποίος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του καταναλώνοντας ποσότητα φυτοφαρμάκων…
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο  51χρονος, άφησε σημείωμα με το οποίο απέδιδε σε προσωπικούς λόγους την αυτοκτονία του.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπήρχε πρόβλημα με την δουλειά του αλλά ούτε με την οικογένειά του.
Συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το άτομό του, αν και τελευταία εμφανίζονταν ιδιαίτερα προβληματισμένος σαν κάτι σοβαρό να τον απασχολούσε.

Νέος εκβιασμός; «πάρτε όλα τα λεφτά από τις τράπεζες αν θέλετε να πάρετε τη δόση»!


 Νέος εκβιασμός; «πάρτε όλα τα λεφτά από τις τράπεζες αν θέλετε να πάρετε τη δόση»!
Εκβιασμοί επί εκβιασμών των δανειστών, για μια δόση! 
Σενάρια και σκέψεις για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων
«Αρκεί να μείνουμε στο ευρώ κι ας πάνε στο διάολο τα υπόλοιπα», θα έλεγε ο Σαμαράς
«Προσφορές ύψους περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για συμμετοχή στο πρόγραμμα της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων φέρεται να έχουν υποβάλει εγχώριοι και ξένοι ομολογιούχοι σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Σε περίπτωση που η εν λόγω πληροφορία επιβεβαιωθεί, η Ελλάδα θα έχει επαναγοράσει, έναντι χαμηλού αντιτίμου, περίπου το 50% του δημόσιου χρέους που διακατέχεται από ιδιώτες πιστωτές, το οποίο αγγίζει τα 63 δισ. ευρώ.
Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή από χθες όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, περιλαμβανομένων των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Attica Bank και Alpha Bank. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες».
Όλα τα παραπάνω διαβάζουμε από τις Ειδήσεις. Και, όπως είναι γνωστό από προηγούμενες ενημερώσεις, η επαναγορά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταβληθεί η επόμενη δόση.
Κατ’ αρχάς, τα 30 δις που θα καταβληθούν για να επαναγορασθεί χρέος 63δις είναι 30:63= ~ 47%, δηλ. “κούρεμα” ~ 53%, δηλ. το ίδιο με το προηγούμενο.
Το ερώτημα είναι γιατί οι «ιδιώτες» που κατέχουν τα 63δις δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο κούρεμα – PSI; Προφανώς διότι ήλπιζαν ότι θα εισπράξουν το 100%. Τώρα βλέπουν ότι, με τα χάλια της ελληνικής οικονομίας, «κάλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρει».

Γερμανίδα πέθανε από το πολύ sex!!!



Το ακόρεστο πάθος μίας 47χρονης Γερμανίδας για το σεξ αποδείχθηκε μοιραίο για την ίδια της τη ζωή. Η 47χρονη Antje Crapnik δεν μπορούσε να πει «nein» στους άνδρες και συχνά περιφερόταν στα μπαρ του Μονάχου προκειμένου να βρει ερωτικούς συντρόφους. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε «φιλοξενηθεί» και στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων, επειδή «φυλάκιζε» άντρες και τους ανάγκαζε να κάνουν κατ 'επανάληψη σεξ μαζί της. 
Η αστυνομία είχε παρέμβει αρκετές φορές έπειτα από καταγγελίες ανδρών, υποχρεώνοντας την 47χρονη να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το σεξ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Antje ήταν μια βασανισμένη ψυχή εξαιτίας της εμμονής της με το σεξ. Μητέρα και κόρη μίλησαν τηλεφωνικά για τελευταία φορά την περασμένη εβδομάδα και όπως υποστηρίζει η μητέρα της, η Antje είχε ορκιστεί να αλλάξει μέσα στο 2013.