ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Από φουρνάρισσα, πρόεδρος του Ολύμπου Λεπτοκαρυάς!

Είναι κούκλα, σφύζει από νιάτα και ζωντάνια, το χαμόγελό της αφοπλίζει τον συνομιλητή της. Η Ευαγγελία Κατέλα θα μπορούσε να νιώθει περήφανη για πολλά πράγματα στη ζωή της. Ενα από τα «κατορθώματά» της προκαλεί έκπληξη (σε όσους δεν τη γνωρίζουν) και περηφάνια (σε όσους τη γνωρίζουν). Για τη Λεπτοκαρυά και την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας δεν χρειάζονται πολλοί χαρακτηρισμοί και συστάσεις - αρκεί ένας: Είναι η πρόεδρος!


Μόλις στα 31 της, η φουρνάρισσα στο επάγγελμα Ευαγγελία μετρά ήδη τέσσερα χρόνια στη θέση της προέδρου στον Ολυμπο Λεπτοκαρυάς, το καμάρι της όμορφης κωμόπολης του νομού Πιερίας, καταρρίπτοντας δύο ρεκόρ: της γυναίκας προέδρου, αλλά και της μικρότερης σε ηλικία προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, μια και μπήκε στα «βάσανα» μόλις σε ηλικία 27 χρόνων!
«Ούτε κι εγώ κατάλαβα το πώς!» μας λέει γελώντας, για να συμπληρώσει: «Ο Ολυμπος έψαχνε πρόεδρο, δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι και ένας φίλος μου έριξε την ιδέα. Δεν το πολυσκέφτηκα. Τι είχα να χάσω; Μου αρέσουν οι προκλήσεις, είπα να δοκιμάσω, και να 'μαι τώρα εδώ και τέσσερα χρόνια στη θέση αυτή». Αυθόρμητα, τη ρωτήσαμε «Μετάνιωσες;» για να απαντήσει εξίσου αυθόρμητα: «Ποτέ! Είναι ένα όμορφο ταξίδι, που μ’ έχει ενθουσιάσει».


Ομολογεί ότι «αγαπώ την ομάδα, δέθηκα με παίκτες, προπονητές, κόσμο», ενώ παραδέχεται ότι «όποτε χρειάστηκε, έδωσα και πριμ στην ομάδα! Δεν μπήκα στα αποδυτήρια για να το ανακοινώσω, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η κουβέντα μου είναι… συμβόλαιο (σ.σ.: γέλια)».


Η Κατέλα σε καθημερινή βάση έχει να… κουμαντάρει 70 άνδρες και αγόρια (από την παιδική μέχρι τη μεγάλη ομάδα), αλλά, όπως λέει, «είναι όλοι τους πειθαρχημένοι και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης». Δεν χάνει προπόνηση και αγώνα, όπως είναι φυσικό, έχει πανηγυρίσει φέτος μόνο νίκες του Ολύμπου, βλέποντας από… ψηλά όλες τις ομάδες, ενώ μας εκμυστηρεύτηκε ότι «ένιωσα σαν να ήμουν σε αγώνα… Τσάμπιονς Λιγκ, βιώνοντας με μεγάλη αγωνία την εκτός έδρας νίκη μας επί του Λιτοχώρου. Ατέλειωτο παιχνίδι! Τύφλα να 'χουν τα Αρης - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός!»

Γ. Τότσικας                 
http://www.dimokratianews.gr/ 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕ ΤΗ ΄΄ΒMW NORTH CLUB HELLAS''

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη κυρίως στο Δήμο Δίου – Ολύμπου και στο Λιτόχωρο και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου με χορηγό επικοινωνίας τον Kick Radio (www.kickradio.gr).
Στο Πάρκο Λιτοχώρου έγινε έκθεση των αυτοκινήτων του Club της BMW με μουσική υπόκρουση των παραγωγών του Διαδικτυακού Σταθμού Kick Radio (www.kickradio.gr) !!!
Παράλληλα η ομάδα της BMW θα ξεναγηθήκε στο Ναυτικό μουσείο Λιτόχωρου.
Η βραδιά συνεχίστηκε με τα δεκάδες μέλη του BMW North Club Hellas να γευματίζουν και να απολαμβάνουν την βόλτα με το ποτό τους στο Λιτόχωρο.

Η επόμενη μέρα Κυριακή 19/11/2014 η ομάδα της BMB με 70 αυτοκίνητα βρέθηκε στο πεζόδρομο της Κατερίνης όπου οι Κατερινιώτες θαύμασαν τα υπέροχα μοντέλα και τα φωτογράφισαν.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης καλωσόρισε τους οδηγούς και έκοψε την γενέθλια τούρτα τους.Παραβρέθηκαν επίσης πολλοί τοπικοί φορείς.
Τέλος ξεσήκωσαν τον κόσμο με χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης Νέα Πόλις και οι μαχητές Πύδνας έκαναν επίδειξη μάχης.


















Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Αγροτών Αρχή η κάθοδος στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ   ΜΠΛΟΚΩΝ
                                                                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο στην Λάρισα συνεδρίαση της διευρυμένης Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 20 Νομούς και μπλόκα.
Την συνεδρίαση απασχόλησαν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Προβλήματα που θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, παραμένει αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή.
Η άγρια φορολόγηση των αγροτών από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι πολύ χαμηλές τιμές ειδικά σε βασικά προϊόντα, μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στην φτώχεια και τον αφανισμό.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι αγωνιστικές διεκδικήσεις είναι μονόδρομος. Οι όποιες κατακτήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, συγκρούσεων, κανείς δεν χάρισε τίποτε και ούτε υπάρχουν σωτήρες που θα έρθουν και θα δώσουν λύσεις πολύ περισσότερο όταν επί της ουσίας συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ που αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Η ανεργία αφορά όλους. Χιλιάδες γιοί και θυγατέρες αγροτών και κτηνοτρόφων είναι άνεργοι. Η συμμετοχή οργανωμένα αγροτών και κτηνοτρόφων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα και Αγροτικών Συλλόγων με αποφάσεις τους θα αναδείξουν για μια ακόμη φορά την οξύτητα και των αγροτικών προβλημάτων.


Αποφασίστηκε το επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν πανελλαδικές ημέρες δράσεις συντονισμένα σε κάθε περιοχή.
·         Στον ΕΛΓΑ απαιτώντας αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του, μείωση των υπέρογκων ασφαλίστρων, να ασφαλίζεται το σύνολο της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, να αποζημιώνεται στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου όποιος έχει πάθει ζημιά.
·         Στον ΟΓΑ για να απαιτήσουμε να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη όλων των αγροτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην σκεφτούν καν να υλοποιήσουν την επιδίωξη για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων που οφείλουν στο ΟΓΑ, και επιδιώκουν με την συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
·         Σε τράπεζες και εφορίες για τα χαράτσια, και μείωση των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
·         Να συνεχιστεί η δραστηριότητα στους κτηνοτρόφους διεκδικώντας άμεση και ουσιαστική αποζημίωση και προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό. Να δίνονται οι ενισχύσεις στον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι στους βοσκότοπους που με τον αποχαρακτηρισμό τους θα μειώσουν δραστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων.
Μετά από αυτές τις πανελλαδικές δράσεις, θα υπάρξει νέα πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Γενάρη, θα εξετάσει την ως τότε δράση και θα αποφασίσει για την συνέχεια και την μορφή των κινητοποιήσεων διεκδικώντας να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δώσουν ανάσες.

   Την Τρίτη 21 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ

Τετραμελής οικογένεια ζει μέσα στο αυτοκίνητό της

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τετραμελής οικογένεια ζει μέσα στο αυτοκίνητό της
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ.Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τετραμελής οικογένεια ζει μέσα στο ..αυτοκίνητό της.
Μετέτρεψαν το αυτοκίνητό τους σε σπίτι, τον σιδερένιο ουρανό του σε ταβάνι, τα καθίσματά του σε κρεβάτια... Εκεί κοιμάται στριμωγμένο ένα ζευγάρι μαζί με τις δύο κόρες του, ηλικίας 16 και 14 ετών. Εκεί, κυριολεκτικά στον δρόμο, ανάμεσα σε ταμπλό, τιμόνι, χειρόφρενο και πορτμπαγκάζ, σφραγίζεται η αποπνικτική καθημερινότητα μιας οικογένειας που το σοκ της πτώχευσης και της έξωσης την υποβίβασε αιφνιδιαστικά στην ανασφαλή κατάσταση του νεοάστεγου...
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα protothema.gr, αυτοί οι άνθρωποι μέχρι χθες δεν υπέφεραν καν. Είχαν σπίτι, δουλειά, ευπρέπεια και το υπερήφανο ανάστημα που τους χάριζε η αξιοπρεπής εργασιακή τους κατάσταση και η μαθησιακή πρόοδος των μικρών παιδιών τους. Η Μαρία και ο Νίκος, ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο Αττικής, μπορεί να μην έζησαν ποτέ με πολυτέλεια, διέθεταν όμως πάντα τα βασικά, ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Το σπίτι τους δεν ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου, αλλά ήταν ζεστό, φιλόξενο, πλημμυρισμένο από τρυφερότητα και αγάπη και φωτισμένο από τα χαμόγελα των δύο παιδιών τους.
Ο πατέρας εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία και η μητέρα ως σχολική τροχονόμος, ενώ στο παρελθόν είχε δουλέψει και ως τηλεφωνήτρια σε ραδιοταξί. Τα έφερναν βόλτα με σωστό οικονομικό κουμάντο, δίχως πολυέξοδες υπερβολές. Κατάφεραν το 2010 να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 20ετίας, ένα ταλαιπωρημένο Rover, για κάποιες μικρές μετακινήσεις, μια βόλτα με τα παιδιά.

Δεν φαντάζονταν τότε ότι απειλούνταν από την απόλυτη υποβάθμιση των υλικών συνθηκών της ζωής τους. Δεν διανοούνταν ότι κινδύνευαν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να μεταβούν βίαια από το στάτους του μικρομεσαίου στην κατάσταση του νεόπτωχου. Εβλεπαν μεν τα οικονομικά ζόρια να πυκνώνουν στη γειτονιά, στους φίλους, στους συγγενείς που τους προϊδέαζαν για τα χειρότερα, αλλά έλπιζαν. Νέοι και προκομμένοι ήταν, θα τα ξεπερνούσαν.
Ολα αυτά μέχρι το 2012. Τότε ακριβώς η αρτοβιομηχανία όπου δούλευε ο σύζυγος έκλεισε χτυπημένη από την κρίση κι εκείνος βγήκε στην ανεργία. Εναν χρόνο μετά έχασε τη δουλειά της και η σύζυγός εξαιτίας περικοπών. Το πρώτο διάστημα, έστω στριμωγμένοι, κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους χάρη στην αποζημίωση από τη δουλειά τους. Ο καιρός όμως περνούσε, η ανεργία μεγάλωνε, τα χρήματα λιγόστευαν δραματικά και οι δυσχέρειες αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. Το αγκομαχητό για να τα βγάλουν πέρα γινόταν αφόρητα πιεστικό. Δεν το έβαλαν κάτω.
Προσπάθησαν να βρουν μια χαραμάδα επισφαλούς προσωρινής απασχόληση για να αγοράσουν το ψωμί των παιδιών τους. Μπροστά τους, όμως, έβρισκαν ερμητικά κλειστές τις πόρτες. Χώρια που τα μαξιλάρια των άλλοτε κοινωνικών βοηθημάτων και των προνοιακών δομών είχαν πια ξεπουπουλιαστεί. Περήφανοι καθώς ήταν και οι δύο, δεν θέλησαν να στραφούν στην προσωρινή βοήθεια της συμπονετικής φιλανθρωπίας, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο διαχείρισης -πόσο μάλλον αντιμετώπισης- της φτώχειας. Περιέκοψαν λοιπόν ό,τι μπορούσαν, αλλά η τραυματική διαδρομή επί δυόμισι χρόνια στον Γολγοθά της ανεργίας εξαΰλωνε βήμα-βήμα τον τυπικά ασφαλή πρότερο βίο τους.
Μόλις πριν από τέσσερις μήνες ο εργασιακά μετέωρος πατέρας βρήκε δουλειά σε ένα περίπτερο με μισθό 300 ευρώ τον μήνα, το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένεια σήμερα. Πρόκειται για ένα ποσό ασήμαντο, που δεν φτάνει καν για να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός τετραμελούς νοικοκυριού. Ευάλωτοι οικονομικά, έμελλε να καταβυθιστούν ακόμα πιο οδυνηρά στο αδυσώπητο σπιράλ της φτώχειας. Πριν από έναν μήνα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου έμεναν τους έκανε έξωση, καθώς είχαν συσσωρευτεί απλήρωτοι λογαριασμοί μηνών. Οι επιλογές τους ήταν πλέον μετρημένες ώσπου κατέληξαν στον μονόδρομο. Αφού έμειναν προσωρινά σε συγγενικό τους άτομο, στη συνέχεια αποφάσισαν, κουρασμένοι, ζαρωμένοι και κατηφείς, να «μετακομίσουν» σε εκείνο το παλιό αυτοκίνητο που είχαν κάποτε αγοράσει για τις ξένοιαστες εκδρομές που ονειρεύονταν. Και ως αποσυνάγωγοι του κόσμου της εργασίας, στο περιθώριο της συνήθους κοινωνικής ζωής εξαναγκάστηκαν να μετατρέψουν την καμπίνα του σιδερένιου τετράτροχου κουβούκλιου σε νέο τους σπίτι, βιώνοντας πρωτόγνωρα μια επώδυνη υλική και ψυχική εμπειρία.

Οι γονείς έστρωσαν σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλάρια για να κοιμούνται τα βράδια, κάλυψαν τα παράθυρα με φελιζόλ και πετσέτες, έβαλαν μια γλαστρούλα στο ταμπλό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να θυμίζει το μπαλκόνι τους, ενώ πήραν μαζί και τον γάτο τους, τον Εντι. Σαν να 'θελαν με μικρές αισθητικές παρεμβάσεις να ξεγελάσουν την ήττα που σημάδευε προσωρινά, όπως θέλουν να πιστεύουν, τη ζωή τους. Οσο όμως και αν προσπάθησαν να διασκεδάσουν την οικονομική τους εξαθλίωση, η πραγματικότητα ξεγυμνωνόταν μέσα από τα δακρυσμένα μάτια των παιδιών τους. «Οταν είπα στις δύο κόρες μου ότι θα πρέπει να μείνουμε στο αυτοκίνητο, έβαλαν τα κλάματα. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 49 μου χρόνια θα φτάσω σε αυτή την κατάσταση. Είχαμε ένα ευπρεπέστατο σπίτι, το μαγειρεμένο φαγητό μας, πληρώναμε φροντιστήρια για τα παιδιά μας και τους προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε. Περιμέναμε ότι περνώντας τα χρόνια θα υπάρξουν δυσκολίες, όχι όμως ότι θα βρισκόμασταν στον δρόμο», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» η Μαρία. Οσο για το τι τρώνε, «η σωστή ερώτηση είναι “κάθε πότε τρώμε”. Και η απάντηση είναι “κάθε δύο με τρεις ημέρες”, όταν θα καταφέρει να φέρει φαγητό ο σύζυγός μου ή θα μας δώσει κάποιος γείτονας».
«Είναι επικίνδυνα όταν νυχτώνει»
Το πρώτο βράδυ που πέρασε η οικογένεια στο αυτοκίνητο ήταν και το πιο δύσκολο ψυχολογικά. Ο πατέρας κοιμήθηκε στη θέση του οδηγού, η 16χρονη Φαίη σε εκείνη του συνοδηγού, ενώ η μικρότερη, η Κατερίνα, η οποία πάσχει από κληρονομικό μεταβολικό νόσημα, ξάπλωσε στα πίσω καθίσματα. Η μητέρα πέρασε τη νύχτα ως άγρυπνος φρουρός σε ένα παγκάκι, δίπλα από το αυτοκίνητο. «Ενα βράδυ ήρθαν κάτι νεαροί με μηχανές και άρχισαν να χτυπάνε το αυτοκίνητο και να φωνάζουν. Φοβήθηκαν οι κόρες μου. Είναι επικίνδυνα έξω όταν νυχτώνει». Εκτοτε, όταν ξημερώνει, τα δύο κορίτσια ετοιμάζονται για το σχολείο τους. Η Φαίη πηγαίνει σε Τεχνικό Λύκειο έχοντας όνειρο να γίνει τεχνολόγος τροφίμων και ποτών.
Η Κατερίνα είναι μαθήτρια Γυμνασίου και λατρεύει την Ιστορία, το βιβλίο της οποίας διαβάζει συχνά στο κάθισμα του συνοδηγού. Με δυσκολία ενημερώνεται για τις συγκλονιστικές εξελίξεις από την ανασκαφή στην Αμφίπολη, αφού ούτε τηλεόραση έχει, ούτε υπολογιστή, ενώ «ψαρεύει» κάποια πληροφορία από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στα περίπτερα. «Διαβάζω τα μαθήματά μου, αλλά είναι δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι χάλια. Χθες ξύπνησα στις 4 το πρωί και βγήκα από το αυτοκίνητο για να κάνω παρέα στη μητέρα μου που είχε ξαπλώσει στο παγκάκι», λέει η μικρή Κατερίνα, η οποία αναγκάζεται καθημερινά να περπατήσει 45 λεπτά για να φτάσει στο σχολείο της, αφού δεν έχει χρήματα ούτε για το εισιτήριο του λεωφορείου. Το μόνο που ζητάει αφοπλιστικά είναι «ένα σπίτι και την ησυχία μου για να μπορώ να διαβάσω τα μαθήματά μου», ενόσω οι αντοχές λιγοστεύουν και τα πρώτα κρύα του χειμώνα πλησιάζουν.
Πηγή: protothema.gr

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ – ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ: 62-74



Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος η ομάδα της Κατερίνης στη 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ υποδεχόμενη στην έδρα της τον Ζαφειράκη. Οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν τον αγώνα με πολλά λάθη κατάφεραν μετά το πρώτο πεντάλεπτο να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο με έξυπνες επιλογές στην επίθεση, αλλά και με πιο σφιχτή άμυνα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 30-27. Στην επανάληψη οι παίκτες του Φ. Τσαϊτουρίδη μπήκαν νωθρά με αποτέλεσμα να κάνουν ένα κακό ξεκίνημα. Ο Ζαφειράκης πήρε προβάδισμα στο σκορ και έλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού. Μια ύστατη προσπάθεια των γηπεδούχων για να διεκδικήσουν τη νίκη ενάμισι λεπτό πριν το τέλος δεν ήταν αρκετή.
Το ΔΣ του Βατανιακού εύχεται στο παίκτη του Ζαφειράκη Μουρατίδη Γ. γρήγορα περαστικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 17-11,15-21, 19-24.
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (ΤΣΑΪΤΟΥΡΙΔΗΣ):Κοτσιμπέλης 9, Βασιλειάδης, Φαρμάκης 17, Ανδριάς 4, Φελεκίδης 12(2), Βουτσακόπουλος 7(1), Τζήμας, Ακερμανίδης 3, Αναγνώστου 12(1).
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ (ΤΟΥΦΑΣ):Βαιγκαντ 7(1), Σιαμήτρος 16, Μουρατίδης, Ζιάνης 7(1), Ψαράς 15(3), Τούφας 3, Σκουλαριώτης 14(1), Σιδηρόπουλος 4, Μυλωνάς 2, Λιόλιος 4

Αφιέρωμα της Google: «H Ελλάδα ..BINTEO»

Αφιέρωμα της Google: «Ελλάδα σε αγαπώ σε 1,5 λεπτό»  
Αφιέρωμα της Google: «Ελλάδα σε αγαπώ σε 1,5 λεπτό».«Hello Greece, Hello World» μας χαιρετά η ελληνική ομάδα της Google μέσα..
από ένα βίντεο που εμπνεύστηκε και κοινοποίησε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube.
Με αφετηρία την Ακρόπολη και την Πλάκα ο οδηγός ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα. Από την Αθήνα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, από τη Θεσσαλονίκη στα Μετέωρα και από εκεί σε ένα οδοιπορικό στα νησιά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Όλες οι ομορφιές της χώρας μας προσπαθούν να χωρέσουν σε ενάμιση λεπτό, μας επιτρέπουν να τις θαυμάσουμε και μας προτρέπουν να γνωρίσουμε το Google Street View και τις δυνατότητές του.

Μέσω του Google Street View οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές περιηγήσεις στη χώρα μας, με εικόνες από κάμερες 360°, να επωφελούνται από νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, και να προγραμματίζουν τις καθημερινές τους συναντήσεις, τις μετακινήσεις και τα ταξίδια τους. Η εφαρμογή Google Street View μπορεί να ενσωματώνεται σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων, και να προβάλλει τουριστικά αξιοθέατα.

Κι αν αναρωτιέστε πόσα μέρη της Ελλάδας χωρούν σε ένα βίντεο 1,5 μόνο λεπτό δείτε το αφιέρωμα της Google και θα καταλάβετε!

Read more: http://www.newsbomb.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ…

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΓΙΑΤΙ  ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ  ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Η ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΡΑΦΩΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

1000 ευρώ έκτακτο επίδομα για τους οικοδόμους για της μέρες των γιορτών
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το 2015 με προοπτική και το 2016
Μείωση 50% από τα τιμολόγια ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ
Καμιά οικογένεια οικοδόμου να μην πληρώσει τροφεία σε δημοτικό παιδικό σταθμό
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ



ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ









Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, το Ολυμπιακό Μουσείο διοργάνωσε περιοδική έκθεση με θέμα το άθλημα της κωπηλασίας. Η κωπηλασία με μακρά ιστορία στη χώρα μας, εδώ και πάνω από 130 χρόνια, έχει προσφέρει πολλές και μεγάλες επιτυχίες.
Κομμάτι της ιστορίας της κωπηλασίας στη χώρα μας αποτελεί και ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που από το 1967 είναι μέλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, αφού αθλητές του έχουν κατακτήσει 9 παγκόσμια μετάλλια, 2 χρυσά ευρωπαϊκά και 3 μεσογειακά μετάλλια και συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.
 Οι παλιότεροι αλλά και οι νεότεροι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Αμανατίδης Άγγελος, Ζώρα Ειρήνη, Κακούρης Νίκος, Καρυώτης Κώστας και Νικολαΐδου Κατερίνα, ανταποκρίθηκαν άμεσα, με ιδιαίτερη ευαισθησία, στο κάλεσμα του Ολυμπιακού Μουσείου της Θεσσαλονίκης και πλούτισαν τη συλλογή του, προσφέροντας μοναδικής αξίας εκθέματα, όπως παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια, αγωνιστικές στολές, αναμνηστικά διπλώματα, έπαθλα, φωτογραφίες, ενθύμια, πλακέτες κ.α.
Ταυτόχρονα στο χώρο του Μουσείου υπάρχει προθήκη αφιερωμένη στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και των Γιαννιτσών, με το λάβαρο του συλλόγου, κύπελλα, έπαθλα και φωτογραφίες που παραχώρησε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης για την έκθεση.
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου οι παραπάνω πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. καθώς και ο προπονητής τους κ.Μπικογιάννης Γιώργος, και η έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου κ.Τουλιοπούλου Αναστασία, παρευρέθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση στα εγκαίνια της έκθεσης κωπηλασίας με τίτλο «Κάργα τα κουπιά! Ένα όνειρο…μια κουπιά…μια ιστορία» που παρακολούθησαν πλήθος φίλων του αθλητισμού και της κωπηλασίας. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ.Rolland, η Γ.Γ.Αθλητισμού κ.Κ.Γιαννακίδου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ.Καρράς. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γ.Ορφανός, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι.Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Β.Πατουλίδου.

 Η έκθεση κωπηλασίας, θα φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου μέχρι τo τέλος του έτους και οι ώρες λειτουργίας της είναι:

 καθημερινά 09:00 – 19:00, Σάββατα 10:00 –16:00,   Κυριακές 10:00– 14:00.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ






Εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη των Αγίων Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Μικρής Μηλιάς.

Αμέσως μετά μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου τέλεσε τη Δοξολογία για την ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, με την παρουσία των τοπικών Αρχών, της Ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και πολλών αστυνομικών.





Η «εισβολή» του γιατρού του... ΠΑΟΚ




Ο γιατρός (νοσοκόμος) του αγώνα "εισβάλλει" στο γήπεδο...για καλό σκοπό. 
Ο Τσουτσλής Γιάννης φοράει τη φόρμα με το δικέφαλο στο στήθος και προσφέρει τις υπηρεσίες του με χαμόγελο, γιατί...ΠΑΟΚ είσαι!
Πρώην παράγοντας επί σειρά ετών στην ομάδα του ασπροκρατούμενου Μοσχοπόταμου (Α.Ε. Δρυάνιστα-Α' κατηγορία ΕΠΣ Πιερίας) 
και νοσοκόμος στα χειρουργεία του Θεαγένειου έχουν δει πολλά "χειρουργεία" τα μάτια του (εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων).
Από μέσα πάντως φοράει, εξίσου περήφανος, την μπλούζα της ιστορικής Δρυάνιστας!!!
Τι κι αν το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών καπνίζει, ο ίδιος, παρότι φανατικός καπνιστής, προτρέπει την αποφυγή του καπνίσματος.

Aετός Καταλωνίων-Πιερικός Αρωνά 1-0 Γ' κατηγορία ΕΠΣ Πιερίας 18-10-2014

Προστατέψτε τα δίκτυα άμεσης διάθεσης αγαθών στους καταναλωτές

Image
Κύριε Κωνσταντόπουλε,
Μέχρι σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, στον νομό Πιερίας  6.523 οικογένειες επέλεξαν να προμηθευτούν αγροτικά προϊόντα άριστης ποιότητας, σε χαμηλές τιμές, από τις 42 υποδειγματικές διανομές «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Οι χώροι διανομής διατέθηκαν στην ΕΟΔνΠ μετά από αίτημά της προς την Δημοτική Αρχή. Οι παραγωγοί τήρησαν όλα όσα προβλέπει ο νόμος, τα προϊόντα τους ελέγχθηκαν από βιοχημικά εργαστήρια, πληρώθηκαν άμεσα, με μετρητά, από τους καταναλωτές και εξέδωσαν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το κράτος εισέπραξε τον ανάλογο Φ.Π.Α.
Δεν χρειάζεται να σας περιγράψουμε την άψογη οργάνωση αυτών των δράσεων, οι οποίες έγιναν αιτία να ακουστούν όμορφα λόγια για τον τόπο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εσείς είστε ένας από τους κυβερνητικούς βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο 4264/2014 περί λαϊκών αγορών, ο οποίος, στην πράξη, οδηγεί εμάς τους καταναλωτές αλλά και τους παραγωγούς  κατευθείαν στην αγκαλιά των εμπόρων, των μεσαζόντων και των σούπερ μάρκετ.
Μπορεί η κομματική πειθαρχία να σας υποχρεώνει να ψηφίζετε νόμους τους οποίους δεν προλάβατε ούτε καν να τους διαβάσετε, όμως αυτό δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες. Δεν ξέρουμε πώς θα τα βρείτε με το κόμμα σας. Αυτό αφορά εσάς και όχι εμάς τους πολίτες, που θα υποστούμε τις συνέπειες ενός νόμου τον οποίο αδυνατούμε να καταλάβουμε.
Image
Εμείς, οι 6.523 οικογένειες (στη δική σας γλώσσα περίπου 25.000 ψηφοφόροι), ζητάμε από εσάς να αναλάβετε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιστρέψουμε άμεσα στο προηγούμενο καθεστώς.
Ο νέος νόμος, έτσι πιστεύουμε εμείς οι απλοί πολίτες, πρέπει να επιτρέπει σε όλους τους παραγωγούς να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα που παράγουν στα δίκτυα άμεσης διάθεσης αγαθών και εμείς οι καταναλωτές να επιλέγουμε, επίσης ελεύθερα, τον προμηθευτή της τροφής που θα καταναλώνουμε.
Σημειώνουμε, για μια ακόμη φορά, πως ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη νομιμότητα ή τον νόμο ως ρυθμιστές των σχέσεων. Απλώς, τώρα και καιρό, δυσκολευόμαστε να σας καταλάβουμε, αλλά και να επιτρέψουμε στο διεφθαρμένο παρελθόν να ορίζει τους κανόνες για το μέλλον.
Πολίτες, στηρίξτε, τώρα, την Πανελλαδική διαμαρτυρία κατά της ύπουλης προσπάθειας κατάργησης του κινήματος «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», κάνοντας κλικ εδώ:http://www.ecss2006.com/TOPOS/QUESTIONS/201401_XM/Q0.asp

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜE ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στέλιος Χατζηιωάννου:
«Όσο δύσκολο και αν είναι το επόμενο παιχνίδι
πρέπει να γίνει η απαρχή μιας σειράς νικών»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Αίαντα που έγινε στον Εύοσμο, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στέλιος Χατζηιωάννου – προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Είναι το δεύτερο παιχνίδι που χάνουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα και στις λεπτομέρειες. Πρέπει να διαχειριστούμε την ήττα, τη στεναχώρια μας να την μετατρέψουμε σε προσπάθεια. Να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και πιο έξυπνα. Είναι αναγκαίο να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες που φαίνεται ότι μέχρι στιγμής είναι αυτές που μας στοιχίζουν. Όσο δύσκολο και αν είναι το επόμενο παιχνίδι πρέπει να γίνει η απαρχή μιας σειράς νικών».



Να μην χάσουμε άλλους νέους στον βωμό της δημοσιονομικής σωτηρίας..



Γράφουν οι Παναγιώτης Κεΐσογλου και Βικτωρία Μαγκούνη για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Το σημαντικό σε μια κοινωνία είναι να μπορεί να δίνει ευκαιρίες στους ταλαντούχους νέους της.  Ευκαιρίες όπως χρηματοδότηση, εμπιστοσύνη και εφόδια για να κάνουν την «τρελλή τους ιδέα» πράξη, επιχείρηση, και οικονομική επιτυχία για τους ίδιους, την οικονομία και την κοινωνία.

Τότε μόνο μια κοινωνία μπορεί να είναι ανοικτή και συλλεκτική και όχι κλειστή και ελιτίστικη. Με τέτοιες μεθόδους μπορείς να μειώσεις την ανεργία και να να βάλεις τις βάσεις για πραγματική ανάπτυξη στη χώρα.

Στην Ελλάδα των συντεχνιακών, γραφειοκρατικών και κομματικών σχηματισμών σε συνδιασμό με την υπερφορολόγιση, η θετική ελευθερία της δημιουργίας θεωρείται περιττή πολυτέλεια και αποτελεί τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Ο δεύτερος και κυριότερος παράγοντας της διάλυσης της μεσαίας τάξης και της χρόνιας ύφεσης δεν είναι άλλος από την διαφθορά. Την διαφθορά στο πολιτικό στερέωμα, στη δημόσια διοίκηση και στον επιχειρηματικό κόσμο. Όσο επικρατεί αυτή η λογική τόσο η χώρα θα ολισθαίνει και θα ματώνει με την μετανάστευση του ποιοτικότερου ανθρώπινου δυναμικού της.

Προσωρινά, η χώρα μας φαίνεται ότι στερείται τους περισσότερους ποιοτικούς νέους της, οι οποίοι βρήκαν λυτρωτικό καταφύγιο σε πανεπιστήμια και εργασιακούς χώρους του εξωτερικού. Η μέση ελληνική οικογένεια επένδυσε όλο τον πλούτο της, τις οικονομίες μιας ζωής σε ότι πολυτιμότερο είχε, τα παιδιά της. Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να κρατήσουμε αυτούς τους νέους στον τόπο τους, όχι όμως για να μεγαλώσει η λίστα των ανέργων, ούτε για να δουλεύουν ως ανειδίκευτοι εργάτες. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις βάσεις για να απελευθερώσουν όλες τους τις δημιουργικές ικανότητες και να συμβάλουν στην άνοδο της οικονομίας μας.

Στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα προσεγγίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας σε λάθος βάση. Το μέγεθος της ανεργίας σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολιτικές που παρέχουν απόλυτη ευελιξία στον εργοδότη με την προοπτική, όταν βελτιωθεί η εν γένει κατάσταση να υπάρξει και ανάσχεσή της. Το φαινόμενο πρέπει να προσεγγιστεί ολιστικά, με συντεταγμένες πολιτικές απασχόλησης και όχι σπασμωδικές και αντανακλαστικές κινήσεις. Αρχικά, η δημιουργία δομών για την ενίσχυση της απασχόλησης είναι μία ενίσχυση της απασχόλησης από μόνη της. Βάση, επίσης, πρέπει να δοθεί στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, όχι μόνο σε όσους διαθέτουν κεφάλαια, αλλά και σε όσους δεν τα διαθέτουν με την επιλογή της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας σε συνάρτηση με μία δεσμευτική κατανομή του κέρδους στην εργασία της συνεταιριστικής επιχείρησης, όπου οι συνέταιροι είναι και εργαζόμενοι. Έτσι, η διανομή κερδών είναι ταυτόσημη με το εργασιακό κόστος. 

Κλειδί, στην όλη προσπάθεια είναι η αναδιοργάνωση του Ο.Α.Ε.Δ., σε έναν φορέα ουσιαστικής μεσολάβησης στην εργασία και όχι απλά τον διαχειριστή των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Στα πλαίσια ενός νέου διοικητικού μοντέλου διακυβέρνησης, οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν να παρέχουν ουσιαστικά κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις για πρόσληψη ανέργων ή με προγράμματα αυτεπιστασίας. Ουσιαστική απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων στον τομέα της απασχόλησης και όχι στην «ψυχολογική στήριξη» απολυμένων, που αποτελεί ένα επιπλέον οικονομικό βοήθημα, δίχως καμία προοπτική επανένταξης στην απασχόληση. Γενικότερα να δοθούν χρήματα στην δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι στην ψυχολογική βοήθεια από ανειδίκευτους φορείς συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι η παρούσα οικονομική κρίση, μπορεί η εργασιακή ειδίκευση ανέργων να διοχετευτεί στην οικονομία του χρόνου σε ένα σύστημα ουσιαστικής κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Μπροστά λοιπόν στην κρίση και τα αδιέξοδά της, η μεγάλη ανατροπή που θα μπορούσε να συμβεί στην χώρα μας είναι να αποκτήσει μία «επιχειρούσα νεολαία». Μία νεολαία απαλλαγμένη από τον φόβο και την αθλιότητά του, που θα μπορούσε να ανοίξει ορίζοντες και να γκρεμίσει το τείχος της ανελευθερίας διότι αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας.

Και όπως λέει ο James Robinson, καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ η πρόοδος μιας κοινωνίας και μιας οικονομίας εξαρτάται  από το πόσο  τολμηρή και ανοικτή είναι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όλους  αυτούς τους περίεργους, παράτερους, ιδιόμορφους, ιδιοφυείς νέους να δημιουργήσουν.

Υ.Γ.Γιατί οι καταιγίδες της νεότητας περιτριγυρίζονται από τις πιο λαμπρές μέρες. Και τις μέρες αυτές τις έχουμε ανάγκη.

ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ


Τα Κέντρο  Γραμμάτων και Τεχνών Δίου προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε νέους μουσικούς στην Ορχήστρα Νέων Δίου, δέχεται αιτήσεις για ακρόαση μουσικών  όλων των οργάνων ηλικίας 10 έως 25 ετών.

 Πληροφορίες στον Διευθυντή της Ορχήστρας Νέων Δίου, κ. Νίκο Πατρή, τηλ. 6973228373 και στην πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Μαρία Γκριμούλα , τηλ.6972469952.

ΓΑΛΛΙΑ: Νέα εντυπωσιακή μαζική διαμαρτυρία για την υπεράσπιση της οικογένειας

Ανταπόκριση από το Παρίσι για το LifeSiteNews /ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Γιατί δεν δείχνουν στα κανάλια τι γίνεται στο ΠΑΡΙΣΙ

ΚΟ: Για μια ακόμη φορά βγάζω το καπέλο στους Γάλλους. Είναι με μεγάλη διαφορά η ευχάριστη έκπληξη στην σχεδόν βαρέως κοιμισμένη Ευρώπη. Πέραν από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και κυρίως τις ορθόδοξες, η υπόλοιπη Ευρώπη (με ίσως εξαίρεση την Ισπανία) έχει παραδοθεί στο ανελέητο κοπάνημα της Νέας Τάξης και παρακολουθεί χλωμή και μουδιασμένη την αποδόμηση και κατεδάφιση κάθε στοιχείου της ευρωπαϊκής ταυτότητας.    

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων πολλών οικογενειών με παιδιά, βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού για μία ακόμη φορά την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές "κατά της οικογένειας" της γαλλικής κυβέρνησης και να εκφράσουν την οργή τους για τη νομιμοποίηση με δολιότητα της παρένθετης μητρότητας. Είναι εντυπωσιακό που η κίνηση «manif pour tous» (διαδήλωση για όλους) εξακολουθεί να προσελκύει γιγαντιαία πλήθη και δεν αποθαρρύνεται. Για έβδομο συνεχόμενο χρόνο λειτουργίας, παρά τη νομιμοποίηση του "γάμου" των ατόμων του ιδίου φύλου, η οποία έφερε εκατοντάδες χιλιάδες στην γαλλική πρωτεύουσα πέρυσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αυτό που φαινόταν αδύνατο πριν από δύο χρόνια έγινε πραγματικότητα για μια ακόμη φορά: οι οικογένειες ξεσηκώνονται για να πουν «όχι».

Η πορεία ξεκίνησε στις 13:00 από το Porte Dauphine στα δυτικά του Παρισιού και κάλυψε πάνω από 4 χιλιόμετρα έως την επίτευξη του τελικού σημείου, όπως αυτό ορίστηκε από τις αστυνομικές αρχές: μια σχετικά μικρή πλατεία στο σημείο συνάντησης αρκετών οδών μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό Montparnasse, όπου ένας βάθρο είχε εγκατασταθεί. Αυτό θεωρήθηκε ως μια προμελετημένη κίνηση του κράτους που σκοπό είχε να προξενήσει προβλήματα στην διαδήλωση: όχι μόνο ο χώρος ήταν πάρα πολύ μικρός για να χωρέσουν τα τεράστια πλήθη, αλλά ο χώρος δεν προσέφερε πλεονεκτικό σημείο για τους φωτογράφους για να δώσουν μια ρεαλιστική εικόνα του αριθμού του πλήθους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας η εκδήλωση προσέλκυσε 70.000 άτομα, ελαφρώς λιγότερα από την επίσημη πρόβλεψη που κυκλοφόρησε την παραμονή της πορείας. Ως αυτόπτης μάρτυρας, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτές τις δηλώσεις: Είδα εκατοντάδες να περνάνε συνεχώς, τουλάχιστον 20 ή 30 δίπλα - δίπλα, πολλοί με μικρά παιδιά, σε πυκνό σχηματισμό και για αρκετές ώρες. Η όλη πορεία κάλυπτε μια πλήρη απόσταση 5 χλμ από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Πολλοί ενωνόντουσαν με το πλήθος καθ’ οδόν και ακόμα περισσότεροι επέστρεψαν στο σπίτι τους μόλις έφτασε η πορεία στο Montparnasse για να επιτρέψουν στα επερχόμενα κύματα των διαδηλωτών να ολοκληρώσουν την πορεία. Διακόσιες ή τριακόσιες χιλιάδες συμμετέχοντες είναι μια συντηρητική εκτίμηση και πιθανώς ο αριθμός των 500.000 να είναι πολύ πιο κοντά στην αλήθεια.
Και αυτό είναι θαυμαστό. Η κινητοποίηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων που βγήκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη νομιμοποίηση του "γάμου" των ατόμων του ιδίου φύλου και της δυνατότητας υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ήταν ήδη ένα εκπληκτικό κατόρθωμα στην εκκοσμικευμένη Γαλλία. Αυτή τη φορά, κομβικό σημείο του αγώνα ήταν η καταδίκη της τεχνητής γονιμοποίησης και της παρένθετης μητρότητας σε ζευγάρια του ιδίου φύλου: και τα δύο είχαν μείνει σκόπιμα έξω από το νόμο τον περασμένο χρόνο από την σοσιαλιστική κυβέρνηση, πιθανότατα λόγω της πίεσης του "manif pour tous". Και ο François Hollandeεπανέλαβε ότι δεν έχει καμία πρόθεση νομιμοποίησης ούτε υπό την παρούσα φάση της προεδρίας του.

Αλλά γαλλικές οικογένειες γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικές με τον Hollande και τις υποσχέσεις της ομάδας του. Μια εγκύκλιος που απεστάλη πέρυσι σε ληξίαρχους και δικαστήρια από την υπουργό Δικαιοσύνης, Christiane Taubira, απαιτούσε από τις αρχές να διευκολύνουν την εγγραφή των παιδιών που γεννιούνται από παρένθετες μητέρες στο εξωτερικό από Γάλλους «πελάτες» ως Γάλλους στα μητρώα, χωρίς αμφισβήτηση, ακόμη και αν η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στη Γαλλία.

(Ο Ολάντ) μισεί την οικογένεια
Ενώ το Γαλλικό Συνταγματικό Δικαστήριο αντιστάθηκε σε αυτό το μέτρο τον περασμένο Ιούνιο, πολλές αποφάσεις που δεν αναγνωρίζουν αυτό το είδος της γονικής σχέσης έφτασαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον περασμένο μήνα και επικρίθηκαν από τους ευρωπαίους δικαστές που δεν έχουν αναγνωρίσει στα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων το δικαίωμα της «ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής». Τα Δικαστήρια αναμένεται να ακολουθήσουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πριν από λίγες εβδομάδες, το Συνταγματικό Δικαστήριο γνωμοδότησε ότι τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών που αποκτούν παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση στο εξωτερικό δεν θα πρέπει να τιμωρούνται για την παράνομη αυτή ενέργεια και ότι θα πρέπει να επιτραπεί στην γυναίκα σύντροφο της βιολογικής μητέρας να υιοθετήσει το παιδί, χωρίς ερώτημα, «για το καλύτερο συμφέρον του παιδιού».

Αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την τεράστια ανταπόκριση που είδαμε την Κυριακή, σε ίσως την μόνη μεγάλη διαδήλωση στον κόσμο που έχει επικεντρωθεί στην ένδειξη διαμαρτυρίας για τον απαράδεκτο σκόπιμο διαχωρισμό της βιολογικής μητρότητας από την "κοινωνική" μητρότητα.

Άλλοι παράγοντες έπαιξαν επίσης ρόλο: η υποψηφιότητα της NajatVallaud-Belkacem, υποστηρίκτριας της θεωρίας της ισότητας φύλου, ως νέας υπουργού Παιδείας της Γαλλίας τον Αύγουστο, ένα χαστούκι στο πρόσωπο του "manif pour tous" δημόσια, που σίγουρα ώθησε πολλούς να μην βάλουν κάτω τις μπλε και ροζ σημαίες τους και να βγουν στους δρόμους και πάλι με μπλούζες που είχαν το διακριτικό λογότυπο: το σχέδιο ενός πατέρα, μιας μητέρας, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού. Το σήμα αυτό έχει γίνει ένα σημάδι διαμαρτυρίας σε όλη τη Γαλλία.

Η εκδήλωση της Κυριακής ήταν επίσης μια ευκαιρία για ένα "όχι" στην ιδεολογία του φύλου, η οποία γίνεται όλο και πιο διεισδυτική στο γαλλικό σχολικό πρόγραμμα το οποίο όλα τα δημόσια σχολεία που χρηματοδοτούνται - συμπεριλαμβανομένων και των Καθολικών - πρέπει να ακολουθούν. Υπουργοί της κυβέρνησης, όπως η Najat Vallaud-Belkacem συχνά επιμένουν ότι «η ιδεολογία του φύλου» δεν υπάρχει. Αρκετές ιστοσελίδες στη Γαλλία όμως καταγράφουν τις πολλαπλές εμφανίσεις της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε σχολεία και σε πανεπιστήμια.

Μέχρι σήμερα, οι λίγοι πολιτικοί οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να διαλύσουν τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων έχουν ανακοινώσει ότι θα επιδιώξουν να "βελτιώσουν" την υφιστάμενη αστική ένωση ή «pacs» (σύμφωνο συμβίωσης), που περιέλαβε και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το 2001, αλλά η οποία προσελκύσει ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό «ετεροφυλόφιλων» ζευγαριών, λόγω της απλότητας και της ευελιξίας της (μπορεί να τερματιστεί μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση), εις βάρος του γάμου.

Οι περικοπές στα επιδόματα παιδιού, καθώς και επιβάρυνση των φόρων για πολλές οικογένειες που ανακοινώθηκε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες προστέθηκαν στη γενική εντύπωση ότι οHollande δεν θα σταματήσει προκειμένου να προωθήσει την «προοδευτική» του ατζέντα.

Μια παρόμοια πορεία στο Μπορντό προσέλκυσε 30.000 άτομα την Κυριακή το απόγευμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Το τοπικό παράρτημα του "manif pour tous" υπενθύμισε στους παρόντες ότι ακόμα και αν ένας νόμος ψηφίζεται, αυτό δεν κάνει το αντικείμενό του καλό: "Ήρθε η ώρα για εμάς να γίνουμε ριζοσπαστικοί με τις επιλογές μας, ανεξάρτητα από το κόστος, αν θέλουμε να εμποδίσουμε την κάθοδο στο κακό στο όνομα του μικρότερου κακού. ... Ακονίστε τα πνευματικά όπλα σας και προετοιμαστείτε για μια βάναυση μάχη. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι τα χαμένα αδέλφια μας, και ότι και αν έχουν χαθεί, πάνω από όλα είναι αδέλφια μας».