ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Πέλεκας, ώρα 0. Η δημοτική αρχή τα βρίσκει «όλα καλά». Οι δημότες σε απόγνωση, στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Απαιτείται παρέμβαση ΤΩΡΑ

Στην Κατερίνη του 2018, μία ευρωπαϊκή πόλη, εδώ και καιρό υπάρχει μία «ανοικτή πληγή» που απειλεί να καταστρέψει ένα κομμάτι της. Ο λόγος για τον ποταμό Πέλεκα, που πλέον έχει μεταβληθεί σε μία πηγή κινδύνου για τους κατοίκους της συνοικίας του Παραδείσου, ειδικά όσους έχουν σπίτια με μέτωπο προς αυτόν, αλλά και όχι μόνο. Η διάβρωση του εδάφους απειλεί να εξαφανίσει τα σπίτια αυτά ανα πάσα στιγμή, οι δημότες είναι σε απόγνωση. Η δημοτική αρχή τα βρίσκει «όλα καλά» και παραβλέπει πως ουσιαστικά ένα τμήμα της πόλης είναι παρατημένο στο έλεος των καιρικών φαινομένων.
 
Το πρόβλημα

Θανάσης Λιακόπουλος σε μία πρωτότυπη συνάντηση με 300 γυναίκες: Οι δημότισσες της Κατερίνης, τα προβλήματά τους και οι λύσεις μου 
Μία διαφορετική, πρωτότυπη συνάντηση οργάνωσε ο Θανάσης Λιακόπουλος το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαϊου. Στην πάνω αίθουσα της Εκάβης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης υποδέχτηκε περίπου 300 δημότισσες και για περίπου 2 ώρες έκανε μαζί τους έναν ανοικτό διάλογο, συζητώντας για όλα τα προβλήματα που τις απασχολούν. Αντί για έναν στείρο μονόλογο, έδωσε το βήμα σε δεκάδες κυρίες που μίλησαν για προβλήματα της καθημερινότητάς τους, περιέγραψαν την αλήθεια που βιώνουν και απαίτησαν συγκεκριμένες λύσεις.

Θανάσης Λιακόπουλος: Το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων τοπικών συμβούλων ΠΑΡΑΛΙΑΣ που στηρίζει ο συνδυασμός μας

  Ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο με εκλεκτούς συμπολίτες μας συγκροτήθηκε στην Κοινότητα Παραλίας. Τα ονόματα που το απαρτίζουν είναι:
 
Γιάντσιος Γρηγόρης
Κολοσέντας Δημήτρης
Μαρινοπούλου Στέλλα
Συμεωνίδης Σίμος
Συμεωνίδου Ευπραξία
 
Το ψηφοδέλτιο κατεβαίνει στις τοπικές εκλογές της Κοινότητας Παραλίας με τον διακριτικό τίτλο «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» και θα είναι αυτό που θα στηρίξει ο συνδυασμός του Θανάση Λιακόπουλου, υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης.
 
Καλή επιτυχία Στέλλα, Ευπραξία, Γρηγόρη, Δημήτρη και Σίμο! Καλή δουλειά και προσφορά στους κατοίκους της Παραλίας!
 
ΥΓ. Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΛΠΗ για τα δημοτικά και τα τοπικά ψηφοδέλτια.
·        Για το τοπικό συμβούλιο Παραλίας ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως 2 υποψηφίους (από τους 5).
·        Παράλληλα ο ψηφοφόρος στην Παραλία μπορεί να ψηφίσει 1 υποψήφιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ σύμβουλο από την περιφερειακή ενότητα Παραλίας (που περιλαμβάνει Παραλία, Καλλιθέα και Περίσταση) και έναν υποψήφιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ σύμβουλο από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες (Ελαφίνα, Κατερίνη, Κορινό, Πέτρα, Πιέρια)

Ομολογία κατάρρευσης από τον Σάββα Χιονίδη; Ακόμη 54 προσλήψεις... 15 μέρες πριν τις εκλογές! Άραγε οι δικαιούχοι υποχρεώθηκαν να πάνε στη φιέστα της Τρίτης;

 Το 2006 ο Σάββας Χιονίδης ως υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης έκανε συνεχείς καταγγελίες για τις μεθόδους του τότε Δημάρχου Γιάννη Αμοιρίδη, για τα προεκλογικά του έργα και τις αθρόες προσλήψεις στον Δήμο. Τότε ήταν που ο κ. Χιονίδης λανσάρισε το σύνθημα «ο απερχόμενος Δήμαρχος κούρασε και κουράστηκε».
 
Σήμερα, 13 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με τον κ. Χιονίδη να κάνει όσα κατήγγειλε παλιά. Αφού πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες δεκάδες πρόχειρα έργα αγνώστου κόστους και μέτριας ποιότητας, αφού πήρε από την Κυβέρνηση του Σύριζα 408 υπαλλήλους με 8μηνη σύμβαση εργασίας, σήμερα Παρασκευή 10.05 έφερε στο δημοτικό συμβούλιο θέμα για την πρόσληψη άλλων 54 υπαλλήλων, με δίμηνη σύμβαση για «επείγουσες ανάγκες καθαριότητας».
 
Ομολογία κατάρρευσης;
·        Τι είναι αυτό που κάνει έναν απερχόμενο Δήμαρχο να προσλαμβάνει δεκάδες ανθρώπους 15 μέρες πριν τις εκλογές;
·        Σε πόσες εκατοντάδες ανθρώπους έχει τάξει τις θέσεις αυτές;
·        Γιατί παίζει με τις ζωές και τις οικογένειες των ανθρώπων;
·        Άραγε αυτοί που τελικά θα προσληφθούν για ένα δίμηνο (και είναι ήδη γνωστοί και επιλεγμένοι) υποχρεώθηκαν να παραστούν στη φιέστα της περασμένης Τρίτης;
 
Για όσους μπορούν να δουν αντικειμενικά τις εξελίξεις, από την ώρα που το θέμα αυτό ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, δύο ερωτήσεις πλανώνται στο μυαλό τους: Δεν καταλαβαίνει ο κ. Χιονίδης ότι με αυτή του την επιλογή δείχνει ότι βρίσκεται σε δεινή θέση; Δεν αντιλαμβάνεται πως ουσιαστικά αυτές οι νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις αποτελούν ομολογία κατάρρευσης από την πλευρά του;
 
Είναι σίγουρο ότι ξέρει πως θα εκτεθεί με αυτή την ακατανόητη επιλογή. Από την άλλη όλα δείχνουν πως την κάνει γιατί δεν μπορεί διαφορετικά να σταματήσει την επερχόμενη εκλογική του κατάρρευση.
 
Μήνυμα προς όλους τους συμβασιούχους
Αγαπητοί φίλοι, σέβομαι τόσο εγώ όσο και όλοι οι άνθρωποι του συνδυασμού μας το δικαίωμά σας στην εργασία. Μπορεί ο κ. Χιονίδης να μην το καταλαβαίνει, αλλά για λογαριασμό του Δήμου Κατερίνης σας ζητώ συγνώμη για αυτή την κατάσταση.
 
Ο κ. Χιονίδης δεν μπορεί να σας κρατήσει στη δουλειά μετά τη λήξη της σύμβασής σας, όποια υπόσχεση και αν σας δίνει σήμερα.
 
Θέλετε δουλειά όλον τον χρόνο, ή 2 – 8 μήνες κάθε 2 – 4 χρόνια, πριν τις εκλογές;
Ελάτε να φέρουμε μόνιμες δουλειές!
Πήρατε μία δουλειά, καλά κάνατε για εσάς και τις οικογένειές σας. Αν θέλετε για τα επόμενα 4 χρόνια να συνεχίσετε να παίρνετε δουλειές για 2 ως 8 μήνες κάπου κάπου, τότε μπορείτε να ψηφίσετε αυτούς που θα σας προσφέρουν αυτή την επιλογή.
 
Αν όμως θέλετε να σπάσει η «ομηρία» σας, αν επιθυμείτε οι δημοτικοί σύμβουλοι να σας υπηρετούν και όχι να χρησιμοποιούν τα λεφτά του Δήμου για να σας δίνουν δουλειές λίγων μηνών, τότε σας καλούμε να μας δώσετε τη δύναμη για να το κάνουμε εμείς! 
 
Δώστε μας την ευκαιρία να σας αποδείξουμε πως μπορούμε να φέρουμε μόνιμες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις, για να δουλεύετε όλον τον χρόνο! Πως μπορούμε να φέρουμε το νερό στα χωριά μας! Πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας!
 
Σε αυτές τις εκλογές θα επιλέξετε ανάμεσα σε «1 δίμηνο με υπόσχεση ίσως για άλλο 1 τα επόμενα 4 χρόνια» και τη δυνατότητα να φέρουμε μόνιμες δουλειές, που θα αλλάξουν τη ζωή σας για πάντα!
 
Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
 
Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Λιακόπουλος: Το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων τοπικών συμβούλων ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ που στηρίζει ο συνδυασμός μας

Ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο με εκλεκτούς συμπολίτες μας συγκροτήθηκε στην Κοινότητα Κατερίνης. Τα ονόματα που το απαρτίζουν είναι:

Αντελίδου  Γραμματούλα (Τούλα)
Βουτσάς Αλέξανδρος
Γιατίμκος Νικόλαος
Δανιήλ Πολυξένη (Τζένη)
Διονυσίου Ευαγγελία
Εμμανουηλίδου Ελένη
Ζάχου Μαρία
Καταχιώτης Ιωάννης
Κοκτσίδου Ειρήνη
Κοσμάς Ιωάννης-Μάριος
Κωνσταντινίδης Γαβριήλ
Μαρινόπουλος Αριστοτέλης (Τέλης)
Μήλιογλου Ιωάννης
Μπίσμπας Λάζαρος
Παπουλίδης Ιωάννης
Ρούμελης  Νεκτάριος
Σαββίδης Γρηγόριος
Σταλίκα Ευθυμία (Έφη)
Τσιμόπουλος Γεώργιος
Τσιμοπούλου Σαββατούλα

Το ψηφοδέλτιο κατεβαίνει στις τοπικές εκλογές της Κοινότητας Κατερίνης με τον διακριτικό τίτλο «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» και θα είναι αυτό που θα στηρίξει ο συνδυασμός του Θανάση Λιακόπουλου, υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης.

Καλή επιτυχία Τούλα, Αλέξανδρε, Νίκο, Τζένη, Ευαγγελία, Ελένη, Μαρία, Γιάννη, Ειρήνη, Μάριε, Γαβριήλ, Τέλη, Γιάννη, Λάζαρε, Γιάννη, Νεκτάριε, Γρηγόρη, Έφη, Γιώργο, Σαββατούλα! Καλή δουλειά και προσφορά στους κατοίκους της Κατερίνης!

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΛΠΗ για τα δημοτικά και τα τοπικά ψηφοδέλτια.
·        Για το τοπικό συμβούλιο Κατερίνης ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως 2 υποψηφίους (από τους 20).
·        Παράλληλα ο ψηφοφόρος στην Κατερίνη μπορεί να ψηφίσει έως 3 υποψήφιους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ συμβούλους από την εκλογική περιφέρεια Κατερίνης (που περιλαμβάνει Κατερίνη, Ανδρομάχη, Νέα Χράνη, Νέο Κεραμίδι, Ολυμπιακή Ακτή) και έναν υποψήφιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ σύμβουλο από τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες (Ελαφίνα, Κορινό, Παραλία, Πέτρα, Πιέρια)

‘’Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στην Αλυκή Κίτρους‘’Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου σας καλεί να λάβετε μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αλυκής Κίτρους που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Πρόκειται για μια παραλία η οποία, δυστυχώς, είναι μία από πιο ρυπασμένες περιοχές της Ελλάδας.
Πρόκειται για μια δράση στην οποία καλούνται να συμμετέχουν δήμοι, φορείς, σύλλογοι και πολίτες, έτσι ώστε να συνεισφέρουν σε μία ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί το «τέρας» της πλαστικής ρύπανσης στη συγκεκριμένη παραλία, η οποία περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην παραπάνω διοργάνωση συμμετέχουν ο  Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο  Δήμος Δέλτα, ο  Δήμος Κατερίνης, η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιβαλλοντική οργάνωση  iSea, η εταιρεία  Ελληνικές Αλυκές ΑΕ και το Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού Κόλπου.
Ακόμη, στον καθαρισμό θα συμμετέχουν σύλλογοι και φορείς όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας, η  ΚΟΙΝΣΕΠ EcoGreece, η κοινοπραξία Φορέων Κ.Α.Λ.Ο «Τα Πάντα Re», ο Σύλλογος Υψηλάντης Κατερίνης, καθώς και αρκετοί ακόμη φορείς και σύλλογοι.
Η  Διασωστική Ομάδα Πιερίας θα παρευρίσκεται και θα καλύπτει υγειονομικά τον εθελοντικό καθαρισμό καθ’ όλη τη διάρκειά του. Θα σας περιμένουμε για να συνεισφέρουμε όλοι μαζί σε αυτή την τόσο μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.


                                                                                                                    

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ«Έγκλημα στον κυβερνοχώρο»
Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Έγκλημα στον κυβερνοχώρο», την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 , και ώρα 19:00,  στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε καταναλωτές, υπαλλήλους και επιχειρηματίες καθώς και γονείς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές, επαγγελματίες και όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος καθώς και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι θεματολογίες που θα αναπτυχθούν αφορούν:
α) την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
β) διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
γ) αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
δ) το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις  ιστοσελίδες   κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
ε)  κυβερνοπόλεμος και ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.
στ) καμπάνια ενημέρωσης SAY NO της EUROPOL.
Η ενημερωτική εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ειδικότερων - καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Δήμος Κατερίνης: Το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου κοσμεί το Δημοτικό Πάρκο


Στην τοποθέτηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου κατόπιν και της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης εργασιών διαμόρφωσης του χώρου στο Δημοτικό Πάρκο προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης σήμερα το πρωί, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».
Όπως είναι γνωστό, το άγαλμα είχε μετακινηθεί από την οδό 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης της πλατείας Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας – Ευκαρπίδη). Παρόντες στη διαδικασία τοποθέτησης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Λεμονόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Θωμάς Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης.
Παράλληλα, αρκετοί πολίτες βρέθηκαν στο δημοτικό πάρκο, όπου και παρακολούθησαν τις εργασίες τοποθέτησης του αγάλματος στη νέα του θέση. Ανάμεσά τους και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», με επικεφαλής τον πρόεδρο Κων/νο Μανιουδάκη, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και το δημοτικό συμβούλιο, για την ικανοποίηση του αιτήματος του συλλόγου.
Από την πλευρά του, μεταφέροντας το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ο κος Λεμονόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με τον συντονισμό και τις απαραίτητες ενέργειες από τις υπηρεσίες του Δήμου μας διευθετήθηκε με το βέλτιστο τρόπο το ζήτημα της επανατοποθέτησης του αγάλματος σε περίοπτη θέση, σε κατάλληλο δημόσιο χώρο,  σε ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης, στο Δημοτικό μας Πάρκο. Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του αγάλματος στο χώρο αυτό εκπληρώνει το σκοπό της φιλοτέχνησης και  ανάδειξής του».


           Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα σε περιοχές του Δήμου Σιθωνίας ΧαλκιδικήςΕπίσκεψη σε οικισμούς του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Χαλκιδικής, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο, τη Νικήτη, τη Σάρτη, τη Συκιά και το Νέο Μαρμαρά, συζητώντας με κατοίκους τα θέματα που απασχολούν συνολικά το Δήμο Σιθωνίας, αλλά και την προετοιμασία τους για τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο. Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, αλλά και το ΚΑΠΗ Νικήτης, όπως και σειρά άλλων υπηρεσιών στην περιοχή.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα εξαιρετικά σημαντικά έργα της Περιφέρειας, σε όλους τους τομείς, με έμφαση τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών κάθε οικισμού ξεχωριστά: «Το έργο μας είναι εμφανές και στη Χαλκιδική. Στο δεύτερο πόδι αντιμετωπίζουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους κατοίκους, που είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση, η οποία εκκρεμούσε επί πολλά χρόνια. Λύνοντας σταδιακά και τα ζητήματα προσβασιμότητας δίνουμε νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενώ οι ενισχύσεις μας στις τουριστικές επιχειρήσεις αναβαθμίζουν αποφασιστικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό φροντίζουμε και ο οδικός άξονας που συνδέει τη Θεσσαλονίκης με το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και με πιο ποιοτικό τρόπο μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Επισκέφτηκα τον Άγιο Νικόλαο, όπου ολοκληρώσαμε τις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου ‘Ζηνόζη’ του Δήμου Σιθωνίας και διασφαλίσαμε ποιοτικό πόσιμο νερό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στη Νικήτη ολοκληρώσαμε τη μεγάλη παρέμβαση για την ανάπλαση της παραλίας, ολοκληρώσαμε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου που προσφέρει βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ολοκληρώσαμε τις εργασίες στο Γυμνάσιο και τα έργα για την κατασκευή κτιρίου Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ κατασκευάσαμε και το διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο. Προγραμματίσαμε το μεγάλο έργο των αναγκαίων κυκλοφοριακών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στον κεντρικό δρόμο της Νικήτης. Υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη Σιθωνία. Στη Συκιά δημοπρατούμε την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία του κεντρικού ρέματος και ολοκληρώνουμε την κατασκευή λιμενίσκου μικρών σκαφών της περιοχής. Στη Σάρτη πέρσι αποδείξαμε την ετοιμότητά μας για την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προστατεύοντας μια δύσκολη περιοχή για κατασβέσεις, χάρη στη άμεση και έγκαιρη επέμβασή μας, ενώ καθαρίσαμε άμεσα την περιοχή για να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον και η φετινή τουριστική περίοδος. Στο Ν. Μαρμαρά ολοκληρώσαμε τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και ενισχύουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού. Ολοκληρώσαμε επίσης τις παρεμβάσεις μας στο Γυμνάσιο του Ν. Μαρμαρά, με την αναβάθμιση του σχολείου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Λόγια λίγα, έργα πολλά και για τη Σιθωνία».


Βίντεο - Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στη Σιθωνία | 10 Μαϊου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=U-9sHEwNOVg
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Οι διακεκριμένες επιχειρήσεις του τόπου μας δείχνουν τον δρόμο» Επίσκεψη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία στην Olympia Electronics


Στην Olympia Electronics ξεναγήθηκαν ο Βαγγέλης Λαγδάρης και μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία, έχοντας την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δραστηριότητες μιας εταιρείας που καταγράφει διεθνείς διακρίσεις. Ο δήμαρχος και τα στελέχη του συνδυασμού στάθηκαν στη σημασία που έχει η παρουσία τέτοιων επιχειρήσεων στην περιοχή, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη.


Ο Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Γ. Νταντάμης: «Η Δια Βίου Μάθηση είναι προτεραιότητά μας»
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Κατερίνης, επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης, μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» που αποτελούνταν από τους κ.κ.: Άννα Αθανασάκη, Τζένη Δεληγιαννίδου, Σημέλα Ελευθεριάδου, Μαριάννα Καβουνίδου, Γιώργο Κυριακίδη, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, Πόλυ Παπαγεωργίου, Νίκο Τσερτικίδη και Κωνσταντίνο Χατζηιωαννίδη.
Ο Δ/ντής του Ινστιτούτου κ. Γιάννη Στεφανίδης, οι αναπληρωτές Δ/ντές κα. Καλλιόπη Χαραμίδου και Σπ. Νικολαΐδης και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού, ενημέρωσαν τον κ. Νταντάμη για τις υψηλές υπηρεσίες μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει το Δ.ΙΕΚ Κατερίνης. Αναφέρθηκαν στα προβλήματα σε υποδομές και στον τρόπο χρηματοδότησης που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη μη ανταπόκριση του αρμόδιου αυτοτελούς τμήματος παιδείας του Δήμου, για την επίλυσή τους.
Ο Γ. Νταντάμης, εξέφρασε τη θλίψη του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ινστιτούτο με το προσωπικό να επαιτεί για τα αυτονόητα. «Ως η επόμενη αυτοδιοικητική αρχή, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που θα αναλάβουμε εκπροσωπώντας το σύνολο των δημοτών, θα κάνουμε το παν, είτε βάσει του νόμου είτε στο πλαίσιο της ευρείας ερμηνείας του, ώστε να συμπεριληφθεί ο τομέας της Δια Βίου Μάθησης στις αρμοδιότητες του Δήμου. Θα σταθούμε αρωγοί δίπλα σας και θα επιδιώξουμε τη συνέργεια όλων των δυνάμεων του τόπου για να θωρακίσουμε την Παιδεία, η οποία, πιστεύουμε ότι, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας κοινωνίας. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.
Ακολούθησε ξενάγηση στα γραφεία και τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου ο κ. Νταντάμης, διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα και τις αστοχίες που έγιναν στο παρελθόν στην τοιχοποιία του κτιρίου που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια του προσωπικού και των εκπαιδευόμενων. Φορολογικές δηλώσεις: Πρόστιμα από 100 έως και 500 ευρώ για όσους τις ξεχάσουν

Μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις.
«Βροχή» θα πέσουν τα πρόστιμα για τους… ξεχασιάρηδες.
Για όσους έχουν επιστροφή φόρου και καθυστερήσουν, το πρόστιμο να συμψηφιστεί.
Σε ποιες περιπτώσεις θα τη… γλιτώσουν οι φορολογούμενοι που θα καταθέσουν δήλωση εκπρόθεσμα.
Μπορεί να απομένουν 50 ημέρες μέχρι την ημέρα που λήγει η προθεσμία για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις, ωστόσο όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πιθανή καθυστέρηση πέραν από αυτή την ημερομηνία σημαίνει την ύπαρξη προστίμων.
Όσοι την όποια καταληκτική ημερομηνία – πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της παράτασης – θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ αλλά και τόκο εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% που θα τρέχει κάθε μήνα θα βρεθούν και φέτος αντιμέτωποι όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν εκπρόθεσμα, μετά τις 30 Ιουνίου, τις φορολογικές τους δηλώσεις για το 2019.

«4ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι Τουριστικοί πράκτορες & Μ.Μ.Ε. του Βελιγραδίου συναντούν την Πιερία

 Κατά τη διάρκεια  του  «4ου Ελληνικού Σαββατοκύριακου»  στο Βελιγράδι,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με είκοσι δύο τουριστικούς  πράκτορες  μέλη της Εθνικής Ένωσης Τουριστικών Γραφείων (YUTA) Βελιγραδίου με σκοπό τη συνεργασία για την προώθηση του Πιερικού τουρισμού.
Δείπνο με τουριστικούς πράκτορες
Η συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν την ευκαιρία τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Δ. Σ. του Επιμελητήριου Πιερίας  να  συζητήσουν, να τους παρουσιάσουν την Πιερία, και να προτείνουν  τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος προς την Πιερία. Ο κ. Ηλίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5

Ο Χρ. Παπαστεργίου παρουσίασε νέα ομάδα υποψηφίων με θετικό αποτύπωμα και αναγνώριση
Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 10/05 στις 2.30μμ στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης
Στην συνέντευξη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου θα παρουσιάσει τον συνδυασμό Πράξεις#ΓιαΤηΜακεδονία στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.


Με εκτίμηση 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ- Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


 Η πολυδιάστατη και πολυποίκιλη λειτουργία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) για να υλοποιήσει το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, στηρίζεται καθοριστικά στη συμβολή, υποστήριξη και βοήθεια των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων.

  Αυτό συμβαίνει από το πρώτο έως και το τελευταίο Φεστιβάλ Ολύμπου. Συμπολίτες μας και φορείς εθελοντικής και κοινωνικής διάστασης, έρχονται κοντά και δίπλα ως αρωγοί και συμπαραστάτες, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους όπου και όταν κληθούν.
  Δηλώνουν παρών, μάλιστα με περισσή αγάπη, διάθεση και άοκνη παρουσία. Ενστερνιζόμενοι οι εθελοντές τη γενική φιλοσοφία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. «Δρω γιατί νοιάζομαι πολιτιστικά», κάνουν πράξη την κατευθυντήρια γραμμή, ότι ο εθελοντισμός δρα προς όφελος της κοινωνίας και αποτελεί την ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής αμοιβής, στηριζόμενος στην αυτόβουλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών.
  Ο τομέας εθελοντισμού του Οργανισμού, με γνώμονα την αυθόρμητη συμμετοχή συμπολιτών μας που επιθυμούν να υποστηρίξουν και το έργο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, ετοιμάζει ήδη τον σχεδιασμό των ενεργειών που απαιτούνται και γνωστοποιεί τη σχετική προκήρυξη.