ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Η «γυναίκα-πρόεδρος της χρονιάς» Ευαγγελία Κατέλα, πρόεδρος Ολύμπου Λεπτοκαρυάς

Η «γυναίκα-πρόεδρος της χρονιάς»
Ευαγγελία Κατέλα, πρόεδρος Ολύμπου Λεπτοκαρυάς
 Του Κολίτση Νίκου

Όταν είσαι όχι μόνο η μοναδική αλλά και η μικρότερη ηλικιακά και μακροβιότερη σε θητεία πρόεδρος ερασιτεχνικής ομάδας στην Ελλάδα, όταν κρατάς τα διοικητικά ηνία μίας ομάδας Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας, επί τέσσερα συναπτά έτη, σε υψηλό ανταγωνιστικά επίπεδο, στη δεύτερη θέση του φετινού πρωταθλήματος, όταν επιλέγεις να «λάμπεις» δια της παρουσίας σου προτάσσοντας τη δύναμη της πειθούς και του διαλόγου, όταν προτείνεις λύσεις εκτόνωσης και αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες χαρακτήρα και προσωπικότητας, καθιστώντας στο μέτρο του δυνατού τη διαφορά των δύο φύλων συγκριτικό πλεονέκτημα και όχι αδυναμία, όταν εμπνέεις εμπιστοσύνη και ασφάλεια, όταν αντιμετωπίζεις θετικά, πρόσωπα και καταστάσεις, όταν έχεις όραμα για τον αθλητισμό, όταν επενδύεις στο μέλλον, όταν κρατάς χαμηλό προφίλ -γεγονός αναμφισβήτητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα συνέχιζε να παραμένει κρυμμένος θησαυρός, αν δεν την είχαμε πρώτοι «ανακαλύψει» για λογαριασμό της Μetrosport- όταν αποτελείς παράδειγμα ορθής προσωπικής και επαγγελματικής διαχείρισης, άσκησης διοίκησης και ενεργητικής συμμετοχής, χωρίς στερεότυπα και μεγαλοϊδεατισμούς και το αποδεικνύεις καθημερινά, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ακόμα και όταν οι συνθήκες της αδυσώπητης ελληνικής ανδροκρατούμενης ποδοσφαιρικής πραγματικότητας μετατρέπουν ένα γήπεδο κυριολεκτικά σε ρωμαϊκή αρένα, τότε γι' αυτούς και άλλους τόσους, προφανείς και μη προφανείς λόγους, δικαιούσαι τον τίτλο της «γυναίκας της χρονιάς», της «γυναίκας-προέδρου της χρονιάς» ή ό,τι τελοσπάντων εσείς προτιμάτε.
Οι πράξεις άλλωστε έχουν αξία και όχι οι τίτλοι που έρχονται και παρέρχονται και αυτές είναι που χρήζουν επαίνου, θαυμασμού και ανάγκης παραδειγματισμού για τους πολλούς. Γιατί, σύμφωνα με τον αρχαίο λυρικό ποιητή Αλκαίο, «Εξ όνυχος τον λέοντα» (ο άξιος φαίνεται από τις μικρές λεπτομέρειες).




Δείτε και το βίντεο και της τηλεοπτικής της συνέντευξης στην τηλεόραση του Αντένα

https://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_b_w_y_o%2f_ltim_j4%3d



http://www.metrosport.gr/article/i-gineka-proedros-tis-chronias-vriskete-stin-leptokaria-video

Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/11/blog-post_626.html#ixzz3Iq6UsgaP

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΩΑΚΕΙΜ



    Οι Αρτινοί με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο ιδιαίτερα συγκινημένοι δεν έπαψαν να συγχαίρουν και να εκφράζουν το θαυμασμό τους στη διοίκηση και στους συντελεστές της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για την άρτια παρουσίαση στην πόλη της Ηπείρου του αφιερώματος για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.

    Ο κ. Ιγνάτιος σιγοτραγούδησε τα παραδοσιακά ακούσματα του ρεπερτορίου της εκδήλωσης αλλά και με θρησκευτική ευλάβεια παρακολουθούσε τις αφηγηματικές αναφορές στα έμμετρα  κείμενα και τον ποιητικό λόγο που απέδιδε με εκστατικό και μοναδικό τρόπο ένας αξιόλογος Εκκλησιαστικός Λειτουργός, ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ιωακείμ Οικονομίκος.

    Με γαλήνιο και καθαρό λόγο ο έμπειρος σε τέτοιου είδους πνευματικές εκδηλώσεις Πατέρας Ιωακείμ αφηγήθηκε ποιήματα με θεματολόγιο τα προεπαναστατικά και μετέπειτα χρόνια δεχόμενος στο τέλος της εκδήλωσης -με τον προσήκοντα σεβασμό- τα λόγια πατρικής αγάπης και επιβράβευσης από τον Αρτινό Ιεράρχη και δικαίως άλλωστε.         

     Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ στην αντιφώνησή του επισήμανε το χρέος όλων μας προς την πατρίδα και την υποχρέωση να κρατούμε ζωντανή την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Ζήτησε να βρίσκονται όλοι οι Έλληνες δίπλα και κοντά στα θέματα της Μακεδονίας, γεγονός που καταχειροκροτήθηκε από το Ηπειρωτικό κοινό.

     Στο φινάλε της εκδήλωσης απένειμε στον Μητροπολίτη Άρτας για λογαριασμό της Ε.Π.Μ. Κατερίνης σειρά εκδόσεων από τα επιστημονικά συνέδρια του κορυφαίου πνευματικού φορέα της Πιερίας, την Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

     Είναι βέβαιο με τέτοιους Πιεριείς, ο τόπος μας είναι πλουσιότερος.

                                                                                                                                                                  ΑΝ-ΠΑ

ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 



Στις σημερινές δύσκολες για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας συνθήκες, κρίνεται αναγκαία η μείωση ή και κατάργηση δημοτικών τελών και άλλων φόρων. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαία αυτή την αναπροσαρμογή ιδίως για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες και μικροκτηνοτρόφους, τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα, η διατήρηση της ήδη υφιστάμενης κατάστασης («μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών») που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή –στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (δ.σ.) στις 7/11/2014- όχι μόνο δεν είναι ρεαλιστική, αλλά είναι συγχρόνως και παραπλανητική. Παρακάμπτεται δηλαδή το γεγονός ότι τα χαράτσια, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, οι εξευτελιστικοί μισθοί και τα μεροκάματα καθιστούν δυσκολότατη έως αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των δημοτών προς το Δήμο. Σημειώνουμε ότι τα προτεινόμενα τέλη και φόροι υπερψηφίστηκαν όλα και από την παράταξη «Νέα εποχή» (επικεφαλής Ν. Μακρίδης). Το ίδιο με την προηγούμενη παράταξη έπραξε και ο «Άλλος δρόμος» (επικεφαλής Χ. Γιαννούλης) με εξαίρεση μία περίπτωση. Όλοι μαζί συναινετικά εξειδικεύουν στο επίπεδο του Δήμου την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες και τις δημότισσες του Δήμου Κατερίνης για τα βασικότερα τέλη και φόρους που υπερψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., τα οποία καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και διατύπωσε γι’ αυτά τις θέσεις της:

α. τέλη καθαριότητας-φωτισμού: Αγωνιζόμαστε για την κατά περίπτωση μείωσή τους. Να αυξηθούν για τράπεζες, μεγάλα σούπερ-μάρκετ, πολυκαταστήματα και γενικά μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

β. τέλη άρδευσης: Θέση μας είναι η μείωσή τους, με κλιμάκωση ανάλογα με το εισόδημα.

γ. τέλος ακίνητης περιουσίας: Να καταργηθεί, με ταυτόχρονη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

δ. φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων: Πρόκειται για προαιρετικό φόρο, για τον οποίο προτείνουμε την αύξησή του στους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους και την κατάργησή του για την κατοικία.

ε. δικαίωμα χρήσης βοσκήσιμων εκτάσεων: Θέση μας είναι η δωρεάν παραχώρηση στους μικροκτηνοτρόφους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μπάμπης  Παπαδόπουλος

Σταύρος  Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Το σωματείο οικοδόμων Κατερίνης καλεί όλα τα μέλη του, τους ανέργους του κλάδου, να περάσουν από τα γραφεία του σωματείου   της ημέρες  ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ από της 6.30 το απόγευμα μέχρι της 8.30μ.μ, για να γραφτούν στην λίστα που έχει ανοίξει το σωματείο για το έκτακτο επίδομα 1000 ευρών που διεκδικούμε για της μέρες των γιορτών και την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας μας χωρίς προϋποθέσεις από το ΙΚΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο, γιατί το σωματείο είμαστε όλοι μας. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ζωή που μας αξίζει. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ
ΝΙΚΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


   Με περισσή συγκίνηση και έντονο πατριωτικό ενθουσιασμό οι Αρτινοί καταχειροκρότησαν και επιβράβευσαν την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για το αφιέρωμα των 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας που παρουσιάσθηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και το απόλαυσαν στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ της Άρτας.
   Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας <<Μακρυγιάννης>>, υποστηρίχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ήταν αφιερωμένη στον καταγόμενο από το Κομπότι Άρτας πρωτεργάτη και ενός από τους τρεις ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, Νικόλαο Σκουφά.
   Υποδεχόμενη τη διοίκηση της Ε.Π.Μ.Κατερίνης και τους συντελεστές του αφιερώματος χορωδούς, μουσικούς, αφηγητές, σολίστες και το μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, η πρόεδρος του <<Μακρυγιάννη>> Δήμητρα Αξιώτη είπε: << Η αναδρομή στην ιστορία είναι χρέος μας γιατί η ιστορία δεν είναι φορτίο για τη μνήμη αλλά φώτιση για τη ψυχή, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας και κυρίως για τους νέους. Οι λαοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον. Η σημασία της γνώσης της είναι πολύ πιο σημαντική σήμερα στη δύσκολη και παράξενη εποχή που ζούμε. Πρόσωπα σαν τον Σκουφά, τον Τσακάλωφ και τον Ξάνθο αποτελούν φωτεινά παραδείγματα που μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας καθοδηγούν.>>
   Στην αντιφώνηση του ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ.Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, τόνισε: << Εμείς κάναμε αλλά και συνεχίζουμε να πράττουμε το χρέος μας προς την πατρίδα. Με την αποδοχή και επιβράβευση του αφιερώματος νοιώθουμε τεράστια ικανοποίηση. Είμαστε εδώ στην πατρίδα του ιδρυτή και πρωτεργάτη Νικολάου Σκουφά ως επισκέπτες-προσκυνητές, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του αξιόλογου από κάθε πλευρά συλλόγου σας. Για εμάς τούτη η χρονιά έχει δύο σημαντικές επετείους. Τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και τα εξήντα χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς στης Ε.Π.Μ. Κατερίνης στον Ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό. Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε μια άριστη και παραγωγική συνεργασία.>>
   Την αποστολή της Εστίας που αποτελείτο από εξήντα χορωδούς, δεκατετραμελή ορχήστρα, τους σολίστες Μαρία Δραγασιά και Γεώργιο Ψωμιάδη, τους αφηγητές ποιημάτων και ιστορικών κειμένων Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Οικονομίκο και Περικλή Χατζηγιάννη καθώς και το μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, συνόδευαν εκτός από τον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, τα μέλη της διοίκησης Αναστάσιος Πολυχρονίδης γενικός γραμματέας, Αντώνιος Μπίντας έφορος χορωδίας και το διοικητικό μέλος Ειρήνη Βενετσάνου.
   Αξίζει να επισημανθεί και η συμβολή του ιστορικού και εθνολόγου Θεόδωρου Ζαπουνίδη στην συγγραφή των κειμένων.
   Με την παρουσίαση της εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας στην Αρτινή πρωτεύουσα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος του αφιερώματος που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 στην Παλαιά Βουλή των Αθηνών και με περιοδείες στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο συνέδριο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και στα <<ελευθέρια>> της Κατερίνης, ολοκλήρωσε την ανατεθείσα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Θεμάτων και Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτή Πιερίας Κωνσταντίνου Κουκοδήμου υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.
    Το αφιέρωμα υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου Διονύση Πασχάλη, από το Δήμο Κατερίνης και από όλους τους συντελεστές.
    Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας <<Μακρυγιάννης>> με επικεφαλής την πρόεδρο Δήμητρα Αξιώτη υποδέχθηκαν με ζέση τους Πιεριείς, παράσχοντας καθετί που συνέβαλε στην ευχάριστη διαμονή στην όμορφη και ιστορική πόλη της Ηπείρου. Το πέτυχαν απόλυτα, γεγονός που σχολιάσθηκε ευμενέστατα από όλους τους συντελεστές και τους συνοδούς, εγκαινιάζοντας παράλληλα ένα ευρύ κύκλο συνεργασίας μεταξύ των δύο πολιτιστικών φορέων.
    Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. Βανέσσα Πανταζή, ενώ η Εκπαιδευτικός και διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Δώρα Χουλιάρα ανέπτυξε το θέμα << ο πατριώτης και ιδρυτής της Φιλικής Εταιρείας Νικόλαος Σκουφάς >>.
    Στο τέλος της παρουσίασης του αφιερώματος η Ε.Π.Μ.Κατερίνης απένειμε δια χειρός του Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Οικονομίκου σειρά εκδόσεων από τα επιστημονικά συνέδρια και εστιακά σύμμεικτα στον Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο. Ανάλογες απονομές πραγματοποίησαν οι κ. Μπίντας και Πολυχρονίδης καθώς και η κ. Βενετσάνου στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλειο Ψαθά, στο Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Ευστάθιο Γιαννούλη και στην πρόεδρο του <<Μακρυγιάννη>>  Δήμητρα Αξιώτη.
    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο διατελέσας τη διετία 1986-87 Νομάρχης Πιερίας και μετέπειτα Βουλευτής Άρτας και Υπουργός Θεόδωρος Κολιοπάνος, τον οποίο ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης αφού ευχαρίστησε για τη συνεργασία και συμπαράσταση, του απένειμε σειρά των εκδόσεων της Εστίας. 
    Το πρωί της Κυριακής 9-11-2014 με ξεναγούς την γενική γραμματέα του συλλόγου <<Μακρυγιάννης>> Άρτας Παρασκευή Βλάχου και το μέλος του συλλόγου Μαρία Πήτα, όλοι γνώρισαν το γνωστό γεφύρι της Άρτας και σειρά μνημείων της περιοχής.
    Η Πιερική αποστολή με την αναχώρηση της για επιστροφή στην Κατερίνη ευχαρίστησε θερμά τους οικοδεσπότες για την άψογη από κάθε πλευρά υποδοχή και φιλοξενία. Ξεχωριστές και ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυναν όλα τα μέλη της αποστολής στην γενική γραμματέα του <<Μακρυγιάννη>> Παρασκευή Βλάχου που ως συνδετικός κρίκος όλο το διάστημα της προετοιμασίας αλλά και του διημέρου της επίσκεψης συνέβαλε για την όσο το δυνατό ευχάριστη διαμονή.
                                         ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
    *Το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Άρτας είχε και σειρά άλλων επισκέψεων. Στάση στη πόλη των Ιωαννίνων και στη διάρκεια της επιστροφής στο Μέτσοβο. Και βέβαια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Μια τέτοια ευκαιρία για τους ανθρώπους της τέχνης δε μπορούσε να μείνει καλλιτεχνικά αναξιοποίητη. Στο θέατρο της Δωδώνης η σύγχρονη μούσα της Πιερίας, η τραγουδίστρια Μαρία Δραγασιά αποδίδοντας το παραδοσιακό άκουσμα << στόπα και στο ξαναλέω >> μετά από επιθυμία όλων, διέκοψε τη γαλήνη του μοναδικού τοπίου προσθέτοντας μιαν άλλη νότα στην ιερότητα του χώρου.
   *Ακολούθησε η σύντομη συναυλία σύγχρονου πλέον ρεπερτορίου από τον ιδιαίτερα αγαπητό χορωδό και πρωτοκιθαρωδό Γρηγόρη Μητσοκάπα που με συνοδό τον Ορφέα Σωπαλίδη απέδωσαν Ελληνικά και ξένα μουσικά κομμάτια.
   *Μεταξύ των χορωδών και δύο αρχαιολόγοι. Οι Εύα Αλβανού και Αντιγόνη Αδαμίδου που απαντούσαν άοκνα στα πολλαπλά ερωτήματα των μελών σε θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
   *Οι κάτοικοι του Μετσόβου και οι επισκέπτες απόλαυσαν από τα μέλη της Εστίας το Κυριακάτικο απόγευμα της 9-11-2014 πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα. Όλα αυτά στην πλατεία του Μετσόβου.
   *Ενθουσιασμένος ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος από την παρουσίαση του αφιερώματος συνεχάρει στο τέλος όλους τους συντελεστές. Ιδιαίτερα τον αφηγητή των ποιημάτων  Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Οικονομίκο, αναφέροντας ότι τέτοιοι Εκκλησιαστικοί Λειτουργοί τιμούν την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό πολιτισμό.
   *Για πρόσωπα και πράγματα που συνάδουν με την Πιερία ήταν το θέμα της συζήτησης στο δείπνο του Σαββατόβραδου μεταξύ του διατελέσαντα Νομάρχη Πιερίας Θεόδωρου Κολιοπάνου και της γυναίκας του Μπιάνγκας με τον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και τον έφορο χορωδίας Αντώνιο Μπίντα. Ο κύριος και η κυρία Κολιοπάνου διατηρούν άριστες σχέσεις με πολλούς Πιεριείς και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τα τεκταινόμενα.
   *Τα φλας άστραφταν σε κάθε επίσκεψη. Ο Λευτέρης Κηπόπουλος δεν άφησε τίποτε εκτός φωτογράφησης, ενώ η τενόρος Μπέλλα Βλαχοπούλου αναζητούσε το ιδανικό κάδρο ιδιαίτερα στα τοπία.
   *Το πρόγραμμα του διημέρου οργανώθηκε από το γενικό γραμματέα της Ε.Π.Μ. Αναστάσιο Πολυχρονίδη, ο οποίος μαζί με το μέλος της διοίκησης Ειρήνη Βενετσάνου ανέλαβαν με επιτυχία την υλοποίηση του, προσπαθώντας να απολαύσουν το ταξίδι οι πάντες.

   ΕΤΣΙ κύλησε ένα ακόμα διήμερο στην οικογένεια της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης που σε κάθε πρωτοβουλία της μπορεί και ξεχωρίζει…    

Όλυμπος Βροντούς-Πόντιοι Κατερίνης 4-0 HD Β' ΕΠΣ Πιερίας 9-11-2014 Γκολ και φάσεις του αγώνα



https://www.youtube.com/watch?v=dGyazltUO20&list=UU4ggft_huLMVMrdGGh38Iig

Toυ Κολίτση Νίκου




Καταιγιστικός ο Όλυμπος Βροντούς, με επιβλητική εμφάνιση, συνέτριψε με το εμφατικό 4-0 (με χατ τρικ Τσιανάκα) τη φιλόδοξη ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων 2012, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και αναρριχήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος την απρόσμενη ήττα του μέχρι χθες πρωτοπόρου Πιερικού Αστήρ Κάτω Αγιάννη.
Με τους περισσότερους παίκτες του Γιάννη Κωνσταντινίδη να διακρίνονται για την απόδοσή τους, ο Όλυμπος «έπνιξε» τον αντίπαλο στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, μετά το φτωχό 1-0 του 1ου και με τον Χρήστο Τσιανάκα να πετυχαίνει χατ τρικ, ολοκλήρωσε το θρίαμβο σ' έναν αγώνα καθοριστικής σημασίας για την πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.
Ο «Πόντιοι», μετά το νωθρό ξεκίνημα, ισορρόπησαν, κέρδισαν μέτρα στο χώρο του κέντρου, δημιούργησαν προϋποθέσεις αντεπίθεσης και έχασαν ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτή του Μπεκιάρη (10) που ενδεχομένως θα άλλαζε τη ροή του αγώνα. Ο αγώνας επιβάλλεται να αποτελέσει κακή παρένθεση για την ομάδα των Ποντίων, να λειτουργήσει συσπειρωτικά και παίκτες και προπονητής να εστιάσουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στις τελικές φάσεις και στην αξιοποίηση των ευκαιριών, με δεδομένο και το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των παικτών της.
Man of the match: Όταν πετυχαίνεις τρία γκολ (χατ τρικ) και έχεις τη δυνατότητα να πετύχεις και άλλα, επιβεβαιώνοντας όλα εκείνα που έχουμε εκθειάσει επανειλημμένες φορές, με εκπληκτικές ενέργειες, ισόρροπα κατανεμημένες στη διάρκεια του αγώνα -σε σημεία δείχνει ικανός να «κυκλώσει» τα τετράγωνα στις γωνίες του γηπέδου-, δημιουργική φαντασία, απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση και ηγετικό προφίλ, δείχνεις πιο ώριμος και ολοκληρωμένος από ποτέ, τότε δικαιούσαι επάξια τον τίτλο (Χρήστος Τσιανάκας). Εξαιρετική και η παρουσία του Γκουνταμάνη (11) και του κεντρικού αμυντικού Γεωργούλη (5), με καίριες επεμβάσεις στις επελάσεις των Ποντίων, στο διάστημα που αγωνίστηκαν, με τη συμβολή όλων των υπολοίπων (κάθετες μπαλιές Σταφίδα 10)
Highlights: ο κόσμος της Βροντούς που συμμετέχει και συμπαρασύρεται από την ποιότητα και το θέαμα μιας καλοκουρδισμένης μηχανής και μπορεί να στηρίξει ακόμα περισσότερο αυτό το «ταξίδι στο όνειρο», η ασφυκτική πίεση των μεσοεπιθετικών της Βροντούς σε σημεία του αγώνα και η ζηλευτή φυσική κατάσταση, η συνεργασία, το κλίμα και η χημεία των παικτών της πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα στα αποδυτήρια, το ομαδικό πνεύμα, οι κινήσεις των χαφ στο χώρο χωρίς την μπάλα, η ψυχολογία παρά τις τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες πριν τον αγώνα και πρώτα και πάνω απ' όλα το φανταστικό χατ τρικ του Τσιανάκα με τρία υπέροχα τέρματα.
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
http://www.metrosport.gr/article/sarotikos-o-olimpos-vrontous-picsvideo

ΑΑΚ 2006-Φωτογραφίες από τις προπονήσεις των επίλεκτων τμημάτων ΠΑΟΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά οι προπονήσεις των δύο επίλεκτων τμημάτων ΠΑΟΚ Ν.Πιερίας.Οι προπονήσεις διεξάγονται εβδομαδιαία  στις εγκαταστάσεις του "αθλητικού κέντρου PLAYZONE" στη Κατερίνη και στην "Ακαδημία Γιώτσα" στον Άγιο Σπυρίδωνα.Οι προπονήσεις διεξάγονται υπό την καθοδήγηση προπονητών του ΠΑΟΚ και η πρόοδος των παιδιών θα αξιολογείται σε παιχνίδια με τα αντίστοιχα τμήματα των 12 νομών του δικτύου.  
















Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ




Στις 11 Νοεμβρίου (29 με το Παλαιόμ Ημερολόγιο) πανηγύρισε η Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους, με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας.
Στην εφετινή πανήγυρη συμμετείσαν περί τους 300 μοναχούς και λαϊκούς προσκυνητές. Της πανηγύρεως προέστη, κατόπιν προσκλήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Να σημειωθεί ότι η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας τιμάται και στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης. Συγκεκριμένα, στο Μετόχι Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, πλησίον του Λιβαδίου Πιερίας, έχει ανεγερθεί Ιερός Ναός επ’ονόματι της Αγίας.
Κατά την πανήγυρη τελέστηκε αγρυπνία στην οποία έψαλαν καλλίφωνοι χοροί αγιορειτών μοναχών, ενώ στην αρχιερατική θ. λειτουργία έλαβαν μέρος πολλοί ιερομόναχοι και ιερείς εντός εκτός Αγίου Όρους. Σε προσφώνησή του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τόσο τον προσκεκλημμένο Αρχιερέα, όσο και τους προσκυνητές για τη συμμετοχή τους στην εφετινή πανήγυρη.
Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέστηκε και αρχιερατικό τρισάγιο στον τάφο του προσφάτως κοιμηθέντος Προηγουμένου Γεωργίου.


Γονικός έλεγχος: Δώστε άφοβα το iPad στα παιδιά σας

Γονικός έλεγχος: Δώστε άφοβα το iPad στα παιδιά σας
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους Περιορισμούς, αλλιώς γνωστούς ως Γονικό έλεγχο, στο iPhone, το iPad ή το iPod touch. Οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών και εφαρμογών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διάφορους τύπους Περιορισμών και πώς μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε ή να τους απενεργοποιήσετε στη συσκευή σας.

Χρήση των Περιορισμών

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε τους Περιορισμούς στη συσκευή σας για να μην επιτρέψετε την πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες ή περιεχόμενο στη συσκευή.
  1. Αγγίξτε Ρυθμίσεις > Γενικά.
  2. Αγγίξτε Περιορισμοί.
  3. Αγγίξτε Ενεργοποίηση περιορισμών και πληκτρολογήστε ένα συνθηματικό. Το συνθηματικό αυτό θα είναι απαραίτητο προκειμένου να γίνουν αλλαγές σε αυτές τις ρυθμίσεις ή να απενεργοποιηθούν οι περιορισμοί. Σημείωση:  Αν χάσετε ή ξεχάσετε ένα συνθηματικό περιορισμών, θα πρέπει να επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να το καταργήσετε.

Μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στις εξής εφαρμογές και λειτουργίες στη συσκευή σας:1

  • Safari
  • Κάμερα (απενεργοποιείται και το FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store2
  • Εγκατάσταση εφαρμογών
  • Διαγραφή εφαρμογών
  • Αγορές εντός εφαρμογών
  • Siri
  • AirDrop

Μπορείτε να μην επιτρέψετε την πρόσβαση σε συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου:

  • Καταλληλότητα (επιλέξτε τη χώρα σας στην ενότητα καταλληλότητας για να εφαρμοστούν αυτομάτως οι αντίστοιχες ρυθμίσεις καταλληλότητας για τη συγκεκριμένη περιοχή)
  • Μουσική και podcast
  • Ταινίες
  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Βιβλία2
  • Εφαρμογές
  • Siri
  • ιστότοπους
  • Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το χρονικό διάστημα μετά το πέρας του οποίου θα απαιτείται η εισαγωγή συνθηματικού για την αγορά περιεχομένου.

Μπορείτε να μην επιτρέψετε αλλαγές στις ρυθμίσεις Απορρήτου, όπως είναι οι εξής:

  • Υπηρεσίες τοποθεσίας
  • Επαφές
  • Ημερολόγια
  • Υπομνήσεις
  • Φωτογραφίες
  • Κοινή χρήση μέσω Bluetooth
  • Μικρόφωνο
  • Twitter
  • Facebook
  • Διαφήμιση

Μπορείτε να μην επιτρέψετε αλλαγές στις εξής ρυθμίσεις και λογαριασμούς:

  • Λογαριασμοί3
  • Εύρεση φίλων μου4
  • Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας5
  • Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο
  • Όριο έντασης ήχου

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε ορισμένες λειτουργίες του Game Center:

Σημείωση: Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να επιβάλλετε Περιορισμούς με ένα προφίλ (τα προφίλ εγκαθίστανται συνήθως όταν η συσκευή χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς). Μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχουν εγκατεστημένα προφίλ στην επιλογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προφίλ. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το διαχειριστή ή το άτομο που εγκατέστησε το προφίλ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το λογισμικό iOS, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης.

http://support.apple.com/kb/ht4213?viewlocale=el_GR&locale=el_GR

Σχολική αργία για την Πρωτοβάθμια η ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου

Σχολική αργία για την Πρωτοβάθμια η ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου

Το άρθρο 4 παράγραφος 1γ του Προεδρικού Διατάγματος 201 αναφέρεται στις σχολικές αργίες  και συγκεκριμένα στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου κατά την οποία  γίνονται κατά το πρωινό ωράριο των σχολείων και με τη συμμετοχή όλου του προσωπικού εκδηλώσεις για τον αντιδκτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση.
Ειδικότερα με σημερινή διευκρινιστική του εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει τα εξής :

1. Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων.
3. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων.
4.Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα περιγράφονται στο άρ. 4, παρ.1γ των Π.Δ.200/1998 & 201/1998 (Α΄ 161), αντίστοιχα

Ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα «Αξιολόγηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων – Σύνταξη του portfolio»

Ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα «Αξιολόγηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων – Σύνταξη του portfolio»
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – ΑΕΕ, καλύπτει τις προϊστάμενες νηπιαγωγείων  της Περιφέρειας Καβάλας, οι οποίες καλούνται από τη Σχολική Σύμβουλο της 40ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Αξιολόγηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων – Σύνταξη του portfolio», στο να μη συμμετέχουν σ” αυτή. 
                Με τον ίδιο τρόπο καλύπτει όλους τους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων και Προϊστάμενες/ους Νηπιαγωγείων και Ολιγοθέσιων σχολείων σε κάθε ανάλογη περίπτωση πρόσκλησης.
                Οι τοπικοί Σύλλογοι (στην προκειμένη περίπτωση ο Σύλλογος Καβάλας) μπορούν να κηρύσσουν στάσεις εργασίας ώστε να διευκολύνουν τη μη συμμετοχή των συναδέλφων σε σεμινάρια.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Ελληνίδα δασκάλα απολύθηκε επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών

Ελληνίδα δασκάλα απολύθηκε επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών

Ελληνίδα δασκάλα στη Ν. Υόρκη βρήκε τον μπελά της επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών από φοιτητή που έκανε πρακτική. Κατέθεσε αγωγή εναντίον του σχολείου
Απίστευτη περιπέτεια για μια Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα στη Νέα Υόρκη, η οποία υποστηρίζει δικαστικά ότι απολύθηκε από το ιδιωτικό νηπιαγωγείο στο οποίο δίδασκε, επειδή επέμεινε σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών από φοιτητή που έκανε πρακτική. Τι δήλωσε ο δικηγόρος της στο New Greek TV.
Η υπόθεση έχει απασχολήσει τόσο τα Αμερικανικά όσο και τα Δανέζικα ΜΜΕ, καθώς τα εμπλεκόμενα μέρη προέρχονται από τρεις διαφορετικές χώρες: Η «πέτρα του σκανδάλου» είναι ο 22χρονος Μάλτε Τόμσεν, με καταγωγή από την Δανία, ο οποίος κατηγορήθηκε από την Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα Μαριάντζελα Κεφαλά ότι παρενόχλησε σεξουαλικά παιδάκια του νηπιαγωγείου. Όλα αυτά, στον χώρο ενός εκ των δημοφιλέστερων – και ακριβότερων – ιδιωτικών σχολείων της Νέας Υόρκης: Του ενός από τα τρία παραρτήματα των International Pre Schools, που ξεσήκωσε θύελλα ερωτηματικών – αλλά και αντιδράσεων – για την στάση του, να απολύσει την Ελληνίδα εκπαιδευτικό (σ.σ. Ελληνίδα με διπλή υπηκοότητα) επειδή επέμεινε στην καταγγελία της.
«Η πελάτισσά μου είδε αυτόν τον εκπαιδευόμενο (σ.σ. Τόμσεν) να απλώνει τα χέρια του σε παιδάκια νηπιαγωγείου, με τρόπο που θεώρησε ότι ήταν ανάρμοστος», αναφέρει αρχικά στο New Greek TV ο Patrick Boyd από το δικηγορικό γραφείο Boyd Law Group, που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της κ. Κεφαλά. Σύμφωνα με το σχετικό δικαστικό έγγραφο, που βρίσκεται στην διάθεση του New Greek TV, ο Τόμσεν άγγιξε τα παιδάκια στα οπίσθια και τα ανάγκασε με την σειρά του να αγγίξουν τα δικά του γεννητικά όργανα!
Όπως αναφέρει η πλευρά της κ. Κεφαλά, η ίδια ενημέρωσε άμεσα την Προϊστάμενή της, η οποία με την σειρά της μετέφερε την καταγγελία σε δυο αρμόδια στελέχη του σχολείου. Όμως, η συμπεριφορά τους εξέπληξε την Ελληνίδα εκπαιδευτικό, καθώς, όπως ισχυρίζεται, την αποθάρρυναν από το να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ, μετά από μια εσωτερική έρευνα – η οποία θεωρήθηκε ανεπαρκής από τις Αρχές – έβγαλαν το πόρισμα ότι δεν τελέστηκε κανένα αδίκημα και δεν προχώρησαν σε κανένα περιοριστικό μέτρο κατά του 22χρονου.  Αντίθετα, επέκτειναν την συνεργασία μαζί του, θεωρώντας ότι δεν διέπραξε κάτι το μεμπτό. Κατόπιν τούτου, τερμάτισαν πρόωρα την σύμβαση με την Μαριάντζελα Κεφαλά, που έμεινε άνεργη από την μια στιγμή στην άλλη.
Πάντως, η Αστυνομία και οι Δικαστικές Αρχές δεν αντιμετώπισαν με τον ίδιο τρόπο την καταγγελία. Αντίθετα, προχώρησαν στην σύλληψη του 22χρονου, με τον Δικαστή να μην πείθεται από τους ισχυρισμούς του και να διατάζει την προφυλάκισή του με εγγύηση ύψους 400.000 δολαρίων. Ο νεαρός οδηγήθηκε στις Φυλακές του Rikers Island, με την οικογένειά του να υποθηκεύει περιουσιακά στοιχεία για να καταβάλει τελικά το ποσό και να τον αποφυλακίζει.
«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως οι ιθύνοντες του σχολείου – το οποίο έχει ετήσια δίδακτρα ύψους 25.000 δολαρίων – δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα με τον θόρυβο που έγινε και θεώρησε ότι η καταγγελία τους ντρόπιασε. Είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω. Είναι φοβερό το γεγονός ότι απέλυσαν μια νεαρή δασκάλα για αυτόν τον λόγο», συνεχίζει ο Μπόιντ, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον του σχολείου για λογαριασμό της εντολέως του, διεκδικώντας αποζημίωση και όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, εφόσον αποδείξει ότι η απόλυση ήταν άδικη.
«Η κ. Κεφαλά απολύθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορούσε να βρει δουλειά σε κάποιο άλλο σχολείο. Συνεπώς, θα πρέπει να διεκδικήσει τους μισθούς που έχασε με τους ανάλογους τόκους. Παράλληλα, όμως, απώτερος στόχος δικός μας είναι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των δασκάλων να καταγγέλουν αυτές τις συμπεριφορές στα σχολεία, χωρίς να φοβούνται ότι θα απολυθούν. Είμαι πατέρας ο ίδιος, έχω τρία παιδιά και είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως αυτό που έκανε η κ. Κεφαλά είναι απολύτως σωστό», συνεχίζει ο κ. Μπόιντ.
Πάντως, η Μαριάντζελα Κεφαλά είχε καταγράψει τις περίεργες συναναστροφές του 22χρονου στο κινητό της τηλέφωνο αλλά, κατόπιν συμβουλής δικηγόρου, τις έδειξε στην Αστυνομία και όχι στους προϊσταμένους της.
Θέμα σε ΗΠΑ και… Δανία
Το θέμα της Μαριάντζελας Κεφαλά έχει απασχολήσει τα μεγάλα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων και την εφημερίδα New York Times. Όμως, έφτασε μέχρι και την Δανία, όπου τα εκεί Μέσα Ενημέρωσης συνομίλησαν με την οικογένειά του.
Τι υποστηρίζει ο ίδιος ο Τόμσεν; Ότι είναι το θύμα της υπόθεσης, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει «μια δασκάλα που έκανε μονίμως παράπονα για τους συναδέλφους της» και ντετέκτιβ οι οποίοι «τον πίεζαν να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε».
«Η σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων είναι για μένα από τις χειρότερες πράξεις που μπορεί να κάνει κάποιος», ανέφερε ο Τόμσεν σε δηλώσεις του, αρνούμενος ότι έπραξε αυτά που του καταλογίζονται.
Παράλληλα, το σχολείο, το οποίο λόγω ονόματος αλλά και κόστους διδάκτρων δέχεται σκληρή κριτική, προχώρησε στην πρόσληψη ειδικευμένων στελεχών στην επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την συνεχή πίεση από τα ΜΜΕ.
«Απρόθυμοι με την αστυνομία»
Στο έγγραφο της αγωγής εναντίον του σχολείου, η πλευρά της Μαριάντζελας Κεφαλά επικαλείται πληροφορίες ότι οι πρώην εργοδότες της ήταν εξαιρετικά απρόθυμοι να συνεργαστούν με την Αστυνομία και πως οι Αρχές επέκριναν την εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο. Παράλληλα, δημοσιεύματα θέλουν αγανακτισμένους γονείς να προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να διαλευκανθεί τι συνέβη στο σχολείο, ενώ φέρεται να υπήρξε και μια τάση μείωσης του αριθμού των μαθητών.
Στην προκειμένη περίπτωση, η Μαριάντζελα Κεφαλά διεκδικεί αποζημίωση, ενώ, όπως τονίζει ο δικηγόρος της, δεν αποκλείεται το σχολείο να αναγκαστεί να την επαναπροσλάβει.
Πάντως, με δεδομένους τους αργούς ρυθμούς των Πολιτειακών Δικαστηρίων, η υπόθεση της κ. Κεφαλά δύσκολα θα ξεκαθαρίσει πριν το τέλος του χρόνου.
news247 Νοέμβριος 11 2014  Πηγή: newgreektv

Οι εκπαιδευτικοί και οι αργίες τους (ας το διαβάσουν όλοι οι γονείς)




Με αφορμή τις εκλογές των Εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια και την αργία που ορίστηκε για τη μέρα αυτή διάβασα πολλά πικρόχολα σχόλια από πολλούς, που βρήκαν ευκαιρία να μετρήσουν και να ξαναμετρήσουν τις μέρες που κάαααααθονται. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όμως ότι:
1)Τον τόπο, το χρόνο και τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν τα ορίζουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, αλλά το υπουργείο παιδείας.
2) Η διαδικασία είναι υπηρεσιακή, που σημαίνει ότι τη μέρα αυτή γίνεται η στελέχωση των υπηρεσιακών κρατικών οργάνων με τα αιρετά μέλη του, τα οποία ασχολούνται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας.
3) Οι Εκπαιδευτικοί δεν είναι οι νταντάδες των παιδιών, αλλά οι δάσκαλοί τους. Με όσους μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά των δύο ρόλων, μπορούμε ίσως να συζητήσουμε και για άλλα πράγματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για τη συμβολική διάσταση κάθε πράξης, που γίνεται στο σχολείο. Θα μπορούσε με τη λογική κάποιων να γίνεται μάθημα στα σχολεία την 28η Οκτωβρίου, την 25η Μαρτίου, των Τριών Ιεραρχών κ.λ.π. και να γίνονται οι γιορτές και οι παρελάσεις τα απογεύματα. Φαντάζομαι ότι η αργία γι” αυτές τις μέρες δίνεται για να εμπεδωθεί στη συνείδηση των παιδιών ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές στιγμές για τον Ελληνισμό. Οι εκλογικές διαδικασίες, που αποτελούν το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, είναι επίσης σημαντικά γεγονότα της σχολικής ζωής, Οι γιορτές, οι εκδρομές, οι σχολικές εκδηλώσεις, ακόμα και οι αργίες   είναι κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πολλές φορές απαιτούν την παρουσία και τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών ατελείωτες ώρες πέρα από ωράρια και υπηρεσιακές υποχρεώσεις.
4) Οι διακοπές σε τακτά χρονικά διαστήματα δε γίνονται σαν χάρισμα στους Εκπαιδευτικούς, αλλά είναι παιδαγωγική ανάγκη επιστημονικά αποδεκτή από όλα τα σοβαρά εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου. Σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης (για να μη πάμε πιο μακριά) ανά δύο μήνες τα σχολεία έχουν μια εβδομάδα τουλάχιστον διακοπές και αυτό όχι φυσικά σαν χάρη στους Εκπαιδευτικούς. Αν για κάποιους είναι βαρύ να μας βλέπουν να καθόμαστε στις διακοπές των μαθητών, τότε ας εισηγηθούν να μη πληρωνόμαστε το διάστημα αυτό. Όπως φυσικά οι πυροσβέστες δεν θα πληρώνονται τις μέρες που δεν θα υπάρχει φωτιά, οι στρατιωτικοί, όταν δεν έχουμε πόλεμο, οι αστυνομικοί, όταν δεν υπάρχει παρανομία, οι εφοριακοί, όταν λήγει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ, όταν δεν υπάρχουν βλάβες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όταν τ” αφεντικό δεν κάνει τζίρο κ.ο.κ.
5) Η δουλειά του Εκπαιδευτικού έχει πολλά πλεονεκτήματα (διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού, καθημερινή συνεργασία με νέα παιδιά), που συνήθως σχολιάζονται από τους άλλους εργαζόμενους, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς αν αποτύχει σε έναν από τους ρόλους του (παιδαγωγός, επιστήμονας, ηθοποιός, ψυχολόγος) η ζωή του μέσα στο σχολείο γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα γραφείο. Κάθε ανθρώπινο ελάττωμα μπαίνει στο μεγεθυντικό φακό των παιδιών και φτάνει στα σπίτια όλων.  Κάθε μέρα είναι μόνος απέναντι σε παιδιά και έφηβους που κουβαλούν μαζί τους τα βιώματα και τις χαρές ή τις λύπες πολλών διαφορετικών οικογενειών. Έχουν καθημερινά μπροστά τους και πρέπει να διαχειριστούν τη δυστυχία που κάθεται δίπλα-δίπλα με την ευτυχία, την κωμωδία με το δράμα, την ευφυΐα με τη βλακεία, την πονηριά με την αθωότητα,  τον πλούτο με τη φτώχεια. Η προετοιμασία για τα αντικείμενα της διδασκαλίας του, η εργασία που κουβαλάει  στο σπίτι για τον έλεγχο των εργασιών των μαθητών του, που χρειάζονται πολλές ώρες αθέατες στους πολλούς, είναι το πιο εύκολο μέρος της δουλειάς του.
Η απαξίωση του δασκάλου και η μίζερη καταμέτρηση των ωρών που δουλεύει ή κάθεται, σε κάθε ευκαιρία οδηγεί στην υποβάθμιση του θεσμικού του ρόλου στα μάτια των παιδιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα που έχει να διαμορφώνει συνειδήσεις και χαρακτήρες.
Όπως σοφά έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης «Κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι»!