ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Δίου - Ολύμπου κας Σοφίας Ζουρζούρα για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου αποτελεί την ευκαιρία να αναλογιστούμε αυτά που έχουμε ως γυναίκες καταφέρει να πετύχουμε.
Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής μας πρέπει τα επόμενα χρόνια να διασφαλιστεί.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει προνομιακό χώρο για την άσκηση πολιτικής που προάγει συνεχώς την ισότητα των δύο φύλων.
Παράλληλα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι, ίσως, το ιδανικότερο επίπεδο για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική. Είναι το επίπεδο που έχει ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή. Επιτρέπει περισσότερο από κάθε άλλο τη συμφιλίωση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Είναι το κοντινότερο επίπεδο στις τοπικές κοινωνίες, γεγονός που διευκολύνει τη συμμετοχή στα κοινά.
Τα δικαιώματα που έχουμε πλέον ως γυναίκες πρέπει να μας κάνουν ευτυχισμένες. Παρόλα αυτά ο αγώνας για τη διατήρηση των δικαιωμάτων μας πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός.
Η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά αποτελεί γιορτή δημοκρατίας για όλους μας. Η διαφάνεια, η ισονομία και η αλληλεγγύη μπορούν και οφείλουν να αποτελέσουν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα «πατήσουμε», ώστε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία και χαμόγελο!

Χρόνια Πολλά
Σοφία Ζουρζούρα – Παύλου
Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου,
Υπ. Δημ. Σύμβουλος με τον «Συνδυασμό Ευθύνης»


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΙΤΑ : Η 8 του Μάρτη είναι μέρα ορόσημο. Μέρα αγώνων, θυσιών και κατακτήσεων. Μέρα αφιερωμένη στην πάλη για την χειραφέτηση και την πραγματική ισοτιμία των γυναικών.


Εργαζόμενη, άνεργη, γυναίκα του μόχθου, του χωραφιού, του μικρομάγαζου, της τέχνης και της επιστήμης, σε όποια φυλή κι αν ανήκεις,
η φετινή Μέρα της Γυναίκας μας βρίσκει στο κατώφλι των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών. Πριν αποφασίσεις που θα κατευθύνεις  την ψήφο σου, χρειάζεται να σκεφτείς ποια είναι τα «παραισθησιογόνα» που, σε σταθερή βάση και ιδιαίτερα σε καιρό κρίσης, έχει συμφέρον η Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγεί. Τα χρησιμοποιούν για λογαριασμό της οι κυβερνήσεις, οι Περιφερειάρχες, και οι Δήμαρχοι που πίνουν νερό στ όνομά της.
Χρειάζεται να σκεφτείς, ότι όλοι αυτοί, «υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες»,  που τρέχουν  σήμερα να κάνουν δηλώσεις για τη «γιορτή της γυναίκας», είναι οι ίδιοι που έχουν ψηφίσει τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα τετράωρα, την εκ περιτροπής εργασία, την κατάργηση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας,  την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης,  τα προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας, τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα που αντί για μισθό πληρώνεσαι με χαρτζιλίκι, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις.
Είναι οι ίδιοι που ανέχονται τις απολύσεις λόγω εγκυμοσύνης ή το γεγονός ότι υποχρεώνεται να υπογράφει συμφωνητικό με την εργοδοσία ότι δεν θα τεκνοποιήσει μια γυναίκα για ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσληφθεί.
Είναι οι ίδιοι που μοιράζουν τη φτώχεια και κάνουν εμπόριο ελπίδας με δίμηνα προγράμματα από τις στρατιές ανέργων που έχουν δημιουργήσει.
Είναι οι ίδιοι που ξεκλήρισαν τις αγρότισσες από τα χωράφια και ώθησαν τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, αφού υποκλίνονται στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι οι ίδιοι που δεν έβγαλαν άχνα για τη συρρίκνωση των δομών υγείας και παιδείας, που έκαναν την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον αθλητισμό, και τον πολιτισμό  εμπόρευμα.
Είναι οι ίδιοι που μας πλασσάρουν ως χρυσό χάπι, τη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη.
Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και χαρατσώνουν  κάθε μέρα τους δημότες.
Είναι οι ίδιοι που βάζουν φαρδιές-πλατιές υπογραφές για το «ξεπούλημα» της δημόσια ή δημοτικής περιουσίας.
Είναι οι ίδιοι που υπηρετούν πιστά των «Καλλικράτη» που είναι η ταφόπλακα στην τοπική διοίκηση.
Είναι οι ίδιοι που με τη μάσκα του ανεξάρτητου, αποποιούνται τις κομματικές τους ταυτότητες για να μη λογοδοτήσουν για τις πολιτικές των κομμάτων τους που οδηγούν το λαό  στην εξαθλίωση. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας για να ψαρέψουν σε θολά νερά.
Γύρνα την πλάτη σε όλους εκείνους που μας μαυρίζουν τη ζωή. Απόρριψε την πλάνη του «δε γίνεται τίποτα», βγες από το μικρόκοσμο του σπιτιού σου, γιατί εκεί λύση στα προβλήματά σου δε θα βρεθεί ούτε για σένα, ούτε για τα παιδιά σου.
Θυμήσου, η 8 του Μάρτη είναι :
·        η φωνή της ράφτρας και της κλωστουφαντουργίνας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες όπου χόντραιναν με τον ιδρώτα, το αίμα και τη φτώχεια τους το πορτοφόλι του εργοδότη.
·        η φωνή της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος, Κλάρας Τσέτκιν και των σοσιαλιστριών της συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη του 1910, που τίμησαν τις ιστορικές διαδηλώσεις των αμερικανίδων εργατριών, αφιερώνοντας τη μέρα αυτή στις εργαζόμενες όλου του κόσμου και στον αγώνα τους.
·        η  φωνή των 60 εργατριών του υφαντουργείου του Ρετσίνα, που έκαναν το 1892 την πρώτη γυναικεία απεργία στην Ελλάδα, όταν μειώθηκε το ισχνό μεροκάματό τους ενώ τ’ αφεντικά αποκτούσαν το πέμπτο εργοστάσιό τους!
·        η ματωμένη φωνή των καπνεργατών του 1924, του 1926, του 1927, του 1936, που μήτε ο θάνατος δε μπορεί να την κάνει να σωπάσει!
·        η φωνή των γυναικών που αγωνίζονται και διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν και τους τα στερούν.
Η 8 του Μάρτη δεν είναι ένα μπουκέτο λουλούδια μέσα στη μιζέρια της καθημερινότητάς σου, ούτε ένα και μοναδικού ξεφαντώματος που την άλλη μέρα θα αντικατασταθεί από μια ανούσια και μίζερη ζωή μοναχικής απελπισίας.
Είναι καιρός, η 8 του Μάρτη 2014, να γίνει η αφετηρία να πάρεις την τύχη στα χέρια σου. Σ’ αυτούς που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, να τους δείξεις, ότι εκτός από την ψήφο σου, υπάρχει και ο τρόπος του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα ενάντια σε εκείνους που προκαλούν τα προβλήματα, ενάντια  στην πολιτική που μας καταδυναστεύει.
Έξω από την ΕΕ και με τον πλούτο στα χέρια του λαού, οι γυναίκες αγωνιζόμαστε και κατακτούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας!

Κατερίνα Κουρίτα
Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου (ΟΓΕ)
Υποψήφια Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣ

Το καλοκαίρι της Ελληνίδας


Το καλοκαίρι της Ελληνίδας
Από την Ντένη Καλλιβωκά
1. Delphi: Ελληνοϊταλική συμμαχία
Μια premium μπίρα που προέκυψε από μια ελληνοϊταλική συμμαχία δύο Ελλήνων που αγαπούν την μπίρα με το βραβευμένο Ιταλό ζυθοποιό Ντάβιντε Ζινγκαρέλι. Μεσογειακή, ανοιχτόχρωμη, μη παστεριωμένη μπίρα, ιδιαίτερα αρωματική, με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο και επίγευση, σε μια εντυπωσιακή μαύρη, λιτή φιάλη. Θα παράγεται σε ένα νέο, υπερσύγχρονο ζυθοποιείο στη Χαλκίδα.
2. Mary Rose: Από την Εύβοια στη Βρετανία
Κόκκινη μπίρα αγγλικού τύπου, εμπνευσμένη από το θρυλικό βρετανικό πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας, όπου οι ποσότητες μπίρας που κατανάλωναν οι ναυτικοί ήταν, λένε, τεράστιες! Μια απολαυστική red ale με ενδιαφέρουσα γεύση φρούτων και καραμέλας, και πλούσιο άρωμα, από το μικροζυθοποιίο Septem και με περγαμηνές σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς.
3. Fresh Chios: Φρέσκια από τη Χίο
Ζυμώνεται αργά, σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα, και ωριμάζει 4 με 6 εβδομάδες. Εχει μικρή διάρκεια ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο (εξ ου και το όνομά της). Παράγεται στον Κάμπο της Χίου και έχει ξανθοκίτρινο χρώμα, αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, πλούσιο σώμα, φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα.
4. Νήσος: Από την Τήνο με αγάπη
Τέσσερις συνεταίροι, μεταξύ των οποίων και η Μάγια Τσόκλη, αποφάσισαν να ανοίξουν μια μικροζυθοποιία στο νησί που αγαπούν, την Τήνο. Μικρή παραγωγή, διανομή στο νησί και τις Κυκλάδες, και μια εξαιρετική μπίρα φαγητού: Μια pilsner με σώμα, αρώματα εσπεριδοειδών, ελαφρά πικράδα και πλούσια γεύση, που ταιριάζει εξαιρετικά και με την κουζίνα των Κυκλάδων.
5. Volcan: Με άρωμα ηφαιστειακό
Κέρδισε το βραβείο Καινοτομίας Προϊόντος της Χρονιάς στο διαγωνισμό Canadean Beer 2013. Η Volkan Black Wheat Lager παρασκευάζεται με κυκλαδίτικα συστατικά: Μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου. Για το φιλτράρισμα του νερού χρησιμοποιείται το πρωτοποριακό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης. Είναι μια ελαφριά και δροσερή μαύρη σταρένια μπίρα και παράγεται σε μικρή ποσότητα.

Abbey Clancy: Ανοιξιάτικη πρόκληση...

Η 28χρονη Abbey Clancy πρωταγωνιστεί στη διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρείας εσωρούχων για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, βάζοντας... φωτιά με το λάγνο β

λέμμα και τις εκπληκτικές αναλογίες της...


Δύο νεκροί σε τροχαίο στο Ακτιο


Δύο νεκροί σε τροχαίο στο Ακτιο
Ένας άνδρας και μία γυναίκα πνίγηκαν χθες  το μεσημέρι στο Άκτιο, όταν το ιδιωτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε αρδευτικό αυλάκι.
Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τις 11 π. μ. στο Άκτιο, λίγο μετά την 131 ΣΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, το όχημα, το οποίο εκινείτο στον δρόμο Άκτιο – Λευκάδας, για άγνωστο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει στο χαντάκι.

Οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από πνιγμό, αφού το αυτοκίνητο κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι με την οροφή.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της τροχαίας από την Βόνιτσα, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το νοσοκομείο της Πρέβεζα, τα πληρώματα των οποίων ανέσυραν νεκρούς τους επιβαίνοντες στο ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Τσίπρας: Μάχη ζωής και θανάτου οι ευρωεκλογές

Alexis Tsipras-640
Στα κρίσιμα διλήμματα που τίθενται στους λαούς της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών, εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα σε πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη καλείται να πει «όχι» στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητας, γιατί, όπως υποστήριξε, η σημερινή πολιτική δεν είναι μόνο άδικη και αναποτελεσματική, αλλά διασπά και την Ευρώπη, καθώς «ευνοεί τον εθνικισμό και τον απομονωτισμό, τρέφει τον ευρωσκεπτικισμό, ανοίγει δρόμους για την ακροδεξιά και τον φασισμό». Όπως επισήμανε: «οι λαοί καλούνται να πουν ένα αποφασιστικό όχι σ' αυτή την πολιτική. Γιατί αυτή η πολιτική δεν συμφέρει σε κανένα λαό, σε καμιά χώρα, όσα κι αν λέγονται για το αντίθετο. Συμφέρει μόνο σε συγκεκριμένες ελίτ του χρήματος που τείνουν να επιβάλλουν στην Ευρώπη ένα καθεστώς αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού, ένα νέο ευρωπαϊκό αυτοματισμό, που καταργεί κατακτήσεις δεκαετιών».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, μπροστά σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη τίθενται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης κρίσιμα διλλήματα (για τα οποία, όπως επισήμανε, πρέπει να τοποθετηθούν όσοι θέτουν υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και όλες οι πολιτικές ηγεσίες):
-«Δίλλημα πρώτο: Πέτυχε ή απέτυχε το μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη; Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά Αριστερά».
-Το δεύτερο δίλλημα, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι: «δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;».
-Το τρίτο δίλλημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι: «πρέπει η κάλπη της 25ης Μάη να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στην πολιτική της;».
-Και το τέταρτο: «Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι;»
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «αν για την Ευρώπη όμως είναι κρίσιμες, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι μάχη ζωής και θανάτου», καθώς «αυτή τη στιγμή ζούμε μια κατάσταση στην οποία η ανηθικότητα βαφτίζεται ρεαλισμός, η κοινωνική αδικία μονόδρομος, η καταστροφή εκατομμυρίων ανθρώπων μεταρρύθμιση, η κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών πρόοδος. Ζούμε μια κοινωνική τραγωδία που την επιβάλλει, τη στηρίζει, τη δικαιολογεί μια πολιτική κωμωδία. Η πολιτική μετατρέπεται σε τέχνη της εξαπάτησης. Και όσο βαθύτερα στην πραγματική απόγνωση βυθίζονται οι άνθρωποι τόσο ψηλότερα στην τεχνητή αισιοδοξία βλέπουμε να υψώνονται οι αριθμοί. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ίδια η πραγματικότητα θέτει τα εκλογικά διλήμματα και «πρέπει να είναι φανερό σε όλους ότι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο πολιτικές, σε δυο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων. Το ένα έχει κυβερνήσει επί δεκαετίες τη χώρα με μέσα και μεθόδους που πια είναι γνωστά στους πάντες και απεχθή στον λαό. Είναι υπεύθυνο γι’ αυτό που ζούμε όλοι σήμερα. Και επιμένει στις πολιτικές, στις μεθόδους, στα μέσα, που μας έφεραν ως εδώ. Και το άλλο, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στον αντίποδα της φθοράς, της σήψης, της υποταγής και της γερασμένης πολιτικής κωμωδίας. Εμείς έχουμε υπάρξει και μεγαλώσει μέσα στη μάχη εναντίον της πολιτικής που οδήγησε στη σημερινή ελληνική τραγωδία. Δεν έχουμε καθαρά μόνο τα χέρια μας. Έχουμε και πολύ καθαρή άποψη για το τι πρέπει να αλλάξει, προς όφελος τίνος να αλλάξει και με ποιες μεθόδους θα αλλάξει. Είμαστε η δύναμη που προσβλέπει στο αύριο, επαγγέλλεται το αύριο, προετοιμάζεται για το αύριο, προετοιμάζει το αύριο. Κι αν θέλετε - χωρίς καμία διάθεση έπαρσης - εμείς είμαστε το αύριο. Απέναντι σε ένα χτες που γίνεται ολοένα και πιο... χτες. Που θέλει να γυρίσει τη χώρα σε ένα μεσαίωνα εργασιακό, κοινωνικό, πολιτικό, ηθικό».
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «οι δυνάμεις του χτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας», σημειώνοντας ότι μέχρι τις εκλογές η «κυβερνητική και μνημονιακή προπαγάνδα θα ταΐζει τον μπαμπούλα του φόβου, της χρεοκοπίας, της δραχμής, τον φόβο του αύριο που εμείς καλούμε το λαό να διεκδικήσει», ενώ παράλληλα «ετοιμάζουν άλλη μια πράξη της ίδιας κωμωδίας. Η Μπάρμπι ξανάρχεται. Το success story νούμερο δύο σκαρώνεται».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «όλα δείχνουν ότι μπροστά στον "κίνδυνο" του ΣΥΡΙΖΑ και στην απειλή που η Αριστερά εκπροσωπεί για την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει πάρει το πράσινο φως του Βερολίνου για ένα ακόμα παιγνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού. Το success story νούμερο δύο, με γερμανική σκηνοθεσία, αγοραίους πρωταγωνιστές και τους γνωστούς κομπάρσους - την ελληνική κυβέρνηση - στήνεται στο εξής σενάριο: Η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας».
Στη συνέχεια, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, «θα αρχίσουν προεκλογικά, τηρώντας τις καλύτερες παραδόσεις του φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να υπόσχονται ότι θα μοιράσουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς. Σε μια ανήθικη και ξεδιάντροπη επιχείρηση εξαπάτησης συνειδήσεων. Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν, έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες, στις αρχές Μαΐου, μία "στημένη" έξοδο στις αγορές. Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο" για το λαό που θεωρούν όχλο. Έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει τη Μπάρμπι τους. Κατά σύμπτωση βέβαια είναι ένας οίκος που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη. Και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads».
Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε μαζί με τους Έλληνες, την Ελλάδα». Όπως σημείωσε «είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε τα μνημόνια και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα, τον κατώτερο μισθό, τις κατώτερες συντάξεις, τις ελευθερίες και τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Είμαστε έτοιμοι για βαθιές τομές στην υγεία και στην παιδεία. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στη θέση της κερδοσκοπικής αγριότητας. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε παντού, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, μια πολιτική που έχει στο επίκεντρό της τον εργαζόμενο και όχι τα κέρδη , τον άνθρωπο και όχι τους εκμεταλλευτές του. Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι η αφοσίωση στα λαϊκά συμφέροντα, η εμμονή στα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, η ανιδιοτέλεια και ο ριζοσπαστισμός της αριστεράς, μπορούν να γίνουν η κινητήρια δύναμη που θα ξεκολλήσει την Ελλάδα από το τέλμα και θα την οδηγήσει προς τα μπρος. Από την άποψη αυτή οι επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι μόνο μια πράξη τέλους για ένα καθεστώς που μας οδήγησε στη σημερινή τραγωδία. Θα είναι μια πράξη μάχης, ελπίδας, αισιοδοξίας. Θα είναι μια νέα αρχή».

Σοκάρει η εικόνα του Λαυρεντιάδη – «Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πεθάνει»

Lavrentis Lavrentiadis-570
Άμεσο κίνδυνο διατρέχει πλέον η ζωή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού. Ο φυλακισμένος επιχειρηματίας δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του λέει μιλώντας στο koolnews ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ο οποίος λέει ότι βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και κινδυνεύει άμεσα να πεθάνει από κάποια λοίμωξη που θα πλήξει τον εξασθενημένο οργανισμό του.
Διαβάστε τι είπε στο koolnews.gr
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δεμεσούκας
«Ο κ. Λαυρεντιάδης πάσχει από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα από 20ετίας και λόγω αυτής της πάθησης έχει βαρεία κινητική αναπηρία με αγκυλωμένες και παραμορφωμένες αρθρώσεις. Τα χέρια του είναι δύσχρηστα, έχει πλήρη αδυναμία να τα κινητοποιήσει. Έχει πλήρη αδυναμία της ικανότητας συλλήψεως όπως επίσης και στα κάτω άκρα του έχει πλήρη αδυναμία αυτοεξυπηρετήσεως.
Ως επιπλοκή της ασθένειας του πάσχει και από δευτεροπαθές σύνδρομο αμυλοείδωσης καθώς και από δευτεροπαθές αναπνευστικό σύνδρομο και συναξιολογώντας την απαραίτητη αγωγή την οποία λαμβάνει για να καταστείλει το νόσημα του και την χρόνια φλεγμονή έχει σοβαρό κίνδυνο να πάθει μία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, κι εξ αυτής ακόμη και να αποβιώσει. Κάτι που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές μέχρι τώρα. Έχει πάθει πολλές βρογχοπνευμονίες».
Lavrentis Lavrentiadis1-570
-Δεν μπορεί δηλαδή να αυτοεξυπηρετηθεί ακόμη και για τις βασικές καθημερινές του ανάγκες;
-Δεν μπορεί να μετακινηθεί και δεν μπορεί να κάνει τις στοιχειώδεις ανάγκες του. Οποιαδήποτε ανάγκη του, ακόμη και η προσωπική του υγιεινή εναπόκειται στους συγκρατούμενούς του και στο ποιος θα κάνει χρέη νοσοκόμου να τον εξυπηρετήσει. Είναι απαράδεκτο άτομο με ειδικές ανάγκες όπως χαρακτηρίζεται ο κ. Λαυρεντιάδης να εναπόκειται στους συγκρατούμενούς του για το αν θα πάει στην τουαλέτα. Αυτά συνήθως τα άτομα που πάσχουν από τέτοια αναπηρία χρειάζονται ειδικό νοσηλευτή με ειδική εκπαίδευση για να τους εξυπηρετήσει.
Lavrentis Lavrentiadis2-570
-Κινδυνεύει δηλαδή άμεσα ακόμη και η ζωή του;
-Βεβαίως. Είτε από τις επιπλοκές της νόσου, είτε θα αγκυλωθεί στο κρεβάτι του κάποια στιγμή, είτε θα μείνει κλινήρης στο κρεβάτι του κελιού του, είτε θα αποβιώσει από κάποια λοίμωξη.
-Οι συνθήκες νοσηλείας του πως είναι;
-Νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο κάτω από απαράδεκτες συνθήκες για έναν τέτοιο ασθενή.
Φωτογραφίες: protothema.gr

Προς τους " Νταβατζήδες της μεταφοράς "

Οι τελευταίοι που δικαιούνται να εκφέρουν άποψη και γνώμη για την επικείμενη απεργία των μεταφορέων είναι όλοι αυτοί οι θεσμικοί παράγοντες που με την στάση τους στο παρελθών κυρίως αλλά και τώρα επιδείνωσαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα ξεδιάντροπα να το κάνουν απέναντι στους Έλληνες Μεταφορείς στερώντας τους με τρόπο αθέμιτο το μεταφορικό τους έργο ..

Ιδιαίτερα δε αυτοί του " Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος " καλά θα κάνουν να σιωπήσουν και να σταματήσουν να προμηνύουν προς τους αυτοκινητιστές τις όποιες εκ του πονηρού και προ πάντων για λόγους δικού τους συμφέροντος απόψεις τους .

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό σε όλην την Ελληνική κοινωνία ποιοι είναι οι " νταβατζήδες της μεταφοράς ".

Σε εμένα όμως κάνει φοβερή εντύπωση το ότι κανένα επίσημο συνδικαλιστικό όργανο από την πλευρά των μεταφορέων και εν όψι των επικείμενων απεργιακών κινητοποιήσεων δεν βγαίνει να τα καταγγείλει αυτά και αφήνει εκ των προτέρων να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις στον κόσμο .

Θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά δεν γίνονται εκ του πονηρού και μεθοδευμένα από τους γνωστούς άγνωστους που διαχρονικά ξεπουλούσαν τον κλάδο και τους αγώνες των συναδέλφων για τα προσωπικά τους συμφέροντα .

Εύχομαι από καρδιάς αυτήν την φορά να μην βρεθούν κάποιοι " εφιάλτες " να προδώσουν τους αγώνες μέσα από μεθοδευμένες επιστρατεύσεις η παίρνοντας ανεκπλήρωτες και χωρίς κανένα αντίκρισμα υποσχέσεις από "αδιάβαστους υπουργούς " και να υπονομεύσουν πριν ακόμα αρχίσει έναν αγώνα σφραγίζοντας μία δια παντός την ήδη υπάρχουσα ταφόπλακα στο επάγγελμα του μεταφορέα .

Υ.Γ.  Πως τα έφερε αυτή η καταραμένη η μοίρα αυτός ο " Αδιάβαστος Υπουργός " που από άλλο υπουργείο τότε ξεπουλούσε τον κλάδο τώρα να είναι στο αρμόδιο υπουργείο να χειρίζεται για άλλη μία φορά την τύχη όλων αυτών που κατέστρεψε το 2010 ; ;
Ερωτήματα και προβληματισμούς θέτω ...

Αλχαζίδης Αναστάσιος
Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν.Πιερίας 

Γεμάτη σκάνδαλα η λίστα Λαγκάρντ – «Λαβράκι» με πρώην παράγοντα της ΑΕΚ, «μαύρη» τρύπα στο ΕΜΠ

Emp-570
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι των φορολογούμενων της λίστας Λαγκάρντ και έως τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για 72 από αυτούς. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις αποστέλλονται στον οικονομικό εισαγγελέα και κατόπιν στις εφορίες, προκειμένου να ξεκινήσει η είσπραξη των ποσών που έχουν καταλογιστεί.
Το ΣΔΟΕ έχει ενισχύσει το σώμα των ελεγκτών που πραγματοποιεί τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ το οποίο πλέον αποτελείται από 16 ελεγκτές αντί τεσσάρων αρχικά και σύμφωνα με πληροφορίες άλλες 107 υποθέσεις ελέγχου πρόκειται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.
Από τους ελέγχους που διεξάγει το ΣΔΟΕ έχουν ακόμη προκύψει και διερευνώνται τα εξής:
- Δαπάνες χωρίς παραστατικά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
- Προσαύξηση περιουσίας οδοντίατρου από τα Νότια Προάστια ύψους 2.320.00 ευρώ που με βάση τα έως τώρα στοιχεία δεν δικαιολογείται.
- Αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 ευρώ πρώην παράγοντα της ΑΕΚ.
- Ποσό ύψους 3.200.000 σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που ερευνώνται για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ.

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα βασιλικού

makaronada-570
Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες που δοκίμασες ποτέ σου!
Η μακαρόναδα έχει την δική της τιμητική και ειδικά όταν σερβίρεται με θαλασσινά. Ο Άκης Πετρετζίκης ετοίμασε τη πιο νόστιμη συνταγή και μας την παρουσιάζει!
Υλικά
  • 500 γρ λιγκουίνι Μπαρίλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 σκ. σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 700 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 π.κ ούζο
  • 1 σάλτσα μπασίλικο της μπαρίλα
  • 250 γρ Φρέσκα ντοματίνια
  • 1 ματσάκι βασιλικό μόνο τα φύλλα του
  • μπόλικη ρόκα φρέσκια

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά 2 λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναφέρει.
  • Στραγγίζουμε, κρατάμε σε ένα μπολ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι που το έχουμε σε δυνατή φωτιά βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές.
  • Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
  • Ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το βασιλικό, τα ντοματίνια.
  • Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τη ρόκα.

Από τους πιο έντιμους και εργατικούς αιρετούς του Δήμου Πύδνας Κολινδρού είναι ο κ. Κώστας Κακάνης

Εμείς που ζούμε στον Κολινδρό, τον αντιδήμαρχο κ. Κακάνη τον ξέρουμε πολλά χρόνια και για το ήθος αλλά και για την εργατικότητά του.Δεν αμφισβητούνται.
Δε ξέρουμε το λόγο για τον οποίο τον διέγραψε ο νυν δήμαρχος, αλλά από όσα θυμόμαστε και ως
αιρετός παλιότερα στον δήμο Κολινδρού επί δημαρχίας του κ.Καλύβα, αλλά και ως αντιδήμαρχος επί του ενιαίου καλλικρατικού δήμου Πύδνας Κολινδρού, πρόσφερε πάντοτε τα μέγιστα σε όλους τους τομείς ευθύνης του με μεγάλη αποτελεσματικότητα.
Κι  αυτό που προκαλεί έκπληξη από τη χθεσινή του ανάκληση από τη θέση του αντιδημάρχου είναι ότι ο κ. Κακάνης ήταν νομίζουμε ο πρώτος που προτάθηκε από τον νυν δήμαρχο για να ηγηθεί της δικής του παράταξης στις επόμενες εκλογές.... Τώρα τι άλλαξε δε μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά.Υποψιαζόμαστε όμως.
Κλείνοντας, αυτό που θέλουμε να πούμε του κ. Κακάνη είναι ότι οι ηθικοί και οι έντιμοι άνθρωποι στο τέλος πάντα δικαιώνονται. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και  με τον ίδιο.

Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/03/blog-post_1572.html#ixzz2vLpY6vB3


ΕΠΣ Πιερίας: «Ευχαριστήριο για τον αγώνα ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Α΄ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-14

   Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ελπίδων της χώρας στη συνάντηση με την Τουρκία, αισθάνεται την χαρά και υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τους παρακάτω:
          
  Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου
            Τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Νίκο Παπαζιώγα και τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κατερίνης κ. Λάμπη Καρατζόγλου
            Τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ κ. Θωμά Παπαδημητρίου

            Τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργο Παπαθανασίου, την Αντιδήμαρχο κ. Σοφία Ζούρζουρα και το Δ.Σ. και το Δ.Σ. της Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ
            Την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας
            Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης
            Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριο Φαρμάκη και το ΕΚΑΒ
            Τον Πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής κ. Θεόδωρο Γρηγορόπουλο και την Διασωστική Ομάδα Πιερίας 
            Την Π.Α.Ε. ΠΙΕΡΙΚΟΣ και την Π.Α.Ε. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ
            Το Δ.Σ. του σωματείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ Κατερίνης
            Το τμήμα Στίβου του ΑΡΧΕΛΑΟΥ Κατερίνης και
            Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
                            
                                                       
                                      Για  το  Δ.Σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ελευθεριάδης                            Κωνσταντίνος Ορφανίδης

«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»


Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 11.03.2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 


1.
Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Δ΄ τριμήνου 2013 του Δήμου Δίου – Ολύμπου.  (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος - Γαρυφαλλιά Αδαμοπούλου, Δημοτική Υπάλληλος).
2.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2014. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος - Γαρυφαλλιά Αδαμοπούλου, Δημοτική Υπάλληλος).
3.
Διαγραφή υποχρεώσεων παρελθόντων ετών. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος - Γαρυφαλλιά Αδαμοπούλου, Δημοτική Υπάλληλος).
4.
Λήψη απόφασης για διαγραφή ή μη βεβαιωθέντων μισθωμάτων. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος - Γαρυφαλλιά Αδαμοπούλου, Δημοτική Υπάλληλος).
5.
Λήψη απόφασης για αποζημίωση λόγω επανεπιλογής ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε οικόπεδο μεταξύ Ο.Τ. 23Β και 24 στον Πλαταμώνα.  (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
6.
Έγκριση μελέτης, αποδοχή ένταξης, υπογραφή σύμβασης, αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού 2014 για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 1968-70 Δ.Δ.Ε. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ».  (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
7.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή δεξαμενών (ε.ε.λ.) Νότιας Πιερίας  προϋπολογισμού 49.233,62 € (με Φ.Π.Α.). (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
8.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμων στην Δ.Ε. Αν. Ολύμπου». (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
9.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμων στην Δ.Ε. Δίου». (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
10.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμων στην Δ.Ε. Λιτοχώρου» (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
11.
Αποδοχή  χρηματοδότησης για τα έργα α) «Βελτίωση χώρων Πολιτιστικού Κέντρου Λιτοχώρου» και β) «Βελτίωση αγροτικής οδοποίας στη Δ.Ε. Ανατολικού Ολύμπου», αναμόρφωση προϋπολογισμού, έγκριση των υπ’ αριθ. 38/2013 και 39/2013 αντίστοιχων μελετών, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης των παραπάνω έργων και ορισμό υπολόγου στην Τράπεζα της Ελλάδος. (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
12.
Επικαιροποίηση της αριθμ. 264/2004 απόφασης Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου περί έγκρισης της οριοθέτησης παραδοσιακού οικισμού Παλαιάς Σκοτίνας. (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
13.
Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή γεώτρησης στην Τ.Κ. Δίου». (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
14.
Λήψη απόφασης για αποζημίωση λόγω ένταξης  στο σχέδιο πόλης Λεπτοκαρυάς στους  Καλιό Ιωάννη,  Καλιό Δημήτριο, Καραλιά Ελένη και Καρκαφίρη Παρασκευή. (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
15.
Λήψη απόφασης για αποζημίωση λόγω ένταξης  στο σχέδιο πόλης Λεπτοκαρυάς στον Τσίπου Γεώργιο. (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
16.
Λήψη απόφασης για αποζημίωση λόγω ένταξης  στο σχέδιο πόλης Λεπτοκαρυάς στον Καλαμπούκα  Γεώργιο. (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
17.
Έγκριση της μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης εργασίας «Καθαριότητα παραλιακών ακτών». (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
18.
Λήψη απόφασης σχετικά με αίτηση για διορθωτική πράξη στο Ο.Τ. 139 της επέκτασης Λεπτοκαρυάς. (Εισήγηση Βασίλειος Βασιλούδας, Δ/ντής τεχνικής υπηρεσίας, περιβάλλοντος & πολεοδομίας).
19.
Έγκριση εκμίσθωσης κοινόχρηστων χώρων (τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών κ.λ.π.)  (Εισήγηση Φαρμάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).
20.
Λήψη απόφασης για ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο, υπόθεση του Δήμου. (Εισήγηση Τσιφοδήμος Αθανάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος).
21.
Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας 2 μηνών. (Εισήγηση Βροχαρίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος).
22.
Λήψη απόφασης για την έγκριση ειδικής διαδρομής και την θέση σε κυκλοφορία ειδικού τουριστικού λεωφορείου αστικής περιήγησης. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης,  Αντιδήμαρχος).
23.
Λήψη απόφασης για τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων για το Δήμο και τα νομικά πρόσωπα για το έτος 2014. (2ο διαγωνισμό). (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης,  Αντιδήμαρχος).
24.
Εκμίσθωση με δημοπρασία τμημάτων αιγιαλού παραλίας τουΔήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης,  Αντιδήμαρχος).
25.
Λήψη απόφασης για μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης του χώρου που ήδη στεγάζεται το Ναυτικό Μουσείο. (Εισήγηση Φαρμάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).
26.
Έγκριση της αριθμ. 35/2013 απόφασης της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο με θέμα έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014. (Εισήγηση Σοφία Ζουρζούρα,  Αντιδήμαρχος).

                                                      Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                                                  Γιώργος  Κωτούλης


* Οι "αυθεντίες" του χώρου στηρίζουν σαμαρά! *



http://wonderjlawwall.blogspot.gr/

Παγκοσμια ημερα γυναικας 8 Μαρτιου Χρονια πολλα σε ολες τις ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ !!!!!!

Φωτογραφία: Παγκοσμια ημερα γυναικας 8 Μαρτιου
Χρονια πολλα σε ολες τις ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ !!!!!!

Θέα στα... βαθιά: Απόκοσμες εικόνες από τα έγκατα της Γης

Εμμονή με το... βάθος έχει ο Βρετανός φωτογράφος Mike Deere, που περιπλανιέται σε υπονόμους, εγκαταλελειμμένα ορυχεία, πηγάδια και αποτυπώνει στο φακό του εντυπωσιακές, σκοτεινές και αλλόκοτες εικόνες.


Στο ορυχείο Box Freestone Mine στο Wiltshire, η λειτουργία του οποίου σταμάτησε το 1968, ο Deere βρήκε ακόμα και παρατημένα εργαλεία αλλά και υπολείμματα από το... γεύμα των εργαζομένων.
«Με συναρπάζουν τα ενδιαφέροντα μέρη και ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε μαζί τους», λέει στη Daily Mail ο φωτογράφος.
Δείτε τις φωτογραφίες

egata111