ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρα ακούς;;; Απαιτούμε κλείσιμο συνόρων ΤΩΡΑ!


Σε τέλεια καταιγίδα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έπεσε στην τέλεια καταιγίδαΑντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, το Χρηματιστήριο και τις επιχειρήσεις είναι η κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Η διαδικασία ανασύνταξης της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τη μεγαλύτερη ημέρα του πολέμου για την κυβέρνηση, καθώς ηαξιολόγηση βρίσκεται στην τελική ευθεία και το ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό σύεται λόγω μεταναστευτικού και αναπροσαρμογής των σφαιρών επιρροής.
Την ίδια χρονική περίοδο η παγκόσμια αναταραχή στις αγορές και τις τράπεζες γίνεται το τέλειο προπέτασμα καπνού για την ανατροπή του status quo στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, την ……….
απομάκρυνση εν δυνάμει επενδυτών και την εξουδετέρωση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Αντιλαμβανόμενοι ή απλά εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκπτωτοι τραπεζίτες και πάσης φύσεως καιροσκόποι επιχειρούν να καταστήσουν τράπεζες και Χρηματιστήριο πεδίο πολιτικής και επιχειρηματικής αντιπαράθεσης.
Ανακυκλώνοντας σενάρια, φήμες και προκαλώντας παρεμβάσεις μέσω δηλώσεων, διαρροών στα media και επικίνδυνων πολιτικών μεθοδεύσεων,δημιουργούν σκηνικό γενικευμένης αναταραχήςθέτοντας υπό αμφισβήτηση την ευστάθεια των τραπεζών και την αξιοπιστία θεσμικών οργάνων, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν και τα συμφέροντα δεν φαίνεται να συγκλίνουν στη βάση τους, η χρονική περίοδος φαίνεται ότι εξυπηρετεί άριστα ετερόκλητους σχεδιασμούς καθώς η επένδυση στην αστάθεια και την αβεβαιότητα σε περίοδο διεθνούς αναταραχής στις αγορές αποτελεί το ιδανικό προπέτασμα καπνού για την υλοποίηση μεθοδεύσεων σε όλα τα επίπεδα.
Εντοπίζοντας αδύναμους κρίκους στο τραπεζικό σύστημα και επενδύοντας σε στρατηγικές φόβου και πανικού με την παράλληλη επιθετική ρευστοποίηση μετοχών, τη διασπορά φημών και με υψηλών τόνων πολιτικές παρεμβάσεις μια ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών και έκπτωτων τραπεζιτών επιχειρούν να ελέγξουν τις εξελίξεις.
Η ίδια ομάδα συνεπικουρούμενη από ad hoc συνεργάτες επιχείρησε να αξιοποιήσει την έλευση της Ντανιέλ Νουί, της επικεφαλής του SSM, στο πλαίσιο της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας για τις τράπεζες. Σενάρια για την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας διοχετεύθηκαν μέσα από περιφερειακά media.
Την ίδια ώρα main stream (σς συστημικά μέσα) επανάφεραν μετ επιτάσεως σενάρια εκλογών,πολιτικής αστάθειας και οικονομικής αποσάθρωσης, ερμηνεύοντας την πτώση του Χρηματιστηρίου ως φυγή ξένων επενδυτών.
Όλα αυτά μια εβδομάδα μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από την S&P και μερικές μέρες μετά την επιθετική παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι στην Bundesbank για την ανάγκη δημοσιονομικής χαλάρωσης και στροφής στην οικονομική πολιτική προκειμένου να θωρακιστεί η οικονομία της Ευρωζώνης.

sofokleousin

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΡΕΛΑ » ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κοκτέιλ Τσίπρα χωρίς εκλογέςΓια όλα τα καυτά ζητήματα και τα μέτωπα που έχουν μείνει ανοιχτά μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο στέλνοντας αυστηρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και επιχειρώντας παράλληλα ρήγμα στη συμπαράταξη ΜΜΕ αγροτών, χρεώνοντας ιδιοτελή κίνητρα στη στάση των καναλαρχών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, πέταξε το μπαλάκι στους εταίρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης διεκδικώντας, κοινωνική στήριξη στη βάση της πρότασης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Ταυτόχρονα, επιχείρησε τη χάραξη καθαρών διαχωριστικών γραμμών με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βάση των προτάσεων για το Ασφαλιστικό. Τέλος, ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια των εκλογών, του ανασχηματισμού και τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ζητήματα που κυριαρχούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με το προσφυγικό στέλνοντας μήνυμα στους εταίρους σε………
αυστηρούς τόνους. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη αυτό που διαδραματίζεται και επεσήμανε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα εσωτερικά μέτωπα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τη συμφωνία και αυτό περιμένει να αναγνωριστεί, ενώ ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε την πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, λέγοντας πως γράφτηκε στα ελληνικά και δεν ήταν ένα κείμενο που ήρθε από έξω και επισήμανε ότι θα γίνει αποδεκτή από τους Θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σε κάθε τόνο πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση καλώντας την να σταματήσει το παιχνίδι του λαϊκισμού και να καταθέσει προτάσεις αν έχει. Από τα πυρά του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο έκανε λόγο για ρεσιτάλ ανευθυνότητας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθεί το Ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε ειδικά στους αγρότες λέγοντας πως ισχύει η πρόταση του διαλόγου, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για σκοπιμότητες από τα μέσα ενημέρωσης για τη στάση που κρατούν έναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο πρωθυπουργός έκανε μία έμμεση αναφορά στις εκλογές, στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο στους βουλευτές του όσο και σε όσους τροφοδοτούν τα σενάρια των εκλογών και του δημοψηφίσματος, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία και υπογραμμίζοντας πως ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ τρεις φορές. Τέλος, επανέφερε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο επανέφερε τις κόκκινες γραμμές επιμένοντας πως δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις ούτε και πλειστηριασμοί, ενώ αναφέρθηκε στο παράλληλο πρόγραμμα, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και τις τηλεοπτικές άδειες, τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο, Πέμπτη, στη Βουλή και θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση σύμβασης με Λευκορωσία.

Προσφυγικό

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα μέχρι τις 18 Φλεβάρη θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη λειτουργία των hotspots. Ωστόσο, όπως είπε, οι εταίροι πρέπει να υλοποιήσουν και τις δικές τους υποχρεώσεις. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε και συμπλήρωσε πως και οι δύο κρίσεις -και η οικονομική και η προσφυγική- συμπληρώνονται με την κρίση ασφάλειας.

Εσωτερικά μέτωπα

«Δεν παραβλέπω την κόπωση του λαού μας από τη λιτότητα, Ωστόσο, για πρώτη φορά έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο κάβο, αλλά μετά από αυτό βλέπουμε φως στον ορίζοντα. Γι αυτό επιδιώκουμε η αξιολόγηση να γίνει έγκαιρα και χωρίς τακτικισμούς από την πλευρά των δανειστών», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Τα έσοδα αποδεικνύουν ότι κάτι αλλάζει στη χώρα. Για πρώτη φορά ήμασταν πρώτοι στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ ήμασταν τελευταίοι».

Ασφαλιστικό

Για το Ασφαλιστικό πρωθυπουργός είπε ότι έχει συμφωνηθεί μικρή αύξηση των εισφορών από τους εργοδότες κατά 1%. Αυτό, όπως είπε, έχει συμφωνηθεί με τους εργοδοτικούς εταίρους και είναι απολύτως συμβατό με το γράμμα της συμφωνίας και θα γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά στη μεγάλη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, που είναι αναγκαία για να σώσουμε το ασφαλιστικό σύστημα.

Επίθεση στον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως το μόνο που ακούστηκε στη Βουλή ήταν το κόψιμο των επικουρικών και η στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση. «Αυτές είναι οι προτάσεις που παλεύουμε να αποφύγουμε», είπε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για ρεσιτάλ ανευθυνότητας από την πλευρά της αντιπολίτευσης που ζητεί την απόσυρση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου αδιαφορώντας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για το πότε θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και το πότε θα μπει η χώρα στην ανάπτυξη.

Για τους αγρότες

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις, όπως επίσης επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες. «Αρκεί να θελήσουν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να βρούμε λύσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε έναν ουσιαστικό διάλογο με τον αγροτικό κόσμο, για βελτιώσεις στις εισφορές, τη μεταβατικότητα των διατάξεων και την ανάγκη προστασίας του εισοδήματος», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους αγρότες. Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να σκεφτούν ποια ήταν η πρόταση της ΝΔ για το αγροτικό ζήτημα και γιατί άραγε τα συστημικά μέσα ενημέρωσης σήμερα τους αποθεώνουν, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν τους πολεμούσαν.

Επίθεση στα ΜΜΕ

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας η στάση των συστημικών ΜΜΕ συνδέεται με σκοπιμότητες, που ουδεμία σχέση έχουν με τους αγρότες. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η στάση τους συνδέεται με το να μην εκκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να μην ελεγχθούν τα δάνεια και να μην προχωρήσει ο εξαντλητικός έλεγχος στις λίστες των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού. «Αν αυτά φοβούνται σήμερα, όσοι φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα η οικονομία της χώρας, καλά κάνουν και φοβούνται», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

info by sofokleousin

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση : Όχι στην ΕΕ και το Ευρώ λέει η πλειοψηφία των πολιτών…

Κατρακυλά  η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ στη συνείδηση Ευρωπαίων και Ελλήνων.
Σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της έγκυρης εταιρείας ORB international μεταξύ 14 χωρών, φαίνεται καθαρά ότι πέραν της πλειοψηφίας που απορρίπτει την Ευρώπη της λιτότητας και  της νέας Γερμανικής φεουδαρχίας, το ποσοστό αυτό αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.Στην Ελλάδα το 44% επιλέγει «εθνικό νόμισμα», τουτέστιν έξοδο από την ΕΕ, έναντι του 43% που επιλέγει την παραμονή στη ζώνη του ευρώ.
Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα δείχνουν επίσης ότι η περίοδος της ανοχής και της αναμονής τελειώνει για την κυβέρνηση. Έχει ταχθεί χωρίς καμία αμφιβολία με τα συμφέροντα των………..
«μένουμε Ευρώπη», αλλά φαίνεται ότι θα πληρώσει ακριβά τη σύγκρουση με την κοινωνία που μένει Ελλάδα.
Στη γειτονική Ιταλία το ποσοστό της κοινωνίας που επιλέγει αποχώρηση από την ΕΕ μετρήθηκε στο 42% των Ιταλών πολιτών να τάσσονται κατά της ΕΕ, όταν ένα χρόνο νωρίτερα το ποσοστό αυτό βρίσκονταν στο 25%.Στη Βρετανία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το 54% επιλέγει την έξοδο, έναντι 43%.
Η Γερμανοποίση της Ευρώπης τελειώνει στη συνείδηση των λαών της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι εξελίξεις αδιαμφισβήτητα επιταχύνονται.

Ο ΣΕΠΕ Πιερίας διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις του Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη ότι πίσω από τις επισημάνσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών των τριών νέων σχολείων για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν ως προς τη λειτουργία τους κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

                          

            

Διαμαρτυρία

Ο ΣΕΠΕ Πιερίας διαμαρτύρεται   για τις δηλώσεις του Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη ότι πίσω από τις επισημάνσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών των τριών νέων σχολείων για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν ως προς τη λειτουργία τους κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Διαμαρτύρεται επίσης έντονα  για τον χαρακτηρισμό του σχολικού συμβούλου κ. Νίκου Γραίκου ως αυθάδη, γιατί κατά τα λεγόμενά του « κάνει τον επιστήμονα και κάνει κτιριολογική ανάλυση». Θα θέλαμε να τονίσουμε στον κ. Χιονίδη  ο  οποίος με τις δηλώσεις του απαξιώνει όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς που μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων,  ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί επιτελούμε λειτούργημα και κύριο μέλημά μας  είναι σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των παιδιών όπως και η πνευματική, ψυχική και σωματική τους καλλιέργεια. Πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες υπάρχουν αρχές και αξίες που εμείς ως  εκπαιδευτικοί υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε στους μαθητές μας διότι αυτοί αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο ΓραμματέαςΒασίλης Λάμπρου                                                        Μαρία Μπαχλιτζανάκη     

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ-ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι δημοσιογράφοι που «πακέτωσαν» δις ευρώ για να υπηρετήσουν το Μνημόνιο – Απολαύστε τους ελεύθερα…

Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Καστελόριζο την προσφυγή
της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέλαβαν εργολαβικά τη
δουλειά με τις ευλογίες των ξένων νταβατζήδων


Η ΛΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απόφαση-σοκ σε μυστική σύσκεψη (με Φλαμπουράρη και Τόσκα) για να εμποδιστεί η «έφοδος» των αγροτών στην Αθήνα. Πού θα στηθούν μπλόκα…

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, βράδυ Δευτέρας, μια πολύ κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το θέμα των αγροτών. Παρόντες ήταν φυσικά ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, κάτι που δείχνει τη σημασία της σύσκεψης. Εκεί ήταν και ολόκληρη η ηγεσία της ΕΛΑΣ, των ΕΚΑΜ καθώς και της Τροχαίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Press-gr, αντικείμενο της σύσκεψης (στην οποία δεν δόθηκε δημοσιότητα) ήταν η επικείμενη «κάθοδος» των αγροτών, την Παρασκευή, στην Αθήνα. Και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες, η κατ’ αρχήν απόφαση που ελήφθη αφορούσε την………..
εκπόνηση σχεδίου αποτροπής της εισόδου των αγροτικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα. 

Με βάση αυτό το σχέδιο λοιπόν θα παραταχθούν αστυνομικές δυνάμεις (πολύ μεγάλες σε όγκο, όπως είναι προφανές) στα δύο σημεία εισόδου στο Λεκανοπέδιο. Το ένα σημείο που θα αποκλειστεί θα είναι στο ύψος της εθνικής οδού στην Κηφισιά και το δεύτερο λίγο πριν από την είσοδο στην Αττική οδό, μετά τη Διώρυγα της Κορίνθου. Θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο ΙΧ ενώ αντιθέτως θα υπάρξει απαγορευτικό για πούλμαν και τρακτέρ.
Εφόσον, σημειώνουμε και πάλι, ισχύσει αυτή η απόφαση μέχρι τέλους  και δεν χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης των αγροτών για να προσέλθουν στο διάλογο, τότε πολύ πιθανόν οδηγούμαστε σε άγριες καταστάσεις… 

Μπάτσε….γίνε Έλληνας αστυνομικός

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο παρακράτος που χρόνια τώρα συμπράττει και λαμβάνει εντολές από την εκάστοτε κυβέρνηση, αρκεί αυτή να είναι «δική τους»
Αυτό το παρακράτος φοράει την κουκούλα, για την οποία πολύς λόγος γίνεται κάθε φορά που γεγονότα σαν της Μαρφίν λαμβάνουν χώρα σε αυτόν τον γαμημένο τόπο στον οποίο ευδοκιμούν μόνο οι ρουφιάνοι.
Εκείνο επίσης για το οποίο κάθε υγιές διανοητικό πεδίο αντιδρά είναι όταν όλα αυτά τα λαμόγια των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να δώσουν όνομα στην «κουκούλα» και κατά καιρούς την βαπτίζουν αριστερά, αντιεξουσιαστή, αναρχικό και όποια άλλη μ@λακία μπορεί να φανταστεί κανείς με στόχο πάντα να κρύψουν το πραγματικό της όνομα.
Επειδή όμως πίσω από την κουκούλα ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,
όταν αυτός ο βλάκας βρεθεί σε………..
διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που συνήθισε να λειτουργεί, τότε το ποιο βέβαιο είναι ότι θα ξεσκεπαστεί.
Αυτό έπαθε και ο ηλίθιος ματατζής στην Κω όπου μη έχοντας καταλάβει ότι έκανε ώρες ταξίδι και βρίσκεται σε νησί και όχι στην μεγαλούπολη που μπορούσε να κρυφτεί, άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του.
Ένα σμάρτ ήταν το πρώτο θύμα ενός κουκουλοφόρου μπάτσου και ένα μηχανάκι ενός άλλου ηλίθιου.
Αγαπητοί μου σύντροφοι της αριστεράς δεν ξέρω πόσο το καταλάβατε αλλά μέλημά σας, μεταξύ άλλων, δεν είναι μόνο να προστατεύσετε την κοινωνία από την αστυνομία, αλλά να προστατεύσετε τους μπάτσους από το παρελθόν τους.
Και επειδή σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά και επειδή αγαπητέ μου μπάτσε είναι κακό να ανέχεσαι να σε λένε μπάτσο αυτοί που σε κατάντησαν παιδί των 700Ευρώ, απομόνωσε τους ηλίθιους από το σώμα σου και γίνε  Έλληνας αστυνομικός, τότε θα δεις ότι έχεις και εσύ θέση σ’ αυτή τη ρημαγμένη κοινωνία.
Ο Ντελάλης

Προ των πυλών η κοινωνική έκρηξη …Τσίπρας και Καμμένος θερίζουν τις θύελλες που έσπειραν

2288373Προ των πυλών η κοινωνική έκρηξη – Κάποτε «χάιδευαν» την αγροτιά και έταζαν το τέλος των μνημονίων και τώρα κλείνουν τα παράθυρα του Μαξίμου – Εντολή Τσίπρα στους υπουργούς να σταματήσουν τους εξαγριωμένους αγρότες με κάθε τρόπο
Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
AdTech AdΤο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται πλήττει δεκάδες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες απαντούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Το… φυτίλι το άναψαν πριν από 18 μέρες οι αγρότες, με τη μεγαλύτερη ίσως κινητοποίηση που έχει σημειωθεί ποτέ. Η συμμετοχή των τρακτέρ, σύμφωνα με τους αγρότες, ξεπερνάει ακόμα και το 1997, όταν οι αγρότες είχαν βγει ξανά μαζικά στους δρόμους αντιδρώντας στα νομοσχέδια που προωθούσε η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.
Οι… εγωιστές, κατά τους κυβερνητικούς κύκλους, αγρότες, βλέποντας την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης στα αιτήματά τους αποφάσισαν ………….
κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κάθοδο των τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος.
Το… κοκτέιλ είναι εκρηκτικό, καθώς στο πλευρό των αγροτών τάσσονται και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που ζητούν «εδώ και τώρα» απόσυρση του «εκτρώματος».
Την ίδια ώρα στο Μαξίμου τα παράθυρα είναι κλειστά. Κανείς δεν κοιτά τι γίνεται απ’ έξω. Ο Αλέξης Τσίπρας δέθηκε στο άρμα των δανειστών και από τότε έκοψε κάθε επικοινωνία με το λαό. Συνομιλεί μόνο με τη Μέρκελ και το πρυτανείο των Βρυξελλών και αρνείται το διάλογο με τους πολίτες. Ή μάλλον δέχεται το διάλογο αλλά… με τους δικούς του όρους.
Πού είναι άραγε σήμερα αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που κάποτε «χάιδευαν την αγροτιά» τάζοντάς της λαγούς με πετραχήλια και συμμετέχοντας σε όλες τις προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις υποσχόμενα το τέλος των μνημονίων;
Η «σπορά» του ανερμάτιστου λαϊκισμού, έφερε σήμερα αυτούς τους καρπούς που βιώνουν, τόσο οι ίδιοι οι αγρότες, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θερίζουν τώρα τις θύελλες που έσπειραν με την υποταγή στους δανειστές, με τη μετατροπή του «ΌΧΙ» σε «ΝΑΙ», με τη μετατροπή του «Πρώτη φορά Αριστερά» σε «μία από τα ίδια».
Δείτε εδώ τον πρόεδρο Πάνο να υπόσχεται αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες!!!
Κι εδώ απολαύστε τον πρόεδρο Πάνο να υπερασπίζεται τις συντάξεις του ΟΓΑ

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο
Υπουργικό Συμβούλιο το πιθανότερο την Τετάρτη συγκαλεί ο πρωθυπουργός ο οποίος θα θέσει στα κυβερνητικά στελέχη το σύνολο των καυτών θεμάτων και θα στείλει μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας.
Ασφαλιστικό και φορολογικό θα βρεθούν στην ατζέντα της συνεδρίασης με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά σύμφωνα με πληροφορίες από του υπουργούς τουνα τοποθετηθούν για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των επαγγελματικών ομάδων.
Στη συνεδρίαση θα κυριαρχήσουν και οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μετά και τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών και θα χαραχθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θα ξεκόψει κάθε κουβέντα για κάλπες, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση κινείται με ορίζοντα τετραετίας. Με τον τρόπο αυτό θα στείλει ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό μήνυμα να μην «αφήσει κανείς κάτω τα μολύβια» φοβούμενος ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε εκλογές ή «ηρωική έξοδο».
Ετοιμάζουν αντιμπλόκο στους αγρότες
Στην Αθήνα έρχονται την Παρασκευή αγρότες από όλη την Ελλάδα. Με τρακτέρ, αν τους επιτραπεί, με λεωφορεία, με πλοία.
«Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, νομίζω ότι η Τροχαία θα λάβει τα μέτρα της». Με αυτή τη φράση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη υπονόησε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο διάλογος με τους αγρότες δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση».
Επί της ουσίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι τα πράγματα οδηγούνται σε νέο αδιέξοδο.

ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: «ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ» .. ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: «.. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ..ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ..ΕΓΩ!»

Απόσυρση του Ασφαλιστικού ζητά ο Μητσοτάκης
Παρέμβαση για το ασφαλιστικό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε δήλωσή του, καλεί τον πρωθυπουργό να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του.
Γράφει: Νίκος Ανδριόπουλος
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό καθώς πλήττεται η…………
οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα.
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Πέστε ότι γίνεται Οικουμενική κυβέρνηση. Τϊ θα αλλάξει;

Ότι τα σκατά τα ίδια και το φτυάρι. Δεν τους βλέπετε όλους, ότι σας δουλεύουν με τίτλους; Είναικαι ανίκανοι. Τους πετάς ένα κόκκαλο, το αρπάζουν και το κάνουν σημαία. Μέχρι εκεί πηδάνε. Δεν βαρεθήκατε τις μαϊμούδες;
Εσείς πάλι, χαρούμενος λαός, μαλθακός, κουτοπόνηρος και ασυμμόρφωτος. Αυτοί είναι σκατ… Εσείς; Δεν καταλαβαίνετε ότι σας ετελείωσαν; Τί περιμένετε; Δεν γίνεται τίποτα με αυτούς. Πάπαλα. Tέλος. Δεν σας τα λέγαμε;
Μέχρι και ο Λεβέντης στηρίζει Σκάι και Άλφα. Πόσα  χρωστάνε οι ιδοκτήτες τους και  αν οι εφοπλιστές πρέπει να πληρώνουν 25% φόρο όπως οι Κινέζοι, δεν μας λέει. Yπάλληλοι όλοι τους. Εκτός από εμένα για παραγωγή μιλάει κανείς; Αυτό να το θυμάσθε.
Εξαγωγές, φόροι και συντάξεις
Οι εξαγωγές έπεσαν. Δεν το μάθατε; Aυτό δεν έχει σχέση με τα capital controls που λέει η Εθνική Τράπεζα αλλά με …………….
την έλλειψη παραγωγής. Ψέμματα λέει.
Όταν αυξηθούν και άλλο οι ΕΟΖ και ξεπουληθούν τα πάντα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απο που θα παίρνουν μισθούς και συντάξεις; Το κράτος συνέχεια μικραίνει με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται. Aυτό, σας τό έχει πεί κανείς μέχρι τώρα; Tώρα, το μάθατε. Απο εμάς. Και που το μάθατε, οι Ελληνικές κότες λειρί δεν έχουν.
Θα πληρώσουν περισσότερους φόρους οι συνήθεις ύποπτοι για να μη χαθούν οι συντάξεις; Τα λεφτά τελείωσαν. Με πλαστικό χρήμα γίνονται οι συναλλαγές για να μαζέψουν λεφτά οι τράπεζες και όταν βγούν τα capiτal controls θα τα βγάλουν έξω περιμένοντας μια επιστροφή στη δραχμή για να κάνουν τα κόκκινα δάνεια πράσινα και να τριπλασιάσουν τα κέρδη τους με τη μία (για την ακρίβεια οι νέοι επενδυτές που δεν επένδυσαν και σχετικά τίποτα μπροστά στη φούσκα που θα προκύψει).
Αναγκαστικά για να βρεθούν λεφτά (αφού παραγωγή δεν υπάρχει), οι κυβερνώντες θα ξεπουλήσουν τα πάντα. Αυτό θέλουν. Για αυτό το λόγο και για να διαλυθεί η χώρα, δεν κάνουν τίποτα για να αυξήσουν τη παραγωγή της.
Είναι δυνατόν να πληρώνουν φόρους οι αγρότες και όχι οι εφοπλιστές και εσείς να το δέχεστε, επειδή δεν το λέει κανένα ΜΜΕ; Αφού όλα τα έχουν εφοπλιστές. Ti πνευματική ηλικία έχετε; Γνωρίζετε; Για ποιά δημοκρατία σαν μιλούν; Aφού είστε δούλοι. Όποιο κόμμα δεν παίρνει θέση είναι καλό; Όχι. Έχει ρόλο. Είναι στη παρέα και αυτό.
Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχει “άξονας καλού και κακού”, αυτά είναι κουταμάρες, ξεπερασμένα…
Υπάρχουν ομάδες συμφερόντων και κάποιος που σήμερα είναι απο δώ μπορεί να τα βρίσκει απο καλύτερο σημείο εμπλοκής με έναν απο μια άλλη ομάδα συμφερόντων. Η Ελλάδα με τις συμμαχίες που έχει κάνει είναι αναγκασμένη να έλθει σε ρήξη με τη Γερμανία και κατά συνέπεια με τη Τουρκία. Τότε γιατί ζητάει η χώρα λεφτά απο τη Γερμανία (και όχι απο αλλού) και εμπάσει περιπτώσει για λόγους εθνικού συμφέροντος, γιατί δεν κλείνει τα σύνορα της; Θα βρεθεί εκτός ΕΕ αναγκαστικά. Με το γάντι…
Απο εξωτερική πολιτική δεν ξέρουν, απο οικονομία δεν ξέρουν, απο τεχνολογία δεν ξέρουν (άρα και απο παραγωγή), φαίνεται να τα παίρνουν απο παντού, συνέχεια σας λένε ψέμματα και σας δουλεύουν. Μήπως είστε κουτοί τελικά και όχι μάγκες; Για αλλάξετε καθρέφτη.

Πόσες μέρες ακόμη θα αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;«Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό τον τόπο;» είχε αναρωτηθεί ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος το 1963.
Σήμερα το ερώτημα μάλλον είναι: «Ποιος επιτέλους θέλει να κυβερνήσει αυτό το τόπο;» και η πιθανότερη απάντηση «Κανείς».
Για πρώτη φορά μετά το 2012, η Ελλάδα της «ανάθεσης» φαίνεται να έχει μεταμορφωθεί.

Και αυτή η μεταμόρφωση έχει σημεία θετικά, έχει όμως και σημεία σκοτεινά, που οφείλει η Αριστερά να προσέξει ιδιαίτερα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε, ακολουθώντας με συνέπεια το δικό της «ρόλο» στην εφαρμογή των «μνημονιακών πολιτικών» ότι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες: δημιούργησε την αντικειμενική βάση μιας μεγάλης συνάντησης ανάμεσα στο εργατικό κίνημα και τα ευρύτερα μικροαστικά στρώματα.
Από την άλλη,και με δεδομένες τις υποκειμενικές και αντικειμενικές αδυναμίες της Αριστεράς, …….
κατάφερε να αναστήσει το πολιτικό μέτωπο του Ναι αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή, από περιθωριακή, ουσιαστικά και όχι με βάση τα ποσοστά της δύναμη, να μετατραπεί σε πραγματική πολιτική δύναμη, με προσβάσεις δηλαδή σε πραγματικούς κοινωνικούς χώρους (αγρότες, τοπικές κοινωνίες με βάση το προσφυγικό)
.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινδυνεύει να μετατραπεί στη λιγότερο νομιμοποιημένη στη κοινωνική συνείδηση κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ουσιαστικά ένα κόμμα του 3%. Δεν έχει, παρά τη «διεύρυνση» σε επίπεδο μηχανισμού που θα είχε κάθε κόμμα εξουσίας, την λαϊκή αποδοχή και τη κοινωνική βάση που είχε το ΠΑΣΟΚ.
ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, κανείς, από τα διάφορα κέντρα και ιερατεία, δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Εντός και εκτός χώρας καταλαβαίνουν ότι η πτώση μιας κυβέρνησης, σαν άμεση συνέπεια κινηματικών διαδικασιών και θα δημιουργούσε ένα «αρνητικό» προηγούμενο και θα οδηγούσε σε ένα καθεστώς μεγαλύτερης πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης. Και παρ όλο που υπάρχουν και δυνάμεις που ποντάρουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι συσχετισμοί, προς το παρών, δεν είναι υπέρ τους.
Από την άλλη, πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς προηγουμένως να έχει ολοκληρώσει το δικό της, πρώτο, «μέρος» του σχεδίου σε δύο φάσεις που έχει εκπονηθεί για την οριστική αποικιοποίηση της χώρας, θα ανέτρεπε το σχέδιο αυτό και θα μετέθετε ακόμη πιο μακριά το χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του.
Με αυτά τα δεδομένα, το πιο πιθανό είναι να επιλεγεί μια «ενδιάμεση» λύση: μια «οικουμενικού τύπου», (στην ουσία και πιθανά με πρωτότυπη μορφή) μεταβατικού τύπου κυβέρνηση, με χρονικό ορίζοντα εκλογές το Σεπτέμβριο, που θα κληθεί να διαχειριστεί όχι μόνο την «κοινωνική αναστάτωση» της περιόδου, αλλά και τις επόμενες συμπληγάδες (αξιολόγηση, 4ο μνημόνιο και νέα δανειακή σύμβαση, πίεση από οικονομικοπολιτικά κέντρα για χρεωκοπία).
Αυτό το σενάριο φιλοδοξεί και να δημιουργήσει το μέγιστο περιβάλλον συναίνεσης που απαιτεί η περίοδος-Κόλαση που έρχεται και να περισώσει, ότι είναι εφικτό, από το νέο δικομματικό – και τόσο απαραίτητο για τη συγκυρία – σκηνικό.
Όμως η πραγματική ιστορία δε γράφεται με σενάρια.
Ειδικά όταν ο λαϊκός παράγοντας εισβάλει στο προσκήνιο. Και οι δυνάμεις εκείνες που αναφέρονται στην Ανεξαρτησία και τη κοινωνική Απελευθέρωση αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr

Αυτή είναι η κίνηση του Τσίπρα για να προλάβει την απόβαση των αγροτών στην Αθήνα…


tsipras-620x330
Ελαφρύνσεις και στις εισφορές των…
αγροτών ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες  οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζονται αλλαγές στο ύψος των εισφορών, ανάλογες με εκείνες που έγιναν για τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.
Όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχει μία διαφορά. Η ρύθμιση για τους αγρότες θα έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι τριετούς διάρκειας με δέσμευση για επανεξέταση όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κάνει διάγγελμα πριν από την έλευση των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή. Και υπάρχει η σκέψη, αν τελικά γίνει το διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει τη νέα πρόταση προς τους αγρότες.
Αλλά ακόμα και αν τελικά εγκαταλειφθεί η ιδέα του διαγγέλματος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο πρωθυπουργός που θα παρουσιάσει τη νέα ρύθμιση προς τους αγρότες και θα τους καλέσει να τον επισκεφτούν για να κάνουν διάλογο.
Με τη νέα πρόταση, αλλά και με την ανάληψη όλης της πρωτοβουλίας από τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι θα ενισχύσει εκείνα τα μπλόκα που δεν επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα, (Τέμπη, Μικροθήβες, Προμαχώνας), καθώς και εκείνους τους αγρότες που τάσσονται υπέρ του διαλόγου για να βρεθεί λύση.
 
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και τις διαφοροποιήσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του αγροτικού κινήματος, θα απομονωθούν εκείνοι που χαρακτηρίζονται ακραίοι και πιο μετριοπαθή στοιχεία ίσως μπορέσουν να ενισχυθούν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων των αγροτών.
Οσον αφορά στο ερώτημα τι θα γίνει τελικά με το κουαρτέτο και με το ασφαλιστικό μετά τις εκπτώσεις στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, η απάντηση είναι πως το μεγάλο, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το ασφαλιστικό ή το φορολογικό. Το καθοριστικό και το κυρίαρχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι το δημοσιονομικό κενό.
Και όπως έλεγε  υψηλόβαθμο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και αρμόδιος υπουργός «αν κλείσει το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, τότε πιο εύκολα θα βρεθούν οι λύσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».
Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοσιονομικό κενό δεν είναι ένα αθώο κενό, αλλά σημαίνει είτε εισπρακτικά μέτρα, είτε περικοπή δαπανών, είτε συνδυασμός των δύο για να καλυφθεί η ¨τρύπα¨. Και μία από τις μεγάλες διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είναι αν το κενό θα πρέπει να καλυφθεί με φόρους και εισπρακτικά μέτρα ή με περικοπή δαπανών. Η κυβέρνηση επιλέγει την πρώτη οδό, όπως και όλες οι προηγούμενες, ενώ το κουαρτέτο τη δεύτερη.
Πηγή