ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Υπέρταση και σεξουαλική υγεία

 Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διατρέχουν τα αναπαραγωγικά όργανα. Επίσης σχετίζεται με την αρτηριοσκλήρωση, η οποία προκαλεί μείωση της διαμέτρου των αγγείων και καθιστά την κυκλοφορία του αίματος δυσχερέστερη.

Κατά συνέπεια, πολλοί άνθρωποι με υπέρταση αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα. Η ελλιπής ροή του αίματος στο πέος μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες. Στις γυναίκες μπορεί να διαπιστωθεί ελλιπής λίπανση του κόλπου, κάτι που δυσχεραίνει σημαντικά την συνουσία. Επίσης το άγχος που συσχετίζεται με την υψηλή πίεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική λειτουργία.

Χωρίς βραχιολάκι η Καϊλή


 Χωρίς βραχιολάκι, αλλά με περιορισμούς και υπό δικαστική επιτήρηση θα κυκλοφορεί στο εξής η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Qatargate.

Ο Βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς που είναι αρμόδιος για το σκάνδαλο του Qatargate, ήρε την Πέμπτη 25 Μαΐου, την ηλεκτρονική παρακολούθηση που είχε επιβληθεί στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Νεπαλέζος κατέρριψε το ρεκόρ αναρριχήσεων στο Έβερεστ

 Ένας Νεπαλέζος ορειβάτης, ο οποίος έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ αφού αυτήν την εβδομάδα αναρριχήθηκε για 28η φορά στο Έβερεστ –τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο στον κόσμο – δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν σκοπεύει να κρεμάσει σύντομα τα ορειβατικά μποτάκια του.

Ο Κάμι Ρίτα Σέρπα, 53 ετών, που ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στα 8.849 μέτρα, την Τρίτη, επέστρεψε με ελικόπτερο στην Κατμαντού όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή ήρωα. «Αν η υγεία μου το επιτρέψει, θα συνεχίσω (την ορειβασία) και του χρόνου», είπε, περιστοιχισμένος από φίλους και συγγενείς.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα.

Ένας Βρετανός, ο Κέντον Κουλ, αναρριχήθηκε την περασμένη εβδομάδα για 17η φορά στο Έβερεστ και κατέχει το ρεκόρ αναβάσεων από αλλοδαπό ορειβάτη.

ΕΡΧΕΤΑΙ_ΠΕΙΝΑ και λουκέτα.

 


Τικ Τοκ… ο εφιάλτης επιστρέφει. Για όποιον δεν κατάλαβε, έρχεται λιτότητα κ δημοσιονομική προσαρμογή, κοινώς ΜΜΗΜΟΝΙΑΡΑ αλλά δεν πειράζει βρε, με τον Μητσοτάκη θα μπει ΧΑΛΑΛΙ του

 


Παιδιά, σας ικετεύω δείτε το! Για να μη κλαίτε αργότερα τους γονείς σας. Και οι γονείς σας, ας ξυπνήσουν επιτέλους!

 Παιδιά, σας ικετεύω δείτε το!

Ααα ρε Τζιμάκο, πως γαμούσες έτσι με λίγες μόνο λέξεις. πόσο αλήθειες

 


Μήπως αυτό που χρειάζεσαι είναι το Downshifting;

Ο κόσμος της εργασίας φαίνεται να αλλάζει και οι εργαζόμενοι αναζητούν ένα μοντέλο που εστιάζει στην προσωπική ευτυχία και ηρεμία, αντί για το κυνήγι της καριέρας και των χρημάτων.

Αν συναντήσεις:

- Έναν Καθηγητή που αποφάσισε να γίνει Γεωργός.

Μηχανή συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Εγνατία - Νεκρός ο μοτοσικλετιστής

 Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Γιάννενα-Θεσσαλονίκη και μηχανή σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Καλαμιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, το τροχαίο σημειώθηκε στις 17:15 και στο σημείο έσπευσαν ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Αστυνομία, ενώ ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η κατάθεση που πρόδωσε τον μητροκτόνο

 «Δεν θυμάμαι …» εξακολουθεί να λέει στους αστυνομικούς ο 61χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 86χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους τα ξημερώματα της  Δευτέρας.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν για ώρες νεκρή μέσα στο σπίτι και ψυχορραγούσε μέχρι ο δράστης να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ.

Ο αρχικός του ισχυρισμός ότι η μητέρα του έπεσε και χτύπησε δεν έγινε πιστευτός και το... καμπανάκι ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια χτύπησε πρώτος ο ιατροδικαστής που είδε βαρύτατα τραύματα κυρίως στο θώρακα  και που έδειχναν ότι η γυναίκα έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Ηλ. Κασιδιάρης: «Στις 25 Ιουνίου θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τους ΕΛΛΗΝΕΣ»

 

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ», ανακοίνωσε σήμερα (25.05.2023) ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το... αποκαλυπτικό ατύχημα της Heidi Klum στο κόκκινο χαλί των Καννών

 Η «καρδιά» του κινηματογράφου αυτές τις μέρες χτυπάει στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου δεκάδες μεγάλες προσωπικότητες δίνουν το παρών. Ανάμεσά τους και το μοντέλο Heidi Klum, που καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί είχε ένα στιλιστικό ατύχημα.

Το 49χρονο μοντέλο εμφανίστηκε λαμπερό, στην προβολή της γαλλικής ταινίας «La Passion De Dodin Bouffant», με ένα τολμηρό κίτρινο φόρεμα που είχε έντονο κόψιμο στο ντεκολτέ και βαθύ σκίσιμο στον μηρό.

Επίθεση από όρκες δέχθηκε ιστιοφόρο στην Ισπανία

 Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο Mustique που κατευθυνόταν στο Γιβραλτάρ δέχθηκε επίθεση από όρκες, οι οποίες έσπασαν το πηδάλιο και προκάλεσαν ρήγμα στο κύτος. Το τετραμελές πλήρωμα ζήτησε βοήθεια από τις ισπανικές αρχές και στην περιοχή έσπευσε ένα ελικόπτερο και ένα ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού.

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

 Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, τα μέλη της οποίας αναμένεται να ορκιστούν την Παρασκευή, ανακοινώθηκε επισήμως. Πρόκειται για τη σύνθεση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στις 16:00, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ακολούθως παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθεί η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης:

Το σκίτσο της ημέρας Νικολάκη

 


Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου & τιμητική βράβευση του συγγραφέα Ιωάννη Κ. Δημητριάδη


Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του καθηγητή και συγγραφέα Ιωάννη Κ. Δημητριάδη «Έφεσος - Κιρκιντζές - Στουπί - Νέα Έφεσος, Ιστορία - Λαογραφία - Πολιτισμός», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00.

Επιστημονική ημερίδα για την πρόληψη από τον καρκίνο

 «Η γνώση είναι δύναμη»: Επιστημονική ημερίδα για την σημασία της πρόληψης στον καρκίνο από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας το Σάββατο 28/5 στο Λιτόχωρο 

Επιστημονική ημερίδα για την σημασία της πρόληψης στον καρκίνο, με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη» διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Πιερίας το Σάββατο 28 Μαΐου 2023 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.


Το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2023 21 Ιουνίου -19 Ιουλίου στο Φρούριο του Επταπυργίου

                                       

 

 

 

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

παρουσιάζει το

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2023

21 Ιουνίου -19 Ιουλίου

στο Φρούριο του Επταπυργίου

 Για 5η χρονιά σας προσκαλούμε στο Φρούριο του Επταπυργίου για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2023, από τις 21 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου μέσα στο  εμβληματικό μνημείο .

Στο εσωτερικό αύλειο χώρο του Επταπυργίου θα τοποθετηθούν και φέτος κερκίδες με αριθμημένες θέσεις, σκηνή, ηχoφωτιστική κάλυψη για ένα μήνα εκδηλώσεων υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, οι οποίες θα αναδείξουν και θα διαφυλάξουν την μοναδική αισθητική αυτού του μνημείου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι,



Είναι γνωστό πως το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Πιερίας και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνή προοπτική.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την καταλυτική σας συμβολή όλα αυτά τα χρόνια στην προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου. 
Αυτήν την περίοδο το Φεστιβάλ Ολύμπου αρχίζει και πάλι με ζήλο τις δραστηριότητές του και γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα πολιτισμού, σας προσκαλούμε να συνεργαστούμε στη διαδικασία στοχευμένης αποτελεσματικής προώθησης αυτού του μεγάλου γεγονότος και την προσέλκυση ευρείας κλίμακας κοινού.

Προγραμματισμός για συνάντηση εκπροσώπων ευρωπαϊκών χωρών στο δήμο Πύδνας- Κολινδρού

 Το Charter of European Rural Communities είναι μια ομάδα αγροτικών

Κοινοτήτων/Δήμων. Στην ομάδα αυτή συμμετέχει μία Κοινότητα ή Δήμος από

κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Από την Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος

Πύδνας-Κολινδρού ως “διάδοχος” του Δήμου Κολινδρού που ήταν από τα

ιδρυτικά μέλη της ομάδος, κατόπιν ενεργειών του τότε Δημάρχου αειμνήστου

Εμμανουήλ Μπιλιαδέρη.

Διευρυμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 και ώρα 13.30 στην ταβέρνα ΜΕΓΚΑ, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, των Αντιδημάρχων κ. Κ. Γραμματικόπουλο, κ. Γ. Κυριακίδη, κ. Α. Μπουσνάκη, κ. Ι. Συμεωνίδη και κα Μ. Τερζίδου, την πρόεδρο του Δημοτικού Πάρκινγκ κα. Ασημίνα Περδίκη - Πούλιου, τον πρόεδρο του τοπικού Συμβούλιου Παραλίας, κ. Ιωάννη Μέγκα, καθώς και κατοίκων και φορέων της Παραλίας, αναφορικά με την εξέλιξη των έργων και τα προβλήματα της περιοχής.

 




Έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο και από τους αρμόδιους αντιδημάρχους για τα έργα

που εκτελούνται αυτή την περίοδο στην Παραλία όπως :

- Το Δίκτυο Όμβριων Υδάτων - Αποχετευτικό

- Τα οργανωμένα Parking για λεωφορεία και Ι.Χ.

- Ο καθαρισμός των δρόμων, η αντικατάσταση σάπιων και χαλασμένων φωτιστικών

- Τα πεζοδρόμια

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Διακοπή ηλεκτροδότησης στο Λιτόχωρο (περιοχή γηπέδου & Μοναστήρι Αγ. Διονυσίου) την Παρασκευή 26/05

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η ακόλουθη διακοπή ηλεκτροδότησης:


Λιτόχωρο: Περιοχή του Αθλητικού Σταδίου & Κλειστού Γυμναστηρίου Λιτοχώρου (γήπεδο), Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου και Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου.
Ώρες: 08:00-13:00
Σκοπός: Κατασκευές

Πρόσκληση & πρόγραμμα επιστημονικής ημερίδας

 

«Η γνώση είναι δύναμη»: Επιστημονική ημερίδα για την σημασία της πρόληψης στον καρκίνο από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας την Κυριακή 28/5 στο Λιτόχωρο 

Επιστημονική ημερίδα για την σημασία της πρόληψης στον καρκίνο, με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη» διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Πιερίας την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.

Το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας