ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέτοιμοι έδειξαν στο πρώτο τους φιλικό οι Κ20 του Αιγιακού Παρόλο που κέρδισαν με 5-1 τον ΕθνικόΝέας Τραπεζούντας μέσα στην έδρα του.

Ήδη  έχουν πέραση στην τρίτη εβδομάδα του ειδικευμένου προγράμματος και πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσουν θα είναι ποιο ποιοτικό. Αύριο τετάρτη παίζουν το δεύτερο τούς  φιλικό  στης 19:00 στον Κολινδρο με τη ομάδα της Αναγέννησης
Φώτο ρεπορτάζ   από την σημερινή προπόνηση 






* SPAM ***Ντινάκης Απόστολος: Αφού η ολοκλήρωση του μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Όλυμπο καθυστερεί για χρόνια λόγω έλλειψης κονδυλίων, γιατί να μην χρηματοδοτήσουν την αποπεράτωση του μουσείου ιδιώτες και να προσφέρουν ένα ποσοστό από τις εισπράξεις στον φορέα Διαχείρισης?

Ντινάκης Απόστολος: Αφού η ολοκλήρωση του μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Όλυμπο καθυστερεί  για χρόνια λόγω  έλλειψης κονδυλίων, γιατί να μην χρηματοδοτήσουν την αποπεράτωση του μουσείου ιδιώτες  και να προσφέρουν ένα ποσοστό από τις εισπράξεις στον φορέα Διαχείρισης?
Μεγάλη κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και σε τοπικό επίπεδο για το πώς μπορούμε να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο μας ώστε να προσφέρουμε στον άνεργο πολίτη εργασία και αξιοπρεπής διαβίωση. Μια κουβέντα στην οποία δε χωράνε κομματικές σημαίες ούτε διαχωριστικές γραμμές του τύπου ‘αριστερός’ – ‘δεξιός’ και ‘μνημονιακός’ – ‘αντιμνημονιακός’. Άλλωστε όλοι  αυτοί που τεχνητά χωρίζουν τον κόσμο με τέτοιου είδους  ψευδεπίγραφες ταμπέλες ξεχνάνε πως αφενός ζούμε σε έναν τελείως διαφορετικό πλανήτη όπου χώρες κατά τα άλλα ‘αριστερές’ εφαρμόζουν σκληρά καπιταλιστικά συστήματα και αφετέρου πως το δίλλημα ‘μνημόνιο’ ή ‘αντιμνημόνιο’ τελειώνει τον Δεκέμβριο με την τελευταία δόση του προγράμματος στήριξης.
Είναι βέβαιο πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας σίγουρα έχουν ευθύνες για το χάλι το οποίο βιώνουμε ως κοινωνία αλλά από την άλλη πλευρά το παράδειγμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λιτόχωρο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις δικές μας ευθύνες ως χώρα. Δείχνει αυτό που όλοι μας κατονομάζουμε ως ‘Ελληνική πραγματικότητα’.
Ένα έργο λοιπόν που ξεκίνησε το 1993 και δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί 21 χρόνια μετά προκαλεί στενοχώρια και πικρία στους κατοίκους του Δήμου Δίου - Ολύμπου. Είναι μεγάλο κρίμα όλοι εμείς οι κάτοικοι του Λιτοχώρου να βλέπουμε αυτό το κτίριο άδειο και αναξιοποίητο. Ένα έργο που θα μπορούσε να έχει φέρει παρά πολλούς επισκέπτες και πολλά έσοδα στους κατοίκους του Δήμου μας. Η αναζήτηση των ευθυνών για τις καθυστερήσεις είναι κάτι που δεν έχουμε  ούτε το χρόνο ούτε την πολυτέλεια να το πράξουμε για τον εξής λόγο:  όλοι εμείς της νεότερης γενιάς ανθρώπων που ασχολούμαστε με τα κοινά είμαστε αποφασισμένοι να κοιτάξουμε μπροστά και να αφήσουμε πίσω μας όλα εκείνα από το παρελθόν που μας πληγώνουν και μας τραβάνε προς τα κάτω.
Η αλήθεια είναι πως ως γενιά παραλαμβάνουμε μια χώρα με στρεβλό οικονομικό μοντέλο και ένα κράτος που λειτούργει ακόμα με βάση τις πελατειακές σχέσεις, ταυτόχρονα όμως παραλαμβάνουμε και έναν τόπο με επαρκείς υποδομές (δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, σχολεία, ολυμπιακά έργα, μουσεία κ.τ.λ) που με κατάλληλη αξιοποίηση μπορούν να μετατρέψουν την χώρα μας σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Στις υποδομές αυτές περιλαμβάνεται και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λιτόχωρο για το οποίο προτείνουμε τα εξής:
ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ βρίσκονται κρατικά κονδύλια για την αποπεράτωση του να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του από ιδιώτες (ντόπιους ή έλληνες του εξωτερικού) οι οποίοι θα αναλάβουν και την διαχείριση του μουσείου αλλά ένα σημαντικό ποσοστό από τις  εισπράξεις των εισιτηρίων να πηγαίνει στα ταμεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
στην σύμβαση που θα υπογραφεί να προβλεφθεί οι προσλήψεις στο μουσείο να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και να μετράει η εντοπιότητα.
Η άποψη μας είναι ότι  μόνο με συνεργασία κράτους και ιδιωτών μπορεί να βγει η χώρα μας από την κρίση. Είναι λάθος μας να πιστεύουμε ότι από μόνο του το κράτος ή από μόνος  του ο ιδιωτικός τομέας θα μας βγάλουν από την φτώχεια μας. Μόνο με τη συνεργασία αυτών των δύο φορέων θα τα καταφέρουμε.
Ντινάκης Απόστολος – Πληροφορικός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Πολίτες Μπροστά – Νιόβη Παυλίδου στις εκλογές του Μαΐου 2014
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει το 2ο προσκύνημα στο Άγιον Όρος, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, κληρικών και πιστών από ολόκληρο τον Νομό Πιερίας.
Το προσκύνημα θα περιλαμβάνει θαλάσσια περιήγηση του Αγίου Όρους (περίπλου), αναφορά στην ιστορία του ιερού τόπου και ξενάγηση των μοναστηριών. Κατά τη διάρκεια του περίπλου αγιορείτες μοναχοί θα μεταφέρουν ιερά λείψανα και άλλα κειμήλια προς προσκύνηση από τους προσκυνητές, ενώ θα ψαλεί πάνω στο πλοίο η Παράκληση της Παναγίας.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

Κατερίνη
Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, τηλ. 23510 45083 (ώρες 09.00-13.00)

Λιτόχωρο
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, τηλ. 23520 81777 (πρωί-απόγευμα)

Αιγίνιο
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, τηλ. 23530 22427 (πρωί-απόγευμα)

Στις κατά τόπους ενορίες
(σε συνεννόηση με τους ιερείς)


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝ.ΠΕ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  16/9/2014



            Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ), που πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Σώματος σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 74 του 2011 (ΦΕΚ Α΄ 181/22-08-2011).
            Από την παράταξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι εξής:
1.    Τζιτζικώστας Απόστολος
2.  Πατουλίδου Παρασκευή
3.   Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος
4.  Κολότσιος Περικλής
5.   Θεοδωρίδης Θεόδωρος
6.  Μαυρίδου Σοφία
7.   Μωυσιάδης Ιωάννης
8.  Γιώργος Ιωάννης
9.  Αηδονά Αθηνά
10. Παπάς Θεοφάνης
11. Ταχματζίδης Ιωάννης
12. Αβραμίδης Ευστάθιος
13. Τζάκη Ιωάννα
14. Αηδονόπουλος Χαράλαμπος
15. Ασπασίδης Γεώργιος
16. Βεργίδης Ανδρέας
17. Γιουτίκας Κωνσταντίνος
18. Θάνος Αλέξανδρος
19. Καράμπελα Μαρία
20. Καρατζιούλα Νίκη
21. Μήττας Χρήστος
22. Μπάτος Σωτήριος
23. Μπισμπινά Γερακίνα
24. Μπιτόπουλος Στέφανος
25. Πάλλας Κωνσταντίνος
26. Τζηρίτης Δημήτριος
27. Σπυρόπουλος Παναγιώτης
28. Χατζηβρέττας Δημήτριος
29. Χριστόπουλος Μιχαήλ

Από την παράταξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» εκλέγονται ως αναπληρωματικά μέλη οι εξής:
1.      Κελεσίδου Χριστίνα
2.     Ζάχαρης Ηλίας
3.     Μασλαρινός Αθανάσιος
4.     Ζωγράφου- Τσαντάκη Μαρία
5.     Τσιμήτρης Δημήτριος
6.     Τσαλώνης Γεώργιος
7.     Κούης Κωνσταντίνος
8.     Ζωγράφου Αικατερίνη
9.     Θωμαϊδής Παύλος
10. Τεληγιαννίδης Θεόφιλος

Από την παράταξη «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι εξής
1.      Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος
2.     Καλαϊτζή Καλλιόπη
3.     Καγιάς Γεώργιος
4.     Ανδρίτσος Ιωάννης

Από την παράταξη «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» εκλέγονται ως αναπληρωματικά  μέλη οι εξής:
1.      Βαλιάνος Στυλιανός
2.     Καζαντζίδης Παντελής

Από την παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι εξής:
1.      Χαραλαμπίδου Δέσποινα
2.     Τόσκας Λάζαρος

Από την παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» εκλέγονται ως αναπληρωματικά μέλη οι εξής:
1.      Θεοδωρόπουλος Γεώργιος

Από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» εκλέγεται ως τακτικό μέλος ο εξής:
1.      Ζιώγας Ιωάννης

Από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» εκλέγονται ως αναπληρωματικά μέλη οι εξής:
1.    Ιγνατιάδης Θεόδωρος
2.  Ρακιτζή Τιμοθέα

Από την παράταξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» εκλέγεται ως τακτικό μέλος ο εξής:
1.      Χρυσομάλλης Νικόλαος

Από την παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» εκλέγεται ως τακτικό μέλος η εξής:
1.      Μπουφίδου Χρυσάνθη

Από την παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» εκλέγεται ως τακτικό μέλος η εξής:
1. Παυλίδου Νιόβη- Φωτεινή


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Δ.Τ. ΕΥΡ. ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), από το 2002, έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα από 16 ως 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των Ευρωπαϊκών Τοπικών Αρχών και Φορέων για την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών βιώσιμων μεταφορών με την χρήση, μεταξύ άλλων, εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» (22 Σεπτεμβρίου) η οποία από το 2000 διοργανώνεται σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Την ημέρα αυτή, οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.
Το 2013 συμμετείχαν ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» περισσότερες από 1.930 πόλεις από 47 Ευρωπαϊκές και μη χώρες. Η Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία βραβεύτηκε το 2013 από ειδική ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων ως η πόλη με τις καλύτερες επιδόσεις στην προώθηση βιώσιμων, εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2014 είναι «οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» (our streets, our choice) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της ποιότητας ζωής καθώς και στο πως μπορούμε να διευκολύνουμε την συνύπαρξη των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.
Για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας κινητοποιείται και υλοποιεί σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, των αυτοκινητιστών και των αρμόδιων αρχών απέναντι στη χρήση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης και κυρίως του ποδηλάτου.
Διεκδικούμε ασφάλεια και ελευθερία στις μετακινήσεις μας εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Σε αυτήν την προσπάθεια ο σύλλογος καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες να συνδράμουν στις εκδηλώσεις ώστε το αίτημα για καλύτερη ζωή και καθαρότερο περιβάλλον να εισακουστεί.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ποδηλατικής Από-Δρασης (15-21 Σεπτεμβρίου)
Δευτέρα 15/9- Πέμπτη 19/9:  ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία του νομού από τον Τομέα της Ποδηλατικής Παιδείας.

Τρίτη 16/9 :  διανομή ενημερωτικού υλικού στους δρόμους της πόλης

Τετάρτη 17/9: βραδυνή ποδηλατοβόλτα της Τετάρτης

Παρασκευή 19/9: επίδειξη- εξάσκηση κίνησης με ποδήλατα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κατερίνης για παιδιά δημοτικού.

Απόγευμα Παρασκευής 19/9 & Σαββάτο 21/9: διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το περίπτερο του Συλλόγου στην πλατεία Ελευθερίας.

Κυριακή 21/9:  Ποικίλες ποδηλατικές και μη δράσεις στο κέντρο της Κατερίνης. Κατασκευές, επιδείξεις, παρουσιάσεις και παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Με την συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και της Μητέρας Γης.

Απόγευμα Κυριακής 21/9: 3ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού (για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.podilatikiapodrasi.gr και στο 6981448978)
Σας περιμένουμε όλους και όλες για να γιορτάσουμε με τα ποδήλατά μας για λίγες μέρες μια «ελεύθερη» πόλη, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συμβάλλουμε μαζί ώστε η πόλη μας να γίνει μια πόλη παράδειγμα που σέβεται το περιβάλλον και τους πολίτες της.
Εκ του Δ.Σ.

ΕΘΝ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΚΙΤΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙ. 2η φάση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZrGeCLZTxrZTAGPlxyU3_ini8AUX5WMbvFEv9Uui2Os5MxzrbUOEdhi_uRTdinR1b41gSfGlXlxUWKG5BgxMO6iqEJh3282G8PU1NWxQT4JGYgrUuqum-wXJa-mIg5MXGsCbu9uLrcQ/s1600/images+(18).jpg 
2η φάση Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας: Αγώνες-Διαιτητές/2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ /                                     
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΤΕΤΑΡΤΗ  17-09-2014  ΩΡΑ 16.00΄


ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ     
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ           
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΤΣΙΚΛΗΤΑΡΗ Β ΚΑΛΙΟΣ

Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ-ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ      
Ν. ΠΟΡΩΝ                
ΚΟΥΓΙΟΥΝΤΖΙΤΣ    ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΜΕΡΤΖΕΜΕΚΗΣ 

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ-Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ
Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΣ       
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΚΥΦΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ     

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΡΑΝΗΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
ΧΡΑΝΗΣ                  
ΝΙΚΟΛΙΤΣ     ΓΕΡΜΑΝΟΣ   ΚΑΚΑΝΗΣ   

Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ 2012-ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ    
ΔΗΜ. Ν. ΖΩΗΣ                    
ΝΤΟΥΡΑΚΟΓΛΟΥ    ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΜΗΝΟΥΔΗΣ

ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ      
ΕΞΟΧΗΣ      
ΦΩΤΙΑΔΗΣ    ΠΛΟΣΚΑΣ     ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ-Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ          
ΑΡΩΝΑ                    
0-3 ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ                          

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ         
Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ                 
ΛΑΦΑΤΖΗΣ   ΜΠΛΕΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ      

ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κ. ΑΓΙΑΝΝΗ-ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ   
Κ. ΑΓΙΑΝΝΗ           
ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ        ΘΕΟΔΩΡΟΥ   ΓΑΤΣΙΟΣ      

ΠΡΟΟΔΟΣ Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ
Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ                 

ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ           ΜΙΛΛΟ           ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ  

Το αφιέρωμα της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντυπωσίασε σε Αθήνα και Ναύπλιο



    Η καταξίωση και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πολιτισμό και την κοινωνία εκφράστηκαν και επιβραβεύθηκαν για μία ακόμα φορά,  με αφορμή την παρουσίαση του αφιερώματος για τη συμβολή της Φιλικής Εταιρείας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821.

    Η χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Λιτοχώρου <<Ιωάννης Σακελλαρίδης>> παρουσίασαν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ναύπλιο, το ιστορικό-λογοτεχνικό και μουσικό αφιέρωμα-τιμή για τη συμπλήρωση δύο αιώνων από τη γενέθλιο ημέρα ( 14-9-1814 ) της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό της Ρωσίας.

    Η πρώτη παρουσίαση του αφιερώματος πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλαδική πρωτεύουσα, στα πλαίσια του β΄ κύκλου συμποσίων της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών με θέμα την εθνοευεργεσία και τον πατριωτικό εταιρισμό στο διάβα της Ελληνικής ιστορίας και το ρόλο της οικογένειας Υψηλάντη και των Φιλικών στην ανασύσταση του νέου Ελληνικού κράτους. Με το τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος απένειμε στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Αναστασίου Πολυχρονίδη τιμητική διάκριση για τα εξήντα χρόνια προσφοράς της Εστίας στον πολιτισμό.

    Η δεύτερη στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Δήμου Ναυπλιέων και του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αργολικής πρωτεύουσας και είχε παράλληλα ως σημειολογική αναφορά τον ανιδιοτελή πατριωτισμό του Δημητρίου Υψηλάντη, με ομιλητή τον ιστορικό και αρχειονόμο των γενικών αρχείων Αργολίδας Δημήτριο Γεωργόπουλο.

    Και στις δύο εκδηλώσεις οι Πιεριείς συντελεστές απέσπασαν τα ευμενέστερα σχόλια και το διαρκές χειροκρότημα των συνέδρων και του κοινού. Οι τελευταίοι μάλιστα ενθουσιασμένοι δεν έπαψαν να εκφράζουν διαρκώς τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια τους για το θεματολόγιο και την πληρότητα του αφιερώματος, επισημαίνοντας την συμβολή της Ε.Π.Μ. Κατερίνης στην επιτυχία και καταξίωση των δύο διοργανώσεων.

     Ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στον χαιρετισμό του επισήμανε: << Αισθανόμενοι μέγιστο το ιστορικό χρέος προς τους πρωτεργάτες και ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας συνεχίζουμε την παρουσίαση του αφιερώματος, νοιώθοντας δικαίωση και ικανοποίηση ότι η πρωτοβουλία μας αυτή αναγνωρίσθηκε και αγκαλιάσθηκε από φορείς και το κοινωνικό σύνολο. Η παραγωγή αυτή είναι μια εξιστόρηση της Φιλικής Εταιρείας ειπωμένη μέσα από τη μουσική και λογοτεχνική παράδοση. Ιστορικοί και φιλόλογοι επιμελήθηκαν, συνέταξαν και διάνθισαν μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας της εποχής. Όλα αυτά πλαισιώνονται με τραγούδια, αφηγηματικό και ποιητικό λόγο.>>

            Την αποστολή συνόδευε εκπροσωπώντας το Δήμο Κατερίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Λιακόπουλος ο οποίος στην ομιλία του, είπε: << Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που εκπροσωπώ το Δήμο Κατερίνης σ’ αυτό τον ιστορικό χώρο, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων με αφορμή την εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας. Θέλω να συγχαρώ τους εμπνευστές της σημερινής εκδήλωσης, τον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, τον μαέστρο μας Ευθύμιο Μαυρίδη και τον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Ναυπλιέων Παναγιώτη Μελισσινό.>> 

             Παράλληλα η Ε.Π.Μ. Κατερίνης εκτιμώντας την προσφορά του προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου Διονύση Πασχάλη στις πρωτοβουλίες της Εστίας, αποφάσισε και επέλεξε να τον τιμήσει συμβολικά στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, παρουσία όλων των χορωδών και των υπόλοιπων συντελεστών, απονέμοντας την ξεχωριστή διάκριση του << πολλάκις ευεργετήσαντα >> την Ε.Π.Μ. Κατερίνης.

     Συγκινημένος ο κ. Πασχάλης στην αντιφώνηση του, τόνισε: << Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Καθώς και να επισημάνω, ότι οφείλουμε στο μεγαλείο της ιστορίας που κληρονομήσαμε να στηρίξουμε και να προβάλουμε τον Ελληνικό πολιτισμό. Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνειδήσεις με ανώτερη ηθική, αλλά και να δώσουμε βαθύτερη έννοια στις λέξεις αρετή και τιμή στην ανθρωπότητα.>>

     Τις χορωδίες της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και τη Δημοτική Λιτοχώρου << Ιωάννης Σακελλαρίδης >> πλαισίωνε 15μελής ορχήστρα. Τραγούδησαν οι Μαρία Δραγασιά. Ιωάννης Χαρίσης, Ηλίας Παπάζογλου και Δημήτριος Χωνός. Τα ποιήματα απήγγειλε ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος, ενώ στην αφήγηση και την παρουσίαση του αφιερώματος ήταν ο Περικλής Χατζηγιάννης.

     Τα ιστορικά κείμενα επιμελήθηκε ο ιστορικός και εθνολόγος Θεόδωρος Ζαπουνίδης.

     Τη διδασκαλία των χορωδιών και των συντελεστών, καθώς και την επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.

     Το Σάββατο 12-9-2014 το απόγευμα ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Ιωάννη Ανδριανού, του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστου Δημητρόπουλου και της Γεν. Γραμματέως Σοφίας Μιχαλοπούλου, του Αντιδημάρχου Ναυπλιέων Γεωργίου Καχριμάνη και του προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Παναγιώτη Μελισσινού, κατέθεσαν στεφάνια στο ταφικό μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη.


     Στο περιθώριο των εκδηλώσεων οι συντελεστές και οι συνοδοί με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, τον γενικό γραμματέα Αναστάσιο Πολυχρονίδη, τον έφορο χορωδίας Αντώνιο Μπίντα, την ειδική γραμματέα Ειρήνη Βενετσάνου και το μέλος της διοίκησης Ηλία Παπάζογλου ξεναγήθηκαν στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου και επισκέφθηκαν την Επίδαυρο, το Παλαμήδι και τις Μυκήνες. 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Πιερίας, κ. Κρίτογλου Αστέριος
Και οι συνεργάτες του
Αισθάνονται βαθιά  υποχρέωση
             Να απευθύνουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους Διευθυντές,  στους  εκπαιδευτικούς και  στους μαθητές και γονείς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Κάτω Μηλιάς, Μεσαίας Μηλιάς, Φωτεινών και Αγίου Δημητρίου, τα οποία επισκέφθηκαν την ημέρα του Αγιασμού, για την άρτια οργάνωση και λειτουργία των σχολικών τους μονάδων  και  για την πλήρη ετοιμότητα των εκπαιδευτικών να ανταποκριθούν στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο.
             Ευχαριστεί επίσης, όλους τους μαθητές και τους γονείς για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους συνεργάτες της Διεύθυνσης ΠΕ, τη ζεστή φιλοξενία και την αμέριστη διάθεση για συνεργασία και προσφορά στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ομολογουμένως δύσκολης αυτής ορεινής περιοχής της Πιερίας.
            Ευχαριστεί επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γεώργιο και  τους ιερείς των ενοριών για την πνευματική τους στήριξη και τις ευλογίες τους, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τους Συλλόγους Γονέων, που παρευρέθηκαν στις συσκέψεις, για το μεγάλο τους  ενδιαφέρον  να συνεχίσουν να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στην λειτουργία των παραπάνω σχολικών μονάδων.



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ

 






ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΩΤΕΙΝΩΝ




\

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ














Aπέσυραν δημοσκόπηση της Rass που έδειχνε προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 6%;


Thetoc: Είχε ή δεν είχε μεγάλη εφημερίδα του χώρου της δεξιάς στα χέρια της δημοσκόπηση της RASS που με αναγωγή έδινε προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 6% κι όταν κλήθηκε να μειώσει το εν λόγω ποσοστό, επέλεξε τελικά να μην τη δημοσιοποιήσει; Έτσι ρωτάω γιατί ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος...

Epikairo: Είναι η λεγόμενη μείωση της ψαλίδας, όχι με πολιτικές, με κόκκινα τηλέφωνα! Και αν δεν θέλει να ξεμπροστιαστεί η εφημερίδα στην εταιρία δημοσκοπήσεων με αλλοίωση...
της έρευνας, επιλέγει τη μη δημοσιοποίησή της.

σ.σ.: Εμείς δεν είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την αλήθεια, όμως, είμαστε.

Από epikairo

Ποτέ ο υπήκοος δεν κοιτά στα μάτια τον γαλαζοαίματο...

Είναι ο θεμελιώδης κανόνας του πρωτοκόλλου που μαθαίνουν από γεννησιμιού τους οι ταπεινοί και τον ακολουθούν πιστά σε κάθε συνάντησή τους με τους γαλαζοαίματους.
 
Σε κάποιες περιπτώσεις ο κανόνας αυτός γίνεται  αμφίδρομος: οι γαλαζοαίματοι δεν στρέφουν το βλέμμα στους ταπεινούς.
 
Αν ζούσαμε σε μια άλλη εποχή, στο πάλαι ποτέ Βασίλειον της Ελλάδος ίσως, θα μπορούσε να ανταποκριθεί επάξια σε αυτούς τους κανόνες ένας πολιτικός άνδρας.
 
Οι υπήκοοι του Βασιλείου στις ιδιωτικές τους συνομιλίες και σε συντομογραφία θα τον αποκαλούσαν...
«Ο Ηγεμόνας». Θα ήταν η Αυτού Εξοχότης ο Ηγεμών του Πριγκιπάτου της... Χαριλάου Τρικούπη.
Θα αποχωρούσε μετά από κάθε επίσκεψη από τα Ανάκτορα του Μεγάρου Μαξίμου - ταπεινό κι αυτό για να χωρέσει το μεγαλείο του Ανδρός- με περιφρόνηση προς τον κάθε υπήκοο, ακόμη και προς την ύπαρξη του.
 
Ίσως να μην φορούσε κοστούμι αλλά πανοπλία σταυροφόρων, ή την πριγκιπική του στολή. Ίσως δεν θα παρέδιδε το i-pad  στον υπήκοο αλλά την Αυτοκρατορική Ταμπλέτα, αξίας -όχι τιμής- αντίστοιχης με τους παπύρους του Ιουλίου Καίσαρος.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο υπήκοος, με το κορμί κυρτό ελαφρώς ούτως ώστε να είναι εμφανής ο σεβασμός, η ταπεινότητα και η υποταγή, θα κρατά το ξίφος του «Αυτοκράτορα» - ή στην προκειμένη περίπτωση την Αυτοκρατορική Ομπρέλα που θα προστατέψει τον Μεγαλειότατο από την φθινοπωρινή καταιγίδα. 
 
Η Αυτού Εξοχότης θα τείνει προς τον υπήκοον τη δεξιάν, παραδίδοντας με περιφρόνηση τηνΑυτοκρατορική Ταμπλέτα προς φύλαξη.
 
Ο υπήκοος θα παραλάβει με δέος το Υψηλό Αντικείμενο και θα αποχωρήσει με σεβασμό και ταπεινότητα, χωρίς να στρέψει τα νώτα του προς το πρόσωπο του Ηγεμόνα (κανόνας νούμερο δύο στο πρωτόκολλο των συναντήσεων με τους γαλαζοαίματους).
  
Και αφού ο υπήκοος αποσυρθεί, ο Μεγαλειότατος ικανοποιημένος από τον εαυτό του θα σταθεί λίγο στους Κήπους του Μεγάρου για να επιθεωρήσει με το βλέμμα το Βασίλειο που τον περιμένει, πριν επιστρέψει στο Πριγκιπάτο του, διάδοχος αδιαμφισβήτητος για την Ηγεμονία ολόκληρης της Αυτοκρατορίας.
 
Σε μιαν άλλη εποχή, των παραμυθιών και των βασιλιάδων.
Γιατί στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, την χωρίς ηγεμόνες, πρίγκιπες και αυτοκράτορες, απομένουν μόνο δυο - τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα, που ίσως να είναι τυχαία.
Άλλωστε τι σχέση μπορεί να έχει ο Βενιζέλος με έναν βασιλιά;

Ντίνα Καραμάνου   μέσω

Όταν γίνει πρωθυπουργός... ο γαμπρός του Μπακατσέλου!

Ο Παπούλιας δεν υπογράφει τον ΕΝΦΙΑ!


ΕΝΦΙΑ, πολύ κακό για το τίποτα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπογράφει τον νέο νόμο με την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.
Εγινε επιτέλους αυτό που έπρεπε να γίνει πολύ καιρό. Ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε πίσω και χωρίς να υπογράψει κάποιον νόμο, οπότε αυτός δεν ισχύει.
Η εξέλιξη φαίνεται απίστευτη, αλλά δεν είναι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκνευρίστηκε πάρα πολύ και από το περιεχόμενο του ΕΝΦΙΑ, αλλά και με τον τρόπο που ψηφίστηκε με την αντικατάσταση 9 βουλευτών στην ψηφοφορία, που ήταν... επίφοβοι να μην ψηφίσουν.
Ποιος είδε τον Παπούλια και δεν φοβήθηκε. Αγρίεψε μάλιστα και φώναζε κι έβριζε σαν την Καραμανλή. «Να πάει να γ… ο Χαρδούβελης».
Του βγήκε το αντάρτικο, που είχε από 15 χρόνων, και πέταξε έξω από το παράθυρο του Προεδρικού την πένα για την υπογραφή του ΕΝΦΙΑ.
Μέχρι εδώ είναι τα ευχάριστα. Αρχίζουν τα δυσάρεστα. Κι εδώ, δυστυχώς, βρήκε τη λύση ο Σαμαράς.
Τι έκανε; Διόρισε προσωρινό αντικαταστάτη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και τοποθέτησε προσωρινά άλλον Πρόεδρο, μόνο για την υπογραφή του ΕΝΦΙΑ.
Οπως είχαμε δηλαδή αντικαταστάτες βουλευτές στη Βουλή, έβαλε και αντικαταστάτη Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Και ο προσωρινός και εν συνεχεία μόνιμος έβαλε φαρδιά – πλατιά την τζίφρα κάτω από τις διατάξεις του ΕΝΦΙΑ: Φώτης Κουβέλης.
………………………………………………………………………………

Κολεξιόν Καμίνης: παγκάκια κατά αστέγων 2014-15
Αυτά είναι τα νέα παγκάκια του Γιώργου Καμίνη, με τα οποία κατακλύστηκαν όλες οι πλατείες και πάρκα της Αθήνας.

Είναι η κολεξιόν «Συλλογή Παγκάκια Καμίνης 2014-15», για να μη χωράνε να κοιμούνται οι άστεγοι που χαλάνε την αισθητική της πανέμορφης Αθήνας.

Το ντιζάιν είναι καταπληκτικό. Δύο σίδερα μασίφ έχουν τοποθετηθεί σχεδόν στη μέση στο παγκάκι και εμποδίζουν αποτελεσματικά να ξαπλώσει κάποιος.

Και να καθίσει μόνο, όχι να κοιμηθεί, εμποδίζεται κάποιος. Αν π.χ. κουράστηκε ο Πάγκαλος και θέλει να ξαποστάσει σε ένα από τα νέα παγκάκια Καμίνη, δεν χωράει με τίποτα.

Νέα παράπλευρα διόδια στον Μπράλο και την Τραγάνα. Παλιά οι πολιτικοί εγκαινίαζαν δρόμους. Τώρα διόδια.

Είμαστε φοβεροί οι Ελληνες. Μόλις ο Βορίδης απαγόρευσε τα τεστ ΠΑΠ, κυκλοφόρησε τηλεμάρκετινγκ και κατακλύστηκαν οι τηλεοράσεις από διαφημίσεις για «Το έξυπνο τεστ ΠΑΠ».

Σε 70 δόσεις τα «κόκκινα δάνεια» για την αγορά iPhone.

Αν γίνει τώρα γκάλοπ για αρχηγό της Ν.Δ. τα αποτελέσματα είναι:
1. Καραμανλής 2%
2. Καραμανλή 98%.
3. Σαμαράς 0%

Το «μαλλί» για την κολεξιόν με τα παγκάκια Καμίνη είναι 310.000 ευρώ. Μικρό ποσό αν αναλογιστεί κανείς τη χρησιμότητά τους.

Το ποσό σε άλλους φαίνεται από αρκετά μεγάλο έως εξωφρενικό. Δεν είναι καθόλου όμως έτσι, αφού στα παγκάκια τον χειμώνα θα φορεθούν ρούχα, όπως είχε γίνει πέρυσι στο Σύνταγμα, και θα έχουμε ένα καταπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Θα φορεθούν στα παγκάκια πουλόβερ, παντελόνια, πουκάμισα, κάλτσες και θα αναπτυχθεί και τον χειμώνα ο τουρισμός στην Αθήνα. Γιατί, ποιος τουρίστας δεν θα έρθει για να δει αυτό το καταπληκτικό αισθητικά και πρακτικό για τον εξοβελισμό των αστέγων θέαμα;

Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει στο σπίτι της Παναγιωταρέα
Καλά, βρε, τι είναι αυτά τα πράγματα; Βάλατε την Αννα Παναγιωταρέα εκπρόσωπο του τάφου στην Αμφίπολη, εκπρόσωπο Τύπου του Τάφου;

Πάτε καλά; Μιλάει ο τάφος; Τι χρειάζεται ο εκπρόσωπος Τύπου; Αφού ο αρχαίος, όποιο διάσημο αρχαίο πρόσωπο είναι, ούτε μιλάει ούτε κλάνει ο πεθαμένος.

Δίνω βάρος στο φωτογραφικό ρεπορτάζ. Στην πρώτη φωτό:

Ή έχουν ανακαλύψει την Παναγιωταρέα

Ή έχει πάρει την Καρυάτιδα και την πάει βόλτα

Ή την πάει στο σαλόνι του σπιτιού της.

Στη δεύτερη φωτογραφία, αποδεικνύεται ότι o Μεγαλέξανδρος ζει και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να μας τον μπουμπουνίσουν.

Μόλις δει τα στριμόκωλα ο Σαμαράς, σε κάποιο θέμα θα μας τον παρουσιάσει και θα σαρώσει 100% στα γκάλοπ.

Προς το παρόν ο Μέγας Αλέξανδρος φιλοξενείται στο σπίτι της Παναγιωταρέα και βλέπουμε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο.

Και μία είδηση: Με απόφαση Σαμαρά-Παναγιωταρέα, οι ανασκαφές θα γίνονται υπό την επίβλεψη καμερών και τηλεοπτικών συνεργείων. Θα γίνεται μάλιστα κάθε 20 λεπτά διάλειμμα των εργασιών, για να μεταδίδουν διαφημίσεις τα κανάλια.

……………………………………………………………………………………………………
twitter παίδες Ελλήνων
Βρέθηκαν στην Αμφίπολη 9 αναπληρωματικοί βουλευτές


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Θεσσαλονίκη: Δωρέαν ηλεκτρικό ρεύμα, δωρεάν φυσικό αέριο, δωρεάν wifi με ταχύτητα 100 mbps, δωρεάν κινητό, δωρεάν iPad, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, επαναφορά Φωτόπουλου, επαναφορά συντάξεων στα προ της κρίσης επίπεδα συν 20%, υιοθέτηση και υλοποίηση πρότασης Μηλιού για σύλληψη φοροδιαφυγής κατά 150%.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Εξω από το ΝΑΤΟ, αλλά μέσα.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
Φίλε, μπορείς να με δανείσεις μισό ευρώ, γιατί έχω τρία σπίτια και δεν μπορώ να τα συντηρήσω;

ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μα, τι περιμένουν οι οι Ελληνες να ξεσηκωθούν; Εδώ ξεσηκώθηκα εγώ και δεν πήγα να ψηφίσω την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Δεν μου είπε τίποτα ο Σαμαράς για το γαμοσταυρίδι στον Χαρδούβελη. Αν έλεγε, θα έπαιρνε κι αυτός τα α@@@@@α μου.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Τι βωμολοχίες είναι αυτές στη Ν.Δ., γαμώ το κεφάλι μου μέσα;

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Πρώτη φορά που δεν απαντάω και δεν παίρνω θέση σε θέμα που τέθηκε από τη Ν.Δ. Να κάνει ο Χαρδούβελης αυτό που είπε η Καραμανλή ή όχι;

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ
Επιτρέπονται χωρίς περιορισμό οι εξετάσεις μας από την τρόικα.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"

Προς κατάσχεση πρώτης κατοικίας «αλά Βρετανικά»... Και τότε θ7' αρχίσουν να μετράνε θύματα οι δωσίλογοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων!

Tο πλαίσιο του πτωχευτικού δικαίου που ισχύει σε Βρετανία και Ιρλανδία για ολική διαγραφή των χρεών φυσικών προσώπων με παράλληλη εκποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, στο πρότυπο του άρθρου 99 που ισχύει για τις επιχειρήσεις, εξετάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, εάν υιοθετηθούν τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες χώρες, τότε για να μηδενιστούν τα χρέη και να απαλλαγεί ο οφειλέτης από τη δίωξη θα πρέπει να αποδεχθεί την...εκποίηση της υποθηκευμένης περιουσίας του, ακόμη και αν πρόκειται για την κύρια κατοικία.
Όπως προωθείται για τις επιχειρήσεις, έτσι και ο ιδιώτης οφειλέτης (εάν τελικά ισχύσει το σχέδιο) θα ακολουθεί την πτωχευτική διαδικασία και μέσα σε 2-3 χρόνια θα απαλλάσσεται πλήρως από τις οφειλές.
Στην περίπτωση οφειλέτη που έχει περιουσία, η εκποίηση θα φτάνει μέχρι και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο (ακόμη και αν πρόκειται για την κύρια κατοικία) ενώ εκ των πραγμάτων διαφορετική θα είναι η αντιμετώπιση των μη εχόντων.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Από το Ποντίκι, μέσω "Το Γρέκι"

Τα υπουργεία πλήρωσαν τις μετακινήσεις δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ και του ΑΠΕ για να καλύψουν την περιοδεία Λοβέρδου! Και θέλουν να δημεύσουν τα σπίτια μας για χρέη προς την Εφορία; Θα τους γαμήσουμε ότι έχουν και δεν έχουν, θα πουλήσουμε ακριβά, με αίμα το τομάρι μας... κοπρόσκυλα, αλήτες!


Τα υπουργεία πληρώνουν πλέον τις μετακινήσεις δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ και του ΑΠΕ για να καλύψουν τις περιοδείες των υπουργών!

Όπως προκύπτει από  απόφαση πληρωμής του υπουργείου Παιδείας, εγκρίθηκε το ποσό των 600 ευρώ για να καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης των συνεργατών, του σεκιουριτά και δύο δημοσιογράφων που συνόδευσαν τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο σε... ακριτικά νησιά (Σύμη, Χάλκη, Λειψούς, Αγαθονήσι, Καστελόριζο, Ιαλυσό Ρόδου).
Το υπουργείο Παιδείας καλύπτει τη δαπάνη για τους δημοσιογράφους Χαρά Γιαννοπούλου της ΝΕΡΙΤ και Παντελή Σπίθα του ΑΠΕ, των οποίων τα ρεπορτάζ για την επίσκεψη Λοβέρδου θα σταλούν και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Ο κόσμος όπως θα έπρεπε να είναι

νουαρίου 2013