ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Όσο μου λες γι' αριστερά σε συλογίζομαιιι μα είσαι φασίστας στα μυαλά και το μυρίζομαιιιι


να σου σπάσω το κεφάλι
και τα παϊδια σου
να δω να 'ναι σπασμένα
με μια μπουνιά
κερασμένη από 'μένα
είσαι τομάρι
και μεγάαααα-λη φιιι-λελέεεε-εεε-εεεραααα

Ανακοίνωσις...

WikiLeaks – ΔΝΤ – «Διαρροές» και «κόντρες» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αποτελούν μέρος της σκηνοθεσίας του 4ου ισοπεδωτικού μνημονίου που προετοιμάζεται με ορίζοντα πέραν του 2025.

4o-mnimonio
Τι αποδεικνύεται με τις διαρροές των WikiLeaks;
Ότι η κρίση που βαθαίνει στον καπιταλισμό υποχρεώνει τον τελευταίο σε ένα ευρύτατο ξεκαθάρισμα.  Οι offshore αποτελούν εργαλείο άσκησης της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής δραστηριότητας με όλα τα παραστατικά της νομιμότητας από κράτη και οικονομικούς οργανισμούς. Το ξεκαθάρισμα που επιχειρείται έχει στόχο να περιορίσει τη δυνατότητα και το εύρος της μεταξύ λιγότερων και ισχυρότερων οικονομικών κέντρων /παραγόντων. Αποτελεί μέρος της καταστροφής κεφαλαίου που αποτελεί κανόνα στον καπιταλισμό και προηγείται πάντοτε ενός παγκόσμιου πολέμου εάν δεν γίνει εφικτή η αναδιανομή που επιχειρείται μέσα από τις επαναμβανόμενες κρίσεις και τις παγκόσμιες ανακατατάξεις που αυτές προοιωνίζονται.
Μέρος αυτού του ξεκαθαρίσματος αποτελεί και ο ……….
κόσμος της εργασίας που καλείται βίαια να επωμισθεί τη κρίση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και να πληρώσει. Ένα χρειαστεί θα πληρώσει και με το αίμα του.
Οι «διαρροές» των συνομιλιών του ΔΝΤ στοχεύουν στην παραπλάνηση και ενισχύουν αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες. Το ΔΝΤ είναι εδώ και θα παραμείνει.
Η «προστάτιδα» του κ. Τσίπρα, Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, συνεργάζεται απόλυτα με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο  και από κοινού εγγυώνται τη συνέχιση της βαριάς λιτότητας στην Ε.Ε.
Ο Κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι οδηγείται αναπότρεπτα με τις πολιτικές που υπηρετεί και τις συμμαχίες που επιδιώκει στο 4ο μνημόνιο, με σκληρότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα και φτώχεια που οδηγούν στην απόλυτη ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας.
Η σκηνοθεσία των διευθυντηρίων με την αγαστή συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΑΛ αποσκοπεί στην αναίμακτη εφαρμογή, όσο είναι δυνατόν, αυτής της πολιτικής καθόσον αστάθμητοι παράγοντες που ελλοχεύουν μπορούν να τινάξουν τους σχεδιασμούς στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες συμπεριλαμβανομένου και απευκταίου γι’ αυτούς ενός ντόμινου στη συνέχεια σε όλη τη νότια Ευρώπη.
Το προσφυγικό είναι μια βόμβα που περιμένει να εκραγεί. Η Τουρκία δεν πρόκειται να τηρήσει καμία συμφωνία προκειμένου να επιτευχθεί η «αποσυμφόρηση» που ελπίζει ο κ. Τσίπρας. Τα μεταναστευτικά ρεύματα ουδέποτε ανακόπηκαν στην ιστορία και είναι αυτά που επέβαλλαν τις μεγάλες αλλαγές.  Οι φράχτες και οι απελάσεις αποτελούν μονάχα σημάδια έκφρασης πανικού από αυτούς που βλέπουν τη μεγάλη καταιγίδα να ξεσπάει και ψάχνουν ομπρέλα να προφυλαχθούν.
Μπροστά σε αυτό ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του. Η τρομοκρατία χρησιμοποιείται προκειμένου να ενισχύσει τους σχεδιασμούς, ο κοινοβουλευτισμός ξεσκεπάζεται, τα κράτη οργανώνονται και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς λαούς. Το δόγμα της ασφάλειας επιδιώκει να εξασφαλίσει τους έχοντες και κατέχοντες απέναντι στα εκατομμύρια των προσφύγων /μεταναστών /μη κατεχόντων και φτωχοποιημένων που θα αυξάνονται και θα πληθύνονται με απίστευτη ταχύτητα απειλώντας να καταστρέψουν όλους τους σχεδιασμούς, φέρνοντας στο προσκήνιο τους λαούς με την ακατάλυτη δύναμη των τελευταίων να στοιχειώνει όλους τους σχεδιασμούς του νέου ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής.
Οι μεγάλες αλλαγές θα προκύψουν όταν τα εκατομμύρια των εργαζομένων /ανέργων, προσφύγων και μεταναστών συνειδητοποιήσουν την απίστευτη δύναμη της παρουσίας τους και την επιβάλλουν αλλάζοντας πραγματικά την ιστορία.

«ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ», ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ

Καλά να πάθετε λοιπόν Έλληνες πολίτες που ψηφίζετε τόσα χρόνια την Ντόρα Μπακογιάννη και όλη της την οικογένεια για να σιτίζονται οικογενειακώς στο δημόσιο πρυτανείο.
Και φυσικά γνωρίζετε ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επαγγέλεται κάτι άλλο εκτός από επαγγελματίας βουλευτής.
Ξέχασε η κυρία Μπακογιάννη ότι έγινε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση του μπαμπά της…
Ξέχασε ότι επί των ημερών της, στο ΥΠΕΞ, δραπέτευσε στο εξωτερικό ο Καραβέλας που διώκονταν για την υπόθεση siemens.
Κατηγορεί η κυρία Μπακογιάννη τους πολίτες ότι ψήφισαν τον Γιωργάκη Παπανδρέου και ξεχνά ότι …………
αυτή τον στήριξε στο πρώτο μνημόνιο με την ψήφο της.
Ξεχνά ότι ίδρυσε τη Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορώντας, για να υφαρπάξει την ψήφο μας, τον δικομματισμό.
Και όταν απέτυχε να μπει στη Βουλή, ξαναγύρισε με την ουρά στα σκέλια στη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, τον οποίο λίγους μήνες πριν κατηγορούσε ως αρχηγός του κόμματός της.
Κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους και θεωρεί ότι αυτοί φόρτωσαν την Ελλάδα με το σημερινό χρέος και ξεχνά ότι ο διορισμός χιλιάδων υπαλλήλων έγινε από την οικογενειά της και την ίδια ώστε να διασφαλίσουν οικογενειακώς τις πολυπόθητες ψήφους.
Λέει στους Έλληνες καλά να πάθουν και ξεχνά ότι αυτή είναι σκληρή και κυνική υποστηρίκτρια των μνημονίων, δηλαδή της φτωχοποίησης του Έλληνα πολίτη, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.
Μιλάει για μεταρρυθμίσεις και δεν έκανε την απλή, απλούστατη μεταρρύθμιση. Να μην επιτρέπεται σε άτομα της ίδιας οικογένειας να πολιτεύονται και να βρίσκονται ταυτοχρόνως στη Βουλή. Γιατί αλλιώς, μιλάμε για κληρονομική “δημοκρατία” και όχι κοινοβουλευτική.
Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μας κουνούν με θρασύτητα το δάχτυλο ;
Σίγουρα οι Έλληνες πολίτες που συνεχίζουν να τους ψηφίζουν, χωρίς να σκέπτονται ότι η κατοχή θέσεων στη Βουλή, με οικογενειακό πρόσημο, είναι σύμπτωμα ασθένειας του πολιτικού συστήματος και ένδειξη φαυλοκρατίας και κομματοκρατίας.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα δικά σας παιδιά δεν θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση στη Βουλή ; Γιατί απλούστατα δεν μπορούν να προσπελάσουν το φαύλο κομματικό σύστημα και τους κανόνες που έχουν φτιαχτεί για να παίζουν ορισμένοι το παιχνίδι της εξουσίας και να βρίσκονται πάντα μέσα σε αυτή.
Αιδώς Αργείοι…
ithesis

ΜΕ «ΠΑΤΕΝΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ» ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ » ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

paramythia-ths-xalimas-syriza.jpgΟι διαφορές απόψεων με τους Θεσμούς – ιδιαίτερα με το ΔΝΤ – δεν έχουν γεφυρωθεί, αλλά οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι… πρέπει να καταλήξουν άμεσα σε κάποιου είδους συμφωνία. Βάζουν λοιπόν deadline  στη διαπραγμάτευση και ετοιμάζουν ένα κείμενο όπου θα καταγράφονται η πρόοδος και τα σημεία σύγκλισης, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως  πλαίσιο ενδιάμεσης συμφωνίας (state of play). Θα πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικές συμφωνίες – μία με τους ευρωπαίκούς Θεσμούς και μία με το ΔΝΤ.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα συνολική συμφωνία και ότι επιλέγεται μια «μεσοβέζικη» λύση για να «καθησυχαστούν» οι αρνητικές επιπτώσεις από την ……….
καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις. Επιβεβαιώνονται ετσι και οι χθεσινές τοποθετήσεις Μέρκελ – Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα «απέχει πολύ από τους στόχους».
Στην σχεδόν τετράωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, που ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ,  συζητήθηκε η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.
Την ελπίδα για ένα κείμενο απόφασης εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνάντησης τονίζοντας πως ελπίζουμε να καταλήξουμε μέχρι την Κυριακή, για να πάμε στη σύνοδο του ΔΝΤ και στο Eurogroup.
Οπως είπε ο υπουργός συζητήθηκαν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι το Σάββατο, ώστε να ετοιμαστεί το σχετικό κείμενο… που θα είναι δύο.
Το πρώτο θα έχει αποδέκτη την Ε.Ε. και το άλλο το ΔΝΤ. Στη συνέχεια, με κάποιες προσαρμογές και παρεμβάσεις  θα παρουσιαστούν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup στις 22 Απριλίου.
«Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης , ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με τον υπουργό θα πρόκειται για ένα κείμενο με τους 3 ευρωπαϊκούς θεσμούς και βασικά με τον ESM , διότι πρόκειται για δάνειο του ESM και ένα δεύτερο κείμενο με το ΔΝΤ. Τα κείμενα αυτά θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι ίδια.
Για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία αυτή δεν φέρνει δόση καθώς πρέπει να αποσαφηνισθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εγκριθεί από το Eurogroup και την Κομισιόν.
Κατά τη σημερινή συνάντηση εντοπίστηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τα ζητήματα που χρήζουν τεχνικής επεξεργασίας και κάποια θέματα για τα οποία χρειάζεται πολιτική συζήτηση.
Η Αθήνα έχει υποβάλει στους Θεσμούς τις προτάσεις της για το πακέτο του 1,8 δισ. ευρώ, το φορολογικό,  το ασφαλιστικό, που φέρεται να έχει κλείσει μετά από δημοσίευση εγγράφου που δείχνει την αποδοχή των Θεσμών, και για τα «κόκκινα» δάνεια. Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει σε επόμενο στάδιο έως την δεύτερη αξιολόγηση.
Σχετική αναφορά έκανε ο  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας σε συνέντευξη του στο News247 ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας».


info by  sofokleousin

«ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ».. Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΗΜΙΟΙ!


αρχείο λήψης.jpgΠρο των πυλών βρίσκεται πλέον η αύξηση της φορολογίας σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο και φυσικό αέριο, η οποία θα είναι καταστροφική όχι μόνο για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και για τη βαριά βιομηχανία της χώρας.
Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση έχει ήδη αποφασίσει να δώσει γη και ύδωρ στους δανειστές προκειμένου συγκυριακά μείνει περισσότερο χρόνο στην εξουσία.
Είναι τόσο αδίστακτοι και κυνικοί στο ωμό πλιάτσικο που προγραμματίζουν στην Ελληνική κοινωνία που τολμούν να επιχειρηματολογούν για την ληστεία και την αποτέφρωση της κοινωνίας με παρανοϊκές αφηγήσεις της στόχευσης του πλιάτσικου, το οποίο το παρουσιάζουν ως σωτηρία για τους φτωχούς Έλληνες αφού αυτό «πανικοβάλει» την πλουτοκρατία με τους φόρους στα κινητά, το diesel και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ:


Ο κύβος, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών στοLiberal.gr, ερρίφθη  για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 5,4 δισ. ευρώ και να βρεθούν επιτέλους τα 1,8 δισ. ευρώ που χωρίζουν ακόμη τις δυο πλευρές στη διαπραγμάτευση.
Το σχέδιο, μετά και τις χθεσινές «υπόγειες» επαφές των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια, προβλέπει:
1. Αύξηση κατά 10 λεπτά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη . Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η τιμή της αμόλυβδης θα εκτιναχθεί από τα περίπου 1,34 ευρώ σήμερα στα 1,47 ευρώ, δηλαδή θα αυξηθεί λόγω και του ΦΠΑ 23%, κατά 13 λεπτά, ενώ δεν αποκλείεται να φθάσει και το 1,50 λεπτά/λίτρο αφού σήμερα οι τιμές, ανάλογα με το νόμο, κυμαίνονται από  1,273 έως 1,418 ευρώ το λίτρο.
2. Αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης η οποία, εκτός απροόπτου, θα είναι ανάλογη με αυτή της βενζίνης, δηλαδή κατά 10 λεπτά στον ΕΦΚ.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το πετρέλαιο κίνησης από 0,918 έως 1,078 ευρώ θα κυμαίνεται με βάση τις σημερινές τιμές από το 1,03 έως 1,10 ευρώ/λίτρο.
3. Αύξηση στην τιμή του υγραερίου κίνησης, η οποία φυσικά θα συμπαρασυρθεί από τις αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη.
4. Αύξηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο. Ελπίζοντας ότι η συγκεκριμένη αύξηση θα είναι έστω μικρή, αφού ακόμη δεν έχουν καταλήξει οι δυο πλευρές, παρ’όλα αυτά η κίνηση θα είναι ολέθρια με δεδομένο ότι το φυσικό αέριο είναι σήμερα ο βασικός συντελεστής κόστους στην παραγωγική διαδικασία της βαριάς βιομηχανίας. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι στην τελική τιμή ο ΕΦΚ σήμερα αντιπροσωπεύει ήδη το 40%, όταν σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. «ακροβατεί» στο 10%.
Εάν το κυβερνητικό σχέδιο υλοποιηθεί όπως έχει ήδη κατατεθεί στα τεχνικά κλιμάκια τότε είναι δεδομένο ότι οι αυξήσεις στη λιανική τιμή των καυσίμων θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς, αφού θα συμπαρασύρουν ανοδικά τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ οι αυξήσεις θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.
Φυσικά οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι έχουν αγοράσει πετρελαιοκίνητα ΙΧ, όπως και όσοι επαγγελματίες χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητα τους πετρέλαιο π.χ. φορτηγά, λεωφορεία, ταξί, οι αγρότες, τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, αλλά και η βαριά βιομηχανία.
Μεγαλύτερο πάντως θα είναι το κόστος για τον προϋπολογισμό αφού, όπως έχουν αποδείξει όλες οι παλαιότερες αυξήσεις στα καύσιμα, πέρα από την αναζωπύρωση του λαθρεμπορίου, τα δημόσια έσοδα θα μειωθούν καθώς θα πέσουν άμεσα οι πωλήσεις καυσίμων, ακόμη κι αν δεν αυξηθούν στο εγγύς μέλλον οι διεθνείς τιμές, ενώ οι αυξήσεις θα περάσουν σε όλη την παραγωγική αλυσίδα και θα μετακυλιστούν στον τελικό καταναλωτή.

Το ΔΝΤ κόβει, ο ESM ράβει, τα μέτρα έρχονται, η δόση… φεύγει

null
–  Άρον-άρον κλείσιμο της αξιολόγησης με συμφωνία «δύο ταχυτήτων» ομολογεί ότι θα επιδιώξει ο Τσακαλώτος– Σύγκλιση μόνο με τον ESM, απόσταση από το ΔΝΤ– Έρχονται επιβαρύνσεις σε καύσιμα, Ι.Χ., τσιγάρα – Επιβάλλεται τέλος στη διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία και στις τραπεζικές επιταγές!
Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Δύο ξεχωριστές συμφωνίες, μία με το Ευρωπαϊκό σκέλος των Θεσμών και μία διαφορετική με το ΔΝΤ που μπορεί να θεωρηθεί ότι κλείνουν την πρώτη αξιολόγηση και οι οποίες θα περιλαμβάνουν νέα επαχθή φορολογικά μέτρα αλλά δεν θα οδηγούν σε εκταμίευση δόσης, επιδιώκει προς το παρόν η κυβέρνηση, καθώς το χάσμα στις σχέσεις της με το ΔΝΤ αλλά και μεταξύ του Ευρωπαϊκού σκέλους των δανειστών και του Ταμείου παραμένει αγεφύρωτο.
 Μη υπαρχούσης λοιπόν μιας πλήρους ομοφωνίας, επιλέχθηκε να καταρτιστεί ένα κείμενο……….
συναπόφασης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ευρωπαϊκών Θεσμών για βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης και ένα διαφορετικό κείμενο συμφωνίας σε ορισμένα μόνο θέματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΔΝΤ, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό όφελος για την ελληνική πλευρά, αφού δεν προβλέπεται η έγκριση εκταμίευσης της επόμενης δόσης. 
 Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος της τετράωρης συνάντησης με τους Θεσμούς δήλωσε ότι
 «έγινε η συζήτηση, για το ποια βήματα χρειάζεται να γίνουν από τώρα μέχρι και το Σάββατο για να αρχίσει το Σάββατο η μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης -ένα κείμενο που θα έχουμε συναποφασίσει- και που ελπίζουμε να τελειώσει Κυριακή απόγευμα. Άρα, εντοπίσαμε σε ποια θέματα χρειάζεται περισσότερη τεχνική συζήτηση, σε ποια πολιτική συζήτηση ώστε να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο -όλο το Σάββατο φαντάζομαι και όλη την Κυριακή είναι η πρόβλεψή μου- να έχουμε αυτό το τελικό κείμενο για να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη. Θα έχουμε το κείμενο και μπορεί η συζήτηση να διευρυνθεί και σε άλλα θέματα, όπως το χρέος».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αναμένεται συμφωνία επί της αρχής την Κυριακή, ο υπουργός ήταν σαφής: 
«Όχι. Θα είναι ένα κανονικό κείμενο ότι συμφωνήσαμε να κάνουμε αυτά. Τι είναι η συμφωνία για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Όταν τελειώνεις μια πρώτη αξιολόγηση λες τι πρέπει να κάνεις, τι νομοθετήματα χρειάζεσαι και μετά συζητάς ποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν μέχρι τη δεύτερη αξιολόγηση».
 Αμέσως μετά διευκρίνισε ότι: 
«Δεν ξέρω αν τεχνικά λέγεται staff level agreement σε αυτή τη φάση. Θα είναι ένα κείμενο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς –με τον ESM βασικά- και θα υπάρχει και ένα άλλο κείμενο που είναι μαζί με το ΔΝΤ. Αυτά τα κείμενα μοιάζουν, αλλά δεν είναι και ίδια».
 Ερωτηθείς δε εάν με μια τέτοια συμφωνία ανάβει το «πράσινο φώς» για την εκταμίευση έστω και ενός μέρους κάποιας δόσης, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι σ’ αυτή τη φάση δεν προβλέπεται εκταμίευσης δόσης διότι
«…υπάρχει μια διαφωνία: Η Γερμανία και οι άλλες χώρες θέλουν το ΔΝΤ μέσα, άρα πρέπει να συμφωνήσουμε και με το ΔΝΤ και με την Κομισιόν. Και το Eurogroup να πει ότι προχωράμε…»! 
 Σύγκλιση και απόσταση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση έχει οδηγήσει σε προσέγγιση όσον αφορά στις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και το ασφαλιστικό, ενώ ανοιχτό παραμένει ακόμη το κεφάλαιο των μέτρων που προβλέπουν αυξήσεις εμμέσων φόρων.
 Όλα δείχνουν πως τα μέτρα φτωχοποίησης θα έρχονται κατά κύματα, καθώς σχεδιάζονται πρόσθετα ή νέα χαράτσια σε καύσιμα, τσιγάρα, αυτοκίνητα, κινητή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση και ξενοδοχεία, ενώ αναζητούνται νέοι φόροι για να μην επιβληθούν το ειδικό τέλος 0,05 ευρώ ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και η αύξηση του ειδικού φόρου στα κρασί. Τα κυριότερα σκληρά μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι: –
  •  Αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με κυριότερες τη μείωση του αφορολογήτου ορίου μισθωτών και συνταξιούχων από τα 9.545 στα 9.090 ευρώ και την επιβολή αυξήσεων στους συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις που υπερβαίνουν ετησίως τα 9.545 ευρώ.
  •  Αύξηση του Ειδκού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.
  •  Η αύξηση του ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη θεωρείται δεδομένη και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μεν μικρότερη των 0,10 ευρώ ανά λίτρο, αλλά, αν προστεθεί ο ΦΠΑ, θα φθάνει το ποσό αυτό.
  •  Για το πετρέλαιο κίνησης κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση. Ως προς το φυσικό αέριο, πιθανότερη είναι η αύξηση του ΕΦΚ για βιομηχανική χρήση.
  •  – Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία καινούργιων και μεταχειρισμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων.
  •  – Αυξήσεις ειδικών φόρων κατανάλωσης στον καπνό και τα τσιγάρα κατά τουλάχιστον 0,50 ευρώ ανά πακέτο, για να μπουν 100 εκατ. ευρώ επιπλέον στα κρατικά ταμεία.
  • – Αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας, μολονότι είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.
  • – Επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.
  • – Επιβολή τέλους στις τραπεζικές επιταγές.
  • – Αντικατάσταση του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ με ισοδύναμα μέτρο που πιθανόν να αφορά το σύνολο της στοιχηματικής αγοράς.
  •  Επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία με ποσά της τάξεως του 1 ευρώ ανά… αστέρι, ώστε να προκύψουν περίπου 150 εκατ. ευρώ.