ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Καλά Χριστουγέννα μαλάκα Έλληνα, κορόϊδο Ελληναρά που σε πηδάνε και λες ευχαριστώ! Πρέπει ή δεν πρέπει να σας γαμήσουν τα παιδιά των ανέργων, των αστέγων, των φτωχών;

Καμμένος και Τσίπρας -δυστυχώς δεν υπάρχει εκλογική ελπίδα για μικρότερους αξιόλογους πολιτικούς φορείς κι ευχής έργο να συνδράμει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα το ΚΚΕ-, θέλουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση κι ελπίδα να προχωρήσει η χώρα σε Λογιστικό Έλεγχο του "χρέους" και να διαγραφεί μονομερώς το "απεχθές και παράνομο"!


Τέτοια τσογλάνια, αλήτες... νομίζουν ότι θα έχουν διαχρονική ασυλία;

GREXIT κι ο κώλος τους να φέξει!


Φίλε Πιτσιρίκο, έχουν ξεσκιστεί τα παλιοτόμαρα τα τελευταία 24ωρα να τρομοκρατούν τον κόσμο. Τέτοια γιουσουφάκια των ξένων κατακτητών της πατρίδας είχε να δει η Ελλάδα από τις κυβερνήσεις των Γερμανοτσολιάδων – πατεράδων και παππούδων των σημερινών διοικητών της χώρας.
Πρώτα, ο κλεφταράς ο Γιούνκερ εξέφρασε την υποστήριξη του στον Δήμα.
Μετά, ήρθε η σειρά του επιτρόπου Μοσχοβισί – πρώην υπουργός οικονομικών του Ολαντρέου (ξέρετε εκείνου που θα σκότωνε τον δράκο που ακούει στο όνομα Μέρκελ και θα έσωζε τους... Έλληνες)- που έφτασε σήμερα στην Αθήνα για να φιληθεί στο στόμα με τους ΣαμαροΒενιζέλους.
Σιγοντάρουν οι αφεντάδες στο θρίλερ του πιθανού Grexit και στην προσπάθεια τρομοκράτησης των ραγιάδων από τους ντόπιους επιστάτες. Κι αφού τους τρομοκρατήσουν τον Δεκέμβρη θα τους περάσουν από τον Προκρούστη του bail in.
Αν λοιπόν τους τρομοκρατήσουν ξανά με το GREXIT, τότε τους αξίζουν το bail in, οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και όλες οι πληγές του Φαραώ.
Θα μου πείτε βέβαια, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα ανοίξουν οι θύρες του Παραδείσου; Όχι βέβαια! Εμπρός της γης οι κολασμένοι θα παίζει στα μεγάφωνα σε κάθε περίπτωση.
Όμως, αν οι επαναστάτες του 1821 σκεφτόντουσαν τις οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας της απόσχισης της χώρας από την Οθωμανική αυτοκρατορία, θα φορούσαμε ακόμα φέσι, θα είμαστε αμόρφωτοι και δεκαπέντε πόντους κοντύτεροι από τις διαρκείς υποκλίσεις στον Αγά.
Οι αγορές θα είχαν τρομοκρατηθεί από τους Κολοκοτρώνηδες, και όλους τους αγωνιστές του ’21 θα τους περνάγανε γενεές δεκατέσσερις οι Πρετεντέρηδες και οι Γεωργιάδηδες.
Γιουσουφάκια του κερατά. Και ραγιάδες του κѠλ⓪υ όσοι τρομάξουν ξανά και τους ψηφίσουνε. Τους ψηφίσουνε γιατί θα φοβηθούν πως θα φύγει η χώρα από το ευρώ!
Πολίτες είναι, όχι πόρνες στα χειρότερα χαμαιτυπεία των πιο βρωμερών λιμανιών.
Αν έχουν αποφασίσει να τους κυβερνάνε οι ξένοι, να μείνουν σπίτι τους και να μην πάνε να ψηφίσουνε καθόλου.
Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας.
Υ.Γ.1​ Συγγνώμη αλλά τα έχω πάρει στο κρανίο με την γ@μημ€νη την Μπανανία. Ακούω φίλους που μέχρι χθες βρίζανε θεούς και δαίμονες, και σήμερα «ανησυχούν» μήπως η αγορά «παγώσει» εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας! Δεν βλέπουν οι ανόητοι ότι όσο υπάρχουν κατά πλειοψηφία ραγιάδες στην χώρα, δεν υπάρχει καμία καμιά αβεβαιότητα. Απλά, κερδοσκοπούν ασύστολα. Έχουν ήδη χαθεί 10 με 15 δις τις τελευταίες μέρες στο χρηματιστήριο Αθηνών, κυρίως από την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ποιος νομίζεις ότι θα πληρώσει ξανά την χασούρα των τραπεζών κύριε Κακομοίρογλου; Ποιος;
Υ.Γ. 2 Όποιος νομίζει ότι η χώρα είναι μέλος της ΕΕ επειδή χρησιμοποιεί το ευρώ στις εσωτερικές και εξωτερικές συναλλαγές της, είναι βαθιά – πολύ βαθιά – νυχτωμένος. Σε πολύ λίγο καιρό, όταν θα αρχίζουν να εφαρμόζονται και οι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών που προέρχονται από τα «ευρωπαϊκά αποχωρητήρια» του Νότου -και στα «αποχωρητήρια» δεν θα περιλάβουν μονάχα την Ρουμανία και την Βουλγαρία-, τότε ίσως να καταλάβει μερικά πράγματα. Θα είναι όμως αργά ακόμα και για το GREXIT. Και τότε ο κѠλ⓪ς τους – κυριολεκτικά – θα φέξει.
(Αγαπητέ Ηλία, χώσε, χώσε. Εγώ βαριέμαι να χώσω γιατί το ίδιο έργο το είδαμε και πριν τις εκλογές του 2012, οπότε με έχει κουράσει κάπως. Αλλά στους Έλληνες αρέσει το ίδιο έργο. Την κάθε μαλακία του «παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου» -τότε δηλαδή που οι μισοί Έλληνες ήταν κυνηγημένοι και οι υπόλοιποι έβλεπαν ταινίες με πλούσιους να παντρεύονται φτωχές-, οι Έλληνες την έχουν δει από 500 φορές. Να είσαι καλά.)

Ψηλά το κεφάλι! Οι δωσίλογοι θα πρέπει να πληρώσουν την προδοσία, τους χιλιάδες που αυτοκτόνησαν, αυτούς που πέθαναν από κρύο & κακουχίες, το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, τους μετανάστες, τη δολοφονία της νεολαίας! Χωρίς έλεος κι όχι από την αστική δικαιοσύνη που παίρνει εντολές από την κατοχική κυβέρνηση!


ΕΚΤΑΚΤΟ! Αιφνιδιαστηκά η κυβέρνηση όρισε νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο!ς


Γιώργος Βούλτεψης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Να καεί το μπουρδέλο η βουλή! Όση δύναμη και να διαθέσεις για να τους βρίσεις δεν το χορταίνεις!!! Ρε πουσταράδες, τα παιδιά των ανέργων, των εξαθλιωμένων είναι μπάσταρδα κι εσείς τα προσφέρετε (από τους πολίτες τα κλέβετε αληταράδες) στα δουλικά σας;


Δώρο» 150.000 ευρώ στο Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής για τα Χριστούγεννα

Συνολικά 150.000 ευρώ θα μοιράσει ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής για τα χριστουγεννιάτικα δώρα, τις βραβεύσεις των παιδιών των υπαλλήλων που αρίστευσαν αλλά και άλλες δράσεις που ανάγονται στον...κοινωνικό ρόλο του Συλλόγου.
Η απόφαση αυτή για το χριστουγεννιάτικο «δώρο» έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας ενώ υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2014.
Από huffingtonpost μέσω respentza

Μην ξεχάστε κανέναν όταν έρθει η ώρα!


Έπεσε από τα σύννεφα ο γαμπρός του Μπακατσέλου! Γιατί πάνω από όλους και όλα βάζει τον κώλο του...


Από τα σύννεφα έχει πέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος λόγω της στάσης ορισμένων βουλευτών αλλά και κομμάτων να επιμένουν να δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τον πρόεδρο της δημοκρατίας παρόλο που σε επικείμενες εκλογές θα πάνε σπίτια τους. Δηλαδή αντί να κοιτάξουν να σώσουν τον κѠλ⓪ τους, κοιτάνε να σώσουν την Ελλάδα από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Γεγονός που ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί αδιανόητο. Γιατί ο...Ευάγγελος Βενιζέλος πάνω από όλους και όλα βάζει τον κѠλ⓪ του. Και μετά όλα τα υπόλοιπα. Μάλιστα αναφερόμενος στη στάση αυτών των βουλευτών στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας περιέγραψε ένα αμερικάνικο ανέκδοτο με κάποιες γαλοπούλες που χαίρονται επειδή θα τις σφάξουν τα Χριστούγεννα, αλλά κανένας δεν γέλασε. Αυτοί οι Αμερικάνοι όλο κρύα ανέκδοτα βγάζουν.
Αν βρισκόμασταν κοντά στο Πάσχα θα έλεγε το άλλο αμερικάνικο ανέκδοτο με τα αρνιά που χαίρονται επειδή θα τα σφάξουν.
Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν χαίρεται που θα γίνουν εκλογές γιατί γνωρίζει ότι πρόκειται να τον σφάξουν οι ψηφοφόροι. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι ούτε γαλοπούλα ούτε αρνί για να το ευχαριστηθεί. Αν και ανέκδοτο είναι.

Ψηφίζει γερμανοτσολιάδες και Πρόεδρο και …πάει στη βουλή χωρίς χειροπέδες ο πρώην χρυσαυγίτης Μπούκουρας!!!

Χωρις χειροπέδες ο Μπούκουρας στη Βουλή -Αποφυλακίζεται ο πρώην χρυσαυγίτης

Χωρίς χειροπέδες θα επισκεφθεί τη βουλή το απόγευμα για την πρώτη ψηφοφορία ο Στάθης Μπουκουρας, αφου το συμβούλιο των Εφετών συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως για αποφυλάκιση του ανεξάρτητου βουλευτή με περιοριστικούς ορούς.

Ο κ. Μπουκουρας είναι προφυλακισμένος για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μπορεί να χαρεί εκ νέου την ελευθερία του με τους ορούς της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Στην κρίση των δικαστικών λειτουργών μέτρησε το γεγονός ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου δεν φαίνεται  ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων.
Η Συνήγορος του Βάσω Πανταζή με δήλωση της κάνει λόγο για μια πρώτη δικαίωση του αγώνα του.

«Το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του απο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του», είπε !!!

Θα δεχτούν τα ρεμάλια να χάσουν τις παχυλές απολαβές;

Ο Guardian σκιαγραφεί την κατάσταση εκλογής ΠτΔ. Ο καθηγητής του London School of Economics, Κέβιν Φέθερστοουν λέει σχετικά: «Κατ΄εξαίρεση, στην Ελλάδα η αποτυχία εκλογής Προέδρου θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές.
Στις 7 μ.μ., είναι φανερό πλέον, όλη η Ευρώπη θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην απόφαση των 300 βουλευτών. Ωστόσο όλοι εξ αυτών ελάχιστα σκέφτονται τον Σταύρο Δήμα, αλλά την πιθανότητα ……….
………..πρόωρων εκλογών, σημειώνει το άρθρο, αναφέροντας πως οι πλειοψηφία των αντιπροσώπων επιθυμεί την προσφυγή στις κάλπες.
«Αν η Ελλάδα πάει σε πρόωρες εκλογές και αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η χώρα θα μπει σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές, ενώ η πολιτική σταθερότητα που ο Αντώνης Σαμάρας ποθούσε και εξ αυτού του λόγου έφερε πιο νωρίς την Προεδρική εκλογή, θα έχει χαθεί», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να βρει τους υπολειπόμενους βουλευτές που θα προστεθούν στους 155 κυβερνητικούς, για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας. Γράφει με νόημα: «Τα έντονα παζάρια αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σε μια προσπάθεια του κυβερνητικού συνασπισμού να πείσει κάποιους αμφιταλανετυόμενους βουλευτές». Όπως σημειώνει ο κ. Φέδερστοουν:
«Πίσω από τη σκηνή θα γίνουν κάποιες προσφορές σε βουλευτές που ενδέχεται να φοβούνται για το τέλος της πολιτικής καριέρας τους. Αν δεν ψηφίσουν τον Δήμα θα χάσουν τον βουλευτικό μισθό τους και όλα τα βουλευτικά προνόμιά τους. Επίσης γνωρίζουν πως η πλειοψηφία του λαού δεν θέλει πρόωρες εκλογές».
Από την άλλη, αρκετοί βουλευτές είναι εκνευρισμένοι με τις συνεχόμενες εξωτερικές παρεμβάσεις στα ελληνικά πράγματα, αναφέρει το άρθρο. Η πρόσφατη επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα σηματοδότησε την προσπάθεια της Κομισιόν να στηρίξει πλήρως τον Σαμαρά ενόψει της εκλογής Προέδρου.
Λέει επ’ αυτού ο Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Όλη αυτή η κινδυνολογία και η κουβέντα περί καταστροφής και χάους θα μπορούσε να έχει αντίθετο αποτέλεσμα σε κάποιους βουλευτές που έχουν την αίσθηση ότι εκβιάζονται να ψηφίσουν υπέρ. Όπως έχουν τα πράγματα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτύχει η Προεδρική εκλογή και να προκληθούν πρόωρες εκλογές», καταλήγει.
ιχνος

Μελάς ο Ναρκομανής Αυτιστικός : «Σήμερα ψήφισα το 20% της σκέψης μου στις άλλες δύο ψηφοφορίες θα ψηφίσω με το υπόλοιπο 80% το οποίο είναι θετικό για την εκλογή προέδρου»

O πρώτος τη τάξει παρασυνταγματολόγος, αδυνατεί να τιθασεύσει το «εγώ» του.

O πρώτος τη τάξει παρασυνταγματολόγος, αδυνατεί να τιθασεύσει το "εγώ" του.
O πρώτος τη τάξει παρασυνταγματολόγος, αδυνατεί να τιθασεύσει το «εγώ» του.
«Εμείς έχουμε φτύσει αίμα πέντε χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και παρουσιάζει επιτεύγματα. Αυτά πρέπει να τα διαφυλάξουμε. Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω – και μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του Πα.Σο.Κ., αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ’ οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ’ οδόν προς τις εκλογές.» είπε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες.
Προσέθεσε δε ότι……….
……….. «αν ο ελληνικός λαός θέλει να κάνει την επιλογή μετά να αναθέσει την ευθύνη σε κάποιους που θα καταστρέψουν μετεκλογικά τα επιτεύγματα και τις θυσίες, ας το κάνει. Ως τότε όμως εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κάναμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο πόνο.»
Ας θυμηθούμε, λίγο…
May 10, 2014
Τουλάχιστον έκθετος, σύμφωνα με δημοσίευμα, φέρεται πλέον ο παρασυνταγματολόγος που παριστάνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ολετήρων, αυτός που ως μοιραίος υπουργός Οικονομικών της Παπαδημοκρατίας υπονόμευσε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού Δημοσίου.
Όπως υποστηρίζει το koutipandoras.gr φέρνοντας στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα, ο παρασυνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία για εξουσία που μας έχει καθίσει χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση στον σβέρκο, ως υπουργός των Οικονομικών αλώνιζε και ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να εντάξει την πτωχευτική διαδικασία της Ψωροκώσταινας, στο Αγγλικό Δίκαιο. Το έκανε όχι μόνον χωρίς να έχει εξασφαλίσει 180 ψήφους στη Βουλή, αλλά έχοντας και πλήρη επίγνωση ότι με την πράξη αυτή υπονόμευσε την ανεξαρτησία της χώρας και υποθήκευσε τα περιουσιακά μας στοιχεία, δημόσια και ιδιωτικά.
Το έπραξε, παρά τις αντίθετες προτάσεις αμερικανικής εταιρείας που το ελληνικό Δημόσιο είχε προσλάβει και ακριβοπληρώσει ως σύμβουλο, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ελληνικά συμφέροντα.
Η αμερικανική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, στις 4 Αυγούστου 2011, παρατηρεί ότι πάνω από το 93% των ελληνικών ομολόγων διέπονταν τότε από το ελληνικό δίκαιο και ως εκ τούτου γνωματεύει με βεβαιότητα, ότι αυτό το καθεστώς θα ήταν που θα είχε επιλεγεί, αν εκείνη την εποχή είχε γίνει στοιχειώδης διαπραγμάτευση.
Ατυχώς, ο χονδρός παρασυνταγματολόγος, ερήμην μας, εμπαινόβγαινε ανενόχλητος και ποιος ξέρει για ποιους λόγους, δρομολόγησε το θλιβερό P.S.I., αυτήν την περιβόητη επιλεκτική χρεοκοπία, ή με άλλα σωστότερα λόγια, αυτήν την καταλήστευση των δημόσιων πόρων!
Εξασφαλίστηκαν έτσι τα συμφέροντα κάποιων ιδιωτών επενδυτών εις βάρος του ελληνικού δημοσίου συμφέροντος και αποδείχθηκε από τα πράγματα –διότι δεν κρύβονται αυτά για πολύ- και από την εξέλιξη των χρηματοοικονομικών μεγεθών, ότι αυτή η επιλεκτική χρεοκοπία και το περιβόητο P.S.I. που τη συνόδευσε, ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα, ένα σχέδιο κάλυψης των εκτεθειμένων θεσμικών δανειστών στο ελληνικό δημόσιο χρέος.
Ένα έγκλημα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος των δημόσιων ταμείων, των ελληνικών πανεπιστημίων, των νοσοκομείων, των μικροαποταμιευτών που εμπιστεύτηκαν τις ομολογίες του Ελληνικού Δημοσίου και εν τέλει όλων ημών των Ελλήνων, αφού το άχθος περνάει κάθε μέρα όλο και βαρύτερο, στις πλάτες όλων μας.
Άναυδοι και οριζοντιωμένοι στους καναπέδες μας, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι τελικά αυτό που μας συμβαίνει κι από που μας ήρθε!
Τώρα υπάρχει και η τεκμηρίωση της προδοσίας, αλλά εμείς θα συνεχίσομε να παραμένομε άναυδοι και οριζοντιωμένοι στους καναπέδες μας, αυτοί θα συνεχίσουν να κυβερνούν και η Δικαιοσύνη θα επιμένει να μην επεμβαίνει: είτε κατά του δημοσιογράφου, αν είναι ανυπόστατο το δημοσίευμα είτε κατά του περί ου ο λόγος εθνικού ολετήρα, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας!
Αλλά τα είπαμε και ας τα ξαναπούμε: Η δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι και δαγκώνει μόνον τους ξυπόλυτους, και επιβεβαιώνεται η ρήση αυτή κάθε μέρα.
Κι όλο και καθαρότερα καταλαβαίνομε ότι αυτό που περισσότερο λείπει από την ανάπηρη Τηλεδημοκρατία μας, είναι μια σταγόνα πραγματικής δικαιοσύνης.
Εν τω μεταξύ, περιμένοντας -χρόνια τώρα- τον “Κανένα”, τουλάχιστον ας τιμωρήσομε όλους αυτούς τους εθνικούς ολετήρες στην κάλπη: Ας τους εξαφανίσουμε!

Γελάει ο κόσμος με τον Άδωνη: «Εάν η χώρα δεν κάνει εκλογές, τα μέτρα θα είναι λιγότερα»

Γελάει ο κόσμος με τον Άδωνη: «Εάν η χώρα δεν κάνει εκλογές, τα μέτρα θα είναι λιγότερα»Μετά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξερχόμενος της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε το αποτέλεσμα υπογραμμίζοντας: «Η τρίτη ψηφοφορία δεν θα έχει καμία σχέση με τις δύο πρώτες, διότι όλοι θα γνωρίζουν πως δεν θα έχει επόμενη, τέταρτη ψηφοφορία. Δεν είχε ευθύνη η ψήφος σήμερα».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ………..
……….«εάν η χώρα δεν κάνει εκλογές, τα μέτρα θα είναι λιγότερα, γιατί δεν θα υπάρχει στο τραπέζι της τρόικας η παράμετρος της πολιτικής αστάθειας», για να προσθέσει πως «οι απαιτήσεις της τρόικας για το δημοσιονομικό κενό εδράζονται πάνω στο σενάριο της πολιτικής αστάθειας».


Κοινώς μέτρα και υπάρχουν και θα τα πάρουν αδιαμαρτύρητα οι Σαμαροβενιζέλοι αν τελικά ψηφιστεί (με κάποιο Χριστουγεννιάτικο θαύμα) o Στ. Δήμας ώς Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Επομένως πλέον η κινδυνολογία είναι για το ΠΟΣΑ θα είναι τα μέτρα και όχι αν υπάρχουν.
Ουσιαστικά ο Ά. Γεωργιάδης ομολόγησε γιατί επισπεύθηκε η διαδικασία Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί έπρεπε να πάρουν μέτρα αλλά δεν μπορούσαν. ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΕΣΕΙ.
Τώρα πλέον και οι ίδιοι το ξέρουν ότι απομένουν τα τυπικά…
Το Χωνι

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

        δελτιο τυπου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, θα προεξάρχει των ιερών ακολουθιών, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου
18:00-20:00     Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
22:00 μ.μ.-01:00 Όρθρος Αγρυπνίας στο Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Ενορίας Αγίας Άννας Κατερίνης.
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)
05:00-08:00     Όρθρος-Θ. Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
09:00-10:30     Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο Αγίου Ιωάννου Ρώσου Ενορίας Αγίου Σάββα Κατερίνης.
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου
07:30-10:30     Όρθρος-Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού.
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου
07:30-10:30     Όρθρος-Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Βρίας.
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου
07:30-10:30     Όρθρος-Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Μηλιάς.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενόψει των Αγίων Εορτών του Δωδεκαημέρου, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης, προκειμένου να εγκαινιάσει το φιλανθρωπικό παζάρι, που διοργάνωσε η σχολική κοινότητα με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το 2ο ΕΠΑΛ και το 3ο Λύκειο Κατερίνης, όπου μίλησε στους μαθητές γ΄ λυκείου, μεταφέροντας το μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου.

Στη συνέχεια μετέβη στο ΤΕΙ Κατερίνης (Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού-Logistics), όπου μίλησε στους φοιτητές. Τέλος, επισκέφθηκε την κεντρική αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Τροφοδότης», που στεγάζεται στο κτίριο του ΤΕΙ, οργανώνεται και λειτουργεί με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Πέμπτη 18/12)..











Το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, οι νεοεκλεγέντες συγκροτήθηκαν σε σώμα και η νέα του σύνθεση έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παπαχρήστος  Γρηγόρης, Αντιπρόεδρος: Τασχουνίδης Πλάτων, Γεν. Γραμματέας: Φωτοπούλου Μαρίκα, Ταμίας: Σαμαλής Γιώργος, Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Πασχαλούδης Νίκος και μέλη Κουσιοπούλου Ζαφείρω, Παπαχατζή Χάϊδω, Τζόβας Απόστολος και Χατζηγιάννης Περικλής.


Στραπάτσο για τον Σαμαρά, νίκη για τη Δημοκρατία

Στη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια, δι' ημιεπίσημων διαρροών, είχε θέσει.


Οι εκβιασμοί και το κλίμα κατατρομοκράτησης δεν απέδωσαν. Ο σχεδιασμός της ομάδας Σαμαρά απέτυχε, η χώρα βαδίζει σε εκλογές και είναι ο λαός που θα αποφασίσει ανάμεσα στα δύο αντιτιθέμενα σχέδια. Νέο Μνημόνιο ή νέα προοπτική και ελπίδα;
Στη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια, δι' ημιεπίσημων διαρροών, είχε θέσει. Η ρευστοποίηση ολόκληρων κομμάτων που επαγγελλόταν η κυβέρνηση δεν πέτυχε. Η ερμηνεία είναι ότι το πολιτικό κλίμα και η συνειδητοποίηση της κομβικής στιγμής στην οποία βρίσκεται η χώρα δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν πίσω από την ψευδεπίγραφη σταθερότητα διά της εκλογής του Προέδρου. Οι βουλευτές γνωρίζουν ότι ψηφίζουν υπέρ ή κατά του e-mail με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Σαμαράς έναντι της τρόικας. Ήδη, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι τριγμοί στη συγκυβέρνηση που καταγράφονται εδώ και ημέρες με τα σενάρια σωτηρίας περί κυβερνήσεων ειδικού σκοπού κ.λπ. αποδιαρθρώνουν το σύστημα Σαμαρά, καθώς εμφανίζεται πλέον να μην έχει συμμάχους και να αμφισβητείται ακόμα και μέσα στη Ν.Δ.
Με την προοπτική ότι βαδίζουμε προς εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Αριστεράς φαίνεται να συμβιβάζονται μέρα με τη μέρα ακόμη και οι ευρωπαϊκές ελίτ, όπως προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων, αλλά και από τον διεθνή Τύπο, ο οποίος μετράει με περισσότερη προσοχή πλέον και τείνει ευήκοον ους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τις επόμενες ημέρες από διάφορα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα αναμένεται να εκδηλωθούν πολιτικές πιέσεις με στόχο την παράταση του βίου της παρούσας Βουλής. Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ακουμπούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πιθανόν να αποβούν μοιραίες για το πολιτικό μέλλον του κυρίου Σαμαρά εάν συναινέσει ή αν υποχρεωθεί να συμμορφωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για τις εκλογές είναι ορθάνοιχτος. Έρχεται η ώρα του λαού!
https://left.gr 

ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Παγωμάρα για τους «160» - Πρωτοβουλίες ζητούν βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Προετοιμασία εκλογών για 25 Ιανουαρίου

Παγωμάρα για τους «160» - Πρωτοβουλίες ζητούν βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Προετοιμασία εκλογών για 25 Ιανουαρίου
Με ψήφους 160 υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας....

135 «Παρών» στη διαδικασία ψήφισαν βουλευτές.
Η δεύτερη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και η εφόσον χρειαστεί, η τρίτη τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου.
«Σταύρος Δήμας» είπαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης και Γ.Νταβρής, ενώ ο Π. Μελάς, ο Γ. Κουράκος και ο Π. Τατσόπουλος δήλωσαν «παρών».
Παρών ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θόδωρος Παραστατίδης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Τατσόπουλος και Μίμης Ανδρουλάκης.
Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, «παρών» ψήφισαν Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς και οι άλλοι βουλευτές, ενώ «παρών στη φυλακή» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Απουσίαζαν από την ψηφοφορία ο ανεξάρτητος βουλευτής Ημαθίας Κ. Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Χατζησοφιά καθώς και οι Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.
Η μόνη έκπληξη ουσιαστικά της πρώτης ψηφοφορίας ήταν το παρών που είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Μελάς.
Η πρώτη ανάγνωση της χθεσινής διαδικασίας στη Βουλή δείχνει ότι θα πρέπει να ενταθούν οι διαβουλεύσεις για την υπέρβαση που η κυβέρνηση επιδιώκει ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως να υπάρξουν ανατροπές στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα γίνουν φανερά αλλά και των «κρυφών» διεργασιών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πολιτικό μπρα ντε φερ ξεκίνησε αμέσως με τη λήξη της ψηφοφορίας ενώ είναι σίγουρο ότι το πολιτικό πόκερ που θα παιχτεί θα έχει πολλούς κρυμμένους άσους.
Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη καθώς περίμενε έναν ή δύο περισσότερους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ήταν εμφανής η απογοήτευση καθώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαν, ωστόσο εκτιμούσαν ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη ψηφοφορία είναι πιο «χαλαρή» και όλα θα κριθούν την 29η Δεκεμβρίου.
Μετά την ψηφοφορία εντάθηκαν πάντως τα σενάρια. Πληροφορίες από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και τόνιζαν χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να πάμε με αυτό το αποτέλεσμα στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία. Πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει πρωτοβουλίες». Αλλωστε και η τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου στην Κ. Ο. που είπε ότι «είμαστε ανοικτοί σε όλα για το εθνικό συμφέρον», δείχνει ότι στο ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Η στάση αυτή άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση στο πρόσωπο είτε του κ. Δήμα είτε άλλου υποψηφίου μαζί με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Βεβαίως στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλούν καθαρά για αλλαγή προσώπου αλλά για να χαμηλώσουν οι τόνοι και να σταματήσει αυτό το κλίμα πόλωσης που προκαλεί εμπλοκή και στη Βουλή.
Δεν είναι καθόλου τυχαία, πάντως, και η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη που και αυτή ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη που είπε «είναι η ώρα για πολιτικές αποφάσεις πρέπει να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν το κλίμα για να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν. Ο κ. Σαμαράς και κ. Βενιζέλος έχουν ακόμα δυνατότητες πρωτοβουλιών».
Ωστόσο, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου επέμεναν: «Καθαρές λύσεις», εννοώντας ότι θα πάνε με τον ίδιο υποψήφιο στις επόμενες δύο ψηφοφορίες. Με νόημα τόνιζαν επίσης ότι αν και στις επόμενες ψηφοφορίες θα αλλάξουν οι συσχετισμοί «δεν φοβόμαστε τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν». Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν με νόημα, πάντως, ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι εκλογές να γίνουν στις 25 Ιανουαρίου εφόσον και η τρίτη ψηφοφορία καταλήξει σε αδιέξοδο.
Στις καθαρές λύσεις αλλά με άμεση προκήρυξη εκλογών, εμμένει και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετά την ψηφοφορία έκλεινε όλα τα σενάρια για συναίνεση ακόμη και αν αλλάξει το πρόσωπο του υποψηφίου. «Ψηφίζουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και κατά των Μνημονίων», τονίζουν με νόημα στην Κουμουνδούρου, επομένως οποιαδήποτε πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, σε ότι αφορά βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ, αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές, τονιζόταν ότι με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να πάει η κυβέρνηση στις επόμενες ψηφοφορίες και ζητούσαν και αυτοί πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου.
HMERHSIA