ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πάγωσαν τα κύματα στη Μασαχουσέτη - Εντυπωσιακές φωτογραφίες


Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του σέρφερ Τζόναθαν Νίμερφρο στο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έκαναν ακόμα και τα κύματα να μοιάζουν παγωμένα.

Η «γρανιτένια» υφή που μοιάζουν να έχουν τα κύματα οφείλεται...
στο ότι το θαλασσινό νερό έχει ανακατευτεί με πάγο.



Από το Ποντίκι

Η εξουσία σκοτώνει το όνειρο


Το ξέραμε αυτό…

Κι ας υποψιαζόμασταν ότι μπορεί και να το κάνει πράξη, πραγματικότητα.

Και πάλι, αν το έκανε δεν θα ‘χαμε ανάγκη ονείρων; Ή θα καθόμασταν αναπαυτικά στις πολυθρόνες της ώσπου να σαπίσει ο πισινός μας;

Η εξουσία σκοτώνει το όνειρο… Το υποψιαζόμασταν αυτό…

Μόνο ο εκλογικευμένος, ο προσγειωμένος...
μπορεί να  υποστηρίξει το αντίθετο. Μα, αυτός, πάλι, δεν ονειρεύτηκε ποτέ. Δεν είδε εικόνες με ταχύτητα αστραπής να τελειώνουν σε μερικά αγωνιώδη και ενθουσιώδη και κοσμοπλημμυρισμένα, στριμωγμένα δευτερόλεπτα χαράς ή λύπης και αγωνίας. Αυτός μέσ’ στο μυαλό του τα έχει όλα τακτοποιημένα σε συρταριέρες με ετικέτες, ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά.

Η λογική σκοτώνει το όνειρο…

Και με ξενίζουν όσοι λένε το αντίθετο.

Με θυμώνουν όσοι με περίσσια αυθάδεια εξαίρουν το όνειρο τη μια στιγμή και το εκλογικεύουν την επόμενη.

Με εξοργίζουν δε, αυτοί που καμώνονται τους ονειροπόλους για να αποκηρύξουν το όνειρο μόλις τάχα ξυπνήσουν. Και τι είν’ αυτό το ξύπνημα; Ξύπνημα στον εφιάλτη. Κι αυτοί αποζητούν και επιδιώκουν να φτιασιδώσουν τον εφιάλτη γιατί τάχα είναι το μόνο που μπορώ να δω τώρα.

Αφού δεν μπορείς να δεις το όνειρο μακιγιάρισε τον εφιάλτη.

Το όνειρο μετά…

Στα τηλεοπτικά παράθυρα, στα ηχεία του αυτοκινήτου μέσα από τα ραδιοκύματα, στα κοινωνικά δίκτυα, στον τοίχο μου, στο μέιλ μου, στις βαριές σελίδες των εφημερίδων και τις γυαλιστερές των περιοδικών, στις φωτογραφίες τους…

Στα λόγια φίλων και γνωστών, στην αγωνία και τον φόβο τους.

Αν αγαπάς το όνειρο δε νιώθεις την ανάγκη να το εκλογικεύσεις. Αν το αγαπάς το κυνηγάς μέχρι το τέλος για να μπορέσεις να ονειρευτείς καινούριο. Δεν συμβιβάζεσαι στον φόβο…

Αν αγαπάς το όνειρο δεν υποκρίνεσαι ότι το ζεις. Θέλεις να το ζήσεις.

Γι’ αυτό, μην προσπαθείτε να μου ερμηνεύσετε το όνειρο. Μην μου το τακτοποιείτε, μην μου το βάζετε σε λογική σειρά, μην το διαπραγματεύεστε γιατί θα πέσει μέσα στη μαύρη τρύπα της λογικής.

Κι η μόνη λογική που δέχομαι είναι αυτή που μου επιτρέπει να ονειρευτώ.


Από Yannis Florakis από punksmoker

Η εθνική μας αμνησία



Είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα. Μια αποικία χρέους, το μέγεθος του οποίου βρίσκεται πλέον στο 175% του ΑΕΠ μας! Η κατρακύλα άρχισε επί Σημίτη, με την είσοδό μας στο ευρώ, και ολοκληρώθηκε επί ΓΑΠ.
Τα τελευταία πέντε χρόνια είχαμε κυβερνήσεις οσφυοκαμπτών, οι οποίοι στο εξωτερικό υπέγραφαν μνημόνια ακυρώνοντας το μέλλον των νεότερων γενεών, ενώ στο εσωτερικό χτυπούσαν όσους διαμαρτύρονταν και τρομοκρατούσαν τηλεοπτικώς όσους...
κλείνονταν στα σπίτια τους.
Το 2012, όταν η κατάσταση μπορούσε ακόμα να αναστραφεί, ο ελληνικός λαός δεν τόλμησε να διαβεί τον Ρουβίκωνα κι έδωσε τα κλειδιά στους Σαμαροβενιζέλους, που ολοκλήρωσαν την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και ξεπούλησαν τα ασημικά.

Κάποτε βλέπαμε και τέτοιες αγάπες!
 Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2014, η τέως κυβέρνηση προκάλεσε πρόωρες εκλογές, πιστεύοντας ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες θα μετέτρεπαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε "αριστερή παρένθεση". Μετά, αυτή θα αναλάμβανε ξανά τα ηνία μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.
Ο λαός έκανε την υπέρβαση, αλλά τσιγκούνικα: το 37%, έστω και με τις 50 έδρες μπόνους (νόμος Παυλόπουλου), δεν έφτανε για το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης. Μεταξύ Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να συνεργαστεί με τους τελευταίους, που ήταν συνεπείς αντιμνημονιακοί.

Μερικοί ποταμίσιοι βουλευτές, για να κάνετε τη σύγκριση
 Για να συνεργαστείς, πρέπει και να συμβιβαστείς. Έτσι, ο Καμμένος έγινε υπουργός Άμυνας και ο Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα.
Η νέα κυβέρνηση δεν δέχτηκε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, οι υπόλοιποι συμφώνησαν, με αποτέλεσμα να πιστέψουμε ότι το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ μας.
Για πρώτη φορά ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Με Βαρουφάκη και όχι με Λαπαβίτσα. Επειδή ο λαός έδειξε με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει Grexit. Ούτε και μνημόνια, όμως. Σαν κακομαθημένο παιδί, δεν καταλαβαίνει ότι και τα δυο δεν γίνονται. Όπως λέει ο ποιητής, "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία".

  Η υφήλιος παρακολούθησε τον τύπο με το ξυρισμένο κεφάλι και το μπέρμπερι κασκόλ να μιλάει με άνεση και να γελάει. Μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής, που καραβοτσακισμένος και εξόχως ταραγμένος ανακοίνωσε ότι θα στείλει μέιλ με τις ελληνικές προτάσεις στους "θεσμούς" για έγκριση.
Όμως οι γερμανοί και ισπανοί υπάλληλοι των τραπεζών συνέχισαν να βρίζουν την Ελλάδα και να "λυπούνται τον ελληνικό λαό που είναι άτυχος επειδή έχει ανεύθυνη κυβέρνηση"! (Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι) Την ίδια στιγμή, στα κοινωνικά μέσα έγινε το σύστριγγλο. Ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, ενώ οι ξοφλημένοι τέως κυβερνήτες σιγοντάριζαν τους εκβιαστές μας.
Ο υπουργός Οικονομικών έστειλε τη Δευτέρα το μέιλ και πήραμε τετράμηνη ανάσα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, πρέπει να πληρώσουμε 29 δισεκατομμύρια στους δανειστές. Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα αρχίσει λογιστικός έλεγχος του χρέους.
Τι περιμένουμε, δεδομένων των συνθηκών; Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είσπραξη φόρων από τους μπαταξήδες και τα λαμόγια, κάποια αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους και πάταξη της γραφειοκρατίας. Δηλαδή, δικαιοσύνη. Αν κελαϊδήσει μάλιστα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο όπου οδηγήθηκε χθες, τότε θα έχουμε και άλλες διώξεις. Για να αποκατασταθεί το κοινό περί Δικαίου αίσθημα.
Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου προκάλεσε ηλιακή καταιγίδα. Από τη μια, τα διεθνή ΜΜΕ την αναπαρήγαγαν σε κλάσματα δευτερολέπτου και από την άλλη έγινε νέος χαμός στο τουίτερ.

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στη σημερινή Αυγή
 Μετά τη συγγνώμη που μας ζήτησε, όμως, δεν παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής. Η κυβέρνηση ψέλλισε κάτι περί ελλιπούς ενημέρωσης και επικράτησε σιωπή. Περίεργα πράγματα. Ώσπου προχθές διάβασα ένα άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά (ενός από τους συντελεστές του "Ιού" στην Εφ.τ.Συντ) με τίτλο Μια άλλη ανάγνωση της δήλωσης Γλέζου και το βρήκα πολύ λογικό και πιθανό.

Εκείνο που πράγματι με ενόχλησε ήταν ο υπερβάλλων ζήλος του Πρωθυπουργού όταν καταδίκαζε  το σκίτσο του Τ. Αναστασίου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ). Είναι απαράδεκτο να δίνει τόση έμφαση, επειδή ο Σόιμπλε θυμήθηκε να ενοχληθεί πέντε μέρες μετά τη δημοσίευση.
Ήταν μια σύντομη ανασκόπηση των τελευταίων γεγονότων, επειδή γρήγορα ξεχάσατε την καταστροφή πέντε χρόνων. Ίσως πιστέψατε ότι έγινε πρωθυπουργός η Μαίρη Πόππινς, που θα τα αλλάξει όλα με μαγικό τρόπο σε λίγα λεπτά.

Δεν θυμάμαι τέτοια αδημονία το 2012! Είναι δυνατόν να μην βλέπετε πως, αν η κυβέρνηση αποτύχει, δεν υπάρχει καμία ελπίδα πια; Είναι δυνατόν να συμπεριφέρεστε με τη χαιρεκακία του ΚΚΕ;
Μήπως πρέπει να σας θυμίσω ποιους άλλους έχετε ψηφίσει;


Εδώ ο Ψαριανός μυρίζει το παλτό της Ραχήλ Μακρή, υπό τα βλέμματα Τατσόπουλου και Μεϊμαράκη και τα χάχανα των άλλων!
Ας περιμένουμε, λοιπόν, λιγάκι να βρει το βηματισμό της η νέα κυβέρνηση, μετά τις σφαλιάρες στο Eurogroup. Κι αν έχουμε μία από τα ίδια, ας απαιτήσουμε δημοψήφισμα, με το δίλημμα,
"Καμιά θυσία για το Ευρώ ή πάση θυσία στο Ευρώ;" 

Ή ταν, ή την πατάς


Δεν είμαστε και χτεσινοί, που λέει και η σχετική διαφήμιση. Όλοι θυμόμαστε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τους δανειστές, τους ξένους, τα Μνημόνια, τον φόβο της χρεοκοπίας κορώνα στο κεφάλι της. Αλλά και μπαμπούλα. Από τη μία εκθείαζε τις μεταρρυθμίσεις τους, κι από την άλλη μ' αυτά δικαιολογούσε, φόβιζε, εκβίαζε, κυβερνούσε. Περνώντας του διαβόλου τα μέτρα με των αγγέλων το επιχείρημα: Οι προθέσεις μας είναι ιδανικές, αλλά οι επιλογές δανειακές.

Η νέα κυβέρνηση είναι αυτό ακριβώς: Νέα. Τα κόλπα που έμαθαν χρόνια στο κουρμπέτι...
οι αποδημήσαντες δεν τα ξέρει. Αλλά, ντράγκα-ντρουγκ το καμπανάκι: Μπορεί να τα μάθει γρήγορα. Από δασκάλους, να φαν κι οι κότες. Και κάτω από τις όντως αφόρητες πιέσεις, να κλειστεί ανεπαισθήτως και βήμα - βήμα στα τείχη που χτίζονται γύρω της. Να βολευτεί στο νανούρισμα του εφικτού. Να πάρει χωρίς να το καλοκαταλάβει τον δρόμο που είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις. Και ξέρουμε όλοι πού οδηγεί.

Θα κριθούμε από την ικανότητά μας να διαπραγματευτούμε, αλλά και να κυβερνήσουμε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σωστά. Κρίνονται ήδη. Από τη μάχη για κάθε μέτρο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Από τα μικρά της καθημερινότητας. Από το λεγόμενο στιλ διακυβέρνησης. Από επιλογές προσώπων. Από τη σχέση τους με την αλήθεια. Από δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Από το πλήθος των μέτρων τα οποία δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Αλλά έχουν ανθρώπινο κέρδος.

Αυτά καταλαβαίνει ο καθένας ότι είναι το ήμισυ του παντός. Το άλλο ήμισυ είναι οι αντιστάσεις και οι ανατροπές υψηλής προστιθέμενης πολιτικής, κοινωνικής, και συμβολικής αξίας. Παραδείγματος χάριν, οι καθαρίστριες. Η ΕΡΤ. Οι Σκουριές. Το Ελληνικό. Η ΔΕΗ. Ο βασικός μισθός. Η εργασιακή ζούγκλα. Μια σειρά δηλαδή από δύσκολα όχι και ναι, που πρέπει να γίνουν πράξη όσες ενστάσεις και αντιστάσεις κι αν προβάλλουν οι δανειστές, οι επενδυτές και οι παρατρεχάμενοι.

Αυτά είναι ψυχή, πάθος, ήθος, γεννήτριες κοινωνικής εμπιστοσύνης και ενέργειας. Δεν μπορεί να ξεχνάει βέβαια κανείς τη διαπραγμάτευση. Η κοινωνία όμως είναι πιο έτοιμη να καταλάβει τα διότι των Βρυξελλών, από το γιατί οι Σκουριές, ας πούμε, από καρκίνος θα ήταν δυνατό να προβιβαστούν σε επένδυση. Υπάρχουν βλέπετε και δεσμεύσεις - σημαία. Και ασπίδα. Και δεν υπάρχει εκεί τρίτη επιλογή: Ή ταν, ή την πατάς...

Tου Θανάση Καρτερού από avgi

Απίστευτη κτηνωδία στην Κύπρο: Πυροβόλησαν 13 σκυλιά στο κεφάλι Πηγή: www.lifo.gr



Μια απίστευτη κτηνωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κύπρο, σε περιοχή έξω από το Δασάκι της Αχνας, στην Αμμόχωστο. Ο ιδιοκτήτης μιας αγροτικής εγκατάστασης βρήκε τα 13 σκυλιά του νεκρά, με μια σφαίρα στο κεφάλι.   Σε απόλυτο σοκ, ο ιδιοκτήτης των σκύλων ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή και διενεργεί έρευνα. «Τα θανάτωσαν με πυροβόλο όπλο» δήλωσε ο Νίκος Σοφοκλέους σε εκπομπή του Mega. Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, το τραγικό συμβάν έγινε για να πλήξει τον ίδιο.   Οπως μετέδωσε νωρίτερα ο «Φιλελεύθερος», και τα 13 σκυλιά πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ στο κεφάλι τους. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι υποψιάζεται συγκεκριμένο άτομο, με το οποίο φέρεται να έχει διαφορές.   Όλα τα στοιχεία καθώς και τα πορίσματα από τη νεκροψία που διενεργείται στα σκυλιά, θα αξιολογηθούν από την Αστυνομία. Πηγή: www.lifo.gr

Δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες Πηγή: www.lifo.gr



Δωρεάν γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου, θα προσφέρει σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» τη Δευτέρα και Τρίτη 9- 10 Μαρτίου, και ώρα 08.00-12.00, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας.   Το εξειδικευμένο προσωπικό της Β´ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρέχει τις υπηρεσίες του στα εξωτερικά ιατρεία του «Αρεταίειου» Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατέψει την υγεία τής γυναίκας, και όπως αναφέρεται ορισμένες Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου, να ζήσουν καλά και να αποδώσουν στη ζωή τους. Πηγή: www.lifo.gr

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν πίσω τα κυβερνητικά ΙΧ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου... E ρε τι πουτ@ν@ είναι αυτή η εξουσία κι ασυλία! Σκέφτεστε τι θα γινόταν, πως θα γινόταν λαοφιλείς οι αριστεροί βουλευτές αν κατάθεταν πρόταση νόμου να εξομοιωθεί ο μισθός του βουλευτή μ' αυτόν του ανειδίκευτου εργάτη;


Έντονες διαμαρτυρίες για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά και την αστυνομική φύλαξη 
Τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε κατά την αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε η ίδια προκειμένου να συζητηθούν κοινοβουλευτικά ζητήματα, οι βουλευτές εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες την δυσαρέσκειά τους για την μείωση του βουλευτικού στόλου που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.
Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν πως δεν έχουν δικό τους όχημα και πως δεν έχουν την... δυνατότητα να αγοράσουν ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις μετακινήσεις στις εκλογικές περιφέρειες που είναι μακριά από την Αθήνα. "Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς" φέρεται να υποστήριξαν μερικοί από αυτούς οι οποίοι ζήτησαν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην προβεί σε οριζόντιες καταργήσεις του προνομίου. 
Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα βρει λύση και ανέφερε πως προσανατολίζεται στο να γίνει κλήρωση μεταξύ των αδιάθετων αυτοκινήτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. 
Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έθεσαν θέμα ασφάλειας και θεώρησαν πως ένας αστυνομικός δεν επαρκεί μια και υπάρχουν τα υποχρεωτικά ρεπό. 
Από lifo

Ρε Λεουτσάκο, "αριστερέ" του κώλου... μας θεωρείς μεγάλους μαλάκες; Μίλα ειλικρινά ρε σούργελο κι όχι σαν Μουρούτης! Αυτό το δούλεμα δεν θα έχει καλό τέλος, βλέπω να πέφτει πολύ και βρόμικο ξύλο. Και φωτιές βλέπω...

Ο Στάθης Λεουτσάκος, βουλευτής και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως το κόμμα του, ποτέ δεν είπε πως «θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο»

Τότε "με έναν νόμο σ' ένα άρθρο όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν"
Τώρα: "τα μνημόνια τα σκίζω όπως ο Σαμαράς, μέρα τη μέρα, άρθρο το άρθρο, σελίδα τη σελίδα"
Αυτό το δούλεμα δεν θα έχει καλό τέλος, βλέπω να πέφτει πολύ και βρόμικο ξύλο.
Και φωτιές βλέπω...


Selfie του προδότη!


Μήπως είναι η ώρα να γυρίσουμε στην δραχμούλα μας και να πάνε να γ@μηθούν οι τοκογλύφοι;

Με την  δραχμούλα μας γίναμε ότι γίναμε Αντε να πα΄νε να γαμηθούν οι δενδρόβιοι. .

Γύρω στα 30 με 40 δις χρειάζεται η Ελλάδα σύμφωνα με υπολογισμούς του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών ερευνών (DIW).
Γι’ αυτό θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο για την Ελλάδα. Στο μεταξύ οι ερευνητές επαινούν τα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση. H συμφωνία που επιτεύχθηκε αποτελεί το ευκολότερο κομμάτι των διαπραγματεύσεων –πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να λυθούν όπως αυτό της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο ……
………πρόεδρος του DIW, Marcel Fratzscher. [Griechenland fehlen bis zu 40 Milliarden Euro,manager-magazin.de]
Η δραχμή ως ευκαιρία –δεν αποτελεί η έξοδος από το ευρώ λύση στα προβλήματα της Ελλάδας εκτιμά ο ειδικός σε οικονομικά ζητήματα Markus Henn στηHandelsblatt. [Die Drachme als Chance?]
Ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή
  • Δε θα δοθεί ούτε ευρώ εκ των προτέρων –όταν η Ελλάδα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της τότε θα δοθούν χρήματα, δήλωσε οSchaeuble στο SWR ακυρώνοντας έτσι τις ελπίδας της Ελλάδας για άμεση καταβολή της δόσης από το πακέτο βοήθειας. Όσο για το αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της υπάρχουν πολλές αμφιβολίες στη Γερμανία, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, πρόσθεσε. [“Es wird kein Euro vorher bezahlt”, Welt]
  • Επιφυλάξεις στη γερμανικής βουλής ενόψει της ψηφοφορίας για την έγκριση του ελληνικού αιτήματος παράτασης της δανειακής σύμβασης: οι κοιλόπονοι επιστρέφουν, γράφει το Spiegel. Σχόλια δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν από την ΚΟ της Ένωσης (CDU/CSU). Στο SPD εκφράστηκε δυσαρέσκεια για τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε ο Schaeuble στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Όπως και να ‘χει αναμένεται πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης του ελληνικού αιτήματος στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Ακόμα και το κόμμα της αριστεράς θα υπερψηφίσει τη βοήθεια δεδομένων των νέων συσχετισμών εξουσίας στην Ελλάδα. [Griechen-Hilfen im Bundestag: Die Bauchschmerzen sind zurück, Veit Medick καιPhilipp Wittrock]
  • Ο Schaeuble πρέπει να πείσεισυναδέλφους του στην Ένωση (CDU/CSU) που εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Ο έλεγχος των ελληνικών προτάσεων είναι θέμα αξιοπιστίας, σχολίασε η Gerda Hasselfeldt  (CSU). O επικεφαλής των Πρασίνων Cem Özdemir δήλωσε ότι το κόμμα του θα συναινέσει. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο συζητιέται και τρίτο πρόγραμμα στήριξης μέσα στο καλοκαίρι ύψους 20 δις. Ερωτώμενος σχετικά ο Schaeble σημείωσε: ποτέ μη λες ποτέ. [Schäuble muss Überzeugungsarbeit leisten, Zeit]
  • «Η δυσάρεστη αλληλεγγύη» (Die leidige Solidarität). Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στη στήριξη της Ελλάδας και να υπερψηφίσει την πρόταση παράτασης του προγράμματος την Παρασκευή σύμφωνα με το επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματοςGregor Gysi. «Πιστεύω ότι το πνεύμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει», σημείωσε ο Gysi συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Η λιτότητα και η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους αποδείχθηκε εντελώς λάθος πολιτική. Οφείλουμε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ότι η τρόικα σήμερα δεν δίνει εντολές μέσω υπαλλήλων. Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η Αθήνα θέλει να διορθώσει τις πιο καταστρεπτικές κοινωνικές και ανθρωπιστικές συνέπειες. Τώρα πραγματοποιείται η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Δεν υπάρχει συνέχιση των προγραμμάτων περικοπών», επισήμανε ο Gysi. Από την κατεύθυνση του Gysi διαφοροποιείται η Sahra Wagenknecht: «προσωπικά θα απέχω, γιατί δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της στο πλαίσιο του κορσέ που της έχει καθοριστεί», τονίζει και προσθέτει ότι «όποιος, όπως ο Schäuble, πουλάει τον κόσμο ότι η γερμανική πίεση αυξάνει τις πιθανότητες να αποπληρωθούν έστω και εν μέρει τα εντελώς άσκοπα σπαταλημένα χρήματα των φορολογουμένων, αυτός ψεύδεται. [Constanze von Bullion / SZ]
  • Χώρα του δίνω και παίρνωχαρακτηρίζει τη Γερμανία η Μely Kiyak στην Zeit σχολιάζοντας τις δηλώσεις της επικεφαλής της ΚΟ της CSU, Gerda Hasselfeldt ότι βοήθεια και αλληλεγγύη για την Ελλάδα είναι δυνατές αν και η Ελλάδα προσφέρει ανταλλάγματα (τις μεταρρυθμίσεις). To CSU δε χάνει ευκαιρία να κάνει δηλώσεις που μόνο αισθήματα μνησικακίας δημιουργούν. Λες και ειπώθηκε ποτέ εκ ότι η Ελλάδα θα σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις –έχει μαλλιάσει η γλώσσα της ελληνικής κυβέρνησης ότι έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της, γράφει η Kiyak. Όσο για το θέμα της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης: τι κάνει διαρκώς αυτή η χώρα εκτός από περικοπές ψάχνοντας παράλληλα τρόπους να ορθοποδήσει; [Country of Geben und Nehmen]
ιχνος

Πως να διοικείς τους Έλληνες: Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι. Εξαιρετικό!!!!!



Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα αλληλογραφίας του Ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Άπιου,στον φίλο του Ατίλιο Νάβιο , ο οποίος τον διαδέχεται στην διακυβέρνηση της Αχαίας και τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Έλληνες. Οι πάπυροι βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος, εξ’ ου και το όνομα του τίτλου.
Διαβάστε το με προσοχή και διαπιστώστε αν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 2000+ χρόνια !
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ………..

140 εκατομμύρια πλιάτσικο με «μυστικά κονδύλια» από την συμμορία Παπανδρέου!



Αλυσιδωτές οι αποκαλύψεις μετά την «μαύρη τρύπα» που αποκαλύφθηκε πίσω από την αγορά των θωρακισμένων λιμουζινών. Η έρευνα προχωρά βαθύτερα και τα πρώτα δείγματα αποκαλύπτουν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Για την ακρίβεια φαίνεται πως τις μαύρες εποχές του καθεστώτος Παπανδρέου έχει συντελεσθεί ένα πλιάτσικο άνευ προηγουμένου, με την σκανδαλώδη μέθοδο των «απόρρητων κονδυλίων». Έναν νόμο, απομεινάρι της χούντας που φαίνεται πως εξυπηρέτησε τις άνομες ………..
………..μεθοδεύσεις της παρέας Παπανδρέου, την στιγμή μάλιστα που υποτίθεται πως «λεφτά δεν υπήρχαν» και ήμασταν «τιτανικός».
Το τελευταίο τρίμηνο λοιπόν του 2009, το 2010 και το πρώτο εννεάμηνο του 2011 αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο. Ενώ ο προϋπολογισμός για αυτά τα «απόρρητα κονδύλια» δεν υπερέβαινε τα 18 εκ ανά έτος, η συμμορία Παπανδρέου φαίνεται να έχει εκταμιεύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 190 εκ. Ευρώ! Μονομερώς και πραξικοπηματικά, την στιγμή που έκοβαν μισθούς και συντάξεις.
Τι έγιναν αυτά τα λεφτά;
Εδώ ακριβώς είναι το ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αφού δεν υπάρχουν παραστατικά δαπανών! Δηλαδή μιλάμε ακόμα και για περιπτώσεις όπου γινόταν εκταμίευση μετρητών και απλά τα λεφτά χάνονταν.
Εδώ φαίνεται να προκύπτει ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο που εάν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει σε ακόμα μία εξεταστική επιτροπή για την σκοτεινή διακυβέρνηση του μνημονίου. Ίσως βεβαίως ο κύριος Βενιζέλος που έκανε χρήση της BMW, θα μπορούσε να διαφωτίσει το πως ακριβώς αγοράστηκε, αφού ο άνθρωπος δεν ήταν μουσαφίρης αλλά υπήρξε υπουργός οικονομικών. Δεν είχε καταλάβει τι γινόταν με τα απόρρητα κονδύλια; Σαν την λίστα δηλαδή;
by olympiada

Να γίνει ποινικό αδίκημα η πολιτική απάτη και η εξαπάτηση των ψηφοφόρων

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τελικά η πολιτική απάτη στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι είναι μια ανίατη ασθένεια, με γενεσιουργό αιτία τον ίδιο τον καταστατικό χάρτη της χώρας, το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Πέραν του ότι το ίδιο το σύνταγμα περιέχει απαράδεκτες και άκρως αντιδημοκρατικές προβλέψεις, όπως η παράβαση της αρχής της ισονομίας, αφού μερικοί πολίτες -πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές- είναι περισσότερο «ίσοι» από όλους τους άλλους, αλλά και δεν διασφαλίζει την ισότητα της ψήφου*, δεν έχει καμία πρόβλεψη για την πολιτική απάτη, με αποτέλεσμα οι πολιτικοί και τα κόμματα να διαγωνίζονται το ένα το άλλο στην πολιτική απάτη και την ψευτιά, με καταστροφικά αποτελέσματα για την πατρίδα.
Για να μην πάμε πιο πίσω, να ξαναθυμίσουμε στους αναγνώστες μας το «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ, που κατέληξε στην…..
………..υποδούλωση της χώρας μας στο μνημόνιο και την Τρόικα, τα Ζάππεια των θαυματοποιών του Σαμαρά, που κατέληξαν στην αποδοχή του πρώτου και την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου και τώρα το «θα σκίσουμε το μνημόνιο» και το «εμείς θα παίζουμε τον ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές», που κατέληξε στην αποδοχή του μνημονίου και τη δημιουργία «κατάλληλων» συνθηκών για την υπογραφή και τρίτου μνημονίου. Φυσικά κανείς δεν έχει υποστεί ποινικές συνέπειες για τη ζημιά που έχει προκαλέσει ή προκαλεί στην πατρίδα με τις πράξεις του.
Και όλα αυτά γίνονται γιατί το σύνταγμα, που έγινε ακριβώς για να διατηρεί και να προστατεύει ένα απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αντί να προβλέπει ρητά τον συνεχή έλεγχο και την λογοδοσία των πολιτικών για όσα έλεγαν πριν τις εκλογές και για τα όσα πράττουν αμέσως μετά, αντί να προβλέπει βαριές ποινές για τα πολιτικά εγκλήματα και τις απάτες, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες, εγκλήματα και απάτες που στην κυριολεξία καταστρέφουν τη χώρα, τους προστατεύει με έναν απολύτως διαβολικό τρόπο, ενθαρρύνοντας στην ουσία τους επόμενους για να διαπράξουν την επόμενη και μάλιστα μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των πολιτών και της πατρίδας.
Άλλη μια απόδειξη της… συμβολής του Συντάγματος στην καταστροφική πορεία της χώρας είναι η δυνατότητα που δίνει σε οπορτουνιστές και απατεώνες πολιτικούς να χρησιμοποιούν διατάξεις του που σχετίζονται με την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, για να νομιμοποιούν σχέδια που εξ αντικειμένου επιφέρουν την καταστροφή της πατρίδας.
Δεν χρειάζεται καν να γίνουμε άγγελοι κακών. Η κατάσταση της χώρας είχε ήδη επιδεινωθεί στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου και κατά τα φαινόμενα -αλλά και σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνώντων- χειροτερεύει, τουλάχιστον σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει ήδη αποστεί από το προεκλογικό της πρόγραμμα, δεν εφαρμόζεις τις ρητές δεσμεύσεις με βάση τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και δεν υπάρχει πρόβλεψη στο σύνταγμα να σταματήσει τον κατήφορο και την καταστροφή.
Με άλλα λόγια, η χώρα τα τελευταία χρόνια οδεύει στην καταστροφή, χωρίς να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δίχτυ ασφαλείας αποτελεί η αντιπολίτευση, η οποία εξ αποστολής ελέγχει την εξουσία. Όμως είναι τόσο διάτρητο το σύνταγμα, που από δίχτυ ασφαλείας μετατρέπει την αντιπολίτευση σε επιταχυντή της καταστροφή και λαιμητόμο για το έθνος.
Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις. Η Ελλάδα έχει καταστραφεί επειδή έχει ένα απαράδεκτο σύνταγμα, το οποίο λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα κατασκευής πολιτικών απατεώνων και εγκληματιών, με αποτέλεσμα η χώρα να κρέμεται από τις αποφάσεις ενός πρωθυπουργού που εκβιάζεται από τους δανειστές, για να καλυφθούν οι ανομίες συγγενικού του προσώπου και οδηγεί τη χώρα στο μνημόνιο, ενός άλλου πρωθυπουργού που αντί να καθαρίσει εν ριπή οφθαλμού τη λίστα Λαγκάρντ, αποκτώντας έτσι ηθικό πλεονέκτημα, παίρνει ως βασικό του σύμβουλο άτομο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με 5,5 εκατ. ευρώ, και τέλος, ενός πρωθυπουργού που αναθέτει κρίσιμα καθήκοντα σε ένα προφανώς συμπλεγματικό και ανισόρροπο άτομο, που οδηγεί τη χώρα σε οικονομική καταστροφή η οποία στην κυριολεξία θα μοιάζει με πυρηνικό όλεθρο αν συνετελεστεί.
Και το σοβαρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, έναν ρόλο που στις κανονικές και όχι στις ψευτοδημοκρατίες πρέπει και μπορεί να παίξει μόνο ο λαός, οι πολίτες.
Εν κατακλείδι, η πατρίδα μας οδεύει στην πλήρη καταστροφή και είναι σχεδόν αδύνατον να σωθεί κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες.
Πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν οι πολίτες ότι μέσω των εκλογικών διαδικασιών που γίνονται με αυτό το σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, πολύ απλά νομιμοποιούν και δίνουν άλλοθι σε εκείνους που οδηγούν στην καταστροφή τη χώρα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι το μόνο όπλο που είχαμε στα χέρια μας να αποδοκιμάσουμε και να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, το λευκό ψηφοδέλτιο, μας το ακύρωσε με νόμο ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μάλλον «επιβραβεύτηκε»  γι’ αυτό από το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα καταστροφής της πατρίδας, με την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.
Έρχεται η ώρα των πολιτών.
infognomon/ Εφημερίδα “δημοκρατία”

Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ " Ημερίδα για τη σχολική διαμεσολάβηση : τι δείχνουν οι πρόσφατες έρευνες και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού "



Σαββάτο 28 Φεβρουαρίου 2015 , ώρα 18:00
ΕΚΑΒΗ – 1ος όροφος
 Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα τη Σχολική Διαμεσολάβηση το Σαββάτο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην Εκάβη.
Κεντρική Εισηγήτρια είναι ή  Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρος LLM, Διαμεσολαβήτρια, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσουν οι δικηγόροι και διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές Δημηνά Μαρία και Δημόπουλος Κωνσταντίνος.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ
Η ένταξη της διαμεσολάβησης στο σχολικό περιβάλλον με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, υποστηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια από τα ευρωπαϊκά κράτη.
Η Διαμεσολάβηση, είναι η διαδικασία ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, η οποία διεξάγεται μεταξύ των διαφωνούντων μερών και ενός ουδέτερου τρίτου, του διαμεσολαβητή, μέσα σε ένα περιβάλλον διαλόγου, όπου υπάρχει ισότητα και σεβασμός στις απόψεις όλων με σκοπό να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση από τους δύο διαφωνούντες, η οποία να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους.
Τέτοιες διαφορές / συγκρούσεις συναντά κανείς όχι μόνο σε επίπεδο αστικών διαφορών αλλά και σε επίπεδο μαθητών εντός της σχολικής κοινότητας.
Τα παιδιά μας έχουν το δικαίωμα να φοιτούν σε ασφαλές περιβάλλον και σε μία κοινωνία χωρίς βία και απειλές. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 35 σχολεία της Αττικής, ένας στους τρεις μαθητές δήλωσε πως έχει υποστεί βία εκ μέρους των συμμαθητών του.
Η σχολική διαμεσολάβηση, ως μέθοδος ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων, ενθαρρύνει τους παράγοντες της εκπαιδευτικής διαδικασίας να προάγουν τον διάλογο και την επικοινωνία μέσα στη σχολική κοινότητα. Θα έλεγε κανείς ότι είναι σαν ένας τρόπος διαπραγμάτευσης μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, ιδιαίτερα επωφελής για τους μαθητές.

Βασικές αρχές της σχολικής διαμεσολάβησης:
-      Εθελοντικός χαρακτήρας διαδικασίας
-      Πολιτισμένος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων
-      Σεβασμός στις απόψεις και των 2 πλευρών
-      Εχεμύθεια
Ο ρόλος του σχολείου είναι από τους πιο σημαντικούς εφόσον αυτό προσφέρει στους μαθητές τα βασικά εφόδια για την ανάπτυξη των γνωστικών δεξιοτήτων τους. Η σχολική διαμεσολάβηση προωθεί την ανάπτυξη ενός κλίματος που αποθαρρύνει τη βία και τον εκφοβισμό και μαθαίνει στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, τρόπους ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων. Οι μαθητές συμμετέχουν άμεσα στις αποφάσεις που λαμβάνονται και τους επηρεάζουν, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους και λαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση συγκρούσεων εντός της σχολικής κοινότητας.
Με τη σχολική διαμεσολάβηση, αντιμετωπίζονται οι βίαιες συμπεριφορές και αποφεύγεται η διάλυση των φιλικών σχέσεων, τα παιδιά σταματούν να βιώνουν συναισθήματα θυμού, ταπείνωσης και φόβου και μαθαίνουν να λύνουν τις διαφορές τους σε ένα κλίμα συνεργασίας και διαλόγου, ενώ βελτιώνεται σημαντικά η σχολική τους καθημερινότητα.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΓΙΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
Συνάδελφε οικοδόμε, άνεργε του κλάδου. Στο χέρι σου είναι να βγάλουμε το ιστορικό σωματείο μας από την αδράνεια, από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα.
 Το άλλοτε μαζικό σωματείο μας έχει μετατραπεί σε σωματείο σφραγίδα, απαξιωμένο στα μάτια των συναδέλφων, με ευθύνη των δυνάμεων του φιλοκυβερνητικού-φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού παλιού και νέου (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ).
 Δυνάμεις που πρωτοστάτησαν τα προηγούμενα χρόνια στην δημιουργία κλίματος κοινωνικοεταιρισμού, μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους απάτης που πάντα γινόταν από την σκοπιά πως και τι θα χάσει η εργατική τάξη στο όνομα της ανταγωνιστικότητας που όλοι πλην των ταξικών δυνάμεων προσκυνούν.
Έτσι χτυπήθηκαν οι ΕΓΣΣΕ, αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης, υπονομεύτηκαν μόνιμα και σταθερά ώριμα, συγκροτημένα εργασιακά μας δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση κ.α.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ Η ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ <<ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ>> ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΟΡΑΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΕΓΝΟΙΕΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ Η ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ <<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>>


Δ.Τ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Παρασκευή 27.2.2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας φιλοξενήθηκε στο γραφείο του διοικητή Τροχαίας Κατερίνης κο. Δημήτριο Τσαουσίδη, για μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων εφ ‘όλη της ύλης, αναφορικά με την μετακίνηση και την ασφάλεια στους αστικούς και περιφερειακούς δρόμους της πόλης.
Από πλευράς του κου. Τσαουσίδη, έγινε αναφορά στο έργο της Τροχαίας την περίοδο αυτή, παρά τη μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στο σώμα, και στις προτεραιότητες που θέτει για αυστηρή αστυνόμευση σε οδηγούς όλων των οχημάτων. Μάλιστα πραγματοποίησε σκληρή κριτική στην άναρχη οδήγηση των ποδηλατών (αντίθετη πορεία σε μονόδρομο, πορεία επί του πεζόδρομου, νυχτερινή πορεία χωρίς φώτα ή σκούρο ρουχισμό, κατανάλωση αλκοόλ), με την οποία συμφώνησαν ομόφωνα τα μέλη του συμβουλίου και ζήτησαν να πραγματοποιείται διαρκής και ισότιμη αστυνόμευση στην πόλη από την Τροχαία, ειδικά προς τους ποδηλάτες.
Στη συζήτηση δε θα μπορούσε να παραλειφθεί το θέμα του παράδρομου προς Παραλία, ο οποίος πρόσφατα διαχωρίστηκε με προστατευτικές μπάρες από τον κεντρικό δρόμο, ωστόσο παραμένει πολύ επικίνδυνος. Οι συχνοί έλεγχοι της Τροχαίας στο δρόμο αυτό καταδεικνύουν τη μεγάλη επικινδυνότητά του, γι’ αυτό εξάλλου και επανειλημμένως από το 2008 κάνει σχετικές γνωμοδοτήσεις προς τις αρχές.
Η Τροχαία συνεχάρη το πολύτιμο έργο του συλλόγου, ιδιαίτερα δε αυτό της Ποδηλατικής Παιδείας, το οποίο συνεχίζεται να πραγματοποιείται τακτικά στα σχολεία της Πιερίας και ανεπιφύλακτα θα παραμείνει αρωγός στις δράσεις του συλλόγου, όπως μέχρι τώρα έχει πράξει άλλωστε, υποστηρίζοντάς μας με κάθε μέσο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κο. Τσαουσίδη για την εποικοδομητική συζήτηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας



Το στοματικό σεξ διώχνει τη γυναικεία κατάθλιψη!

Η ανάλυση της σύστασης του ανδρικού σπέρματος και η ουσία της ευτυχίας των γυναικών


Ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, αποφάσισαν να μελετήσουν την επίδραση του στοματικού σεξ στον ψυχικό κόσμο των γυναικών, πως επηρεάζει δηλαδή θετικά την ψυχική ισορροπία αλλά και την ψυχική υγεία γενικότερα.
Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 293 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και με το στοματικό σεξ.
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνες οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους. Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα που δίνει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες. Ανέλυσαν λοιπόν τη χημική του σύσταση όπου και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης.
Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.
Τι περιέχει το σπέρμα;
  • Κορτιζόλη: είναι η ορμόνη της αγάπης, η ορμόνη που ενισχύει την αγάπη και την συντροφικότητα
  • Οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, μάλιστα η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης (βλέπε: Η ορμόνη της αγάπης: ωκυτοκίνη)
  • Θυροτροπίνη: ορμόνη που βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, όπως και η σεροτονίνη
  • Μελατονίνη: βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου
Εκτός λοιπόν από την σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό "δέσιμο" της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior
Μαρίνα Μόσχα