ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε α­πόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά.

Στους χώρους που αναφέρονται παραπάνω  απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Mαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους. 
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετι­κή δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώ­δικα.

Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις υποδείξεις των σχετικών  Διατάξεων προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Ο Δήμος Κατερίνης σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων - Νεανίδων (Κ20), το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.
Ώρες διεξαγωγής των αγώνων: 09:30 π.μ. έως 12:00 μ. & 17:00 έως 21:00.

Με τιμή

Σάββας Χιονίδης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Δήμος Κατερίνης – Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών: Δίκτυο συνεργασίας των εμπλεκομένων - με την εξυπηρέτηση του προσφυγικού πληθυσμού -φορέων




Συνάντηση με στόχο τη γνωριμία των φορέων που εμπλέκονται στην εξυπηρέτηση του προσφυγικού πληθυσμού, πραγματοποιούν ο Δήμος Κατερίνης και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 & ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου: «Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των δυσκολιών που σχετίζονται με την επαφή με τον προσφυγικό πληθυσμό. Επίσης, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό επάνω σε κοινά ζητήματα, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του κάθε φορέα ξεχωριστά».

Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι στη διάθεση του κοινού για κάθε πρόσθετη λεπτομέρεια, ερώτηση ή διευκρίνιση.

Τηλ. Επικοινωνίας : 23510 36678
e-mail :womenaid@katerini.gr
Οδός : Αυγουστίνου 21 (εργατικές κατοικίες),
Κατερίνη.










To Yedi Kule Conquest επιστρέφει για 5η χρονιά!


Στις 23 Ιουνίου και ώρα 19:00 θα δοθεί η έναρξη του 5ου αγώνα δρόμου μνημείων από την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου.
Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της Aνω πόλης και συγκεκριμένα: Το Φρούριο του Επταπυργίου, τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, τo Βυζαντινό Λουτρό, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών, το Ισλαχανέ, οι Κήποι του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου).

Η αθλητική γιορτή με επίκεντρο το Επταπύργιο Υedikule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την Άνω πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από την, αθλητική εκδήλωση η ανάδειξη της Άνω πόλης με τα ιστορικά της μνημεία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά ως τόπος επίσκεψης και τουριστικού προορισμού.
Οι δηλώσεις συμμετοχών και όλες οι πληροφορίες του αγώνα στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης www.yedikule.gr.

 
Δείτε το promo video εδώ:
https://www.facebook.com/watch/?v=464656787679537

Αγροτική έκθεση AGRIlevante ….



Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην παρουσίαση που έκανε η Συνομοσπονδία Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανημάτων Ιταλίας «FEDER UNACOMA» στις 11/6/2019 στο καινούργιο ξενοδοχείο EliaErmou (Ερμού 15, ΑΘΗΝΑ) για τις πολύ σημαντικές εκθέσεις EIMA και AGRILEVANTE στην Ιταλία.
Στην παρουσίαση είδαμε τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων κ Κώστα Σπανούλη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ» κ Αθανάσιο Κελμάγερ, την Γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» κα Μάγδα Κοντογάννη και πολλούς δημοσιογράφους και άλλους.
Ο κ Marco Acerbi, Διευθυντής της EIMA, ενημέρωσε ότι η προσεχής ΕΙΜΑ (Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων) θα γίνει στην Bolonia (Ιταλία) στις 11-15/11/2020, και η επόμενη AGRILEVANTE στο Bari (Ιταλία) 10-13/10/2019.

Προσπάθειες κοινωνικοποίησης ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών μέσα από τη συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις Ανήλικος Αφγανός σήκωσε το έπαθλο αγώνα δρόμου στους Π. Πόρους Πιερίας


Ο ανήλικος Μ.Μ., ωφελούμενος της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων από το Αφγανιστάν, που εδρεύει στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, τερμάτισε πρώτος στον αγώνα δρόμου 7km «Pourlia Trail 2019», που διεξήχθηκε στους Παλαιούς Πόρους Πιερίας, στις 12 Μαΐου.
Με χρόνο 34΄48΄΄ ο νεαρός Αφγανός έκοψε πρώτος το νήμα και σήκωσε ψηλά το έπαθλο. Στον αγώνα συμμετείχαν έξι (6) ανήλικοι συνοδεία των υπευθύνων του προγράμματος με στόχο την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία αλλά και την απόκτηση εμπειριών. Και τα υπόλοιπα παιδιά της δομής τερμάτισαν σε πολύ καλές θέσεις , όπως ο ανήλικος Α.Η. που βγήκε 8ος, ο A.S. που βγήκε 9ος, ο A.S. που βγήκε 19ος και ο C.A. που βγήκε 25ος. Να σημειωθεί ότι οι ανήλικοι συμμετείχαν και στο «Vrontou North Olympus Trail», αυτή τη φορά στα 20km ορεινό, στις 2 Ιουνίου. Αν και οι ανήλικοι δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αγωνιστούν, είτε  δανείζονται ρούχα και παπούτσια από τους συγκατοίκους τους, είτε  αγωνίζονται με τα δικά τους που δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ολοκληρώθηκε η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ - Α. Τζιτζικώστας-'Το 2019 έτος επιχειρηματικότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας'






ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον Βασίλη Τσακιρίδη, δάσκαλο προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΠΣ Πιερίας ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των τμημάτων υποδομών των Ακαδημιών των ομάδων της ΕΠΣ Πιερίας στις εγκαταστάσεις της Ένωσης μας για την ολοκλήρωση και το τέλος μιας επιτυχημένης αγωνιστικής περιόδου 2018/2019 με παιδικές φωνές, πολλά χρώματα και πολλά χαμόγελα που πλημμύρισαν τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Πιερίας στη Ν. Έφεσο, με ζωγραφισμένη τη χαρά στα πρόσωπά τους οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές ήσαν παρόντες στο ραντεβού.
Μετά από μια γεμάτη ποδοσφαιρική χρονιά για τους μικρούς ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων υποδομών του νομού μας η ΕΠΣ Πιερίας έδωσε ιδιαίτερη αίγλη και χρώμα στη γιορτή λήξης που συμμετείχαν ενεργά οι σύλλογοι στο τοπικό πρωτάθλημα υποδομών.
Η ΕΠΣ Πιερίας ανταποκρινόμενοι για την ενεργή συμμετοχή των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών απέδωσε έπαθλα και κέρασε σ΄ όλους τους παρευρισκόμενους ψητά εδέσματα (σουβλάκια) όπου οι μικροί ποδοσφαιριστές και όχι μόνο ανταποκρίθηκαν γεμάτοι χαρά και περηφάνια.
Μια χρονιά ακόμα γεμάτη προσπάθεια, εμπειρίες και επιτυχίες για όλους μας έληξε, μια νέα χρονιά γεμάτη ελπίδα και όρεξη για δουλειά θα ξεκινήσει πάλι τον Σεπτέμβρη.
Κάτω από το βλέμμα των πολυάριθμων θεατών και γονέων οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη.
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ΕΠΣ Πιερίας οι Ακαδημίες προωθούν με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο το «ευ αγωνίζεσθαι», τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.
Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τις βραβεύσεις των ομάδων μας, παρουσία των αθλητών, των προπονητών αλλά και πλήθος κόσμου, γονέων και φίλων.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής ανακοινώθηκαν και βραβεύτηκαν οι πρωταθλήτριες  ομάδες όλων των κατηγοριών μας, οι ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδό τους καθώς και οι πρώτοι σκόρερ των κατηγοριών, καθώς επίσης και ο γνωστός προπονητής στην Πιερία Σωκράτης Σκούφας ο οποίος μας άφησε ορφανούς στην μεγάλη αθλητική οικογένεια. Σκοπός των πρωταθλημάτων των Ακαδημιών είναι η προαγωγή της σύσφιξης των σχέσεων συνεργασίας και φιλίας των ομάδων – Ακαδημιών που συμμετέχουν και στοχεύουν στην ενίσχυση του αθλητικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού προφίλ των μικρών ποδοσφαιριστών του νoμού μας.
Επίσης είναι η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων αθλητών και προπονητών, των θεατών (γονέων, συνοδών) καθώς και το να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη των παιδιών για το ποδόσφαιρο και το «ευ αγωνίζεσθαι» πρέπει να μας εκφράζει απόλυτα γιατί είναι το «Α» και το «Ω» σε όλες τις   ηλικίες του αθλητισμού και σε κάθε στιγμή της ζωής μας.
Το μεράκι και ο εθελοντισμός όλων ανέδειξε ότι η ΕΠΣ Πιερίας συμβάλλει στην ανύψωση του αθλητικού πνεύματος και πολιτισμού στην Πιερία βάζοντας τη δική της σφραγίδα.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνεισφέρουμε στο αθλητικό πνεύμα και πολιτισμό όποτε μας ζητηθεί.
Για μια ακόμη φορά νίκησε το ποδόσφαιρο των μικρών ηλικιών. Τέτοιου είδους διοργανώσεις προάγουν την αθλητική κουλτούρα που διακατέχει τις ομάδες όλων των Ακαδημιών μας καθώς και την διοργανώτρια αρχή της ΕΠΣ Πιερίας.
Το μεράκι και ο εθελοντισμός όλων αλλά κυρίως των δικών μας άξιων προπονητών, εθελοντών και του προέδρου Στέργιου Τόκα καθώς και στο σύνολο της εκτελεστικής επιτροπής του Δ.Σ., ανέδειξε ότι η ΕΠΣ Πιερίας συμβάλλει στην ανύψωση του αθλητικού πνεύματος και πολιτισμού στην Πιερία βάζοντας τη δική της σφραγίδα.
Ευχαριστούμε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας τα Δ.Σ. όλων των συλλόγων και φυσικά όλους τους συντελεστές της άριστης και άρτιας οργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης γιορτής λήξης πρωταθλήματος τμημάτων υποδομών 2018/2019.
Σας ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία και για τα ωραία συναισθήματα που μας χαρίσατε και σας συγχαίρουμε θερμά για την αξιέπαινη και φιλότιμη προσπάθεια ώστε να γίνει θεσμός των Ακαδημιών μας η γιορτή λήξης αγωνιστικής περιόδου πάντοτε.
Σας ευχαριστούμε. Με εκτίμηση.  Βασίλης Τσακιρίδης



«Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Σύσκεψη της  οργανωτικής επιτροπής του αγώνα δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.
Ο αγώνας διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.
Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου π. Ηλίας Γκοτζίδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου π. Γεώργιος Μιάουρας, ο Αντιδήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Χριστόφορος Πορφυρίδης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαγδάρη και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ. Αλέξανδρος Πούλιος.
Επίσης,  ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Μακρυγιάλου η Πρόεδρος κ. Μαρία Αβραμίδου,  από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών,  Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο αρχηγός του τοπικού παραρτήματος Κατερίνης κ. Δημήτρης Κατιρτζής και από την Ομάδα Εθελοντών Ποδηλατών ο κ. Γεώργιος Σαλπιγγίδης.
Από τους Συλλόγους του Μακρυγιάλου συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Μακρυγιάλου κ. Αναστάσιος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Φιλανθρωπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιαλλού κ. Γιάννης Σαββίδης και κα Αικατερίνη Μελιδώνη.
Το Σύλλογο Εθελοντισμού Μεθώνης «Κυψέλη» εκπροσώπησε ο κ. Κώστας Καλογεράκης. Επίσης, παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Παρασκευάς Αναστασιάδης καθώς και ο φύλακας του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Πύδνα κ. Αθανάσιος Γκιουλμετάρογλου.
Αφού ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για οργανωτικά θέματα, τονίστηκε η σημαντικότητα του αγώνα – θεσμού, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός λαϊκού μαζικού χαρακτήρα στην Βόρεια Πιερία.
Τονίστηκε ιδιαίτερα, η συμβολή στην τουριστική προβολή του τόπου καθώς και η ανάδειξη του αρχαιολογικών χώρων και των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής.
 Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στην πνευματική σημασία του αγώνα καθώς διεξάγεται σε ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από την περιοχή.
Ο π. Ηλίας Γκοτζίδης, αφού μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου  κ. Γεωργίου, μίλησε για τον αγώνα που πλέον αποτελεί θεσμό καθώς διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά. Έκανε αναφορά στην μεγάλη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα και δίνοντας έμφαση στους συμβολισμούς του αγώνα. Τέλος μετέφερε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη σε όλους όσοι συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επιτυχία του αγώνα.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Χριστόφορος Πορφυρίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά  «ο Δήμος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα οι οποίοι τιμούν με την αγωνιστική τους παρουσία την περιοχή μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την διαρκή προσπάθειά του να στηρίξει την περιοχή μας καθώς και τους εθελοντικούς συλλόγους και φορείς που καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για την επιτυχία του αγώνα».
Ο Πρόεδρος του Αθλητικούς Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας κ. Αλέξανδρος Πόυλιος δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο Σύλλογος θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του αγώνα. Ο 5ος αγώνας δρόμου είναι ο πρώτος αγώνας στον οποίον ο Σύλλογός μας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής καθώς τα περασμένα χρόνια ήταν υποστηρικτής». Παράλληλα, έκανε λόγο για την μαζική συμμετοχή των μελών, τόσο ως εθελοντών όσο και ως δρομέων ενώ έκανε ιδιαίτερη μεταφορά στην πολυετή προσφορά του Συλλόγου για τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου με έμφαση την αλληλεγγύη και τον άνθρωπό. Τέλος, συμπλήρωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στον αγώνα. Για εμάς αποτελεί μια ακόμη μεγάλη αθλητική γιορτή, μία αθλητική διοργάνωση ανάμεσα σε σειρά επετειακών εκδηλώσεων καθώς φέτος κλείνουμε 10 χρόνια λειτουργίας».
Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί τις 15 Ιουνίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στον Μακρύγιαλο και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα. Στα μέσα της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας, ενώ μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. 
Ο εγγραφές ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη έχει δημοσιευμένη στις ιστοσελίδες των διοργανωτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνωρισιμότητα του αγώνα προκύπτει από την πλειάδα τοπικών επιχειρήσεων που κάθε χρόνο στηρίζουν και χορηγούν με κάθε τρόπο τον αγώνα.

Η οργανωτική επιτροπή και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν ραντεβού το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στην αφετηρία του 5ου Αγώνα Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» όπου φέτος με βάση τις μέχρι σήμερα εγγραφές, αναμένεται να καταγραφή νέο ρεκόρ συμμετοχών. 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Η κυβέρνηση να ορίσει ως αργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος



PKM-HEADER-press








Σχετικά με την αργία του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3996/2011 ΦΕΚ Α’ 170), καταργήθηκε το άρθρο 15 του Ν.2639/1998 και δεν υφίσταται πλέον η αρμοδιότητα  των Περιφερειαρχών  για να ορίζουν  ημέρες  υποχρεωτικής αργίας.
Ωστόσο, εκτιμά ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να καθοριστεί από την κυβέρνηση ως αργία για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας υπενθυμίζει ότι, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν από ένα χρόνο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε  καλέσει τα συναρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν αυτό το θέμα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σταθερή στο αίτημά της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η σύγχυση που δημιουργούνται κατά την ημέρα αυτή στη λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών.
Σε ό,τι αφορά τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, υπάρχει  παλαιότερη απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης (αρ.πρωτ.22/19777/10-5-2002), η οποία δεν έχει ανακληθεί και ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Η υπηρεσία καθαριότητας, έρμαιο των προεκλογικών σκοπιμοτήτων







Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και η Δημοτική Αρχή μερίμνησαν από τον Απρίλιο, για την σωστή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, εισάγοντας θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσληψης έκτακτου προσωπικού (40 εργάτες και οδηγοί) για τις ανάγκες του θέρους.

Είναι δεδομένη η αδυναμία του Δήμου να αντεπεξέλθει στην αποκομιδή των απορριμμάτων με το μόνιμο προσωπικό και για το λόγο αυτό κάθε έτος ενισχύεται η υπηρεσίας καθαριότητας με έκτακτο.

Ωστόσο, προφανώς για να εξυπηρετηθούν πολιτικά προεκλογικά «παιχνίδια», στη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την πρόσληψη του απαραίτητου, για την εύρρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, προσωπικού.

Η παρούσα κατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας δεν αποτελεί ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αλλά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Απριλίου 2019.


Λιτόχωρο, 7 Ιουνίου 2019.-
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης






Αργία Αγίου Πνεύματος


Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι :


Όλα τα καταστήματα στην πόλη της Κατερίνης τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η μέρα αυτή καθορίστηκε ως υποχρεωτική αργία σύμφωνα με το ΒΔ 150/3-2-1965 και απόφασης του π. Νομάρχη Πιερίας με αριθ. πρωτ: 306/18-6-1977 για ενημέρωση  των εμπόρων – καταστηματαρχών και του καταναλωτικού κοινού του Δήμου Κατερίνης.

16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713     e-mail :  eskat@otenet.gr