ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοσέλιδο 10.10.2012

Πρωτοσέλιδο 10.10.2012

Αποχετευτικά έργα ύψους 6.200.000 ευρώ σε Καρίτσα και Βροντού



Γ. Παπαθανασίου: Εγκρίθηκε και η δημοπράτηση αποχέτευσης Λεπτοκαρυάς, ύψους 1.300.000 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δημοπρατηθούν και έργα αποχέτευσης Πλαταμώνα, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ
Υπογράφτηκε μεταξύ του δήμου Δίου-Ολύμπου και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΚ Α.Ε. η σύμβαση για την κατασκευή έργων αποχετευτικών δικτύων στις δημοτικές κοινότητες Καρίτσας και Βροντούς της δημοτικής ενότητας του Δίου.
Τις σχετικές συμβάσεις υπέγραψαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. και εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΚ Α.Ε. Ηλίας Σαψάλης.
Στη διαδικασία παραβρέθηκαν δυο συνεργάτες της εταιρίας, ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Νίκος Μπονοβόλιας αλλά και το στέλεχος της υπηρεσίας, Ηρακλής Χατζημήτρος.

Ένοπλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο Κατερίνης πυροβολώντας. Επεχείρησαν να «σηκώσουν» το ΑΤΜ


Πήραν 80 ευρώ από το κυλικείο
Το ΑΤΜ που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, έβαλαν στόχο ένοπλοι ξημερώματα Τρίτης που επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να το «σηκώσουν».

Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, εισέβαλαν από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου με αγροτικό αυτοκίνητο πράσινου χρώματος και παλαιάς τεχνολογίας και πυροβολώντας, κατευθύνθηκαν στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται δίπλα στους ανελκυστήρες στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Μπαίνοντας μέσα οι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις φορές στον αέρα με κυνηγετικά όπλα, ενώ εκείνη την ώρα βρισκόταν στο χώρο υπάλληλος του κυλικείου και μια γυναίκα έξω από την είσοδο.

Συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας και πορεία από τους βενζινοπώλες Πιερίας



Αντιδρούν στην εξίσωση ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
Συγκέντρωση στην Εφορία Κατερίνης και στη συνέχεια πορεία με κατεύθυνση τον κεντρικό πεζόδρομο, πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι βενζινοπώλες στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε εξαγγελθεί από την πανελλήνια ομοσπονδία.
Οι βενζινοπώλες συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα βυτιοφόρα τους στην Εφορία και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες για τα αιτήματα τους, με κυρίαρχο αυτό της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Η κινητοποίηση έγινε μετά από ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καύσιμων και Εκμεταλλευτών Πλυντηρίων - Λιπαντηρίων Ν. Πιερίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων συνταξιούχοι του Τ.Ε.Β.Ε. και του ΙΚΑ, μέλη της Ο.Ε.Β.Ε.Π., το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκίνητων, το Σωματείο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, το Συνδικάτο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, οικοδόμοι αλλά και γονείς.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων

Ακατάλληλοι διαιτητές εγκληματούν σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου(B.ΝΟΥΛΕΖΑΣ)


 Η άδικη, ανεπαρκής και ακατάλληλη διαιτησία πού αλλοιώνει αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων δεν αποτελεί σύμπτωμα μόνον των επαγγελματικών κατηγοριών πού διαβάζουμε σε μεγάλες αθλητικές εφημερίδες ΄
οπού καταγγέλλονται σφαγιασμοί ομάδων πού αδικούνται κατάφορα από εσφαλμένες αποφάσεις πού εξοργίζουν την διοίκηση και τους φιλάθλους των λεγόμενων μικρών ομάδων πού έτσι  συστηματικά τους αναιρούνται κυριολεκτικά βαθμοί στα όρια της κλοπής.

Μηνιαία δραστηριότητα της Γ.Α.Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Σεπτεμβρίου 2012


  Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -542- άτομα και ειδικότερα:
  • Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -0- 
  • Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -51- 
  • Για κλοπές-διαρρήξεις: -58- 
  • Για κλοπές οχημάτων: -1- 

TΟ ΑΚΟΥΣΕΣ Μ@Λ@Κ@ ?? ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ:Η δόση από μόνη δεν λύνει τα προβλήματα!!..


Η καταβολή της δόσης από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα. Η δόση η οποία έπρεπε να είχε καταβληθεί το καλοκαίρι είναι απόλυτη απαραίτητη. Πιέζουμε κι εμείς τα πράγματα αλλά πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Γι αυτό διαρκεί περισσότερο,απ'΄όσο θα νόμιζε κανείς η διαδικασία. 

Γερμανικά οχήματα ΜΙΖΑΣ για την φύλαξη της Γερμανίδας ΜΕΡΚΕΛ στην Αθήνα «εμπιστευθείτε μας ξέρ...

Επιχείρηση μεταφοράς νεκρής φάλαινας

 Επιχείρηση μεταφοράς νεκρής φάλαινας
Κλειστό παρέμεινε ένα μεγάλο τμήμα της ακτογραμμής στην περιοχή Muizenberg κοντά στο Cape Town στη Νότια Αφρική την περασμένη Κυριακή, καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την ακτή ένα τεράστιο κουφάρι φάλαινας που εκβράστηκε από τη θάλασσα.
Η φάλαινα είχε δεχτεί επίθεση από λευκό καρχαρία και η απομάκρυνση του κουφαριού μήκους 15 μέτρων και 47 τόνων δεν ήταν εύκολη υπόθεση!

Ηλικιωμένη πήγε με όπλο να πάρει τα χρήματα της από τράπεζα!


 Ηλικιωμένη πήγε με όπλο να πάρει τα χρήματα της από τράπεζα!
Αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα της, ακόμα και αν χρειαζόταν να επιστρατεύσει ένα…ψεύτικο όπλο, πήγε μια ηλικιωμένη κυρία σε τράπεζα των Τρικάλων.
Η ηλικιωμένη μπήκε απτόητη στην τράπεζα και κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, προκειμένου να του ζητήσει να «σπάσει» τα ομόλογα και τις προνομιακές καταθέσεις που έχει. Για να τον πείσει μάλιστα, άσχετα αν αυτός δεν της έφερε ή τουλάχιστον δεν πρόλαβε να τις φέρει αντίρρηση, άνοιξε την τσάντα της και ακούμπησε πάνω στο γραφείο ένα ψεύτικο όπλο.

ΦΩΤΟ: Οι λεπτομέρειες της υποδοχής Μέρκελ που «ενόχλησαν» τους στρατιωτικούς!


 ΦΩΤΟ: Οι λεπτομέρειες της υποδοχής Μέρκελ που «ενόχλησαν» τους στρατιωτικούς!
Τα έμπειρα μάτια στρατηγών,ναυάρχων και πτεράρχων «ακτινογράφησαν» τη τελετή υποδοχής της Άνγκελα Μέρκελ και «μεταδίδουν» τις ενστάσεις τους στο Onalert.
Ένσταση πρώτη: γιατί αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους, ενώ όπως υποστηρίζουν έπρεπε να αποδοθούν τιμές πρωθυπουργού.
Ένσταση δεύτερη: για πρώτη φορά είχε τοποθετηθεί εξέδρα πάνω στην οποία στάθηκε η κα. Μέρκελ δίπλα στον Α.Σαμαρά. Που είναι η παρατήρηση των στρατιωτικών; Στο γεγονός ότι μ΄ αυτό το τρόπο οι δύο ηγέτες στάθηκαν στο ίδιο ύψος με την Ελληνική Σημαία.
Υπερβολές; Για τη στρατιωτική λογική όχι και γι΄ αυτό το επισημαίνουν.
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι την ευθύνη της τελετής την είχε το ΥΠΕΞ και είναι γνωστό ότι ο Δ.Αβραμόπουλος είναι λάτρης των εντυπωσιακών τελετουργικών.

Συγκλονιστική φωτό από τα επεισόδια


2 Συγκλονιστική φωτό από τα επεισόδια
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η σοκαριστική φωτογραφία του καθηλωμένου σε καροτσάκι διαδηλωτή που στέκεται απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία ξεχωρίζει ανάμεσα στις πολλές που τραβήχτηκαν την Τρίτη (09/10) από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σε αυτή αποτυπώνεται η εικόνα ενός καθισμένου σε καροτσάκι διαδηλωτή και καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τη δύναμη ψυχής του ανθρώπου, που δεν πτοήθηκε από τις απαγορεύσεις, δεν κάμφθηκε από τα μέτρα και κατέβηκε προκειμένου να δώσει το δικό του μήνυμα με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Γυμνός μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη!



Βγήκε από τα... ρούχα του άντρας στο Σύνταγμα

Από τα ρούχα του, κυριολεκτικά, βγήκε νωρίτερα ένας άντρας ο οποίος αποφάσισε να διαδηλώσει με τον δικό του τρόπο και κυκλοφορούσε γυμνός μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Όπως ήταν φυσικό η εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου ενώ δεν έλειψαν οι επευφημίες από τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο. 

Red Bull Stratos - Ελεύθερη πτώση από το διάστημα

Ο 43χρονος Felix Baumgartner.


Ο 43χρονος Felix Baumgartner.
Λονδίνο: Η αναμονή για το μεγάλο εγχείρημα της Red Bull και του Felix Baumgartner έφτασε σχεδόν στο τέλος της! Ο 43χρονος Αυστριακός θα επιχειρήσει να σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση με άλμα από ένα διαστημικό θαλαμίσκο από τα 36,576 μέτρα. Ο Felix προετοιμάζεται για αυτό το εγχείρημα τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η έντονη προσμονή καθιστά τις τελευταίες 24 ώρες πριν το άλμα πλέον καθοριστικές.

Αν προστάτευαν με τον ίδιο τρόπο τους πολίτες και το πολίτευμα…




Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Στην ευλογημένη και στο πέρασμα των αιώνων αιματοβαμμένη από αγώνες για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ αυτή γη, στην πόλη της Αθήνας όπου ακόμη δεσπόζει ο Παρθενώνας της Ακρόπολης υπενθυμίζοντας τον «χρυσό αιώνα» του Περικλή και το γεγονός ότι εδώ γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μου είναι εντελώς, μα εντελώς αδιανόητο, να δεχτώ – χωρίς σχόλιο – ότι αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου οι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ θα σχολιαστούν ανά την Υφήλιο ως «πικρή ένδειξη κατάλυσης της…Δημοκρατίας!»

Όχι κανείς δεν θα ήθελε, ούτε για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, να κινδυνεύσει η ασφάλεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ!!!

Νεκρός 81χρονος σε πηγάδι


Ο Δημήτρης Αρ. Μανδηλάρης, 81 χρόνων, που εξαφανίστηκε την Πέμπτη από το σπίτι του, στη Θουρία, ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι την Παρασκευή το απόγευμα. Ο 81χρονος εντοπίσθηκε σε πηγάδι βάθους25 μέτρων, μετά από έρευνες στις οποίες πήραν μέρος Πυροσβέστες της Καλαμάτας και της ΕΜΑΚ, Αστυνομικοί, καθώς και εθελοντές της Ομάδας «Γαία». 
Ο ιατροδικαστής ο οποίος παραβρισκόταν στην ανάσυρση του ηλικιωμένου από το πηγάδι, βεβαίωσε το θάνατό του. 

Ο Σαμαράς δήλωσε: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»! Τα ίδια δήλωναν οι δοσίλογοι και προδότες στη Γερμανική κατοχή, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο


ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! 
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Σαμαράς δήλωσε: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»! Τα ίδια δήλωναν οι δοσίλογοι και προδότες στη Γερμανική κατοχή, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι Γερμανοί έκαιγαν την Ελλάδα, και σκότωναν - δολοφονούσαν τους Έλληνες πατριώτες. 
Καταλαβαίνετε τώρα, Ω! Έλληνες πατριώτες τι πρωθυπουργό έχουμε;;; Εμείς λέμε, «Οι Γερμανοί είναι εχθροί μας». Να γιατί... Ιδού πως εκμεταλλεύονται την Ελλάδα, με τοκογλυφία, σκάνδαλα, (SIEMENS κ.λ.π.), δόλιο δανεισμό, και Ελεύθερες οικονομικές ζώνες, (Ε.Ο.Ζ.), όπου Γερμανοί επενδυτές θα καταστρατηγούν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, εργατικού δικαίου, και όχι μόνο.