Ο Παντελής Ζουμπούλης εξηγεί στον sportdog πώς και με ποια δεδομένα μπορεί να μείνει στην κατηγορία η ΑΕΚ,
και γι΄αυτό καλεί τον Άρη να κερδίσει οπωσδήποτε στην Ξάνθη. Επειδή στην Ελλάδα ζούμε και τα μάτια μας έχουν δει πολλά  
(και θα δούνε ακόμη πιο πολλά στο μέλλον...), ξέρουμε πως να ερμηνεύσουμε την απόφαση της Πειθαρχικής για την ΑΕΚ. 

Σε απλή μετάφραση: Από τη στιγμή που δεν επιβλήθηκε στην ΑΕΚ ποινή έδρας και χρηματικό πρόστιμο (τα 4.500 χιλιάρικα είναι ανέκδοτο..), όπως προβλέπει  ο ΚΑΠ (όπως είχε επιβληθεί και στον Άρη το 2005), η απόφαση μπορεί στην Εφέσεων να μετατραπεί σε βαρύ πρόστιμο και ποινή έδρας. Να.. "εξαφανιστεί" το -3.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Κι αυτό ξεκάθαρο είναι: Αν ο συνδυασμός αποτελεσμάτων την 30η αγωνιστική ευνοήσει την ΑΕΚ, τότε το "σύστημα" θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου η Εφέσεων να αλλάξει την πρωτόδικη ποινή. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνει... Σε ότι αφορά τον Άρη, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Γι' αυτό θα πάνε ακόμη πιο υποψιασμένοι στην Ξάνθη. Στο μυαλό των "κιτρίνων" είναι να κερδίσουν και στα Πηγάδια, ώστε να "καθαρίσουν τη μπουγάδα" κι ας γίνει ότι θέλει μετά στην Εφέσεων την Τετάρτη.

Το momentum είναι ευνοϊκό για τον Άρη, σε αντίθεση με ότι για την ΑΕΚ. Ο Αρης προέρχεται από δύο νίκες που του έδωσαν αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορεί να... τριτώσει το καλό την Κυριακή. Είναι σε καλή αγωνιστική κατάτσαση και φυσικά έχει ισχυρό κίνητρο. Αντιθέτως, για την ΑΕΚ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όλα όσα συμβαίνουν και οι προπονήσεις... παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ξέχωρα που ο Ατρόμητος είναι ανώτερος σαν ομάδα και στο Περιστέρι, λένε, ότι δεν ξεχνάνε τι συνέβη στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ και πως χάσανε. Ο Άρης δεν χρειάζεται να αλλάξει τη "συνταγή" των τελευταίων αγωνιστικών στα Πηγάδια. Εδώ που έφερε τα πράγματα, μετά τις νίκες επί του Ατρόμητου και της Τρίπολης, οφείλει απλώς να "τελειώσει" τη δουλειά και να ησυχάσει.

Όσο για την "επόμενη μέρα", θα αρχίσουμε να μιλάμε από Δευτέρα. 
Ωστόσο, η κουβέντα που άνοιξε εξαιτίας της απόφασης της ΛΦΑ να προκηρύξει γενική συνέλευση στις 27 του μήνα και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, δεν αποτελούν καλό οιωνό. Αντιθέτως, επιβεβαιώνουν ότι δύσκολα θα ξεφύγει αυτός ο σύλλογος από τις παθογένειες του παρελθόντος. Δείχνουν προχειρότητα και βιασύνη (ίσως και κάτι άλλο...). Ούτε καν τα  λάθη που έγιναν φέτος δεν φαίνεται να δίδαξαν αυτούς που ερίζουν για την επόμενη μέρα.

Για όλα αυτά θα μιλήσουμε, όμως, μετά την Ξάνθη. Μακάρι, πάντως, να προχωρήσουν οι ενέργειες που γίνονται από κάποιες δυνάμεις του συλλόγου για την προσέλκυση επενδυτή...