ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Λεφτά για... ψηφοδέλτια υπάρχουν - 1,5 εκατ. ευρώ για χαρτί


Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν, από τον κρατικό προϋπολογισμό για χαρτί, προκειμένου να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, θα χρειασθούν 1.452.356,33 ευρώ προκειμένου να τυπωθεί η απαιτούμενη ποσότητα ψηφοδελτίων, σε αριθμό που υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 20% τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Χαρτί δικαιούνται τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων, των οποίων συνδυασμοί υποψηφίων ανακηρύχθηκαν στο ένα τρίτο 1/3 τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

«Στο Μετρό χωρίς παντελόνια» – Η μοδα που δεν χαμπαριάζει απο χαμηλές θερμοκρασίες

Eίναι τρελοί. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι βγήκαν στους δρόμους χωρίς τα παντελόνια τους, ενώ η θερμοκρασία άγγιζε το μηδέν. Ο λόγος για…

χιλιάδες Νεοϋορκέζους, Λονδρέζους, Μιλανέζους, Βερολινέζους και κατοίκους του Μεξικού και του Βουκουρεστίου.
Ολα αυτά γιατί χθες ήταν η «Ημέρα χωρίς παντελόνια στο Μετρό» και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόλμησαν να κυκλοφορήσουν στις αποβάθρες και να μπουν στους συρμούς των τρένων μόνο με τα εσώρουχά  τους.
Kουκουλωμένοι με κασκόλ, χοντρά παλτό, σκούφους και φορώντας μπότες και χοντρές κάλτσες, τίποτα δεν φάνηκε να εμποδίζει εκατοντάδες άτομα από το να αφήσουν στο σπίτι τους τα παντελόνια τους ή τις φούστες τους και να βγουν ημιτσίτσιδοι στους δρόμους.
Οι κανόνες για όσους θέλουν να συμμετάσχουν είναι πάναπλοι: Από τη μέση και κάτω πρέπει να φορούν μόνο τα εσώρουχά τους και από τη μέση και πάνω να είναι ντυμένοι κανονικά σαν να πηγαίνουν στις δουλειές τους. Επίσης απαγορεύεται να μιλούν ο ένας στον άλλον και να αλληλοκοιτάζονται… χαμηλά.

Νέα δημοσκόπηση κόβει τα χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου

Νέα δημοσκόπηση κόβει τα χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου

Προβάδισμα 4.1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας METRON ANALYSIS για την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 34,1% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30%. Τρίτο κόμμα είναι το «ΠΟΤΑΜΙ» με 8,4 % και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, οι ΑΝΕΛ με 3,5%, ενώ το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφει ποσοστό 2,8%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος στη δημοφιλία ενώ η επόμενη ημέρα των εκλογών δείχνει ότι μπορεί να προκριθούν λύσεις ακόμα και για οικουμενική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: arouraios.gr

ΕΣΚΑΣΕ η βόμβα: Λουκέτο σε 43 καταστήματα μεγάλης αλυσίδας Super Market

ΕΣΚΑΣΕ η βόμβα: Λουκέτο σε 43 καταστήματα μεγάλης αλυσίδας Super Market
Στο κλείσιμο 43 μη κερδοφόρων καταστημάτων της αποφάσισε να προχωρήσει μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα ο νέος επικεφαλής της ανακοίνωσε τα σχέδιά του να μειώσει το κόστος και να πωλήσει ενεργητικό σε μία προσπάθεια αναζωογόνησης του ομίλου...
Ο λόγος για την βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco PLC η οποία αποφάσισε να επενδύσει στην μείωση των τιμών, να κλείσει ζημιογόνα καταστήματα και να ξεκινήσει να πουλάει assets σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά από ένα έτος αναταραχών.

Ειδικότερα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Tesco PLC δήλωσε ότι δεν πρόκειται να καταβάλει μέρισμα για το σύνολο της τρέχουσας κρίσης. «Έχουμε να κάνουμε κάποιες πολύ δύσκολες αλλαγές. Οι πρόσφατες επιδόσεις μας, μας δίνουν πίστη ότι όταν συγκροτηθούμε και βάλουμε στο επίκεντρο τον πελάτη, μπορούμε να φέρουμε τα σωστά αποτελέσματα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Dave Lewis.

Επίσης, για να βοηθήσει την ανάκαμψη της Tesco από το πρόσφατο λογιστικό σκάνδαλο και τις τέσσερις προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της, ο κ. Λούις αποφάσισε να μειώσει το μέρισμα και να συρρικνώσει τα κεντρικά γραφεία του ομίλου που βρίσκονται στα βόρεια του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων η Asda, η Sainsbury και η Morrisons, «βλέπουν» τις πωλήσεις τους να μειώνονται με ταχύτατο ρυθμό εξαιτίας της εισόδου των γερμανικών εκπτωτικών αλυσίδων.

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη»


«Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη»
Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά και παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη προβλέπει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), παρακολουθώντας στενά - και αυτό με τη σειρά του - τις πολιτικές εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους.
"Ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου", εκτιμά ο ίδιος ο πρόεδρος του IIF, Tim Adams.
Όπως προβλέπει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές, αλλά η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ, παρά την επανεμφάνιση της κινδυνολογίας περί Grexit.
"Η νέα κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί πιο ευνοϊκούς όρους για τη χρηματοδότηση και το χρέος της Ελλάδας, ωστόσο θα κατορθώσει να αποφύγει το σενάριο του Grexit", εξηγεί ο Tim Adams, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, μετά τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.
Ωστόσο ο επικεφαλής του IIF σπεύδει να προειδοποιήσει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, κυρίως λόγω του ύψους των χρηματοδοτικών αναγκών - πέριξ των 20 δισ. ευρώ - που έχει μέχρι και το 2016.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει ο Tim Adams, θα διασφαλίσει την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει, αλλά και μια επέκταση της περιόδου χάριτος.
"Μόλις η νέα ελληνική κυβέρνηση εξασφαλίσει τα ανωτέρω θα σπεύσει ευθύς αμέσως να διακηρύξει την πρώτη της νίκη και όλοι θα δηλώσουν ικανοποιημένοι. Ωστόσο τα όσα θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να κάνουν τη μεγάλη διαφορά για την ελληνική οικονομία", προσθέτει ο πρόεδρος του IIF.

Handelsblatt για Τσίπρα: «Ενας ανανεωτής της Ελλάδας;»


Handelsblatt για Τσίπρα: «Ενας ανανεωτής της Ελλάδας;»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε, παρά τον σκεπτικισμό του Βερολίνου να βοηθήσει τη χώρα του να ανακάμψει, εκτιμά σε κύριο άρθρο της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Στο άρθρο με τίτλο «Ένας ανανεωτής της Ελλάδας;», ο σχολιαστής επισημαίνει ότι «η γερμανική πολιτική θέλει να αποτρέψει με κάθε μέσο μία εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα».

Σε αυτό το γεγονός αποδίδεται και η «κρυφή απειλή», σχολιάζει ο αρθρογράφος, που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα προς τους έλληνες ψηφοφόρους περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση και ακύρωνε τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί το σχόλιο, «μία νίκη του χαρισματικού Τσίπρα ενδέχεται να αποτελέσει πραγματική ευκαιρία για την Ελλάδα.

Είναι οι πολιτικοί των κατεστημένων κομμάτων αυτοί που ευθύνονται για το υπέρογκο κρατικό χρέος, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που δεν καλύπτονταν από την αύξηση της παραγωγικότητας, τον υπερδιογκωμένο κρατικό μηχανισμό, το ασφυκτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, τα πολυάριθμα φορολογικά προνόμια, τα λανθασμένα στατιστικά, την τσαπατσουλιά του κτηματολογίου και την έλλειψη μία λειτουργικής οικονομικής διοίκησης. (…) Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί μία ευκαιρία στον αριστερό νεοεισελθόντα.

Αλλά θα ήταν λάθος να εκταμιευθούν τα χρήματα στήριξης ακόμη και στην περίπτωση που αυτή η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει τις συμφωνίες που διαπραγματεύθηκαν οι προκάτοχοί της και αντιστρέψει μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας θα πρέπει να μάθει ότι οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις είναι δεσμευτικές», υπογραμμίζει ο σχολιαστής.

Πηγή: DW

Goldman Sachs: Που απέτυχαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και γιατί θα ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ


Goldman Sachs: Που απέτυχαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και γιατί θα ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτικό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη αποτελεί η Ελλάδα όπως υποστηρίζει σε ανάλυσή της η Goldman Sachs, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η αποτυχία της κυβέρνησης συνασπισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κρίση, φέρνει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Ελλάδα αποτελεί μοντέλο πρότυπο για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι λαϊκιστικές δυνάμεις και τα λαϊκιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη.
Παρά τα προγράμματα λιτότητας της τρόικας και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή τους μια «σιωπηλή πλειοψηφία» στις περιφερειακές οικονομίες που θα εκλέξει κυβέρνηση θέλει το ευρώ.
Παρά την αύξηση της ανεργίας και το μεγάλο κόστος προσαρμογής της λιτότητας η σιωπηλή πλειοψηφία θέλει το ευρώ. Κατά ένα παράδοξο τρόπο, στατιστικά η σιωπηλή πλειοψηφία προέρχεται από τους ηλικιωμένους.
Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ζώνη του ευρώ την περίοδο 2011-12. Το 2012 η βαθιά πολιτική εχθρότητα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας (δεξιά) και το ΠΑΣΟΚ (αριστερά) ξεπεράστηκαν προκειμένου να σχηματίσουν ένα μεγάλο συνασπισμό ώστε να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί το λαϊκίστικο ρεύμα. Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε το πρόγραμμα της τρόικας και με την πάροδο του χρόνου, κάποια σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας έχει επιτευχθεί (αν και σημαντικές προκλήσεις παραμένουν σαφώς).
Χρησιμοποιώντας αυτήν την εμπειρία ως πρότυπο, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα λαϊκίστικα κόμματα και σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ μέσω μεγάλων συνασπισμών που υιοθετούν ορθόδοξες ευρωπαϊκές πολιτικές.
Επίσης η ισχυροποίηση του Podemos στην Ισπανία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσω ενός μεγάλου συνασπισμού μεταξύ των λαϊκών και Σοσιαλιστικών Κομμάτων.
Ομοίως, θα μπορούσε να διαχειριστούν την λαϊκιστική δύναμη στην Ιρλανδία (π.χ., που ενσωματώνονται σε στήριξη για το Sinn Fein) μέσω ενός μεγάλου συνασπισμού μεταξύ του Fianna Fail και το Fine Gael, των δύο μεγάλων κομμάτων.
Η ελληνική εμπειρία έχει και μια άλλη, διάσταση που δεν αποτελεί καθησυχαστικό μήνυμα για τις αγορές. Η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και ως εκ τούτου τα λαϊκιστικά κόμματα έχουν ισχυροποιηθεί και πιθανόν να κυβερνήσουν (ΣΥΡΙΖΑ)
Η εμπειρία δείχνει ότι οι ψηφοφόροι έχουν μακροχρόνιες μνήμες: ακόμη και στην Ιρλανδία - μια χώρα φαινόμενο δημοσιονομικής προσαρμογής - τα λαϊκιστικά κόμματα συνεχίζουν να απολαμβάνουν ισχυρή υποστήριξη και στις εκλογές του 2016 ίσως αποτελέσουν έκπληξη.
Υπάρχει και μια μάχη μεταξύ νέων και ηλικιωμένων.
Ο νέος αναζητά εργασία και επωμίζεται την λιτότητα ενώ ο ηλικιωμένος ζητάει να προστατεύσει ότι έχει κατακτήσει.
Η ανάλυση αυτή είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να νικήσει τα παραδοσιακά κόμματα κατά την επικείμενη εκλογή, στις 25 Ιανουαρίου, αντιστρέφοντας το αποτέλεσμα του 2012.
Δεδομένου ότι η Ισπανία και η Ιρλανδία έχουν προχωρήσει σε σημαντική προσαρμογή, χρήσιμη για την σταθεροποίηση των οικονομιών τους την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την αποκατάσταση της ανάπτυξης, στις εκλογές θα διαφανεί αν τα λαϊκίστικα κόμματα θα ισχυροποιηθούν και σε ποιο βαθμό.
Στην Ιταλία (εκλογές το 2018) η τεχνοκρατική κυβέρνηση έχει πετύχει σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή και έχει επανακαθορίσει τις παραδοσιακές διαφορές δεξιάς και αριστεράς. Μια κυβέρνηση Renzi εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Forza Italia, το κίνημα Πέντε Αστέρων, η Λίγκα του Βορρά) που έχουν εκφράσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ευρωσκεπτικιστικές τάσεις.
Και στη Γερμανία, τα παραδοσιακά κόμματα στο μεγάλο συνασπισμό, αντιμετωπίζουν ισχυρότερες προκλήσεις από τις AFD και Linke.
Η Ελλάδα αποτελεί την άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή σταθερότητα, αλλά όπως αναφέρει η Goldman Sachs η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει τελικά σε συμβιβασμό με την τρόικα.
Τα περισσότερα μεγάλα ελληνικά κόμματα έχουν ήδη δηλώσει δημόσια την επιθυμία τους να αποφευχθεί μια χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ.
Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε συμβιβασμό με την Τρόικα, στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές.
Αλλά η ελληνική εμπειρία μπορεί να είναι ένας οδηγός για την εξέλιξη των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, ακόμη και αν τα ζητήματα που διακυβεύονται είναι διαφορετικά.
Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα λαϊκιστικά κόμματα θα μετριάσουν τις δυνάμεις τους είναι
(α) αποκατάσταση της ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων απασχόλησης και
(β) δημιουργία αξιόπιστης οικονομικής διακυβέρνησης σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.
Οι πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα αλλά και η 5ετής ύφεσης μας δείχνουν ότι οι μεγάλοι συνασπισμοί μπορούν να αγοράσουν κάποιο χρόνο για να ανακόψουν τις λαϊκιστικές πολιτικές αλλά δεν μπορούν να τις ανακόψουν αν δεν επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στην οικονομία.

Ποια σημάδια δείχνουν ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα οι αρτηρίες σας

Ποια σημάδια δείχνουν ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα οι αρτηρίες σας


Το να μπορεί κανείς να αναγνωρίσει εγκαίρως τα προειδοποιητικά σήματα που "εκπέμπει" ο οργανισμός του για να τον "ενημερώσει" ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φραγμένων αρτηριών, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Οι φραγμένες αρτηρίες εμποδίζουν τη ροή του αίματος και κουράζουν την καρδιά, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, ή η στεφανιαία καρδιακή νόσος.
Δείτε τέσσερα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα απόφραξης στις αρτηρίες σας:
Στυτική δυσλειτουργία
Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα "προειδοποίησης" για τη στεφανιαία νόσο. Όταν το να επιτευχθεί η στύση είναι δύσκολο ή αδύνατο, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο που εμφανίζεται πολύ πριν επέλθει μια καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της διάγνωσης της στεφανιαίας νόσου, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να λάβετε τα μέτρα σας.
Απώλεια μαλλιών – φαλάκρα
Σε μια νέα έρευνα επάνω σε 37.000 άνδρες, αποδείχτηκε ότι η εκτεταμένη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού είναι δείκτης αυξημένου κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε μια άλλη έρευνα σε πάνω από 7.000 άτομα (4.000 γυναίκες και 3.000 άντρες) διαπιστώθηκε ότι η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.
Το σχήμα στον λοβό του αυτιού
Ένας από τους πιο παράξενους δείκτες καρδιακής νόσου είναι η πτυχή στον λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που εκτείνεται διαγώνια από το ακουστικό κανάλι στο κατώτερο άκρο του λοβού του αυτιού). Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών στην καρδιά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι υποστηρίζουν πως μια πτυχή στο αυτί δεν είναι παρά μόνο μια γενική ένδειξη γήρανσης, ερευνητές έδειξαν μέσω μιας εξελιγμένης μεθόδου αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της στεφανιαίας νόσου, ότι η πτυχή του αυτιού "προβλέπει" τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και αφότου οι συγγραφείς της έρευνας συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία και το κάπνισμα.
Πόνος στην γάμπα όταν περπατάτε
Η αρτηριοσκλήρυνση μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες των ποδιών, ιδιαίτερα στους καπνιστές, προτού καν διαγνωστεί σε αυτούς στεφανιαία νόσος. Αυτό το σύμπτωμα απαιτεί άμεση ιατρική αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας και θα εκτελέσει απλές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης των ποδιών και της ροής του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας στα πόδια.
Πηγή:onmed.gr

Τι έχει αλλάξει στο sex τα τελευταία 20 χρόνια.



Μεγάλες διαφοροποιήσεις στις σεξουαλικές συμπεριφορές και πρακτικές καταγράφει μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σεξουαλικών συμπεριφορών, που εστιάζει στην 
τελευταία εικοσαετία, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Lancet».


Στη μελέτη («Lancet» 2013-14 - NATSAL study) που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία την περίοδο 2010-2012, συμμετείχαν 15.000 ενήλικοι, ηλικίας 17-74 ετών, ενώ τα ευρήματά της συγκρίθηκαν με αντίστοιχα προηγούμενα δεδομένα που είχαν συλλεγεί το 1990 και το 2000.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι περισσότερες αλλαγές παρατηρήθηκαν στις σεξουαλικές συμπεριφορές και αντιλήψεις των γυναικών, παρά των ανδρών, καθώς σε σχέση με τα προηγούμενα 20 χρόνια ανέφεραν μεγαλύτερο αριθμό αρρένων σεξουαλικών συντρόφων.

Παράλληλα, φαίνεται να διευρύνθηκε κ το εύρος των σεξουαλικών πρακτικών, καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά των ανδρών κ των γυναικών που ανέφεραν στοματικό και πρωκτικό σεξ.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών φαίνεται να είναι χαμηλότερη.

Επιπλέον, και στα δύο φύλα, παρατηρήθηκε σημαντικά λιγότερη ανοχή για τις εξωσυζυγικές σεξουαλικές επαφές.

Αναφορικά με τα σεξουαλικά προβλήματα, το 15% των ανδρών ανέφερε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, με τις γυναίκες να έχουν διπλάσιες πιθανότητες.

Επί συνόλου, 4 στους 10 δήλωσαν ότι είχαν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα, ενώ 1 στους 6 θεωρεί πως η κατάσταση της υγείας του επηρεάζει τη σεξουαλική του ζωή.

Τέλος, προβληματισμό προκάλεσε στους ερευνητές το γεγονός ότι μόνο το 24% των ανδρών και το 18% των γυναικών συμβουλεύτηκαν κάποιον ειδικό για το πρόβλημά τους.

Το εγκυρότερο τεστ… παρθενίας!


Ένας νέος άνδρας που ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του ρωτάει τον γιατρό…

«Γιατρέ, πως μπορώ να μάθω αν η νύφη είναι πραγματικά….παρθένα;»

Ο γιατρός απαντάει:«Θα χρειαστείς τρία πράγματα, λίγο μπλε μπογιά, λίγο κόκκινη μπογιά κι ένα φτυάρι».

Έκπληκτος ο νεαρός ρωτάει:«Τι τα χρειάζομαι όλα αυτά γιατρέ;»

Και τότε ο γιατρός του λέει:«Πριν την πρώτη νύχτα, θα βάψεις το έναν … ορχι σου μπλε και το άλλο κόκκινο.Όταν γδυθείς, αν σου πει αυτά είναι τα πιο παράξενα Α***@@@  που έχω δει ποτέ,την κοπανάς με το φτυάρι στο κεφάλι»!!!

Αυτές τις 12 σεξουαλικές φαντασιώσεις πρέπει να τις ζήσεις!


Κοίταξε να δεις πως έχει το πράγμα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι, είναι να μην λέμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, αυτό που επιθυμούμε διακαώς. Και τι κερδίζουμε με
αυτή τη στάση μας; Μα φυσικά απωθημένα.

Αφήστε λοιπόν τον εαυτό σας ελεύθερο, εξωτερικεύστε στο ταίρι σας τις επιθυμίες και τις σκέψεις σας, χωρίς ντροπές και ενδοιασμούς, και κάντε πραγματικότητα τις μεγαλύτερες φαντασιώσεις σας! Πιστέψτε με, μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν από αυτό.

Εν συνεχεία σας παραθέτουμε 12 φαντασιώσεις που επιτρέπεται και πρέπει να ζήσετε!

1. Να χρησιμοποιήσεις sex toys.
2. Nα πας μαζί του σε strip club.
3. H φαντασίωση ιδιαιτέρας αφεντικού.
4. Να κάνεις σεξ με άντρα που φοράει στολή (στρατιωτικό, πυροσβέστη, πιλότο).
5. Να αναπαραστήσετε το σενάριο κάνω σεξ με τον personal trainer.
6. Γυρίστε το προσωπικό σας video.
7. Να παίξετε τον γιατρό.
8. Να κάνεις σεξ στο κατάστρωμα ενός γιοτ.
9. Να φέρεις στο κρεβάτι φαγητά από το ψυγείο (βλέπε 9 ½ βδομάδες).
10. Να αναπαραστήσετε το σενάριο καμαριέρα και πελάτης ξενοδοχείου.
11. Να γίνεις αυταρχική.
12. Να του κάνεις στριπτίζ.

Τολμήστε και κερδίστε! Ακόμη το σκέφτεστε;

Τίποτα δεν άλλαξε!

via "Το Γρέκι" 

Γιάννης Μυστακίδης: Ευχαριστώ τον Βατανιακό

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Βατανιακό και τον πρόεδρο Γεράσιμο Ποτουρίδη, για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Καραμανώλα, στην Κ20 (ομάδα Νέων) του Αιγινιακού.

Με τις καλύτερες ευχές μου να πραγματοποιήσει ο Βατανιακός τους φετινούς του στόχους.

Γιάννης Μυστακίδης

Προπονητής Κ20 Αιγινιακού


Ποιος πιστεύει πλέον τον κύριο Σαμαρά…


Αφού διαπίστωσε ότι η επιδρομή εκφοβισμού των ψηφοφόρων δεν έχει το αναμενόμενο αντίκρισμα, γιατί αφενός είναι πολυχρησιμοποιημένη και αφετέρου ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ζουν τα χειρότερα, οπότε δεν έχουν λόγο να φοβούνται την κυβερνητική αλλαγή, ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε το σακί των «θα».
Αυτός, που υποτίθεται ότι είναι ορθολογιστής, μετρημένος και...απεχθάνεται την υποσχεσιολογία, άρχισε να «μοιράζει», παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ:
Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος και επενδύσεων, κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης και το πόθεν έσχες από την πρώτη κατοικία, προστασία πρώτης κατοικίας, δημιουργία 770.000 νέων θέσεων εργασίας και διατήρηση επιπέδου συντάξεων. Βέβαια αυτές οι υποσχέσεις δόθηκαν, ενώ απεκρύβησαν οι πραγματικές δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού στους δανειστές στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου για συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι λέει ο Α. Σαμαράς, αλλά ποιος τον πιστεύει όταν:
►  Εμφανιζόταν μέχρι τους τελευταίους μήνες του 2011 αταλάντευτα αντιμνημονιακός και στη συνέχεια κάνοντας την κωλοτούμπα της δεκαετίας έγινε πειθήνιο όργανο των δανειστών.
►  «Διερρήγνυε τα ιμάτιά του» το 2012 για σκληρή διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς εφόσον γινόταν πρωθυπουργός, για να τεθεί κατόπιν στην …υπηρεσία της Α. Μέρκελ.
►  «Δεσμευόταν» πριν τις εκλογές του 2012 ότι θα αποκαθιστούσε τις αδικίες των μνημονίων, με πρώτους τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους οποίους ξέχασε αμέσως.
►  «Εγγυόταν» χιλιάδες θέσεις εργασίας με νέες επενδύσεις, που ουδείς είδε.
►  Έταζε στους μικροομολογιούχους αποκατάσταση για το άδικο κούρεμα, για να «σφυρίζει αδιάφορα» μετά και να τους κυνηγάει με αστυνομικές δυνάμεις όταν τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν.
►  Εξήγγειλε κατάργηση του χαρατσιού, για να το αντικαταστήσει με τον χειρότερο ΕΝΦΙΑ.
►  Υποσχόταν φοροελαφρύνσεις, για να προχωρήσει στη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, που γνώρισαν οι Έλληνες.
►  Διατράνωνε τη βούλησή του να εξυγιάνει το δημόσιο και να επιβάλλει την αξιοκρατία, για να βολέψει παντού «ημετέρους».
Αυτά είναι μόνο κάποια από τα σημεία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, προκειμένου ο Α. Σαμαράς να υφαρπάσσει την ψήφο του στις εκλογές του 2012. Συνεπώς, σήμερα δεν τον πιστεύουν ούτε οι αυλικοί του, ξέροντας κι αυτοί ότι τα λόγια του είναι κάλπικα.
Του Δημήτρη Κυριακόπουλου από hitandrun, μέσω "Το Γρέκι"

Ο Φραντσέσκο Τότι έδωσε... ρέστα στο ντέρμπι της Αιώνιας Πόλης με τη Λάτσιο. Αφού ισοφάρισε με υπέροχο βολ πλανέ, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ, μετά έβγαλε... selfie!



Πίνδος Α. Αγιάννη-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1-0

 

Πίνδος Α. Αγιάννη-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1-0 (βίντεο).
Ένα πολύ καλό παιχνίδια πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Άνω Αγίου Ιωάννη ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την... ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου.Και οι δύο ομάδες ήταν πολύ ανταγωνιστικές αλλά η ομάδα μας ήταν αυτή που ευτύχησε και άνοιξε το σκορ με τον Γιάννη,η ομάδα μας όπως και η ομάδα του Κεραμιδίου είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά οι τερματοφύλακες και των δύο ομάδων δεν επέτρεψαν να πάρει μεγάλη έκταση το σκορ κι έτσι η ομάδα μας πήρε τους τρεις βαθμούς τους οποίους βέβαια τους άξιζε και δεν λέμε ότι η ομάδα του Κεραμιδίου δεν έπρεπε να νικήσει ή έστω να φύγει με βαθμό απ' αυτόν τον αγώνα.
Η ομάδα μας κέρδισε το παιχνίδι χάρη στην καλή τακτική του προπονητή μας ο οποίος δούλεψε με πολύ μυαλό.
Αξίζει να σημειωθεί η καταπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακα της ομάδας Σιούντα ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα μας, βέβαια πολύ καλός σ' αυτόν τον αγώνα ήταν και ο Κ.Παρμακτσίδης.
Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων,αλλά ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν γρήγορα κι έτσι δεν υπήρξε κάτι παραπάνω.
Το 1-0 πραγματοποιήθηκε στο 30΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννη (το πέναλτι κέρδισε ο Κεραλίδης).
Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα : Χρήστος Σιούντας (Τ)
1 Χ.Σιούντας
2 Κ.Δημητριάδης
3 Κ.Παρμακτσίδης
4 Ι.Τσιβαλίδης
5 Σ.Καραγαλίδης
6 Κ.Δεμερτζίδης
7 Π.Παρμακτσίδης
8 Σ.Σταυρίδης
9 Π.Κεραλίδης
10 Β.Γιάννης
11 Σ.Μαυρίδης
Αγωνίστηκαν επίσης:
16 Σ.Λεκάι
12 Σ.Κακκάρας
13 Κ.Γκουτζιάνας
Ρεπορτάζ απο
http://anwagiannis.blogspot.gr/και Στάθη Καρρά 

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ! Ένας περίεργος τύπος με γυαλιά και καμπαρτνίνα τριγυρίζει σε πάρκα...

Όλο και μικρότερο το "καλάθι" του ΕΟΠΥΥ! Oι ξεφτιλισμένοι δικαστές γνωρίζουν ανάγνωση; Τι γράφει το Σύνταγμα και γιατί τα αναδρομικά τους και η γενοκτονία του ελληνικού λαού είναι αναγκαία για να τηρηθούν τα "Συνταγματικά" μνημόνια;


Σύνταγμα
Το "ξεφτιλισμένοι δικαστές" έχει σημείο αναφοράς τον ΓΓ της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό που τηλεφωνεί να δώσει εντολές για ποιους να γαμήσουν οι δικαστές!

Χρονιά «λιτότητας» αναμένεται να είναι και η φετινή για τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος για ακόμη μια φορά καλείται να ακολουθήσει σφικτή οικονομική πολιτική για να μην παρουσιάσει νέα ελλείμματα και να θέσει «αυστηρά» όρια στα διαθέσιμα κονδύλια προς τις επιχειρήσεις Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η κρατική επιχορήγηση που θα λάβει ο Οργανισμός για το 2015 θα είναι κατά 17% μειωμένη σε σύγκριση με πέρσι και θα φτάσει τα 526 εκατ. ευρώ από 633 εκατ. το 2014 και 1,108 δισ. το 2013. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο...
φετινό προϋπολογισμό, τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ καθορίζονται στα 4,98 δισ. ευρώ έναντι 5,36 δισ. το 2014.

Αντίστοιχα ο συνολικός προϋπολογισμός του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας διαμορφώθηκε τελικά στα  5,47 δισ. ευρώ. από 6,65 το περσινό έτος, μειωμένος κατά 1,2 δισ. ευρώ. Η μεγάλη αυτή διαφορά στα οικονομικά του Οργανισμού οφείλεται, όπως σημειώνει η διοίκησή του, στο γεγονός πως μειώθηκαν δραστικά τα λειτουργικά του έξοδα, δεδομένου πως τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και μαζί τους οι εννιά χιλιάδες γιατροί και υγειονομικοί υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτά μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πλέον ανήκουν στις δομές του ΠΕΔΥ.
Η μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων δεν είναι «πρωτόγνωρη» για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι περικοπές στα οικονομικά του άρχισαν πριν ακόμη δημιουργηθεί. Ο αρχικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2012, τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε τη λειτουργία του, μετά και τις τροποποιήσεις ήταν 5,9 δισ. ευρώ, όταν το 2011 τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν σε αυτόν είχαν διαθέσιμα  6,77 δισ. (μείωση 13%). Η κρατική επιχορήγηση του 2013 είχε περιοριστεί στα 800 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 200 εκατ. ευρώ ή 20% σε σχέση με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2012.
Ο ΕΟΠΥΥ θα ακολουθήσει και φέτος τη λογική των «κλειστών» προϋπολογισμών, το οποίο σημαίνει πως αν οι δαπάνες Υγείας ξεπεράσουν το όριο που έχει θέσει ο Οργανισμός, τότε τη διαφορά θα καλύψουν οι ιδιώτες πάροχοι.
Τα διαθέσιμα κονδύλια συνεχίζουν όμως να μην επαρκούν. Η φαρμακευτική δαπάνη έχει οριστεί ξανά, όπως και πέρσι, στα 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων, ποσό που συναντά τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Ομοίως ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να διαθέσει και φέτος για διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του 328 εκατ. ευρώ, όσα και το 2014, παρά το γεγονός πως τα χρήματα αυτά είχαν εξαντληθεί ήδη από το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τέλος για τις ιδιωτικές κλινικές για φέτος προβλέπονται 235 εκατ. ευρώ, για τις ψυχιατρικές κλινικές 45 εκατ. ευρώ, ενώ για τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ 110 εκατ. ευρώ.
Βίκυ Κουρλιμπίνη από capital, μέσω "Το Γρέκι"

Η αδέκαστη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου -άσχετα αν είναι ξεφτιλισμένη, σύμφωνα με τον ΓΓ της κυβέρνησης- διέταξε την προσαγωγή του κ. Ντινόπουλου, που είπε ότι πληρώθηκε ο Κουβέλης! Να και κάτι άμεσο από την αδέκαστη εισαγγελέα!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ-ΜΙΚΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ


Κλιμάκιο του ΚΚΕ  με επικεφαλείς τους υποψήφιους βουλευτές νομού Πιερίας Αστέργιο Κλιγκόπουλου και Τόλιου Αθανασία(Σίσσυ) περιόδεψαν σε καταστήματα της Μ.Αλεξάνδρου.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ συζήτησαν με τους αυτοαπασχολούμενους-μικρούς εμπόρους της θέσεις του ΚΚΕ που μπορούν να δώσουν σήμερα ανάσες στους αυτοαπασχολούμενους που συνθλίβονται από την αναδουλειά και τον ανταγωνισμό με της μεγάλες επιχειρήσεις, της Πολυεθνικές.
 Κυρίως οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν πως θα οργανωθεί η πάλη των αυτοαπασχολούμενων, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, να ορθώσουν τοίχος που θα εμποδίζει τα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του κόσμου. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ που με συνέπεια παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για αγώνες πιο μαζικούς, αποτελεσματικούς, ως προς την πολιτική τους στόχευση.
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ εξηγώντας της θέσεις του κόμματος μίλησαν για την ανάγκη να στηριχτεί η μικρή επιχείρηση, να σταματήσουν τα λουκέτα στην αγορά για αυτό προτείνουν μέτρα και να γίνουν αιτήματα αγώνα και διεκδικήσεις από τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους. Όπως αφορολόγητο στα 45.000 και 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί, κατάργηση όλων των χαρατσιών, μείωση αξίας ρεύματος επί των τιμών της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος, απαλλαγή από δημοτικά τέλη για ένα χρονικό διάστημα.
Οι θέσεις αυτές του ΚΚΕ απαντάνε σήμερα στις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων για να κρατήσουν τα καταστήματα τους ανοιχτά και να σταματήσουν τα λουκέτα.
Η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ είναι τα μόνα που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να ναι πραγματικά κάτι το διαφορετικό την επόμενη ημέρα για τον λαό και κυρίως για την προοπτική του.
Και οι αυτοαπασχολούμενοι – μικροί έμποροι χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί με το ΚΚΕ από την εμπειρία τους την ίδια μπορούν στις 25 ΓΕΝΑΡΗ να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα τους προδώσει, θα το δουν εκεί που το γνώρισαν στους δρόμους του αγώνα. Για νέους πιο δυνατούς αγώνες, αποτελεσματικούς, για την αντεπίθεση. Εκεί θα κριθεί η λαϊκή κοινωνική προοπτική και όχι από νέους η παλιούς <<σωτήρες>>  που στην λογική της ανάθεσης πάνε να κοροϊδέψουν πάλι τον λαό και να του υφαρπάξουν την ψήφο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Καλημέρα σας χρόνια πολλά και καλή χρονιά,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κου. Κωνσταντίνου Σπρίντζιου και θα θέλαμε να το δημοσιεύσετε. Θα παρακαλούσαμε η δημοσίευση να γίνετε κάθε μέρα μέχρι την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, που θα γίνει και η παρουσίαση, καθώς επίσης να δημοσιευθεί και φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση αυτή τις επόμενες ημέρες.

Σας παραθέτω την  πρόσκληση και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Ο Κωνσταντίνος Σπρίντζιος παρουσιάζει το βιβλίο του «Για μια Χαψιά Ψωμί», εκδόσεις Μάτι,
την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. Στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Αβέρωφ 4).
Θα μιλήσουν οι Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου Καθηγητής Γενικής Κοινωνιολογίας, Πολιτικής Επιστήμης και Βιομηχανικής Κοινωνιολογίας και συγγραφέας
  καθώς και ο Σιδηρόπουλος Ιωάννης Δικηγόρος
και θα συντονίζει ο Ευγένιος Παπαδόπουλος (Ολύμπιος) Δημοσιογράφος και Συγγραφέας.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Οι εκλογές στις 25 Γενάρη είναι οι κρισιμότερες από το 1974. Δεν είναι εκλογές εναλλαγής των δυο κομμάτων της εξουσίας όπως ξέραμε μέχρι σήμερα. Αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν την κατάρρευση ενός φαύλου ,διεφθαρμένου και άθλιου πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για τη σημερινή καταστροφή της χώρας. Και δεν εννοώ μόνο την οικονομική, αλλά και την ηθική παρακμή που διάβρωσε στο πέρασμά της κάθε ηθική αξία, θεσμών και ανθρώπων .
Και ενώ το πολιτικό σύστημα βγάζει τονεπιθανάτιο ρόγχο, εξαπολύει ταυτόχρονα επίθεση από ξηρά, αέρα και θάλασσα σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας για να τα τρομοκρατήσει και να τ αναγκάσει γονυπετή να συρθούν στις κάλπες για να τους ψηφίσει. Με τέτοια ανήθικη εκστρατεία λοιπόν, στοχεύουν περισσότερο στο κομμάτι εκείνο του πληθυσμού, που μόνη πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι στα βρωμοκάναλα του καθεστώτος. Αυτά τα τμήματα είναι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών και πόλεων, είναι οι ………….
………..συνταξιούχοι, και οι αγράμματοι που είναι περισσότερο ευάλωτοι στην παραπληροφόρηση και την τρομοκρατία.
Δεν είναι μόνο οι απειλές για γκρέξιτ, χρεοκοπία αποταμιεύσεις συντάξεις, συμφορά !! κλπ  Είναι και για την αποσταθεροποίηση της χώρας, καθώς επίσης και αυτής ακόμη της αποστεωμένης δημοκρατίας. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν κι άλλο Πέφτουν !!! Φεύγουν !! Το ξέρουμε κι εμείς Το ξέρουν κι αυτοί!
Γι αυτό και όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε για τις εκλογές, η τρομοκρατία θα εντείνεται και είναι πολύ πιθανόν να δούμε ακόμη και φαινόμενα εθνικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης προκειμένου να φοβίσουν ακόμη περισσότερο τον λαό. Είναι όλα πιθανά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι. Το σύστημα είναι αποφασισμένο να εμποδίσει πάση θυσία την παράδοση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα όμως από την τρομοκρατία και την ψυχολογική βία που ασκούν στην κοινωνία, σχεδίασαν να την παγιδεύσουν και με διάφορα ευκαιριακά κομματικά σχήματα και πολιτικά απολιθώματα, όπως το Ποτάμι και ο ΓΑΠ που είναι σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος . Αυτά τα κόμματα δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά σε κανένα θέμα από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Μην παγιδευτείτε λοιπόν από την υποκριτική φωνή του Παπανδρέου που προσπαθεί απο θύτης να εμφανιστεί σαν θύμα, να σας προσεγγίσει συναισθηματικά, να σας υφαρπάξει την ψήφο και ν’ αποκρύψει την εγκληματική του ευθύνη για την είσοδο του ΔΝΤ στην χώρα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ο ίδιος που είχε το πιστόλι στο τραπέζι και απειλούσε τις αγορές, αλλά τελικά το έβαλε στον κρόταφο των βουλευτών του και της κοινωνίας.
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, έχασε πλέον την ικανότητα να φοβίζει. Μπορεί αυτές τις μέρες να παίρνει τις πιο αιμοβόρες αποφάσεις της θητείας του πάνω στην παραπληροφόρηση και την τρομοκρατία, αλλά είναι γυμνό από επιχειρήματα, ισχύ και δύναμη επιβολής. Έχει καταντήσει περίγελο κι έτσι θα πέσει !! Κατάπτυστο μισητό και χλευασμένο από τον λαό!!
Φτού σας !

Κρυφή δημοσκόπηση αποκαλύπτει τα πραγματικά ποσοστά των εκλογών – Γιατί δεν την ανακοινώνουν

Κρυφή δημοσκόπηση αποκαλύπτει τα πραγματικά ποσοστά των εκλογών - Γιατί δεν την ανακοινώνουνΠρόκειται για ιδιωτική παραγγελία πολιτικού κόμματος της απελθούσας συγκυβέρνησης που δεν θα δημοσιευτεί. Τα στοιχεία αφορούν σε πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 9-10 Ιανουαρίου του 2015 σε δείγμα 1.005 ατόμων.
Τα αποτελέσματα:………..
………
ΣΥΡΙΖΑ-33,2%=146 έδρες
Νέα Δημοκρατία-28,1%=81 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-7,8%=23 έδρες
ΚΚΕ-5,2%=15 έδρες
ΠΟΤΑΜΙ-4,7%=14 έδρες
ΠΑΣΟΚ-3,9%=11 έδρες
ΑΝΕΛ-3,3%=10 έδρες
ΚΙΔΗΣΟ-2,4%
ΛΑΟΣ-2,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ο,9%
ΤΕΛΕΙΑ-0,7%
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ-0,5%
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-0,6%
ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ-0,9%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ-4,5%
Δ/Ξ-Δ/Α-ΑΠΟΧΗ-1,1%
makeleio