ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μαυρίζουμε τα μνημονιακά κόμματα των γερμανοτσολιάδων: Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΔΗΣΟ! Απαιτούμε να δικαστούν -όχι από τη σημερινή κατοχική "δικαιοσύνη"- και να πληρώσουν ακριβά για όλα τα εγκλήματα σε βάρος του Λαού και της πατρίδας μας!


Ο παππούς μου είναι 74. Γιατί ψηφίζει;


Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Je suis Malakas...


Τα περήφανα νειάτα στηρίζουν Αντώνη Σαμαρά!

Για μια καλύτερη... ζωή μετά!

Τα εγκληματικά απόρρητα e-mail μεταξύ κυβέρνησης Σαμαρά και Τρόικας που δίνει στη δημοσιότητα το περιοδικό HOT DOC είναι υπεραρκετά για να στηθεί ένα ξεγυρισμένο ειδικό δικαστήριο για τον Σαμαρά και τους συνεργάτες που θα τους χώσει μια και καλή πίσω από τα σίδερα...


Γιατί το πακέτο περιλαμβάνει υπονομεύσεις, συνωμοσίες, προδοσίες και λοιπές «αγαθοεργίες» κατά του λαού και του Συντάγματος. Και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να τους σώσουν ούτε οι...
νόμοι Βενιζέλου ούτε κάποια άλλη νομικίστικη ταχυδακτυλουργία.

“Βόμβα” από τον Νίκο Παππά, αδειάζει Δραγασάκηδες, Σταθάκηδες και σια: Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ το 2015! Είναι αντισυνταγματικό Χαράτσι και θα επιστραφούν τα χρήματα σ' όσους είχαν πληρώσει ή προσωπική ψηφοθηρική κορώνα του νεανία Παππά;


Το θέμα του ΕΝΦΙΑ υπήρξε κομβικής, μοιραίας σημασίας για την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς έπληξε τη ραχοκοκκαλιά της Νέας Δημοκρατίας, και οι αντιδράσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.
Πολύ λογικά λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν πολιτικά και επικοινωνιακά το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε για παράδειγμα σήμερα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι υποψήφιος στη... Β΄Αθηνών, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:
“Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία.
Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ.
Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς. Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο”.
Από ysterografa, μέσω "Το Γρέκι"

Η σοβαρή χρυσή αυγή, το νεοταξικό κόμμα των νταβατζήδων δημοσίων έργων κατεβάζει υποψήφιο τον εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου... που κυκλοφορεί ελεύθερος γιατί οι δικαστές έχουν εντολή ποιους να γαμήσουν από τη δωσίλογη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Το εξαπτέρυγο του Γιωργάκη και μετέπειτα ιδρυτή του κόμματος εκείνου του Μόσιαλου με τα ισραηλινά γενόσημα!

Σχετικά:

Ακολουθεί πολιτική παραπλάνηση…


Με φόντο τις εκλογικές εξελίξεις θέλουμε δεν θέλουμε παρακολουθούμε τα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά. Το τρολάρισμα στα εν λόγω διαφημιστικά «πάει σύννεφο» αφού από μόνα τους προκαλούν ατελείωτο γέλιο, παρά κομματική συσπείρωση ή έστω πολιτική σκέψη. 

Από το πρώτο λεπτό προβολής των προεκλογικών σποτ της Νέας Δημοκρατίας, τα πληκτρολόγια των χρηστών των social media πήραν «φωτιά» με κωμικές παραφράσεις, οι οποίες ακόμη δεν λένε να...σταματήσουν .
Και πώς να γίνει διαφορετικά αφού οι καμπάνιες είναι γραμμένες στο γόνατο και οι δημιουργοί της δεν έχουν δώσει σημασία ούτε στα αυτονόητα… Όπως για παράδειγμα  αυτό που λέει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός στο τελευταίο σποτ  «Εγώ ποτέ δε λέω ψέματα»… Μόνο η  φράση αυτή δεν μπορεί παρά να σου φέρνει στο νου ξανά τα αλησμόνητα Ζάππεια 1 και 2, αναγκάζοντας μάλιστα  την σκέψη σου να πει «μα καλά τι λέει ο άνθρωπος»! Και  το κακό δεν σταματά εκεί συνεχίζει, όταν λέει: «Τώρα μπορώ και εγγυώμαι» και: «Ό,τι υπόσχομαι εγώ, το δίνω»… αφήνοντας σε με ανοικτό το στόμα από το σοκ (!)… Από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης του ο άνθρωπος κυβερνούσε σε απευθείας σύνδεση με τα mail της τρόικας… Και λίγα λέμε.
Τραγική δε ειρωνεία αποτελεί και το γεγονός ότι λίγα 24ωρα πριν την κυκλοφορία του πρώτου σποτ, για τα γυρίσματα του οποίου χρησιμοποιήθηκαν νέοι, είχε… απαγορευτεί η συμμετοχή των 18άρηδων -τους οποίους όμως φορολογεί κανονικά- στις επερχόμενες εκλογές.
Μιχαλού από το Ποντίκι, μέσω "Το Γρέκι"

Mε την κραυγή "Πουλημένε"... έκραζαν τον Αρχιδωσίλογο στο Περιστέρι




Watch live streaming video from 114news at livestream.com

Μόλις πληρώσουν αυτά τα λαμόγια, οι χρηματοδότες των μιζωμένων τραπεζοϋπαλλήλων κυβερνητών, τότε συζητάμε τι χρωστάει ο κάθε απλός πολίτης σε τράπεζες, εφορία, Χαράτσια κ.λπ.

Η αρχή του τέλους για το κωλωευρώ τους; Απόφαση - σοκ για το ελβετικό φράγκο - Πάνω από 65.000 δανειολήπτες στην Ελλάδα με δάνεια 8,5 δισ. ευρώ υφίστανται τεράστια ζημιά


Σοκ για περισσότερους από 65.000 δανειολήπτες στην Ελλάδα που πήραν στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο προκαλεί η κίνηση της Τράπεζας της Ελβετίας να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ στα 1,20 ευρώ.

Η μέχρι χθες ισοτιμία ήταν: 1 ευρώ = 1,20 ελβετικά φράγκα, ή αλλιώς 1 ελβετικό φράγκο = 0,805 ευρώ. Έναντι του ευρώ το φράγκο σημείωνε άλμα 17% στο €0,975, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να σημειώνει ράλι άνω του 30% σκαρφαλώνοντας πάνω από τα... €1,17. Έναντι του δολαρίου το ελβετικό νόμισμα κερδίζει 16,6% στα 1,14 δολ.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι το άληκτο κεφάλαιο προς αποπληρωμή των δανειοληπτών αυξάνεται κατά 15% ενώ από τον επόμενο μήνα κιόλας θα δουν σημαντική αύξηση στις δόσεις των δανείων τους.
Χιλιάδες δανειολήπτες στην Ελλάδα πήραν τα προηγούμενα χρόνια δάνειο σε ελβετικό φράγκο ωστόσο έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Μάλιστα, έχουν συστήσει σύλλογο και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια καθώς οι δόσεις των δανείων τους, κυρίως στεγαστικών, έχουν αυξηθεί ραγδαία. Tο ύψος των εν λόγω δανείων φτάνει τα 8,5 δισ. ευρώ.

Η αδυναμία τους να αποπληρώσουν τις δόσεις τους έχει στρέψει κατά των τραπεζών. Το περασμένο καλοκαίρι Πολυμελές Πρωτοδικείο στην Ξάνθη είχε εκδόσει απόφαση που δικαίωνε δανειολήπτη-συνταξιούχο αστυνομικό ο οποίος το 2007 είχε δανειστεί 166.680 ελβετικά φράγκα, ορίζοντας πως μπορεί να εξοφλήσει το δάνειό του βάσει της ισοτιμίας που ίσχυε μεταξύ ευρώ/ελβετικού φράγκου την περίοδο που εγκρίθηκε από την τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τόσο την κυβέρνηση όσο και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε επαφές με το οικονομικό επιτελείο αλλά κυρίως με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να μην πληγούν ανεπανόρθωτα οι Ελληνες δανειολήπτες. Αλλωστε, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, μια τέτοια αναταραχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο είχαν εμφανιστεί το 2006 και διαφημίστηκαν έντονα τόσο το 2007 όσο και το 2008, λόγου του χαμηλού επιτοκίου libor της περιόδου στο 2% - 2,5%, όταν το ευρωπαϊκό επιτόκιο κυμαίνονταν αντίστοιχα στο 3,6% - 5%.

Την ίδια περίοδο (αρχές 2007) η ισοτιμία ελβετικού φράγκου σε σχέση με το ευρώ ήταν στο 1,610 και κάποιος που έπαιρνε δάνειο σε ξένο νόμισμα ωφελούνταν τόσο από το χαμηλό επιτόκιο όσο και από το αδύναμο ελβετικό φράγκο. Το κλείδωμα της ισοτιμίας στο 1,20 έχει ζημιώσει ήδη πολλούς δανειολήπτες.

Χαμός

Η ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά από την πτώση που σημείωνε νωρίτερα εμφανίζεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank (SNB) ότι τερματίζει την πολιτική της ελάχιστης συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης "Stoxx Europe 600 Index" σημείωσε άνοδο 3,8% στις 352.55 μονάδες στην αγορά του Λονδίνου,αντισταθμίζοντας απώλειες έως και 2% που κατέγραφε νωρίτερα. Αντίθετα, ο δείκτης της ελβετικής αγοράς "Swiss Market Index" καταγράφει απώλειες 7,1%, σημειώνοντας έτσι την μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή του από το 2008.

Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας (SNB) εγκατέλειψε την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία των 1,20 ελβετικών φράγκων έναντι του ευρώ, σήμερα, τερματίζοντας μια πολιτική τριών ετών που στόχο είχε να προστεύσει την οικονομία της χώρας έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους. Η κεντρική τράπεζα της χώρας, επίσης, μείωσε το επιτόκιο σε καταθετικούς λογαριασμούς όψεως που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό όριο.

Από imerisia, μέσω "Το Γρέκι"

«Ο κ. Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!» Μαρία Σπυράκη

Γούρι, γούρι... Αντε και του χρόνου!


Ψέματα, μπούρδες και καυτές κοτσάνες



Στάθης
"Ρεσάλτο"
Απολύθηκε απ’ το «Εθνος» ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Παναγιώτου (Παν-Παν) διότι δεν κατάφερε να επηρεάσει τον κ.Κουβέλη να ψηφίσει υπέρ του κ. Δήμα, καθώς ο κ. Παναγιώτου διαβεβαίωνε τον κ. Γ. Μπόμπολαότι θα το κατορθώσει, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εκλογές (το «Ποντίκι» και άλλα μέσα ενημέρωσης).
Δηλαδή, ένας δημοσιογράφος-οργανέτο του εκδότη του (και) για άλλες δουλειές, ένας πολιτικός που είχε δώσει την εντύπωση ότι μπορεί να επηρεάζεται από ένα οργανέτο -ή που είχε άλλοτε επηρεασθεί από δαύτο- και ένας εκδότης που ταυτοχρόνως λαμβάνει εργολαβίες απ’ το Δημόσιο. Δεν νομίζω ότι ο...

Μιχαήλ Αγγελος θα μπορούσε να έχει ζωγραφίσει καλύτερα το σύμπλεγμα της Διαπλοκής.
Κάθομαι και γραδάρω το πράγμα όσο πιο νηφάλια και ψύχραιμα μπορώ. Και από παντού είναιορατό ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο βαθειά παρακμή απ’ τη Μεταπολίτευση και μετά. Η κρίση έχει βγάλει στον αφρό όλη τη λάσπη που τη δημιούργησε. Για πρώτη φορά τέτοιο χάλι, τέτοιοςκατιμάς! Ο κ. Βασίλης Οικονόμου, ΠΑΣΟΚ, ύστερα ΔΗΜΑΡ, ύστερα ανεξάρτητος, ύστερα παρ’ όλίγον ΕΛΙΑ, ύστερα παρόχθιος στο Ποτάμι - τσουπ! στο Επικρατείας της Ν.Δ.! Η κυρία Γκερέκου. Ή, όταν ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με την κυρία Δρέττα στα ψηφοδέλτια του ανανεωτή της πολιτικής ζωής,Σταύρου και κυρ Mega και άμα λάχει Ν.Δ., άμα λάχει ΣΥΡΙΖΑ...!!!
Και πάνω απ’ όλους ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός ! Να το παίζει ο ίδιος ηθοποιός στα προεκλογικά σποτάκια του κόμματός του - κακός ηθοποιός, θλιβερός, να μιλά σαν να διαφημίζει πρίτι κολάν κι από πάνω η κυρία Σπυράκη να μέμφεται τον κ. Λαζόπουλο σαν μαινόμενη ιεροεξεταστής για τη σάτιρα που κάνει ο καλλιτέχνης στη Ν.Δ. Μα αν ένας σατιρικός δεν σατιρίσει τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κι όλο το πολιτικό φάσμα, τι θα σατιρίσει; το μανικιούρ της Μαρίας της Μαγδαληνής; Βεβαίως η κυρία Σπυράκη, όπως άλλωστε και ο κ. Σαμαράς, είναι Charlie Hebdo, αρκεί τα σκίτσα να ’ναι για τη συνιστώσα Ρόζα.
Μιλάμε για ξεπεσμό. Ο κ. Χαρδούβελης είναι «χαρούμενος» που μας φορμάρανε τα Μνημόνια διότι από μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πιο ραγιάς, πεθαίνεις.
Και ποιες μεταρρυθμίσεις; αυτές που έστειλαν στον άλλο κόσμο χιλιάδες συνανθρώπους μας (περισσότερους απ’ όσους θα ήθελαν να φάνε οι τζιχαντιστές στα πιο τρελά τους όνειρα); Ποιες μεταρρυθμίσεις; αυτές που οδήγησαν 1.500.000 στην ανεργία και 4.500.000 στη φτώχεια;
Το πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση δεν είναι μόνον ότι άλλα λέει και άλλα κάνει, δεν είναι μόνον τα ψέματα, είναι και οι μπούρδες. Για παράδειγμα,
κλείνει 400.000 μαγαζιά ο κ. Σαμαράς και κατηγορεί την Αριστερά ότι θα αποκαθηλώσει τις εικόνες. Στέλνει η κυβέρνηση των ανδρεικέλων τις πρώτες κατοικίες στον πλειστηριασμό και κατηγορεί την Αριστερά ότι δεν έδειξε, ούτε δείχνει συναίνεση.
Μπούρδες με τα ΑΤΜ, μπούρδες με τα περιστέρια του... Αγίου Πνεύματος που εν είδει τουίτ βλασφήμησε ο κ. Τσίπρας. Μπούρδες ατελείωτες. Σκοτώνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εθνικός κίνδυνος. Εγκαλούν την Αριστερά «πού θα βρει τα λεφτά» που οι ίδιοι τα κρύβουν στις Λίστες Λαγκάρντ και προστατεύουν τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τις μίζες και τα θαλασσοδάνεια.
Ενα ψέμα μπορεί να είναι ένα ψέμα. Φέρ’ ειπείν, τα 18 Σημεία Σαμαρά στο Ζάππειο. Φέρ’ ειπείν, οι αγωνιώδεις προσπάθειες να χωθεί κάτω απ’ το χαλί το «e-mail Χαρδούβελη» - δηλαδή τανέα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την Τρόικα να πάρει η κυβέρνηση που τάχα δεν θα έπαιρνε άλλα μέτρα. Ενα ψέμα μπορεί να ’ναι ένα ψέμα, αλλά οι ακατάσχετες μπούρδες είναι μια αφόρητη ξεφτίλα - σαν να επιστρέφει η κυρία Τρέμη στο Mega, ένας πανικός, σαν
να επιστρέφει η κυρία Τρέμη στο Mega (δις).
Πέφτουν! και πέφτουν με τον πιο ντροπιαστικόν τρόπο. Ακόμα πιο ντροπιαστικόν κι από ’κείνον με τον οποίον έπεσε ο κ. Σημίτης στέλνοντας τον Γιωργάκη να χάσει αντ’ αυτού. Ο κ. Σαμαράς πέφτει και νομίζει ότι τον ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι τα ίδια του τα έργα. Δαιμονοποιεί λοιπόν την αξιωματική αντιπολίτευση κι αρχίζει το φρικ-σόου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς, θα ρίξει τον φράχτη στον Εβρο και θα πλημμυρίσει η χώρα λαθρομετανάστες, θα παραδώσει τη Φλώρινα στους Σκοπιανούς, θα μας κάνει τις γραβάτες σαΐτες (έχετε προσέξει ότι ο Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα), θα βγάλει τον Μεγαλέξανδρο ντιγκιντάγκα και θα βάλει τις μπεκάτσες να κυνηγάνε ΑΕΚτζήδες.
Με κάθε ειλικρίνεια! απ’ το 1973 στην πολιτική ζωή κι απ’ το 1980 στη δημοσιογραφία τέτοια κατάντια των αστικών πολιτικών δυνάμεων σ’ αυτήν τη χώρα δεν έχω ξαναδεί. Από τουςοργουελικούς ευφημισμούς του «εκσυγχρονισμού» (απασχολήσιμοι, ευέλικτη εργασία, αυτοπροσδιορισμός, αφήγημα και χίλια άλλα τέτοια) φθάσαμε στην αργκό Σαμαρά και στοπαραλήρημα Βενιζέλου. Ο Γιωργάκης γυρίζει όπως ο εγκληματίας στον τόπο του εγκλήματος, ο κ.Κουτσούμπας έχει πάει βόλτα το ΚΚΕ στο υπερπέραν (ποτέ ο άνθρωπος αυτός δεν είπε ότι είναιθρασύς ο κ. Σαμαράς, αλλά ότι είναι θρασύς ο κ. Τσίπρας, ποτέ δεν είπε ότι είναι ξετσίπωτος ο κ. Βενιζέλος, αλλά ότι είναι ξετσίπωτος ο κ. Τσίπρας) - και η ντροπή της μπούρδας τέλος δεν έχει. Εναχρυσαυγίτικο επίπεδο Μπαλτάκου, Γεωργιάδη, Σπυράκη, Βενιζέλου, Σαμαρά διατρέχει τον πολιτικό λόγο. Οπου πρωταγωνιστούν οι απειλές, οι εκβιασμοί, ο φόβος, ο διχασμός. Και είναι αυτή
η ρητορική φυσικό επακόλουθο ανάλογων έργων, ή μάλλον ανάλογων εγκλημάτων. Διότι το άγος των εγκλημάτων εναντίον αυτής της χώρας τελειωμό δεν έχει. Το σώμα της πωλείται, ή μάλλον λεηλατείται, οι πολίτες υποφέρουν, οι νέοι φεύγουν, οι γέροντες τρέμουν για το αύριο - και οι πολιτικοί που θα έπρεπε να απολογηθούν για όλα αυτά λένε μπούρδες, όπως οι μπούρδες που λέει ο κ. Ξηρός για τα δικά του έργα. Σοκάρει, αλλά είναι αλήθεια: στο ίδιο επίπεδο μπούρδας κινείται ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας τα απίθανα, στο ίδιο και ο κ. Σαμαράς - λαλίστατος για τη θεωρία των δύο άκρων, άφωνος για τους καρκινοπαθείς που μένουν αβοήθητοι, ψεύτης για τα χαράτσια, τα νέα (κάθε φορά) μέτρα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για την υποδούλωσή του στην κυρία Μέρκελ - αυτό το«ουδείς αναμάρτητος» που της είπε είναι εφάμιλλης απαξίας με το «ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σου» του Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν ξέρω αν ο κ. Πρωθυπουργός θα κάνει τον κακό ηθοποιό και σε άλλο προεκλογικό σποτ της Ν.Δ., αλλά η ευήθεια δεν μετράται μόνον με τον σάλο της διακωμώδησής της στο διαδίκτυο, μετράται και απ’ το θανατηφόρο μείγμα που δημιουργούν τα ψέματα όταν ανακατεύονται με τις μπούρδες...
Διότι, όταν λες, φέρ’ ειπείν, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, είσαι φονιάς. Οταν μετά, εσύ ο ίδιοςλες ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πάλι φονιάς είσαι. Οταν όμως, για να υποστηρίξεις πότε το ένα και πότε το άλλο, λες τις ίδιες ή διαφορετικές μπούρδες, δεν είσαι μόνον φονιάς, αλλά νομίζεις κι από πάνω ότι ο φόνος είναι δικαίωμά σου. Το ίδιο ακριβώς που νόμιζε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, το ίδιο ακριβώς που νομίζουν «τα θηρία ή οι θεοί», οι φασίστες και κάθε είδους ουτιδανός εθισμένος στην ασυλία του...
ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/291230,Wemata_mpoyrdes_kai_kaytes_kotsanes.html

Τι γράφει κι επιτάσσει το Σύνταγμα... ξεφτιλισμένοι δικαστές, που ξεφτιλίσατε κάθε ίχνος δικαιοσύνης; Σε ποια χώρα;





Για την παραβίαση του Συντάγματος και τη συγκάλυψη της γενοκτονία του Ελληνικού Λαού... δεν θα πληρήρωσουν οι ξεφτιλισμένοι δικαστές, που τους δίνει εντολές το Μερκελιστάν για το ποιον να γαμήσουν;
Μονόδρομος τα Λαϊκά Δικαστήρια, με λαϊκή σύνθεση, που θα δικάσουν δίκαια δικαστές και δωσίλογους πολιτικούς υπαλλήλους του Δ' Ράιχ!

Ημέρα 15.-.Οκτωβριος 2013

Να τι καριέρα κάνεις όταν είχες την ευτυχία να είσαι το πνευματικό αγόρι του Παντελεήμονα...

Σταθερός σαν βράχος!
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ευάγγελος Ροζαλία!

Το δίλημμα εκατομμυρίων Ελλήνων... Να βγάλουν ή να μην βγάλουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες; Ρε δεν γαμιέστε ν' ασπρίσετε!


Το καλύτερο προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ Λάκης Λαζόπουλος 13.1.2015 720p

Δεν θέλουμε εκλογές και δημοψηφίσματα γιατί όλοι οι άλλοι είναι «ηλίθιοι».


ροκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ξορκίζουν τόσο τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, όσο και τα δημοψηφίσματα. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτό το κάνουν γιατί δεν θέλουν να χάσουν ψήφους.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εμείς οι υπήκοοι (και όχι πολίτες) ψηφοφόροι δεν θέλουμε ούτε εκλογικές ενοχλήσεις ούτε δημοψηφίσματα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Εξάλλου αυτό ακριβώς δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Έτσι δεν είναι;
Που βασίζεται όμως αυτό το πράγμα, αφού αν……….
……….
ψάξουμε μέσα μας, όλοι μας θέλουμε να συμμετέχουμε και να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι; Δεν το θέλουμε;;;
Ναι το θέλουμε, αλλά ενώ ο καθένας μας θεωρεί τον εαυτό του ικανό για κάτι τέτοιο, ταυτόχρονα θεωρεί όλους τους άλλους πολιτικά χαζούς και εύκολα παρασυρόμενους. Θεωρεί ότι μόνο ο ίδιος κατέχει τη μόνη αλήθεια, ενώ όλοι οι άλλοι είναι βλάκες. Γι’ αυτό και όταν γίνεται μια δημοσκόπηση, δείχνουμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις εκλογές και τα δημοψηφίσματα, αφού θεωρούμε το σύνολο των άλλων πολιτικά ηλίθιο που παρασύρεται και δεν μπορεί να αποφασίσει σωστά.
Εδώ ακριβώς, σε αυτό το ψυχολογικό «διαίρει και βασίλευε» των ανθρώπων, βασίζεται το σύστημα και δεν εφαρμόζει συλλογικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Αντίθετα εφαρμόζει συγκεντρωτικούς κατ’ επίφαση δημοκρατικούς θεσμούς, για να έχει τον φερετζέ της δημοκρατικότητας.
Γι αυτό ακριβώς και οι πολιτικοί αρχηγοί ξορκίζουν τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα δημοψηφίσματα και όλοι εμείς είμαστε ικανοποιημένοι που το ακούμε, γιατί έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα δοθεί η ευκαιρία στους άλλους τους «χαζούς» να καθορίσουν το προσωπικό μας μέλλον. Ως εκ τούτου, προτιμούμε καλύτερα τους πολιτικούς γόνους και τους επαγγελματίες πολιτικούς του συστήματος, να αποφασίζουν για τη ζωή μας, παρά να αποφασίζει ο «πολιτικά ηλίθιος» διπλανός μας.
Με αυτή τη λογική, δικαιολογημένα λοιπόν έριξαν από την εξουσία τον Παπανδρέου που προκήρυξε δημοψήφισμα και όλοι μας ικανοποιηθήκαμε και δικαιολογημένα τώρα διαγκωνίζονται Τσίπρας και Σαμαράς εναντίον των εκλογικών αναμετρήσεων και των δημοψηφισμάτων. Κατά τα άλλα είμαστε δημοκράτες, αλλά φυσικά μόνο εμείς, όχι οι άλλοι.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Πώς μας έβαλαν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ στον μνημονιακό εφιάλτη

Γράφει ο Γιώργος Χρηστοφορίδης, υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στην Α’ Πειραιά: Τελικά, έχετε σκεφτεί πώς άρχισαν όλα; Η επίσημη προπαγάνδα μάς λέει ότι το 2009 τα δημοσιονομικά της χώρας υπέστησαν καθίζηση με τεράστια ελλείμματα. Οι αγορές αντέδρασαν με την ύψωση των επιτοκίων δανεισμού σε απαγορευτικά επίπεδα για το ελληνικό κράτος.
Έτσι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καταφύγουμε ως χώρα στο ΔΝΤ και τον μηχανισμό στήριξης από την ευρωζώνη προκειμένου να βρούμε τα δανεικά που χρειαζόμασταν. Και το παραμύθι λήγει με το γνωστό: ……..
………..
που θα βρίσκαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αν δεν το κάναμε;
Υπάρχει έστω και ψήγμα αλήθειας σε όλα αυτά; Ούτε στο ελάχιστο.
Η αλήθεια για το 2009
Ας δούμε ποια ήταν η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το 2009. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία της «Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους για το οικονομικό έτος 2009″. Τα αμφισβητεί κανείς;
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για το 2009 προϋπολογίζαμενα δανειστούμε συνολικά 40,7δισ. ευρώ. (35,6 δις. ευρώ για τον τακτικό προϋπολογισμό και 5,1 δισ. ευρώ για τις δημόσιες επενδύσεις).
Απολογιστικά, όμως, τα πιστωτικά έσοδα (δανεισμός τρέχοντος έτους) για το 2009 ανήλθαν στο ποσό των 105,2 δισ. ευρώ (από τα 40,7 που μας έλεγαν). Δανειστήκαμε 97,9 δισ. ευρώ για τον τακτικό προϋπολογισμό και άλλα 7,3 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων. Το συνολικό ποσό των 105,2 δισ. ευρώ αντιστοιχούσε στο 44,3% του ΑΕΠ!
Όπως προκύπτει, τα πιστωτικά έσοδα παρουσιάζουν απόκλιση σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού κατά 64,5 δισ. ή 158,3%, που οφείλεται στην έκδοση βραχυπρόθεσμων τίτλων, στη βραχυπρόθεσμη ταμειακή διευκόλυνση, στην έκδοση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και στην έκδοση ομολογιακών δανείων για τη χρηματική ενίσχυση των τραπεζών, για τις οποίες δεν υπήρχε καθόλου πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό, καθώς επίσης και στην έκδοση ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, για την οποία η απόκλιση από τις προβλέψεις ανέρχεται σε 18,7 δισ. ευρώ. Συνολικώς δε ο δανεισμός αυξήθηκε έναντι του προηγουμένου οικονομικού έτους κατά 35,7 δισ. ευρώ!
«Και εγώ γιατί δεν ενημερώθηκα για αυτά;» αναρωτιέται ο πολίτης. Μα, γιατί για το δανεισμό αποφασίζει αυθαίρετα η εκάστοτε κυβέρνηση, χωρίς κανενός είδους έλεγχο. Δεν υπόκειται σε έγκριση κανενός αντιπροσωπευτικού οργάνου της πολιτείας, όπως π.χ. της Βουλής ή κάποιου δικαστικού. Καταγράφεται απλά μια πρόβλεψη νέου δανεισμού στον εκάστοτε νέο προϋπολογισμό, που καταθέτει η κυβέρνηση και εγκρίνεται «πακέτο» με αυτόν. Από κει και πέρα, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν να έχει λευκή επιταγή. Γράφει κατά το δοκούν το ποσό που θέλει να δανειστεί και προχωρεί χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Γιατί λοιπόν να είναι υπόλογος ο ελληνικός λαός για κάτι που δεν ρωτήθηκε ποτέ και για δανεισμό που δεν ενέκρινε ποτέ, έστω και έμμεσα δια του κοινοβουλίου; Γιατί να μην είναι υπόλογη η ίδια η κυβέρνηση, που ενεργεί δανεισμό κατά το δοκούν; Ιδίως όταν το κράτος αδυνατεί να πληρώσει και οδηγείται σε χρεοκοπία, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια;
Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το σημείο, φαίνεται και από την παρατήρηση της Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου αναφέρει: «Από τα προεκτεθέντα στοιχεία του Κρατικού Απολογισμού οικονομικού έτους 2009 διαπιστώνεται σημαντική απόκλιση από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, τόσο ως προς το σκέλος των εσόδων, όσο και ως προς το σκέλος των δαπανών. Τούτο δεν συνάδει με τις διατάξεις των άρθρων 79 παρ. 2 του Συντάγματος και 5 παρ. 2 και 8 παρ. 2 του Ν. 2362/1995, σύμφωνα με τις οποίες όλα τα έσοδα και έξοδα του Κράτους πρέπει να αναγράφονται στον Προϋπολογισμό και στον Απολογισμό και, σε περίπτωση που τα πραγματοποιούμενα έσοδα ή έξοδα αποκλίνουν σημαντικά από τις προβλέψεις, πρέπει να υποβάλλεται στη Βουλή συμπληρωματικός ή διορθωτικός Προϋπολογισμός προς ψήφιση, συνοδευόμενος από προσωρινό Απολογισμό του διαρρεύσαντος χρονικού διαστήματος.» (σ. 64)
Έκανε κάτι τέτοιο καμιά κυβέρνηση; Ποια είναι αυτή; Καμιά. Ποτέ.
Επομένως, με βάση το Σύνταγμα της χώρας και τους ισχύοντες νόμους, οι προϋπολογισμοί υπό εκτέλεση, που παρουσιάζουν σοβαρές αποκλίσεις, είναι παράνομοι. Όπως και ο νέος δανεισμός, που υπερβαίνει πάντα τις αρχικές προβλέψεις. Οι κυβερνήσεις αγνοούν τις επιταγές του Συντάγματος και του νόμου, γιατί δεν θέλουν να δίνουν λογαριασμό στη Βουλή. Έστω κι αν την ελέγχουν. Γι’ αυτό και προτιμούν το σκοτάδι…
77% από τα νέα δανεικά… εξοφλούν τα παλιά!
Σημαντικό μέρος του νέου δανεισμού εκείνης της χρονιάς (2009) αφορούσε σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ήτοι στην έκδοση εντόκων γραμματίων στον ιδιωτικό τομέα διάρκειας 13, 26 και 52 εβδομάδων, σε βραχυπρόθεσμους τίτλους (ECP) διάρκειας μερικών εβδομάδων, καθώς και σε βραχυπρόθεσμη ταμειακή διευκόλυνση, αντιπροσωπεύοντας το 39,2% του συνόλου, ενώ ο μακροπρόθεσμος δανεισμός κάλυψε το 60,8% των πιστωτικών εσόδων και προήλθε κυρίως από την έκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Τι κάλυψε αυτός ο νέος δανεισμός;
Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι κατά το οικονομικό έτος 2009 πληρώθηκε για την εξυπηρέτηση του συνολικού Δημοσίου Χρέους (Χρέους του Δημοσίου και Χρέους Ενόπλων Δυνάμεων) ποσό 81,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή, από τον συνολικό δανεισμό των 105,2 δισ. ευρώ, το 77,3% πήγε στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους! Αν τα αφαιρέσουμε αυτά (81,3), μένουν άλλα 23,9 δισ. ευρώ. Αυτά πού πήγαν; «Προφανώς, στο δημοσιονομικό έλλειμμα», θα πει κανείς….
Το εισπρακτέο υπόλοιπο
Εξαιρουμένων των πιστωτικών εσόδων και μετά την αφαίρεση των διαγραφών, τα βεβαιωθέντα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 89,1 δισ. ευρώ. Από αυτά, όμως, τελικώς εισπράχθηκαν μόνο 50,6 δισ. ευρώ (απόκλιση 56,8%).
Η διαφορά ανάμεσα στα βεβαιωθέντα έσοδα και στα εισπραχθέντα, αποκαλείται «εισπρακτέο υπόλοιπο» [σημείωση 1] και έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας του κρατικού προϋπολογισμού. Το εισπρακτέο υπόλοιπο ενός οικονομικού έτους μεταφέρεται στο επόμενο κι έτσι συσσωρεύεται.
Σημειώνουμε ότι το 2009 το εισπρακτέο υπόλοιπο ήταν 33,5 δισ. ευρώ. Και θυμίζουμε ότι το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 16,7 δισ. ευρώ! Αυτό που ΕΚΑΝΕ μονόδρομο την ένταξή μας στο ΔΝΤ. Και τώρα, δείτε νούμερα και αναρωτηθείτε: «Θα μπορούσε να καλυφθεί το πρωτογενές αυτό έλλειμμα χωρίς νέα δανεικά;» Και βέβαια θα μπορούσε, αν η κυβέρνηση του ΓΑΠ έβαζε τα δυνατά της να εισπράξει έστω μέρος του εισπρακτέου υπολοίπου, αντί να κάνει τα πάντα τους τελευταίους 3 μήνες, προκειμένου να φουσκώσει το έλλειμμα εκείνης της χρονιάς, όσο προλάβαινε.
Για να δείτε πόσο προκλητική ιστορία είναι αυτό το «εισπρακτέο υπόλοιπο», το οποίο κανείς δεν έκανε τον κόπο να το κυνηγήσει, μπορούμε να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και οι χρηματικές ποινές υπέρ του δημοσίου ανέρχονταν το 2009 σε 10,3 δισ. ευρώ! Τι σημαίνει αυτό το ποσό; Ότι το ελληνικό δημόσιο δεν εισπράτει τα επιβαλλόμενα πρόστιμα και χρηματικά ποινές. Ιδίως από μεγάλους παραβάτες. Είναι μια από τις εξυπηρετήσεις, που εκτελεί όλα αυτά τα χρόνια το πολιτικό προσωπικό της χώρας προς τους ολιγάρχες και τους ημέτερους.
Δεν υπήρχε (ούτε υπάρχει) κανένας μονόδρομος
Θα μπορούσαν να εισπραχθεί έστω μέρος αυτού του εισπρακτέου υπολοίπου μέσα στο 2009; Σίγουρα ΝΑΙ. Όμως, οι κυβερνήσεις έχουν σαν πρακτική να χρησιμοποιούν τις εκκρεμούσες υποχρεώσεις προς το δημόσιο ως μέρος της πελατειακής τους σχέσης με διάφορα κυκλώματα. Έτσι, λοιπόν, για να μην βάλουν χέρι σ’ αυτά τα κυκλώματα για την είπραξη έστω του μεγαλύτερου μέρους των προστίμων και των χρηματικών ποινών, καθώς και στις οφειλές των μεγαλοεργολάβων, οι κυβερνήσεις επέλεξαν να προστρέξουν στον υπέρογκο δανεισμό.
Από το εισπρακτέο υπόλοιπο των 33,5 δις ευρώ, θα μπορούσε άνετα να εισπραχθεί τουλάχιστον το μισό μέσα στο 2009 και να μην βάλουμε τη χώρα στο ΔΝΤ. Λύση υπήρχε. Και άρα, μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα, πλέον, να πούμε ότι η ένταξή μας στο ΔΝΤ δεν ήταν καθόλου μονόδρομος. Ήταν επιλογή. Ήταν απόφαση. Να το ξεκαθαρίσουμε… (ειδικά, για τους ανεκδιήγητους ψηφοφόρους του Γιωργάκη, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ψηφίζουν και για τα δικά μας παιδιά).
Όμως, για να μην επιβαρυνθούν οι τραπεζίτες, οι ολιγάρχες και τα επιχειρηματικά κυκλώματα, που νέμονται την κυβέρνηση και τα κυβερνόντα κόμματα, προτιμήθηκε ως «σωτηρία» ο νέος υπέρογκος δανεισμός. Έτσι, έφτασε το δημόσιο χρέος το 2009 στα 298 δισ. ευρώ και προετοιμάστηκε η χώρα να τεθεί υπό την κατοχή των δανειστών της. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο για συγκαλύψουν οι κυβερνώντες τα δικά τους ανομήματα και τη διαπλοκή τους με τα συμφέροντα που νέμονται το δημόσιο επί δεκαετίες.
Σημείωση 1: Η ψαλίδα αυτή του εισπρακτέου υπόλοιπου εμφανίστηκε ουσιαστικά με την είσοδο της χώρας στο ευρώ. Μέχρι και την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα, ο βαθμός είσπραξης των βεβαιωθέντων εσόδων ανερχόταν στο 95% των βεβαιωθέντων. Από τότε και μετά, όμως, ο βαθμός είσπραξης άρχισε να πέφτει ραγδαία.

Βενιζέλος: Προκειμένου να είμαι σε κυβέρνηση, στηρίζω και τον… φούφωτο.

Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο Βενιζέλος, ο οποίος, μιλώντας στο Ηράκλειο σε μια συγκέντρωση που θύμιζε…..κηδεία  , χαρακτήρισε ατομικό το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις του ……..
…….ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου με την Κρήτη, λέγοντας όμως πως οι Κρητικοί μπορούν να ξεχωρίσουν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου, που είναι επικεφαλής ενός νέου ατομικού κόμματος.
Αφού αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα πορεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι ευρύτερης συνεργασίας. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουμε την προσπάθεια, όχι για να στηρίξουμε το πρόγραμμά, του αλλά για την εθνική στρατηγική».
από ιχνος

Ε… Ρε πως κονομάμε κι εμείς οι δημοσκόποι!

Γιούχα σε Γκερέκου και Δένδια στην Κέρκυρα (βίντεο)

netakias
Επειδή μας έχουν για χρυσόψαρα στην μνήμη και γίδια στην κάλπη, σε θυμίζουμε το βίντεο από τα κινήματα της πλατείας, ο,τι πιο αυθεντικό και αυθόρμητο εμφανίστηκε τα τελευταία 40 χρόνια
Οπως βλέπετε στο βίντεο, ο μπάτλερ του Σόρος ο Νίκος Δένδιας μαζί με την Αντζελα Γκερέκου, υποτίθεται αντίπαλοι στα έδρανα της βουλής (για τα κορόιδα βεβαίως) όλοι μαζί στο………
……….καϊκι
Στο δείπνο συμμετείχαν, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου., αλλά και ο βουλευτής και ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ




    Το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Κολινδρού εντάχθηκε και τη φετινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα «Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής Μαθητών» το οποίο πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis με κύρια δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την ευγενική χορηγία και άλλων δωρητών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
    Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής έχει δύο βασικούς στόχους:
Ø  Να προσφέρει καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα δωρεάν, υγιεινό ποιοτικό μικρογεύμα.
Ø  Να ενημερώσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους για την υγιεινή διατροφή και να ενδυναμώσει σωστές διατροφικές συνήθειες.
   Για το λόγο αυτό, τα μικρογεύματα σχεδιάζονται με βάση τις αρχές της υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν δράσεις με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής.
   Κάθε ημέρα στο σχολείο μας δίνεται δωρεάν σε κάθε μαθητή ένα μικρογεύμα, το οποίο ενδεικτικά αποτελείται από:
§  Ένα αρτοσκεύασμα (διαφορετικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας), όπως: σάντουιτς (πχ. ψωμί ή αραβική πίτα με τυρί ή κοτόπουλο και λαχανικά), κουλούρι Θεσσαλονίκης, κριτσίνια, σταφιδόψωμο
§  Φρέσκο φρούτο εποχής
§  Γάλα λευκό χαμηλών λιπαρών ή γιαούρτι 3 φορές την εβδομάδα


   Το μικρογεύμα σχεδιάζεται από την ειδική επιστημονική ομάδα του Προγράμματος σε συνεργασία με Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και των ΗΠΑ, όπως το Harvard. Υπολογίζεται ότι με το μικρογεύμα καλύπτεται περίπου το 1/3 των καθημερινών αναγκών των παιδιών σε ενέργεια, καθώς και ένα σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών τους σε πρωτεΐνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά π.χ. φυτικές ίνες, βιταμίνες κ.ά.
     Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά την εφαρμογή του προγράμματος  το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ-ΣΚΟΤΙΝΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κα. Ελένη Σαλιώρα και ο

 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Ζτάνης Γιώργος

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά,

τους χορηγούς της εκδήλωσης   Ζαχαρούπολη Λεπτοκαρυάς 2014.

-Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη  Λεπτοκαρυά

-Την Αντιπεριφερειάρχη κα. Σοφία Μαυρίδου

-Το Ξενοδοχείο  Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά

-Τέρπος Κατασκευαστική στη  Λεπτοκαρυά

-Ζτάνης super market  Λεπτοκαρύα

ostra καταστήματα Επαγγελματικού Εξοπλισμού στη Λεπτοκαρυά

-Αιγαίο καφετέρια στη Λεπτοκαρύα

-Ξενοδοχείο Dafni Plus Λεπτοκαρύα

-Force s.a Συστήματα ασφαλείας, Είδη Πυροσβεστικού Εξοπλισμού  Λεπτοκαρυά

-Φούρνος Κατέλας στη  Λεπτοκαρυά

-Φούρνος Κατσαρός στη  Κατερίνη-Λεπτοκαρυά

-Φούρνος Γερμανός στη  Λεπτοκαρυά

-Φούρνος  Φούρναρης  στη  Λεπτοκαρυά

-Φούρνος –Καφετέρια Αρχοντικό στη  Λεπτοκαρυά

-Είδη Ζαχαροπλαστικής Πανταζή  Φωτεινή στον  Ν. Παντελεήμωνα

 Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τους εξής συλλόγους

 που βοήθησαν και χρηματικά και με εθελοντική εργασία στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης

-Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς

-Όμιλος Γυναικών Λεπτοκαρυάς

-Φιλοζωική Λεπτοκαρυάς

-Ορφέας σύλλογος  Λεπτοκαρυάς

-ΣΕΟ (Ορειβατικός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς

-Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών Λεπτοκαρυάς

-Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαρυάς

-Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας

-Συνδ. Εθελοντών Σκοτίνας

-2ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς

-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεπτοκαρυάς

-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεπτοκαρυάς

-Την ορχήστρα του Παναγιώτη Μπόρα και


-την Δημοτική τραγουδίστρια κα.Κουτρούλα.