ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Η Νάταλι Θάνου σε καυτές στάσεις..

Η Νάταλι Θάνου μας έχει χαρίσει καυτές και γυμνές φωτογραφίες και εμείς ετοιμάσαμε ένα ολόγυμνο αφιέρωμα στην πανέμορφη ξανθιά πρώην playmate.


«Σφιχταγκαλιάστηκαν» τώρα για να μας «σώσουν!...»

Αναγκάστηκαν, οι "Ηγέτες" μας να παρακάμψουν Ιστορία, Ιδεολογίες και Κομματικές ταυτότητες για να μας... σώσουν! Δοξάστε τους!...

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Στην ψυχοκοινωνική θεωρία είναι αποδεκτό ότι η χάραξη ορίων και ο προσδιορισμός κάποιων μορφών αποδεκτής ατομικής και συλλογικής συμπεριφοράς αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη θεμελίωση "πλαισίων αναφοράς". Τα συγκεκριμένα πλαίσια αναφοράς απορρέουν από το πλέγμα των γραπτών και άγραφων νόμων που τα διέπουν και από τη φύση των δοσμένων δομών και θεσμών που στοιχειοθετούν την αποδεκτή συστοιχία ηθών και εθίμων.

Το ελληνικό κοινωνικό σύστημα, όπως όλες οι κοινωνίες του Δυτικού Κόσμου, ακολουθούσε το παραπάνω σχήμα αλλά αυτό μοιάζει σαν να μην ισχύει πια στις μέρες μας, εποχή της τρόικα, στην Ελλάδα της, πρωτόγνωρης όσο και αγαστής, συνεργασίας των δύο ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ιδεολογικών πόλων και πολιτικών Κομμάτων της μεταπολιτευτικής εποχής, τουτέστιν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

“Τις ή τι πταιει» για την κατάσταση;

Διαβάζοντας προσεκτικά τα όσα πρόσφατα είπα ο Βουλευτής, και τέως Υπουργός της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας κ Μάκης Βορίδης, μάλλον το οφείλουμε, κατά κύριο λόγο, στον γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ, τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου άν και, κατά την προσωπική μου άποψη, ολάκερο το πολιτικό μας σύστημα τις τελευταίες 4 δεκαετίες καταφέρνει να τα πάει καλά στο παιχνίδι του ‘Φάσκω και...Αντιφάσκω!’

Δεν αποτελεί τρανταχτή απόδειξη αυτής της εκτίμησής μου η ιστορικά-ανιστόρητη «αγαστή Συγκυβέρνηση» Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και των πάλαι ποτέ φανατικών «ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ» κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και των επιτελείων τους;

Πρακτικά, και τα 2 Κόμματα είχαν ήδη μεταλλαχθεί με τον κ Σημίτη να συγκλίνει προς το Κέντρο με την «φιλελευθεροποίηση» του ΠΑΣΟΚ που ενώ υποτίθεται ότι αντιμαχόταν, ουσιαστικά ευνοούσε το κέρδος, πίεζε την υπερκατανάλωση και λειτουργούσε με καπιταλιστικές μεθόδους συναλλαγής και τη Νέα Δημοκρατία που, υπό την ηγεσία του κ Καραμανλή, φάνηκε να εγκαταλείπει τις κλασικές της θέσεις συγκλίνοντας προς τις κεντρώες απόψεις του ΠΑΣΟΚ.

Και ήταν, υπό τον κ Σημίτη Σοσιαλιστική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προερχόμενη από το Κόμμα που ενσάρκωνε, έλεγε ο Ιδρυτής του, τη σοσιαλιστική θεωρία κοινωνικής δικαιοσύνης και της δικαίωσης του αγώνα των εργαζομένων τάξεων απέναντι στο.. μεγάλο Κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση του Μάαστριχτ.

Ήταν το ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη που μας ενέταξε στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ και ήταν ο κ Σημίτης εκείνος που παρέδωσε το «δαχτυλίδι εξουσίας» στον κ Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγοντάς του το δρόμο προς την Πρωθυπουργία μετά από μία πενταετή «παρένθεση» της, εντυπωσιακά μεταλλαγμένης για πολλούς παραδοσιακούς της οπαδούς ψηφοφόρους και φίλους, Νέας Δημοκρατίας.

Σε γενικές γραμμές ευελπιστώ ότι λίγοι θα διαφωνήσουν, άσχετα με την Κομματική τους τοποθέτηση...

Πώς, όμως, εξελίσσονται τα πράγματα στα μέσα του έτους 2013;

Οι σχέσεις Κράτους πολίτη στην πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά θα πρέπει επιτέλους να τις δούμε και σαν εντυπωσιακά ψυχοπαθολογικές. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Έτσι, τη στιγμή που οι Έλληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονταν στο να θεωρούν το κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούσαμε τις νεώτερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιό σίγουρο εργοδότη, σαν μιά παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την αλλαγή της κυβέρνησης για να αρμεχτεί από τα...δικά της παιδιά!"

Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύξαμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμέναμε να ευνοηθούμε από το κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζαμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παρανοϊκότητας άσχετα με το που στεκόμασταν ...Κομματικά!

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό έρχεται τώρα ο Πρωθυπουργός μας και Πρόεδρος και Πρόεδρος της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας να εναγκαλίζεται με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εμφανώς φιλικά, εάν όχι στοργικά, καθώς τους «ενώνει ο κοινός στόχος ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…»

Η «Δεξιά» (άντε επιεικώς Κεντροδεξιά) σε εναγκαλισμό αγαστής συνεργασίας με την «Αριστερά» (άντε επιεικώς Κεντροαριστερά) για να μας «ΣΩΣΟΥΝ» εμάς τους Έλληνες και την Ελλάδα αφού μας παρέδωσαν, Κυβερνώντας μας εναλλάξ, στην αγκαλιά της «Τρόικα…»
Ήμαρτον, Κύριε!...

Και άντε τώρα να καταλάβει ο σύγχρονος Έλληνας τι σημαίνει Αριστερός, τι σημαίνει Καπιταλιστής, τι σημαίνει σοσιαλιστής, τι σημαίνει φιλελεύθερος και τελικά ποιός ευθύνεται για το μπέρδεμα και τον Εθνικό μας αχταρμά

Γ. Βαρουφάκης: "Στημένο παιχνίδι" οι απειλές και οι πιέσεις από την τρόικα


Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
"Συστηματικά, εδώ και περίπου τρεισήμισι χρόνια, παίζεται ένα παιχνίδι με στόχο να ασκηθεί πίεση στον ελληνικό λαό και να αποδεχτεί αυτά που αποφασίζονται μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας. Χρησιμοποιείται πάντα η απλή λογική του τρόμου και του φόβου", δηλώνει στο tvxs.gr ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας επέστρεψαν στην Αθήνα και μαζί τους και τα σενάρια σχετικά με το πάγωμα της δόσης σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Για ακόμη μια φορά, σύμφωνα με τις διαρροές, οι διαπραγματεύσεις θα είναι "σκληρές". "Θα υπάρξει συμφωνία ή η τρόικα θα σταματήσει τον δανεισμό και θα χρεοκοπήσουμε; "Τα ίδια ερωτήματα, όπως και παλιότερα, ανέλαβε να αναπαράγει αυτές τις μέρες το διεθνές πρακτορείο Reuters, με "αποκλειστικά" δημοσιεύματα. "Πρόκειται για μια διαδικασία καθαρά πολιτική στην οποία ασφαλώς εμπλέκονται δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί, ακόμα και διεθνείς, στο πλαίσιο της πειθάρχησης των χωρών της περιφέρειας", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης η τρόικα "έχει επιβάλει στην Ελλάδα μια δανειακή συμφωνία με όρους που γνωρίζει και η ίδια πως είναι αδύνατο να τηρηθούν. Αναγκάζεται να φάσκει και να αντιφάσκει. Έρχεται δήθεν κάθε φορά να ελέγξει αν τηρούνται οι όροι όταν ξέρει πως αυτοί δεν μπορούν να τηρηθούν. Όπως το ξέρει και η ελληνική κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα η τρόικα είναι αυτή που κάθε φορά που επισκέπτεται την Αθήνα θα πρέπει να βρίσκει δικαιολογίες για να δίνει τις δόσεις".
"Μην ξεχνάμε πως υπήρξε μια περίοδος το 2012, περίπου οκτώ μήνες που οι δόσεις είχαν παγώσει λόγω της πολιτικής αστάθειας. Τι συνέβη τότε; Τίποτα. Απλώς η ΕΚΤ έκανε τα στραβά μάτια και έδινε το δικαίωμα στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν βραχυπρόθεσμα τίτλους του ελληνικού δημοσίου, που αποδεχόταν η ΕΚΤ μέσω του συστήματος ELA για την παροχή ρευστότητας, η οποία είναι μέρος του συστήματος ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. προς τις ελληνικές τράπεζες. Αυτές με τη σειρά τους μετέφεραν αυτή τη ρευστότητα στο ελληνικό δημόσιο. Πάντα κάποιον τρόπο έβρισκαν για να μην κάνει στάση πληρωμών η Ελλάδα".
Όλα αυτά γίνονται, όπως αναφέρει, για να κερδηθεί χρόνος ώστε "να αποφασίσουν οι ισχυροί της ευρωζώνης αν υπάρχει κάποια συμφέρουσα λύση για να προωθηθεί ή αν δεν υπάρχει τότε να διαλύσουν την ευρωζώνη". Ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει πως "αυτές οι καταστάσεις μπορούν να κρατούν για πολύ αλλά όχι για πάντα".
Η Ευρώπη, προσθέτει, "είναι αρκετά πλούσια για να συνεχίζει να σπαταλάει τον πλούτο της αποδομώντας τον εαυτό της". "Ας σκεφτούμε πως για τη Σοβιετική Ένωση, που είχε εξοκείλει ουσιαστικά από τη δεκαετία του '60, χρειάστηκαν δεκαετίες μέχρι τελικά να καταρρεύσει. Ένα λοιπόν μόρφωμα όπως είναι η ευρωζώνη, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να διασωθεί, είναι σίγουρο πως θα καταρρεύσει αλλά είναι δύσκολο να προβλέψεις το πότε". Ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει πως "η ευρωζώνη μπορεί να διασωθεί αλλά χρειάζεται μια τελείως διαφορετική λογική διάσωσης από αυτήν που σήμερα ενστερνίζονται οι ισχυροί και συγκεκριμένα η Γερμανία. Αν δεν αλλάξει αυτή η λογική τότε είναι απολύτως σίγουρο, με μαθηματική ακρίβεια, πως η ευρωζώνη θα καταρρεύσει".
Αυτή η διαφορετική λογική αντικατοπτρίζεται εν μέρει και στην αντιπαράθεση του ΔΝΤ με την Ευρώπη, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις των αξιωματούχων για το σχέδιο που ακολουθείται, όπως στο ελληνικό πρόγραμμα. "Το ΔΝΤ τουλάχιστον σε αυτό το σημείο έχει μια λογική αντιμετώπιση, χωρίς ωστόσο να έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το τι πρέπει να γίνει στην ευρωζώνη. Ωστόσο ξέρει τι δεν μπορεί να ισχύσει. Για παράδειγμα πως μπορεί να συνεχίσει η Ευρώπη με ένα κατακερματισμένο τραπεζικό σύστημα το οποίο στηρίζεται στα κράτη, όταν τόσο τα κράτη όσο και το τραπεζικό σύστημα είναι πτωχευμένα;", διερωτάται και συνεχίζει: "Το ΔΝΤ το ξέρει αυτό. Η Ευρώπη είναι αυτή που προσποιείται και επιμένει πως τα τραπεζικά συστήματα των χωρών μπορούν να συνεχίζουν να ανακεφαλοποιούνται από τον  ESM με δανεικά από τους Βορειοευρωπαίους πολίτες".
Σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόικα ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως το Ταμείο "έχει ήδη προετοιμάσει την έξοδό του". "Με τα mea culpa, τις έντονες διαφωνίες για τη βιωσιμότητα του χρέους, με την έκθεσή του, που ουσιαστικά ήταν καταπέλτης απέναντι στο ίδιο το μνημόνιο, έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για την αποχώρησή του. Το αν τελικά αυτό θα συμβεί είναι καθαρά ένα πολιτικό θέμα που θα αποφασιστεί μεταξύ τριών-τεσσάρων αρχηγών κρατών και της Κριστίν Λαγκάρντ". Εξάλλου, όπως αναφέρει, "το ΔΝΤ ποτέ δεν υπήρξε απαραίτητο στοιχείο της τρόικας. Το ΔΝΤ δεν ενεπλάκη επειδή δεν υπήρχαν χρήματα από την ΕΕ έτσι κι αλλιώς η συνεισφορά του ήταν το 1/3 των πακέτων. Συμμετείχε καθώς με την παρουσία του νομιμοποιούσε τεχνοκρατικά τις παρεμβάσεις και ουσιαστικά ενορχήστρωνε τις επισκέψεις της τρόικας". "Ήξερε πως να το κάνει αυτό καθώς το ΔΝΤ έχει κάνει τέτοιου είδους εγκληματικά παιχνίδια σε πολλές χώρες και για πολλές δεκαετίες".
Τέλος στην ερώτηση αν εκτιμά πως θα υπάρξουν νέα μέτρα το επόμενο διάστημα η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: "Τα νέα μέτρα είναι δεδομένα. Υπάρχει ένα κενό της τάξης  των  4 δις λόγω των αστοχειών του προγράμματος που ήταν δεδομένο πως θα υπάρξουν και δεν βλέπω πως αυτό το κενό θα μπορούσε να καλυφθεί χωρίς και νέα μέτρα, απλά με περαιτέρω χρηματοδότηση".
Πηγή: www.newmoney.gr

Ο υπαρκτός παραλογισμός

 του ΚΙΜΠΙ
Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως και η κυβέρνηση Μέρκελ, η κυβέρνηση Κοέλιο και όλες οι κυβερνήσεις της Ε.Ε., έχει έναν μόνο σύμμαχο: την «κοινή λογική». Αυτή η παράλογη επινόηση οδηγεί τους απλούς ανθρώπους και τις κοινωνίες στο σύνολό τους να αποδεχθούν ως μόνη λύση τις πολιτικές που υφίστανται ως υποζύγια και οι οποίες απλώς διαιωνίζουν τα αδιέξοδα της κρίσης. Και φυσικά ρίχνουν κυβερνήσεις.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια διαχείρισης της κρίσης στην Ε.Ε. βάσει αυτής της «κοινής λογικής» έχουν δημιουργήσει μια τρύπα στο νερό. Ακόμη χειρότερα: μια τρύπα που μπορεί να καταπιεί όλο τον κόσμο. Η «κοινή λογική» επιβάλλει να αποδεχθεί καρτερικά η κυβέρνηση κάθε νέα απαίτηση της τρόικας για πρόσθετη λιτότητα και πρόσθετους φόρους, παρ’ ότι είναι βέβαιο ότι κι αυτά θα έχουν την παταγώδη αποτυχία των προηγούμενων. Η «κοινή λογική» επιβάλλει να αποδεχθεί η κοινωνία τον τυφλοσούρτη των μνημονίων που απαξιώνει συστηματικά κάθε παραγωγικό πόρο, πρωτίστως τους ανθρώπινους. Κι επειδή στον πυρήνα αυτής της «κοινής λογικής» δεν υπάρχει ούτε ένα στέρεο επιχείρημα, θεμέλιό της γίνεται μια απουσία: δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, λένε.
Ας υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει. Δεν ισχύει, αλλά ας το υποθέσουμε. Ας υποθέσουμε πως, όσο και ζοφερή κι αν είναι η λύση της «κοινής λογικής», είναι μια κάποια λύση. Αλλά είναι;
Ας ξεκινήσουμε από τον μικρόκοσμο μιας επιχείρησης που, βοηθούντος του μνημονίου, λέει στους υπαλλήλους της: για να επιβιώσουμε πρέπει να αποδεχθείτε περικοπές αμοιβών και προσωπικού. Έτσι θα μειωθεί το κόστος και θα αντιμετωπίσουμε πιο ανταγωνιστικά τις συνθήκες ύφεσης στην αγορά. Δεν περνάει από τον νου του επιχειρηματία ότι ήδη, μ’ αυτή την «ανταγωνιστική μείωση κόστους», προσθέτει ένα απειροελάχιστο ποσοστό ύφεσης στην αγορά. Κι αν του περνάει, υποθέτει ότι ο ίδιος είναι ταχύτερος και ευφυέστερος από τους ανταγωνιστές του. Αλλά, επειδή την ίδια ακριβώς «ανταγωνιστική ευφυΐα» επιδεικνύουν χιλιάδες επιχειρήσεις στον ίδιο κλάδο, όλοι μαζί δημιουργούν ένα θηριώδες ποσοστό ύφεσης. Κάθε περικοπή κόστους που αντανακλάται στη ζήτηση τους επιστρέφει σαν μπούμεραγκ, με τη μορφή του διαρκώς μειούμενου τζίρου τους. Πολύ περισσότερο που το ίδιο πράγμα κάνουν σχεδόν ομοιόμορφα όλες οι επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους.
Η «κοινή λογική» κολυμπά ήδη στα βαθιά νερά του παραλογισμού, αλλά η κατάσταση επιβαρύνεται όσο βγαίνουμε από τον πρώτο ομόκεντρο κύκλο προς τους αμέσως επόμενους. Αυτό που κάνει η μεμονωμένη επιχείρηση και η μικροοικονομία στο σύνολό της, μεγεθύνεται στο επίπεδο της μακροοικονομίας και της πολιτικής. Αν στη μικροοικονομία αυτό είναι απλώς λάθος, στη μακροοικονομία γίνεται έγκλημα. Η τρόικα και η κυβέρνηση -έτσι διακηρύσσουν, τουλάχιστον- θέλουν να δημιουργήσουν πλεονάσματα ρίχνοντας όλα τα λεφτά στα ελλείμματα. Να αυξήσουν το παραγόμενο προϊόν συρρικνώνοντας τα εισοδήματα, τις πηγές χρηματοδότησής του. Εν ολίγοις, να αυξήσουν την προσφορά συνθλίβοντας τη ζήτηση. Αυτό απλά δεν γίνεται. Δεν υπάρχει. Όσο κι αν αυξηθούν η ταχύτητα και ο ζήλος των Δαναΐδων, ο «τετρημένος πίθος» δεν πρόκειται να γεμίσει ποτέ, όσο η τρόικα σε κάθε επίσκεψή της αυξάνει τις οπές του.
Στον αμέσως επόμενο ομόκεντρο κύκλο, αναδυόμαστε στη μακροοικονομία της Ευρώπης. Η «κοινή λογική» επιβάλλει εδώ να μη διαταραχθεί επ’ ουδενί η τιμωρητική δημοσιονομική ορθοδοξία της γερμανικής ελίτ, για να μην ερεθιστεί το θηρίο και τα κάνει όλα λαμπόγιαλα. Η ίδια «κοινή λογική», που έχει οδηγήσει στη θλιβερή ομοφωνία αποφάσεων μεταξύ του τιμωρούμενου Νότου και του τιμωρού Βορρά, έχει καθηλώσει σε ύφεση το σύνολο των οικονομιών της Ε.Ε. Η υπόρρητη ελπίδα αυτής της «κοινής λογικής» -που, εκτός από «κοινή», είναι και κυνική- είναι ότι, εφόσον οι ατμομηχανές της Γιουρολάνδης παράγουν πλεονάσματα, τι σημασία έχει αν τα παρελκόμενα του Νότου περάσουν μερικά ακόμη χρόνια κολλημένα στα ελλείμματα; Αρκεί το ισοζύγιο να είναι θετικό. Εδώ η «κοινή λογική» βουτάει ακόμη βαθύτερα στα νερά του παραλογισμού: μέχρι πότε τα πλεονάσματα του Βορρά θα διατηρούνται ανέπαφα, αν ο Νότος αδυνατεί να τα τροφοδοτήσει με την όλο και ισχνότερη κατανάλωσή του;
Κι όταν περάσουμε στον άλλο, τον μεγάλο ομόκεντρο κύκλο, και ανέβουμε στο επίπεδο της πλανητικής γεωοικονομίας, η «κοινή λογική» διαλύεται στους ωκεανούς του παραλογισμού. Οι Αμερικανοί δυσφορούν με την ευρωπαϊκή εμμονή στη λιτότητα, που τους κόβει εξαγωγές και εμπορικά πλεονάσματα. Και ετοιμάζονται να εκδικηθούν την ξεροκέφαλη Γηραιά Ήπειρο διακόπτοντας τη νομισματική πλημμυρίδα, που βουλώνει με χρήμα τις τρύπες στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις. Αλλά, μαζί με την Ευρώπη, εκδικούνται και τους εαυτούς τους. Μια ασφυξία στην Ευρώπη θα σημάνει διαιώνιση της ύφεσης και θα πλήξει και τη δική τους ισχνή ανάκαμψη. Και το ίδιο συμβαίνει με τους Ιάπωνες, τους Ρώσους, τους Κινέζους κι όσους σχεδιάζουν να τιμωρήσουν με νομισματικούς ή εμπορικούς πολέμους την Ευρώπη, που έχει γίνει το βαρίδι του καπιταλιστικού σύμπαντος. Η τιμωρία της από τους εταίρους ανταγωνιστές της, αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψει στην πόρτα τους.
Επί της ουσίας, η «κοινή λογική» του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού είναι η επιτομή του παραλογισμού. Ο υπαρκτός καπιταλισμός είναι ένας υπαρκτός παραλογισμός. Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι άνεργοι. Σχεδόν οι μισοί είναι νέοι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα εκατομμυρίων επιλογών «κοινής λογικής», αυτού του δυνάστη της ανθρώπινης βούλησης. Σχεδόν 50 τρισεκατομμύρια δολάρια συσσωρευμένου πλούτου βρίσκονται εν υπνώσει, σε χαρτοφυλάκια πολυπλόκαμων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Αν το 1/5 απ’ αυτά κινητοποιούνταν, 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα έβρισκαν μια δουλειά. Και, δουλεύοντας, θα πρόσθεταν τουλάχιστον 2 ποσοστιαίες μονάδες στην παγκόσμια ανάπτυξη. Διαθέτουμε τους πόρους και την τεχνολογία για να εξαλείψουμε την ανεργία, να εξαφανίσουμε την πείνα, τη φτώχεια και τις επιδημίες, την ενεργειακή ανασφάλεια, να εξασφαλίσουμε μόρφωση και κατάρτιση σε όλους τους νέους του πλανήτη. Μπορούμε ήδη να οργανώσουμε τον αποικισμό της Σελήνης ή να κατασκευάσουμε νανορομπότ που θα «επισκευάζουν» την πιο μικροσκοπική πτυχή του ανθρώπινου σώματος. Κι όμως, η «κοινή λογική» έχει αναγάγει σε ύψιστη «μεταρρύθμιση» την απόλυση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων, την απελευθέρωση των απολύσεων και τελικά σε μονόδρομο παραγωγικής ανάταξης την καταστροφή παραγωγικού δυναμικού. Πόσο σχιζοφρενής, ημίτρελος ή βλαξ πρέπει να είναι κανείς για να μην καταλαβαίνει ότι το πρώτο βήμα προς την «εναλλακτική λύση» είναι να έρθει σε ρήξη με τον παραλογισμό της «κοινής λογικής»;
ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ
ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΑΡΑΜΠΑΣ: Είσαστε φιλάνθρωπος, κύριε Τριπ. Σας  νιώθω. Αλλά, αν σας δίναμε να φάτε από φιλανθρωπία και οίκτο, θα ήταν σαν να σας ταπεινώναμε. Πρέπει να το κάνουμε γιατί το αξίζετε. (Στον Μπρεστόλ.)  Από πού θα ξεκινούσε η καλοσύνη που επικαλεστήκατε πριν από λίγο, τι θα ’χε σαν κίνητρο; Πιστεύετε πως είμαστε καλοί; Πως είμαστε δίκαιοι, άδικοι; Πιστεύετε στην καλοσύνη, δικαιοσύνη, αδικία; (Στους δυο.) Θα πρέπει να κρυώνετε, εκτεθειμένοι όπως είσαστε στα ρεύματα απ’ όλες τις πάντες. Συγχωρέστε μας γι’ αυτό, η σούπα θα σας ζεστάνει. Τι προτιμάτε, πρώτα τη σούπα ή πρώτα την ελευθερία σας; Αν διαλέξετε το δεύτερο, θα είσαστε πολύ εξαντλημένοι, δεν θα έχετε δυνάμεις να φτάσετε ούτε μέχρι την άκρη της πεδιάδας, ούτε μέχρι τους πρόποδες των βουνών. Ύστερα, πώς θα ανεβείτε, πώς θα περάσετε τα σύνορα που βρίσκονται στις κορφές τους; Λοιπόν, νομίζω πως είναι καλύτερα πρώτα τη σούπα και ύστερα να σας ανοίξουμε τις πόρτες. (Στον Τριπ.) Την αξίζετε τη σούπα σας, κύριε Τριπ;
ΤΡΙΠ: Δεν ξέρω. Ξέρω πως πεινάω.
Ευγένιου Ιονέσκο, «Η πείνα και η δίψα»
(Επενδυτης, 6/7/2013)

ΤΟ «ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι

 
να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους, η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
 
Αυτά εγένοντο στην αρχαιότητα. Σήμερα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία αντιγράφει τον Αριστοτέλη με το «Δόγμα του Σόκ», και το εφαρμόζει επάνω στους Λαούς του πλανήτη, για να μπορέσει να τους διοικήσει, να τους εκμεταλλευτεί, και να τους εξαθλιώσει με σκοπό να περάσουν τα προγράμματά της, που είναι αυτά της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), δηλαδή να μας καταστήσει όλους δούλους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, υπό κυβέρνηση δική τους.
 
Το πρώτο «Δόγμα του Σοκ», εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ, και είναι όπως το περιγράφει η Ναόμι Κλέϊν στο ομώνυμο βιβλίο της.
 
Η Χιλή είχε και έχει πλούσια κοιτάσματα χαλκού, και τα ήθελαν οι εταιρίες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
 
Για το λόγο αυτό, ανέτρεψαν με βίαιο τρόπο τη δημοκρατική λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, δολοφόνησαν τον εκλεγέντα πρόεδρο Αλιέντε, και εγκατέστησαν τον αιμοσταγή δικτάτορα Αγκούστο Πινοσέτ. Από αυτή τη στιγμή αρχίζει η εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στο Λαό της Χιλής.
 
Διά της σκληρής δικτατορίας του Πινοσέτ, οι Παντοκράτορες υπέβαλλαν το Λαό της Χιλής σε οικονομική και πολιτική εξαθλίωση, για να αρπάξουν και εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα χαλκού της Χιλής.
 
Προς το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν όλες τις μεθόδους του δόγματος του Σόκ, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο της Ναόμι Κλέϊν.
 
Τελικά πέτυχαν το ποθούμενο, να αρπάξουν το Χαλκό της Χιλής.
 
Σήμερα ήλθε η σειρά της Ελλάδος και της Κύπρου.
 
Με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαια + Φυσικό Αέριο), αλλά και χρυσό, που μας προίκισε ο καλός Θεός, έθεσαν σε εφαρμογή το δεύτερο κύμα του Δόγματος του Σόκ, με τις γνωστές οικονομικές μεθόδους, όπως αυτές εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα.
 
Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε Στρατιωτική Δικτατορία, αφού βρήκαν πρόθυμους οσφυοκάμπτες και υποτελείς εφιάλτες πολιτικούς, να υλοποιήσουν τα προγράμματα και τις μεθόδους του Δόγματος του Σόκ, για να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό οικονομικά, και να αρπάξουν τα πετρέλαια, και όλον τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων.
 
Το οικονομικό Δόγμα του Σόκ εφαρμόζεται επάνω στους Έλληνες, με τέτοια βιαιότητα, που έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη, και ευρίσκονται σε κατάσταση καταστολής στην εντατική μονάδα Νοσοκομείου, δεν αντιδρούν σαν τους λαούς Τουρκίας και Αιγύπτου, και υποφέρουν οικονομικώς τα πάνδεινα με εντολές της Σιωνιστικής Τρόϊκα, ώστε να μην «κουνιέται φύλλο», λέει ο Λαός. Έτσι οι Σιωνιστές Παντοκράτορες και Κοσμοκράτορες, κάνουν τη δουλειά τους, αρπάζοντας τον ορυκτό μας πλούτο, και διαμελίζοντας τη χώρα μας. Βλέπετε βρήκαν υποτελείς, εφιάλτες πολιτικούς, που με τη ψήφο μας, κυβερνούν τη πατρίδα μας.
 
Το Δόγμα του Σόκ στην οικονομία, εφαρμόζεται στους Λαούς, και ειδικά στον Ελληνικό Λαό, με τα δάνεια, με τη καταχρέωση της χώρας, με τα τοκοχρεολύσια που σκλαβώνουν τη χώρα, (αφού όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στους δανειστές μας), με το κλείσιμο των Βιομηχανιών, το κλείσιμο των καταστημάτων, με την Ανεργία, τη βαριά φορολογία, τα χαράτσια, το Χρηματιστήριο με τις μετοχές να έχουν χάσει την αξία τους, με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που τα «κούρεψαν», και έτσι έχασαν με μετοχές και ομόλογα οι Έλληνες επενδυτές τα χρήματά τους, τη μείωση μισθών και συντάξεων, κ.λ.π.
 
Με όλα αυτά έγινε βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.
 
Με όλα αυτά τα μέτρα οι πανούργοι Σιωνιστές των τραπεζών του Ρότσιλντ, κατάκλεψαν τον Ελληνικό Λαό, και τον κατέστησαν φτωχό.
 
Όλα αυτά είναι το οικονομικό Δόγμα του Σοκ, εναντίον των Ελλήνων.
 
Εφαρμόζουν με βίαιο τρόπο το Δόγμα του Σοκ εναντίον των Ελλήνων.
 
Όλα αυτά τα υποφέρει σήμερα ο Ελληνικός λαός, γιατί είχε τη κακή τύχη να βρεθούν πετρέλαια και χρυσός στα εδάφη του, περιουσία που τη θέλουν τα αρπακτικά του πλανήτη. (Όπως στη Χιλή με το Χαλκό).
 
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, οδηγούν στην εξαθλίωση του Λαού, και στο διαμελισμό της κατεχόμενης χώρας.
 
Δεν έφταναν όλα αυτά, μας «καπέλωσαν» και με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, και έτσι μας αποτελείωσαν, αφού δημιούργησαν μεγάλη μειονότητα Ασιατών & Αφρικανών, μέσα στη χώρα μας.
 
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, τα διδάσκουν στη Σχολή του Σικάγου, όπου είναι ειδικευμένη η Σχολή αυτή στην εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στους υπό εκμετάλλευση Λαούς της Γης.
 
Μετά τους Εμίρηδες, τώρα θα «σώσουν» τη χώρα οι Κινέζοι και οι Τουρκο-Αζέροι, στους οποίους παραχωρήσαμε λιμάνια και αγωγούς με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, έναντι αποικιοκρατικών συμβάσεων.
 
Οι οικονομικές θεωρίες του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Οι θεωρίες και πρακτικές του «Δόγματος του Σόκ », για να υλοποιηθούν και επιβληθούν στα κράτη και στους Λαούς, χρειάζονται πιόνια πολιτικούς, με κυβερνήσεις μαριονέτες αφοσιωμένες στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, και στη παγκόσμια διακυβέρνηση.
 
Το Ελληνικό Δόγμα του Σόκ, αυτό που εφαρμόζει τώρα η Σιωνιστική Τρόϊκα στην Ελλάδα, ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και εξέλιξη.
 
Ακούμε για «Ανάπτυξη» και «Success story» από εφιάλτες αφελείς και επιπόλαιους υποτελείς πολιτικούς, και τα πιστεύουμε.
 
Τίποτε δεν γίνεται στην Ελλάδα άνευ εγκρίσεως της Σιωνιστικής Ε.Ε.,
 
και των Σιωνιστικών ΗΠΑ. Όλες τις επενδύσεις στη χώρα μας ανεπιθύμητων γιαυτούς χωρών, τις σαμποτάρουν, για να κρατούν την Ελλάδα και το Λαό της, εξαθλιωμένη οικονομικά, ώστε να προλάβουν να αρπάξουν «Αυτοί» τα πετρέλαια, και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο.
 
Τους Άραβες τους έδιωξαν, και τώρα προσπαθούν να διώξουν τους Κινέζους. «Παραίτησαν» το πρόεδρο της COSCO captain Γουέϊ, επειδή ήταν φιλέλληνας, και είχε μεγαλόπνοα προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα. Έδιωξαν τους Ρώσους από τους αγωγούς, και από τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και τα έδωσαν στους «μπατίρηδες» Τουρκο-Αζέρους.
 
Κεφάλαια σήμερα για επενδύσεις διαθέτουν μόνο Ρώσοι, Κινέζοι, και Άραβες των χωρών του Περσικού Κόλπου. Όλοι αυτοί σαμποτάρονται συστηματικά όταν εμφανίζονται στην Ελλάδα. Δηλαδή, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Τρόϊκα, σαμποτάρουν οτιδήποτε εμφανίζεται διατεθειμένο να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι «μοναχοφάηδες» λέει ο λαός, και τα θέλουν όλα τζάμπα. Για να κάνουν εύκολη τη δουλειά τους, μέχρι προγράμματα διαμελισμού της Ελλάδος σκέφτονται να θέσουν σε
 
εφαρμογή. Εφαρμόζουν τη μέθοδο «Διαίρει και Βασίλευε», παράλληλα με το Δόγμα του Σόκ, για να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο.
 
Προς τούτο έπεισαν τους από Βορρά και Ανατολάς γείτονές μας, να διεκδικούν κομμάτια από τη πατρίδα μας. Θα τους βοηθήσουν με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, στη δεδομένη στιγμή να τα υλοποιήσουν.
 
Η «Νέα Ελλάδα» που μας υπόσχεται ο Σαμαράς, είναι αυτή των σχεδίων του Δόγματος του Σόκ, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά είναι όπως αυτή στον επισυναπτόμενο χάρτη. Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με το χάρτη για το πώς θα είναι η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά και συνεργατών, και των διαδόχων αυτού. Αυτός ο χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και παρουσιάζει τη «Νέα Ελλάδα» γεωγραφικά μικρότερη, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις γεωγραφικές διεκδικήσεις των γειτονικών μας χωρών. Εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Δόγματος του Σοκ, εναντίον του Ελληνικού Λαού.
 
Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παρουσιάζει αδυναμία υπεράσπισης των Εθνικών μας θεμάτων, και υποτάσσεται στις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, των αρπακτικών του πλανήτη, για να γίνει η πατρίδα μας γεωγραφικά μικρότερη, και έτσι να απολαμβάνουν οι εφιάλτες πολιτικοί της ευνοίας της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, χαρίζοντας κομμάτια της χώρας.
 
Γιαυτό αποδυναμώνουν τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.
 
Το «Δόγμα του Σόκ» είναι ένα ψυχολογικό όπλο στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, που περιγράφει τις πολιτικές μηχανορραφίες, και τον ανθρώπινο φόρο αίματος που απαιτείται για να επιβληθούν ανήθικες οικονομικές πολιτικές και πρακτικές, σε χώρες προτεκτοράτα και αποικίες, που διαθέτουν αξιόλογο ορυκτό πλούτο,
 
όπως η Ελλάδα των Σαμαράδων & Βουβουζέλων.
 
Το Δόγμα του Σοκ, που εφαρμόζεται κατά των Ελλήνων, αποκαλύπτει τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, προς όφελος των αποικιοκρατών. Διά των αποκρατικοποιήσεων οι Σιωνιστές Γερμανοί & Αμερικανοί κατακτητές, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία, και διά της βαριάς φορολογίας, χαρατσιών, και Χρηματιστηρίου, παίρνουν την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
 
Στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, για να υποτάξει τους απλούς Αμερικανούς πολίτες, τον αγαθό και αθώο Αμερικανικό Λαό, προκαλεί και δημιουργεί, με τη μορφή φυσικών καταστροφών, τεχνικούς Τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, τσουνάμια, υψηλές θερμοκρασίες (55 βαθμοί C), ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, λιμούς και ασθένειες, δηλαδή Σόκ και Δέος στο Λαό. Όλα αυτά τα πετυχαίνουν με το σύστημα ΗAARP, κ.λ.π.
 
Όλα αυτά εντάσσονται στο Δόγμα του Σοκ.
 
Υποβάλλουν τον αθώο Αμερικανικό Λαό, στο Δόγμα του Σοκ!!!
 
Δημιουργός της θεωρίας του Δόγματος του Σοκ, ήταν ο Μίλτον Φρίντμαν, ο δημιουργός της σχολής οικονομικών του Σικάγου, όπου διδάσκεται η κοσμοθεωρία του Δόγματος του Σόκ, και οι πρακτικές εφαρμογές αυτού επάνω στους Λαούς.
 
Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος της οικονομίας, υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, (Νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές), τις θεωρίες του οποίου έσπευσε ο Πρόεδρος Ρήγκαν , και η τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία να υλοποιήσουν, με τη βοήθεια υπόδουλων εφιαλτών πολιτικών ανδρών και γυναικών, στα διάφορα υπό κατοχή κράτη, και με τη βοήθεια των δεξαμενών σκέψεως (Think Tanks). Οτιδήποτε μύριζε και θύμιζε Σοσιαλισμό, π.χ. δωρεάν Παιδεία,
 
και δωρεάν Υγεία στο λαό, καταργήθηκε.
 
Η λέξη Σοσιαλισμός αντικαταστάθηκε από τους εφιάλτες πολιτικούς με τη λέξη Νέο-Φιλελευθερισμός, και Σιωνισμός, και τα αριστερά Σοσιαλιστικά κόμματα ανά την υφήλιο μετατράπηκαν σε Σιωνιστικά, αφού γέμισαν με εφιάλτες πολιτικούς, πιστούς στο Σιωνισμό,-Ν.Τ.Π.
 
Ο εφαρμοζόμενος άκρατος καπιταλισμός, είναι ο καπιταλισμός της καταστροφής των λαών. Όλος ο πλούτος των κρατών της Γης, πηγαίνει στις τράπεζες των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Ανάμεσα στους μαθητές του Μίλτον Φρίντμαν, της Σχολής του Σικάγου, συγκαταλέγονται αρκετοί Πρόεδροι των Σιωνιστικών ΗΠΑ, Πρωθυπουργοί της Σιωνιστικής Βρετανίας, Ρώσοι ολιγάρχες της εποχής Γιέλτσιν, υπουργοί οικονομικών πολλών χωρών, Βασιλείς της Ευρώπης, και Δικτάτορες σε χώρες του τρίτου Κόσμου, Γενικοί Γραμματείς του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, ( Γιαυτό «φάγανε» τον φιλέλληνα Captain Γουέϊ Τζιαφού), αξιωματούχοι του γνωστού μας Δ.Ν.Τ., και οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των Σιωνιστικών ΗΠΑ, (Federal Reserve Bank), δηλαδή όλος ο καλός Σιωνιστικός κόσμος της Ν.Τ.Π.
 
Μετά τη Χιλή, το Δόγμα του Σοκ, εφαρμόστηκε πάλι, με πολύ μεγαλύτερη βιαιότητα, Στρατιωτική & Οικονομική, στο Ιράκ & Αφγανιστάν, και σήμερα με οικονομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα.
 
Στη χώρα μας σήμερα εφαρμόζεται μια ριζοσπαστική οικονομική θεραπεία-Σοκ, με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενιαίο φορολογικό συντελεστή 33%, ΦΠΑ υψηλό 23%, δραματική μείωση του ρόλου του Κράτους, όπου όλα τα έσοδα πάνε στα τοκοχρεολύσια των δανείων της Σιωνιστικής Τρόϊκα. Υπενθυμίζω ότι Τρόϊκα είναι το Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ.
 
Η Σιωνιστική Ε.Ε., και η Σιωνιστική Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας.
 
Όλα αυτά Σιωνιστικών συμφερόντων, των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, γιαυτό μας πίνουν το αίμα με τα τοκοχρεολύσια. Έχουν παράδοση να πίνουν το αίμα των Λαών.
 
Οι τρείς τυπικές απαιτήσεις των Σιωνιστών δανειστών για ιδιωτικοποιήσεις, για κρατική απορρύθμιση, για ολικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, και περικοπές στην Εθνική Άμυνα, δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στους Έλληνες.
 
Στο Δόγμα του Σοκ, γίνεται άγρια εκμετάλλευση των εθνικών και οικονομικών κρίσεων, υπό των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.
 
Η κρίση χρέους που μας δημιούργησαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες,
 
υποχρεώνει την Ελλάδα να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά της, ή να πεθάνει.
 
Η Ελλάδα σήμερα λόγω του οικονομικού «Δόγματος Σοκ» λόγω του υπερβολικού δανεισμού, και συνεπώς τεράστιου χρέους, ευρίσκεται σε κατάσταση καταστολής και διάλυσης.
 
Σε κάθε χώρα όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές του οικονομικού Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, προέκυψαν πολύ πλούσιοι
 
Δυνάστες. Στη Ρωσία τους αποκαλούν «Ολιγάρχες», στη Κίνα «Ηγεμονίσκους», στη Χιλή «Πιράνχας», στην Ελλάδα «Καρχαρίες», και στο παγκόσμιο Σιωνιστικό οικονομικό σύστημα, «Αρπακτικά».
 
Με τις οικονομικές αρχές του Δόγματος του Σοκ, εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, και έτσι έχουμε μόνο πολύ πλουσίους, και φτωχούς.
 
Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του συστήματος είναι η μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια, που συχνά συνοδεύεται με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους, και το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους, και στους αναλώσιμους φτωχούς. Οι Έλληνες σήμερα με το βομβαρδισμό που υφίστανται των οικονομικών θεωριών και πρακτικών του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, αναμένεται να είναι τόσο συγκλονισμένοι και τρομοκρατημένοι, ώστε να παραδώσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην εθνική κυριαρχία των Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε., δηλαδή στις πετρελαϊκές εταιρίες του ηγέτου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας Ροκφέλερ, και να αποδεχτούν χωρίς αντίσταση το διαμελισμό της χώρας, και την ύπαρξη Ε.Ο.Ζ. στη χώρα μας. Ήδη σχεδιάζουν ΕΟΖ στη Θράκη, δηλαδή φτηνά μεροκάματα επιπέδου Βουλγαρίας, Ρουμανίας, & Αλβανίας.
 
Όσον αφορά την Α.Ο.Ζ. με τα ενεργειακά κοιτάσματα, ας την ξεχάσουμε για πάντα, αφού την «έφαγαν» τα παγκόσμια αρπακτικά.
 
Μία απόδειξη του εφαρμοζόμενου Δόγματος του Σοκ επάνω στην ανθρωπότητα, είναι και η ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστικών δυνάμεων-(ΗΠΑ), -όπως πρόσφατα απεκαλύφθη-, εναντίον όλων των άλλων φιλικών ή εχθρικών προς ΗΠΑ, κρατών του πλανήτη.
 
Είναι γνωστή σε όλους μας η υπόθεση SNOWDEN, του νεαρού Αμερικανού που απεκάλυψε την ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστών Παντοκρατόρων, εναντίον όλων των άλλων φίλων και εχθρών, πολιτών ή κρατών του πλανήτη.
 
Έτσι παρακολουθούσαν και παρακολουθούν οι Σιωνιστικές ΗΠΑ,
 
με τις μυστικές υπηρεσίες τους NSACIA, κ.λ.π. για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, όλα τα κράτη, αλλά και άτομα στο πλανήτη.
 
Η κατασκοπεία και παρακολούθησης έγιναν και γίνονται μέσω όλων των ηλεκτρονικών δικτύων του διαδικτύου, και κινητών τηλεφώνων, δηλαδή προηγμένης τεχνολογίας κατασκοπεία, και έφεραν σε δύσκολη διπλωματική θέση τις Σιωνιστικές ΗΠΑ , με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Ακόμη και τις αποικίες τους, -σαν την Ελλάδα,- κατασκόπευαν, όπου
 
«ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον». Αφού στην αποικία Ελλάδα ισχύει
 
το ρητό «Μπάτε σκύλοι αλέστε», & «Ξέφραγο αμπέλι» για όλους,
 
τι χρειαζότανε η ηλεκτρονική κατασκοπεία, αφού η Μεγάλη σιδερόφρακτη Πρεσβεία τα μαθαίνει όλα από πρώτο χέρι, από τους προσκυνημένους εφιάλτες υποτελείς πολιτικούς.
 
Η ηλεκτρονική αυτή κατασκοπεία εναντίον φίλων και εχθρών, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των μεθόδων του Δόγματος του Σοκ, του ψυχολογικού πολέμου που εφαρμόζει η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, εναντίον πάντων, προκειμένου να μας τρομοκρατεί.
 
Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι γενναία παλικάρια σαν τον Ασάνζ των
 
WIKILEAKS, και τον SNOWDEN της NSA, και μαθαίνουμε με τι
 
«κουμάσια» συμμάχους ΑμερικανοΣιωνιστές έχουμε να κάνουμε.
 
Τα εγχώρια ΜΜΕ γράφουν, «Αποκλειστικό!! Όλα στη φόρα».
 
Οι υποκλοπές και κατασκοπεία της Αμερικανικής NSA, πιάνει πολύ βαθιά και την Ελλάδα τη τελευταία τετραετία, την Ελλάδα των Jeffrey,
 
Σαμαράδων, Βουβουζέλων, κ.λ.π. Αφού τα μαθαίνουν από τους ίδιους από πρώτο χέρι, γιατί να ξοδεύουν χρήματα για ηλεκτρονική υποκλοπή!
 
Εφαρμόζουν το οικονομικό Δόγμα του Σοκ επάνω στην Ελλάδα, και στους Έλληνες. Τα ΜΜΕ γράφουν, «Ξεπερνάει και τη πιο νοσηρή φαντασία». «Η Ελλάδα έγινε έρμαιο των πολιτικών και τραπεζικών Σιωνιστών Αμερικανών και Γερμανών δολοφόνων».
 
Ο νεαρός SNOWDEN κατέχει τεράστιο υλικό που θα πλήξει τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Οι Αμερικανοί της παγκόσμιας κυβέρνησης
 
αντέδρασαν με μια κυνική ομολογία λέγοντας, «Τι κάνετε έτσι;;;
 
σε όλο τον κόσμο το ίδιο γίνεται». Οι κατασκοπείες αυτές των ΗΠΑ, λέγονται ηλεκτρονικός, ψηφιακός, ψυχρός πόλεμος, εναντίον πάντων, και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του «Δόγματος του Σοκ» , για τρομοκράτηση των πολιτών και κρατών του πλανήτη.
 
Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει σε Συρία, Αίγυπτο;;
 
Τα ίδια με οικονομική μορφή συμβαίνουν και στην Ελλάδα.
 
Ύστερα από όλα αυτά, εμείς οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι για όλα όσα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον;;; Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωποειδή αρπακτικά που ληστεύουν το πλανήτη;;;
 
Δυστυχώς για την Ελλάδα, η χώρα μας ευρίσκεται υπό τη κατοχή της Σιωνιστικής Τρόϊκα των δανειστών, τα στελέχη της οποίας είναι απόφοιτοι της Σχολής του Σικάγου, και εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ,
 
επάνω στους Έλληνες, με τη βοήθεια υποτελών εφιαλτών πολιτικών.
 

 
ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
 
Διεθνολόγος
 
Αρθρογράφος τύπου & διαδικτύου
 
 
 
Πηγή:
 
Το Διαδίκτυο
 
 
 
 

 

ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

 

Η «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YKQWVQH5

ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ»

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Εκτός από την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό του λεγόμενου«συνταγματικού τόξου», έχουμε και τη… συνέπεια των φασιστών.
Στην πρώτη κατηγορία βρίσκουμε τον κ. Σαμαρά, ο οποίος φρόντισε να φωτογραφηθεί με τον νεαρό μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε την τύχη πριν από τη μετεγγραφή του στο ΝΒΑ να μην έχει συναντηθεί με τον υπουργό του κ. Σαμαρά, τον κ. Δένδια, σε κάποια από τις επιδρομές του «Ξένιου Διός» στις οποίες ο τελευταίος επιδίδεται.
Στην άλλη κατηγορία βρίσκονται, φυσικά, τα πιθηκοειδή του νεοναζισμού όπως ο «φυρερίσκος» της Χρυσής Αυγής. «Και στον ζωολογικό κήπο εάν δώσετε σε έναν χιμπατζή μια μπανάνα και μια σημαία, Ελληνας θα είναι», σχολίασε ο Μιχαλολιάκος, περιγράφοντας την αμφισβητούμενη κατά τον ίδιο ελληνικότητα τουΕλληνα εκ Νιγηρίας νεαρού Γιάννη και του δικαιώματος του Γιάννη και των οικείων του να ξεδιπλώνουν την ελληνική σημαία.
Θα ήταν σφάλμα να συναγωνιστεί κανείς τις γνώσεις του Μιχαλολιάκου γύρω από τους χιμπατζήδες, δεδομένης της συνάφειάς του με τα μουσκουλοειδή πιθήκια που τον περιστοιχίζουν.
Αν πάντως η ελληνικότητα του οποιουδήποτε ή το δικαίωμα κάποιου να σηκώνει την ελληνική σημαία καθοριζόταν με βάση τα κριτήρια του ναζισμού, τότε αλίμονο στον Ανδρούτσο που ήταν Αρβανίτης. Αλίμονο και στον Πούσκιν - που τραγούδησε με πάθος την «Επαναστάτισσα Ελλάδα» - που θα έπρεπε να πάρει την άδεια των νεοναζί «Ελληναράδων» για να σηκώσει την ελληνική σημαία, αφού ήταν Ρώσος. Αλίμονο και στον Ναζίμ Χικμέτ - που η καρδιά του τουφεκιζόταν κάθε πρωί στην Ελλάδα – που θα έπρεπε να πάρει άδεια από τα χιτλεροειδή για να σηκώσει την ελληνική σημαία, επειδή ήταν Τούρκος.
Σε αυτή την περίπτωση η «ελληνικότητα» θα καθοριζόταν από το ελληνικό έγγραφο εκείνων που στην Κατοχή υπηρέτησαν τη σβάστικα.
Η «ελληνικότητα» θα καθοριζόταν από το «ελληνικό αίμα» εκείνων που γίνανε γενίτσαροι.
Η «ελληνικότητα» θα ήταν ένα άθυρμα στα χέρια των καταχραστών των συμβόλων, όπως οι Παττακοί, οι Παπαδόπουλοι, οι Εφιάλτες, οι Τσολάκογλου και οι Αλκιβιάδηδες.
Η «ελληνικότητα» θα είχε πάνω της τη στάμπα από τις ερπύστριες του τανκ που μάτωσαν την ελληνική σημαία του Πολυτεχνείου.
Αυτή είναι η «ελληνικότητα» του χρυσαυγίτικου «ζωολογικού κήπου», τέτοιες είναι και οι σημαίες του, όπως το πουλί της χούντας και ο αγκυλωτός των Ες-Ες. Ουδεμία σχέση, δηλαδή, με την ελληνικότητα των Ελλήνων εκ Νιγηρίας και όπου Γης.

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ!
Το «μαύρο» στην ΕΡΤ προέκυψε γιατί οι εργαζόμενοι δεν πειθάρχησαν και εξέπεμψαν πειρατικό πρόγραμμα!
Αυτός είναι ο ισχυρισμός που διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, η κυρία Κράτσα, προχτές στοΕυρωκοινοβούλιο. Αυτός είναι ο ισχυρισμός που είχε πρωτολανσάρει μια μέρα πριν σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λαζαρίδης.
Πάνε, δηλαδή, να προσπεράσουν τις πομπές τους ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους της ΕΡΤ διότι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις»!
Τι τους «διαφεύγει»;
Οτι ο Κεδίκογλου, σε πανεθνικό μάλιστα διάγγελμα στις 11 του Ιούνη, είχε αναγγείλει το «μαύρο» στην ΕΡΤ ήδη από τις 6 η ώρα το απόγευμα. Την ώρα, δηλαδή, που οι εργαζόμενοι, πειθαρχημένοι, εξέπεμπαν και μετέδιδαν το επίσημο και καθ’ όλα… νόμιμο κυβερνητικό πρόγραμμα! Και το «μαύρο» έπεσε στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως ακριβώς το είχε εξαγγείλει ο Κεδίκογλου, έξι ώρες πριν.
Αυτά τα είδε, τα άκουσε, τα ξέρει όλη η Ελλάδα! Αλλά, μετά τα όσα έκαναν, έχουν καταντήσει να λένε άλλ’ αντ’ άλλων για να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Τόσο είναι το θράσος τους, τόσο και το «θάρρος» τους. Και τα δυο μαζί: Θρασυδειλία!
Θυμίζουμε ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, μετέδιδαν τα εξής:
«Στην ομιλία του (σ.σ.: ο κ. Σαμαράς) έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης, στη μείωση του ΑΕΠ περίπου κατά 25%, αλλά και στην ιδιαίτερα υψηλή ανεργία που αγγίζει το 27% και στους νέους το 60%. “Το σκέφτομαι κάθε πρωί που ξυπνάω”,τόνισε»…
Υπήρχε, λοιπόν, καλύτερος από τον κ. Σαμαρά, ώστε να επιλεγεί να συμμετάσχει στο προχτεσινό προεκλογικό ντεκόρ της καγκελαρίου, κατά τη Σύνοδο που συγκάλεσε η Μέρκελ για να διατρανώσει την έγνοια της για την… ανεργία των νέων;
*Δημοσιεύθηκε στο “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ” την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ανατροπές στις αντικειμενικές- Ποιες περιοχές παίρνουν φωτιά

Μεγάλες αλλαγές στη φορολόγηση επιφέρει ο νέος μηχανισμός αυτόματης προσαρμογής της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων με την τρέχουσα εμπορική αξία. 
Τα στοιχεία από τη μέχρι στιγμής επεξεργασία των αντικειμενικών τιμών που έχει επεξεργασθεί η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν μεγάλες αυξήσεις μέχρι και πάνω απο 100% στα ακίνητα σε «λαϊκές» και μεσαίες περιοχές εντός σχεδίου, καθώς και σε κατοικίες και οικόπεδα σε περιοχές της Αττικής, αστικά κέντρα της επαρχίας, τουριστικά και παραθαλάσσια μέρη και κυρίως νησιά, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.
 
Ειδικότερα, οι αναπροσαρμογές θα είναι τριών ταχυτήτων, με αύξηση των αντικειμενικών αξιών 30%-50% στις λαϊκές συνοικίες, κυρίως της Αθήνας. Το σκεπτικό είναι ότι η τιμή ζώνης στις περιοχές αυτές είναι πολύ χαμηλότερη, όχι μόνο από την εμπορική τιμή αλλά και από το κόστος οικοδομής.
 
Όπως αναφέρουν παράγοντες της κτηματαγοράς, «υπάρχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία 600 ευρώ το τ.μ. αλλά με το κόστος οικοδομής να ξεπερνά τα 800 ευρώ το τ.μ. Αυτό είναι μια στρέβλωση που θα διορθωθεί». Υποψήφιες για το «φορολογικό σοκ» είναι περιοχές όπως το Πέραμα, η Νίκαια, ο Περιστέρι, το Χαϊδάρι, ο Κορυδαλλός, η Δραπετσώνα, τα Ανω Λιόσια, η Ελευσίνα, όπου οι κατώτερες αντικειμενικές είναι κάτω από 1.000 ευρώ το τ.μ.
 
Μείωση 20%-40% στις τιμές ζώνης ακριβών περιοχών όπως η Γλυφάδα, η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη, η Βουλιαγμένη. Εκεί οι αντικειμενικές είναι σημαντικά υψηλότερες από τις ισχύουσες εμπορικές. Για παράδειγμα, υπάρχουν σπίτια που φορολογούνται με αντικειμενική 8.800 ευρώ το τ.μ.


Σημειώνεται ότι οι τιμές θα εκτιναχθούν και σε οικόπεδα και αγροτεμάχια σε τουριστικές περιοχές και νησιά λόγω της ένταξης των ακινήτων στο σύστημα των αντικειμενικών και της εξομοίωσης τους με τις πραγματικές.
 
 
 
press-gr


Καρα-σαξές στόρυ, λέμε!


Προσοχή! Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει καραμπινάτα το πόσο έπιασαν τόπο οι θυσίες τού ελληνικού λαού, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας: ...

Πίνακας Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2012 - 2013 και συγκρίσεις με την περίοδο 2011 - 2012 Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 - 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.
Προσέξτε πώς καμαρώνει η Ελλάδα στην 96η θέση, κάτω από μερικές μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας (π.χ. Μογγολία, Ονδούρα, Αλβανία (!), Καμπότζη, Βιετνάμ, Σρι Λάνκα, Ρουάντα (!!), Καζακστάν, Μπαρμπάντος κλπ) και δίπλα-δίπλα σε κολοσσούς όπως η Γκαμπόν και το Τατζικιστάν. Το ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταχωρισμένες με πιο ανοιχτόχρωμα γράμματα, θα σας διευκολύνει να διαπιστώσετε ότι η χώρα μας είναι τελευταία μεταξύ των 27 χωρών τής Ε.Ε.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, πρέπει να σημειώσουμε ότι, στην ίδια λίστα, ήμασταν πέρυσι 90οι, πρόπερσι 83οι και το 2008 (προ κρίσεως) 65οι. Δείτε την εντυπωσιακή μας πορεία στον επόμενο πίνακα και προσέξτε την κατρακύλα τής τελευταίας τετραετίας, παρά το τσάκισμα της τιμής τής εργατικής δύναμης κατά την ίδια περίοδο και το οποίο υποτίθεται ότι επιβλήθηκε ακριβώς για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας ως χώρα: 
Η κατάταξη της Ελλάδας σύμφωνα με το Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2001 - 2012, Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 - 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.
Κατόπιν αυτών, είναι σαφές ότι η χώρα σώθηκε από την κυβέρνηση με τα τρία κόμματα (σ.σ.: τώρα έχουν γίνει τα τρία δύο) υπό την ηγεσία τού κυρίου Σαμαρά, η οποία ολοκλήρωσε το σωτήριο έργο τής προηγούμενης τρικομματικής κυβέρνησης του κυρίου Παπαδήμου, η οποία υλοποίησε τις εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες τής προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κυρίου Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία συνέχισε τα επιτυχημένα βήματα της νέας (τότε) διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β΄, η οποία διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις εθνοσωτήριες επιλογές τής -σοσιαλιστικής επίσης- κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Σημίτη, η οποία μας ενέταξε επιτυχώς στην ευρωζώνη, προκειμένου να ξεκινήσει η μεγαλειώδης μας πορεία προς την σωτηρία τής χώρας.

Με τόσους εμπνευσμένους σωτήρες που έχουν παρελάσει ως ηγέτες τούτου του δύσμοιρου τόπου, η κατηφορική πορεία τής γραμμούλας στο παραπάνω διάγραμμα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το σαξές στόρυ ήταν προδιαγεγραμμένο από παλιά...

Από teddygr, μοντάζ Γρέκι

Nέα αποκάλυψη – σοκ για τον Μάικλ Τζάκσον

8765856Νέες αποκαλύψεις για το Μάικλ Τζάκσον είδαν το φως της δημοσιότητας και σόκαραν την κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε ο Γουέιντ Ρόμπσον, διάσημος χορογράφος, ο βασιλιάς της ποπ είχε καλωδιώσει το υπνοδωμάτιό του με συναγερμούς σε κρυφά σημεία, οι οποίοι δούλευαν με αισθητήρες.
Ο λόγος;
Όταν βρισκόταν στο κρεβάτι του με κάποιο παιδί τους ενεργοποιούσε, προκειμένου να χτυπήσουν αν κάποιος κατευθυνόταν προς το μέρος τους.
Αυτό ισχυρίζεται ο 30χρονος, ο οποίος μάλιστα ζητεί αποζημίωση από την περιουσία του αδικοχαμένου τραγουδιστή, κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση.

Dirk Müller: "Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση λόγω των κοιτασμάτων που διαθέτει"O Γερμανός οικονομολόγος Dirk Müller (Mr. Dax) αποκαλύπτει… 
  • Η Ελλάδα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη
  • Το ΔΝΤ θέλει την κατάρρευσή της 
  • Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ ο Παπανδρέου
Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για την ελληνική “διάσωση”, τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προβαίνει στο νέο του βιβλίο «Showdown», ο Γερμανός οικονομολόγος Dirk Müller, γνωστός και ως Mr. Dax. 

Όπως υποστηρίζει, στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», τον Γ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές. 

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο Müller αναλύει τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο». 

«Ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε. 

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη 

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Ελληνες και το αέριο»: 

«Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Müller και συνεχίζει: 

«Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. 

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. 

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της». 

«Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» ο Παπανδρέου 

Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ». 

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Müller αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο. 

Το ΔΝΤ θέλει την κατάρρευση της Ελλάδας 

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Müller υποστηρίζει ότι ο κ. Schaeuble δεν ήθελε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Angela Merkel, Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. 

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει. 

Πηγή: Banking News