ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Αντισύλληψη και γυναικεία σεξουαλική υγεία

 

Με τον όρο «αντισύλληψη» εννοούμε την χρήση φαρμάκων, συσκευών ή επεμβάσεων με σκοπό την αποτροπή της εγκυμοσύνης. Κάποιες συνηθισμένες μέθοδοι αντισύλληψης περιλαμβάνουν την χρήση προφυλακτικών, την λήψη χαπιών, την χρήση κολπικών διαφραγμάτων, κολπικών δακτυλίων, ενδομητρικών συσκευών, αντισυλληπτικών εμφυτευμάτων και επιθεμάτων, σπερματοκτόνων προϊόντων και χειρουργική στείρωση (π.χ. βαζεκτομή για τους άνδρες και απολίνωση σαλπιγγών για τις γυναίκες).

 


Μητσοτάκης: «για τις φωτιές φταίει το πυρονέφος της νύχτας»

 


Πολίτες κατακεραυνώνουν τον Άδωνι Γεωργιάδη! Τι σχολιάζουν στην κάμερα οι πολίτες για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο! NEOΣ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑΣ!

 


826.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

 


Ω ναι.

 


Αποκαλύφθηκε το δόλιο σχέδιο Στίγκα - Έκανε deal με κυβέρνηση εν αγνοία των βουλευτών των Σπαρτιατών, ζητούν συνέδριο

 Για μαφιόζικες τακτικές καταγγέλλουν τον Βασίλη Στίγκα σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών... οι 11 βουλευτές σε σύνολο 12 βουλευτών αμφισβητούν τον Πρόεδρο

Σκληρότατη επίθεση στον Βασίλη Στίγκα, που φαντασιώνεται ότι είναι ακόμη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών, εξαπολύουν και οι 11 βουλευτές του κόμματος.
Απαντώντας στα περί τακτικών μαφιόζων, οι βουλευτές των Σπαρτιατών καταγγέλλουν ότι ο Βασίλης Στίγκας τις γνωρίζει γιατί τις εφαρμόζει ο ίδιος.
Επίσης κάνουν λόγο για αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.
Στηλιτεύουν τη στάση του, λέγοντας πως φοβάται τις δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες καταγγέλλοντας ταυτόχρονα, πως είναι πιόνι της κυβέρνησης.
Ο Βασίλης Στίγκας ερήμην, εν αγνοία των βουλευτών έκανε deal με την κυβέρνηση με αντάλλαγμα να πάρει 1,2 εκατ ετησίως ή 4,8 εκατ στην 4ετία εάν

Διέρρευσαν οι ημερομηνίες: Πότε οι παλιές ταυτότητες θα θεωρούνται άκυρες

Σε λιγότερο από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Αύγουστο του 2026 οι παλιές δεν θα έχουν καμία απολύτως ισχύ.

Αυτά τόνισε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις, όσο και για τις πλαστογραφήσεις.

Σε λιγότερο από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Αύγουστο του 2026 οι παλιές δεν θα έχουν καμία απολύτως ισχύ.
Αυτά τόνισε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου.

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που γέννησε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό το 1 έτους μωρό είναι ένα ιατρικό θαύμα.

 Η 37χρονη Malin Stenberg ζει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και είναι ερωτευμένη με το φίλο της Claes Nilsson. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους για μια ευτυχισμένη ζωή: οι δύο τους θα ήθελαν να ξεκινήσουν μια οικογένεια.

Αλλά η Malin, εξαιτίας ενός γενετικού ελαττώματος που ονομάζεται Σύνδρομο Rokitansky, γεννήθηκε χωρίς κόλπο ή μήτρα. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όταν ήταν νεότερης ηλικίας για να λάβει ένα τεχνητό κόλπο, αλλά ήξερε από την παιδική της ηλικία ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει τα δικά της παιδιά. Ωστόσο ο Claes αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρό του να έχει τη δική του οικογένεια!3808

Ο φίλος της Malin κατάφερε να εντάξει, 29 ετών εκείνη την εποχή,τη φίλη του σε ένα ριψοκίνδυνο και πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Μόλις 9 γυναίκες επελέγησαν για να λάβουν μέρος. Και η Malin ήταν μία από αυτές.

Τελικά, μας κάθισε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η Τουρκία…

Τελικά, μας κάθισε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η Τουρκία… 

Η κυβέρνηση, με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με – ενδεχόμενες – ιστορικές επιπτώσεις...

Η κυβέρνηση, με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με – ενδεχόμενες – ιστορικές επιπτώσεις διμερώς και στις ευρύτερες ισορροπίες της Ανατολικής Μεσογείου. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για συνήθη γύρο διαλόγου, που είναι απολύτως αναγκαίος και επιβεβλημένος για την εκτόνωση της έντασης, αλλά για μία απολύτως καινούργια διαδικασία με υψηλό ρίσκο και έλλειψη διαφάνειας.

Το Ευρωπαϊκό σκάνδαλο των σκανδάλων

Το Ευρωπαϊκό σκάνδαλο των σκανδάλων
 Η κεντρική προμήθεια εμβολίων στην ΕΕ, ήταν και είναι ίσως το μεγαλύτερο «Τζακ ποτ» όλων των εποχών – επειδή ακόμη και σήμερα, όπου η πανδημία δεν διαδραματίζει πια κανέναν σημαντικό ρόλο, δοχεία με εμβόλια παραδίδονται καθημερινά στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Η ΕΕ έχει 450 εκατομμύρια κατοίκους. Επομένως, ακόμη και αν κάποιος δεν θέσει το ερώτημα εάν ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού έχει νόημα για ολόκληρο τον πληθυσμό της ΕΕ, είναι ακατανόητο γιατί η Κομισιόν, ως κεντρικός διαπραγματευτικός εταίρος για όλα τα κράτη της ΕΕ, έχει δεσμεύσει 2,4 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου – καθώς επίσης επί πλέον 2,2 δισεκατομμύρια δικαιώματα αγοράς (options).

Συνολικά δηλαδή 4,6 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων – κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερες από δέκα δόσεις εμβολίων ανά άτομο κάθε ηλικίας στην ΕΕ, από τα βρέφη στην Εσθονία, έως τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα. Με δεδομένο δε το ότι, έχουν χρησιμοποιηθεί έως σήμερα 975 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες (πηγή), σημαίνει πως πάνω από κάθε δεύτερη δόση εμβολίου που έχει δεσμευτικά παραγγελθεί και πληρωθεί, πρέπει να καταστραφεί – ενώ εάν προσθέσει κανείς τις προαιρετικές δόσεις (options), η ΕΕ έχει παραγγείλει περισσότερα από τετραπλάσια εμβόλια, σχετικά με αυτά που θα χρειάζονταν ποτέ.

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Ο Σάββας Καρυπίδης, επαγγελματίας αθλητής - Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Χειροσφαίρισης είναι παντρεμένος με την Βασιλική και πατέρας της Ελισάβετ και του Ιωάννη. Γεννήθηκε το 1979 στην πόλη της Κατερίνης, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές σπουδές στο τμήμα Επιστημών Αγωγής Αθλητισμού του Α.Π.Θ.

Από νεαρή ηλικία ήταν έκδηλη η στοχευμένη ενασχόληση του με τον τομέα του αθλητισμού, εκκινώντας από τα νεανικά τμήματα χειροσφαίρισης του Αρχελάου, φτάνοντας ως την ανδρική ομάδα. Τα επόμενα χρόνια -σε διασυλλογικό επίπεδο- ακολούθησε μια πορεία σε ομάδες χειροσφαίρισης της Ελλάδας και του εξωτερικού, που συνοδεύτηκε τόσο από προσωπικές, όσο και και συλλογικές επιτυχίες. Κυπελλούχος και Πρωταθλητής Ελλάδας, πολυτιμότερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Bundesliga, συμμετοχή στο HBL All Star Game, καθώς και στη Μικτή Ομάδα Κόσμου Χειροσφαίρισης, υπήρξαν ορισμένες από τις πλέον αξιομνημόνευτες στιγμές. Σε εθνικό επίπεδο, τίμησε το εθνόσημο, φορώντας την γαλανόλευκη σε πλήθος διεθνών διοργανώσεων (Ευρωπαϊκό & Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Μεσογειακοί Αγώνες), διατελώντας για χρόνια αργηχός της Εθνικής Ομάδας. Κορυφαίο, ωστόσο, γεγονός υπήρξε η κατάκτηση της 6ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.  

Μετά τον τερματισμό της αθλητικής του καριέρας επέστρεψε στη γενέτειρά του. Η ενασχόληση του με τον τομέα του αθλητισμού παρέμεινε ενεργή, καθώς διετέλεσε υπ. αθλητικού σχεδιασμού στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Συγχρόνως αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, ανέλαβε το ρόλο του επιστημονικού συνεργάτη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Νέων, που πραγματοποιήθηκε το 2021 στον Πειραια