ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας για την απώλεια του Σωκράτη Σκούφα


    Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πιερίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου και συναγωνιστή Σωκράτη Σκούφα, σε ηλικία 58 ετών, μετά από πολύχρονη και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.
   Ο Σωκράτης Σκούφας υπηρέτησε τον αθλητισμό και ειδικότερα το χάντμπολ, στην ανάπτυξη του οποίου στη χώρα μας η συμβολή του υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική. Αρχικά ως αθλητής, στον αγαπημένο του Αρχέλαο, και στη συνέχεια ως προπονητής του, αλλά και ως ομοσπονδιακός προπονητής, αφήνει σημαντική παρακαταθήκη και έργο για το άθλημα. Παρά την εδώ και καιρό επιβαρημένη υγεία του, συνέχιζε αδιάλειπτα να προσφέρει σε όλους τους τομείς.
   Η παρουσία του Σωκράτη θα είναι δίπλα μας, στον αγώνα για το δικαίωμα κάθε παιδιού στον αθλητισμό, για μιαν άλλη παιδεία σε μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μας αφήνει κληρονομιά την πίστη του στο δίκιο των ταξικών αγώνων, τη δύναμη και τη ζωντάνια του, το παιδαγωγικό και επιστημονικό του ήθος, το ύψιστο παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής.
   Τούτη τη δύσκολη ώρα εκφράζουμε στην οικογένεια του Σωκράτη, στη συνάδελφο και σύζυγό του Μάγδα και στα παιδιά του Πελαγία και Αριστοτέλη, στους αδελφούς του Τάκη, Γιάννη και Σπύρο, σε όλους του τους συγγενείς και οικείους, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
   Η κηδεία θα γίνει στις 20 Μαΐου στην Κατερίνη, στον Ι.Ν. Αγίας Άννας, στις 11 π.μ.
   Θα τον θυμόμαστε πάντα.

19 Μαΐου 2019



Διαμαρτυρία για δρομολόγια τρένου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για τον αποκλεισμό της περιοχής μας από το δρομολόγιο του νέου υπερσύγχρονου ηλεκτροδοτούμενου τρένου Express. Με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, κοινοποιούμενη στις τοπικές αρχές, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ζητά τη στάση του τρένου στο σταθμό της Κατερίνης και αναλυτικά αναφέρει :
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό του Νομού μας από τις στάσεις του νέου ηλεκτροδοτούμενου τρένου Express, το οποίο θα υλοποιεί από σήμερα το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μοναδικές στάσεις το Λιανοκλάδι και τη Λάρισα.
            Για το λόγο όμως ότι η περιοχή μας είναι τουριστική και ενώ αναμένουμε και ευελπιστούμε στην αύξηση των επισκεπτών (εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού), θεωρούμε ότι η αποκοπή μας από τη σύνδεση του ηλεκτροκίνητου συρμού θα μας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα καθώς εκτός των άλλων, αποκλειόμαστε και από τα 2 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδος, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Ας μη ξεχνάμε βεβαίως και τους συμπολίτες μας που καθημερινά μετακινούνται για την εργασία τους ή σπουδάζουν στις γειτονικές πόλεις της Θεσσαλονίκης και τη Λάρισας.
Θεωρούμε ότι η στάση στην Κατερίνη του νέου υπερσύγχρονου τρένου είναι επιτακτική και υψίστης σημασίας για την περιοχή μας ενώ τα 2 λεπτά που θα απαιτηθούν δεν αποτελούν σοβαρή αιτία αποκλεισμού μας από το κάδρο των γρήγορων συγκοινωνιών και πρόσβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.
            Ευελπιστούμε στην έγκριση του παρόντος αιτήματος.
            Στη διάθεσή σας για επιπλέον διευκρινήσεις ή πληροφορίες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας




σας προσκαλούν στην διαδραστική παράσταση με κούκλες και αφήγηση, ζωντανή μουσική και τραγούδι

«ΧΕΛΙΔΟΝΟΦΩΛΙΕΣ»

Από την Ομάδα «ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ» μουσικό κουκλοθέατρο σε                                                                                                           Κείμενα, Μουσική, Κατασκευή Κούκλας: Μαργαρίτα Λιτητάρη                                                                                        Κατασκευή και ένδυση κούκλας, κοστούμια: Δήμητρα Λιτητάρη                                                                                         Σκηνικά: Trebanal Creative

Πέμπτη 23  Μαΐου 2019  και ώρα 11:00

Στην Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας

                         ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ                                                    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ                                      ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη προς τους μαθητές του Γυμνασίου Κορινού για το πρώτο βραβείο στον 5ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας Γυμνασίων & Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους μαθητές του  Γυμνασίου Κορινού, για το πρώτο βραβείο που απέσπασαν, στο πλαίσιο του 5ου Διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε η έγκριτη εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι επίσης, η Διεύθυνση του Σχολείου και οι καθηγητές των μαθητών, που με τις δημιουργικές τους πρωτοβουλίες καθοδήγησαν τα παιδιά στις μαθητικές, δημοσιογραφικές τους αναζητήσεις.
Οι διακρίσεις των παιδιών, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον και αποτελούν πηγή έμπνευσης και ελπίδας για όλους μας. Είμαι βέβαιος, ότι, όλοι οι συντελεστές της εφημερίδας «Κορινός on the web» θα συνεχίσουν, με την ίδια συνέπεια και προσήλωση, το σημαντικό αυτό βήμα έκφρασης για τον μαθητικό χώρο του Κορινού και του Δήμου Κατερίνης ευρύτερα.
.
Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης

Το “KATERINI RUN” στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας σύμφωνα με το “RUNNER MAGAZINE”


Δήμος Κατερίνης: Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού για όλες τις ηλικίες ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ


 Με την επίσκεψη στους Μακεδονικούς Τάφους Κορινού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος γνωριμίας με τον Β’ Μακεδονικό Τύμβο ολοκληρώθηκε το ευρύ θεματικό φάσμα δράσεων για παιδιά και ενήλικες, που με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού, το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2018 – Μαΐου 2019.
Η επίσκεψη – περιλάμβανε περιήγηση για μικρούς και μεγάλους, διαδραστικό παιχνίδι ανακάλυψης των στοιχείων του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου, ενώ τα παιδιά εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν με θέμα τους Μακεδονικούς Τύμβους Κορινού.  
Παράλληλα, συνέταξαν επιστολή που θα αποσταλεί στην  «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε», όπου διατυπώνουν αίτημα για την τοποθέτηση καφέ πινακίδων στην Εθνική οδό, που θα κατευθύνουν κάθε ενδιαφερόμενο στον συγκεκριμένο ιστορικής σημασίας χώρο.
Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη, αλλά και στο σύνολο των δράσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης μεταφέρει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και τους φίλους της βιβλιοθήκης μας, οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις της και ιδιαίτερα όλες αυτές που αφορούν τον τόπο μας και κομμάτι της ιστορίας μας. Επιπλέον, ευχαριστούμε από καρδιάς τους εργαζόμενους στο χώρο Σωτήρη Αμανατίδη, Ιορδάνη Ποιμενίδη που μας βοήθησαν με την παροχή πληροφοριών, καθώς και την Εφορία αρχαιοτήτων που μας φιλοξένησε. Αξίζει να σημειωθεί, ό,τι, με την συγκεκριμένη δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ένα ευρύ πρόγραμμα πλούσιο σε δημιουργική απασχόληση, ενημερωτικές ημερίδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, και σεμινάρια».

Α. Τζιτζικώστας από το Δήμο Βόλβης: «Η Κεντρική Μακεδονία πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών»



Την Ασπροβάλτα, το Σταυρό και τα Βρασνά του Δήμου Βόλβης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και με παραγωγούς, εμπόρους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες για τα ζητήματα της καθημερινότητας, για την προετοιμασία τους εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδους και άκουσε τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

«Επισκέφτηκα την Ασπροβάλτα, το Σταυρό και τα Βρασνά, τρεις εξαιρετικά σημαντικές τουριστικές περιοχές του Δήμου Βόλβης, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια είναι και εδώ με το σημαντικό έργο της δίπλα στους κατοίκους της περιοχής, φροντίζοντας για την ανάπτυξη του τόπου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σήμερα είναι σε εξέλιξη οι σημαντικές παρεμβάσεις μας στην επαρχιακή οδό Σταυρού – Ολυμπιάδας, αλλά και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, για την καλύτερη οδική σύνδεση της ευρύτερης περιοχής. Ολοκληρώσαμε τις εργασίες αποκατάστασης στην επαρχιακή οδό που συνδέει τον Μελισσουργό με τη Χαλκιδική, στην περιοχή του χειμάρρου Χολομώντα και επεκτείνουμε τις παρεμβάσεις μας στον ηλεκτροφωτισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου για να αποκαταστήσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των μεταφορών και των μετακινήσεων σε ολόκληρο το Δήμο Βόλβης. Θωρακίζουμε απέναντι στις πλημμύρες όλη την περιοχή. Με σειρά αντιπλημμυρικών έργων που είναι σε εξέλιξη σε όλα τα ρέματα του Δήμου, αλλά και με τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες στις παραλίες της Ασπροβάλτας, του Σταυρού και των Βρασνών, που επέτρεψαν πέρσι το καλοκαίρι στην τουριστική περιοχή να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Συντηρούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής και εκπονούμε τη μελέτη για να λύσουμε οριστικά το αποχετευτικό ζήτημα σε Σταυρό και Βρασνά, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δίνοντας ώθηση στον τουρισμό της περιοχής. Επίσης, εγκαθιστούμε σύστημα Seatrac και στην παραλία του Σταυρού, ώστε να είναι προσβάσιμη από άτομα με αναπηρίες. Με το έργο μας η Κεντρική Μακεδονία είναι πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία τρία χρόνια. Πέρσι, από όλους τους τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, το 28% ήρθε στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τις δομές παροχής βασικών αγαθών, όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και Ιατρείο, τα Συσσίτια και το Κέντρο Κοινότητας της περιοχής. Με λόγια λίγα και έργα πολλά δυναμώνουμε το Δήμο Βόλβης, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Έφυγε ο Σωκράτης Σκούφας


Μια απο τι πικρότερες και πιο λυπηρές ιστορίες του Πιερικού Αθλητισμού γράφτηκε σήμερα στην περιοχή μας. Ο τεράστιος Σωκράτης Σκούφας έφυγε σήμερα απο τη ζωή, βυθίζοντας τον κόσμο του χάντμπολ σε βαρύ πένθος στο Πανελλήνιο.

Ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τον αθλητισμό και πρόσφερε τις πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις του στα παιδιά του Αρχέλαου Κατερίνης, ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων αφήνοντας τον χώρο του αθλητισμού φτωχότερο, μετά απο 7 χρόνια επίπονης και άνισης όπως αποδείχθηκε μάχης με την επάρατη νόσο.

Στο Λιτόχωρο ενημερωτική εκδήλωση της Πιερικής Αναπτυξιακής για το LEADER


Τζιτζικώστας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου-'Οφείλουμε να αναλάβουμε όλοι μαζί την ευθύνη και ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας'





Η Καβάλα ετοιμάζεται να μπει στον χάρτη με τα καλύτερα θέρετρα τουρισμού ευεξίας στην Ευρώπη

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στο Batis Multiplex στην Καβάλα έγινε η παρουσίαση του master plan της μεγάλης επένδυσης της αξιοποίησης των Λουτρών Ελευθερών του Νομού Καβάλας

Πρόκειται για το 
Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort 
το οποίο θα κατασκευαστεί από την εταιρεία «KNC Κυριάκος και Νικόλαος Χαρακίδης Α.Ε.», μια μοναδική επένδυση η οποία θα βάλει την Καβάλα και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στον χάρτη με τα καλύτερα θέρετρα τουρισμού ευεξίας στην Ευρώπη,ενώ θα πρόκειται για το μοναδικό 5-αστερο resort στην Ελλάδα το οποίο θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο.

ΚΟΚΑΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ --- ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 2019


ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & zero waste


Την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, στις 11.00, θα γίνει η τέταρτη συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την συμβολή των Παλαιών Προσκόπων στην Τοπική Ανάπτυξη, με θέμα: ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & zero waste, στην Λέσχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης (Μαρίνου Αντύπα 1, 57001 ΘΕΡΜΑ, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ, στον Λόφο της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού).
Η πρώτη συνάντηση, 13/4/2019 έβαλε τα οργανωτικά θέματα. Στις 21/4/2019 συζητήσαμε με θέμα την Συμβολή του Προσκοπισμού στην Τοπική Ανάπτυξη. Στις 5/5/2019 το θέμα ήταν: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & Συμμετοχή των πολιτών», με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Δαουτόπουλο, συνταξιούχο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, στις 11.00 για την «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» προβλέφθηκε εισήγηση από τον κ Νίκο Νικολαΐδη (Ms Περιβαλλοντολόγο, Μηχανικό) και για το «Zero Waste» κλήθηκε εισηγήτρια η κα Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου (μέλος ΚοινΣΕΠ ΩΡΕΣ & ElisMadeIt).

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΑΥΡΙΟ 20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΒΡΟΝΤΟΥ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 16ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 88η Γ.Σ της ΔΟΕ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»

Συνεχίζουμε… να αλλάζουμε το Δήμο!

Η Ολύμπια Συμμαχία επέλεξε έναν διαφορετικό και αμεσότερο τρόπο επικοινωνίας.
Άφησε πίσω της τις παλιομοδίτικες συνήθειες των ομιλιών σε ανοιχτούς χώρους με διακοπή της κυκλοφορίας, κλείσιμο δρόμων και ηχορύπανση.
Άνοιξε το δρόμο του διαλόγου.
Κουβέντιασε με τους δημότες και συνέθεσαν όλοι μαζί το πρόγραμμα της περιόδου 2019-2023.
Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, συνεχίζουμε... επιλέγοντας την έδρα του δήμου και τις άλλες τρεις αποκεντρωμένες έδρες, οργανώνοντας κύκλο τεσσάρων ομιλιών.
Η τελευταία ομιλία θα γίνει στην έδρα του Δήμου, στο Λιτόχωρο.
Τηρήσαμε τον κώδικα δεοντολογίας και ακολουθήσαμε το πρόγραμμα, όπως αυτό ορίζεται από την εγκύκλιο και καταρτίστηκε από τη διαπαραταξιακή επιτροπή.
Το περιεχόμενο των ομιλιών είναι αποτέλεσμα της συνεχούς «κουβέντας».
Έτσι καλύπτονται οι απαιτήσεις κάθε γωνιάς του Δήμου για ένα καλύτερο αύριο.
Το πρόγραμμα των ομιλιών είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Μαΐου : 21.00 ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Μαΐου: 20.30 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ (Πεζόδρομος)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Μαΐου: 21.00 ΛΙΤΟΧΩΡΟ (Θεατράκι)

Κώστας Δημόπουλος

Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής Ολύμπιας Συμμαχίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ


Μ. ΠΑΤΣΙΚΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ. ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Νιώθω την ανάγκη να καταθέσω την άποψή μου. Μην μένετε στο τι δηλώνει το κάθε κόμμα ή το κάθε πρόσωπο. Δείτε τις πρακτικές και τα έργα. Στην περίπτωση της ΧΑ δείτε το βίντεο με την συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Δεν τις υπερψήφισαν. Επομένως, για πιο πατριωτισμό μιλάμε;

Επειδή επίσης είναι σε αρκετούς η άποψη ότι εάν ψηφίσω κάποιο νέοσυστατο πολιτικό φορέα και δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή πάει χαμένη η ψήφος:
Αυτή είναι η π ρ ο
π α γ ά ν δ α του συστήματος, που την περνάει έντεχνα για να ανακυκλώνει τον εαυτό του. Σκεφτείτε ότι εάν λείψει η ψήφος σας, πώς θα γίνει μεγάλο ένα νεοσύστατο κόμμα;
Όταν κατέκλυζε την πλατεία του Μέγα Αλέξανδρου ο ελληνικός λαός, δεν τον ένοιαζε εάν θα πάει ο γείτονας ή ο φίλος. Πήγαινε για την Μακεδονία και για να κάνει τον δικό του αγώνα. Να κάνει το χρέος του στην π α τρ ί δ α του. Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε και στις ευρωεκλογές. Δυναμώνοντας τον δικό μας συνδυασμό ή άλλον δημοκρατικό και πατριωτικό, στερείτε δύναμη από τα συστημικά και προδοτικά κόμματα.


* Πατσίκας_Μιχαήλ_Υποψήφιος_Ευρωβουλευτής


** Γιατί να ψηφίσω «Άρμα Συνεργασίας». Μιλούν οι: Γιώργος Καραμπελιάς, Μιχάλης Πατσίκας, Γιάννης Δημαράς και Γρηγόρης Πέτρου Το ευρωψηφοδέλτιο του συνδυασμού

*** Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου Άρματος Συνεργασίας για την Ευρώπη των Εθνών

**** Άρμα_Συνεργασίας_Ευρωεκλογές 2019


 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



Φέτος, η επέτειος της 19ης Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από την τέλεσή της.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο από το κίνημα των Νεότουρκων αποτελεί κορυφαίο ιστορικό ορόσημο της νεότερης εθνικής μας ιστορίας και μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του σύγχρονου ελληνισμού και είναι για εμάς χρέος να κρατήσουμε ζωντανή και άσβεστη στην ιστορική μας συνείδηση την ιστορική μνήμη για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίων που αφανίστηκαν από τα χώματα των πατέρων τους και να επιδιώξουμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας τους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Είναι ανάγκη της οφειλόμενης τιμής στα θύματα της τουρκικής αγριότητας, που προβάλλεται ως αναγκαιότητα εθνική, που σέβεται την ιστορική αλήθεια και συνείδηση και διαμορφώνει την πορεία μας για το μέλλον.

Ας σταθούμε όλοι οι Έλληνες σήμερα με ευγνωμοσύνη μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των Ποντίων και ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους.

Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Βαγγέλης Λαγδάρης




Βασίλης Τσακιρίδης δάσκαλος: Τιμούμε σήμερα 19η Μαΐου τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


  Τιμούμε σήμερα 19η Μαΐου τη Γενοκτονία των Ποντίων, τιμούμε τους Πόντιους που μαζί συμβάλλουν στην αναγέννηση του τόπου μας, με εργατικότητα, σύνεση, πάθος και αξίες κρατώντας τις παραδόσεις και φέρνοντας στη μνήμη τις θλιβερές αιματοβαμμένες σελίδες της ιστορίας μας, για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί.
Ο άθλος των Ποντίων θα αποτελεί παράδειγμα σθένους κι ελπίδας για κάθε δοκιμαζόμενο λαό. Εκφράζω το σεβασμό μου στο αδούλωτο πνεύμα των Ελλήνων του Πόντου και βλέπουμε τις προσπάθειες των ποντιακών σωματείων και συλλόγων να μεταλαμπαδεύσουν από γενιά σε γενιά το μεγαλείο του ελληνικού ποντιακού πολιτισμού που ζει μες στις καρδιές μας. Είναι η ελάχιστη οφειλόμενη τιμή σε όσους βίωσαν τον πόνο του ξεριζωμού και το δράμα της προσφυγιάς.
Γιατί όπως τόνισε ο φιλόσοφος Γιάσπερς καμιά πραγματικά δεν είναι τόσο σπουδαία για τη συνειδητοποίηση του εαυτού μας όσο η ιστορία μας. Λαοί που βυθίζονται στην οικονομική χρεοκοπία μπορούν να ξαναβρούν την οικονομική τους επιφάνεια. Λαοί όμως που χάνουν την ιστορική και πολιτιστική τους φυσιογνωμία είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ»



Ημέρα πένθους, ημέρα μνήμης. Σήμερα, 19 Μαΐου, υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.
100 χρόνια θλίψης και μνήμης.
Μια συγκλονιστική ανθρώπινη τραγωδία, η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, περιμένει εδώ και 100 χρόνια να αναγνωριστεί διεθνώς. Η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας είναι ζήτημα τιμής και εθνικής συνείδησης.
Οφείλουμε πολλά στους Πόντιους αδελφούς μας. Ο ερχομός τους στη μητέρα πατρίδα αλλά και στην Κατερίνη έδωσε νέα ορμή στον τόπο μας, στα Γράμματα, στις Τέχνες, στην επιχειρηματικότητα, στη στερέωση της Δημοκρατίας και στη συνολική πρόοδό μας.
Ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους και με εργατικότητα, περηφάνια, αξιοπρέπεια, ομοψυχία να προχωρήσουμε στις νέες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας.