ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Την σύζυγο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διόρισε η Έλενα Κουντουρά!ΜΕ ΤΙ προσόντα;;;




ΜΕ ΤΙ προσόντα;;; …ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ πρώην ΤΟΥ πρώην!!!

Και δεν είναι μόνο αυτό…

Την πήρε μαζί της στη Νέα Υόρκη!!!

Και επειδή έχουμε κρίση η ωραία των ΑΝΕΛ επέλεξε ένα ιδιαίτερα φτηνό ξενοδοχείο….!

η βραδιά με…. 530 €


ΔΕΙΤΕ...




ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ




Μιχάλης Χριστοδουλίδης Το να κατάσχεις την Φουφού του καστανά , το να συλλαμβάνεις μια ηλικιωμένη που πουλούσε μαϊντανό χωρίς άδεια, το να συλλαμβάνεις τον άνεργο λαθρεπιβάτη σε αστικό λεωφορείο και να τιμωρείται με 22 μήνες φυλακή κι όλα αυτά να γίνονται με την ανοχή αυτής της κυβέρνησης που θέλει να λέγεται και "αριστερή" και κοινωνικά ´ευαισθητοποιημενή και δίκαιη" μάλλον δύο τινά συμβαίνουν. Η κάνει ότι μπορεί για να τους σιχαθεί μια και δια παντός μέχρι και ο τελευταίος ψηφοφόρος τους και να αποσυρθούν ή να εξαφανιστούν πριν τους πάρουν με τις πέτρες λόγω ανεπάρκειας και ανικανότητας ή μισούν τόσο πολύ τον απλό δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη που έχουν στόχο επιδεικτικά και παραδειγματικά να τον εξαϋλώσουν.

Εθνική Ξεφτίλα:Δίωξη στον μνημονιακό Κύρτσο για μη καταβολή δεδουλευμένων

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 13 ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ



- Μετά την άρση ασυλίας για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ 
- Αρση ασυλίας και για Κούλογλου 
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιουλιο του 2015 σχετικά με καταγγελία της Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής για την μη καταβολή μισθών σε εργαζόμενο στις εκδοτικές επιχειρήσεις του σημερινού ευρωβουλευτή της ΝΔ.
Μετά την άρση της ασυλίας του ανοίγει ο δρόμος για την δικαστική δίωξη του, για το αδίκημα της μη πληρωμής μέρους των μισθών ενός πρώην υπαλλήλου του στις εφημερίδες που εξέδιδε το 2013.
Επίσης η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ικανοποίησε αίτημα..
της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για άρση της ασυλίας του Στέλιου Κούλογλου, προκειμένου να δικασθεί για συκοφαντική δυσφήμηση του σωφρονιστικού προσωπικού των φυλακών της Πάτρας, που είχε διαπράξει το 2010 ως δημοσιογράφος.

Σχόλιο Παναγίωτη Λελιάτσου

o Kύρτσος μας κάνει μαθήματα Μνημονίων, αλήθεια η πρώτη φορά αριστερά με την δεξιά συνιστώσα του θα ολοκληρώσει τον έλεγχο του ΣΔΟΕ: 21 ερωτήσεις στην βουλή κάνατε την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο για τον εν λόγω κύριο τώρα το ξεχάσατε; Όσο για την άρση ασυλίας του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ας τα βλέπει ο Ελληνικός λαός τι είδους πολιτικούς επιλέγει να στείλει στην Ευρώπη. Μετά περιμένουμε οι Ευρωπαίοι να μας πάρουν σοβαρά. Μνημόνιο ρεεε μέχρι τέλους...





Εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την παράσταση παρακολούθησαν και οι ολιγάρχες Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρης Κοντομηνάς, τους οποίους θα τσακίσει ο Αλέξης από Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν εκεί και ο Λεωνίδας Μπόμπολας...

Μέσω "Ρεσάλτο"
Πολύ θέατρο
Κομπανιέρο Πιτσιρίκο, 
Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα απ” αυτό, αλλά μια και είμαστε σε πλήρη αφασία, τότε δεν βλέπω το λόγο να μην ασχοληθώ κι εγώ με τον Λάκη. 
Ο Λάκης Λαζόπουλος φιλοξένησε την ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πρωθυπουργό, Γεροβασίλη κ.ο.κ., για να τους μάθει όλα τα μυστικά του θεάτρου.
Για να λέμε την πάσα αλήθεια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πολύ θέατρο τον τελευταίο καιρό. Γιατί παίζουν πολύ θέατρο. 
Το έργο του Λάκη Λαζόπουλου που είδαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Θεέ μου, τι σου κάναμε», το οποίο μάλιστα είναι το πρώτο της... τριλογίας. 

Γενικά όλα τα καλά σε αυτή τη ζωή έρχονται σε τριάδες. 

Τα τρία Μνημόνια. 
Οι τρεις Χάριτες. 
Η τρόικα. 
Τα τρία της “Αρσεναλ. 

Μετά το «Θεέ μου, τι σου κάναμε» θα ακολουθήσει το «Τι σου κάνω Θεέ μου» ενώ η τριλογία θα κλείσει με το «Ελληνικέ ΛΑΕ μου, τι σου κάναμε», όπου ο Λάκης Λαζόπουλος θα κάψει ομοίωμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μερικά πεντοχίλιαρα, ενώ η αυλαία θα πέσει λίγο μετά το κάψιμο του Ιούδα, που θα συμβολίζει το σκίσιμο των μνημονίων από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνέχεια, η παράσταση θα δίνει το λόγο στο κυρίαρχο κοινό, όπου ένας-ένας οι θεατές θα ανεβαίνουν στη σκηνή και θα λένε πώς ήταν η ζώη τους παλιά όταν είχαμε μνημόνιο. 

Επειδή η τριλογία μάλλον θα κάνει πάταγο, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να την κάνει τετραλογία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 

Σε αυτή την περίπτωση ο τίτλος της τέταρτης παράστασης θα είναι «Τι μας κάνανε στα τέσσερα, Θεέ μου». 

Φυσικά θα είναι μια αναπαράσταση της ηρωικής νύχτας της 12ης προς 13ης Ιουλίου, που σκόρπισε χαμόγελα σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας… εεε της Ελλάδας ήθελα να πω. 

“Οπως λέγαμε, πριν καμιά 10αριά προτάσεις, ο Λάκης Λαζόπουλος έδωσε μια υπέροχη παράσταση μπροστά σε ένα θέατρο γεμάτο με συριζαίους. 

Μια μαύρη χήρα, από αυτές του Πανούση, δεν βρέθηκε να πάει στην παράσταση να δώσει λίγο ενδιαφέρον, οπότε η νύχτα κύλησε πολύ βαρετά. 

Εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την παράσταση παρακολούθησαν και οι ολιγάρχες Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρης Κοντομηνάς, τους οποίους θα τσακίσει ο Αλέξης από Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν εκεί και ο Λεωνίδας Μπόμπολας, που πήγε να ικετέψει τον πρωθυπουργό να του δώσει πίσω το ένα εκατομμύριο, γιατί δεν έχει να φάει, αλλά τον είδε ο Νίκος Παππάς και τελικά ο Λεωνίδας σκιάχτηκε, ενώ τον εντόπισαν περίοικοι λίγα στενά παρακάτω να κλαίει γοερά και να μονολογεί «μου πήραν ακόμα και το σπίτι οι πρώην κνίτες και το έδωσαν στους προλετάριους». 

Η δε Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν φανερά τρομοκρατημένοι, μόλις λίγες βδομάδες μετά την ανακοίνωση για την εξεύρεση 40 μαλακών ισοδύναμων απέναντι στα 40 σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, όπως πχ η έκπτωση 4% στα εισιτήρια του ΠΑΟΚ απέναντι στις περικοπές 4% στις συντάξεις ή η κατάργηση της Δημιουργίας Ξανά του Τζήμερου ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

Βέβαια, στην περίπτωση της Γιάννας και του Δημήτρη, ισχύει αυτό που λέμε «έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα», οπότε μην πιστεύετε ότι δεν έκανε το ίδιο και ο Αλέξης με τους ορκισμένους του ταξικούς εχθρούς. 

“Οταν η παράσταση τελείωσε, ανέβηκε στο βήμα ο Λένιν από τα Lidl, Αλέξης Τσίπρας, και είπε: «Από τους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 είναι αφελείς και ο ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος, αλλά εμείς δεν είμαστε κομμουνιστές, Χο Χο Χο Merry Christmas, Venceremos and a Happy New Memorandum.» 

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε και χειροκροτούσε επί 12 λεπτά, χωρίς να αφήνουν τον Αλέξη να συνεχίσει το λόγο του, οπότε εκείνος κουνούσε τα χέρια όπως να “ναι και χαμογελούσε αμήχανα σαν μ@λάκας, αλλά είδε μετά από 10 λεπτά την Γεροβασίλη που είχε κοκκινίσει να του φωνάζει «σταμάτα να κουνιέσαι και να χαμογελάς σαν μ@λάκας», οπότε στα τελευταία 2 λεπτά απλά κοιτούσε το υπερπέραν. 

Και όταν τα χειροκροτήματα κόπασαν, συνέχισε: 
«Σύντροφοι και συντρόφισσες. Ο θάνατος λύνει όλα τα προβλήματα. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν προβλήματα. Χωρίς ανθρώπους το Μνημόνιο είναι ανεφάρμοστο και οι δανειστές θα αναγκαστούν να φύγουν. Μπορεί να πάρει 100 χρόνια να ισοπεδώσουμε τη χώρα αλλά στο τέλος θα νικήσουμε. You can’t take us mοtherfuckers (για να δείξει ότι έμαθε πια τα Αγγλικά μετά από τόσες επισκέψεις στον Ομπάμα). Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής!». 

Μετά πήγαν όλοι μαζί στον Μπαϊρακτάρη και τσάκισαν κοψίδια, αλλά δεν έκατσαν πολύ γιατί μαζευόταν κόσμος που μαστούρωνε από την τσίκνα, οπότε έδωσαν ραντεβού στο επόμενο Αλ Τσαντίρι, όπου ο Λάκης θα καλέσει τον Αλέξη για να βωμολοχήσουν παρέα ενάντια στο Τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ -μάλλον λίγο μετά το σκετσάκι του Λάκη με τον Παύλο Χαϊκάλη που θα κατέβει την καμινάδα ντυμένος “Αγιος Βασίλης για να μοιράσει τα κέρδη από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στους πολίτες και επίσης για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι συνέταιροι των ΑΝΕΛ, που βαρέθηκαν να πηγαίνουν από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, λες και όλη η Ελλάδα είναι καραβανάδες και δεν υπάρχουν και οι απλοί χόμο χάπατους. 

Την ίδια ώρα στη ΝΔ ξημεροβραδιάζονται για να βρουν το σύμφωνο διαβίωσης με το ΣΥΡΙΖΑ, που το έκρυψε από τα νεύρα του ο Βαγγέλας γιατί δεν τον έπαιζαν ο Αντωνάκης, ο Τζιτζικώστας και ο “Αδωνις, αλλά και να μην το βρουν δεν πειράζει, γιατί μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τεχνοκρατική κυβέρνηση, όπου όλοι οι καλοί χωράνε, κυρίως χάρη στην επερχόμενη αυτοθυσία του Βασιλάκη Καΐλα-Λεβέντη που θα κεράσει πίτσες -για να μην πω τίποτε άλλο- τους “Ελληνες πολίτες. 

Τέλος, το Πάσχα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβούν στις Πρέσπες, όπου την ώρα που θα σουβλίζουν 500 αρνιά και θα κατεβάζουν 100 νταμιτζάνες τσίπουρο, θα τραγουδούν παράλληλα, βαθιά συγκινημένοι: «Φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι…», κτλ κτλ, και μετά πάει «στα χέρια σου μεγάλωσαν και σκίστηκαν και γράφτηκαν μνημόνια με ολοκάθαρη ματιά, ψηλά κυπαρισσόπουλα χαρά στα ελληνόπουλα». 

Και μετά οι γροθιές ψηλά στον αέρα και bella ciao, grandola vila morena και τον ύμνο του ΕAM, ελαφρώς παραλλαγμένο «Τρία μνημόνια μόνο φωτίζουν την ελληνική μας την γενιά 
και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο για να φέρουμε την λευτεριά». 

Γ@μώ την κοινωνία μου, καθόμαστε και γράφουμε βλακείες γιατί κόλλησε η βελόνα στα ίδια και τα ίδια. 

Με εκτίμηση 
Άρης 

ΥΓ Πάλι καλά που έχουμε τον Ηλία, τον Βασίλη και τους υπόλοιπους που γράφουν και κάπως το καταπίνουμε όλο αυτό το τσίρκο που έχει στηθεί. Τώρα πόσο θα αντέξουμε δεν το ξέρω, σε μεγάλο βαθμό βάρεσα ταβάνι, αλλά με έπεισε ο κομπανιέρο και μάλλον δεν το κουνάω από εδώ, οπότε εις το επανιδείν, την επόμενη φορά θα κοιτάξω να γράψω κανένα σοβαρό κείμενο, γιατί τώρα δεν μου βγαίνει. 

(Αγαπητέ Άρη, φαγωθήκατε πια με τον Τσίπρα. Πήγε ο άνθρωπος στο θέατρο, να βγάλει και μια υποχρέωση, και τον αρπάξατε από τα μούτρα. Άρη, ζούμε μέρες ΠΑΣΟΚ. Αλλά με την γνώση πια πως το ΠΑΣΟΚ είναι σαπίλα. Κι όμως, αυτή την επιλογή έκαναν οι Έλληνες. Δεν θέλει να αλλάξει η ελληνική κοινωνία. Θέλει την ανατροπή να την κάνει ο Λάκης και να χειροκροτούν ο Κοντομηνάς και η Αγγελοπούλου. Εγώ πάσο. Ό,τι θέλει ο λαός. Να είσαι καλά, Άρη.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos

Tυχερός στην ατυχία του ο κακούργος καστανάς! Θα μπορούσαν να...



...είχαν στείλει δύο διμοιρίες ΜΑΤ!

Λέτε να γίνει κάνα grexit και...


Μεγάλη επιτυχία του ΣΔΟΕ! Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Τσίπρα... ήταν ώρα να πάμε μπροστά!


...να ετοιμάζονται σιγά σιγά


Μετά τους κεστενέδες θα χτυπήσουμε και τους κελεμποκέδες.

Για την καταγγελία... στην αντιτρομοκρατική ή στο ΣΔΟΕ;

Εμπρός... για να κοιμόμαστε ήσυχοι!

Ο "νόμος"...

Θέλεις παιδί μου κάστανα;...

"PRESS-GR"
Ο κυρ Χαραλάμπης ρωτά το μικρό Μενέλαο. Θέλεις παιδί μου κάστανα;.
Όχι ευχαριστώ κυρ Χαραλάμπη, δεν θα πάρω αφού δεν δίνεις αποδείξεις!
Από @PsiAction...

Τι αποδείξεις; το μηχάνημα για το πλαστικό χρήμα, τις πιστωτικές κάρτες, που το βάζεις;

Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να κρατήσουν ότι επένδυση έφεραν οι προηγούμενοι .Είναι παντελώς ανίκανοι και ψεύτες.

tsipras-kammenos-1 (1).jpg1,2 εκατομμύρια ευρώ η ζημία μόνο για τους μεταφορείς
– Σε τρεις-τέσσερις ημέρες από σήμερα αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση των εμπορικών φορτίων στον σιδηροδρομικό άξονα Ελλάδας- ΠΓΔΜ
– Αποκλεισμένα όλες αυτές τις ημέρες εκατοντάδες βαγόνια – Κάποια έγιναν και καύσιμη ύλη!
– Εξακόσια βαγόνια «συνωστίζονται» στα σύνορα Βουλγαρίας – Σερβίας
– Φόβοι ότι η Hewlett Packard δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα
– Πολλά ερωτήματα για την απαγόρευση κάλυψης της επιχείρησης από τα ΜΜΕ
Μετά από 21 ημέρες αποκλεισμού και αδικαιολόγητη ολιγωρία από την πλευρά της……….
κυβέρνησης η Ειδομένη άνοιξε και οι άνθρωποι που παρέμεναν εκεί μέσα στο κρύο και την πείνα μεταφέρονται στην Αθήνα. Ο κακός χειρισμός της κατάστασης από τις αρχές είχε μεγάλες συνέπειες για την οικονομία και αίσθηση προκάλεσε επίσης ο αποκλεισμός της κάλυψης της επιχείρησης που έγινε σήμερα το πρωί για τα ΜΜΕ.
Σε τρεις-τέσσερις ημέρες από σήμερα αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση των εμπορικών φορτίων στον σιδηροδρομικό άξονα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, εκτίμησε ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), επιχειρηματίας Γεδεών Βούλης, ο οποίος ανέλυσε τις επιπτώσεις από το κλείσιμο της γραμμής, τόσο τις βραχυπρόθεσμες (αύξηση κόστους και χρονικές καθυστερήσεις έως και δέκα ημερών για τους εξαγωγείς) όσο και τις πιθανές μακροπρόθεσμες (μείωση αξιοπιστίας των ελληνικών επιχειρήσεων- εκτροπή φορτίων προς άλλες χώρες).
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος,επισήμανε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν τεράστιο και εξέφρασε την ελπίδα η γραμμή να μην ξανακλείσει. Ερωτηθείς αν η κατάσταση επηρέασε την τροφοδοσία της χριστουγεννιάτικης αγοράς σημείωσε ότι αν και δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεσή του, ωστόσο «για την εξαγωγή και την εισαγωγή προϊόντων χρησιμοποιήθηκαν εναλλακτικές οδοί και εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, με ό,τι αυτό σημαίνει βέβαια για την αύξηση του κόστους της διακίνησης και την απώλεια χρόνου».
Επίπτωση πρώτη: H Ηewlett Packard στο Κόπερ
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ. Βούλη, οι επιπτώσεις από τον αποκλεισμό της γραμμής (σ.σ. ο οποίος ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και διήρκεσε 21 ημέρες) εντοπίζονται σε τέσσερα πεδία: το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Hewlett Packard, η πρώτη πολυεθνική που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο λιμάνι του Πειραιά ως πύλη διακίνησης για τα προϊόντα της στην Ευρώπη, αναγκάστηκε να μεταφέρει μέσω του λιμένα του Κόπερ στη Σλοβενία τα εμπορευματοκιβώτια που προοριζόταν για σιδηροδρομική μεταφορά από το ελληνικό λιμάνι στην Κεντρική Ευρώπη. Από αυτή την εξέλιξη επηρεάζονται επίσης το λιμάνι του Πειραιά και η Cosco, «γιατί ποιος μας λέει ότι τώρα που σηκώθηκαν και έφυγαν για το λιμάνι του Κόπερ δεν θα επανακάμψουν εκεί και στο μέλλον;».
Επίπτωση δεύτερη: Αποκλεισμός δεκάδων φορτίων και καταστροφές σε βαγόνια
Η δεύτερη επίπτωση ήταν και η πιο άμεση χρονικά: τις πρώτες ημέρες του αποκλεισμού, προτού τα φορτία εκτραπούν προς εναλλακτικές οδούς, περίπου 100 βαγόνια από την πλευρά της Ελλάδας και 50 από εκείνη της ΠΓΔΜ παρέμειναν εγκλωβισμένα στα σύνορα. Όσα εξ αυτών ήταν άδεια, υπέστησαν -σύμφωνα με τον κ. Βούλη- καταστροφές (ακόμη και από φωτιές που ανάφτηκαν στο εσωτερικό τους από ανθρώπους που προσπαθούσαν να ζεσταθούν) και βρίσκονται αυτή τη στιγμή προς επισκευή στις αποθήκες της ιδιοκτήτριας εταιρείας (σ.σ. στον αριθμό αυτό, των 100 αποκλεισμένων βαγονιών, δεν περιλαμβάνονται τα εκατοντάδες -κατά ορισμένες πλευρές σχεδόν 2000- άλλα βαγόνια, εντός και εκτός Ελλάδας, που βρίσκονταν σε διάφορα στάδια της διαδρομής και επίσης επηρεάστηκαν από τον αποκλεισμό).
Επίπτωση τρίτη: Αύξηση κόστους έως 25%. Καθυστερήσεις έως και 10 ημερών
Η τρίτη επίπτωση έχει να κάνει με το οικονομικό και χρονικό κόστος της εναλλακτικής μεταφοράς, από τα Κούλατα της Βουλγαρίας. «Αυτό στοίχισε στις επιχειρήσεις ακριβότερα κατά 20%-25%, χωρίς να συνυπολογίζεται η χρονική καθυστέρηση, κατά μία εβδομάδα έως και δέκα ημέρες, η οποία είναι αναπόφευκτη, καθώς η βουλγαρική πλευρά μπορεί να υποδεχτεί μέχρι δύο μηχανές με 35 βαγόνια έκαστη κάθε φορά. Φαντάζεστε όμως το κόστος αυτής της καθυστέρησης για επιχειρήσεις που είχαν συμβόλαια και έπρεπε να παραδώσουν τα προϊόντα τους;» επισήμανε ο κ. Βούλης.
Επίπτωση τέταρτη: Εξακόσια βαγόνια εν αναμονή στα σύνορα Βουλγαρίας-Σερβίας
Κατά τον ίδιο, η τέταρτη επίπτωση σχετίζεται με τον συνωστισμό που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Σερβίας-Βουλγαρίας, όπου χτες το βράδυ βρίσκονταν μπλοκαρισμένες περίπου 15 μηχανές τρένων και 600 βαγόνια.
«Όταν εμείς οι επιχειρηματίες διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε τα εμπορεύματα από την Ειδομένη, αρχίσαμε να τα κατευθύνουμε προς Βουλγαρία. Όπως όμως ήδη είπαμε, οι δυνατότητες της Βουλγαρίας περιορίζονται στη διαχείριση μικρού μόνο αριθμού βαγονιών κι αυτό είχε ώς αποτέλεσμα να βρίσκονται μπλοκαρισμένα στη Σερβία περίπου 600 βαγόνια μέχρι χτες το βράδυ που ενημερώθηκα για τελευταία φορά» επισήμανε ο κ.Βούλης, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί δεν έγινε κάτι για τη λήξη του αποκλεισμού νωρίτερα, αφού αυτό θα είχε περιορίσει σημαντικά τις απώλειες για τις επιχειρήσεις.
Διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις με τέσσερις ημέρες, μέχρις ότου η κατάσταση εξομαλυνθεί, καθώς κάποια φορτία βρίσκονται ήδη στον δρόμο, ενώ άλλα που είχαν εκτραπεί προς Βουλγαρία γυρίζουν προς Ειδομένη και γενικά η κατάσταση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως.
Επίπτωση πέμπτη: 1,2 εκατομμύρια ευρώ η ζημία για τους μεταφορείς
Στο ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ υπολογίζει εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών, τη ζημία που υπέστησαν οι μεταφορείς από τον αποκλεισμό, που πραγματοποίησαν οι μετανάστες, στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην περιοχή της Ειδομένης. Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των περίπου 2.000 προσφύγων και μεταναστών από το σημείο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ενώ έχουν ήδη περάσει από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες.
«Πρόκειται για μία αμαξοστοιχία με 15 βαγόνια που μεταφέρει ζάχαρη, μία με 17 βαγόνια που μεταφέρει χημικά και μία της COSCO με 38 άδεια βαγόνια, που κατευθύνεται στον Πειραιά, για να φορτώσει» ανέφερε ο Ανέστης Σαχπελίδης, εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών. Στο μεταξύ, ένα τρένο με τέσσερα βαγόνια αναμένεται στην Ειδομένη, προκειμένου να επιβιβαστούν σ’ αυτό περίπου 300 μετανάστες, που δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη από την περιοχή. Το τρένο θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μετανάστες θα κατευθυνθούν με άλλο τρένο, το βράδυ, στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση για τη λήξη αποκλεισμού της γραμμής ξεκίνησε γύρω στις 8 το πρωί σήμερα και πριν από τις 12 το μεσημέρι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε το άνοιγμα της γραμμής, καθώς και την παραλαβή οικονομικών μεταναστών για τη μεταφορά τους με επιβατική αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια. Η απομάκρυνση των μεταναστών έγινε με ηρεμία, παρότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν γίνει δέκα προσαγωγές μεταναστών, οι οποίοι κρατούνται στο Α.Τ. Ειδομένης. Παράλληλα, δεκατέσσερα λεωφορεία γεμάτα μετανάστες ξεκίνησαν γύρω στις 10 το πρωί από την Ειδομένη με προορισμό την Αθήνα. Στην επιχείρηση συμμετείχε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς.
πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κωνσταντοπούλου: Το 92% των μνημονιακών δανείων πήγαν στους δανειστές

Στο ζήτημα του χρέους αναφέρθηκε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ομιλία της σε εκδήλωση του London School of Economics, την περασμένη Πέμπτη.
«Η διόγκωση και η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα οδήγησε στην παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων» υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι συνέβαλε και στην παραβίαση της συνταγματικής και κοινοβουλευτικής λειτουργίας.
«Είναι καιρός οι άνθρωποι να αποκτήσουν τη δύναμη να διεκδικήσουν τα ……….
δικαιώματά τους, όχι μόνον εναντίον του δικού τους κράτους αλλά και εναντίον άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών που ενεργούν ως δανειστές ή δανειζόμενοι και εμπλέκονται στη διαδικασία ανάληψης ή αποπληρωμής χρέους» τόνισε και πρόσθεσε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αξία γιατί όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία».
Ειδική μνεία έκανε και στα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, εξηγώντας ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών οδήγησε σε αύξηση του δημοσίου χρέους από 120% το 2009 στο 180% το 2015, ενώ για την επόμενη διετία αναμένεται να αγγίξει το 200% του ΑΕΠ.
Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι το 92% των μνημονιακών δανείων προς την Ελλάδα επέστρεψαν πίσω στους δανειστές, για την αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, ενώ μόνο το 8% των δανείων διατέθηκε για τις ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού.

Η αποκαθήλωση τους έχει δρομολογηθεί και θα συνοδευτεί από εθνική τραγωδία.

Μια παρέα εθνικά ανεύθυνων με χειρισμούς που εμπίπτουν σε πρακτικές εθνικής μειοδοσίας, διαχειρίζεται το σύνολο των υποθέσεων που αφορούν στο μέλλον του τόπου, έχοντας αναγορεύσει την επικίνδυνη ιδεοληψία της, σε κυβερνητική πολιτική…
Πρόκειται για μια πρακτική που για πολλούς μπορεί να θεωρείται λογική έως και αναμενόμενη, αφού επισφραγίζεται με το φερετζέ της εκλογικής επιβεβαίωσης, όμως εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, ενεργοποιεί επικίνδυνες ατραπούς που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν όχι μόνο σε θεμελιακή καταβαράθρωση του Συντάγματος, αλλά δρομολογούν και πρωτοφανείς εθνικές τραγωδίες.
Η χώρα αυτή τη στιγμή σφυροκοπείται ανελέητα από τη συμμορία των εκβιαστών, με την κυβέρνηση της υποτιθέμενης «αριστεράς» να έχει εκπέσει στην κατάντια μιας θλιβερής παρέας Νενέκων, πρόθυμης να προσυπογράψει αναντίρρητα οτιδήποτε της σερβίρεται.
Η επικίνδυνη εμμονή της να δικαιώσει στην πράξη το επίσης επικίνδυνο ιδεολόγημα του ευρωκομμουνισμού, και η άρνησή της να αναγνωρίσει την παταγώδη αποτυχία του στην πράξη, την οδήγησε μέσα από μια διαδρομή πρωτοφανούς πολιτικού ψεύδους, ακόμη και κατάφωρου βιασμού της ετυμηγορίας ενός δημοψηφίσματος – που μόνη της το προκάλεσε – να μετατρέπεται σταδιακά σε ταπεινωμένη Φιλιππινέζα, χωρίς κύρος, ανίκανη να αρθρώσει στοιχειωδώς εθνική άποψη και να αντισταθεί σε απαιτήσεις που ταπεινώνουν τη χώρα, που της υφαρπάζουν ακόμη και το αυτονόητο δικαίωμα άσκησης εθνικά κυρίαρχης πολιτικής στα εθνικά της σύνορα, που ταπεινώνουν το λαό της, που θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και αυτή την εδαφική της ακεραιότητα.
Το ανεύθυνο παιχνίδι αυτής της κυβέρνησης, δυστυχώς επεκτάθηκε και στην ιδεοληπτική διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού, όπου ταμπουρωμένη πίσω από ψευτοανθρωπιστικά φληναφήματα, διευκόλυνε με κάθε τρόπο τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, εγκαταλείποντας τη χώρα στην παράνοια της εμμονικής γιαγιάς, και μετατρέποντάς την σε απασφαλισμένο ναρκοπέδιο της ισλαμικής λαίλαπας που πλέον κατατρώει τα σωθικά της.
Ολόκληρος ο πλανήτης πλέον αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως ένα μπουρδέλο γεωπολιτικό όπου ο καθένας απλά κάνει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά. Τα γεγονότα της Ειδομένης κατέδειξαν όχι μόνο πως η πολυδιαφημισμένη ταυτοποίηση ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα, αφού οι Σκοπιανοί καθημερινά αποκαλύπτουν πως οι Σύριοι πρόσφυγες της Τασίας, κάθε άλλο παρά Σύριοι και πρόσφυγες είναι, αλλά το σημαντικότερο….
Κατέδειξαν πως μια χούφτα αφιονισμένων ισλαμιστών, είναι σε θέση να παραλύσουν εντελώς τη λειτουργία αυτής της χώρας ακόμη και στα στοιχειώδη.
Έτσι σήμερα, που ακόμη και οι ακριβοπληρωμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μετατρέπονται σε ουρητήρια και κέντρα συνεύρεσης συμμοριών λαθρομεταναστών, φράχτες υψώνονται από παντού στα βόρεια σύνορα της χώρας. Ήδη ο στρατός των Σκοπίων ξεκίνησε την κατασκευή καινούριου φράκτη στη μεθοριακή διέλευση της Νίκης στη Φλώρινα, για να αποκόψει και από εκεί τη διέλευση των εισβολέων.
Άλλη μια τραγική συνέπεια των ολέθριων ιδεοληπτικών χειρισμών αυτής της κυβέρνησης, που δεν θωρακίζει απλώς τους γείτονες έναντι της δικής μας γεωπολιτικής ανευθυνότητας, αλλά στην ουσία φυλακίζει την Ελλάδα σε μια καγκελόφρακτη καραντίνα έναντι όλων των υπόλοιπων, με τον ισλαμικό εφιάλτη διάσπαρτο μέσα σε πόλεις και χωριά, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες θα είναι οι συνέπειες την επόμενη μέρα.
Αυτή η κυβέρνηση, ευάλωτη όσο καμία άλλη λόγω της ιδεοληψίας της και του σφετερισμού της «αριστερής» ταυτότητας την οποία ουδέποτε διέθετε, είναι μια επικίνδυνη Πέμπτη φάλαγγα που υλοποιεί αναντίρρητα το πιο βρώμικο σχέδιο σε βάρος της χώρας.
Η ανατροπή της έχει ήδη δρομολογηθεί. Δυστυχώς όχι από την Ελληνική κοινωνία που παραμένει ασυγκίνητη σε πρωτοφανή αφασία και περιμένει απαθέστατη το μοιραίο.
Έχει δρομολογηθεί – και αυτό είναι το χειρότερο – απ όλους εκείνους που τη χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν για να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά. Και το βέβαιο είναι πως αν αυτή η πρωτοβουλία της πολιτικής ανατροπής δεν περάσει στα χέρια της ίδιας της κοινωνίας, τότε σύντομα η ανατροπή της θα συνδυαστεί με κορυφαία εθνική τραγωδία της οποίας οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες.

Εμπειρογνώμονας ΟΗΕ: Συνεχίστε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

zoi_2Συνέχιση του έργου της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος συστήνει ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το χρέος
Να συνεχιστεί το έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που είχε συστήσει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, συνέστησε ο  Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας για τις επιπτώσεις του εξωτερικού χρέους στη άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας.
Ο κ. Μποχοσλάβσκι κληθείς να σχολιάσει στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που ………
έδωσε για τα συμπεράσματα της επίσκεψής του στην Ελλάδα, την απόφαση του σημερινού προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση να καταργήσει την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της προηγούμενης προέδρου της Βουλής, «πολύ σημαντική και στο πλαίσιο αυτό συνιστώ να συνεχιστεί το έργο της».
Ο κ. Μποχοσλάβσκι άλλωστε έχει αναφορά στο ζήτημα της Επιτροπής στην έκθεση συμπερασμάτων και συστάσεων αναφορικά με την κρίση στην Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Στο κείμενο συμπερασμάτων λοιπόν ο κ. Μποχοσλάβσκι κάνει αναφορά στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, τη δημιουργία της οποίας είχε συστήσει και ο προκάτοχός του Σεφάς Λουμινά, ο οποίος μετείχε και στην Επιτροπή. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρόλο που επήλθε πρόσφατα η διάλυση της εν λόγω Επιτροπής, πιστεύω ότι το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί…».
Η δήλωση-προτροπή του εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η εν λόγω Επιτροπή από τα συστημικά ΜΜΕ και κυρίως την απόφαση του Νίκου Βούτση ως προέδρου της Βουλής, χωρίς καμιά επιχειρηματολογία, να την καταργήσει, στα πλαίσια βέβαια της 180 μοιρών στροφής της κυβέρνησης Τσίπρα. Ας μη λησμονούμε ότι την εν λόγω Επιτροπή είχε αρχικά «υιοθετήσει» με την ίδια του την παρουσία στα εγκαίνια του έργου της ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (στη διάρκεια της πρώτης «ριζοσπαστικής» του θητείας) και την είχε περιβάλλει με «κύρος» επίσης με την παρουσία του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος-η παρουσία του μάλιστα έγινε αφορμή για να επικριθεί η σκοπιμότητα της Επιτροπής από οργανώσεις και μέλη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Η δήλωση του κ. Μποχοσλάβσκι είναι σημαντική για ένα ακόμη λόγο. Για το γεγονός ότι ο ΟΗΕ σε πληθώρα διακηρύξεων έχει αναφέρει ότι προέχει η εύρυθμη λειτουργία των υποχρεώσεων ενός κράτους (παιδεία, υγεία) απέναντι στην όποια απαίτηση για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, ειδικά όταν τίθεται θέμα ανθρωπιστικής κρίσης. Διακηρύξεις τις οποίες ορισμένοι σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης και μάλιστα με την ιδιότητα του νομικού, όπως ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος γνωρίζουν πολύ καλά,  κάνοντας πολλές φορές και σχετικές δηλώσεις στο παρελθόν στη διάρκεια της «ριζοσπαστικής» φάσης του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την ολοκληρωτική παράδοση στους δανειστές….
Όσο για αυτούς που ενδεχομένως επιχειρηματολογήσουν «καλά ο ΟΗΕ τώρα…», να θυμίσουμε ότι τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και των υπηρεσιών του, συνιστούν ισχυρό όπλο στις διπλωματικές και άλλες προσπάθειες των κρατών, ενώ σε περιπτώσεις όπως π.χ. την εποχή της δικτατορίας στην Ελλάδα, τα όποια διεθνή ψηφίσματα βοηθούσαν τον αντιδικτατορικό αγώνα.
Οι επισημάνσεις του κ. Μποχοσλάβσκι δεν σταματούν όμως εδώ. Συστήνει ακόμη «τη θέσπιση καλύτερης δικαστικής και διοικητικής λογοδοσίας (accountability) για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους ιθύνοντες στον ιδιωτικό τομέα», παραπέμποντας στο παράδειγμα «της Ειδικής Διερευνητικής Επιτροπής του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας που συστάθηκε μετά την κατάρρευση των τραπεζών στη χώρα…».
Διαπίστωση εξίσου σημαντική αν θυμηθούμε την άρνηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα να εμφανιστεί και να καταθέσει στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος αλλά και τη γενική απροθυμία του ελληνικού κοινοβουλίου που ψηφίζει αλλεπάλληλα μνημόνια και ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών (με τα χρήματα των φορολογουμένων) να «ανακρίνει» τους διοικητές των συστημικών τραπεζών για το πώς φθάσαμε σε αυτό το χάλι.
Η Ισλανδία βέβαια δεν κυβερνάται από τη ριζοσπαστική αριστερά αλλά από το Φιλελεύθερο Προοδευτικό Κόμμα, ενώ ακόμη και στην υπερκαπιταλιστική Αμερική και μάλιστα επί προεδρίας του νεοσυντηρητικού Μπους οι επικεφαλής μεγάλων τραπεζών κλήθηκαν σε απολογία από το κογκρέσο σχετικά με την κατάρρευση της Lehman Brothers κα τη χρηματοπιστωτική-τραπεζική κρίση που ακολούθησε.
Ο κ. Μποχοσλάβσκι παρότρυνε ακόμη την ελληνική κυβέρνηση να προσυπογράψει τις “Βασικές Αρχές των Διαδικασιών Αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Χρέους” του ΟΗΕ. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε πρόσφατα  τις «βασικές αρχές» για διαδικασίες αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους, με στόχο τη βελτίωση του παγκοσμίου χρηματοοικονομικού συστήματος- πρωτοβουλία  μάλιστα για την οποία έμπνευση ήταν η κρίση χρέους της Αργεντινής. Η πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών είχε εγκριθεί με 136 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 14 αποχές. Στις αποχές περιλαμβάνονταν και η χώρα μας παρά τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχικά περί “λογιστικού ελέγχου του χρέους” (ριζοσπαστική περίοδος) και αργότερα, μετά τη δεύτερη επανεκλογή του, περί έστω αναδιάρθρωσης.
Η πληττόμενη από την κρίση χρέους Ελλάδα δεν υπέγραψε μία διακήρυξη η οποία πέρα από το συμβολικό της χαρακτήρα, θα μπορούσε να αποτελέσει απαρχή διεργασιών για αναζήτηση συμμαχιών έστω από «τα πάνω» στο ζήτημα του χρέους, το οποίο έχει πλέον παραπεμφθεί στην καλή θέληση των δανειστών, την οποία αν και όποτε δείξουν…, θα έχουν πρώτα ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από κοινωνικά-εργασιακά δικαιώματα, εθνικό πλούτο και συνταξιοδοτικό στη χώρα μας.
Στην προαναφερθείσα συνέντευξη τύπου, ο κ. Μποχοσλάβσκι είπε επίσης ότι  «είναι αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου να αποτελέσει έναυσμα για ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς», αμφισβητώντας έμμεσα τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.  Μίλησε  για ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας ως χτυπητό παράδειγμα το γεγονός ότι περί τα 2,5 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα μας διαθέτουν περιορισμένη κάλυψη ή είναι ανασφάλιστοι. «Οι δε δημόσιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν υπέρμετρα μεγάλο φόρτο εργασίας για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής πρόσβασης στο δικαίωμα για επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Το 36% του πληθυσμού, συνολικά 3,76 εκατομμύρια άτομα, βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν υλική στέρηση έχει σχεδόν διπλασιαστεί μεταξύ του 2009 και του 2014, από το 11% έχει πλέον αγγίξει το 21,5% του πληθυσμού».