ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας. Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες.Το μενού της εβδομάδα

Δευτέρα 20/3

Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες
Μια ομελέτα, αν και απλή στην παρασκευή της, δεν είναι απαραίτητα και απλή ούτε στη γεύση της ούτε και στην εμφάνισή της. Αυτή η πλούσια ομελέτα, παντρεύεται με τις πατάτες, το σπανάκι και τα σπαράγγια, και γίνεται ένα κυρίως, που δεν του λείπει τίποτα.


Τρίτη 21/3

Σαρδέλες στον φούρνο
Φτιάχνουμε σαρδέλες στον φούρνο και τις κάνουμε πιο αρωματικές βάζοντας και λευκό κρασί. Σε μερικά μόνο λεπτά θα έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Ποιες μεγάλες αλλαγές έρχονται στα λάστιχα και γιατί;

Η καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης φέρνει σημαντικές αλλαγές στα αυτοκίνητα. Και από τον χορό αυτών των αλλαγών δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λάστιχα.

Όσο μπαίνουμε πιο έντονα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, τόσο και πιο πολύ συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε σχεδόν όλες τις αντιλήψεις μας για την χρήση του αυτοκινήτου.

Ακόμα και για εκείνο το κομμάτι του που ήταν και παραμένει το πιο βασικό αλλά και αυτό με τις μικρότερες αλλαγές. Ο λόγος για τα ελαστικά, το πιο βασικό στοιχείο για την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου.

Αλλά και εκείνο που έχει -αναγκαστικά- τις λιγότερες δομικές αλλαγές, καθώς οι όποιες εξελίξεις γίνονται στο εσωτερικό του και στις μεθόδους κατασκευής του. Όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται να φέρουν σημαντικές αλλαγές και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα λάστιχα.

Οι κατασκευαστές ελαστικών βλέπουν πλέον τα ηλεκτρικά ως μία νέα πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν. Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά σε αυτού του τύπου τα οχήματα, τα οποία επηρεάζουν την απόδοσή και την αντοχή τους.

Για παράδειγμα, η άμεση απόδοση της ισχύος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκαλεί σαφώς μεγαλύτερη καταπόνηση στα ελαστικά, ένα φαινόμενο που οι κατασκευαστές ελαστικών πρέπει να μελετήσουν πιο επισταμένα έτσι ώστε τα προϊόντα τους να αντέχουν περισσότερο.

Το αυξημένο βάρος είναι ένας ακόμα παράγοντας απαιτώντας ενισχυμένα πλαϊνά στα ελαστιικά. Αυτό βέβαια δεν είναι φαινόμενο μόνο την ηλεκτρικών, όμως αποτελεί και αυτό ένα θέμα για τους κατασκευαστές ελαστικών ώστε να ξανασκεφτούν την παραγωγική διαδικασία.

Απίστευτες καταγγελίες Μαρινάκη για ΕΠΟ: Συμμορίες και διαιτητές από το κάτω ράφι που κάνουν εγκλήματα στα γήπεδα!

 Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ανοικτή επιστολή του, αναφέρθηκε στα όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες, τονίζοντας ότι άλλα συμφώνησαν κι άλλα ανέφερε στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο κ. Μπαλτάκος δέχθηκε απειλές από τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ.


Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Super League 1 ξεκαθαρίζει ότι τους ορισμούς των διαιτητών θα συνεχίσει να τους κάνει η ΕΠΟ, αλλά τονίζει κατηγορηματικά ότι πρέπει να τηρηθούν όλα όσα συμφώνησαν οι ομάδες με την παρουσία ελίτ διαιτητών και γενικά διαιτητών από την πρώτη κατηγορία της UEFA.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζει επιτέλους ο φίλαθλος κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό της, έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Σε ένα προγραμματισμένο απο την Παρασκευή που μας πέρασε ραντεβού, στα γραφεία της ΕΠΟ, σε συνέχεια μιας (δυστυχώς για το ποδόσφαιρο μας) προφητικής ανακοίνωσης, τόνισα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ ότι ο κ. Μπένετ και ο κ. Μάνταλος πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα αφού έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Είδαμε τι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και τι συνέβη στις προηγούμενες αγωνιστικές με όλες σχεδόν τις ομάδες να βγάζουν ανακοινώσεις κατά του κ. Μπένετ!

Στην 1η κιόλας αγωνιστική των πλέι οφ δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν και προχώρησαν σε ορισμούς που τίναξαν δυο παιχνίδια στον αέρα.

Γαλλία: Επιβίωσε η κυβέρνηση Μακρόν - Απορρίφθηκαν και οι δύο προτάσεις μομφής

 Καταψηφίστηκαν -όπως γενικά ήταν αναμενόμενο- στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι δύο προτάσεις μομφής σε βάρος της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν για το νομοσχέδιο που επιβάλλει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη.


Στα πρώτα τους σχόλια, τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για «πύρρειο νίκη», με την αποδοκιμασία στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου να αποτυπώνεται ανάγλυφα στους δρόμους, όπου επικρατεί χάος, αλλά και στα ποσοστά δημοφιλίας του, τα οποία έχουν πέσει κατακόρυφα. 

Η πρόταση μομφής του αριστερού Liot δεν εγκρίθηκε για 9 ψήφους κι ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Από την άλλη, η πρόταση της ακροδεξιάς Λεπέν κέρδισε μόνο 94 ψήφους από τις 287 που απαιτούνταν για την έγκριση. 

Αν υπερψηφιζόταν μια πρόταση μομφής τότε θα έπρεπε να παραιτηθεί η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και να ακυρωθεί το προεδρικό διάταγμα.



Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι βουλευτές της Αριστεράς φώναζαν «παραίτηση, παραίτηση» προς τους υπουργούς. 

«Μαρία Τσάλλα»: Νεκρός ο Ρώσος δικηγόρος που την βοήθησε να γραφτεί στα δημοτολόγια

 Νέες αποκαλύψεις ρίχνουν «φως» στη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» την ώρα που οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα ταξίδια της 35χρονης εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και τις επαφές της λίγο πριν φύγει από τη χώρα τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι Αρχές μάλιστα, εντόπισαν τον άνθρωπο που βοήθησε την 35χρονη στην ελληνοποίησή της, το 2018. Πρόκειται για δικηγόρο ρωσικής καταγωγής με γραφείο στην Αθήνα, ο οποίος το 2021 απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, βοήθησε την κατάσκοπο να βγάλει χαρτιά στην Ελλάδα, ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και να εγγραφεί στα δημοτολόγια Αμαρουσίου. Φέρεται να λειτούργησε ως σύνδεσμός ανάμεσα στη «Μαρία Τσάλλα» και τον δικηγόρο από το Αλιβέρι, ενώ υπήρξε φορολογικός αντιπρόσωπος για άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία.

«Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι είναι συνήθως χωρίς οικογένειες, μπαίνουν σε ένα πλαίσιο σημαντικής και μακροχρόνιας εκπαίδευσης η οποία ακριβώς τους οδηγεί στο να είναι καλοί στο να μην έχουν ταυτότητα» δήλωσε ο Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει ο ένας ή οι περισσότεροι σύνδεσμοι που είχε η Ιρίνα Αλεξάντροβνα- Σμίρεβα στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου ώστε να αποκτήσει ληξιαρχική πράξη γέννησης. Η κατά κόσμον «Μαρία Τσάλλα» κατάφερε να εγγραφεί στα δημοτολόγια του ληξιαρχείου μέσα στο 2018 και οι αρχές ερευνούν ποιος ή ποιοι υπάλληλοι τη βοήθησαν να εξασφαλίσει τη ληξιαρχική πράξη.

Σοκαρισμένος δηλώνει στενός φίλος της «Μαρίας Τσάλλα»

Συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού στη Νέα Ιωνία

 Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένα ακόμη άτομο για το άγριο φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας με θύμα τον 39χρονο Αλβανό υδραυλικό. Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος είναι ένας εκ των επτά, ατόμων σε βάρος των όποίων ειχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο νεαρός παρουσιάστηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι το τμήμα ασφαλείας της Κυψέλης όπου και συνελήφθη.


Επτά εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία του 39χρονου

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ μετά την ταυτοποίηση των δραστών προχώρησε στην έκδοση επτά ενταλμάτων σύλληψης. Κατά πληροφορίες, τα έξι εντάλματα αφορούν σε μέλη της εγκληματικής ομάδας «L», ενώ το έβδομο ένταλμα αφορά σε ένοπλο που ήταν στην παρέα του 39χρονου και συμμετείχε στο επεισόδιο.

Πηγές ανέφεραν πως η παρέα των επτά Αλβανών μετά τους πυροβολισμούς στο καφέ της οδού Κασταμονής διέφυγαν με πολυτελές τζιπ και ένα ακόμη όχημα και παραμένουν εξαφανισμένοι. Οι έξι της ομάδας «L» φέρονται να βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα, ενώ θεωρείται πιθανό ο έβδομος (της παρέας του άτυχου υδραυλικού) να έχει διαφύγει στη χώρα του.

nea-iwnia_mak


Ίσως να μην πυροβολήθηκε τυχαία ο 39χρονος

Το 80% των χειραγωγημένων έχει μεγάλα σκορ!

 Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο στοιχηματικός αναλυτής Νίκος Παναγόπουλος και έκανε το σχόλιό του για την αποκάλυψη της εκπομπής για τους 13 νέους φακέλους της Sportradar με παιχνίδια της Super League 2.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παναγόπουλος:

«Τα περισσότερα παιχνίδια είναι σε πολύ μεγάλα σκορ. Είναι λίγα αυτά που είναι 1-0, 2-0, τα περισσότερα είναι over. Έχουμε ξαναπεί και παλιότερα ότι οι μετρ του είδους και στην Ιταλία και στη Β’ κατηγορία όταν βολεύονταν οι ομάδες τα στήνανε τα ματς στο 0-0. Κάποια στιγμή ξυπνήσανε και είπανε “για ποιο λόγο αφού θέλαμε να φέρουμε ισοπαλία να το φέρουμε 0-0, υπάρχουν κι άλλα σκορ 1-1, 2-2”. Οπότε όσο πάμε πιο πάνω ανεβαίνει και η απόδοση, άρα ανεβαίνει και το κέρδος. Δεν υπήρχε κανένας λόγος αυτό να μην το ακολουθήσουν και άλλες χώρες και γι αυτό ανοίγουν τα σκορ. Πολλές φορές όταν εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι έχει γίνει κάτι ύποπτο, βλέπουμε ότι στο 80% των περιπτώσεων υπάρχουν μεγάλα σκορ».

Σε ό,τι αφορά τον όγκο των φακέλων, ότι έρχονται πάρα πολλά παιχνίδια και πολύ λίγα καταλήγουν στη διερεύνηση, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι «αν ξεκινήσουμε να βάζουμε κάποιους σωστούς μηχανισμούς, θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να βρούμε άκρη επιτέλους σε αυτήν την κατάσταση».

Τραγωδία με 70χρονο που σκοτώθηκε πέφτοντας από σκαλωσιά

 Στο πένθος έχει βυθιστεί το Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα, το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν έπεσε από σκαλωσιά την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε οικία.

Άμεσα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος ήταν γνωστός τεχνίτης της πέτρας στην περιοχή και ιδιαίτερα αγαπητός.

Το Νησί της Μουσικής συναντά τις Πιερίδες Μούσες


Η Κατερίνη υποδέχεται την Κέρκυρα!
Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με θέμα "ΚΕΡΚΥΡΑ" το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 13:30 στο "Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες" - πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου - Υπό την Αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και της Εστίας Πιερίδων Μουσών στο πλαίσιο των Εαρινών Ημερών Μουσών 2023.
 
Οι εκδόσεις "image" σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Σκλιοπίδη και την Αίθουσα Τέχνης "ΧΡΥΣΑ" παρουσιάζουν την Ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Κέρκυρα».
 
Ένα αφιέρωμα στον κερκυραίο καλλιτέχνη-δάσκαλο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, Ιωάννη (Τζίνο) Δημητράτο.
 
Έργα 15 σύγχρονων καλλιτεχνών, τα οποία φιλοξενούνται στο συλλεκτικό εικαστικό ημερολόγιο, που εκδίδουν για ένατη χρονιά οι εκδόσεις «image», φιλοξενείται στο "Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες" - πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου στην Κατερίνη, από τις 18 Μαρτίου έως και τις 19 Απριλίου 2023.
 
Η συνύπαρξη 15 σύγχρονων καλλιτεχνών εντός και εκτός Κέρκυρας ενώνει ανθρώπους και πόλεις μέσω της Τέχνης. Ένα ταξίδι χρωμάτων σε συνέχεια...
Οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν την αύρα, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα τα οποία εμπνέει το μαγικό νησί των Φαιάκων, του πολιτισμού και της γήινης ομορφιάς.
Μέσα από το έργο τους, ταξιδεύουμε και νιώθουμε την ελευθερία της Τέχνης.
Αφετηρία η Κέρκυρα, ως Τόπος έμπνευσης. Μαγευτικό μέρος ενθουσιασμού που προκαλεί συγκινήσεις και διεγείρει τον εσωτερικό κόσμο. Ευλογημένη από τη φύση. Εμπνέει με την πρώτη ματιά και μαγεύει τον κάθε επισκέπτη.

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε

 

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του ΔΣ (17/3/2023) για το πολυνομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αυτές τις μέρες συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο

του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον τίτλο «μετονομασία της ΡΑΕ σε

Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου

της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών

αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής κ.λ.π».

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ΡΑΑΕΥ θα έχει την αρμοδιότητα για την

«αναδιοργάνωση του τομέα της παροχής υπηρεσιών ύδατος" όπως λένε, με

συγχωνεύσεις και συνενώσεις ΔΕΥΑ με "καταμερισμό του γεωγραφικού πεδίου

άσκησης των αρμοδιοτήτων τους λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε

περιοχής". Αυτό, για παράδειγμα στην Πιερία μπορεί να σημαίνει συγχωνεύσεις και

μια ΔΕΥΑ σε όλο τον νομό. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες ΔΕΥΑ έχουν τεράστια

προβλήματα και χρέη, για να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί για την εκχώρηση τους σε

ιδιώτες.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ -SHORT FILM HUB

 Tο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με χαρά ανακοινώνει

την ίδρυση του Short Film Hub, με επικεφαλής τη Γιάννα Σαρρή.

Το Short Film Hub φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες,

σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια

κινηματογραφική βιομηχανία. Θα λειτουργήσει ως χώρος δημιουργίας, συνεχούς

αναζήτησης και ελευθερίας μέσα από την οποία θα έχουν την δυνατότητα οι νέοι

δημιουργοί να έρθουν κοντά με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του

κινηματογραφικού χώρου και να μάθουν τις αμέτρητες δυνατότητες της τέχνης τους,

της προώθησης ενός κινηματογραφικού έργου, την ανάπτυξη του σεναρίου και τη

δημιουργία δικτύου επαφών.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Την Πέμπτη 16-03-2023 ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού διοργάνωσε

εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση των απινιδωτών και την

καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) .Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε

στο 3 ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου και το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από

τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

Ιδιαίτερα λεπτομερής και παραστατικός ο Εκπαιδευτικός Φυσικής

Αγωγής και μέλος του Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, κ.

Κατιρτζής Δημήτριος ο οποίος έκανε την παρουσίαση, μετέφερε πολύτιμες

γνώσεις σ’ όσες και σ’ όσους παρακολούθησαν το εξαιρετικού ενδιαφέροντος

εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Όπως είναι γνωστό, με μέριμνα του "Δημοτικού Φορέα Πολιτισμού

–Άθλησης-Περιβάλλοντος και Οικογενειακής Υποστήριξης –

ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ." και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και

Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν χορηγηθεί συνολικά δέκα έξι (16)

απινιδωτές στα κλειστά Γυμναστήρια και στα Σχολικά Συγκροτήματα

Τελική εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου “SI4CARE- Κοινωνική Καινοτομία για την ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας ηλικιωμένων στις Περιφέρειες ADRION”

 Την τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου “SI4CARE” - «Κοινωνική καινοτομία για την ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας ηλικιωμένων στις Περιφέρειες ADRION» (Social Innovation for integrated health CARE of ageing population in ADRION Regions) διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ως εταίρος του έργου, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, κατά τις ώρες 10.00 – 13.00, στο ξενοδοχείο “ΟΝΟΜΑ HOTEL” (Μοναστηρίου 24, Θεσσαλονίκη).

Στη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου “SI4CARE” καθώς και πιλοτικά έργα κοινωνικής καινοτομίας για τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Στην εκδήλωση προσκαλούνται να συμμετάσχουν στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας στους ηλικιωμένους.

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους Αγωνιστές και Επαναστάτες του Ολύμπου στην Ιερά Μονή Παναγία Πέτρας Ολύμπου

 Το Σάββατο 18 Μαρτίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην

ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, προεξάρχοντος του

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.

Γεωργίου.

Πλήθος πιστών από όλη την Πιερία παρακολούθησε με κατάνυξη

και ευλάβεια τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. Παρευρέθηκαν,

μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάνη, εκπρόσωπος του

Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και

συλλόγων.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο

Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο μνημόσυνο για τους κτήτορες, ηγουμένους και

πατέρες της Ιεράς Μονής, τους αγωνιστές και τους επαναστάτες του

Ολύμπου καθώς και για τους κεκοιμημένους τροφίμους και υπαλλήλους

του Σανατορίου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, που λειτούργησαν

επί πολλές δεκαετίες στους χώρους της Ιεράς Μονής.

Συγκλονίζει ο γιατρός που δίνει μάχη για να κρατήσει στη ζωή τον 20χρονο Γεράσιμο

 Τέμπη: Τα νεότερα για την υγεία του 20χρονου Γεράσιμου

 Ένα από τα θύματα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη που δίνουν μάχη στις ΜΕΘ, είναι ο 20χρονος Γεράσιμος. Ο νεαρός φοιτητής είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι. Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ενημέρωσε για την πορεία της υγείας του.

Μια από τις καλύτερες μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη χώρα διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ένας από τους εξαιρετικότερους «μοναδίστες», είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απόστολος Κομνός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και όλη η επιστημονική του ομάδα, έχει πέσει πάνω από το βαρύ περιστατικό, του 20χρονου Γεράσιμου που εδώ και 17 ημέρες από τότε που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ και όλοι μαζί με το ίδιο το παιδί, δίνουν τεράστια μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Ο Γεράσιμος από τον Βόλο που είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο και έχει 50-50 τις πιθανότητες να τα καταφέρει. Όμως όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες είναι όλο και περισσότερο υπέρ του.

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ για την απαγόρευση επαγγελματικής ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα στη λίμνη και σε απόσταση 3.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη

 Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της

Μητροπολίτικης Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής

Μακεδονίας – Τμήμα Αλιείας ανακοινώνονται τα εξής:

“Απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας

ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο, για

προστασία της αναπαραγωγής τους, στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό

και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν

άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 3000 μέτρων από το σημείο εκβολής

τους στη λίμνη (η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των

ανωτέρω).

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από την 4η

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 12.00 π.μ. μέχρι και την

25η ΜΑΪΟΥ 2023 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 12.00 π.μ..

Επιβάλλεται, με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών των

αλιευτικών σκαφών, η απομάκρυνση από τη λίμνη όλων των αλιευτικών

σκαφών και η συγκέντρωσή τους στην ξηρά στις καθορισμένες θέσεις:

Μικρή Βόλβη, Μεγάλη Βόλβη, Λουτρά Απολλωνίας, Ν. Μάδυτο, σε

2ο Φεστιβάλ Πάρκου: Παραγωγοί τοπικών τυποποιημένων προϊόντων - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


 

Τα φρέσκα Μύδια Πιερίας στη Food Expo 2023 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας

 Άνοιγμα σε νέες αγορές για τα φρέσκα Μύδια Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Ακόμη ένα βήμα στην προσπάθειά μας για την

προώθηση των πιερικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων

παραγωγών»

Τη δυνατότητα προώθησης του φρέσκου Μυδιού Πιερίας, σε νέες αγορές, είχαν οι

μυδοπαραγωγοί Πιερίας, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις

προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην

αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020», στη Food Expo 2023, από 18-20 Μαρτίου 2023, με

πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος είχε

την ευκαιρία μέσω συνεντεύξεων στα ΜΜΕ να ενημερώσει το ευρύ κοινό, για την

μυδοκαλλιέργεια στην περιοχή της Πιερίας, αναφέροντας ότι είναι ένας από τους πιο

δυναμικά εξελισσόμενους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας της Πιερίας.

Εκτός του Πρόεδρου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, παρόντες στην έκθεση ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Πεΐδης, ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Δημήτρης

Αλμαλιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου

Πιερίας Τάσος Δραγάνης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Σάββας Ρούσσος, η Γενική

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΚΜ για τις γέφυρες στην Κεντρική Μακεδονία

 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Επιθεώρηση, αξιολόγηση και μελέτη επεμβάσεων λειτουργικής και δομικής αναβάθμισης των

γεφυρών στην Κεντρική Μακεδονία

Η ανακοίνωση, την Πέμπτη 16 Μάρτη, ότι πλέον απαγορεύεται, για λόγους επικινδυνότητας, η

διέλευση οχημάτων παντός τύπου από τη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της

χώρας, την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων Κοζάνης, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Δείχνει σε τι

κατάσταση βρίσκονται μια σειρά από υποδομές και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την «άλλη όψη του

νομίσματος», ειδικά σε περιοχές όπου «τρέχουν» επενδύσεις και πρότζεκτ δισεκατομμυρίων

ευρώ, την ίδια στιγμή που χιλιάδες λαού αναμετρώνται καθημερινά με γνωστούς και άγνωστους

κινδύνους.

Άλλωστε και η παλιότερη τραγωδία στην Ιταλία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, από την

κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, αλλά και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν για την

παλαιότητα, την ελλιπή συντήρηση και τη μη αντικατάσταση των παλιών υποδομών με νέες σε

αυτοκινητόδρομους και γέφυρες στην Ιταλία, αναδείχνουν ότι η τραγωδία φέρει την σφραγίδα του

καπιταλιστικού κέρδους και μάλιστα σε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ε.Ε..