ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αναβολή στην αναβολή οι εκλογές του ΣΦΚ Πιερικός. Γιατί άραγε κωλυσιεργεί ο ερασιτέχνης;


Αναβολή στην αναβολή οι εκλογές του ΣΦΚ Πιερικός. Γιατί άραγε κωλυσιεργεί ο ερασιτέχνης;

Του Μπάμπη Πεΐδη
Παίρνει παράταση ημερολογιακά η ημέρα την οποία ανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών που θα αναδείξουν το νέο Δ.Σ του ερασιτέχνη.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΦΚ Πασχάλης Τσιτιρόκης, όρισε ημέρα Γ.Σ. την 20 ή 21 Ιουνίου (και πάλι τρομακτικά αργά βάση των δεδομένων).

Η κοινή γνώμη της Πιερίας και ιδιαίτερα οι φίλοι του ιστορικού Πιερικού αισθάνονται εδώ και καιρό επιφυλακτικοί με τη στάση που θα κρατήσει γενικότερα ο ερασιτέχνης Πιερικός
και τα όσα συμβαίνουν μέχρι στιγμής χωρίς την απόφαση που θα προσδιορίζει άμεσα τις εκλογές, επαληθεύει, ίσως, τις όποιες ανησυχίες τους (μη ξεχνάμε ότι τα πρόσωπα τα οποία διοικούν τον ΣΦΚ "εξελέγησαν" με τις ευλογίες του σημερινού προέδρου της ΠΑΕ...ότι κι άν σημαίνει αυτό)

Και λέω άμεσα γιατί την ώρα που ο Πιερικός δεν έχει καν την επόμενη διοίκηση που θα αναλάβει τις τύχες του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια, οι άλλες ομάδες προσλαμβάνουν προπονητές, κλείνουν παίκτες και σαν σοβαροί σύλλογοι πραγματοποιούν τον προγραμματισμό τους.

Άν λοιπόν υπάρχει έστω και λίγος σεβασμός στο όνομα αυτού του συλλόγου απο αυτούς που τον διοικούν σήμερα, άς ορίσουν τις εκλογές του ερασιτέχνη το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Το πρόσχημα της φούτμπολ λίγκ με το θέμα που θα έχει να κάνει με την επικύρωση της βαθμολογίας, είναι όμορφο παραμύθι το οποίο ναι. Έχει και "δράκο". Είναι όμως παραμύθι και κακόγουστο μάλιστα.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα με την εξέλιξη αυτή η οποία είναι μία για την ομάδα μας (συμμετοχή στη Γ΄ εθνική τη νέα χρονιά) και την ξέρει και ο πλέον άσχετος ποδοσφαιρικά πολίτης αυτού του τόπου. Όπως ξέρει και την ομάδα παραγόντων που ονομάζεται φούτμπολ λίγκ καθώς και τα πεπραγμένα της.

Νέα ημερομηνία λοιπόν λένε η 24η Ιουνίου (σύμφωνα με πληροφορίες μας) για την Γ.Σ. του ερασιτέχνη Πιερικού. (Πότε θα βρεί παίκτες και προπονητή η ομάδα, πότε θα δρομολογήσει τα της προετοιμασίας της, πότε θα εξασφαλίσει το αθλητικό της υλικό, πότε θα στήσει τις υποδομές της για το λειτουργικό κομμάτι γύρω της κλπ, κλπ, κλπ).

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε με δεδομένο της λειτουργίας της μέχρι σήμερα αλλά όλα αυτά πλέον αποτελούν ένα κακόγουστο αστείο-παρελθόν που έφερε τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα.

Ερώτημα λοιπόν το οποίο κυριαρχεί στις συζητήσεις και στους κόλπους των φιλάθλων:
Περιμένει άραγε κάτι ο ΣΦΚ και δεν πραγματοποιεί άμεσα ΤΩΡΑ τις εκλογές???

Ενδιαφερόμενος υπάρχει και μάλιστα οικονομικά υγιής. Με ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα γύρω του και θα στηρίξουν τεχνικά-ποδοσφαιρικά τις αποφάσεις του.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ  ΛΟΙΠΟΝ?

*Υ.Γ. 1: Προς τα μέλη της γενικής συνέλευσης που θα ψηφίσουν. Προς τους πραγματικούς φιλάθλους αυτής της ιστορικής ομάδας. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Κρατάτε το μέλλον και το παρόν στα χέρια σας. Μην εξαπατηθείτε ξανά και συνεχίσει η ομάδα να αποτελεί μαγαζί του εκάστοτε παράγοντα. Άς γεννηθεί μέσα απο εσάς ΞΑΝΑ, ο Πιερικός των φιλάθλων όλης της Πιερίας!!!!!

Υ.Γ. 2: Τα παπαγαλάκια της καρπαζιάς, αφήστε αυτό το ηλίθιο παιχνίδι και το κακόγουστο "ποίημα" με τους επενδυτές και τον επενδυτή που θα αναλάβει τον Πιερικό. Όσο ήταν επενδυτές αυτοί που είχαν τον ΣΦΚ μέχρι σήμερα, άλλο τόσο είναι και αυτοί που θα έρθουν. ΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι. ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!! Επενδυτές και ιστορίες για αγρίους. Θαρρείς και αφήσατε τίποτε όρθιο στην ομάδα για να έρθει κάποιος να επενδύσει σε αυτό, τα χρήματα του.-

Αναζητά προπονητή ο Μανώλας!



Ο Χρήστος Μανώλας αναζητά προπονητή ενόψει της εμπλοκής του στον Πιερικό.
Σε αναμονή της ΓΣ του Ερασιτέχνη (που είναι προγραμματισμένο για τις 24 του μήνα) είναι άπαντες στον Πιερικό. Εκεί θα φανεί αν το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μανώλα είναι το μόνο ή θα υπάρξει και δεύτερο και θα γίνουν εκλογές. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας καταστρώνει ήδη το πλάνο του για τη νέα σεζόν και οι πληροφορίες του flnews.gr αναφέρουν ότι αναζητά ήδη προπονητή, προκειμένου να ανακοινώσει στη Συνέλευση ότι έχει προχωρήσει τον σχεδιασμό για τη Γ' Εθνική.

Αφαίρεση βαθμών και σκληρή τιμωρία για Ζάκυνθο. Χάνει τα επόμενα μάτς στα χαρτιά!


Καλλιθέα και Ζάκυνθος τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δύο βαθμών, καθώς και με το να χάνουν τα παιχνίδια τους στο εξής στα χαρτιά! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά, πώς διαμορφώνονται οι βαθμολογίες.

Τεράστιου βεληνεκούς καμπάνα για Καλλιθέα και Ζάκυνθο!
Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δύο βαθμών, ενώ δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στα εναπομείναντα παιχνίδια τους για τα πλέι άουτ.

Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως η πρώτη χρωστά χρήματα στον Σωτήρη Λυμπερόπουλο και η δεύτερη στον Γιώργο Νικολέτο.

Αυτό πρακτικά κι εφόσον δεν υπάρξει άμεση αποπληρωμή των οφειλών, σημαίνει πως η Καλλιθέα πέφτει στους 16 βαθμούς, δεν παίζει το τελευταίο ματς της και υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική ως τέταρτη στα μπαράζ παραμονής!

Όσον αφορά την Ζάκυνθο-που είχε ήδη σωθεί μέχρι σήμερα- πάει στους 15 και μένει να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι… Το σημερινό ματς με την Καρδίτσα θα γίνει πάντως κανονικά.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση των δύο ΠΑΕ, αν έχουν κανονίσει τα χρέη αυτά, αν μπορούν να τα αποπληρώσουν και κατά πόσο θα ξεπεράσουν τον εν λόγω σκόπελο...

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1.Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 71/2015 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου αγωνιστικές ποινές εις βάρος της καθ’ ης ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και επιβάλλει σ’ αυτήν τις ποινές:

(α)  της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και
(β) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης Π.Α.Ε. από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, άλλως στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των είκοσι οχτώ  χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα ευρώ και ογδόντα λεπτών (28.560,80€), καθώς και του ποσού των τριακοσίων ευρώ (300,00€) για τη δικαστική του δαπάνη που του επιδικάστηκαν με την υπ’ αριθμ. 174/2015 απόφαση της Α΄ ΕΕΟΔ της Ε.Π.Ο. και με τους όρους τοκοδοσίας της τελευταίας.

2. Δέχεται την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Γεωργίου Ιωάννου Νικολέτου. Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες με την υπ’ αριθ. 66/2015  απόφαση του Δικαστηρίου τούτου ποινές σε βάρος της καθήςΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης αυτής, ήτοι:
1) Την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου, με την εκάστοτε κατηγορία της, πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθής Π.Α.Ε. από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής και εφεξής μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, σύμφωνα με το διατακτικό της 93/2015 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και

2) Την ποινή της αφαίρεσης δύο βαθμών.

http://www.mikriliga.com/

Εντολή Σαμαρά το "στα τέσσερα" και όχι σεξουαλικό υπονοούμενο

"koutipandoras"
Εντολή Σαμαρά και όχι σεξουαλικό υπονοούμενο, ήταν η φράση "εσείς στα τέσσερα" που χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή απευθυνόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Καμμένος είπε στον βουλευτή της...
Νέας Δημοκρατίας, τα λόγια αυτά αναφερόμενος στο πώς διαπραγματευόταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Η φράση παρότι είχε το γνωστό πολιτικά περιεχόμενο, «μεταφράστηκε» ως σεξιστική.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε τι είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος .
Δείτε τον διάλογο:
Νικολόπουλος: Μία ώρα υπουργός έμεινα, θα πάρω το μερίδιό μου. Η ΝΔ είμαι εγώ, ο Πολύδωρας και ο Ψωμιάδης. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήμουν το μαύρο πρόβατο της Νέας Δημοκρατίας. Διότι η ΝΔ κι εγώ κρέας και νύχι είμαστε. Αλλά όταν πήγα στον Σαμαρά και του είπα:
«Οι τροϊκανοί βάζουν θέματα. Τι κάνουμε;», μου είπε :
«Μην ανησυχείς, στα τέσσερα»
«Στα τέσσερα;»
«Θα σου δείξει ο Βρούτσης πώς είναι στα τέσσερα»
Η καταγγελία έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά και δεν διαψεύστηκε.

Τερατογένεση Τσίπρα-Καμμένου, λέει ο...

...γαμπρός του Μπακατσέλου
Σχετικά:
Τσεκουράτες περγαμηνές 


Πρωην βουλευτες και υφυπουργοι αποσπαστηκαν σε ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ για να κοπροσκυλιαζουν...


Από τον Φωνακλά. 
ΠΡΕΠΕΙ να δοθουν στην δημοσιοτητα ΟΛΕΣ οι αποσπασεις των πολιτικων γραφειων ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ για να δουμε ποιοι επελεξαν την ΛΟΥΦΑ και...
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ .......οι σωτηρες μας προτιμουν μια ζωη αραχτη και λαιτ.....
Ο λαος περιμενει να εργαζονται για το καλο τους και αυτοι για την καλοπεραση τους ....
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ολα τα ονοματα στην δημοσιοτητα ...

Το μόνο χρέος που έχουμε... σ' αυτή την πατρίδα

Yπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία του λαού κι όχι των δανειστών ή άλλων δυναστών...

Όσοι έχουν -ακόμα- «αμφιβολίες» για τον ΓΑΠ ….ας δουν με ποιους «πολιτεύεται»! – ΦΩΤΟ

Óýóêåøç ôïõ Ãéþñãïõ ÐáðáíäñÝïõ ìå óôåëÝ÷ç ôïõ óôï ßäñõìá "ÁíäñÝáò ÐáðáíäñÝïõ" åíüøåé ôçò áíáããåëßáò ôçò äçìéïõñãßáò ôïõ íÝïõ êüììáôïò ôçí ÐáñáóêåõÞ 2 Éáíïõáñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Óýóêåøç ôïõ Ãéþñãïõ ÐáðáíäñÝïõ ìå óôåëÝ÷ç ôïõ óôï ßäñõìá «ÁíäñÝáò ÐáðáíäñÝïõ» åíüøåé ôçò áíáããåëßáò ôçò äçìéïõñãßáò ôïõ íÝïõ êüììáôïò ôçí ÐáñáóêåõÞ 2 Éáíïõáñßïõ 2015.
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Ρε -έλεγα στον εαυτό μου- μήπως τον αδικούμε -τον ΓΑΠ- μήπως όταν έλεγε λεφτά υπάρχουν, εννοούσε…. (αλήθεια τι  εννοούσε ;)
Ποιος είναι ο επισκέπτης -με το τζιν(;)-   ….ο κ. Πέτρος ο Λάμπρου ….του ΙΝΤΡΟΤΕ, της ΑΤΕ με τα Λαμπρόχαρτα, ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ ….αυτός που άρχισε -με τις «εντολές» Σημίτη- το ξήλωμα της Αγροτικής Τράπεζας ….και του………
……
…..
οποίου το «καταστρεπτικό-αντεθνικό» έργο ….συνέχισαν οι κ.κ. Δ. Μηλιάκος ο «κουμπάρος» και Θ. Πανταλάκης ο «ξεπουπωλητής». [διέλυσαν τον ένα και  μόνο οργανισμό που είχε η Χώρα για την αγροτική πίστη] 
Ο ΓΑΠ είχε στήσει «τσαντίρι» για το νέο κόμμα του, επί της οδού Πειραιώς ….και μεταξύ των άλλων «πολιτικο-οικονομικών μουστερΙδων» να σου κι’ ο κ. Πέτρος ….όπου τον συνέλαβε ο φακός!
Όπως έλεγε ο Παππούς ο Αίσωπος ….»Συνὼν πονηροῖς ὅμοιος αὐτοῖς γενήσῃ» (ΣΗΜ. δεν γνωρίζω την μετάφραση)
[ ΙΘΑΓΕΝΉΣ ]  
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ:

ΠΡΟΣ ΡΗΞΗ ΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ «ΜΑΥΡΟ»…..

Μαζικά ετοιμάζονται να στρέψουν την πλάτη οι ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών στο διαγωνισμό που δρομολογεί η κυβέρνηση για τις άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου προειδοποιώντας ακόμη και με μαύρο στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα οι πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Παππά πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η ελληνική αγορά έχει μικρύνει, όπως και η διαφημιστική αγορά και «άρα θα έχουμε μικρότερο αριθμό αδειών», σε συνδυασμό με την κυβερνητική πρόθεση να μην υιοθετήσει ένα πλαίσιο μοριοδότησης των υφιστάμενων σταθμών, θεωρήθηκε από την άλλη πλευρά ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.
Οι καναλάρχες σχεδόν σε καθολική βάση έχουν αποφασίσει να ………….
………..αγνοήσουν τη διαγωνιστική διαδικασία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση γαι τις άδειες εκτιμώντας πως πρόκειται για παράτυπη διαδικασία από την πλευρά του Δημοσίου στερούμενη παράλληλα νομικής βάσης ενώ είναι έτοιμοι να προσφύγουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα σε περίπτωση που δεν μετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης, η κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι που σημαίνει ότι αρκετός κόσμος θα περάσει στην ανέργια με στελέχη σταθμών να σχολιάζουν:
«Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κλείσει και να αφήσει τους δημοσιογράφους άνεργους»

Στα μαχαίρια Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα!

“ Την επιτυχημένη διαπραγματευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα αναγνωρίζει το Bloomberg ”
 Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Την επιτυχημένη διαπραγματευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα, που κατάφερε να αναβαθμίσει την συζήτηση για την Ελλάδα σε πολιτικό επίπεδο και να δημιουργήσει ρήγμα στο στρατόπεδο Μέρκελ-Σόιμπλε επιβεβαιώνει χθεσινό ρεπορτάζ του Bloomberg.
Το διεθνές πρακτορείο καταγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των επιτελείων της Γερμανίδας καγκελαρίου και του υπουργού της των Οικονομικών να διαψεύσουν ότι η Μέρκελ ουσιαστικά «άδειασε» τον Σόιμπλε, απορρίπτοντας την επιμονή του να θέτει το ζήτημα της Ελλάδας σε οικονομοτεχνικό επίπεδο. Μια εμμονή η οποία είναι de facto αδιέξοδη, αφού –ουσιαστικά- θέλει να αντιμετωπίζει λογιστικά ένα χρέος που είναι αδύνατον ποτέ να εξοφληθεί ………..
………και οδηγεί ως μονόδρομος σε ολοένα και περισσότερα υφεσιακά μέτρα, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια «σκοτώνουν» την ελληνική οικονομία.
Σε συνέχεια ρεπορτάζ της Bild σχετικά με τη σφαγή Μέρκελ-Σόιμπλε για την αντιμετώπιση της Ελλάδας, το Bloomberg καταγράφει τη δήλωση του εκπροσώπου της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι «οι δυο τους συνεργάζονται μια χαρά στο θέμα της Ελλάδας».
Η εφημερίδα τόνιζε ότι η Μέρκελ κράτησε τον Σόιμπλε στο σκοτάδι σχετικά με τις συνομιλίες που είχε τη Δευτέρα με τους επικεφαλής της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ώστε να άρει το αδιέξοδο γύρω από τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Steffen Seibert, αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η «καγκελαρία» είχε ενημερώσει τον Σόιμπλε εκ των προτέρων για τη συνάντηση.
Ο ίδιος, σε μια ξεκάθαρη αγωνία να πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τόνισε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι «η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών συνεργάζονται μια χαρά, σε κλίμα εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας» και συμπλήρωσε: «αυτό ισχύει ιδιάιτερα για το θέμα της Ελλάδας».
Παρά τις διαψεύσεις, το ίδιο το Bloomberg υπογραμμίζει πως, ενώ ο Σόιμπλε επιχειρούσε να περιορίσει τη συζήτηση γύρω από τις απαιτήσεις των δανειστών για αλλαγές στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας, εσχάτως η Μέρκελ έχει εντείνει τις προσπάθειές της για λύση, καθώς πλησιάζει το τέλος του προγράμματος οικονομικής βοήθειας της Ελλάδάς (30 Ιουνίου). Το πρακτορείο προσθέτει ότι η στάση του Σόιμπλε απηχεί μερικώς την οργή κάποιων Γερμανών πολιτικών γύρω από τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά της, η Bild –επικαλούμενη τον σύμμαχο της καγκελαρίου στη Βουλή, από τη Βαυαρική Χριστιανο-κοινωνική Ενωση, Hans Michelbach- επισημαίνει την ανησυχία στο κόμμα της Μέρκελ ότι ο υπουργός Οικονομικών μπορεί ακόμη και να παραιτηθεί αν η καγκελάριος τον παρακάμψει και κλείσει μια ευνοϊκή για την Ελλάδα συμφωνία.
Αλλά η πρεμούρα να διαψεύσουν το –προφανώς υπαρκτό- χάσμα Μέρκελ-Σόιμπλε προκύπτει και από το γεγονός ότι επί του θέματος έσπευσε να τοποθετηθεί και ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικων, Martin Jaeger: «Δεν βλέπω διαφορές μεταξύ του υπουργού μου και της καγκελαρίου, ούτε επί της ουσίας, ούτε επί της διαδικασίας. Οι δυο τους συνεργάζονται στενά και με εμπιστοσύνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το θέμα της Ελλάδας».
Το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει με νόημα, τέλος, ότι η Μέρκελ έχασε τη θέση της ως της δεύτερης πιο δημοφιλούς Γερμανίδας πολιτικού, την οποία κατέλαβε ο Σόιμπλε, σε γκάλοπ που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τετάρτη, από την εταιρεία Infratest για το κανάλι ARB.

Τι λες ρε κουραδόμαγκα…

Ο τηλεοπτικός θορυβοποιός Άδωνις, εν όψει της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος, τα δίνει όλα. Τα δίνει όλα σε τέτοιο βαθμό που έχει ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας.
Γράφει λοιπόν ότι τρώμε ξύλο απ’ όλους. Εγώ όμως έχω να του κάνω μια πρόταση: ας τολμήσει, έστω και……….
……..για λίγο, να εγκαταλείψει την πολιτική κουραδομαγκιά και να απαντήσει στους συμπολίτες του αν επί των ημερών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όλοι οι αναφερόμενοι στο γραπτό σχόλιό του θώπευαν την κυβέρνηση ή τουλάχιστον δεν τους έριχναν ξύλο με το τσουβάλι. Αν λοιπόν δεν έτρωγαν λοιπόν ξύλο νυχθημερόν και καθημερινώς, τα μέτρα και όλα όσα πληρώνουν οι Έλληνες από το 2012 ποιός τα εμπνεύστηκε και για ποιό λόγο;;;
Μήπως τα νομοσχέδια που γραφόντουσαν στα αγγλικά τα συνέτασσαν Έλληνες και για ποιό λόγο;;
Άδωνι περιμένουμε απάντηση.
ΥΓ. Πάντως ακουγόταν εδώ και πολύ καιρό στα ασανσέρ αλλά και στις καμπίνες μετάφρασης σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, (αλλά και αλλού), ότι είναι επικίνδυνο να βρίσκεται κανείς πίσω από  τον Γεωργιάδη όταν περπατάει γιατί κινδυνεύει (αυτός που βρίσκεται πίσω του) να γλιστρήσει, να πέσει και να σπάσει κανένα ποδάρι. Όπως το σαλιγκάρι αφήνει πίσω του μια γραμμή από σάλια και γλίτσα, λένε οι κακιές γλώσσες ότι η ίδια γραμμή παρατηρείται και πίσω από τον Άδωνι. Εικάζω λοιπόν ότι τα σάλια και το γλείψιμο μάλλον δεν βοήθησαν… και ο νοών, νοείτω
Δ.Μ.

Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει την πρώτη ομιλία, με τη νέα του ιδιότητα, σε στελέχη του κόμματοςΠολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με την ευκολία που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εγκατέλειψε την αρχηγία. Όμως υπάρχει εξήγηση: Έχει ήδη κλείσει 5ετές συμβόλαιο, για να αναλάβει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η οριστική απόφαση για την επίσπευση της μεταγραφής ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όταν η εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε αισθήματα παραληρηματικού ενθουσιασμού -αλλά και ζήλιας- στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ένας αρχηγός δίχως κόμμα, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ένα κόμμα…………
……….
δίχως αρχηγό όπως η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούν παρά να συνεργαστούν» δήλωσε ανώτατη πηγή στη Συγγρού. Και έτσι έγινε. Η κατάληξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι ήταν μια φυσική εξέλιξη.
Η σκέψη να αναθέσουν την αρχηγία του κόμματος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι ωρίμαζε από την εποχή της συγκυβέρνησης στα υψηλά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. Δεδομένης μάλιστα και της μέτριας απόδοσης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν ζήτημα χρόνου να δρομολογηθεί η διαδοχή.
Εξάλλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαθέτει όλα τα προσόντα που παραδοσιακά επιθυμούν οι νεοδημοκράτες από τον αρχηγό τους: Εϊναι ευτραφής, ώστε να θυμίζει τις ημέρες των «παχιών αγελάδων», όπως ο Κώστας Καραμανλής, και αποκαλεί τον εαυτό του «Ευάγγελο» και όχι «Βαγγέλη», όπως ο αείμνηστος Αβέρωφ.
Αλλά και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα πράγματα, αισθάνεται πολύ καλύτερα στην καινούρια του θέση, αφού θεωρεί και ο ίδιος ότι η αρχηγική του παρουσία δεν αξίζει μονοψήφιο ποσοστό και πηγαίνει χαμένη.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη ομάδα και εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βρεθούμε πάλι στην κορυφή» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στη Συγγρού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο απερχόμενος αρχηγός, Αντώνης Σαμαράς, δεν παραβρέθηκε στην τελετή, προκειμένου να παραδώσει στον νέο αρχηγό.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)


Συμφωνία μέχρι τις 15 Ιουνίου, αλλιώς αναλαμβάνει δράση η… Ζωή

Υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο (dead line) πέρα από το οποίο οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ναυαγούν de facto; Παρότι «ποτέ δεν είναι αργά» όταν τον πρώτο λόγο έχει η πολιτική, τέτοιο όριο υπάρχει. Και τον ορίζουν δύο πράγματα εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους: Το πρώτο έχει γίνει ήδη γνωστό: το χρονοδιάγραμμα εργασιών της Ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag) μέσα στον Ιούνιο. Το δεύτερο, είναι ο χρόνος ανακοίνωσης του καταρχήν πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι δύο αυτοί χρόνοι σχεδόν συμπίπτουν!
Όσον αφορά τη γερμανική Bundestag, συνεδριάζει εν ολομελεία στις 17-19 Ιουνίου και ύστερα ξανά στις 1-2 Ιουλίου. Η αξιοποιήσιμη συνεδρίαση είναι η πρώτη (17-19 Ιουνίου), διότι η ψήφιση της νέας συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο και τα άλλα Κοινοβούλια των κρατών-μελών πρέπει να γίνει μέσα στον Ιούνιο, ώστε να εκταμιευτούν τα ποσά που θα…….
…….
επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει τις συγκεντρωμένες σε μία δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ, συνολικού ύψους 1,55 δισ. ευρώ.
Δεδομένου ότι η συζήτησης τη γερμανική Bundestag δεν θα είναι καθόλου εύκολη (για τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη «στασίασαν» στη σχετική ψηφοφορία 29 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ πάνω από 100 βουλευτές έχουν εκφράσει έντονο σκεπτικισμό για το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας), θα πρέπει η συμφωνία να έχει συναφθεί μέχρι τις 14-15 Ιουνίου, ώστε να τεθεί υπόψη των Γερμανών βουλευτών προσχέδιο της συμφωνίας για να έχουν το χρόνο να διατυπώσουν παρατηρήσεις.
Αν όμως τα αφορώντα το χρονολόγιο εργασιών της γερμανικής Bundestag είναι λίγο πολύ γνωστά, αυτό όμως που δεν είναι γνωστό ή που αποσιωπάται, είναι ένα άλλο χρονολόγιο εργασιών: της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος, που έχει συστήσει το ελληνικό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της προέδρου του κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πρόκειται για επιτροπή λογιστικού ελέγχου του ελληνικού κρατικού χρέους, η οποία θα δημοσιοποιήσει το καταρχήν πόρισμά της στις 17-18 Ιουνίου, σε σχετική επίσημη εκδήλωση.
Για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικό αυτό; Διότι είναι βέβαιο ότι η Επιτροπή θα κατατάξει «επισήμως» σημαντικό τμήμα του ελληνικού χρέους σε μία από τις κατηγορίες (μη βιώσιμο, απεχθές, επαχθές, παράνομο) που εγείρουν απαιτήσεις είτε για διαγραφή σημαντικού μέρους του είτε για αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που όμως δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε με έναν οριστικό τρόπο, η Επιτροπή θα ανακηρύξει το σύνολο του ελληνικού χρέους «μη βιώσιμο» (χαρακτηρισμός που εγείρει ζήτημα αναστολής της εξυπηρέτησής του) και θα κατατάξει ποσοστό πάνω από το 50% του συνόλου στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες (γεγονός που εδραιώνει αίτημα διαγραφής του αντίστοιχου ποσοστού)!
Αν αυτές οι ανακοινώσεις γίνουν ενώ οι διαπραγματεύσεις καρκινοβατούν ή ακόμη χειρότερα έχουν στην πράξη διακοπεί και βαίνουν προς αποτυχία, τότε το πολιτικό κλίμα στην κυβέρνηση αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέτοιο, ώστε θα είναι πολύ δύσκολο να μην τεθεί επισήμως ζήτημα αναστολής πληρωμών και κατάθεσης επίσημου αιτήματος διαγραφής σημαντικού τμήματος του χρέους! Σε αυτή την περίπτωση το ρήγμα με τους δανειστές θα οριστικοποιηθεί!
Θα τολμούσαμε μάλιστα να πούμε ότι το γεγονός πως ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε έχει διαμηνύσει πως ο ωφέλιμος χρόνος για τη συμφωνία είναι μέχρι τις 14-15 Ιουνίου περισσότερο εμπνέεται από το φόβο για τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος παρά από τις ευαισθησίες ή τα άγχη για το χρονοδιάγραμμα εργασιών της γερμανικής Bundestag…
Υ.Γ. 1 Η νέα τριμερής Τσίπορα – Μέρκελ – Ολάντ, παρά τα καμώματα του κ. Γιουνκέρ επιβεβαιώνει ότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν έχει πραγματικά την πολυτέλεια διακοπής των συνομιλιών και σπατάλης χρόνου…
Υ.Γ. 2 Το γεγονός ότι διαρροές από το Μαξίμου κάνουν λόγο για «ενσωμάτωση στην ελληνική πρόταση μέτρων από το σχέδιο των θεσμών», δείχνει επίσης ότι υπάρχει «χώρος» ανάμεσα στα δύο σχέδια αλλά και διάθεση ώστε οι δύο πλευρές «να τα βρουν στη μέση της διαδρομής»… 

Ποδοσφαιρικος αγώνας μεταξύ των ΙΕΚ Θεσσαλονίκης... μεταξύ αυτών και εμείς... οι υποφαινόμενοι... ΙΕΚ ΣΙΝΔΟΥ

Ποδοσφαιρικος αγώνας μεταξύ των ΙΕΚ Θεσσαλονίκης... μεταξύ αυτών και εμείς... οι υποφαινόμενοι... ΙΕΚ ΣΙΝΔΟΥ.. οι καλύτεροι.. Νικήσαμε εννοείται... όσο για την αφεντιά μου... εκμεταλεύομαι την ιδιότητά μου.. κλέβοντας λίγη δόξα από τα παιδιά.... μπράβο παιδιά... τά μπλουζάκια των αθλητών μας αυτοσχέδια...
Διευθύντρια   Κολυβά Κωνσταντίνα 

Τμήμα Προπονητής Αθλημάτων
Καθηγητές ειδικότητας   : Μυστακιδης Ιωάννης & Κρυωνάς Δημήτριος 
 

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σίνδου 

Διεύθυνση : Λύκειο Σίνδου , T.K.: 57400 , Σίνδος

τηλέφωνα : 2310.795154 και 2310.795153

Fax : 2310.795153