ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Αφοί Ουσταμπασίδη


Στην παρουσίαση του περιφερειακού συνδυασμού του, σε επίπεδο Πιερίας, προχώρησε ο επικεφαλής Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.



Στη συνέντευξη ο κ. Παπαστεργίου, παρουσίασε τα μέλη τού συνδυασμού του στην Πιερία, ενώ το πρόγραμμα εκ μέρους της ομάδας προγράμματος το παρουσίασε ο τ. Δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία, Χρήστος Παπαστεργίου, στη σύντομη ομιλία του άσκησε κριτική για τα πεπραγμένα τής διοίκησης Τζιτζικώστα, αναφέρθηκε σε όσα παρέλειψε να πραγματοποιήσει ο νυν Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε όμως και στα προβλήματα που προκάλεσε αλλά και στα ψεύδη που, κατά την άποψη του κ. Παπαστεργίου, λέει ο κ. Τζιτζικώστας κατά την παρούσα προεκλογική περίοδο.
Ο επικεφαλής τού Συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία», κ. Παπαστεργίου, ανέφερε επίσης ότι κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα σε διάλογο (debate) αλλά ότι ο νυν Περιφερειάρχης, όπως και στη συνέχεια ο κ. Γιαννούλης, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιο διάλογο.
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στον συνδυασμό τού κ. Παπαστεργίου είναι, κατά αλφαβητική σειρά, οι εξής:
Αποστόλου Μηνάς  Μηχανικός Βιοσυστημάτων, Μηχανικός Πωλήσεων
Βαριανίτη Παγώνα  Ιδιωτική Υπάλληλος
Ζιμπίλας Ζαχαρίας  Αγρότης

Καραγιώργη Καλλιόπη  Οικονομολόγος, Υπάλληλος «Παναγία Σουμελά»
Μαυροειδής Δημήτρης  Μαθηματικός, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Οφείδης Σάββας  Οικονομολόγος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Παπαμίχου Ειρήνη  Οικονομολόγος, Λογίστρια
Τζιουβάρας Χρήστος  Αγρονόμος Τοπογράφος


Η κεντρική πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού Πράξεις#ΓιαΤηΜακεδονία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/5 στις 8.30μμ στην «Εκάβη»

Παρουσίαση υποψήφιων Συμβούλων του ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. Δίου – Ολύμπου με επικεφαλής τον Αστέριο Φαρμάκη



Τους υποψηφίους συμβούλους του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ» παρουσίασε την Κυριακή ο Αστέριος Φαρμάκης τονίζοντας: «Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι άνθρωποι με ιδέες και θέληση να αγωνιστούν για ένα Δήμο Ισχυρό για όλους. Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε καθαρούς, άφθαρτους και ικανούς ανθρώπους».
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ    ΑΣΤΕΡΙΟΣ    του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(υποψήφιος δήμαρχος)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
του
ΗΛΙΑ
ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
του
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΚΡΙΤΣΙΑ-ΤΖΙΟΒΑΡΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
του
ΘΩΜΑ
ΓΟΥΛΑΡΑΣ
ΝΕΣΤΟΡΑΣ
του
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
του
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
του
ΗΛΙΑ
ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ
του
ΜΙΧΑΗΛ
ΛΙΑΠΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
του
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ
του
ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
του
ΛΕΩΝΙΔΑ
ΡΟΥΜΠΙΕ-ΚΑΛΛΟΝΑ
ΜΑΡΙΑ
του
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΠΟΥΖΑ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ
του
ΙΩΑΝΝΗ
ΤΣΙΜΠΟΥΡΑ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ
του
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
του
ΑΣΤΕΡΙΟΥ

Τελετή λήξης του 6ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

 
Την  Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 11.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η τελετή λήξης του 6ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Τον διαγωνισμό, που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια και έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη της Κατερίνης  τίμησαν και φέτος 164 συγγραφείς, στους οποίους δόθηκε  η ευκαιρία να ξετυλίξουν μέσα από αυτή τη διαδικασία το ταλέντο τους, τις ανησυχίες και τα οράματά τους. Κατά την τελετή τα μέλη της  συντονιστικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού που αποτελείται από τους : Εύα Ανδρουλιδάκη, Θεόδωρο Δημητριάδη, Σοφία Ελευθεριάδου, Σίσσυ Ζερβουδάκη, Ευγενία Κορτσάρη, Ειρήνη Παξιμαδάκη και Ηλία Τσολακίδη διάβασαν αποσπάσματα από τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, ενώ οι συγγραφείς μίλησαν για την εμπειρία τους στη διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικά βραβεία και δώρα στους νικητές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους μικρούς συγγραφείς και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εμπνέουν τους μαθητές τους και τους ενθαρρύνουν στη δημιουργική γραφή, καθώς επίσης και στις μητέρες, με την ευκαιρία εορτασμού της γιορτής της μητέρας στις 12 Μαΐου.  Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα  να προμηθευτούν τον 6ο τόμο με τη συλλογή των 18 διηγημάτων που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό (εκτύπωση-βιβλιοδεσία: Κέντρο ψηφιακών εκτυπώσεων “Φωτοκύτταρο”), καθώς επίσης τους τόμους προηγούμενων ετών,  να γευτούν τα εδέσματα από το «φουρνί» που ήταν προσφορά του ΙΕΚ Λυδία και να συνομιλήσουν και να γνωριστούν με τα μέλη της ΕΟΔΝΠ.
Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ολάνθιστη αυλή του Καπνικού Σταθμού, η οποία φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία από τις 3 έως τις 13 Μαΐου την Δεύτερη Ανθοκομική Έκθεση, που οργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης.  Στην έκθεση, στη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν λουλούδια σε ιδιαίτερα χαμηλές  τιμές, συμμετείχαν  παραγωγοί του νομού Πιερίας.
Οι εαρινές δράσεις του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, “Σταθμού γραμμάτων και τεχνών” στην πόλη μας, εκπέμπουν μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφοράς  και ευζωίας!

 

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr

Από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Συναυλία αφιερωμένη στο Σταύρο Κουγιουμτζή στο Βασιλικό Θέατρο


Το νέο βίντεο του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για τα έργα υποδομής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας




Νέο βίντεο, με σημαντικά έργα υποδομής, που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια, ανάρτησε στα social media ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο βίντεο εμφανίζονται μεγάλα έργα,  που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, σε μια σειρά από υποδομές στο οδικό δίκτυο, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην ύδρευση και την αποχέτευση, στην πλημμυρική θωράκιση, στην ενέργεια.

«Με λόγια λίγα και έργα πολλά συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», είναι το σύνθημα της «Αλληλεγγύης», που προβάλλεται στο βίντεο.

Το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα μέσα από το νέο βίντεο είναι το εξής:

«Μετατρέπουμε τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους του πολίτες. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται πιο σύγχρονη, ανθρώπινη και φιλική προς το περιβάλλον με έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών όπως: Τα έργα στα σχολεία, τα νοσοκομεία, το αποχετευτικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης, τα αντιπλημμυρικά και το δίκτυο Φυσικού Αερίου με το οποίο συνδέουμε το επόμενο διάστημα όλες τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας. Με έργα επίσης, όπως ο νέος Ανισόπεδος Κόμβος Κ16 στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης, ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, οδικός άξονας Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, η παράκαμψη Πολυγύρου, η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης, ο δρόμος Πατρίδα – Νάουσα στην Ημαθία, αλλά και έργα συντήρησης σε χιλιάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου. Με λόγια λίγα και έργα πολλά συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Με λόγια λίγα και έργα πολλά δυναμώνουμε τη Μακεδονία: https://www.youtube.com/watch?v=z1Fk4UNShV8

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην πόλη, στο ΑΤΕΙ, στη Συνεταιριστική Τράπεζα και σε επιχειρήσεις των Σερρών



Την πόλη των Σερρών, το ΑΤΕΙ, τη Συνεταιριστική Τράπεζα και επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, παραγωγούς, εμπόρους, πωλητές, επαγγελματίες και καταστηματάρχες.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε επιχειρήσεις, που εδρεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών. «Στη ΒΙΠΕ Σερρών χτυπά η καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με σημαντικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες αναπτύσσονται διαρκώς και αποτελούν παραδείγματα επιτυχημένου επιχειρείν για όλη την Ελλάδα. Με χιλιάδες θέσεις εργασίας, με σημαντική συνεισφορά στο τοπικό, περιφερειακό και εθνικό εισόδημα, εταιρίες όπως αυτές που επισκέφτηκα, αποδεικνύουν ότι οι σοβαρές επιχειρήσεις έχουν παρόν και μέλλον και ο τόπος μας διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να γίνει πραγματικά η ατμομηχανή της Ελλάδας. Διασφαλίζοντας εξαιρετικές εργασιακές συνθήκες, επενδύοντας στην καινοτομία και σεβόμενες το περιβάλλον, οι εταιρίες αποτελούν πρότυπο επιχειρηματικότητας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδράμει αυτές τις προσπάθειες με κάθε διαθέσιμο μέσο, ολοκληρώνοντας τις σημαντικές υποδομές, διαθέτοντας για την επιχειρηματικότητα ευρωπαϊκούς πόρους 130 εκ. ευρώ, ενισχύοντας τις εξαγωγές και ενθαρρύνοντας την καινοτομία. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης πετύχαμε να είμαστε η Περιφέρεια με αύξηση των εξαγωγών της κατά 50% πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Δυναμώνουμε τις επιχειρήσεις μας, με λόγια λίγα και έργα πολλά», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στις Σέρρες και είναι ένα από τα διαρκώς αναπτυσσόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανοίγοντας μάλιστα συμβολικά και ένα λογαριασμό. «Σταθήκαμε και συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στη Συνεταιριστική Τράπεζα, την οποία ενθαρρύναμε να γίνει ένας χρηματοδοτικός και επενδυτικός φορέας για τους πολίτες και της επιχειρήσεις, όχι μόνο των Σερρών, αλλά όλης της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επόμενος σταθμός του κ. Τζιτζικώστα ήταν το ΑΤΕΙ Σερρών. Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους καθηγητές του ΑΤΕΙ, ενώ συνομίλησε και με τους φοιτητές.

«Επισκέφτηκα σήμερα το ΑΤΕΙ Σερρών, συνομίλησα με τους καθηγητές, τη διοίκηση και τους φοιτητές για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, για την εκπαιδευτική διαδικασία, για την αξία των πτυχίων τους, για τις αγωνίες τους για το μέλλον. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια για να ενισχυθεί το ίδρυμα, ώστε αφενός το εκπαιδευτικό περιβάλλον να είναι το βέλτιστο δυνατό, αφετέρου η ποιότητα των γνώσεων που λαμβάνουν οι σπουδαστές να είναι εφάμιλλη των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη. Προμηθεύουμε το ΑΤΕΙ Σερρών με εξελιγμένο ερευνητικό εξοπλισμό ενισχύοντας ταυτόχρονα το επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά και την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Η έρευνα στο ΑΤΕΙ Σερρών με το νέο εξοπλισμό εστιάζεται στον αγροτικό τομέα, βοηθώντας στην προστασία και την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξειδικευμένων επιστημόνων. Επικεντρώνεται στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών, πλημμυρών και κατολισθήσεων, όπου η συνεργασία του ΑΤΕΙ με την Περιφέρεια έχει δώσει απτά αποτελέσματα. Αφορά επίσης στην ενίσχυση της ασφάλειας των έργων, στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών σε πολλά επίπεδα, όπως της δια βίου εκπαίδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμη και στο μεταποιητικό κλάδο της ένδυσης. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε ενεργειακά το ΑΤΕΙ, αλλά και το 9ο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών, βελτιώνοντας το περιβάλλον και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το έργο μας στην Παιδεία δίνει προοπτική στις νεότερες γενιές. Και η επένδυσή μας εδώ στις Σέρρες θα έχει όφελος στην ίδια την τοπική κοινωνία. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και στο ΑΤΕΙ Σερρών, όπως και σε όλα τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν στόχο τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας, με την πραγματική οικονομία. Δυναμώνουμε την έρευνα και εξασφαλίζουμε όλα τα εχέγγυα για να βγουν από τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα επιστήμονες αξιώσεων, ώστε να δυναμώσουμε την επιχειρηματικότητα στη Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στις Σέρρες, στη ΒΙΠΕ Σερρών και στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: https://www.youtube.com/watch?v=N8nf_FEoCf4

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Είμαστε ανεξάρτητοι, με μόνο μέλημα το συμφέρον του τόπου μας» Η εμπιστοσύνη του κόσμου σε Ρυάκια και Καστανιά δυναμώνει την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία


Συνεχίζει την πορεία της προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία, λαμβάνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα από την παρουσία του κόσμου στις ομιλίες του υποψήφιου Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη. Σε Ρυάκια και Καστανιά, οι πολίτες έδειξαν το βράδυ της Δευτέρας την εμπιστοσύνη τους με έμπρακτο τρόπο, και την θέληση τους να ενδυναμώσουν τον δημοτικό συνδυασμό που εγγυάται το αύριο του τόπου.
Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Λαγδάρης, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία είναι ανεξάρτητη, με μόνο μέλημα να υπηρετήσει τους δημότες. Σε αυτό το σκοπό συστρατεύονται έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη και η νέα γενιά, για να δώσουν με αποτελεσματικότητα τη μάχη για τα συμφέροντα της βόρειας Πιερίας. Επιπλέον, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τον κίνδυνο που φέρνει η τακτική κάποιων να αγνοούν ή να αποκρύπτουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες πρέπει να πορευτεί ο δήμος, τόνισε τα έργα που έχουν γίνει σε Καστανιά και Ρυάκια,  και στάθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει για την περιοχή για το επόμενο διάστημα, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων.

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ» ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ....Γ. Νταντάμης: Κε Χιονίδη πόσο ηθικό είναι να «ευνοούμε» τους οικείους μας;


  Μετά από χρόνια μαρασμού της έκτασης στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, φαίνεται ότι ο Δήμος προεκλογικά προχώρησε σε μια «χρυσή» συναλλαγή επιλέγοντας μάλιστα τη χρονική περίοδο λίγο πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Συγκεκριμένα, επέδειξε τεράστια σπουδή στο να προχωρήσει ένα μήνα πριν τις εκλογές σε εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης 5,5 στρεμμάτων με τα κτίσματα (κτίρια και υποδομές καφέ-αναψυκτηρίου-ταβέρνας) με μόλις 425 ευρώ το μήνα, (ΑΔΑ :ΩΡΣ5ΩΕΤ-ΩΒΤ).

Θυμίζουμε ότι ο συνδυασμός «Ανανέωση Τώρα» είχε πρώτος καταγγείλει την εγκατάλειψη του Πλατανόδασους, που για χρόνια ήταν χώρος αναψυχής για τους Δημότες και τις οικογένειές τους. Ενώ, την ίδια στιγμή δίπλα από τη δημοτική έκταση δημιουργήθηκε ιδιωτική επιχείρηση που ανήκει σε δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης Χιονίδη. Μέσα σε λίγες μέρες, από τις 17/04 που έγινε η διακήρυξη, ο Δήμος Κατερίνης εκμίθωσε την έκταση με τα κτίρια σε τιμή εξευτελιστική για το μέγεθος της αξίας τους. Στην εν λόγω διακήρυξη υποβλήθηκε μία μόνο προσφορά.

Ερωτάται η διοίκηση του Δήμου και ο προεδρεύων της Οικονομικής Επιτροπής κος Ίτσιος με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν την εκμίσθωση του ακινήτου; Γιατί διάλεξαν την περίοδο προ των εορτών του Πάσχα και πριν τις εκλογές να δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση με μια τέτοια συμφωνία; Γιατί άφησαν σε πλήρη εγκατάλειψη τα προηγούμενα χρόνια την εν λόγω έκταση; Πόσο ηθικό είναι απέναντι στους άλλους δημότες να «ευνοούμε» ημετέρους;

Οι πολίτες έχουν μνήμη και γνώση πλέον. Ξέρουν ποιες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής και θα τις αποδώσουν στις εκλογές.

Φτάνει πια, όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ανανέωση Τώρα…

Γ. Νταντάμης,
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ - ΚΑΛΕΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗ


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: «Είμαστε η Ομάδα που Ενώνει. Είμαστε η Επιλογή που Αξίζει στον Δήμο Κατερίνης»


 Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Γιώργος Νταντάμης πραγματοποίησε συνάντηση με τους υποψηφίους συμβούλους του στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης.
Ο Γ. Νταντάμης απευθυνόμενος στα μέλη της «Ανανέωση Τώρα», έδωσε τις τελικές κατευθύνσεις για τον προεκλογικό αγώνα που κορυφώνεται δίνοντας το στίγμα του Συνδυασμού.
«Είμαστε η Ομάδα που αξίζει! Είστε όλοι ένας κι ένας εκλεκτά μέλη αυτής της κοινωνίας. Δίνουμε έναν όμορφο αγώνα. Με εντιμότητα και ήθος. Γιατί αυτό το μήνυμα θέλουμε να μεταφέρουμε στους συνδημότες μας. Ότι είμαστε διαφορετικοί και μαχόμαστε για να φέρουμε μια νέα τάξη πραγμάτων στον Δήμο Κατερίνης με τον Δημότη στο επίκεντρο.
Το γνωρίζετε όλοι και το συνομολογούν και οι ίδιοι οι συνδημότες μας ότι είμαστε η καλύτερη αυτοδιοικητική ομάδα. Είμαστε εθελοντές και οραματιστές. Για εμάς η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία. Διαθέσαμε τους εαυτούς μας γιατί αναλογιστήκαμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί για το μέλλον αυτού του τόπου. Διαπιστώσαμε την υποβάθμιση και συνομολογήσαμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με το τοπικό πολιτικό κατεστημένο φέρνοντας το νέο, το άφθαρτο, το ικανό.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης με σύνθημα την «Ανανέωση Τώρα» για τον Δήμο που Αξίζουμε. Είμαστε απέναντι σε επαγγελματίες πολιτικούς που για 13 χρόνια αυτός ο τόπος τους εξέλεγε, είτε ως Δήμαρχο, είτε ως Βουλευτή, είτε ως Αντιδήμαρχο, αλλά δεν τίμησαν αυτή την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε. Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής, για το μέλλον του τόπου μας.
Πάμε δυνατά, ανεξάρτητα, ενωτικά. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Η νίκη μας είναι νίκη για τον τόπο μας. Σας ευχαριστώ για την τιμή να είμαστε συνοδοιπόροι σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα, με ιδανικά και αξίες. Αισθάνομαι ήδη νικητής. Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Είμαστε η επιλογή που μας αξίζει», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης δίνοντας το σύνθημα για την τελική αναμέτρηση.


ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ


Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία και ο επικεφαλής της εκφράζουν βαθύτατη έκπληξη για ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για κομματική στήριξη προς τον δημοτικό συνδυασμό μας. Πρόκειται για μια εντελώς αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι δεν έχουμε ζητήσει τη στήριξη κανενός κόμματος – ούτε φυσικά και του ΣΥΡΙΖΑ – και ότι είμαστε ένας συνδυασμός πραγματικά ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος, αναπόσπαστο γέννημα και συστατικό της τοπικής μας κοινωνίας. Οι δεσμοί μας είναι μόνο με τους πολίτες και τα συμφέροντά τους, γι’ αυτό και πορευόμαστε αδιαπραγμάτευτα, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, με καθαρές θέσεις και προτάσεις και ανθρώπους άξιους που πιστεύουν γνήσια σε αυτή την πορεία και είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου μας.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι, πράγματι, δημιουργικοί άνθρωποι ασφαλώς με τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους, όμως πάνω από όλα διακατέχονται από την ελευθερία της σκέψης, το αίσθημα της δικαιοσύνης και του μόχθου, δεκτικοί στις προκλήσεις του αύριο και επικεντρωμένοι με όλες τις δυνάμεις τους στην αναμόρφωση και ανάδειξη του δήμου μας. Βασική τους έγνοια είναι να εκφράσουν αυθεντικά τα αιτήματα των συμπατριωτών μας, να βρουν τις λύσεις στα προβλήματά τους, πέρα και πάνω από επίπλαστες διαχωριστικές γραμμές, που μάλιστα στο επίπεδο της Τ.Α. είναι εντελώς περιττές και ζημιογόνες.
Γι’ αυτό και διαψεύδουμε κατηγορηματικά τη σχετική ανακοίνωση και ζητούμε να αποσυρθεί από την ανακοίνωση ο συνδυασμός μας, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ο συνδυασμός μας ήταν και παραμένει ανεξάρτητος και στηρίζεται μόνο από τους πολίτες της βόρειας Πιερίας.
Δεσμευόμαστε ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει κανένα χρώμα κόμματος στον χάρτη των αποτελεσμάτων στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας.
Υ.Γ. : Εξ’ άλλου, η ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας διαψεύδει τη σχετική ανακοίνωση, η οποία μόνο στον αποπροσανατολισμό και στην αναστάτωση των πολιτών στοχεύει.
Εκ του Γραφείου Τύπου

«Ανακοίνωση της Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Δημοτικές Εκλογές
Σχετικά με ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για στήριξη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας ανεξάρτητων δημοτικών παρατάξεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δεν στηρίζει καμιά Δημοτική Παράταξη και ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική απόφαση στήριξης οποιασδήποτε Δημοτικής Παράταξης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ e-mail ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για e mail
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας  (e- mail) του Επιμελητηρίου Πιερίας  έχει αλλάξει.
1. Το κεντρικό e-mail του Επιμελητηρίου Πιερίας από champier@otenet.gr  άλλαξε και έγινε info@champier.gr

2. Το e-mail του Γραφείου Τύπου Επιμελητηρίου Πιερίας από press- office@champie@ondsl.gr
άλλαξε και έγινε  press@champier.gr

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 4ο workshop Youth Talks We Listen

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υouth Talks We Listen
 
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Απασχόλησης αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον της χώρας εξαρτάται σημαντικά από τους νέους μας και την έγκαιρη ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας, με ιδιαίτερη χαρά και αίσθηση ευθύνης διοργανώνει το 4ο workshop Youth Talks We Listen το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 13.30 στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους συμμετέχοντας ενεργά στις ομάδες συζήτησης, αλλά και να ενημερωθούν από εξειδικευμένα στελέχη για τις σύγχρονες τάσεις και όρους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο 4ο workshop Youth Talks We Listen είναι:
  • Start Ups της Δεκαετίας των 80s’ και 90s’| Εμπειρίες και Χαρακτηριστικά Επιτυχίας
  • Reimagining Financial Services (FinTech, BlockChain, etc)
  • Jobs Replacing Jobs (Robotics, AI, ChatBots, DataAnalytics)
  • Trust in the Financial System
  • Financing Start-ups, VCs Availability

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Σωκράτης Λαζαρίδης, CEO, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Όμιλος Quest, Σωτήρης Συρμακέζης, Digital Transformation, Digital Banking, Innovation & Technology Expert, Κωνσταντίνος Τσαλίκης, Head of Human Resources, Citi Greece and EMEA HR Transformation Lead & Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Γεωργία Μουρλά, Director, Listings Division, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Πλούσας, Founder & CEO Fund4ll. Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Γεν. Διευθυντής Athens DeeJay θα χτυπήσει τo παραδοσιακό καμπανάκι στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε ΕΔΩ: https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2019/04/Youth-talks-we-Listen-@-Athex-Agenda.pdf
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό ΕπιμελητήριοΧΟΡΗΓΟΣ: Όμιλος Χρηματιστηρίου ΑθηνώνΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Business Partners, Emea.gr, Insider, News247, Skywalker, Startupper, Σέντορας

Δημοπρατήθηκαν οι νέες δεξαμενές ύδρευσης για τις Δ.Ε. Παραλίας, Ελαφίνας, Πιερίων και Κατερίνης Από την Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, συνολικού προϋπολογισμού 225.000€.


 Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης  δημοπράτησε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019  την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων αυτοκαθαριζόμενων  μεταλλικών δεξαμενών  ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών  των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης.
Δ.Ε. ΠΑΡΑΛΙΑΣ                                                                                                                          Για τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας δεξαμενή, ποσού  60.000 €,  χωρητικότητας  1.000 κυβικών.
Δ.Ε. ΕΛΑΦΙΝΑΣ                                                                                                                       Για τις ανάγκες των  Τοπικών Κοινοτήτων,  Νέας Τραπεζούντας και Κάτω Αγιάννη,  δεξαμενή ύδρευσης ποσού 60.000 €, χωρητικότητας  1.000 κυβικών.
Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΩΝ    
Για την Τοπική Κοινότητα Ρητίνης δεξαμενή ύδρευσης ποσού  60.000 €, χωρητικότητας   1.000 κυβικών .
Δ.Ε. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Για την  Τοπική Κοινότητα Άνω Αγιάννη  δεξαμενή ύδρευσης ποσού 45.000€, χωρητικότητας 40.000 κυβικών.
Η χρηματοδότηση των παραπάνω έργων είναι εγκεκριμένη και  προέρχεται από το πρόγραμμα  του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για την εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας  για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας»  και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  225.000€.




Αύριο στο Δημαρχείο Κατερίνης ενημερωτική εκδήλωση της Πιερικής Αναπτυξιακής για το LEADER


Πρόσκληση


Ολυμπιακή Ακτή ...?


DEBATE ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πρόσκληση σε τηλεμαχία
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για debate
Η ΔΙΟΝ Τηλεόραση σεβόμενη τη σχέση που έχει χτίσει εδώ και 25 χρόνια με τους πολίτες της Πιερίας αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας και θέλοντας να υπηρετήσει σε μέγιστο βαθμό τις αρχές της πολυφωνίας και του πλουραλισμού πρότεινε στους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Κατερίνης τη διενέργεια μιας τηλεμαχίας. Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του debate είναι η παρουσία όλων των υποψηφίων δημάρχων.  
Η ΔΙΟΝ Τηλεόραση απέστειλε για τον λόγο αυτό πρόσκληση στους αξιότιμους κυρίους που καθόριζε και το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να πραγματοποιήσει την τηλεμαχία αυτή. 
Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις η ΔΙΟΝ Τηλεόραση άφησε να καθοριστεί ο χρόνος της τηλεμαχίας, έπειτα από συνεννόηση με τους υποψηφίους και σε μια χρονική στιγμή που θα βολεύει όλους. Σε ό,τι αφορά τον τόπο τέλεσης του debate ορίστηκαν τα στούντιο του καναλιού στη Θεσσαλονίκη. Οι επικεφαλής της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης επιλέγοντας να υπηρετήσουν την  αρχή της ισότητας καθώς και να εξασφαλίσουν το αμερόληπτο της διαδικασίας πρότειναν ο συντονισμός της τηλεμαχίας να γίνει από δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. Το περιεχόμενο των ερωτήσεων θα είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους. Ακόμη, δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαλόγου ανάμεσα στους υποψηφίους ενώ ο χρόνος των απαντήσεων θα είναι 90 ή 120 δευτερόλεπτα για κάθε απάντηση. Τέλος, ως βασική και απαράβατη προϋπόθεση είναι να συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι επικεφαλής δηλαδή των 6 συνδυασμών. 
                Η ΔΙΟΝ Τηλεόραση έστειλε την επιστολή στα επιτελεία των υποψηφίων. Έχει ήδη λάβει τη θετική απάντηση τεσσάρων υποψηφίων κι αναμένει την απόκριση και των υπολοίπων ώστε να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Εκτιμά πως μέσω της διαδικασίας θα κερδίσει η ενημέρωση και οι πολίτες που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να κρίνουν βάσει των επιχειρημάτων εκείνον που θέλουν να διοικήσει τον Δήμο Κατερίνης.




Θανάσης Λιακόπουλος: Το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων τοπικών συμβούλων ΚΟΡΙΝΟΥ που στηρίζει ο συνδυασμός μας

Ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο με εκλεκτούς συμπολίτες μας συγκροτήθηκε στην Κοινότητα Κορινού. Τα ονόματα που το απαρτίζουν είναι:
 Eυφραιμίδης Μιχαήλ
Θεοχαρίδης Πασχάλης
Κοβιτίδου Μαρίνα
Μήτρου Γρηγόριος
Νικολαΐδης Ανέστης
Παπαγεωργίου Χρήστος
Σωτηρίου Δήμητρα
Τσορμπατζίδου Ευαγγελία

Το ψηφοδέλτιο κατεβαίνει στις τοπικές εκλογές της Κοινότητας Κορινού με τον διακριτικό τίτλο «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» και θα είναι αυτό που θα στηρίξει ο συνδυασμός του Θανάση Λιακόπουλου, υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης.

Καλή επιτυχία Μιχάλη, Πασχάλη, Μαρίνα, Γρηγόρη, Ανέστη, Χρήστο, Δήμητρα Ευαγγελία! Καλή δουλειά και προσφορά στους κατοίκους του Κορινού!

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΛΠΗ για τα δημοτικά και τα τοπικά ψηφοδέλτια.
·        Για το τοπικό συμβούλιο Κορινού ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως 2 υποψηφίους (από τους 8).
·        Παράλληλα ο ψηφοφόρος στον Κορινό μπορεί να ψηφίσει 1 υποψήφιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ σύμβουλο από την εκλογική περιφέρεια Κορινού (που περιλαμβάνει Κορινό, Κάτω Άγιο Ιωάννη, Κούκο, Νέα Τραπεζούντα, Σεβαστή) και έναν υποψήφιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ σύμβουλο από τις εκλογικές περιφέρειες (Ελαφίνα, Κατερίνη, Παραλία, Πέτρα, Πιέρια)