ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τι παγίδες κρύβει το υποχρεωτικό πλέον ψηφιακό σήμα; Γιατί τόση βιασύνη;


Ήδη πέρασαν κάποιοι μήνες. Τα διαφημιστικά "σποτς" ήταν βροχή και μας "ζάλισαν" με εκείνα τα κακότεχνα κινούμενα σχέδια της οικογένειας "κλικλίκου", περί ψηφιακού σήματος και πόσο ωραίο και δυνατό θα είναι...

Δεν είδαμε στον Tύπο γενικότερα, μία πραγματικά αληθινή έρευνα, ή "ρεπορτάζ", όπως οι ξενομανείς το αποκαλούν, που να δώσει στον μέσο Έλληνα να αντιληφθεί, τί ήταν εκείνο, που "έσπρωξε" να επιβάλουν από την κυβέρνηση, με ασυνήθιστα, για τα δεδομένα μας, ταχύτατους ρυθμούς την ψηφιακή τηλεόραση!

Θα θέλαμε πολύ να ξέραμε, πώς γίνεται στην σημερινή Ελλάδα της πλήρους διαλύσεως, των ανυπάρκτων δημοσίων υπηρεσιών, της οικονομικής δυσπραγίας και απαξιώσεως όλων των εργαζομένων, το μοναδικό ζήτημα που (δήθεν) "έκαιγε", την κυβέρνηση, ήταν η άμεση ΕΠΙΒΟΛΗ ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, όταν την ίδια στιγμή, τίποτε άλλο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! Και όταν ουσιαστικώς, δεν αντιμετωπιζόταν κανένα πρόβλημα με το αναλογικό σήμα...

Ο λαός μας, λόγω της μάλλον καθολικής ελλείψεως αντικειμενικής και ουσιαστικής πληροφορήσεώς του (όταν μονίμως η 'ενημέρωσή' του, είναι στα χέρια ασύδοτων και αδρώς εξαγορασμένων και αρτίως προεπιλεγμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξεως πραγμάτων, που τον χρησιμοποιεί για πολλών τύπων πειραματισμούς, χάρις στην πρόθυμη συνεργασία, με την εκλεγμένη (επί το ακριβέστερων προεπιλεγμένη έξωθεν!) πολιτική τάξη.

Για αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και είναι απορίας άξιον, γιατί δεν αναρωτιέται κανείς, γιατί βιάσθηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων! Όταν σε άλλες χώρες, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, από το κράτος, να πάει να αγοράσει από το εμπόριο αποκωδικοποιητές, άν ήθελε να συνεχίσει να βλέπει.

Ούτε επίσης έγινε λόγος στο τόσο προδομένο και ξενοκίνητο "Ελλαδιστάν", γιατί επελέγη ως "κατάλληλη" χρονική περίοδος για την πιεστική 'αλλαγή' του σήματος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Οπότε θα "έτρεχαν" όλοι, οι 'φίλαθλοι', να πάρουν τις συσκευές, ώστε να μην "στερηθούν" τους Αγώνες! "Πανέξυπνο", δεν νομίζετε;

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι πλέον έχει εξαφανισθεί η αναλογική τηλεόραση στην Αττική; Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου! Διερωτηθήκατε γιατί; Άν όχι, ψάξτε το ΚΑΛΑ! Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση, έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους, που κρύβει αυτό το είδος τηλεοράσεως, για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών, να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, σε προσωπικό επίπεδο. Προσοχή εδώ!

Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός, ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεοράσεως, οι κινήσεις του ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο!

Με απλά Ελληνικά, αυτά σημαίνουν πώς παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα!!! Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεοράσεως, κλπ. Το γεγονός, ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος ) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.

Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα;

Έχουμε ένα μνημόνιο που προέβλεπε την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεοράσεως μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου, στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό; Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο; Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα;

Και τέλος, τί είδους ΕΙΔΙΚΕΣ "δυνατότητες" παρέχει στην όποια εξουσία, το ψηφιακό σήμα, που δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να της 'δώση' το αναλογικό, ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Επειδή άν το "σκαλίξει" επισταμένως όποιος ερευνά με εύλογη δυσπιστία, την κάθε ενέργεια που μας ετοιμάζουν, τότε θα διαπιστώση, από ενημερωτικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, που εναντιώνονται στην τηλεοπτική κυριαρχία - δικτατορία, πώς με το ψηφιακό σήμα, υπάρχουν δυνατότητες να "περάσουν" απευθείας στις οθόνες μας, "πράγματα", που δεν απαιτείται να μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά θα έρχονται κατευθείαν μέσω δορυφόρων! Ενώ φίλοι μας, με το απλό αναλογικό σήμα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!

Ερωτάμε και θα είχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον, άν έδιναν απάντηση! Ερωτάμε αν υφίσταται ΗΔΗ, ένα πολύ "ειδικό" 'project' των παγκοσμιοποιητών, για τέτοιου τύπου, "ξαφνικές" και "σκληρές"μεταδόσεις συγκεκριμένων "εικόνων" και "σημάτων", μέσω του ψηφιακού σήματος στις τηλεοπτικές μας οθόνες! Όταν εκείνοι κρίνουν! Αυτά ισχύουν για συγκεκριμένες χώρες, ή για όλες; Ερωτάμε; Ποιός θα ... μιλήσει;

Άς προβληματισθούμε πάρα πολύ, χωρίς να εφησυχάζουμε, αφού οι καιροί της αθωότητος και της χαλαρώσεως, πέρασαν ανεπιστρεπτί....

Γυμνές... νεράιδες στο δάσος! (εικόνες)


Μια φορά και ένα καιρό τα κορίτσια επέστρεψαν στη φύση γυμνά... και η θερμοκρασία ανέβηκε επικίνδυνα στο τροπικό δάσος!

Χαλαρώνουν γυμνές πάνω σε ένα κορμό, αφήνονται νωχελικά στα χάδια της λίμνης, παίζουν αισθησιακα και ικανοποιούν τις αντρικές φαντασιώσεις.
Δείτε τις φωτογραφίες και αγαπήστε τη φύση και κυρίως τις γυμνές νεράιδες της

Η γιορτή του πέους στην Ιαπωνία


Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός που είναι πολύ εξοικειωμένος με τα γεννητικά όργανα, όπως ας πούμε έτσι ήταν και οι Αρχαίοι Ελληνες. Ακόμα και σήμερα στην Ιαπωνία γίνονται γιορτές για το πέος και το αιδοίο οι οποίες έχουν μια δόση χιούμορ και συγκεντρώνουν εκατοντάδες τουρίστες. 
Στο Φεστιβάλ του Σιδερένιου Φαλλού, το Kanamara Matsuri, το οποίο διοργανώνεται κάθε Απρίλη στο Kawasaki, γίνεται μια μεγάλη παρέλαση με τρεις τεράστιους φαλλούς ενώ στους δρόμους πολλοί μικροπωλητές πουλάνε γλειφιτζούρια και άλλα μικροπράγματα σε σχήμα πέους.
Η γιορτή αυτή όπως διαβάσαμε στο 69magazine, πιθανότατα ξεκίνησε από τις πόρνες οι οποίες προσεύχονταν στο πέος για προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και λέγεται επίσης ότι η λατρεία του πέους προσέφερε θεϊκή προστασία στο να πάνε καλά οι δουλειές, στην εύκολη γέννα και στην αρμονική ζωή των ζευγαριών.
Μην νομίζεται όμως ότι αυτό το φεστιβάλ γίνεται για την πλάκα. Στην πόλη υπάρχει ναός αφιερωμένος στο πέος και η γιορτή έχει ολόκληρο τελετουργικό.
Ο μύθος του Σιδερένιου Φαλλού
Κάποτε ένα δαιμόνιο πήρε τη μορφή ενός αιδοίου με δόντια, κρύφτηκε μέσα σε νεαρές γυναίκες και την ημέρα του γάμου τους με το που έκαναν σεξ ο δαίμονας ευνούχιζε τους άντρες τους. Τότε οι γυναίκες σκέφτηκαν να ζητήσουν βοήθεια από έναν σιδερά ο οποίος τους κατασκεύασε ένα σιδερένιο φαλλό. Οταν εκείνες τον έβαλαν μέσα στον κόλπο τους ο δαίμονας ξεδοντιάστηκε και έτσι ησύχασαν μια για πάντα απο αυτόν. 

Η αναρχία πάει με όλα

Ως πότε θα εθελοτυφλούμε;




Έχουμε αλλοτριωθεί ως άτομα κι ως πολίτες αυτής της χώρας. Έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και είναι καιρός να αλλάξουμε ρότα διότι τα γεγονότα είναι τέτοια που μας ξεπερνούν.
Κυρίως, όμως, αυτοί που πρέπει να αλλάξουν είναι οι πολιτικοί μας. Όχι μόνο οι κυβερνώντες, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα.
Χάνουμε καθημερινά φαιά ουσία για θέματα που τελικά δεν έχουν και τόση σημασία. Όχι ότι δεν πρέπει να προβάλλονται, αλλά είναι τόσο συγκλονιστικά αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα, που τελικά είναι καιρός να αναθεωρήσουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, τις προτεραιότητές μας.
Την ίδια στιγμή που κάποιος Συριζαίος αποκαλούσε τα Ίμια… Καρντάκ. Την ώρα που περιμένουμε να δούμε αν οι αγρότες δε θα κλείσουν τους δρόμους και οι ναυτεργάτες δε θα μπλοκάρουν τα λιμάνια.Τη στιγμή που ασχολούμαστε περισσότερο απ’ ότι πρέπει με το αν κάποια κακομαθημένα πλουσιόπαιδα «έκαψαν φλάντζες» και το ‘ριξαν στα Καλάσνικοφ και τις ληστείες. Και την ίδια στιγμή που ασχολούμαστε με το στικάκι του Παπακωνσταντίνου, στην Ελλάδα εξελίσσεται μια κοινωνική τραγωδία.
Την είδαμε σε όλο της το μεγαλείο στην οδό Αχαρνών, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου εκατοντάδες χέρια ικέτευαν για μια σακούλα πορτοκάλια, για λίγα μαρούλια και για δύο-τρία πράσα.
Δεν την είδαμε μόνο εμείς. Την πήραν τα ξένα πρακτορεία και την έκαναν φωτογραφία της ημέρας, όπως ο Guardian και το Reuters. Το κοινωνικό κραχ μεταφέρθηκε σε όλο τον πλανήτη. Μπορεί εμείς εδώ να μη βλέπουμε τι γίνεται δίπλα μας, τουλάχιστον ας ευαισθητοποιηθούν οι ξένοι που μας έφεραν μέχρι εδώ.
Δεν είναι μόνο αυτοί που σχημάτισαν ουρές για τα δωρεάν λαχανικά. Καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας και των δήμων καταφεύγουν άνθρωποι που κάποτε ήταν νοικοκυραίοι. Έμποροι, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, υπάλληλοι με καλούς μισθούς, οικογενειάρχες που έχασαν τα πάντα.
Ακόμη και πρώην πλούσιοι που ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια και παίρνουν τις σακούλες λέγοντας ότι τις θέλουν για φτωχούς ενώ τις χρησιμοποιούν οι ίδιοι.
Το Reuters έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ για την εικόνα της χώρας. Δημοσίευσε την ιστορία ενός 56χρονου Έλληνα, που χτυπήθηκε από την κρίση, κάνοντας λόγο για έναν «ρακοσυλλέκτη που σπάει τα ταμπού για να επιβιώσει».
Πρόκειται για τον Δημήτρη (δεν έκανε γνωστό το επώνυμό του) ο οποίος ήταν οικοδόμος για 42 χρόνια. Η ανεργία τον ανάγκασε να γίνει ρακοσυλλέκτης για να συντηρήσει την οικογένειά του, αφού είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.
«Στην αρχή κάλυπτα το πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να με αναγνωρίζουν οι άνθρωποι. Ντρεπόμουν. Ήταν δύσκολα, αλλά τελικά μπήκα στο πνεύμα. Τι άλλο να κάνεις όταν δεν υπάρχει δουλειά;».
«Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά μπορούμε ακόμη να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς» αναφέρει επισημαίνοντας ότι αναζητά πιο πολύτιμα σκουπίδια στις πλουσιότερες περιοχές της Αθήνας.
Ο 56χρονος αναφέρει ότι οι γείτονές του δεν τον αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, αλλά τον επιδοκιμάζουν ενώ αρκετές φορές οι περίοικοι τον φωνάζουν για να του δώσουν οι ίδιοι άχρηστα σε αυτούς αντικείμενα.
Ο ίδιος τονίζει ότι το γεγονός πως είναι Έλληνας τον βοηθάει πολύ αφού η αστυνομία δεν τον ενοχλεί σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς.
«Ο τζίρος της ημέρας μπορεί να είναι ελάχιστος ή πολύ καλός, από 10 ως 200 ευρώ» αναφέρει.
Κανείς δεν λέει να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα. Και η λίστα Λαγκάρντ είναι θέμα και τα Ίμια να αποκαλούνται Καρντάκ από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως είναι καιρός να ξυπνήσουμε όλοι από το λήθαργο. Δίπλα μας εκτυλίσσεται μια εθνική τραγωδία, όμοια μ΄αυτή που έζησε η χώρα στην κατοχή και στα ταραγμένα χρόνια του εμφυλίου.
Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, θα δούμε χειρότερα. Όμως, είναι συγκλονιστικό να βλέπεις αυτά τα απλωμένα χέρια. Δεν πάει άλλο.

Απλά, ΑΡΝΟΥΜΑΙ.......



ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.... ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ


Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε νόμο έχει μπει σε ισχύ από την ώρα που προδότες μετατρέψανε την χώρα μου σε χρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας τράπεζας.  Υπάρχει μια αόρατη γραμμή μεταξύ εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης . Στέκομαι πάνω της κοντά τρία χρόνια σαν να βρίσκομαι στην ζώνη πολέμου μεταξύ της χώρας μου και του κράτους τους. 
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που θα στηρίζεται σε αυτούς τους κατοχικούς νόμους και βεβαίως δεν πρόκειται να δείξω κανέναν σεβασμό στους δικαστές που θα κληθούν να με κρίνουν. Τους έχω ήδη καταδικάσει από την ώρα που περίμενα σε εκείνη την γραμμή με τα δυο μου πόδια μες στο κρύο να έρθουν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στην οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν μέχρι θανάτου.
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε κομματικό υπάλληλο, που έχει πάρει τον τίτλο-φερετζέ- του δημοσίου, ο οποίος θα έχει απαίτηση να βρει την παρανομία μου για να αποδώσει το τίμημα σε χρήμα. Να είναι σε απόσταση ασφαλείας από το χέρι μου όταν θα πατήσει την σφραγίδα του κατασχετηρίου του σπιτιού μου, διότι αυτό το σπίτι δεν έβγαλε ούτε ένα σκουλήκι που να αποδέχεται τα πάντα αρκεί να "πέφτει" ο αιματοβαμμένος του μισθός .
Αρνούμαι να αποδεχθώ γιατρό δημοσίου τομέα όταν θα έρθει η ώρα να έχει ανάγκη την επιστήμη του  συμπολίτης μου και θα έχει το θράσος να ζητήσει βιβλιάριο υγείας ή το χρηματικό ποσό που ορίζει ο νόμος για να κάνει αυτό που του επιβάλει ο υπέρτατος νόμος του λειτουργήματος του.  Η άρνησή του να τιμήσει τον όρκο του θα είναι και η δική μου άρνηση να σεβαστώ ό,τι πολυτιμότερο έχει.
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον όποιον θεσμό ακόμα κατέχει θέση σε αυτή την χώρα. Οι θεσμοί  που έμαθα να σέβομαι είναι αυτοί που υπηρετούν την χώρα μου και δεν υπηρετούν καμία άλλη εις το όνομα του κέρδους.
Αρνούμαι να αποδεχθώ τα όρια που θα θέσει ο κάθε υπουργίσκος για το πώς θα διεκδικήσω τα δικαιώματα μου τα οποία έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τις υποκλίσεις που έχει κάνει αυτός και οι όμοιοί του στην Μεγάλη Τράπεζα που λέγεται Ευρώπη.
Αρνούμαι να αποδεχθώ ως καθαρό πολιτικό πρόσωπο τον οποιονδήποτε διατηρεί ακόμα και τυπικές σχέσεις, συζητά ή έστω βρίσκεται τυχαία στον ίδιο χώρο  με εκπροσώπους χωρών ή ιδρυμάτων που έβαλαν την ζωή μου υποθήκη για τις δικές τους αποθήκες χρήματος.
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον κρατικό φρουρό ο οποίος αντί να φυλλάτει την δική μου πλάτη ασκεί βία σε μένα και στους γύρω μου για να μην ματώσει ο κρατικός εχθρός που έχει ασυλία, αν και εδώ και τρία χρόνια η ασυλία του έχει αρθεί όπως έχουν αρθεί  και όλοι οι  νόμοι με τις δικές του υπογραφές. Οι κρατικοί φρουροί που προστατεύουν τον εχθρό και όχι τον συνάνθρωπο εδώ και τρία χρόνια μετατράπηκαν συνειδητά, εφόσον δεν παραιτήθηκαν, σε παρακρατικούς.
Αρνούμαι να αποδεχθώ ως Άνθρωπο οποιονδήποτε ψηφοφόρο ή παλαμακιστή του οποιοδήποτε κόμματος συμμετέχει ακόμα και με την παρουσία του μέσα στο Κατοχικό Κοινοβούλιο,  αλλά και όλους αυτούς που σπρώχνουν την κατάσταση με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Δεν σέβομαι τον μικρό, άνοο, ατομικιστή και επικίνδυνο πολίτη ο οποίος με την κρυφή του ψήφο επιμένει να συντηρεί την χώρα μου σε καταστολή και ψυχική αφαίμαξη. 
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον καθημερινό εξευτελισμό του Ανθρώπου, τον βιασμό της αξιοπρέπειας ζωής και θανάτου, τις αυτοκτονίες, την πείνα, την κατάθλιψη, την στέρηση οξυγόνου των δικών μου ονείρων και του διπλανού μου, αλλά και το κομμάτιασμα της χώρας μου με προδοτικά χρεόγραφα.  
Αρνούμαι να θεωρώ ίσους όλους αυτούς που νομίζουν ότι η σιωπή μου είναι και η κατάφασή μου στο προμελετημένο έγκλημα που επιμένουν να συντελούν.
 
 
 
 
 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KEM7mudR

Zήτω η πλουτοκρατία ρε κουφάλες!



ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ειναι photoshop
Eιναι εικονα απο το μελλον
"αναρχογατούλης"


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KELWOHP0

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ...ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ "ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ"....ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑΠΙΕΙ"



Τα στοιχεία που αφορούν τα δημόσια έσοδα για το μήνα Ιανουάριο, προκάλεσαν πανικό στο οικονομικό επιτελείο και κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Όσοι επικεντρώνονται στη μείωση των δημοσίων εσόδων κατά 7% , ήτοι κατά 750 εκατομμύρια λιγότερα από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν, βλέπουν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος.
Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο είναι η μείωση των εσόδων από το Φ.Π.Α κατά 15% σε συγκριτικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

1. Μειώθηκε δραματικά η κατανάλωση. Και δεν υπάρχει τρόπος να αναστραφεί αυτή η μείωση με την πολιτική λιτότητας, αντίθετα θα μειώνεται συνεχώς.
2. Η πραγματική οικονομία είναι νεκρή και δεν μπορεί πλέον να παράξει πλούτο, που μέρος του θα αντιστοιχηθεί σε δημόσια έσοδα.
3. Οι προβλέψεις για την ύφεση θα πέσουν και πάλι έξω. Η ύφεση πιθανόν να είναι ακόμα και στο 6% το 2013.

Είναι επίσης δεδομένο ότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών.

Πλέον, δίπλα στο ''Δεν πληρώνω'', που ήταν και είναι πολύ μικρότερης εμβέλειας από αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν μερικοί, υπάρχει το ''Δεν έχω''. Υπάρχει επίσης και η τάση να καλύπτει ο καθένας τις ανάγκες τις οικογένειάς του και τις ανάγκες της προσωπικής του διαβίωσης και οι υποχρεώσεις προς το Κράτος να έπονται.

Η κλιμάκωση αυτής της κατάστασης , τους δύο επόμενους μήνες, προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση.
Ήδη αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και αυτός ο δείκτης δεν πρόκειται να αναστραφεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 81% των καταθετών στις Ελληνικές Τράπεζες έχουν καταθέσεις κάτω των 2.000 ευρώ που σε ένα εξάμηνο από τώρα θα έχουν εξανεμιστεί.

Ο κ. Στουρνάρας, με την κυνικότητα που τον χαρακτηρίζει, έδωσε εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ενεργοποιήσουν τις απειλές για κατασχέσεις μισθών,συντάξεων αλλά και τραπεζικών λογαριασμών. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν κάποιες κατασχέσεις για παραδειγματισμό και για να περάσει το μήνυμα της αποφασιστικότητας.

Ούτε αυτό όμως δίνει διέξοδο και λύση.

Πρώτον γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα, γιατί θα πυροδοτήσει κοινωνική εξέγερση.
Δεύτερον, γιατί δεν είναι όλοι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η περίφημη μεσαία τάξη που στοχοποιείται και εξαθλιώνεται θα σπεύσει να αποσύρει και τις λιγοστές τραπεζικές καταθέσεις της, με την υποψία και μόνο εφαρμογής αυτού του ακραίου μέτρου.

Ο μύθος της επιστροφής των καταθέσεων είναι ένα ακόμα χοντροκομμένο ψέμα . Το 2009 οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες ήταν 240 δις ευρώ. Σήμερα είναι 155 δις ευρώ.
Διαμορφώνεται έτσι μία εικόνα κατάρρευσης και μη αναστρέψιμης πορείας όσον αφορά την αδυναμία επίτευξης των στόχων του προγράμματος ενώ ναρκοθετείται και ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε αυτό το οριακό σημείο,με τη φοροδοτική ικανότητα να έχει,αποδεδειγμένα εξαντληθεί, ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε θέμα στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου για το φόρο ακινήτων και την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησής του.
Τον κ.Στουρνάρα διέκοψαν ταυτόχρονα οι κ.κ Βενιζέλος, Κουβέλης τονίζοντας ότι είμαστε ένα βήμα πριν την κοινωνική έκρηξη και δεν μπορούμε να μιλάμε για νέους φόρους όταν δεν εισπράττονται οι παλαιοί.

Οι τρεις αρχηγοί βιώνουν πλέον το απόλυτο αδιέξοδο και μαζί τους το βιώνει και μία ολόκληρη χώρα.

Αυτό το πρόγραμμα, αυτός ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα και δεν πρόκειται να βγει ποτέ, με αυτή την πολιτική.
Η απόλυτη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, συναντώνται και κλείνουν το φαύλο κύκλο.
Εγκλωβίζουν μέσα σε αυτό τον κύκλο την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.
Μετά από 3 χρόνια μέτρων, μειώσεων, περικοπών, η κοινωνία έσκασε.

Οι χθεσινές θλιβερές εικόνες με χιλιάδες Αθηναίους να σπρώχνονται για να πάρουν φρούτα και λαχανικά που μοίραζαν αγρότες, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα όσων μπορούν να ακολουθήσουν .
Υπάρχει κόπωση να στηριχθεί αυτή η πολιτική λιτότητας, και η παθητική στάση των πολιτών ας μην ερμηνεύεται ως στήριξη της κυβέρνησης.

Είναι κούραση και απελπισία.

Η πολιτική πυγμής και το δόγμα ''νόμος και τάξη'' έδωσε μία μικρή ανάσα στην κυβέρνησης με τη βοήθεια και των λαθών του Σύριζα.
Η πολιτική πυγμής όμως έχει ημερομηνία λήξης και γυρίζει μπούμερανγκ όσο συνεχίζεται η εξαθλίωση.
Με την πολιτική πυγμής δεν δίνονται λύσεις στην ύφεση, στη συρρίκνωση της οικονομίας, στη μείωση της κατανάλωσης.

Χθες ο Πρωθυπουργός, και οι κ.κ Βενιζέλος ,Κουβέλης είδαν από κοντά το ''Δράκο''.
Ο πανικός και η ανησυχία είναι πλέον έκδηλα χαρακτηριστικά.

Σε πρώτη φάση αποφάσισαν:

-Να παγώσουν για ένα δίμηνο το φόρο ακινήτων.
-Να προσπαθήσουν να εκτονώσουν το θέμα με τους αγρότες, γνωρίζοντας ότι αν κλείσουν οι δρόμοι πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις ενώ δεν υπάρχει και η λύση της επιστράτευσης για τους αγρότες.
Ταυτόχρονα,ο κ.Σαμαράς θα επιχειρήσει να θέσει στην κ.Μέρκελ το ζήτημα χαλάρωσης του προγράμματος λιτότητας και υπερφορολόγησης, συναρτώντας το με την επιβίωση της κυβέρνησής του αλλά και τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KEKqOnZj

Έξι καταφύγια ανάγκης στον Όλυμπο



 «Φάρος ελπίδας» για τους ορειβάτες

   Κατασκευάστηκαν με κύριο γνώμονα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες επισκεπτών, περιπατητών και πεζοπόρων, κυρίως σε μέρες που οι καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο είναι ακραίες. Παράλληλα, δίνουν λύσεις σε πολλούς οδοιπόρους- ορειβάτες που βρίσκονται εκτεθειμένοι στο βουνό είτε γιατί έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους είτε γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή φιλοξενίας σε άσχημες καιρικές συνθήκες. 



Ο λόγος για τα έξι καταφύγια ανάγκης που υπάρχουν διάσπαρτα στο ψηλότερο ελληνικό βουνό και αποτελούν «φάρο ελπίδας» για τους ορειβάτες που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.
Τα καταφύγια ανάγκης είναι μικρά κτίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα σε έκτακτες περιπτώσεις. Προσφέρουν μόνο στέγη και σε κάποια υπάρχουν και κρεβάτια. Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις συνθήκες. Έτσι, μπορούν να χωρέσουν και περισσότερα άτομα αν το απαιτούν οι περιστάσεις.
Τα συγκεκριμένα καταφύγια χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης και είναι: ο Άγιος Αντώνιος (υψόμετρο 2.817 μέτρα), που μπορεί να φιλοξενήσει 9 άτομα, το «Άνω Πηγάδι» που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων και έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 18 άτομα, το καταφύγιο «Χριστάκη», (2.550μ) που έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 10 ατόμων, οι «Βρυσοπούλες», που βρίσκονται σε υψόμετρο 2.450 μέτρων και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 6 άτομα- παράλληλα χρησιμοποιείται και από τον ελληνικό στρατό- το «Λιβαδάκι» που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.100 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα και το καταφύγιο «Σαλατούρα» που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.850 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 6 άτομα.
«Αυτά τα καταφύγια είναι μόνο για έκτακτη ανάγκη όλων όσοι βρέθηκαν στο βουνό και πρέπει να προστατευτούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κυρίως στην καρδιά του χειμώνα. Τα περισσότερα διαθέτουν μόνο κρεβάτια. Αυτός που θα βρεθεί εκεί θα πρέπει να έχει μαζί του έναν υπνόσακο, καθώς δεν υπάρχουν σκεπάσματα. Κάποια έχουν τρόφιμα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να βρει γιατί ο προηγούμενος μπορεί να τα χρησιμοποίησε και να μην τα αντικατέστησε» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαχειρίστρια του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.100 μέτρων Μαρία Ζολώτα.
«Από τα αναγκαία που θα πρέπει να φέρει μαζί του είναι και νερό, γιατί σε αυτή την περιοχή το νερό είναι δυσεύρετο. Αυτά τα καταφύγια δίνουν πολλές λύσεις και έχουν φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες που χρειάστηκαν τη βοήθειά τους. Τα περισσότερα τα συντηρεί ο ΣΕΟ όμως υπάρχουν και άλλα που τα συντηρούν κάποιοι δήμοι που βρίσκονται κοντά στον Όλυμπο» προσθέτει. Επισημαίνει δε ότι αυτά τα καταφύγια είναι εύκολα προσβάσιμα. «Κάποια- λέει- έχουν ικανοποιητική σήμανση και κάποια όχι. Όλα βρίσκονται σε κομβικά σημεία και πραγματικά δίνουν λύσεις, όταν και όπου πρέπει, ενώ προστατεύουν τον επισκέπτη από τη μανία των ανέμων, του κρύου και του χιονιού».

Η κοπή πίτας του Σ.Ε.Ο Κατερίνης


 

Την Κυριακή στο Πλατανόδασος
 
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Πλατανόδασος, στη Νεοκαισάρεια,  στις 12 το μεσημέρι, ο Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών) Κατερίνης θα κόψει την πίτα.
 
Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ο Κατερίνης καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

ΚΑΛΕΣΜΑ - Από τη Δημοτική Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Δίου – Ολύμπου


 




Συνδημότισσες, συνδημότες!



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ

ΑΔΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ!



ΟΛΟΙ την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι

στον κόμβο Λεπτοκαρυάς/Σκοτίνας



ΚΑΙ τη Δευτέρα, ίδια ώρα, στο

ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη



Ο λαός της Πιερίας βροντοφωνάζει:



ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ!

ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΤΕ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Την Κυριακή, και στη νότια Πιερία! Συνάντηση στη γέφυρα της Λεπτοκαρυάς!



--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΔΕΙΤΕ το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 10 μ.μ στη ΝΕΤ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ



Μη χάσετε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ, στη ΝΕΤ, στην εκπομπή
« Στην υγειά μας » το τρίωρο αφιέρωμα στην Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.Ένα αφιέρωμα ύμνος στον πολιτισμό του Δίου και της Πιερίας.
Στην εκπομπή συμμετέχουν και συζητούν:  
Δημήτρης Παντερμανλής, καθηγητής Αρχαιολογίας, πρόεδρος μουσείου Ακρόπολης,
Κώστας Γεωργουσόπουλος, λογοτέχνης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου,
Κάρμεν Ρουγγέρη, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός,
Γιώργος Μιχαηλίδης, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης,
Ντέπυ Γκολεμά, δημοσιογράφος, τηλεκριτικός,
Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρύτανης Παν. Θράκης
Αλέξης Κωστάλας, παραγωγός-παρουσιαστής ραδιοφώνου και τηλεόρασης
Φιλόθεος Φάρος, θεολόγος, νομικός, ψυχοθεραπευτής
Λάκης Τεάζης, ποιητής, στιχουργός
Γρηγόρης Παπαχρήστος, πρόεδρος Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου
Την εκπομπή συντονίζει και παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Την πολυμελή Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία Δίου, διευθύνει ο Νίκος Πατρής.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν, η Ξανθίππη Καραθανάση, ο Δώρος Δημοσθένους, η Φιλιώ Σέρβου, ο Αλέξης Ηλιάδης και η Όλγα Ζορμπά.

Εργασίες διαγράμμισης και καθαρισμού τμημάτων του επαρχιακού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                        
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                   

Τηλ.: 2351 –351208           
Fax:  2351 - 351207                                              Κατερίνη, 7 Φεβρουαρίου  2013

                  


                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εργασίες διαγράμμισης και καθαρισμού τμημάτων του επαρχιακού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Συνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης και καθαρισμού τμημάτων του επαρχιακού δικτύου της Πιερίας,  που  πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.





Συνεργεία με μηχανήματα της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε εργασίες  διαγράμμισης   του επαρχιακού δικτύου Βρύας- Ρητίνης-Ελατοχωρίου και καθαρισμού  στο  επαρχιακό  δικτύο  Ν.Κεραμιδίου- Αρωνά- Λαγόραχης- Μοσχοποτάμου.


Τις εργασίες επιθεώρησε ο Ειδικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, που εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και δήλωσε ότι « οι εργασίες είναι άκρως απαραίτητες καθώς βελτιώνουν τις συνθήκες οδήγησης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Πιερίας. Η υπάρχουσα διαγράμμιση σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου είχε αλλοιωθεί με αποτέλεσμα να καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων».

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν διαγράμμιση του οδικού δικτύου, καθαρισμό και αποψίλωση των πρανών του οδικού δικτύου, κλάδεμα υψηλόκορμων δέντρων, απομάκρυνση χωμάτων και κλαδιών καθώς και καθαρισμό των σκουπιδιών παραπλεύρως του οδικού δικτύου της περιοχής.


«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επιδιώκει με τα μέσα που διαθέτει να υλοποιεί παρεμβάσεις  για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας  των πολιτών-οδηγών, για την ασφάλεια των οδηγών καθώς και για τη βελτίωση και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της τόπου μας», ανέφερε ο κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος.


Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         

e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                  
Τηλ.: 2351 –351208           
Fax:  2351 - 351207                                           Κατερίνη,  7  Φεβρουαρίου 2013



                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας στην Π.Ε.Πιερίας


Ενημερωτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ που είναι ενταγμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί υπό τον Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας , κ. Απόστολο  Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, με την  Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας, κ.  Σοφία Μαυρίδου, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 10.30πμ στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  θα γίνει καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των παραπάνω έργων και θα καθοριστούν οι ενέργειες που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της υλοποίησής τους. Επίσης, θα υπάρξει διαβούλευση  για την επόμενη προγραμματική περίοδο και τους άξονες προτεραιότητας,  οι οποίοι θα επιλεγούν για την Κεντρική Μακεδονία. Η  ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Προϊσταμένη της ΕΔΑ ΠΚΜ, κ. Αγγελική Ωραιοπούλου.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                               Κατερίνη,  7 Φεβρουαρίου 2013

                       


                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ  ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  Π. Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ΥΑ αριθμ. Γ3Β 1498/126349/12-12-12  (ΦΕΚ 3511/Β/31-12-2012) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα:

  1. Επιτρέπεται  η εισαγωγή και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος  της ΕΕ, τα οποία είναι εφοδιασμένα με εθνική έγκριση τύπου, χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέχρι  τις 31-12-2013
  2. Μετά την 1-1-2014 για να ταξινομηθούν πρώτη φορά μεταχειρισμένα αγροτικά μηχανήματα, θα πρέπει εκτός από την εθνική έγκριση τύπου, οι κινητήρες τους να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας  τουλάχιστον φάσης (Ι).
  3. Όσα αγροτικά μηχανήματα καινούρια  ή μεταχειρισμένα εφοδιάζονται με δελτίο ταξινόμησης  στις προβλεπόμενες ημερομηνίες μπορούν να απογράφονται (έκδοση Άδειας Κυκλοφορίας) και πέραν της ημερομηνίας αυτής.
  4. Ειδικά για τις βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές προϋπόθεση για την έκδοση Δελτίου Ταξινόμησης είναι η ύπαρξη εθνικής έγκρισης τύπου.   

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι (αγρότες, εισαγωγείς αγροτικών μηχανημάτων,  αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων κλπ.) μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  Π. Ε. Πιερίας τηλ. 2351351276.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Α.Ε.», και δ.τ. «ΤΟΠΙΚΟ − ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ι.Ι.Ε.Κ.» με αριθμό Μητρώου 56961/02/Β/04/23 που εδρεύει στο Δήμο Πειραιώς, επί της οδού Φίλωνος 39 και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

1. Ως καλώς γνωρίζετε την 29η Ιανουαρίου 2013 κληθήκαμε ενώπιον σας προς παροχή έγγραφων διευκρινίσεων, εν όψει του γεγονότος ότι «σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΓΠ/16558/29.8.2012 εισήγηση της επιτροπής που συστήσατε, απαρτιζομένης από τους κκ. Αθανάσιο Βασίλαινα, τον Ιωάννη Δελημάρη, τον Αντώνη Μπράβο και τον κ. Γεώργιο Λωρίτη, με έργο τη διερεύνηση της βασιμότητας καταγγελιών ανταγωνιστών μας, η από 20-08-2004 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Ε.Κ., με την οποία εγκρίθηκε η μεταβίβαση άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας από την ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΕΠΕ στην εταιρεία μας (ΣΤ/14240/20-08-2004, ΦΕΚ 1359/τΒ/3-9-2004) έχει εκδοθεί παράνομα και πρέπει να ανακληθεί».
Ομοίως γνωρίζετε καλώς, ότι το πόρισμα της ανωτέρω επιτροπής επικαλείται για την εισήγηση της ανάκλησης εγκρίσεως μεταβιβάσεως της αδείας μας δύο λόγους, ήτοι ότι: (1) Η απόφαση έγκρισης της μεταβίβασης της άδειας Ι.Ε.Κ ΞΥΝΗ ελήφθη από τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε.Κ. και όχι από το Δ.Σ. του Ο.Ε.Ε.Κ. (2) Ο ισολογισμός της ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ε.Π.Ε, που υπεβλήθη το 2004 στον Ο.Ε.Ε.Κ δεν ήταν νόμιμος, επειδή έφερε υπογραφή μόνο του Διαχειριστή της Ε.Π.Ε. και όχι και του λογιστή.

2. Δια της παρούσας εξώδικης δηλώσεώς μας σας γνωστοποιούμε ότι και οι δύο επικαλούμενοι λόγοι είναι ΨΕΥΔΕΙΣ, δεδομένου ότι:
Α. Από τα ενυπάρχοντα στον φάκελο στοιχεία αποδεικνύεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Ε.Κ., με το υπ’ αρ. 22/19-08-04 πρακτικό του (ΣΤ/14240/20.8.2004, ΦΕΚ Β1359/2004) ενέκρινε την μεταβίβαση της άδειας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Η Επιτροπή εδώ συνειδητά πλαστογραφεί την πραγματικότητα, επιχειρώντας να βλάψει την εταιρεία μας και να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα. Την καταγγελία έκανε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Β. Οι διατάξεις, που ισχύουν για την έγκριση μεταβίβασης των αδειών ΙΕΚ, προβλέπουν υποβολή ισολογισμού, που θα φαίνεται το ενεργητικό και παθητικό της εταιρείας, πράξη στην ποία προέβη η ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΕΠΕ αδιαμφισβήτητα.
Γ. Εξάλλου σύμφωνα με την απόφαση 111/1992 (ΠΟΛ 3/01992) Ερμηνευτική Εγκύκλιο του άρθρου 29 ΠΔ 186/92, άρθρο 29 παρ.3.2 εδ.γ΄ «παραβάσεις αναφορικά με την υπογραφή του ισολογισμού, πέρα από το διοικητικό πρόστιμο, δεν ασκούν επίδραση στο κύρος των βιβλίων».
Δ. Τέλος, το άρθρο 30 παρ. 1 Π.Δ. 186/1992 υπαγορεύει: «Το κύρος και η αξιοπιστία των βιβλίων και στοιχείων του κώδικα δεν θίγεται από την διαπίστωση παρατυπιών ή παραλείψεων».
Προς απόδειξη δε των ανωτέρω επισυνάπτουμε συνημμένη στην παρούσα την από 04-02-2013 γνωμοδότηση του Δικηγόρου, ΔΝ του Πανεπιστημίου Αττικής κ. Αλέξανδρου Σπυρίδωνος.

3. Κατόπιν των ανωτέρω ασύστολων ψευδών και συνειδητών στρεβλώσεων της πραγματικότητας εκ μέρους της συσταθείσας επιτροπής σας γνωστοποιούμε ότι η εταιρεία μας έχει καταμηνύσει τα μέλη αυτής για απόπειρα απατηλής πρόκλησης βλάβης, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η υπ’ αριθμ. Γ2013/34 ποινική δικογραφία σε βάρος τους.

Επί πλέον τα ανωτέρω γνωστοποιήσαμε δια της από 04-02-2013 επιστολής μας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνιο Σαμαρά, στον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σε αρχηγούς κομμάτων και σε άλλα πολιτικά – θεσμικά πρόσωπα.

4. Εν όψει των ανωτέρω σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η υπό στοιχεία ΓΠ/16558/29.8.2012 εισήγηση της επιτροπής σας είναι παράνομη, δεδομένου ότι αφ’ ενός μεν δεν χωρεί ανάκληση έγκρισης μεταβίβασης αδείας, αφ’ ετέρου η επιτροπή σας εισηγείται ψευδή γεγονότα και καταλήγει σε παράνομα συμπεράσματα. Σημειώνουμε ότι κατά την τελευταία τριετία η εταιρεία μας έχει καταβάλει στο δημόσιο ταμείο φόρους συνολικού ποσού 10.000.000 ευρώ.
Επί πλέον αν υιοθετήσετε την παράνομη εισήγηση της επιτροπής θα προκληθεί τεράστιο κοινωνικό ζήτημα, δεδομένου ότι σε μια περίοδο που καλπάζει η ανεργία θα απωλέσουν την εργασία τους 1.000 εργαζόμενοί μας και συγχρόνως θα μείνουν 3.500 σπουδαστές επαγγελματικά μετέωροι.
Ως εκ τούτου σας ΚΑΛΟΥΜΕ να λάβετε υπόψη τα ανωτέρω, να τηρήσετε τη νομιμότητα και να μην ανακαλέσετε την έγκριση μεταβίβασης της άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας ΙΕΚ, η οποία έλαβε χώρα νομίμως μεταξύ της ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΕΠΕ και της εταιρείας μας προ 9 ετών (ΣΤ/14240/20-08-2004, ΦΕΚ 1359/τΒ/3-9-2004).
Επί πλέον σας ΔΙΕΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ότι η ανάκληση της ανωτέρω έγκρισης μεταβίβασης της άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας ΙΕΚ δεν συνεπάγεται ακυρότητα της ιδίας της άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας ΙΕΚ, η οποία είναι αδιαμφισβήτητα νόμιμη και υπαρκτή και η οποία, αν παρανόμως ανακαλέσετε την έγκριση μεταβίβασης, πρέπει να επιστραφεί στη δικαιοπάροχό της, δηλαδή στην εταιρεία ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΕΠΕ.

Τέλος, ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ την αυτοπρόσωπη εμφάνισή μας ενώπιον σας προς παροχή κάθε αναγκαίας διευκρίνισης, διορίζουμε δε πληρεξούσιο δικηγόρο και αντίκλητό μας το δικηγόρο Αθηνών Μιχάλη Α. Δημητρακόπουλο, κάτοικο Αθηνών, οδός Ραγκαβή αρ. 85 και του παρέχουμε την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα να μας εκπροσωπεί και να διορίζει και άλλους δικηγόρους προς ευόδωση της παρούσας υποθέσεώς μας.