ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΓΙΑΝΝΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ : Η δεύτερη «εκτέλεση» “όσοι άξιζαν για κρεμάλα, στα ψηλά και στα μεγάλα, και οι λεβέντες και οι άντρες μ’ αίμα βάψανε τις μάντρες..”


Γεννήθηκε στη Λαμία το 1905. Φοίτησε στην Ιερατική Σχολή Μεσολογγίου και τον Ιούλιο του 1929 πήρε το διδασκαλικό πτυχίο με βαθμό λίαν καλώς (8,49).
Στις 18-12-1929 διορίστηκε σαν δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Παληονέλληνης ( Παληόστανης).
Στις 25 Μαΐου 1937 μετατίθεται από το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κονταριώτισσας στο νεοϊδρυόμενο Ε΄ τριτάξιο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, όπου αναλαμβάνει τη διεύθυνσή του.
Κατά την κατοχή ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα (οργανώθηκε στο ΕΑΜ).Συλλαμβάνεται στις 15-10-1943 και φυλακίζεται για ένα μήνα από τα κατοχικά στρατεύματα, στις φυλακές Κατερίνης. Στις 15-11-1943 τουφεκίζεται για αντίποινα με 22 πατριώτες στο Αεροδρόμιο Κατερίνης ( Ανδρομάχη).
Ήταν παντρεμένος με τη Δάφνη Γιαννακογιώργου καταγόμενη από τα Ρυάκια Πιερίας κι έκαναν δύο παιδιά την Κωνσταντίνα (1935) και τον Θεόδωρο (1941).
Ο Ανδρέας Γιαννακογιώργος ανέπτυξε  το παρακάτω συγγραφικό έργο, κυρίως λαογραφικού περιεχομένου:
1)    Ιερά Μονή Μακρυρράχης Πιερίας « Ιστορική Μελέτη» Ρυάκια Δεκέμβριος (1937)
Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε σε συνέχειες, στην εφημερίδα της Κατερίνης, «Ηχώ των Πιερίων»
2)Κατέγραψε τα ήθη και τα έθιμα στην περιοχή των Ρυακίων (1937)
3)Συλλογή λαογραφικού υλικού ως δάσκαλος Κονταριώτισσας (1937)
4)Πολυσέλιδη εισήγηση σε Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα :
« Η υποχρεωτική φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο»  Κονταριώτισσα Απρίλιος (1938)
5)Γεωργική και οικονομική κατάσταση της επαρχίας Πιερίας (1938)
6)Δάσος και πολιτισμός (1938)
Ο Γιαννακογιώργος Ανδρέας  ήταν μία προσωπικότητα που με το συγγραφικό έργο, τον αγώνα και τελικά τη θυσία της σφράγισε την τοπική ιστορία της Πιερίας την περίοδο της κατοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα .
Γερμανοί ναζιστές τον εκτέλεσαν στην περιοχή «Αεροδρομίου» την 15η -11-1943 μαζι με άλλους 19 συντοπίτες μας.
Οι Γερμανοί ναζιστές δεν εκτελούσαν τυχαία.
 Όσοι συλλαμβάνονταν από αυτούς δεν οδηγούνταν μπροστά από το εκτελεστικό απόσπασμα χωρίς να υπάρχει λόγος.
Ήσαν οργανωμένοι αντιστασιακοί πατριώτες ή ύποπτοι για συνεργασία με την αντιστασιακή οργάνωση της περιοχής, και αυτή ήταν το ΕΑΜ.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Σε μία εποχή και μία κοινωνία πού βρίσκεται σε κρίση εδώ και 11 χρόνια όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών, κρίση πολιτιστική και πολιτική ψάχνουμε να βρούμε από το  παρελθόν ανθρώπους πρότυπα ζωής με αξίες και αρχές που, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, πρόσφεραν στα λαϊκά στρώματα της τοπικής κοινωνίας, στον τοπικό πολιτισμό, με την ευρύτερη έννοια, και σφράγισαν αυτή την προσφορά τους με την προσωπική τους θυσία για την απελευθέρωση της πατρίδας.
Αυτά όλα είχε υπόψη το παράρτημα Κατερίνης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) όταν αποφάσισε να τιμήσει τον δάσκαλο - διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Γιαννακογιωργο Ανδρέα  , να αναδείξει την προσφορά του, που ήταν θαμμένη  για δεκαετίες από τη μισαλλοδοξία  του αστικού κράτους και των τοπικών αρμόδιων φορέων, ώστε να αποτελέσει η ζωή του παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.
Έκανε λοιπόν το αυτονόητο που για τις τοπικές αρχές και τους μαζικούς φορείς της πόλης φαντάζει ακατόρθωτο ή και επικίνδυνο (για ποιον άραγε;).
Αποφάσισε να τιμήσει το συγκεκριμένο δάσκαλο με μία εκδήλωση στο σχολείο στο οποίο ήταν διευθυντής και στο οποίο πρόσφερε το εκπαιδευτικό του έργο, δηλαδή στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της συνοικίας των Ευαγγελικών .
 Απευθύνθηκε λοιπόν στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης και ζήτησε να παραχωρηθεί η αίθουσα εκδηλώσεων για τη διοργάνωση εκδήλωσης τιμής.
Η ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Σχολική Επιτροπή επικαλέστηκε εγκυκλίους των υπουργείων και νόμους χωρίς να μπορέσει να τεκμηριώσει νομικά την άρνηση παραχώρησης της αίθουσας εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου όπως άλλωστε παραδέχεται και η ίδια στο έγγραφο-απάντηση… και έτσι προχώρησε στην απίστευτη απόφαση μη παραχώρησης της αίθουσας, απόφαση που τη χαρακτηρίζει η πολιτική εμπάθεια εναντίον κάθε προσπάθειας ανάδειξης της αντιστασιακής ιστορίας του τόπου μας κατά των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, μία απόφαση που θα περάσει στις πιο μαύρες σελίδες της τοπικής ιστορίας.
Τι μας λέει η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κατερίνης;
 Ότι «είναι μεν δυνατή η παραχώρηση της αίθουσας αλλά ο φορέας που διοργανώνει την εκδήλωση έχει πολιτική ή κομματική ταυτότητα και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο χώρο του σχολείου… σε κάθε περίπτωση μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εκδήλωσή σας σε άλλη αίθουσα εκδηλώσεων».
Αποφάσισε και διέταξε  λοιπόν μόνη της η Σχολική Επιτροπή,  παρ΄ ότι δεν έχει δικαίωμα ( ούτε τυπικό ούτε ουσιαστικό), να μην παραχωρήσει την αίθουσα.
Αποφάσισε επίσης οτι η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα (κανονικό φακέλωμα δηλαδή), απόφαση ενός απίστευτου δείγματος πολιτικού ρατσισμού.  
Ας σημειώσουμε ότι ανάλογες αποφάσεις σχολικών επιτροπών παραχώρησαν αίθουσες σε φορείς που με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολιτικές- κομματικές.(Επιτροπή Ειρήνης, Σύλλογος Γυναικών, Σύνδεσμος Φιλολόγων κλπ.)
Ο χώρος της εκπαίδευσης, , αν γίνει άβατο για την αντιστασιακή και αγωνιστική ιστορία του λαού μας,  σύμφωνα με τις αποφάσεις της   Σχολικής Επιτροπής, μπορεί να αποτελέσει  πρόσφορο έδαφος για τον εθνικισμό και το ρατσισμό.
Η απόφαση αυτή πιστεύουμε δεν έχει προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο.
Αυτά θα διδάξουμε στη νέα γενιά;
 Και έπειτα απορούν κάποιοι γιατί σηκώνουν κεφάλι οι νεοναζιστές –πολιτικοί απόγονοι των εθνικιστών –δωσίλογων της Κατοχής.
Καλούμε κάθε φορέα και δημότη που έχουν σχέση με την τοπική ιστορία και την εκπαίδευση (συλλόγους γονέων, δασκάλων , καθηγητών, πολιτιστικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, ιστορικούς ερευνητές, δημοτικούς συνδυασμούς  κλπ.), και όχι μόνο, να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης και να ζητήσουν την ανάκληση της και την παραχώρηση της αίθουσας.
Σε κάθε περίπτωση η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα υποβάλλει νέα αίτηση και θα επιμείνει.

Παράρτημα Κατερίνης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)

Αγαπάει τα ζώα και ξέρει κινέζικα. Η Τζένη (Πολυξένη) Δανιήλ υποψήφια τοπική σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου


Μία γυναίκα με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ταλέντα, η Τζένη (Πολυξένη) Δανιήλ θα είναι υποψήφια τοπική σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Η Τζένη είναι εθελόντρια στο φιλοζωικό σωματείο «Ο Περίττας» και εδώ και χρόνια βοηθάει τα ζώα που έχουν ανάγκη, μαζί με πολλούς άλλους φίλους και εθελοντές. Έχει σπουδάσει Hotel F&B Management, ενώ έχει σπουδάσει την... κινεζική φιλολογία για τρία χρόνια, απευθείας στην Κίνα! Μάλιστα έχει δουλέψει στη χώρα αυτή!
 

«Διάλεξα τον Θανάση για πολλούς λόγους. Είναι ο μόνος που παρουσίασε από νωρίς ολοκληρωμένο πρόγραμμα, νοιάζεται τόσο για τον συνάνθρωπο αλλά και για τους τετράποδους φίλους μας, έχει λύσεις και όραμα για την πόλη μας. Θα δουλέψω και εγώ μέσα στην εξαιρετική ομάδα μας για να πετύχουμε να βελτιώσουμε την πόλη μας και τη ζωή των συνδημοτών μας! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Αθανασίου

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Î‘Î¸Î±Î½Î±ÏƒÎ¯Î¿Ï…Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Σαμαρά, Χαράλαμπος Αθανασίου φιλοξενούμενος  της ΕΡΤ είπε, ερωτώμενος αν η μίζα είναι στις αρμοδιότητες ή είναι επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων; “Μα δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ  πιστεύω ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί εάν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του δεν θα την έπαιρνε ο οποιοσδήποτε υπουργός”.
Όταν ερωτήθηκε εκ νέου “είναι στα καθήκοντα ή επ ευκαιρία των καθηκόντων;” Απάντησε ανενδοίαστα “στα καθήκοντά του. Αυτό πιστεύω”.
Αυτοί είναι οι «δημόσιοι λειτουργοί» της ανίκανης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που διενήργησαν την πολιτική δίωξη κατά του τρίτου εκλεγμένου κόμματος στην Βουλή, κατά  της Χρυσής Αυγής.
Το διαφαινόμενο ήθος τους μιλάει από μόνο του. Οι τακτικές με τις οποίες κυβέρνησαν τον λαό και εδίωξαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ομολογούνται από τους ίδιους, με κυνισμό και  προκλητικότητα.
Αναρωτιόμαστε αν ο κ.Αθανασίου έχει πάρει μίζες, κι αν έχει, αν τις έχει εντάξει στο «πόθεν έσχες» του. Και θα θέλαμε –μια που είναι νομικός- να μας πληροφορήσει για την νομοθεσία εκείνη, που ορίζει την μίζα, ως υπουργικό καθήκον.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το «πόθεν έσχες» του πολιτικού κύρους του, είναι ελλειμματικό.
Αυτοί οι άνθρωποι, με την ίδια ευκολία που αποδέχονται την φιλοσοφία της  μίζας, με την ίδια ευκολία ονόμασαν «εγκληματική οργάνωση» περίπου 500.000 ψηφοφόρους.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anakoinwsh-gia-tis-dhlwseis-athanasiou#ixzz5ko1qpHB8

Coming Soon…… Mysta Summer soccer camp 2019



Η αθλητική προετοιμασία έχει ως σταθερή βάση την προπόνηση. Αποτελεί το μέσο για να δουλέψει ο αθλητής τις όποιες αδυναμίες του, να καλύψει τα κενά του σε τεχνικά στοιχεία και φυσική κατάσταση. Η διαδικασία της προπόνησης είναι, ωστόσο, αρκετά επίπονη και κουραστική για τους αθλητές.
Όσο «δύσκολη» περιγράφεται η προπόνηση, τόσο περισσότερα θετικά στοιχεία προσφέρει στον αθλητή. Η ψυχο-πνευματική προετοιμασία του αθλητή και τα όποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά καλείται να επιδείξει στους αγώνες, έχουν ως πηγή την προπόνηση. Επικρατεί η φράση, η οποία περικλείει τη δυναμική της προπονητικής διαδικασίας, ως εξής: «Στον αγώνα δεν κερδίζει ο καλύτερος αλλά ο καλύτερα προπονημένος!»

Τμήματα  (4) (6) παικτών κλειστά ανά ηλικία.
Εξειδικευμένη Προπόνηση και αξιολόγηση με ειδικό πρόγραμμα. 
(Mysta soccer evoaluation)
Συνεργασία και συμμετοχή των καλύτερων Personal trainers
Μεθοδολογία προπόνησης Horst Wien . 
( Δημιουργώντας παίκτες υψηλού επίπεδου ).
Ημερομηνία έναρξης Coming soon
Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής...
Κιν.6945455353 
Μυστακίδης Ιωάννης 
Performance Analyst & Match Analysis  
Coach UEFA A'  
Ηλικίες..7 χρονών έως 16 χρονών

Τμήματα ενηλίκων και επαγγελματιών...... Προώθηση ερασιτεχνών άνω 17 ετών και επαγγελματιών στο εξωτερικό μετά από αξιολόγηση....

Το Σημείο Καινοτομίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας




Το Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας βρίσκεται στην Παύλου Μελά 10 (στη Διαγώνιο) και όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «όπως και το 2014, έτσι και τώρα, το 2019, αποφασίσαμε να μην έχουμε ένα εκλογικό κέντρο με την τυπική ξεπερασμένη προεκλογική λογική και λειτουργία, το οποίο δεν προσφέρει στην Περιφέρειά μας και τους συμπολίτες μας. Όπως επίσης αποφασίσαμε και φέτος όπως και το 2014 να μην κάνουμε εγκαίνια σε κανένα από τα επτά εκλογικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, επειδή σεβόμαστε την καθημερινότητα των πόλεων και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να τη διαταράξουμε. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην ‘Αλληλεγγύη’ θέλουμε να είμαστε πρώτα απ’ όλα χρήσιμοι στην κοινωνία, την οικονομία και τον τόπο μας ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που μας εμπιστεύεται και μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή».

Το Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» είναι ένας εκθεσιακός χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που προβάλλει την καινοτομία, «το νέο ισχυρό πυλώνα που χτίζουμε βήμα-βήμα για την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας», όπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στόχος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» είναι να δοθούν ερεθίσματα στους πολίτες πρώτον με τις νέες τεχνολογίες, όπως με τους 3d printers, που πριν από μερικά χρόνια φαινόταν ένα μαγικό μηχάνημα και σήμερα μπορεί κάποιος να το έχει εύκολα στο σπίτι ή στο γραφείο του, αλλά και με το VR (μηχάνημα εικονικής πραγματικότητας) με το οποίο περισσότερο εξοικειωμένα είναι τα παιδιά που το ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά και τώρα το μαθαίνουν και οι υπόλοιποι. Επίσης, στόχος είναι να δοθούν ερεθίσματα και για την καινοτομία στα προϊόντα και τον πρωτογενή τομέα, όπως και στον τουρισμό, με προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και προβάλλονται στο Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας ή με σύγχρονες παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού στον τουρισμό, όπως η περιήγηση που μπορεί να κάνει κάποιος χρησιμοποιώντας τα γυαλιά VR.

«Το Σημείο Καινοτομίας της παράταξής μας στην καρδιά της πόλης και της Περιφέρειας έχει στόχο να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες και νέους ανθρώπους, που θέλουν να ενημερωθούν, να δουν, να περιεργαστούν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα, αλλά έχει στόχο επίσης, να προβάλει την καινοτομία της Κεντρικής Μακεδονίας και σε τουρίστες και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα ή για το τουριστικό προϊόν του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο χώρο εκτίθενται virtual reality με διαδραστικές εμπειρίες, ταχυφορτιστής αυτοκινήτου elbis από τη Θεσσαλονίκη, δύο 3d printing, drone με φασματογραφική κάμερα, που αξιοποιείται στη Μακεδονία για τη διάδοση της γεωργίας ακριβείας, δυο ρομπότ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, καινοτόμα προϊόντα, που ή συσκευάζονται ή παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, όπως πέρλες ελαιόλαδου, αλάτι odyssey, ασύρματοι IOT (Internet of Things) αισθητήρες κλίματος που δουλεύουν μέσω cloud, καινοτόμο μετρητή γάλακτος, αλλά και μέρος του μονοθέσιου που έχει κατασκευάσει το ΑΠΘ για τη Formula 1, που απέσπασε διεθνή βραβεία.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις θέσεις και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Αλληλεγγύη» σε μια διαδραστική γιγαντοοθόνη και να επικοινωνούν ζωντανά μαζί τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι και ο αντίστοιχος εκθεσιακός χώρος, στο ίδιο σημείο, στις εκλογές του 2014, με κεντρικό θέμα την προβολή των μακεδονικών προϊόντων και τα τουριστικά αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε πάρα πολλούς κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. «Η απόφασή μας αυτή, γι’ ακόμα μία φορά, πέρα από συμβολική, δηλώνει επίσης την επιθυμία και την ευχή μας, οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να ανοίξουν το δρόμο για εκλογικές αναμετρήσεις ουσίας, πολιτισμού και πάνω απ’ όλα χρήσιμης ενημέρωσης των πολιτών. Έχει και ουσιαστικό αποτύπωμα, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που έχουν και πτυχία και γνώσεις και προσόντα και σπουδαίες ικανότητες. Θέλουμε αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έχουν το χώρο, τα κίνητρα και τις δυνατότητες να δημιουργήσουν εδώ, στον τόπο τους, στον τόπο μας και να μη φεύγουν στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Το braingain είναι ο μεγάλος στόχος και με το Σημείο Καινοτομίας έχουμε έναν ισχυρό συμβολισμό προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα είμαστε ανοιχτοί στις καινοτόμες επιχειρήσεις αλλά και startups, οι οποίες μπορούν εδώ σε αυτό το χώρο να προβάλουν ή να ενημερώσουν για τις προσπάθειες τους. Ήρθε η ώρα η Κεντρική Μακεδονία να γίνει η θερμοκοιτίδα καινοτομίας της χώρας. Έχουμε εξαιρετικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, σπουδαία ερευνητικά κέντρα, κορυφαίο επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό, σπουδαίο ανθρώπινο κεφάλαιο, διακρινόμαστε σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς, στα μαθηματικά, στη ρομποτική και αλλού, αυτό είναι το μέλλον και εκεί στοχεύουμε».

«Αλληλεγγύη» - Γραφείο Τύπου
Παναγιώτης Κρινή

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"


Κάνε τώρα δικιά σου μία ολοκαίνουρια Harley-Davidson Sportster & επωφελήσου έως και 1.500 €






Μοναδικές προσφορές από την Harley-Davidson για λίγες μόνο μέρες

Η μοτοσυκλετιστική περίοδος ξεκινάει δυναμικά με τη Harley-Davidson να συνεχίζει για λίγο ακόμη μία σειρά από μοναδικές προσφορές για περιορισμένο χρονικό διάστημα αναφορικά τόσο με την αγορά νέας μοτοσυκλέτας όσο και σε customization της υπάρχουσας.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να περιμένεις άλλο! Άδραξε την ευκαιρία και επισκέψου το συντομότερο δυνατόν μία αντιπροσωπεία της Harley-Davidson και κάνε δική σου μία ολοκαίνουργια Sportster με όφελος  1,000€. Το κέρδος σου όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς για λίγες ακόμη μέρες, μπορείς να κάνεις customization στη μοτοσυκλέτα σου με Harley-Davidson αξεσουάρ, με όφελος 500€ αν πραγματοποιήσεις αγορές άνω των 2,000€.

Μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Harley-Davidson, συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρεις εδώ http://bit.ly/SportsterOffer_PR και άμεσα θα επικοινωνήσει μαζί σου ένας εκπρόσωπος μας για να σε ενημερώσει πως θα κάνεις δική σου Harley-Davidson των ονείρων σου!

Επίσημοι αντιπρόσωποι Harley-Davidson
Harley-Davidson Athena - Πειραιώς 187, Αθήνα 118 53 - 21 0341 0850
Harley - Davidson Thessaloniki - Μακεδονίας 10, Μενεμένη 546 28 - 231 070 0707


-ΤΕΛΟΣ-

Σχετικά με την Harley-Davidson Motor Company®
Από το 1903, η Harley-Davidson Motor Company πραγματοποιεί όνειρα προσωπικής ελευθερίας, οδηγώντας τις εξελίξεις στην κατασκευή μοτοσυκλετών. Η εταιρία προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα κορυφαίων και μοναδικής σχεδίασης μοντέλων που παρέχουν τη δυνατότητα προσωπικών επεμβάσεων και ζωντανεύουν την Harley-Davidson εμπειρία, μέσα από μια πληρέστατη σειρά αυθεντικών Harley-Davidson ανταλλακτικών, αξεσουάρ, προϊόντων εξοπλισμού αναβάτη και ειδών ένδυσης και υπόδησης. Μάθετε περισσότερα για τον τρόπο που η Harley-Davidson δημιουργεί την Επόμενη Γενιά Αναβατών, στο www.harley-davidson.com.


Ο Ασάνζ συνελήφθη «εκ μέρους των ΗΠΑ», λέει η βρετανική αστυνομία

Ο Τζουλίαν Ασάνζ συνελήφθη σήμερα από τη βρετανική αστυνομία στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης του στις ΗΠΑ


H βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο Τζούλιαν Ασανζ συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε αίτημα από τις ΗΠΑ για την έκδοση του. 

Η επιβεβαίωση αφορά το ένα σκέλος της σύλληψης Ασανζ, το άλλο αφορά κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παραβίαση των όρων της εγγύησης του στη Βρετανία. 

Το Σημείο Καινοτομίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας



Το Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας βρίσκεται στην Παύλου Μελά 10 (στη Διαγώνιο) και όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «όπως και το 2014, έτσι και τώρα, το 2019, αποφασίσαμε να μην έχουμε ένα εκλογικό κέντρο με την τυπική ξεπερασμένη προεκλογική λογική και λειτουργία, το οποίο δεν προσφέρει στην Περιφέρειά μας και τους συμπολίτες μας. Όπως επίσης αποφασίσαμε και φέτος όπως και το 2014 να μην κάνουμε εγκαίνια σε κανένα από τα επτά εκλογικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, επειδή σεβόμαστε την καθημερινότητα των πόλεων και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να τη διαταράξουμε. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην ‘Αλληλεγγύη’ θέλουμε να είμαστε πρώτα απ’ όλα χρήσιμοι στην κοινωνία, την οικονομία και τον τόπο μας ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που μας εμπιστεύεται και μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή».

Το Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» είναι ένας εκθεσιακός χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που προβάλλει την καινοτομία, «το νέο ισχυρό πυλώνα που χτίζουμε βήμα-βήμα για την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας», όπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στόχος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» είναι να δοθούν ερεθίσματα στους πολίτες πρώτον με τις νέες τεχνολογίες, όπως με τους 3d printers, που πριν από μερικά χρόνια φαινόταν ένα μαγικό μηχάνημα και σήμερα μπορεί κάποιος να το έχει εύκολα στο σπίτι ή στο γραφείο του, αλλά και με το VR (μηχάνημα εικονικής πραγματικότητας) με το οποίο περισσότερο εξοικειωμένα είναι τα παιδιά που το ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά και τώρα το μαθαίνουν και οι υπόλοιποι. Επίσης, στόχος είναι να δοθούν ερεθίσματα και για την καινοτομία στα προϊόντα και τον πρωτογενή τομέα, όπως και στον τουρισμό, με προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και προβάλλονται στο Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας ή με σύγχρονες παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού στον τουρισμό, όπως η περιήγηση που μπορεί να κάνει κάποιος χρησιμοποιώντας τα γυαλιά VR.

«Το Σημείο Καινοτομίας της παράταξής μας στην καρδιά της πόλης και της Περιφέρειας έχει στόχο να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες και νέους ανθρώπους, που θέλουν να ενημερωθούν, να δουν, να περιεργαστούν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα, αλλά έχει στόχο επίσης, να προβάλει την καινοτομία της Κεντρικής Μακεδονίας και σε τουρίστες και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα ή για το τουριστικό προϊόν του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο χώρο εκτίθενται virtual reality με διαδραστικές εμπειρίες, ταχυφορτιστής αυτοκινήτου elbis από τη Θεσσαλονίκη, δύο 3d printing, drone με φασματογραφική κάμερα, που αξιοποιείται στη Μακεδονία για τη διάδοση της γεωργίας ακριβείας, δυο ρομπότ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, καινοτόμα προϊόντα, που ή συσκευάζονται ή παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, όπως πέρλες ελαιόλαδου, αλάτι odyssey, ασύρματοι IOT (Internet of Things) αισθητήρες κλίματος που δουλεύουν μέσω cloud, καινοτόμο μετρητή γάλακτος, αλλά και μέρος του μονοθέσιου που έχει κατασκευάσει το ΑΠΘ για τη Formula 1, που απέσπασε διεθνή βραβεία.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις θέσεις και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Αλληλεγγύη» σε μια διαδραστική γιγαντοοθόνη και να επικοινωνούν ζωντανά μαζί τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι και ο αντίστοιχος εκθεσιακός χώρος, στο ίδιο σημείο, στις εκλογές του 2014, με κεντρικό θέμα την προβολή των μακεδονικών προϊόντων και τα τουριστικά αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε πάρα πολλούς κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. «Η απόφασή μας αυτή, γι’ ακόμα μία φορά, πέρα από συμβολική, δηλώνει επίσης την επιθυμία και την ευχή μας, οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να ανοίξουν το δρόμο για εκλογικές αναμετρήσεις ουσίας, πολιτισμού και πάνω απ’ όλα χρήσιμης ενημέρωσης των πολιτών. Έχει και ουσιαστικό αποτύπωμα, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που έχουν και πτυχία και γνώσεις και προσόντα και σπουδαίες ικανότητες. Θέλουμε αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έχουν το χώρο, τα κίνητρα και τις δυνατότητες να δημιουργήσουν εδώ, στον τόπο τους, στον τόπο μας και να μη φεύγουν στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Το braingain είναι ο μεγάλος στόχος και με το Σημείο Καινοτομίας έχουμε έναν ισχυρό συμβολισμό προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα είμαστε ανοιχτοί στις καινοτόμες επιχειρήσεις αλλά και startups, οι οποίες μπορούν εδώ σε αυτό το χώρο να προβάλουν ή να ενημερώσουν για τις προσπάθειες τους. Ήρθε η ώρα η Κεντρική Μακεδονία να γίνει η θερμοκοιτίδα καινοτομίας της χώρας. Έχουμε εξαιρετικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, σπουδαία ερευνητικά κέντρα, κορυφαίο επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό, σπουδαίο ανθρώπινο κεφάλαιο, διακρινόμαστε σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς, στα μαθηματικά, στη ρομποτική και αλλού, αυτό είναι το μέλλον και εκεί στοχεύουμε».

Διήμερη συνάντηση για την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας από την Ένωση Σηματούχων Εταιρειών (ΕΣΗΜΕΤ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


 
Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2019 ως έτους Αθλητισμού και Διανοητικής Ιδιοκτησίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), η Ένωση Σηματούχων Εταιρειών (ΕΣΗΜΕΤ), σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν διήμερη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με θέμα “Reach for Gold. Sports and IP”, στις 23 και στις 24 Απριλίου 2019 (ξενοδοχείο ΤHE MET HOTEL).  
Η διοργάνωση, που περιλαμβάνει απονομή βραβείων (23 Απριλίου 2019) και εργαστήρια (24 Απριλίου 2019) τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, του International Chamber of Commerce-Hellas, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του EUINIP.
Το «παρών» θα δώσουν οι απόγονοι των Pierre de Coubertin και Δημήτριου Βικέλα, ο οποίος διετέλεσε και πρώτος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι δύο προσωπικότητες του ολυμπιακού πνεύματος θα «συναντηθούν» ξανά μετά από 125 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και θα τιμηθούν για τη συνεισφορά τους αυτή. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «η επαναφορά των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν  αυτή που σηματοδότησε την ανάπτυξη του αθλητισμού, της αθλητικής βιομηχανίας και του αθλητικού δικαίου».
«Πλέον ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί. Οι παγκόσμιες αθλητικές αξίες περιλαμβάνουν την αριστεία, το σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθαι (fair play). Σήμερα, χάρη στην πρόοδο των τεχνολογιών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και επικοινωνιών, οποιοσδήποτε και οπουδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει όλο το εικοσιτετράωρο αγώνες και δράσεις των αγαπημένων αθλητών και ομάδων. Έτσι, ο αθλητισμός έχει καταστεί παγκόσμιος κλάδος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων / ευρώ, ο οποίος δημιουργεί επενδύσεις σε εγκαταστάσεις (από αθλητικά στάδια έως δίκτυα εκπομπών), απασχολεί και ψυχαγωγεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι επιχειρηματικές σχέσεις που βασίζονται στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας συμβάλλουν στην εξασφάλιση της οικονομικής αξίας του αθλητισμού. Αυτό, με τη σειρά του, τονώνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας, επιτρέποντας στους αθλητικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τις διοργανώσεις και παρέχοντας τα μέσα για την προώθηση της αθλητικής ανάπτυξης σε επίπεδο βάσης», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα εξεταστεί το πώς οι αθλητικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας και σχέδια για να προωθήσουν την ανάπτυξη νέων αθλητικών τεχνολογιών, υλικών, εκπαίδευσης και εξοπλισμού, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και την αφοσίωση των οπαδών σε όλο τον κόσμο.
Επίσης, θα παρουσιαστεί το πώς τα εμπορικά σήματα και η επωνυμία μεγιστοποιούν τα εμπορικά έσοδα από συμφωνίες χορηγίας, εμπορίας και αδειοδότησης. Τα έσοδα αυτά αντισταθμίζουν το κόστος διοργάνωσης εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, όπως οι σειρές Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίου Κυπέλλου, και διασφαλίζουν ότι θωρακίζεται η αξία και η ακεραιότητα αυτών των θεαματικών γεγονότων.
Θα εξεταστεί ακόμη το πώς οι αθλητικές προσωπικότητες είναι σε θέση να παράγουν κέρδη από συμφωνίες χορηγίας με τους ιδιοκτήτες σημάτων και να αξιοποιήσουν τις δικές τους μάρκες ως αθλητές, αλλά και το πώς τα δικαιώματα εκπομπής που υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ αθλητισμού και τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ φέρνουν τους οπαδούς πιο κοντά στην αθλητική δράση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα εξετασθούν μερικές από τις τεχνολογικές εξελίξεις που αλλάζουν το παιχνίδι στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, φέρνοντας την αλλαγή σε όλα τα αθλητικά πεδία.
Μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες και εταιρίες θα συμμετάσχουν στα φετινά βραβεία αλλά και στα εργαστήρια.
Οι θέσεις για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι περιορισμένες.

Eγγραφές και λοιπές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.worldipday.eu Οι δικηγόροι, ασκούμενοι  διαμεσολαβητές μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο 12, Δημόσιες Σχέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης- Δικαστικό Μέγαρο (υπεύθυνη κ. Αικατερίνη Μάρου, τηλέφωνο 2310 500874).

«Για να βγάλουμε από τον χάρτη της Ημαθίας τον καρκίνο του δέρματος»







Η Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Ημαθίας, διοργανώνουν από κοινού την Κυριακή 14-04-2019 και ώρα 11:00,  στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον, ημερίδα με θέμα «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ»
Στο πλαίσιο της ημερίδας, το Σάββατο 13-04-2019, από τις 16:00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αιγές Μέλαθρον, θα πραγματοποιούνται δωρεάν εξετάσεις των δερματικών σπίλων, από τους συμμετέχοντες δερματολόγους.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας και κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 2331024740 (Ιατρικός σύλλογος Ημαθίας).

Σύμβαση για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – σηματοδοτών επαρχιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 100.000,00 € υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά





Τη σύμβαση για τη «Συντήρηση υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2018» υπέγραψε Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μαζί με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 100.000,00 € και χρηματοδοτείται από Ιδίους Πόρους της Π.Ε. Πέλλας.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση των εγκαταστάσεων οδικού φωτισμού και σηματοδότησης στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας. Συγκεκριμένα και ανάλογα με την περίπτωση θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης ασφαλούς λειτουργίας εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού μετά από ατύχημα, αποκατάσταση προβλημάτων που εντοπίζονται σε υπόγεια ηλεκτρικά δίκτυα, η αντικατάσταση καλωδίων μετά από κλοπή, αντικατάσταση βραχιόνων, φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων κ.λπ.

Αναφορικά με το κομμάτι της συντήρησης σηματοδοτών αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση φθορών - βλαβών, η περιοδική συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, καθώς και ενδεχόμενες εργασίες τροποποίησης - βελτίωσης των εγκαταστάσεων.

«Αντιμετωπίζουμε το σημαντικό ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού που είναι προτεραιότητα για εμάς με την δεύτερη συνεχόμενη σύμβαση που θέτουμε σε ισχύ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Να υπενθυμίσω ότι έχουμε ήδη υπογράψει τη σύμβαση για εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού – σηματοδοτών στο εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας και βρισκόμαστε εν αναμονή έναρξης των εργασιών. Η προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες μας συνεχίζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.