ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Νέοι ορίζοντες στην ανδρική αντισύλληψη

 Η ανακάλυψη ενός γονιδίου που ανευρίσκεται σε πολλά θηλαστικά μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αποτελεσματική, αναστρέψιμη και μη ορμονική ανδρική αντισύλληψη σε ανθρώπους και ζώα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Washington State εντόπισαν εκδήλωση του γονιδίου Arrdc5 στον ορχικό ιστό ποντικών, γουρουνιών, βοοειδών και ανθρώπων. Όταν το γονίδιο αυτό αφαιρέθηκε από τα ποντίκια, προκάλεσε στειρότητα μόνο στα αρσενικά επηρεάζοντας τον αριθμό σπερματοζωαρίων, την κίνησή τους και τη μορφή τους. Οι ερευνητές εξέθεσαν τα ευρήματά τους στο “Nature Communications”.

Πόσες ζωές σώθηκαν πραγματικά από τα εμβόλια για την Covid;

 Μαθηματικά, εάν το εμβόλιο προκαλεί κάποιες λοιμώξεις την πρώτη εβδομάδα, εάν αυτές αγνοηθούν και εάν η VE μειώνεται στο μηδέν, τότε εξ ορισμού τα εμβόλια πρέπει να έχουν προκαλέσει περισσότερες λοιμώξεις από ό,τι θα συνέβαινε χωρίς κανένα εμβόλιο



Σε προηγούμενο άρθρο αυτής της σειράς με τίτλο “Είναι αδύνατο τα εμβόλια να έσωσαν 14 εκατομμύρια ζωές το 2021”, χρησιμοποιήσαμε διάφορες δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά θνησιμότητας της Covid, για να αποδείξουμε ότι είναι εντελώς αδύνατο τα εμβόλια να έχουν αποτρέψει 14 εκατομμύρια θανάτους από Covid.

Η έκθεση «βόμβα» που θα μπορούσε να αλλάξει το νερό

 Το μέλλον των αμερικανικών προγραμμάτων φθορίωσης του δημόσιου νερού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξαετή συστηματική ανασκόπηση του Εθνικού Τοξικολογικού Προγράμματος (National Toxicology Program-NTP), μια έκθεση που εξετάζει κριτικά τη διαθέσιμη επιστήμη, αλλά έχει περιέλθει σε κυβερνητικές παρεμβάσεις και διαμάχες.

Τα προσχέδια της έκθεσης -που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης δίκης- επιβεβαιώνουν την επιστήμη που συνδέει το φθόριο με τη μείωση της νοημοσύνης των παιδιών. Τα ευρήματα της έκθεσης υποστηρίζουν πολλαπλές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το φθόριο είναι μια νευροαναπτυξιακή τοξίνη.

Η απάτη της κλιματικής κρίσης γίνεται πλέον ξεκάθαρη: Η συμμαχία για το περιβάλλον έχει χάσει τα μισά της μέλη και… συνεχίζει

 Άλλες τρεις ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tokio Marine, αποχώρησαν από τη συμμαχία για το κλίμα (NZIA), η οποία υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αφήνοντάς την με το 50% των μελών της σε σχέση με δύο μήνες πριν, καθώς οι ασφαλιστές φοβούνται τις αμερικανικές πολιτικές.

Σημειώνεται πως ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί έχουν οργανώσει εκστρατεία κατά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εργάζονται για να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ μια ομάδα Ρεπουμπλικανών γενικών εισαγγελέων έχουν στρέψει την προσοχή τους στους ασφαλιστές, κατηγορώντας τους για πιθανή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Κατά το διήμερο 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους,

Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τα Τίρανα Αλβανίας.

Τον Μητροπολίτη Κίτρους συνόδευε ο Ιερομόναχος Αλέξανδρος Καρακασίδης.

Τον Μητροπολίτη Κίτρους δέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Μακαριώτατος

Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος και άλλους

Επισκόπους και κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στα Τίρανα, ο Μητροπολίτης Κίτρους

προσκύνησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στην Ιερά Μονή

Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Κολικόντασι, όπου ο τάφος του Αγίου και στην Ιερά

Μονή Παναγίας στην Αρδανίτσα.

Τροχαίο στην Κηφισίας: «Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει το παιδί μου» – Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη

 Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται το τρίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης(1/6) από οδηγό μηχανής στη λεωφόρο Κηφισίας.

Το άτυχο κοριτσάκι διέσχιζε τον δρόμο μαζί με την ηλικιωμένη νταντά της, η οποία νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Star η 3χρονη είναι πολυτραυματίας και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική.

Μυοκαρδίτιδες και εμβόλια Covid

 Είναι πλέον προφανές πώς τα εμβόλια κατά της Covid 19 έχουν προκαλέσει μίγμα παρενεργειών στα εμβολιασμένα άτομα. Πέρα από την γνωστή “Long Covid” παρενέργεια η οποία εμφανίζει πολλαπλά συμπτώματα που αφορούν περισσότερα του ενός συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, ένα ισχυρό ποσοστό πολιτών, ιδιαίτερα μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, παρουσιάζει μείζονος σημασίας καρδιολογικά προβλήματα. Δηλαδή Περικαρδίτιδες και Μυοκαρδίτιδες. Πολλοί από αυτούς τους meta –Covid ασθενείς εξακολουθούν να παρουσιάζουν παθολογικά συμπτώματα, μήνες ακόμη και μετά την παρέλευση ενός και πλέον έτους από την διάγνωση της ασθένειας. Δυστυχώς έχουν αναφερθεί και περιστατικά όπου νέοι άνθρωποι προσβεβλημένοι από post –vaccine Μυοκαρδίτιδα κατέληξαν.

Άσχημη πτώση για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια στρατιωτικής τελετής

 Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιτνεν έπεσε –από μόνος του- αυτή τη φορά κατά την διάρκεια απονομής των πτυχίων στην Αεροπορική Ακαδημία των ΗΠΑ στο Κολοράντο.

Ο Μπάιντεν όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπατά και πέφτει σε μια θεαματική τούμπα στο έδαφος.

Στο πλευρό του, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, έσπευσαν συνεργάτες του, οι οποίοι τον βοήθησαν να σηκωθεί. Ακολούθως ο Μπάιντεν περπάτησε μέχρι τη θέση του.χρονος Τζο Μπάιντεν σκόνταψε και έπεσε στα γόνατα και στη συνέχεια σηκώθηκε ξανά κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης στην Ακαδημία Πολιτικής Αεροπορίας στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Ο Τζιμάκος για τον ΕΝΦΙΑ...... Είναι ο ΕΝΦΙΑ που κατάργησε η ΝΔ

 


Γιατι τα παιδια καταλαβαινουν..

 


«Δεν δεχόμαστε μαθήματα συνέπειας από εκείνους που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκ. ευρώ, από εκείνους που κυβέρνησαν την χώρα για χρόνια κι την έριξαν στα βράχια το 2010.

 


Τιναζει στον αέρα τις εκλογές στην Ελλάδα έκθεση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA

 


Ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος από το Λιτόχωρο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

 

Καλωσορίζω στη ΣΥΝθεση έναν συνδημότη που εκτιμώ πολύ και σέβομαι τη διαδρομή του και το πλούσιο έργο του, τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο από το Λιτόχωρο. 


Ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος του Νικολάου είναι Αντιστράτηγος ε.α. του Νομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, απόφοιτος της Σ.Σ.Α.Σ.  


Κατέχει πτυχίο του τμήματος Νομικής της Νομικής σχολής του Α.Π.Θ. καθώς και του τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου.


Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του τομέα Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου της Νομικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. καθώς και πτυχίου Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό της ίδιας σχολής.

Πρωτοβουλία της 12 ης ΤΟΜΥ Κατερίνης ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

 Μια καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία ενημερωτικού χαρακτήρα για την

τοπική κοινότητα, υλοποίησε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στην πλατεία

του δημοτικού πάρκου Κατερίνης, η 12 η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ)

Κατερίνης της 3 ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας.

Η ενημέρωση αφορούσε τις αλλεργίες που ως γνωστόν βρίσκονται σε

έξαρση αυτή την περίοδο και σύμφωνα με ιατρικές μελέτες ένας στους

πέντε Έλληνες νοσεί από την επονομαζόμενη κατάσταση

«υπερευαισθησίας» στο ανοσολογικό σύστημα του ανθρώπινου

οργανισμού.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών Α'θμιας Εκπαίδευσης (2022-2023)




Με τη συμμετοχή 150 μαθητριών και μαθητών από οκτώ δημοτικά σχολεία του Δήμου Δίου-Ολύμπου διοργανώθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 το πρώτο Διαδημοτικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.


Στους αγώνες βόλεϊ και ποδοσφαίρου, που διοργανώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Γιώτσα αντίστοιχα, συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Λεπτοκαρυάς, του 3ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου και των δημοτικών σχολείων Δίου, Καρίτσας, Κονταριώτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Βροντούς.

Αντικατάσταση του κεμαλισμού από ισλαμισμό & εθνικισμό αναμένεται από τη νέα διακυβέρνηση Ερντογάν

 


 
 
Αθήνα, 01.06.2023. To  Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) διοργάνωσε συζήτηση με αφορμή τον δεύτερο γύρο των Τουρκικών Προεδρικών εκλογών με θέμα: «Που βαδίζει η Τουρκία μετά τις τις προεδρικές εκλογές του 2023».
 Το  γενικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι  ότι  η νέα διοίκηση Ερντογάν  αναμένεται να   ενισχύσει  τον αυταρχικό της χαρακτήρα και ότι θα έχει τάσεις να αντικαταστήσει την κεμαλική ιδεολογία με μια άλλη που θα συνδυάζει τον συντηρητισμό, τον εθνικισμό και  τον ισλαμισμό.  

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο μελέτης του Κανονισμού Καθαριότητας

 Αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου (https://www.dion-olympos.gr/2023-diavoulefsi-kanonismos-kathariotitas/) το σχέδιο μελέτης του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, όπως συντάχθηκε από το τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου.


Όσοι επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους με email στο dimdia@dion-olympos.gr έως και τις 15 Ιουνίου 2023.

Ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό της εορτής του Αγίου Πνεύματος ως ημέρας τοπικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 


          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι στο με αριθμό ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022 δημοσιεύθηκε η με αριθμό Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζτιτζικώστα, με την οποία ορίσθηκε η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως τοπική αργία για τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
          
Επισημαίνεται ότι οι εξαιρέσεις:
          α) για τα καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικούς τόπους, τα οποία με διοικητική πράξη εργάζονται κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), καθώς και
          β) οι περιλαμβανόμενες στα άρθρα 7 και 9 του Β.Δ.748/1966, όπως αυτά τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του αρ.63 του Ν.4808/2021, εξακολουθούν να ισχύουν.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Μήνυμα προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 Αγαπητά μας παιδιά,

Η στιγμή για την οποία κοπιάσατε και αγωνισθήκατε σκληρά ολόκληρη τη χρονιά και όχι

μόνο, έφθασε. Τώρα είναι η ώρα να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό στη μεγάλη

πρόσκληση για την εκπλήρωση των προσωπικών σας στόχων και ονείρων,

σηματοδοτώντας έτσι την αρχή μιας νέας ζωής στον προσωπικό και επαγγελματικό

στίβο.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Κάλυψη” στο Δήμο Κατερίνης - Το πρόγραμμα αφορά τη δωρεάν στέγαση ατόμων ηλικίας 25 έως 39 ετών

 Ξεκίνησε το πρόγραμμα ” Κάλυψη ”, στο δήμο της Κατερίνης, που αφορά την στέγαση των νέων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην δωρεάν στέγαση, ατόμων ηλικίας 25 έως 39 ετών,

που κατοικούν εντός του δήμου Κατερίνης, όπως προκύπτει απ’ την αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο

εισόδημα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση, ώστε να προχωρήσει η μοριοδότηση και

να βγουν τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων.

Παγκόσμιες προκλήσεις και προοπτικές στον κλάδο του τουρισμού: To νέο webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

 

Η Κατερίνη στον πυρήνα των πρώτων «πράσινων» πόλεων - Εφαρμογή Καλών Πρακτικών Προστασίας Περιβάλλοντος στο Δήμο Κατερίνης / Environmental Excellence to Local Authorities

 Στον «πυρήνα» των πρώτων Ελληνικών πόλεων μεσαίου μεγέθους, των πρώτων «πράσινων»

πραγματικά πόλεων, που ενσωματώνουν στις διαδικασίες τους την συστηματική καταγραφή,

αξιολόγηση και ανάδειξη του αστικού πράσινου, μέσω των «Τεχνολογιών Ψηφιοποίησης»,

συμπεριλαμβάνεται πλέον η πόλη της Κατερίνης.

Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

 Με το σημερινό ξεκίνημα των Πανελληνίων εξετάσεων ξεκινά μία σημαντική

περίοδος για τους τελειοφοίτους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων. Ξεκινά ένας

αγώνας για τον οποίο προετοιμάζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Μια προετοιμασία για την

οποία ξόδεψαν πολύ χρόνο, με στόχο την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την εκπαίδευση που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρα

τους.

15 ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ¨PIERE DE COUBERTIN” Στην κατηγορία Εικαστικής Σύνθεσης!

 Το 1ο βραβείο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού “Pierre deCoubertin’’ με

τίτλο: «Θέλω, ελπίζω, μπορώ – Πως μπορούμε να αλλάξουμετον κόσμο με τον

αθλητισμό» » της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου απέσπασε η

ομάδα μαθητών και μαθητριών “ The Champions” του 15 ου Δημοτικού Σχολείου

Κατερίνης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τύρελη Βάγια στην κατηγορία της

εικαστικής σύνθεσης. Οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας κατάφεραν να

διακριθούν και  να αποσπάσουν  το πρώτο βραβείο χάρη στην πρωτότυπη

τρισδιάστατη εικαστική σύνθεση με χρήση robot που υλοποίησαν με μεγάλη

επιτυχία!

Ιερές Ακολουθίες στο Παρεκκλήσιο Αγίου Αθανασίου και Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Κατερίνης

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με νέο γκρέιντερ-ισοπεδωτή αξίας 305.000 ευρώ εξοπλίστηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου

Στην προμήθεια ενός νέου γκρέιντερ-ισοπεδωτή προχώρησε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, αξίας 305.000 ευρώ.

Το νέο μηχάνημα, που αγοράστηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 220.000 ευρώ και ιδίους πόρους, ύψους 85.000 ευρώ, θα εξυπηρετήσει στη διαχείριση των αυξημένων αναγκών του Δήμου, όπως, μεταξύ άλλων, στην αγροτική και αστική οδοποιία.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έχει πλέον στην κατοχή του δύο γκρέιντερ, μετά και την επισκευή του παλαιότερου, που ήταν ανενεργό το 2019, τα οποία επιχειρούν παράλληλα για την ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που χρειάζονται αντιμετώπιση.