ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Από 0 ως ΠΑΣΟΚ, πόσο τσογλάνι είσαι;


Έως και σήμερα έσπαγα πλάκα με την -κατά τ’ άλλα συμπαθέστατη- επικοινωνιολόγο του Βαγγέλη Βενιζέλου και πρώην σύμβουλο Σπύρου Βούγια για θέματα μετανάστευσης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Η φανατική υποστήριξη της Αφροδίτης στον Βαγγέλη υπήρξε κατά βάση συγκινητική -μέχρι δακρύων- και οι επιθέσεις που εξαπέλυε στον Τσίπρα γραφικές – μέχρι σεμεδακίου σε LCD-TV. Ωστόσο υπάρχει μία “κόκκινη γραμμή” που θεωρώ αδιανόητο να την περνά οποιοσδήποτε παρατρεχάμενος των κυβερνήσεων. Ειδικά, επειδή την περνούν συστηματικά πολλοί, προκειμένου να γαντζωθούν στην εφήμερη εξουσία τους. Και αναφέρομαι στην εκμετάλλευση των θυμάτων της Μαρφίν. Δυστυχώς, από σήμερα η Αφροδίτη συγκαταλέγεται σε εκείνους που σύλησαν...
τον τάφο τριών νεκρών εργαζομένων.

Σε συνέντευξη της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ που δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία με τίτλο «Θα βάλω βέτο για τον Τσίπρα» οι περισσότεροι -μεταξύ των οποίων κι εγώ- στάθηκαν στην φαιδρή “υπόσχεση” ότι η Αφροδίτη θα φύγει από την Ελλάδα αν βγει ο Σύριζα. Ομολογουμένως, είναι άκρως διασκεδαστικό η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα να συνεργάζεται με Βορίδη και Γεωργιάδη και να απειλείται από το Γλέζο και τη Βαλαβάνη. Όμως ο αρχικός εντυπωσιασμός, από την θεαματική αυτή μπαλαφάρα, έκρυψε μία πολύ ουσιώδη λεπτομέρεια αυτής της συνέντευξης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν κουράστηκε να βρίζει το Σύριζα, η Αλ Σάλεχ απάντησε:
«Δεν μ’ αρέσει καθόλου. Διότι προέρχομαι από το χώρο αυτό, από το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Συνασπισμό. Οταν το 2010, ΜΕΤΑ ΤΗ MARFIN, αποφάσισα να πάω στο ΠΑΣΟΚ διότι έβλεπα ότι πια η νέα ηγεσία δεν μου πάει καθόλου, άρχισαν οι επιθέσεις»
Η κραυγαλέα αναφορά στον εμπρησμό της Μαρφίν που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ειδικά, διότι συνοδεύει δήλωση ότι “δεν της αρέσει” η επίθεση στο Σύριζα. Παρόλα αυτά η Μαρφίν υπήρξε η υπ’ αριθμόν ένα αθλιότητα τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, στον μικροπολιτικό πόλεμο με το Σύριζα, όπου και επιχείρησαν να την χρεώσουν συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, τα πτωματοφάγα κτήνη δύο διαδοχικών κυβερνήσεων. Πολύ ειδικότερα μάλιστα, όταν η Αφροδίτη σκυλεύει δύο φορές τον τάφο των ανθρώπων αυτών, επειδή επιπλέον λέει και ψέματα.
Και μόνο η χρονική αναφορά στο 2010 αποτελεί καραμπινάτη ψευτιά, αφού δεν ήταν καθόλου κρυφό ότι η Αλ Σάλεχ υπήρξε σύμβουλος υφυπουργού Σπ. Βούγια σε θέματα μετανάστευσης και μάλιστα “άνθρωπος του Βενιζέλου” ήδη από το 2009. Θα ήταν μάλλον απίθανο να ανήκει στο Συνασπισμό και ταυτόχρονα να εργάζεται σε υπουργείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Κάπου εδώ είναι αδύνατο να προσπεράσεις τις πολύ πρόσφατες μνήμες του περίφημου “εκτσογλανισμού της κοινωνίας“, που εφηύρε ο γλωσσοπλάστης Βαγγέλης Βενιζέλος κι έσπευσε να ερμηνεύσει βιτγκενσταϊνικώς η ενθουσιώδης γκρούπι του.


Ένα μικρό σκάλισμα των δημοσιευμάτων της χρονικής περιόδου 2008-2009 και σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα, ιδού το λαβράκι. Άρθρο της Ελευθεροτυπίας (πάλι), της 26ης Νοεμβρίου 2009, με τίτλο “Σπάνια Αλληλεγγύη“, περιγράφει την αλληλέγγυα στάση του αντιπολιτευόμενου Σύριζα απέναντι στην “σύμβουλο υφυπουργού” Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Αφορμή υπήρξε, ένα πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος -ποιου άλλου;- της 22ας Νοεμβρίου 2009, το οποίο κοσμούσε η φωτογραφία της γυμνόστηθης Αφροδίτης και στο εσωτερικό του ένα βαθύτατα σεξιστικό άρθρο εναντίον της. Σειρά στις σεξιστικές επιθέσεις είχαν πάρει τότε τα δεξιά και ακροδεξιά μπλογκ – με τα οποία δεν έχει πλέον ιδιαίτερο πρόβλημα η Αφροδίτη, αφού ρε αδερφέ δεν έκαψαν αυτά στο κάτω-κάτω τη Μαρφίν. Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον αιώνια πιστό φίλο τουΘέμο Αναστασιάδη δεν είχε σηκώσει ανάστημα.

Ποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την Αφροδίτη; Μα οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού της Μαρφίν, έξι μήνες αργότερα, καιτρομοκράτες του Σύριζα όπως αποκάλυψε και ο έτερος σύντροφος της Αφροδίτης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε έναν άλλο πιστό φίλο του αξιοσέβαστου ΠΑΣΟΚ, το (μαγαζί του) Σταύρο Ψυχάρη. Αυτοί οι Συριζαίοι “εκτσογλανιστές” της ελληνικής κοινωνίας έσπευσαν να την υπερασπιστούν, με ανακοίνωση και άρθρο στην Αυγή. Κι όλα αυτά ενώ η Αφροδίτη ήταν στο στρατόπεδο των “εξυγιαντών της πολιτικής”, το ΠΑΣΟΚ.

Το ουσιαστικό ερώτημα, κατά συνέπεια, μετατρέπεται σε:

Ποιος είναι το πραγματικό τσογλάνι;

Zaphod

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, η Αφροδίτη δηλώνει ότι δεν πληρώνεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά “βολεύεται” από την αρθρογραφία της στην Athens Voice και το Action24. Ας παρακάμψω το προφανές, ότι πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που επιβιώνει απλά αρθρογραφώντας σποραδικά σε δύο sites (όποια κι αν είναι αυτά) και επισημαίνω μία χρήσιμη λεπτομέρεια: το Action24 είναι ιδιοκτησίας Διονύση Παναγιωτάκη, στενού φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου και συζύγου της Ελένης (Σελήνη αγαπάει Αλέξη) Κούρκουλα.

Από Γαλαξιάρχης

22 δις από τις τσέπες μας δώρο στους τραπεζίτες!



Μετά την επιτυχία του στο Στρασβούργο, κάλεσαν τον Αντώνη και στο Τσίρκο Μεντράνο!

ετά την επιτυχία του στο Στρασβούργο, κάλεσαν τον Αντώνη και στο Τσίρκο Μεντράνο!

* Θα κάνει τον κλόουν!

* Νέα καριέρα, λοιπόν, τον περιμένει μετά την πανευρωπαϊκώς αναγνωρισμένη ως μαριονέτα της τρόικας...

* Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Σίμος απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει ν' αποφασίσει, επιτέλους, αν θέλει ή όχι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό τσίρκο...

* Στο τσίρκο με τα δάνεια, πάντως, οι τραπεζικές ακροβασίες αφήνουν τους πολίτες-θεατές με... ανοιχτό το στόμα.
* Ειδικά τα (ιλιγγιώδη) νούμερα δανείων στο κενό (και χωρίς τραπεζικό δίχτυ ασφαλείας...).

* Αλήθεια, η συνδικαλίστρια μέλος της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που πήρε στεγαστικό δάνειο 1,2 εκατ. ευρώ (!), το πήρε για ν' αγοράσει σπίτι ή της το έδωσαν για ν' αγοράσουν τη σιωπή της;

* Εκτός κι αν ο ουμανιστής Αντζελο ήθελε ν' αποδείξει ότι ο καπιταλισμός δεν είναι κατ' ανάγκην απάνθρωπος και το κεφάλαιο μπορεί ν' αγκαλιάσει με στοργή την εργατική τάξη...

* Με τέτοια σοσιαλιστική προσέγγιση θα μπορούσε να ήταν και επικεφαλής της τράπεζας (ιδεών) του ΚΚΕ!

* Και στο εργασιακό τσίρκο, πάντως, η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία, παρουσιάζοντας το υπερθέαμα «Το μεροκάματο του τρόμου»!

* Θηριοδαμαστές-εργοδότες έχουν καταφέρει (με πειθώ και μαστίγιο...) να εκτελούν οι εργαζόμενοί τους το νούμερο της απλήρωτης εργασίας.

* Με αυτό τον τρόπο, δεν εξεγείρονται και οι άνεργοι, αφού σιγά μη θέλουν να δουλεύουν και να μην πληρώνονται...

* Ετσι, και πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, διορθώνεται η κοινωνική αδικία κάποιοι να εργάζονται (και να έχουν τα προς το ζην) και κάποιοι άλλοι όχι (και να ζουν στο περιθώριο).

* Και επέρχεται η εδώ και δεκαετίες ζητούμενη κοινωνική ισότητα (στην εξαθλίωση, βέβαια, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας..).

* Με την ευκαιρία, είναι πολύ λογικό να βιάζεται να απολύσει υπαλλήλους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αφού τ' όνομά του είναι Γρηγοράκος!


* Πιο γρήγορος και από τη σκιά του είναι ο Αστυνόμος Δένδιας. Δεν πρόλαβε το δικαστήριο ν' αφήσει ελεύθερο τον Σακκά και τον ξανασυνέλαβε...

* Βρέθηκε, λέει, σε γιάφκα ένα ξεχασμένο αποτύπωμά του. Κι αμέσως η αστυνομία έσπευσε να του το δώσει, διότι το παλικάρι το έψαχνε τόσο καιρό και δεν το έβρισκε!

* Αν η Αντιτρομοκρατική βρει και τη μαγκούρα του παππού (κάπου την άφησε και δεν θυμάται πού...), θα είμαστε υπόχρεοι αν του την επιστρέψει.

* Και επειδή η κυβέρνηση υπεραμύνεται της νομιμότητας, η προφυλάκιση του Σακκά για 31 μήνες και όχι για 18, που είναι το ανώτατο όριο σύμφωνα με το νόμο, είναι η απόδειξη για το πώς την εννοεί στην πράξη.

* Καλό μας Σαββατοκύριακο, σύντροφοι...

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ  από enet, μοντάζ Γρέκι

Τα σέβη μας δωσιλογιώτατε!

Οφείλουμε να ασχοληθούμε, έστω και μία φορά, μ' έναν Πήλιο Γούση ''υπεράνω υποψίας''...

Τον άνθρωπο που τα τελευταία εννέα χρόνια προσωποποιεί τον θεσμό (σιγά τον θεσμό, όπως τον κατάντησε ο ιδρυτής του ΠαΣοΚ) του Προέδρου της (κάποιας) Δημοκρατίας!

Είναι ο άνθρωπος-συνοδοιπόρος του Μεγάλου Τυχοδιώκτη, αυτός που πάντα στήριξε καιυπηρέτησε πιστά τον πασοκισμό, τα "σα εκ των σων" του βαθέως ΠαΣοΚ...
Ο άνθρωπος φαινόμενο, αφού στην ηλικία των 11 ετών εμφανίζεται, κατά τα λεγόμενά του, σαναντάρτης στην Αντίσταση κατά των γερμανών...
Ο άνθρωπος που διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών υφυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να γνωρίζει γρί αγγλικά(!)...
Ο άνθρωπος που πρόθυμα και απρόκλητα εμφανίστηκε σαν"δανειστής" του αφεντικού του, προσπαθώντας να τον διασώσει από άλλο ένα μεγάλο του σκάνδαλο, αυτό της ροζ βίλλας της Εκάλης...
Ο άνθρωπος που από την αρχή μέχρι το τέλος της πολιτικής του καριέρας υπήρξε μία πειθήνια μαριονέτα της εξουσίας γενικότερα, και του ''συστήματος ΠαΣοΚ'' ειδικότερα.
Ο απολύτως συνυπεύθυνος για την πορεία και την κατάντια της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια!
Τα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής και πολιτικής κατοχής, ακριβοπληρωμένος, δυσθεώρητος και μεγαλοπρεπής, παρακολουθεί απ' τον θρόνο της Προεδρίας άβουλος και αμέτοχος την καταστροφή της χώρας, τον βιασμό του λαού του, την παρέλαση πιθηκοειδών στα κυβερνητικά έδρανα, και κυρίως...

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, κάθε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που του παρουσιάζουν οι νενέκοι της κυβέρνησης, καταδικάζοντας με την υπογραφή του σαν άλλος Χίντενμπουργκ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, την πράξη θανάτου της δημοκρατίας που ορκίστηκε να φυλάσσει!

Αυτός ο άνθρωπος σε λίγες μέρες θα ευχηθεί και πάλι στον ελληνικό λαό, με διάγγελμά του για το νέο έτος, ειρήνη, υπομονή και ευτυχία!

Είναι ντροπή για την 'Ηπειρο του Ζάππα, του Αρσάκη του Αβέρωφ, των Ζωσιμάδων, τουΣίνα, του Ριζάρη, του ΣΚΟΥΦΑ και του ΤΣΑΚΑΛΩΦ, των Σουλιωτών ηρώων και των νεκρών του Κομμένου...

Και είναι κρίμα για την Ελλάδα, ένα τόσο μικρό ανθρωπάκι να βρίσκεται στην θέση του ανώτατου αξιώματος...

Κρίμα... 


Η Μπιγιόνσε κάνει ανασκόπηση στα ημίγυμνα της στο Instagram και δείχνει τα οπίσθια της

beyonce1-570
Η Μπιγιονσέ περνάει μια αρκετά ναρκισσιστική και αυτάρεσκη περίοδο, αφού θέλει να είναι διαρκώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας και τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι σκληρά. Την ώρα που ανακοινώνονταν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ, η ίδια έριχνε στο Instagram νέες φωτογραφίες από καινούρια της βίντεο κλιπ με τα οπίσθια της. 
Η 32χρονη Μπι έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι βρίσκεται σε τρομερή φυσική κατάσταση και θέλει να το δείξει σε όλο τον κόσμο. Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες έριξε όλες τις φωτογραφίες της με μαγιό ή χωρίς που έχει κάνει στο παρελθόν και είναι αλήθεια: τα οπίσθια της Μπιγιονσέ είναι στην καλύτερη τους κατάσταση.
 32χρονη Μπι έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι βρίσκεται σε τρομερή φυσική κατάσταση και θέλει να το δείξει σε όλο τον κόσμο. Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες έριξε όλες τις φωτογραφίες της με μαγιό ή χωρίς που έχει κάνει στο παρελθόν και είναι αλήθεια: τα οπίσθια της Μπιγιονσέ είναι στην καλύτερη τους κατάσταση.
418625 likes
4385 comments

Θρίλερ με το πτώμα 32χρονου άνδρα – Βρέθηκε νεκρός στην παραλία

Ptoma-570
Φως στα αίτια του θανάτου ενός 32χρονου άνδρα αναμένεται να ρίξει η νεκροψία του ιατροδικαστή έτσι ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Ο 32χρονος εντοπίστηκε σύμφωνα με το e-volos νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλία της Νέας Αγχιάλου από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από περίοικους.

Αυτοπυροβολήθηκε στο ξυλουργείο του 42χρονος πατέρας δύο παιδιών στην Κω

autoktonia-570
Ένας 42χρονος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε με το κυνηγετικό του όπλο στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Κω.Ο 42χρονος αυτόχειρας, βρισκόταν μέσα στο ξυλουργείο του και έστρεψε το κυνηγετικό του όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το aegeanews24.gr. Ο αυτόχειρας βρέθηκε νεκρός από τους οικείους του σήμερα το απόγευμα στις 5 και το άψυχο σώμα του βρίσκονταν στην αποθήκη του ξυλουργείου του.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον 42χρονο στο απονενοημένο διάβημα παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι ενώ η αστυνομία διενεργεί προανάκριση. Επίσης ο ιατροδικαστής, κ. Λαμπρινός ειδοποιήθηκε να παραβρεθεί στο σημείο προκειμένου να παραλάβει το άψυχο σώμα του αποθανόντα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Λαμπρινός ήρθε απευθείας από τη Λέρο όπου ε

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ο κεραυνός χτύπησε το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο

keraunos-agalma-ihsous-rio-de-janeiro-570
Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από το Ρίο ντε Τζανέιρο και δείχνουν την στιγμή όπου το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή χτυπήθηκε από κεραυνούς.Η σφοδρή καταιγίδα που σάρωσε το Ρίο ντε Τζανέιρο την περασμένη Πέμπτη έδωσε την ευκαιρία στους φωτογράφους να απαθανατίσουν για πρώτη φορά τον κεραυνό που χτύπησε το διάσημο άγαλμα. Εκείνη την μέρα στο Ρίο έπεσαν πάνω από σαράντα κεραυνοί.
Ο κεραυνός που έπεσε στο άγαλμα προκάλεσε ζημιά στο χέρι και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το άγαλμα θα επισκευαστεί το συντομότερο δυνατό.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιος απαθανάτισε τον κεραυνό στο άγαλμα που «χτυπιέται» από κεραυνούς τέσσερις με πέντε φορές το χρόνο.

Τεταμένο το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση Βενιζέλου σε όσους διαφωνούν στη συνεργασία με «58»

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ Ê.Å. ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ SÓÅ ÊÅÍÔÑÉÊÏ ÎÅÍÏÄÏ×ÅÉÏ ÔÙÍ ÁÈÇÍÙÍ/PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ
Άκρως τεταμένο είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ύστερα και από τις αποσχιστικές τάσεις που παρουσίασε πληθώρα βουλευτών με αφορμή την στρατηγική επιλογή της Κεντρικής Επιτροπής για Συνεργασία με τους «58».
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση και συνάμα διπλωματική. Ως τέτοια εκλαμβάνεται άλλωστε η χθεσινή δημοσιοποίηση των αποφάσεων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ.
Από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου τόνιζαν ότι στις 22 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε από την ΚΠΕ όλο το πλαίσιο των δράσεων που οδηγεί στη συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν. Τις τελευταίες ημέρες προβληματισμό για την προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και «58» είχαν εκφράσει σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, όπως ο κ. Θ. Μωραΐτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση της ΚΠΕ δεν ήταν ομόφωνη, και η κίνηση των «75» με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη, που με προχθεσινή ανακοίνωσή τους υπαινίσσονται ότι ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να διαλύσει το κόμμα.
Πέρα από την πολιτική εσωκομματική αντιπαράθεση, πονοκέφαλο για την ηγεσία  του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραμένει υπερχρεωμένο, δίχως την ικανότητα να συντηρήσει καν το ολιγάριθμο προσωπικό του αποτελεί και η οικονομική του ένδεια. Η κακή οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί επιβαρυντικά στις σχέσεις ακόμη και μεταξύ των στενών συνεργατών του κ. Βενιζέλου, πολλοί εκ των οποίων ιεραρχούν το συγκεκριμένο πρόβλημα ως τη σημαντικότερη εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Χαρ. Τρικούπη.
Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να υποχωρήσει από την επιλογή του, παρά τις αντιδράσεις και τα προφανή προβλήματα. Ωστόσο, στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδοκομματικές πιέσεις θα ενταθούν, ιδίως όσο συνεχίζεται η συζήτηση για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου αλλά και για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκλογές και ανασχηματισμό μελετούν στο Μαξίμου – Ποια είναι τα σενάρια

ÁÈÇÍÁ - Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÁÍÔ. ÓÁÌÁÑÁÓ ÁÐÏ×ÙÑÅÉ ÁÐÏ ÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Ενώπιον διπλού διλήμματος σχετικά με την διενέργεια ανασχηματισμού ή ακόμα και εθνικών εκλογών βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βλέπει τις πολιτικές πιέσεις να αυξάνονται και την κυβερνητική πλειοψηφία να παραμένει εύθραυστη.
Οι σκέψεις που επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου τοποθετούνται για τον Απρίλιο, με σπουδαιότερη κίνηση τη μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι αλλαγές στην κυβέρνηση να γίνουν μετά τις ευρωεκλογές, για να απορροφηθούν κραδασμοί από ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα.
Αν και ο κύριος Σαμαράς έχει τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας, γνωρίζει καλά πως η κυβερνητική πλειοψηφία των μόλις 153 βουλευτών δεν θα τον αφήσει να προβεί ανενόχλητος στο νομοθετικό έργο, πολλώ δε μάλλον εν όψει κρίσιμων νομοσχεδίων περί τον Απρίλιο. Άλλωστε οι διπλές εκλογές του Μαΐου αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θα αποτελέσουν μια ξεκάθαρη εικόνα των εκλογικών προτιμήσεων των πολιτών, κάτι που θα αποτελέσει «εκλογικό μπούσουλα» για την κυβέρνηση. Οι πιέσεις άλλωστε είναι ήδη αυξημένες μετά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι επικείμενες διπλές εκλογές, λοιπόν, θα ξεκαθαρίσουν την κυβερνητική εικόνα με την κυβέρνηση να μελετά 3 σενάρια: Είτε την διεξαγωγή ανασχηματισμού πριν τις ευρωεκλογές προκειμένου να περάσει μήνυμα σταθερότητας σε δανειστές και ψηφοφόρους, είτε ένας τελικός ανασχηματισμός τον Οκτώβριο του 2014, είτε την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών εντός των δύο πρώτων μηνών του 2015, πριν προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί πολιτικά την μη-εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Φωτογραφία: Εurokinissi

Σάλος από ρατσιστικό σχόλιο της Μαντόνα στο Instagram με φωτογραφία του γιου της

Madonna-570
Στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης αλλά και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκε η Μαντόνα εξαιτίας του ρατσιστικού σχολίου με το οποίο συνόδευσε την φωτογραφία του γιού της να παίζει μποξ και την οποία ανέβασε στο Instagram.
Η Μαντόνα σχολιάζοντας τον αγώνα του 13χρονου γιου της Ρόκο έγραψε:
«Κανείς δεν τα βάζει με το "βρώμικο σαπούνι".Η μαμά λέει βγάλτον νοκ άουτ» και στη συνέχεια είχε το hashtag «disnigga».
Μετά τον σάλο που ξέσπασε η Μαντόνα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας πώς δεν ήθελε να προκαλέσει λάθος εντυπώσεις. Πολλά ωστόσο ήταν και τα επικριτικά σχόλια στα social media. Κάποιοι έγραψαν ότι «είναι καλύτερα να ασχολείται με την αρθρίτιδά της παρά με τα social media».
«Dirty soap» είναι το παρατσούκλι του 13χρονου γιου της Ρόκο Ρίτσι ενώ η Μαντόνα έχει άλλα τρία παιδιά δύο εξω αυτών τα οποία έχει υϊοθετήσει από το Μαλάουι.
Δείτε την εικόνα που ξεσκήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και το σχόλιο της Μαντόνα:
Madonna-Instagram-570


Αναστενάζει η Θεσσαλονίκη: Η όμορφη υποψήφια των δημοτικών εκλογών

upopshfia-dhmos-thesalonikhs-570
Η Κατερίνα Λάτση θα κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Γιώργου Κοζακίδη που ονομάζεται «Όμορφη ΘεσσαλοΝΙΚΗ».Ο Γιώργος Κοζακίδης είναι ο πρώτος πολιτευτής της Θεσσαλονίκης που ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση του να διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικιών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Ο κ. Κοζακίδης είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Όμορφη ΘεσσαλοΝΙΚΗ» και καθημερινά συνομιλεί μέσω Facebook με δεκάδες πολίτες της συμπρωτεύουσας για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης.
Πριν από δύο ημέρες ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του η Κατερίνα Λάτση. Μάλιστα, ο κ. Κοζακίδης δεν δίστασε να ανεβάσει στο προφίλ του τις φωτογραφίες της Κατερίνας η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή και σέξι.
upopshfia-dhmos-thesalonikhs1-570

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Τρόικα αντέδρασε στην κατάργηση του 25ευρου

giatroi-eopyy-adonis-570
Έντονη κριτική άσκησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες.
Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αντιγράφει τον Γιώργο Παπανδρέου και σημείωσε πως δεν γίνονται εκλογές, όποτε αλλάζουν οι δημοσκοπήσεις. «Τότε, θα είχαμε κυβερνήσεις των δύο και τριών μηνών. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι η μεταρρύθμιση προχωράει κανονικά ενώ αναφορικά με την κατάργηση του 25ευρου ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίσθηκε την αξία του μέτρου τονίζοντας πως η Τρόικα αντέδραση διότι αντί για διαρθωτικά μέτρα στην Υγεία επιλέθηκε τελικά αύξηση φόρου στα τσιγάρα.

Η Εφορία επέβαλε πρόστιμο σε 64χρονο καρκινοπαθή με κανένα περιουσιακό στοιχείο

Πρόστιμο στην Εφορία αναγκάστηκε να καταβάλει η οικογένεια 64χρονου άνεργου καρκινοπαθή στην Αμαλιάδα, αφού έτσι προβλέπεται από τη Νομοθεσία για την υποβολή εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η έκδοση βιβλιαρίου από την Πρόνοια, για τον άνθρωπο που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο και δίνει τον αγώνα του για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Γιατί η Νομοθεσία δεν εξετάζει κριτήρια και προϋποθέσεις, κατά συνέπεια ο 64χρονος άνεργος καρκινοπαθής με μηδενικό εισόδημα και χωρίς περιουσιακά στοιχεία, κλήθηκε να πληρώσει και...
πρόστιμο 102,40 ευρώ, για να μπορέσει να έχει το αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης.

Κανένα περιουσιακό στοιχείο!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συγγενείς του 64χρονου Μηνά Αποστολόπουλου, απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες Πρόνοιας του δήμου Ήλιδας, προκειμένου να του εκδώσουν ένα βιβλιάριο, αφού ο ίδιος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Οι υπάλληλοι του δήμου είχαν όλη την καλή διάθεση να τους εξυπηρετήσουν, ωστόσο δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τη διαδικασία χωρίς τη φορολογική δήλωση.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Πατρίς» η νύφη του 64χρονου, η κα Αλεξάνδρα Καυκά, φορολογική δήλωση δεν υπήρξε, γιατί ο κουνιάδος της δεν είχε να δηλώσει τίποτα!

«Ο κουνιάδος μου είναι καρκινοπαθής, δεν έχει καθόλου εισόδημα και δεν έχει και περιουσία, οπότε δεν είχε να δηλώσει τίποτα και γι’ αυτό δεν είχε υποβάλλει φορολογική δήλωση» εξηγεί η κα Καυκά, η οποία μετέβη τελικά στην ΔΟΥ Αμαλιάδας για να υποβάλει φορολογική δήλωση του κουνιάδου της, αλλά εκεί έλαβε την απάντηση ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν την διαδικασία, γιατί η δήλωση ήταν ληξιπρόθεσμη και έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 102,40 ευρώ.

Επί της ουσίας, υποβλήθηκε μηδενική φορολογική δήλωση για τον 64χρονο και παρά το γεγονός ότι δεν είχε εισόδημα, πλήρωσε το πρόστιμο.

«Προσπάθησαν η προϊσταμένη και οι υπάλληλοι της Εφορίας, αλλά μου είπαν ότι τελικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, γιατί έτσι προβλέπει η Νομοθεσία και έπρεπε να πληρωθεί το πρόστιμο. Μέχρι που μου είπαν ότι έπρεπε να πάει ο ίδιος να υπογράψει και τους είπα να πάνε να τον βρουν στο Νοσοκομείο. Ο άνθρωπος είναι καρκινοπαθής και νοσηλεύεται. Τελικά, έκανα εγώ υπεύθυνη δήλωση και πλήρωσα τα χρήματα και μάλιστα εφάπαξ, γιατί δεν δέχονταν ούτε δόσεις ούτε τίποτα άλλο. Πήρα παράβολο από την τράπεζα και το προσκόμισα» ανέφερε η κα Καυκά.

«Τα πληρώσαμε εμείς»

Το πολυπόθητο αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης το πήρε τελικά προχθές η κα Καυκά και το προσκόμισε στην υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου και αναμένει την έκδοση του βιβλιαρίου, ενώ ο 64χρονος χθες μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, για την συνέχιση της θεραπείας του.

Η κα Καυκά, δεν κρύβει την απογοήτευσή της για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του σήμερα και με πικρία είπε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Γιατί πρέπει να είναι τόσο σκληρός ο Νόμος, τη στιγμή που μιλάμε για άπορο άνθρωπο. Είναι δυνατόν να έχει ο άπορος χρήματα για να πληρώσει και πρόστιμο; Στην περίπτωση του κουνιάδου μου, είχαμε εμείς χρήματα και τα πληρώσαμε. Κάποιος που δεν έχει όμως τι θα κάνει;».

Εύλογα ερωτήματα, που απ’ ότι φαίνεται όμως, κανείς δεν θα δώσει απάντηση…

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
Από patrisnews

Τρόμος του Παπανδρέου για τα CDS…


 

Τρέμει σύμφωνα με την δημοκρατία, για να μην ανοίξουν το στόμα τους για την υπόθεση οι κατηγορούμενοι.

Ποιοί κατηγορούμενοι; Μα φυσικά ο Φιλιππίδης! Ο οποίος γνωρίζει πολλά αλλά έχοντας βάλει το χέρι στο μέλι από Γριβέα και Κοντομηνά, κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Του έχουν τάξει ότι “θα σωθούν όλοι μαζί, όπως ο Κοντομηνάς”.

Καλά θα κάνει όμως να διαβάσει με προσοχή ότι... όλοι τον θάβουν μεθοδικά. Ας δει τα προκλητικά ψέμματα που εκστόμισε ο Προβόπουλος. Και εκεί στην “αφιλόξενη Τουρκία”, πολλά μπορούν να συμβούν.

Ταπεινη μας συμβουλή στον κύριο Φιλιππίδη, είναι να δράσει άμεσα όπως ο Χριστοφοράκος. Που γι’ αυτόν τον λόγο είναι ζωντανός και ελεύθερο πουλί.

Να ετοιμάσει έναν φάκελλο και να τον στείλει στην Πόπη Παπανδρέου. Όπου απλώς θα αποκαλυπτει τον εντολέα του για τα CDS.

Μην περιμένει όμως και οπωσδήποτε να μην πιστεύει την παρεΐτσα Παπανδρέου. Ας ρίξει μια ματιά στο παρελθόν και το πρόσφατο, για να δει τι έπαθαν όσοι τον εμπιστεύθηκαν.

Τώρα κύριε Φιλιππίδη. Απόψε κι’ όλας. Είναι το μεγαλύτερο “ασφάλιστρο κινδύνου” που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.

"olympia"

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.. ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ...μόνη λύση η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου του χρέους...


Δεν το λέει ο Καμμένος ....το λένε τα στοιχεία, διεθνείς οικονομολόγοι και ειδικοί...

Σοβαρό πρόβλημα ταμειακών ροών παρουσιάζει η Ελλάδα και πάλι παρά το ότι έχει ένα πλεόνασμα(??) τρεχουσών συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή στους όρους αποπληρωμής ή άλλο σχέδιο διάσωσης ή θα χρεοκοπήσει τον Αύγουστο , αν όχι τον Μάιο. Χρησιμοποιώ τις λέξεις « θα χρεοκοπήσει " αορίστως.
Ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα σήμερα κάνει τις πληρωμές δανείων γίνεται με τα χρήματα από την Τρόικα.
Η απάτη λειτουργεί ως εξής: τα χρήματα των δανείων της τρόικα, φέρεται να έχουν δοθεί στην Ελλάδα , αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αγγίξει πραγματικά . Αντ 'αυτού τα χρήματα πηγαίνουν πίσω προς την Τρόικα για τις πληρωμές τόκων και κεφαλαίου ...

Μόλις δύο ημέρες πριν από Νέο έτος 2014 , Αντώνης Σαμαράς είπε στον λαό ότι η Ελλάδα θα αφήσει το πρόγραμμα διάσωσης της τον επόμενο χρόνο , χωρίς να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας . « Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα εξόδου από τη δανειακή σύμβαση », είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. " Το 2014 , η Ελλάδα θα βγεί έξω στις αγορές και πάλι και θα αρχίσει να γίνεται μια κανονική χώρα ... Δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα δάνεια και νέες συμφωνίες διάσωσης " .
 
Όμως, τα στοιχεία που λαμβάνονται από το Slog δείχνουν ότι είπε ψέματα .


Το σύνολο των πληρωμών που οφείλονται για το 2014 είναι € 31.6bn . Τα συνολικά κεφάλαια του δανείου για να καλύψουν το ποσό αυτό είναι € 17,5 δις . Το ελληνικό πλεόνασμα € 0,8 δισεκατ. προφανώ και δεν αρκεί.
Δείτε τώρα το δεύτερο γράφημα .. :


Στις 20 και 21 Μαίου, λήγουν 3 κουπόνια. Το μεγαλύτερο από αυτά - ένα ποσό 5,2 δισ. € - είναι , επίσης, με κυμαινόμενο επιτόκιο...

Στη συνέχεια, όμως στις 20 Αυγούστου τα πράγματα πάνε άσχημα, όταν και πάλι δύο ακόμη κουπόνια λίγουν. Το κενό χρηματοδότησης εδώ είναι € 5,6 δις . Έτσι, ακόμα και με το πολύ καλύτερο, πιο αισιόδοξο σενάριο, ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται € 8,5 δισ. δημοσιονομικών πλεονασμάτων, και τα χρειάζεται για τις επόμενες 16 εβδομάδες.

Εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση πλεονάσματος, μπορεί να πει στην τρόικα να πάει στην κόλαση, να κηρύξει το χρέος διάσωσης άκυρο, και να αρνηθεί το επαχθές βάρος του χρέους της.

Προτείνω η Ελλάδα να κάνει ακριβώς αυτό.

exomatiakaivlepo


ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πώς ο Σαμαράς κορόιδεψε τον ελληνικό λαό το 1993 με το ΠΑΣΟΚ


Άλλο έψαχνα και άλλο βρήκα στο εσύ σωλήνας, στο youtube δηλαδή. Οι πρώτες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγού της ΠΟΛΑΝ όταν οριστικόποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του 1993.


του Στρατή Μαζίδη

Σημειώνω ορισμένα:

Το μεγάλο ρήγμα στο διπολισμό

Η ανανέωση της πολιτικής μας ζωής

Από δω και πέρα η Ανοιξη θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου

Η δική μας παρουσία ανέκοψε την παντοκρατορία των 180 βουλευτών που αλλιώς θα έπαιρνε εκ του ασφαλούς το ΠΑΣΟΚ και έτσι είναι χρονομετρημένη πολιτικά η ζωή του χθες στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας. Γρήγορα θα έχουμε και πάλι πολιτικές εξελίξεις με πρωταγωνιστή την Πολιτική Ανοιξη.

Και πράγματι ο κος Σαμαράς το 1995 με την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, ως γνήσιος κωλοτούμπας, αφού πρόδωσε το Μητσοτάκη, πρόδωσε και τις δηλώσεις του δίνοντας παράταση 15 χρόνων στη...χρονομετρημένη πολιτικά ζωή του χθες εκλέγοντας πρόεδρο έναν αποτυχημένο πολιτικό αρχηγό που δεν κατάφερε ούτε βουλευτής ως τέτοιος να εκλεγεί.

Η συνέχεια γνωστή. Την έχουμε πει χίλιες φορές. Σημίτης > Ιμια > Ελσίνκι, Μαδρίτη > Οτσαλάν > Χρηματιστήριο > Ευρώ > Ολυμπιακοί Αγώνες > Γιωργάκης > Θάνατος > Αντώνης νεκροθάφτης.

Αλλά ο παραμυθιασμένος ελληνικός λαός τον εξέλεξε πρωθυπουργό το 2012 όταν μόλις 10 μήνες πριν είχε κάνει άλλη μια κωλοτούμπα στις πολιτικές του θέσεις.

Θαυμάστε τον! Το βίντεο είναι από το αρχείο του κου Ανδρέα Χατζηνικολάου


Κύριε Στουρνάρα θα του το γκρεμίσει το ξενοδοχείο.


Η περίπτωση έχει ως εξής:
Ιδιοκτήτης μιας χέρσας κτηνοτροφικής περιοχής  30 στεμμάτων, έδωσε προ πέντε ετών τα 50 αυτά στρέμματα προς εκμετάλλευση σε μια εταιρία.
Δέσμευση της εταιρείας είναι να παραδώσει τα 50 αυτά στρέμματα μετά από 50 χρόνια στην προτέρα κατάσταση, απαλλαγμένα από κάθε κτίσμα ή άλλου είδους υποδομές.
Όταν πριν πέντε χρόνια υπογράφτηκε το ενοικιαστήριο δεν υπήρχε ο νέος φόρος ακινήτων.
Σήμερα η εταιρία που έχει ενοικίαση τα 50 στρέμματα έχει κτίσει κάνοντας χρήση του αναπτυξιακού νόμου ένα ξενοδοχείο 2000 τμ και σκοπεύει να φτιάξει στα υπόλοιπα στρέμματα ένα επισκέψιμο ζωοπάρκο με τις εγκατάστασης του.
Κύριε Στουρνάρα σήμερα ενημέρωσαν από την εφορεία ότι θα πρέπει ο ιδιοκτήτης των 50 στρεμμάτων να φορολογηθεί για τα κτίσματα που έφτιαξε η εταιρία στο δικό του χωράφι, γιατί λέει όταν μετά 50 χρόνια φύγει η εταιρία τα ακίνητα και οι εγκατάστασης θα μείνουν πάνω στο χωράφι.
Με συγχωρείτε πολύ αγαπητέ Στουρνάρα, αλλά εγώ δεν έχω καμιά πρόθεση ούτε να ασχοληθώ με ζοωπάρκα μετά από 50 χρόνια ούτε ξέρω αν θα υπάρχουν τουρίστες ή κτίσματα μετά από 50 χρόνια, λέει ο ιδιοκτήτης!!!
Εγώ, απλά έδωσε προς εκμετάλλευση στην εταιρία τα 50 στρέμματα, βάζοντας όρο να μου παραδοθούν πίσω μετά από 50 χρόνια απαλλαγμένα από κάθε κτίσμα ή άλλου είδους υποδομές.
Αγαπητέ έξυπνε Στουρνάρα, προτιμώ να πάω να γκρεμίσω την νύχτα τις εγκατάστασης του μισθωτή, από το να μπλέξω εγώ για τα επόμενα 50 χρόνια με τις εφορίες σας, τα τετραγωνικά σας, τα ισόγεια τα ανώγια τα ζωοπάρκα και τις μπέρκαλες, φωνάζει ο ιδιοκτήτης στο καφενείο.
Εγώ, απλά ένα ενοίκιο εισπράττω και δεν με ενδιέφερε ποτέ να αποκτήσω μετά από 50 χρόνια ούτε ξενοδοχεία ούτε ζοωπάρκα.
Θα του τα γκρεμίσω κύριε Στουρνάρα, θα του τα γκρεμίσω, συνεχίζει ο ιδιοκτήτης.
Αληθινές συζητήσεις στο καφενείο, που σίγουρα θα πρέπει να ακούσει ο Στουρνάρας.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Η Χούντα δεν χρειάζεται να είναι ένστολη, όταν είναι ΝΟΣΗΡΟΣ ο ρόλος της τηλεόρασης. Γιατί….


ΜΜΕ και ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ   — ΜΕ «Νοσηρό τον ρόλο της τηλεόρασης, τότε ….από μέσο καταγραφής των γεγονότων, καθίσταται παράγοντας διαμόρφωσής τους!!!!»
— Ποιος το λέει αυτό????
   — Φυσικά, η πάντα απίστευτη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στις 24.9.1998 – ΦΩΤΟ – για την απ΄ ευθείας σύνδεση του  Νίκου Ευαγγελάτου, με το μακελειό της ….οδού Νιόβης (23.9.1998) και τις διαπραγματεύσεις του με τον κακοποιό Σορίν Ματέϊ!!!
  — «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» στις 24.9.1998, μεταξύ άλλων, έγραφε επί λέξει:
— «Σε πρωτoφανή αιματοχυσία, την οποία παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα ολόκληρη η Ελλάδα σε ζωντανή σύνδεση, κατέληξε η χθεσινοβραδινή αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση τετραμελούς οικογένειας από τα χέρια του αδίστακτου Eλληνορουμάνου κακοποιού Σορίν Mατέι. Tα όσα συνέβησαν έξω απ την πολυκατοικία της οδού Νιόβης και Αχαρνών, αποκάλυψαν αφ’ ενός μεν την εικόνα της κρατικής διάλυσης με την πολιτική και διοικητική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ανίκανη να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις, αφ’ ετέρου δε τον νέο, νοσηρό ρόλο που διαδραματίζει η τηλεόραση, όχι πλέον ως μέσο καταγραφής των γεγονότων, αλλά ως παράγοντας διαμόρφωσής τους.»
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ και από wikipedia
Το 1998 ενεπλάκη, από τη θέση του παρουσιαστή, με την ομηρία της Αμαλίας Γκινάκη από τον κακοποιό Σορίν Ματέι, συνομιλώντας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με τον κακοποιό. Η ομηρία κατέληξε στον θάνατο της Γκινάκη, και το θέμα της ζωντανής κάλυψης της ομηρίας και της ανάληψης του ρόλου διαπραγματευτή από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή έγιναν θέμα του Τύπου, καθώς και ντοκιμαντέρ από το BBC και το Channel…….
…..η υπόθεση Σορίν Ματέι αποτέλεσε μια από τις πιο πολύκρoτες υποθέσεις ομηρείας που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη τον Σεπτέμβριο του 1998. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι το βράδυ της Τετάρτης της 23ης Σεπτεμβρίου 1998 εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης στα Κάτω Πατήσια θέτοντας υπό καθεστώς ομηρείας τους τέσσερις ενοίκους αυτού με την απειλή χειροβομβίδας. Παράλληλα τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όπου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση συνομιλούσε  για τέσσερις περίπου ώρες με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού, Νίκο Ευαγγελάτο. Τελικά το ίδιο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν πληροφοριών αυτής περί ψεύτικης χειροβομβίδας, εισέβαλαν στο διαμέρισμα.Από την έκρηξη της χειροβομβίδας που ακολούθησε σκοτώθηκε η ένοικος Αμαλία Γκινάκη και ο Σορίν Ματέι, του οποίου οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Την αποτυχημένη εισβολή της αστυνομίας ακολούθησε η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Αθανάσιου Βασιλόπουλου……

Και συμπληρωματικά, στο http://taneatismikrospilias24.weebly.com/18/post/2011/09/-1508.html


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
=== Γιατί τα λέμε αυτά????
— Για το μόλις χθές: Όταν ο Ευαγγελάτος διεθνοποίησε την άκρατη μνημονιακή ψευδολογία. (Βίντεο)
— Όπου ξεκινά την συνέντευξη με τον Nigel Farage λέγοντας: “Ο λαός ήξερε το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο Σαμαράς, γι’ αυτό και τον ψήφισε!!!”
και συνεχίζει με σχόλιο το ΟΛΥΜΠΙΑ:

Βρε συ Νίκο (Ευαγγελάτε), τέτοιο διεθνές παπατζηλίκι ούτε ο αείμνηστος δεν το είχε κάνει! Ποιο πρόγραμμα ήξερε ο λαός που ψήφισε; Τα 18 σημεία; Την μία και μόνη εξεταστική; Την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Την ανακεφαλαιοποίηση που θα βοηθούσε τις τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά;
Ευτυχώς που ο Φάρατζ δεν ήξερε τα προεκλογικά παπατζηλίκια για να σας πάρει με τις πέτρες…

Το λέμε, για τη κάθε βρόμικη τηλεοπτική, αντιδημοσιογραφική στιγμή, πολύ πριν το επεισόδιο ΣΟΡΙΝ ΜΑΤΕΪ, και μετά από αυτό και διαρκώς μέχρι και σήμερα. Για να εμπεδώσουμε, ότι τα υποταγμένα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, είναι η πιστοποίηση επιβολής δικτατορίας και όχι με μόνο το κριτήριο της ένστολης επιβολής. Έτσι κι΄ αλλιώς, η γραβατωμένη χούντα, προωθεί στις επί μέρους ηγεσίες, τους υποτακτικούς της…..

 πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2qpGzfxgk

Έτσι μειώνουν ξανά τις συντάξεις.


Την αύξηση των φόρων που κρατούνται κάθε μήνα από τις συντάξεις αναμένεται να προκαλέσει το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.), το οποίο θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Με το νέο σύστημα, ο φόρος για τις επικουρικές συντάξεις...
δεν θα υπολογίζεται πλέον αυτοτελώς, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το ποσό της επικουρικής σύνταξης θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και ο φόρος θα υπολογίζεται επί του συνόλου. Το αποτέλεσμα είναι ότι η συνολική σύνταξη θα "ανεβαίνει" στην κλίμακα φόρου και θα επιβαρύνεται με υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Έτσι, για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, οι συντάξεις που λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο θα είναι μειωμένες κατά 2,8% έως και 7,5%.
Πηγή:  enikos.gr


Ευρώ και δραχμή

Μια παραπλανητική συζήτηση, ένα λάθος σύνθημα, μια πιθανή «τελική προβοκάτσια»

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Το ζήτημα του ευρώ είναι από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η χώρα, θέμα που μπορεί να επηρεάσει για πολλές δεκαετίες τη θέση της, και οικονομικά και γεωπολιτικά. Εντούτοις το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται και συζητείται με χαρακτηριστική ελαφρότητα και επιπολαιότητα, εν μέσω σύγχυσης και προσπαθειών παραπλάνησης (που ενδεχομένως κατευθύνονται από ισχυρά όσο και αφανή διεθνή κέντρα).

Μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη σχετική συζήτηση είναι τα εξής:
  • Μας συμφέρει η έξοδος από την ΟΝΕ (ή/και την ΕΕ), είναι η εισαγωγή της νέας δραχμής η λύση στα προβλήματά μας;
  • Ποιες θα είναι οι πιθανές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ (ή/και την ΕΕ);
  • Είναι δυνατόν να καταγγελθεί το μνημόνιο και οι δανειακές και να μείνουμε στην ευρωζώνη;
  • Πρέπει να ζητήσουμε να φύγουμε από το μνημόνιο εντός ευρωζώνης, ή να επιδιώξουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη;
  • Ποιες είναι οι πιθανές γεωπολιτικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ; Θα γίνουμε περισσότερο ανεξάρτητο κράτος ή μήπως γίνουμε καταστρεφόμενο προτεκτοράτο ενός άξονα «ναυτικών δυνάμεων» (ΗΠΑ-Ισραήλ-Βρετανία, ίσως και Τουρκία);
Θα επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε μερικά από αυτά τα ερωτήματα, όσο βέβαια είναι δυνατό στα πλαίσια ενός κατ’ ανάγκη σύντομου άρθρου.

Είναι πρόβλημα το ευρώ;
Αναντίρρητα, μόνο που δεν είναι το μόνο, ούτε το οξύτερο. Το ευρώ και η όλη δομή της ΕΕ συνέβαλαν για να βρεθούμε στην κατάσταση που βρεθήκαμε τον Μάιο 2010, αλλά σε αυτό συνέβαλε και πληθώρα άλλων παραγόντων (παγκοσμιοποίηση, φούσκα χρέους, εσωτερικές επιδόσεις ελληνικού «κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», ύπαρξη μιας εξαιρετικά διεφθαρμένης, εξαρτημένης και ανίκανης πολιτικής τάξης και κρατικής ελίτ). 
Δεν μας εμπόδισε η ισοτιμία του ευρώ να φτιάξουμε χωματερές, ούτε επέβαλε να πηγαίνουν όλα σχεδόν τα λεφτά των ευρωπαϊκών κονδυλίων στον κορβανά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δεν μας υποχρέωσε το ευρώ ή η συμμετοχή στην ΕΕ να ξοδέψουμε όσα ξοδέψαμε για τους Ολυμπιακούς, για να δώσουμε μερικά από τα άπειρα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να επικαλεσθούμε. Κυρίως όμως, δεν ήταν το Μάαστριχτ ή κάποιος υποχρεωτικός ευρωπαϊκός μηχανισμός που μας ανάγκασε να εκλέξουμε έναν τόσο απερίγραπτο τύπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό και να πάμε στα Μνημόνια και τις Δανειακές. Οικεία βουλήσει και πανηγυρίζοντες προσχωρήσαμε!

Η εισαγωγή εθνικού νομίσματος θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα;
Ναι, γιατί το νόμισμα αυτό θα υποτιμηθεί πιθανότατα αμέσως και πολύ. Μόνο που ήδη έχουμε κάνει μια μεγάλη εσωτερική υποτίμηση της αμοιβής και κάθε προστασίας της εργασίας και όλων των κοινωνικών μισθών. Σκοπεύουμε να φτάσουμε σε επίπεδο Νίγηρα με νέες υποτιμήσεις;

Αλλά η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μόνο τεχνική συνάρτηση της ισοτιμίας του νομίσματος, είναι πολύ περισσότερα. Παραδόξως, αυτό το απέδειξε το ίδιο το Μνημόνιο. Η εσωτερική υποτίμηση (που είναι και αυτή μορφή υποτίμησης) είχε πολύ λιγότερα οφέλη για την ελληνική οικονομία, από όσα περίμενε αίφνης το ΔΝΤ.

Η εισαγωγή εθνικού νομίσματος έχει μόνο πλεονεκτήματα;
Φανταστείτε προς στιγμήν τι προσπάθεια θα χρειαστεί ένα ανάπηρο, κατεστραμμένο κράτος για να εισάγει νέο νόμισμα σε συνθήκες διεθνούς σύγκρουσης, όταν δεν μπορεί να σκάψει μια λακούβα σε έναν δρόμο. Υπάρχουν σοβαρά πολιτικά και νομικά ζητήματα για την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ. Οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρέπει να φύγει και από την ΕΕ. Προφανώς μια τέτοια διαδικασία θα την κάνει και πιο ευάλωτη στις γεωπολιτικές πιέσεις από όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Επιπλέον, η αποχώρηση υπό συγκρουσιακούς όρους από το ευρώ, κινδυνεύει να προκαλέσει υπερπληθωρισμό και τιμωρητικές επιθέσεις των αγορών.

‘Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να μείνουμε πάση θυσία στο ευρώ. Σημαίνουν όμως ότι δεν πρέπει να θεωρούμε περίπατο την έξοδό μας.

Είναι η ανταγωνιστικότητα το πρόβλημα;
Είναι, αλλά για «κανονικά» κράτη και οικονομίες. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον. Αντιμετωπίζει ένα σοβαρότερο πρόβλημα από την ισοτιμία του νομίσματός της, έχει μετατραπεί σε (καταστρεφόμενη) αποικία χρέους. Το βουνό του μη βιώσιμου χρέους, που καταστρέφεται για να αποπληρώσει, οι αποικιακές δεσμεύσεις των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει και η καταστροφή της διεθνούς εικόνας της είναι τα προβλήματά της. Πρέπει ασφαλώς να γίνει ανταγωνιστική, αλλά αυτό δεν φτάνει, αφού, όσο ανταγωνιστική κι αν γίνει, δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της. Η Ελλάδα έχει πάθει έμφραγμα και πεθαίνει, αν και αρνούμαστε να το πιστέψουμε. Πρέπει το ταχύτερο να τη σώσουμε από το έμφραγμα και, αφού το κάνουμε, να τη γιατρέψουμε κι από τις άλλες αρρώστιες της.

Τι πρέπει να κάνουμε;
Χρειαζόμαστε επειγόντως διαγραφή χρέους, αναθεώρηση των δανειακών συμβάσεων, ρήτρα ύφεσης, εγγυήσεις, ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια. Αν δεν μας τα δώσουν πρέπει να τα πάρουμε μόνοι μας οργανώνοντας στάση πληρωμών, καταγγέλλοντας τις ηγεσίες της ΕΕ, αντιδρώντας με όλα τα πολιτικο-θεσμικά μέσα στη διάθεσή μας, ως μελών της ΟΝΕ και της ΕΕ, περιλαμβανομένου του μπλοκαρίσματος της λειτουργίας της ‘Ενωσης, που σε πολλά ζητήματα λειτουργεί πάντα με την αρχή της ομοφωνίας.

Καλύτερα μέσα ή έξω;
Αυτά όλα είναι πολύ πιο εύκολο να τα ζητήσουμε και να τα διαπραγματευτούμε εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ, παρά ζητώντας να φύγουμε. Φεύγοντας από την ευρωζώνη (ως ανεπρόκοποι, αποτυχημένοι «μπαταχτζήδες») δεν μεταβάλλεται το χρέος (που παγιώθηκε σε ευρώ με το αγγλικό δίκαιο), ούτε παύουν να ισχύουν οι αποικιακές συμβάσεις, ούτε βελτιώνεται η ισχύς της χώρας.

Αλλωστε αν έχουμε αρκετό θάρρος για να επαναστατήσουμε κατά του … παγκόσμιου καπιταλισμού, θα βρούμε οπωσδήποτε αρκετό για να κάνουμε μπάχαλο την ΟΝΕ και την ΕΕ, αν δεν μας προσφέρουν ικανοποιητική λύση επιβίωσης.

Καλώς ή κακώς, βρεθήκαμε σε ένα από τα ισχυρότερα κλαμπ παγκοσμίως. Προτού σηκωθούμε και φύγουμε, μοιάζει πιο λογικό και έξυπνο να χαλάσουμε τον κόσμο εκεί μέσα, ζητώντας μια άλλη λύση για την Ελλάδα και μια άλλη πολιτική για την Ευρώπη και διεκδικώντας τα δικαιώματά μας ως ισότιμου κράτους-μέλους.Γιατί να διευκολύνουμε τη Μέρκελ φεύγοντας μόνοι μας. Ας αναλάβει αυτή, αν θέλει, το κόστος της εκδίωξής μας και της κρίσης που αναπόφευκτα θα προκαλέσει σε όλο το οικοδόμημα. Στο βάθος, το σύνθημα αποχώρησης από το ευρώ αντανακλά βαθιά πεποίθηση εθνικής κατωτερότητας και ηττοπάθεια. Επαναλαμβάνουμε. Το πρόβλημά μας είναι το μη βιώσιμο χρέος και πώς να ξαναφέρουμε την Ελλάδα στη ζωή. Αν η Μέρκελ διαγράψει τα χρέη μας για να φύγουμε από το ευρώ γιατί όχι; Αμφιβάλλουμε πάντως ότι η Γερμανία, αν δεν χρηματοδοτεί την οικοδόμηση, θα χρηματοδοτήσει την αποσύνθεση της ευρωζώνης.

Ψυχολογία «ραγιά» και «ιδεολογία Ψωροκώσταινας»
Κατά βάθος, «ευρωπαϊστές» και «αντιευρωπαϊστές» ξεκινάνε συχνά και οι μεν και οι δε από την ψυχολογία του ραγιά και την ιδεολογία «της Ψωροκώσταινας». Οι μεν λένε «να κάνουμε ότι μας λένε, για να μη μας πετάξουν έξω», οι δε απαντάνε «να φύγουμε για να μην κάνουμε αυτά που λένε». Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα δεν ενεργεί ως υποκείμενο, αλλά ως υποδεέστερη οντότητα. Να μην το ξεχνάμε άλλωστε: Μνημόνια, Δανειακές και PSI δεν προέκυψαν αυτομάτως από κάποια κείμενα ή μηχανισμούς της ΕΕ – για να επιβληθούν χρειάστηκε και προσφέρθηκε η ενθουσιώδης υποστήριξη και οι υπογραφές διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, που δεν είναι λιγότερο υπεύθυνες από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την καταστροφή της χώρας

Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα αν διακόψουμε το Μνημόνιο;
Αυτή είναι η θέση της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να μας πετάξουν έξω, ότι είμαστε συστημικός κίνδυνος κι ότι θα είναι καταστροφή γι’ αυτούς η αποχώρησή μας. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι άρχουσες τάξεις της Ευρωγερμανίας και η Αυτοκρατορία του παγκόσμιου Χρήματος δεν θα αποδεχθούν με τόση ευκολία μια απείθαρχη Ελλάδα. Εν πάση περιπτώσει κανείς δεν μπορεί να βασιστεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να μην προετοιμάζεται και για το αναγκαίο, αν δεν πετύχει το σχέδιο Α, σχέδιο Β. Η ύπαρξη και η ατσαλένια, γνωστή στον αντίπαλο, αποφασιστικότητα να εφαρμοσθεί το σχέδιο Β’, σε περίπτωση αποτυχίας της διαπραγμάτευσης, είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να γίνει διαπραγμάτευση.

Η ΕΚΤ μπορεί να αποφασίσει τη διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών προκαλώντας έμφραγμα στην ελληνική οικονομία και υποχρεώνοντας ενδεχομένως, από ένα σημείο και πέρα, στην εισαγωγή εσωτερικού μέσου πληρωμής. Το αν θα το κάνει ή όχι, εξαρτάται από το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και απαιτείται, όσο είναι καιρός, η οργάνωση μιας πολύ μεγάλης και ποιοτικά πολύ ικανοποιητικής καμπάνιας υπεράσπισης της Ελλάδας (και της Κύπρου) διεθνώς, αλλά και η ανάπτυξη ενός πυκνότατου διεθνούς δικτύου επαφών και συμμαχιών, και μέσα στη Γερμανία, με επιχειρήματα βαθιά και «πανευρωπαϊκά», που θα δημιουργήσουν προσκόμματα και κόστος αν αύριο η γερμανική κυβέρνηση ή η ΕΚΤ αποφασίσουν να στραφούν κατά της Ελλάδας. ‘Εχει ήδη χαθεί «υπερπολύτιμος» χρόνος και ο ελληνικός λαός ενδέχεται να πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την παράλειψη, που δείχνει μη επίγνωση της οξύτητας του προβλήματος που θα αντιμετωπίσει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση αύριο

Για να σωθεί η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει πόλεμος. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ετοιμαστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα και επιμονή, προετοιμάζοντας και εμψυχώνοντας τον ελληνικό λαό και δραστηριοποιούμενη επιτέλους στο εξωτερικό. Δεν ωφελεί σε τίποτα να εξωραϊζει την πραγματικότητα, καθησυχάζοντας εαυτήν και την κοινωνία.

Νόμισμα, ‘Εθνος, Παγκοσμιοποίηση
‘Όπως προκύπτει από τα όσα προαναφέρθηκαν, είναι σφάλμα να αναγορεύεται σε «φετίχ» το νόμισμα. Η λογική όμως επιβάλει να δοθεί η μάχη εντός Ευρώπης, προτού πάμε σε αποχωρήσεις ή «αποβολές». Ας αναλάβει, αν θέλει, η Γερμανία της Μέρκελ και η Κομισιόν του Μπαρόζο την ευθύνη «αποβολής» της Ελλάδας και μιας πρωτοφανούς στην ιστορία της ΕΕ κρίσης. Η θέση να ζητήσουμε μόνοι μας να φύγουμε είναι «αριστερίστικη», δήθεν «επαναστατική» θέση, που απομακρύνει την αριστερά από την εξουσία, αλλά μπορεί να νομιμοποιήσει άλλες γεωπολιτικές προβοκάτσιες.

Στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζουμε απλά μια «δυσλειτουργία» της ‘Ενωσης, ούτε καν μια απλή προσπάθεια της Γερμανίας να μας επιβληθεί, ένα 4ο Ράιχ, μια γερμανική Ευρώπη, όπως ισχυρίζονται όσοι βλέπουν τον μικρό, για να μη δουν τον μεγάλο «νταβατζή». Αντιμετωπίζουμε κάτι πολύ πιο θεμελιώδες: α) την επίθεση της Αυτοκρατορίας του Χρήματος κατά όλης της Ευρώπης, που άρχισε από την Ελλάδα, β) την επιλογή των ιθυνουσών τάξεων της Ευρωγερμανίας να «ενώσουν» την Ευρώπη κάτω και όχι ανθιστάμενες στην ηγεμονία των Αγορών.

Ταυτόχρονα, στην περίπτωση Ελλάδας και Κύπρου έχουμε, κρυμμένες στις οικονομικές σκοπιμότητες, και τις γνωστές γεωπολιτικές επιδιώξεις των διαφόρων «Προστατών» (ΗΠΑ, Βρετανία, Χρήμα) να ελέγξουν ασφυκτικά τον ελληνικό χώρο, καταργώντας ει δυνατόν την ανεξαρτησία και κυριαρχία των δύο κρατών του, όπως φάνηκε ανάγλυφα στην απόπειρα κατάλυσης του κυπριακού κράτους με το σχέδιο Ανάν.

Επιπλέον, είναι πιθανό Ελλάδα και Κύπρος να χρησιμοποιούνται σε ευρύτερες στρατηγικές που αποβλέπουν στη διάλυση της ΕΕ. (*)

Πρέπει λοιπόν να υπερασπίσουμε το έθνος που απειλείται σήμερα από την παγκοσμιοποίηση, από τη δικτατορία δηλ. του χρηματιστικού κεφαλαίου και των εθνών που το ελέγχουν, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει στη θέση μας, γιατί είναι το μόνο επίπεδο όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί μια κάποια κοινωνική και οικονομική δημοκρατία, για να σταματήσουμε τον επελαύνοντα ολοκληρωτισμό. Απέναντί του, το έθνος είναι απαραίτητη μεν, ανεπαρκής δε βάση άμυνας. Η δραχμή, η λίρα, η πεσέτα, μοιάζουν λίγο με τα ξύλινα τείχη των αρχαίων Αθηναίων. Αντιπροσωπεύουν το απερχόμενο παρελθόν των εθνών – κρατών. Χρειαζόμαστε μια συμμαχία εθνών και ένα άλλο πρόγραμμα για την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την Αυτοκρατορία του Χρήματος και τις ευρωπαϊκές πραγματώσεις της. Και είναι πιο αποτελεσματικό και δημιουργεί έδαφος συμμαχιών να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία μας εν ονόματι της Ευρώπης, όχι κατ’ αντίθεση προς την ιδέα της.

(*) Είναι πιθανό να έχουμε σύγκλιση σε ένα σχέδιο «αποβολής» Ελλάδας και Κύπρου από την ευρωζώνη ή/και την ΕΕ διαφορετικών δυνάμεων για διαφορετικούς λόγους. Η γερμανική συστημική ακροδεξιά που νομίζει ότι δεν χρειάζεται τους «ανεπρόκοπους Νότιους», κύκλοι του βαθέος συστήματος των ΗΠΑ ή ριζοσπαστικές δυνάμεις του Χρήματος, που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο για να ξεκινήσουν μια κρίση που υπερβαίνει την πολιτική δυνατότητα της ΕΕ να την αντιμετωπίσει και επομένως οδηγεί στη διάλυση του ευρώ, αν όχι της ΕΕ. Το μοντέλο αυτό χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση της ΕΣΣΔ, όταν επιμέρους τακτικοί παίκτες σπρώχτηκαν καταλλήλως σε τροχιές αποσταθεροποίησης του συστήματος, των οποίων αγνοούσαν τις στρατηγικές συνέπειες και κατέληξαν να γίνουν είδος «έξυπνων βομβών» που ανατίναξαν το ίδιο το σύστημά τους. Εμείς τουλάχιστο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σχεδιάζεται σε αυτό το επίπεδο των παγκόσμιων εξουσιών, αλλά δεν νομίζουμε φρόνιμο να αποκλείσουμε προκαταβολικά την ύπαρξη τέτοιων επιδιώξεων.

konstantakopoulos.blogspot.com