ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων (© (c) Reuters)



Κάθε χρόνο, στις 20 Ιουνίου, τα Ηνωμένα Έθνη και αναρίθμητοι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων. Μόνο το 2012, περισσότεροι από 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν το σπίτι τους και μετακινήθηκαν σε γειτονικές χώρες ή άλλους τόπους, εντός των συνόρων της πατρίδας τους.

Κατάντια μιας χώρας να σέρνεται στα πόδια του Κουβέλη

Από την Ιόλη Πιερίδη





 

Ρεσιτάλ Παστορικής τακτικής, που θα το ζήλευε ακόμη και το βαθύ κράτους του Βατικανού, από τον Πάστορα Κουβέλη Για τον Φώτη Κουβέλη, η πολιτική επιβίωση είναι η ύψιστη Τέχνη, η τέχνη των τεχνών. Το απέδειξε για μια ακόμη φορά, αυτός ο εναερίτης των λέξεων, στην προσπάθειά του να έχει τον έλεγχο των εξελίξεων στην υπόθεση αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. 
 Την Τετάρτη το μεσημέρι-πριν την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών-εντελώς «τυχαία» έχει οριστεί εκτάκτως-είθισται να γίνεται Πέμπτη- η συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΠΑΠ για το φλέγον ζήτημα της νέας σύμβασης με την Intralot για την παροχή υπηρεσιών τεχνολογικής υποστήριξης από την εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη προς τον Οργανισμό. 
 Λίγες ώρες αργότερα θα γίνει η σύσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών, η “ψυχολογία” των οποίων θα επηρεαστεί άμεσα από το τι θα γίνει στο συγκεκριμένο δ.σ. του ΟΠΑΠ. Εδώ όπου και τα 3 κόμματα έχουν τους ανθρώπους τους. Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στον ΟΠΑΠ είναι ο κ. Πάνος Κολιοπάνος, πρώην διευθυντής του ρ/σ Φλας, επί ιδιοκτησίας Κόκκαλη. 
 Με απλά λόγια, το αν θα πέσει η κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές εξαρτάται από το τι θα συμβεί στο δ.σ του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι.  Και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί-άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο-έχουν προσωπικό πολιτικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση του αμαρτωλού Οργανισμού. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Κι ο λόγος είναι απλός και διαχρονικός-όσο και το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου: Τα λεφτά. Η ιερή αγελάδα του ΟΠΑΠ ταίζει δεκαετίες ολόκληρες το πολιτικό και μηντιακό παρακράτος. Η διάθεση λοιπόν των Σαμαρά, Βενιζέλου και Πάστορα στην σύσκεψη της προσεχούς Τετάρτης θα είναι άμεσα εξαρτημένη από το πως θα εξελιχθεί το δ.σ. του ΟΠΑΠ. 
  Τώρα, το κατά πόσο κόπτεται ο Πάστορας Κουβέλης για παράδειγμα, για τους 2500 εργαζόμενους της ΕΡΤ φάνηκε από την δήλωσή του αμέσως μετά την σύσκεψη των 3 κιμπάρηδων στο Μαξίμου. Ο πόνος του για τις απολύσεις διατυπώθηκε μέσα σε δύο λέξεις, την λέξη «αναδιαρθρώσεις» και «εξορθολογισμός».  Μέσα σ΄αυτές τις δύο λέξεις ο εναερίτης του λόγου, Πάστορας Κουβέλης, μπόρεσε να χωρέσει τους 2500 εργαζόμενους για τους οποίους έχει χάσει τον ύπνο του. «Οι αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός, όλα εκείνα που αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να δρομολογηθούν…”. Οι 2500 απολύσεις έγιναν απλά αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρέπει να δρομολογηθούν κατά τον Πάστορα Κουβέλη, τον φίλο του διανοούμενου-συγγραφέα της Κάτω Κηφισιάς, Σταμάτη Μαλέλη, μέντορα της Πετρούλας. 
 Είναι ο ίδιος –ο Κουβέλης-ο οποίος έχει ξεπεράσει ακόμη και τον συγχωρεμένο Ανδρέα Παπανδρέου στην παραποίηση των λέξεων σε μια προσπάθεια να τις μετατρέψει σε φερετζέ και να κρυφτεί πίσω από αυτές.  
 Στην αρχή του Μνημονίου ο Πάστορας ανακάλυψε την “απαγκίστρωση” Αφού μας έπρηξε με την απαγκίστρωση, ήρθε να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, από την οποία ο ίδιος δεν λέει να απαγκιστρωθεί-εκτός αν του το απαιτήσουν οι "περιστάσεις".  Για να δικαιολογήσει το ασίγαστο  πάθος του για εξουσία στην προηγούμενη σύναξη των 3 μας παρουσίασε μια ακόμη λεκτική παπάραΔεν είναι απαρχή ρηγμάτωσης της κυβέρνησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…” Αυτό μας είχε πει ο θεούλης!  
 Μάλιστα χθες προσπάθησε να επαναλάβει τον εαυτό του, αλλά επειδή έχει το μυαλό του στο «Περιστέρι» ήταν κατώτερος του αναμενόμενου. Η λεκτική του παπαριά περιορίστηκε στο «επισπεύδουσα δύναμη”. (Η Δημοκρατική Αριστερά, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι η επισπεύδουσα δύναμη.) Αυτός είναι ο Πάστορας Κουβέλης, η ικανότητα του οποίου να επιβιώνει πολιτικά είναι σχεδόν παροιμιώδης. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Πάστορας καταφέρνει να είναι αγαπητός ακόμη και σε -μέχρι πριν κάποια χρόνια- αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ορκισμένους εχθρούς όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.  Τον Πάστορα μας λοιπόν, σήμερα, τον αγαπούν εξίσου ο Σωκράτης, ο Βαρδής, ο Μπόμπολας και η πολύγλωσσος Πετρούλα, η οποία έχει μείνει πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον Μαλέλη να ομιλεί με δέος για τον Πάστορά μας. 


BOYTΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΑΦΕΙΑ
Δήλωσε o Πάστορας Κουβέλης: Αντιμετωπίσαμε όλα εκείνα, τα οποία αποτελούν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας. Και βεβαίως συζητήσαμε και το θέμα του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, το ΕΕΤΗΔΕ. Προσερχόμαστε με κοινή θέση, με κοινή πρόταση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Και μάλιστα, με προοδευτικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι η ΔΕΗ, αλλά με την έως σήμερα ισχύουσα νομοθεσία. Δηλαδή, η πλήρης αποδέσμευση από τις άλλες υποχρεώσεις του χρήστη ηλεκτρικού ρεύματος. Και όποιος δεν θέλει, θα διαβιβάζεται αρμοδίως στην ΔΟΥ που ανήκει και εκεί θα καταβάλλει το φόρο του. 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή συμφωνήσατε κύριε Κουβέλη ουσιαστικά με την πρόταση του Στουρνάρα; Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Προσερχόμαστε με κοινή θέση και κοινή διεκδίκηση. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το οποίο σας είπα με διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ, του ειδικού τέλους επί των ακινήτων. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αποφασίσατε να είναι μειωμένο; 
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Σας το είπα λίγο πριν. Θα είναι προοδευτικό στη ρύθμισή του και κατά συνέπεια θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες. 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τους δημοσίους υπαλλήλους;   Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι, δεν συζητήσαμε τίποτε.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιας τάξης θα είναι η μείωση, κύριε Πρόεδρε, αν έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να μας πείτε;
 
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα το προσδιορίσουμε πάρα πολύ συγκεκριμένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θέλουμε και διεκδικούμε -και είναι κοινή μας θέση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από τον ενιαίο φόρο- θα σημάνει ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών. Και μάλιστα, πολύ μεγάλη ελάφρυνση εκείνων που είναι οικονομικά αδύναμοι. 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέματα κυβερνητικής λειτουργίας συζητήσατε; 
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι, δεν συζητήσαμε. Δεν συζητήθηκε τίποτε άλλο εκτός από τα θέματα που αποτελούν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης; Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι δεν συζητήσαμε.
 Βουτηγμένος μέσα στην ασάφεια που διακρίνει το ιερατείο όπου γης, ο θλιβερός Πάστορας της ΔΗΜΑΡ απήλαυσε άλλα 5’ λεπτά δημοσιότητας καθώς οι τηλεοπτικές κάμερες μετέφεραν στα σαλόνια των φαμιλιέρηδων τις ασυναρτησίες του. Οι δηλώσεις του Πάστορα αλλά και του Βενιζέλου για το χαράτσι της ΔΕΗ που επιχειρούσαν να βαπτίσουν το κρέας ψάρι αποκαλύπτουν το τρομακτικό βάθος (έρεβος)  της ηλιθιότητας αυτού που αποκαλούμε κοινή γνώμη-δηλαδή όλων μας. Το Βαθύ Ιερατείο του Ψεύδους, της Ασυναρτησίας, της Υποκρισίας και της Ασυνέπειας διαθέτει ηγέτη. Μόνο ηλίθιοι πολίτες θα μπορούσαν να τρώνε τόση ασυναρτησία στη μάπα από θλιβερούς συμπολίτες τους δίχως να αντιδρούν, δίχως να διεγείρεται το θυμικό τους. Αναρωτιέται κανείς αν ακούγοντας τον Κουβέλη 10χρονα παιδιά, δεν γύρισαν να ρωτήσουν τον πατέρα τους
 -Μπαμπά, πώς επιτρέπεις να σε κυβερνά ένας τέτοιος ψεύτης που λέει τόσες ασυναρτησίες; Μπαμπά τι σου συμβαίνει; Κι εσύ μαμά τι έχεις πάθει και δεν αντιδράς καθώς ακούς όλες αυτές τις βλακείες; Τι έχουν πάθει οι γονείς μου; Μόνο 10χρονα παιδιά έχουν την καθαρότητα του μυαλού να συνειδητοποιήσουν την κατάντια των γονιών τους. Την κα-τά-ντια ενός ολόκληρου λαού που παίρνει στα σοβαρά τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Τσίπρα και πάνω απ΄όλους τον Πάστορα Κουβέλη. 
ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΑΔΥΤΩΝ 
Ώστε κανείς, εκτός από δύο ανθρώπους, δεν εισέρεχεται στο δεύτερο όροφο του οικοδομήματος... Ο Ηγούμενος χαμογέλασε: “Kανείς δεν πρέπει. Κανείς δεν μπορεί. Κανείς, αν το ήθελε, δεν θα το κατόρθωνε. Η βιβλιοθήκη προστατεύει τον εαυτό της, είναι ανεξιχνίαστη σαν την αλήθεια που φρουρεί, απατηλή σαν τα ψεύδη που φρουρεί. Είναι πνευματικός λαβύρινθος, μα και επίγειος. Θα μπορούσατε να μπείτε και θα μπορούσατε να μην βγείτε...» Ουμπέρτο Έκο-Το Όνομα του Ρόδου.
 Τι εικόνα κι αυτή. Είναι λίγο μετά τις εκλογές και η μειλίχιος φιγούρα του Φώτη Κουβέλη λαμβάνει μέρος στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος στους καιρούς της μεγάλης δόξης κουβαλούσε τα αντιηλιακά της Μιμής από την σουίτα στην πλάζ του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Ο Κάρολος, ο Φώτης, ο Ευάγγελος και ο Αντώνιος συσκέπτονται και, ω του θαύματος, λευκός καπνός αναδύεται από το Προεδρικό Μέγαρο: Έχουμε κυβέρνηση, έχουμε κυβέρνηση. Μέγας είσαι Κύριε, Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.
 Λίγο αργότερα ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ εξέρχεται του Μεγάρου συνοδευόμενος από τον νεανία εκπρόσωπό του Ανδρέα-μαζί συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μαθησιακό δίδυμο διδασκάλου-μαθητή, από τα συνήθη της ελληνικής αρχαιότητος. Ο νεαρός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στέκεται διακριτικά πίσω από τον πρόεδρό του καθώς εκείνος κατευθύνεται στα μικρόφωνα των καλοταισμένων πολιτικών συντακτών που καλύπτουν τα Μέγαρα της Ηρώδου Αττικού. Μέσα από δαύτους θα ενημερώσει το ποίμνιο για τις βαθύτερες των σκέψεών του. Ώρες αργότερα ο σεβάσμος Κουβέλης θα αναζητήσει στιγμές ανάπαυλας της πνευματικής του διέγερσης στην συντροφιά του συμβούλου του Σταμάτη Μαλέλη. Ο Σταμάτης περιγράφει με τις ώρες στον Φώτη τις άγνωστες στο ευρύ κοινό αρετές της Πετρούλας Κωστίδου και τους βρίσκει το ξημέρωμα καθώς ο Μαλέλης έχει ήδη περάσει στα ρεπορτάζ του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη στο Super Paradise  ενώ ο Φώτης βρίσκεται σε βαθύ ύπνο με τις εικόνες νεαρών αγοριών και κοριτσιών που χτυπιούνται στις μυκονιάτικες πίστες να τριγυρνάνε δίχως λογοκρισία στα όνειρά του. Τα ραντεβού της επόμενης μέρας με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιάννη Κακουλίδη θα ξαναφουλάρουν τις κυψέλες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με την απωλεσθείσα-λόγω της συνάφειας με τον Σταμάτη-πνευματικότητα. Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογέςτης 6ης Μαίου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δίνει συνέντευξη στον Σταυρόπουλο του ΒΗΜΑτος. Σας παρακαλώ, με όσες δυνάμεις σας έχουν απομείνει, να παρακολουθήσετε τον ειρμό των σκέψεων του ανθρώπου, τις τότε θεωρίες του σεβάσμιου Πάστορα και τον τρόπο που λειτουργεί όλους αυτούς τους μήνες ως κυβερνητικός εταίρος.  «Η ∆ΗΜΑΡ βεβαίως έχει καταψηφίσει και το πρώτο Μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τους εφαρμοστικούς νόμους αλλά και το δεύτερο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αλλά από εκεί και πέρα η ∆ΗΜΑΡ εκείνο το οποίο υποστήριζε και υποστηρίζει και μάλιστα ως το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πρέπει να υπάρξει είναι η απαγκίστρωση, ο απεγκλωβισμός από ρυθμίσεις και διατάξεις της δανειακής σύμβασης και ιδιαίτερα από εκείνες τις ρυθμίσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά επαχθείς, έχουν φορτώσει δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αδύναμων στρωμάτων αυτού του τόπου και την αναζήτηση ισοδυνάμων μέτρων προκειμένου να υπάρξει εκείνη η εξασφάλιση εσόδων που είναι δυνατόν να υπάρξει υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκείται. 
Αν περιορίσεις τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, αν περιορίσεις τη διαφθορά, πέρα από τη γενική διεκδίκηση και τη γενικευμένη αξίωση της ελληνικής κοινωνίας να παταχθεί η διαφθορά και η παραοικονομία, αλλά αν κατ' ελάχιστον αυτά τα μεγέθη τα περιορίσεις αμέσως θα προκύψουν έσοδα, τα οποία σήμερα, από την ώρα που απουσιάζουν, η εύκολη πολιτική και της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της παρούσας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, ήταν η περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μία κοινωνία στην κυριολεξία τεμαχισμένη, μία κοινωνία που κάθε μέρα και περισσότερο γέρνει. 
Όταν λέμε κυβερνώσα αριστερά το λέμε και το υποστηρίζω για τον λόγο ότι η αριστερά αυτή η αριστερά, η δική μας αριστερά, η σύγχρονη, δημοκρατική, η ευρωπαϊστική, δεν είναι φύσει και θέσει ταγμένη στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και να περιορίζεται μόνο σε ένα καταγγελτικό λόγο. Γιατί όσο χρήσιμος κι αν είναι ο καταγγελτικός λόγος για να απαξιώνει μια συντηρητική μια αναποτελεσματική πολιτική δεν φτάνει από μόνος του. Γι' αυτό κι εμείς καταθέτουμε και την προγραμματική μας πρόταση, το πρόγραμμά μας εξειδικευμένο, κοστολογημένο, εξαιρετικά ρεαλιστικό, και ταυτόχρονα την εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας για την οποία λίγο πριν νομίζω σας μίλησα διεξοδικά».
  
Στο βάθος η φιγούρα του Πάστορα, ο οποίος έχοντας φορέσει μια λευκή ποδιά στην μέση του  νίπτει τας χείρας του για το αίμα αθώων (και ηλιθίων)...


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2WlRwkIGX

Η Εβίτα Χουντάλα αναστάτωσε beach bar της Νέας Μάκρης

Σε beach bar της Νέας Μάκρης βρέθηκε πριν λίγες μέρες η χορεύτρια Εβίτα Χουντάλα.
Η Εβίτα ανέβηκε στη μπάρα με το μαγιό της και ξεσήκωσε τους λουόμενους που έπιναν το ποτάκι τους για να δροσιστούν αλλά μάλλον τους «άναψε» πιο πολύ με τον «καυτό» χορό της.

Αχ! Κου-ρε-λά-κη, Κου-ρε-λά-κη…


 
Αυτό, που κάθε πρωί έχω του κόσμου τις απορίες, πολύ μ’ έχει κουράσει!

Να ρωτήσωΆνοιξε χθες η ΕΡΤ Όχι;
Τότε εκείνος ο Κουρέλης ο κουρελής, το καταξεσκισμένο πολιτικό κουρέλι, γιατί πήγε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (μμμ…);
Το ΠΡΩΙ δεν είχε πει ότι δεν θα πάει αν δεν ανοίξουν οι συχνότητες;
Μήπως, (επειδή και αυτός και ο χοντρός είναι κουτοπόνηροι και παίζουν με τις λέξεις) άνοιξε κάποια άλλη, ή άλλου είδους Δημόσια τηλεόρασηΟύτε κι αυτό
Εν τω μεταξύ όλες αυτές τις μέρες όλο ”δημόσια τηλεόραση” και ”δημόσια τηλεόραση”. Για ΕΡΤ δεν λένε τίποτα. Η ΕΡΤ λένε δεν υπάρχει.
Κι αυτό που βλέπω εγώ μέρα-νύχτα στο ίντερνετ τί είναι; Το φάντασμα του νεροχύτη;
Την καταργήσανε λέει, με Κοινή Υπουργική Απόφαση!  Ε, και;
Κι εμείς έχουμε καταργήσει αυτούς με κοινή λαϊκή απόφαση, κι όλο μπροστά μας τους βλέπουμε!
Κύριε Κουρέλη κουρελή, αφού πρώτα σου πω και μην το πάρεις ως κολακεία, ότι απ’ τους τρείς είσαι ο πιό σιχαμένος, να σε ρωτήσω δυό τρία πράγματα να μου φύγουν οι απορίες:
Στο σπίτι τους καθρέφτες τους έχεις καλύψει, ή θέλεις να βλέπεις τί φτιάχνει η Φύση στις μεγάλες της κακοκεφιές; Την γυναίκα σου και τα παιδιά σου τους κοιτάς στα μάτια;
Το άλλο πάλι: Μ’ εκείνο το ”δημοκρατική” στον τίτλο του αποκόμματός σου, τί εννοείς;Ότι εσείς είσαστε η πραγματικά δημοκρατική αριστερά; Σε αντιδιαστολή με ποιάν;
Υπαινίσσεσαι δηλαδή ότι υπάρχει και άλλη Αριστερά μη δημοκρατική, φασιστική να πούμε;
 Εμ, πέστο μας λοιπόν, που χρόνια και ζαμάνια όλοι οι αριστεροί έχουν πρήξει όλους τους υπόλοιπους ότι η Αριστερά συμπίπτει με την Δημοκρατία!
Τελευταία απορίαΘεωρείς τον εαυτό σου δημοκράτη αριστερόΑλλά τί ρωτάωΕδώ θεωρείς ότι ανήκεις στα σπονδυλωτά όπως ο άνθρωπος, και όχι στα ασπόνδυλα, όπως τα σκουλήκια!
Μ’ αυτές τις λίγες απορίες σε παραδίδω ”εις την μήνιν” των συντρόφων σου..
Στην χλεύη της Ιστορίας έχεις παραδοθεί ο ίδιος!…



Ουδέν Σχόλιον, μοντάζ wonderjlawwall


Ματίνα Ρίτσα... Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ... Δεν έχει περάσει ούτε από έξω από το κτήριο της ΕΡΤ.


Το Jungle Report συμπαρίσταται στον τίμιο αγώνα του Αντώνη Σαμαρά ενάντια στα λαμόγια με τους μεγάλους μισθούς της ΕΡΤ.
Ματίνα Ρίτσα.
Ειδική σύμβουλος για θέματα... επικοινωνίας...
Υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, λαμπρό μέλος της...
γαλάζιας “στρατιάς συμβούλων” στην ΕΡΤ.
Δεν έχει περάσει ούτε από έξω από το κτήριο της ΕΡΤ.
Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ.
   
μέσω Σίβυλλα

O Τζήμερος άστραψε και βρόντηξε: Γιατί δεν έγινες παπάς, μπάρμπα-Φώτη Κουβέλη;


Μάλλον αφορμή ψάχνει ο Κουβέλης. Μια ζωή πέρασε λέγοντας ευχές. Τώρα πρέπει να παίρνει κι αποφάσεις, δεν έχει την τεχνογνωσία. Η αριστερά, είτε κατακκόκινη είτε ροζουλί είτε εντελώς ξεβαμμένη σαν τη ΔΗΜΑΡ, έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: απεχθάνεται τις ευθύνες, γράφει ο Θάνος Τζήμερος, σε ένα εξαιρετικά επιθετικό άρθρο.

Εκεί, στην φαντασιακή σου θέσμιση, μπάρμπα - Φώτη δεν υπάρχουν μισθοί, προϋπολογισμοί, ελλείμματα, φόροι. Υπάρχουν αφηρημένες όμορφες έννοιες: ισότητα, σοσιαλισμός, "ανθρώπινο πρόσωπο" αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, αγαπάτε αλλήλους, ειρήνη υμίν... Γιατί δεν έγινες παπάς; Μια χαρά θα...
τα πήγαινες με το ποίμνιο! Αλλά όταν έρθει η ώρα για την ταμπακιέρα υπερτερεί η υπέρτατη αξία του κάθε γιαλαντζί αριστερού: το στρίβειν δια του αρραβώνος. Ή και δια του διαζυγίου.

Υ.Γ. Για να προφτάσω τους κλασικούς ψιττακούς του συστήματος: δεν υπερασπίζομαι κανέναν Σαμαρά. Αν ήθελε να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις είχε και τον χρόνο και τη δύναμη. Δεν ήθελε και δεν έκανε τίποτε. Ήταν φυσικό επόμενο. Δεν υπάρχει δέντρο του οποίου τα κλωνάρια να ξεριζώσουν τις ρίζες. Δεν γίνεται αυτό. Τέλος. Αλλά θεωρώ την ευνουχισμένη, υποκριτική στάση της ΔΗΜΑΡ διαχρονικό παράδειγμα "σκορδαλιάς χωρίς σκόρδο". Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους πολιτικούς. Καλύτερα να ξέρω τι πιστεύεις και τι θα κάνεις κι ας διαφωνώ. Το χειρότερο είναι αυτός ο πολτός, το άχρουν, άοσμον και άγευστον, το άφυλο, το ισοπεδωμένο, το τίποτα. Άχθος αρούρης, παπά - Φώτη.

Από iefimerida, μοντάζ Γρέκι

Βίντεο της ΚΝΕ. Διήμερο γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες.


Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει το δικαίωμα και την ανάγκη της νεολαίας να αθληθεί. Δικαίωμα που σήμερα το στερείται, καθώς η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται από το πόσο βαθιά μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.
Κανένας νέος να μη μένει “θεατής” στην εξέδρα ενός αθλητισμού βουτηγμένου στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στη σαπίλα. Να παλέψει μαζί με την ΚΝΕ για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή, για δωρεάν, σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές.

Με τη διοργάνωση του διημέρου γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες η ΚΝΕ εγκαινιάζει μια πολύμορφη δραστηριότητα που θα συνεχιστεί και με άλλα αθλήματα για να έρθει η νεολαία σε επαφή με τον αθλητισμό συνολικά.




“Κλιμάκια ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαιθρίου πλανόδιου εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 20 Ιουνίου 2013


Δελτίο Τύπου



Από τον Νοέμβριο του 2012 συστάθηκαν και λειτουργούν τακτικά και προγραμματισμένα σε μηνιαία βάση τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Πλανόδιου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, μετά την ψήφιση του Ν.4155/2013 (ΦΕΚ Α 120/29-05-2013) και με στόχο τη μείωση του παραεμπορίου ξεκίνησαν οι πρώτες έφοδοι στην παραλιακή ζώνη του νομού μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Από τις πρώτες ημέρες ξεκίνησαν οι κατασχέσεις προϊόντων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ τα περιστατικά που εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια αφορούσαν κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς παράνομους πωλητές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε πως είναι «απόλυτα ευχαριστημένη από την απόδοση των κλιμακίων για την πάταξη του παραεμπορίου, καθώς πατάσσοντας το παράνομο εμπόριο, ενισχύεται η τοπική αγορά και κατ' επέκταση ενδυναμώνεται η τοπική κοινωνία».

Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σημαντικές ποσότητες γυαλιών ηλίου, υποδημάτων, τσαντών, φορτιστών αυτοκινήτων, αξεσουάρ, ραδιοφώνων, καπέλων, ειδών οικιακής χρήσης, παιχνιδιών, ομπρελών και άλλων ειδών, ενώ στους παρανομούντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Την προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία επικροτούν και οι τοπικοί επιχειρηματίες, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν ήδη να φαίνονται. Εξαιτίας της έξαρσης του παραεμπορίου στον νομό μας, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι αρωγοί στην προσπάθεια πάταξής του, ώστε όταν παρατηρούνται τέτοια περιστατικά να καταγγέλλονται και να υπάρχει συνεργασία με τα Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. για να διευκολύνεται το έργο τους στους πιθανούς ελέγχους.

Οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις και τους ελέγχους για την νομιμότητα πώλησης των προϊόντων με στόχο την προστασία του Υγιούς Εμπορίου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του τοπικού συντονιστή των Κλιμακίων είναι: 2351351130 και 2351351131.


Τα μυστικά του ύψους των παιδιών

Το ύψος ενός ανθρώπου είναι κάτι που «κληρονομεί» στα γονίδιά του από τους προγόνους του και δεν μπορεί να το αλλάξει. Γενιές και γενιές ανατράφηκαν μ’ αυτή τη λογική, μέχρι να διαπιστωθεί ότι…
μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε έτσι ώστε να γίνουμε ψηλότεροι (ή να κάνουμε τα παιδιά μας ψηλότερα). Την κληρονομικότητα και το φύλο, βέβαια, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε τελείως, ωστόσο η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη ιατρική επιθεώρηση Public Health Nutrition υποστηρίζει ότι ακολουθώντας τέσσερα «βήματα» μπορούμε να δώσουμε περισσότερους πόντους ύψους στο παιδί μας. Ποια είναι αυτά;

Ύπνος. Κι όχι μόνο πολύς, αλλά και… ποιοτικός. Η έκκριση της αυξητικής ορμόνης γίνεται συγκεκριμένη βραδυνή ώρα κι όταν ο οργανισμός του παιδιού είναι τελείως χαλαρός. Κάθε παιδί χρειάζεται τουλάχιστον 10 ώρες ύπνου και να πηγαίνει στο κρεβάτι του όσο το δυνατόν πιο νωρίς, κατά τεκμήριο πριν τις 9 μ.μ.

Άσκηση. Ειδικά αυτή που έχει να κάνει με διατατικές ασκήσεις, που επιμηκύνουν τα οστά και ενδυναμώνουν το μυοσκελετικό σύστημα. Για τις μικρές ηλικίες η κολύμβηση και το τρέξιμο είναι ό,τι καλύτερο. Όχι εκγύμναση με βάρη, ειδικά σε μικρές ηλικίες.

Διατροφή. Πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά. Οι ουσίες που ευνοούν την ανάπτυξη είναι οι βιταμίνες C και D, οι πρωτεϊνες, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και το β-καροτένιο.

Παρακολούθηση. Όσο κι αν είμαστε σίγουροι ότι το παιδί είναι υγιές και αναπτύσσεται κανονικά, οφείλουμε να ελέγχουμε συχνά την υγεία του με επισκέψεις σε γιατρούς. Αν διαπιστώσουμε νωρίς κάποια πάθηση που μπορεί να επιβραδύνει ή και να σταματήσει τελείως την ανάπτυξη, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε έγκαιρα σε μικρή ηλικία, ώστε να φτάσει το παιδί μας στο μέγιστο δυνατό ύψος.
flowmagazine.gr

Tips μακιγιάζ για ηλιοκαμένο δέρμα

Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγετε.
Πόσες φορές σας έτυχε να κοιτάτε καλοκαιρινές φωτογραφίες όπου έχετε υπέροχο χρυσαφένιο μαύρισμα όμως το μακιγιάζ να είναι αλλόκοτο; Το concealer κάτω από τα μάτια να φαίνεται κατάλευκο και η μπλε σκιά ματιών να φαίνεται εντελώς ξένη, ας μη πούμε παρακάτω…

Πολλές γυναίκες λοιπόν, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο πολύ μαύρισαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα ίδια χρώματα μακιγιάζ που χρησιμοποιούσαν τον χειμώνα. Αυτό είναι βέβαια λάθος, γι’ αυτό θα εξηγήσουμε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι όταν κάνετε το μακιγιάζ σας:

1. Πρώτα από όλα, όπως πάντα προτείνω, επιλέξτε μια κατάλληλη βάση μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας καθώς και το χρώμα που έχετε αποκτήσει. Εννοείται ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια απόχρωση και φόρμουλα με αυτή του χειμώνα. Το καλοκαίρι χρειάζεστε λίγο πιο σκούρο χρώμα, ανάλογα με το πόσο μαυρίζετε γενικά, καθώς και πιο ανάλαφρη φόρμουλα. Συνήθως προτείνω μια υγρή βάση ή κρέμα BB ή ενυδατική με χρώμα και πάντα με δείκτη προστασίας από τον ήλιο.

2. Το καλοκαίρι όσο πιο λίγα στρώματα δημιουργείτε στο πρόσωπο με προϊόντα κάλυψης τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό προτείνω τις παραπάνω βάσεις και γι’ αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ βαριές και καλυπτικές βάσεις μακιγιάζ.

3. Καλύψτε τις ατέλειες σημάδια ή δυσχρωμίες τοπικά με concealer προσώπου.

4. Όπως η βάση μακιγιάζ έτσι και το concealer που θα χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους πρέπει να έχει το κατάλληλο χρώμα.

5. Για το μακιγιάζ των ματιών προτιμήστε τα ζεστά, γήινα χρώματα και τις αποχρώσεις τους, που ταιριάζουν περισσότερο με το ηλιοκαμένο δέρμα, το γλυκαίνουν και το κολακεύουν. Επιλέξτε ανάμεσα σε απαλό καφέ, απαλό κοραλλί, μπεζ, χρυσό, μπρονζέ και άλλα. Μπορείτε να παίξετε με πράσινο, σμαραγδί ή μπλε χρώμα, όμως πρέπει να επιλέξετε τις κατάλληλες αποχρώσεις για τον τόνο του δέρματος σας, οποιοδήποτε χρώμα κάνει μεγάλη αντίθεση με το ηλιοκαμένο δέρμα θα φαίνεται αλλόκοτο.

6. Για τα ζυγωματικά και τα χείλη επιλέξτε αποχρώσεις του κοραλλί, απαλού ροζ, ροδακινί, τερακότας και μπρονζέ.
jenny.gr

Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο: Η χούντα Σαμαρά επεκτείνεται και στο διαδίκτυο.

Η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ και το blog troktiko.eu ξεκινούν δικαστική διαμάχη  με την ΕΕΤΤ και το υπουργείο οικονομικών για το nerit.gr

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 oι συνεργάτες της εφημερίδας μας που  τρέχουν το blog troktiko.eu ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, ακολουθώντας  απαρέγκλιτα την προβλεπόμενη διαδικασία κατοχύρωσαν το domain nerit.gr

Μετά από δύο μέρες και μετά το διεθνή διασυρμό της ελληνικής  κυβέρνησης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)  με μια «απίστευτη» απόφαση, που δεν στηρίζεται πουθενά και δεν έχει  την παραμικρή νομική βάση, αποφάσισε να το κλείσει.

Το ΧΩΝΙ λοιπόν θέλει να τους ενημερώσει ότι την Τρίτη το βράδυ ο  blogger του troktiko.eu, που είχε κάνει την κατοχύρωση στο όνομά του,  μεταβίβασε το nerit.gr στη ΣΑΡΙΣΑ Ε.Π.Ε., την εταιρεία που εκδίδει την  εφημερίδα Το ΧΩΝΙ.

Οι νομικοί της εφημερίδας μας μελετούν τα στοιχεία και ετοιμάζουν τη  δικαστική αντεπίθεσή μας.

Φυσικά Το ΧΩΝΙ και το blog troktiko θα αναλάβουν τον «επικοινωνιακό πόλεμο».

Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα, που βρίσκεστε πίσω από όλα αυτά...

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι γουστάρετε στο «τσιφλίκι» σας  που λέγεται Ελλάδα, επειδή έτσι σας είπε η Μέρκελ, είστε βαθιά  γελασμένος.

Το ίδιο να πείτε και στον Πρωθυπουργό σας.

Τα υπόλοιπα διαβάστε τα την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ

Μέχρι έξω ακούστηκαν οι φωνές του Σαμαρά!










Μέχρι έξω ακούστηκαν οι φωνές του Σαμαρά!

Κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι που είναι συγκεντρωμένοι άκουσαν με έκπληξη τις φωνές του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να μπορούν να διευκρινίσουν τον λόγο που εκνευρίστηκε ο πρωθυπουργός.
Αυτή την ώρα επικρατεί απόλυτη ησυχία ξανά , χωρίς να διαρρέει απολύτως καμία πληροφορία.

Πρόγραμμα συλλογής καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπόΟλη η αλήθεια για την απόφαση του ΣτΕ – 2.656 απολυμένοι, λάφυρα στο τραπέζι του τρίο ξεφτίλα


Eστάλη από eksegersi.gr


 Από το βράδυ της Δευτέρας μια ξέφρενη εκστρατεία αποπροσανατολισμού προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι νίκησαν, ότι με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος τους δικαίωσε. Η πραγματικότητα, όμως, είναι η ακριβώς αντίθετη. Ο Κ. Μενουδάκος, δικαστής που βάδιζε πάντοτε χέρι-χέρι με τις πολιτικές εξουσίες, όπως θα δούμε παρακάτω, εξέδωσε εκείνη την απόφαση που θα επέτρεπε στην τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να ξεπεράσει την κρίση της. Και πήρε την απόφασή του σε απόλυτη συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου. Με την απόφασή του αυτή, οι 2.656 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ τοποθετήθηκαν ως λάφυρο πάνω στο τραπέζι γύρω από το οποίο συνεδριάζει το τρίο ξεφτίλα, για να χρησιμοποιηθούν σε μια καινούργια μοιρασιά της κυβερνητικής εξουσίας.
 Τι προέβλεπε η Κοινή Υπουργική Απόφαση ΟΙΚ. 2/11.6.2013, που υπέγραψαν ο Στουρνάρας με τον Κεδίκογλου;
 Αρθρο 1, παρ. 1: Καταργείται η ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της.
 Αρθρο 1, παρ. 2: Η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, η κυκλοφορία εκδόσεων, η λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα της ΕΡΤ – ΑΕ και των θυγατρικών αυτής, διακόπτονται μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος της 11ης Ιουνίου 2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα…
 Αρθρο 2, παρ. 1: Το σύνολο του ενεργητικού και του παθητικού της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της μεταβιβάζονται στο ελληνικό δημόσιο που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών.
 Αρθρο 2, παρ. 2 εδάφιο β: Οι συχνότητες της ΕΡΤ-ΑΕ παραμένουν ανενεργές έως τη σύσταση του νέου φορέα, οπότε και μεταφέρονται σε αυτόν αυτοδικαίως.
 Αρθρο 3, παρ. 1. Οι συμβάσεις εργασίας του απασχολούμενου με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικού, όπως το τακτικό και έκτακτο προσωπικό ή άλλο προσωπικό καθώς και κάθε είδους συμβάσεις έργου ή εργασίας με εξωτερικούς ή άλλους συνεργάτες προγράμματος της ΕΡΤ- ΑΕ και των θυγατρικών εταιρειών της λύονται από τη δημοσίευση της παρούσας. Για τις περιπτώσεις τις οποίες αφορά, η παρούσα απόφαση συνιστά και καταγγελία της ατομικής συμβάσεως εργασίας.
 Αρθρο 3, παρ. 2. Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου δικαιούται την νόμιμη κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποζημίωση.
 Αρθρο 3, παρ. 3. Από τη δημοσίευση της παρούσας αίρονται αυτοδικαίως οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού της καταργηθείσας ανώνυμης εταιρείας ΕΡΤ- ΑΕ και των θυγατρικών της, που υπηρετούν σε άλλους φορείς.
 Τι αποφάσισε ο Μενουδάκος; Παραθέτουμε ολόκληρο το διατακτικό της προσωρινής διαταγής.
 «Διατάσσουμε
 1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ, και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).
 2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης».
 Δηλαδή, ο Μενουδάκος ανέστειλε προσωρινά: 1) εν μέρει την παράγραφο 2 του άρθρου 1 (διακοπή της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και της λειτουργίας ιστότοπων). Δεν ανέστειλε δηλαδή τη διακοπή των εκδόσεων (βλέπε «Ραδιοτηλεόραση») και «κάθε άλλη δραστηριότητα» (βλέπε λειτουργία των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ). 2) το β εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 2 (παραμένουν ανενεργές οι συχνότητες).
 Δεν ανέστειλε:
 –        Την παράγραφο 1 του άρθρου 1, σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της καταργούνται.
 –        Το άρθρο 3, σύμφωνα με το οποίο όλες οι συμβάσεις εργασίας και έργου θεωρούνται αυτοδίκαια καταργημένες, ακόμη και των εργαζόμενων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του δημοσίου.
 Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ένας δικαστής (και μάλιστα ένας από τους τρεις προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας) να εκδίδει μια απόφαση και μετά να καλεί τους δικαστικούς συντάκτες για να τους κάνει «μπρίφινγκ», εκλαϊκεύοντας την απόφασή του και ζητώντας τους να επικαλεστούν «ανώτατη δικαστική πηγή». Ο Μενουδάκος το έκανε κι αυτό. Οταν άκουσε ότι ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη έλεγαν τα δικά τους, παριστάνοντας τους μάγκες, ενώ διάφοροι τηλεπαραθυράτοι έλεγαν το κοντό τους και το μακρύ τους, φώναξε τους συντάκτες του ΣτΕ και τους εξήγησε ότι με την προσωρινή διαταγή του πρέπει να ξαναμεταδώσουν πρόγραμμα όλα τα κανάλια και οι ραδιοσταθμοί τηε ΕΡΤ, αφού οριστεί διαχειριστής που θα παίζει το ρόλο του παλιού ΔΣ (άρα ΕΡΤ τέρμα) και ο οποίος μπορεί να διατηρήσει το προσωπικό ή να το απολύσει εν όλω ή εν μέρει. Οι δε εργαζόμενοι στη «Ραδιοτηλεόραση» και τα μουσικά σύνολοα δεν καταλαμβάνονται από την εντολή του και πρέπει να θεωρούνται οριστικά απολυμένοι. Προσπάθησε, δηλαδή, να ωραιοποιήσει φραστικά την απόφασή του, σαν εκείνον που προσπαθεί να παρουσιάσει μισογεμάτο ένα ποτήρι με μια γουλιά νερό.
 Οπως φαίνεται καθαρά από τα ντοκουμέντα που παρουσιάσαμε παραπάνω, όλο το προσωπικό της ΕΡΤ και των θυγατρικών της είναι αυτοδίκαιο απολυμένο (βάσει της υπουργικής απόφασης) και αν θέλει ο διαχειριστής μπορεί να προσλάβει κάποιους για να λειτουργήσουν τα ραδιοκάναλα κατά τη μεταβατική περίοδο. Αυτό θα το παζαρέψουν τα μέλη του τρίο ξεφτίλα στην επόμενη ή τις επόμενες συναντήσεις τους. Πρέπει δε να θεωρούμε βέβαιο, ότι στα κομματικά άδυτα ήδη καταρτίζονται οι λίστες με τους «ημετέρους», ενόψει του ότι κάποιοι θα χρειαστούν για να ξαναεκπέμψει η πρώην ΕΡΤ (που σίγουρα ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα θα της αλλάξουν όνομα και για τη μεταβατική περίοδο, μέχρι να ιδρύσουν τη ΝΕΡΙΤ).

Ψεύτικοι φίλοι

 Κι όμως, ενώ έχουμε μια απόφαση που επικυρώνει το πέταγμα στο δρόμο 2.656 εργαζόμενων, με μια υπογραφή, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή στην ιστορία των αντεργατικών μέτρων, βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε ότι«η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση»!
 Θέλουν πάση θυσία να παρουσιάσουν σαν μεγάλη νίκη την απόφαση του ΣτΕ, πρώτο για να υπερασπίσουν την αστική νομιμότητα («τα δικαστήρια είναι τα καταφύγια των εργαζόμενων»), δεύτερο για να ισχυριστούν εμμέσως ότι υπήρξε καθοριστική η δική τους κινητοποίηση και τρίτο –και κυριότερο– για να διαλύσουν όλο αυτό που δημιουργήθηκε γύρω από το κτίριο της ΕΡΤ το τελευταίο δεκαήμερο. Δικαιωθήκαμε, ας πάμε τώρα στα σπίτια μας. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του.
 Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια ανακοίνωση δεν λέει κουβέντα για τους 2.656 απολυμένους ενώ καταλήγει με τη φράση ότι ο ελληνικός λαός «έχει συνειδητοποιήσει πως το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία». Δηλαδή, το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι να ξαναεκπέμψει η αναξιόπιστη κρατική τηλεόραση κι όχι το ότι χιλιάδες εργαζόμενοι πετάγονται στο δρόμο με μια υπογραφή. Δεκάρτα τσακιστή δεν δίνουν για τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς και οι εταίροι του τρίο ξεφτίλα.
 Ακόμα πιο προκλητικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Διασωματειακό των Δημοσιογραφικών Ενώσεων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», την οποία χαρακτηρίζει «μια σημαντική νίκη των δημοσιογράφων, του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της ΕΡΤ, όλων των απεργών στην ενημέρωση και του ελληνικού λαού». Για να δικαιολογήσει αυτό το τεράστιο ψεύδος, κατασκευάζουν μια φανταστική προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, γράφοντας ότι «τέλος, αναφέρεται ότι οι συμβάσεις των εργαζόμενων δεν μπορούν να καταγγελθούν και να αποζημιωθούν πριν την έκδοση απόφασης για την αίτηση αναστολής τον Σεπτέμβριο»! Παραθέσαμε παραπάνω ολόκληρο το σκεπτικό της προσωρινής διαταγής του Μενουδάκου, στην οποία δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το κατασκεύασαν τα συριζάκια του Διασωματειακού, για να καλέσουν τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αφού δικαιώθηκαν και μέχρι το Σεπτέμβρη δεν κινδυνεύει κανένας με απόλυση.

Ο κατάλληλος άνθρωπος

 Δυο βδομάδες πριν τη συνταξιοδότησή του, ο Κ. Μενουδάκος απέδειξε ότι υπήρξε πάντοτε όχι μόνο στην υπηρεσία του συστήματος (τέτοιοι είναι όλοι οι δικαστές), αλλά και στην υπηρεσία των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών. Ακόμη και σε περιπτώσεις κραυγαλέων παρανομιών τους.
 Η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τον Κ. Μενουδάκο ως δικαστή του ΣτΕ που κατέλαβε κρίσιμα πόστα. Οταν ήταν πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 5 του νόμου 1470/1984, που έχει το καθήκον να ενεργεί για την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, του πήγαμε ολόκληρο φάκελο με στοιχεία για το σκάνδαλο των Οικοπάρκων. Δεν έκανε τίποτα. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Αναστολών του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, φρόντισε να απορριφθούν με ταχύτατες διαδικασίες οι προσφυγές πολιτών ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Πεδίου του Αρεως. Κι όμως, υπήρχε η απόφαση 2568 του 1981, του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, που απαίτησε να μπει μια τάξη στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο Πεδίο του Αρεως με την άναρχη και παράνομη δόμηση θεάτρων και κέντρων αναψυχής. Αναγνώρισε το Πεδίο του Αρεως ως κοινόχρηστο άλσος, για το οποίο ισχύει η δασική νομοθεσία, και ζήτησε να γκρεμιστούν όλα τα παράνομα κτίσματα και να αποκατασταθεί η δασική βλάστηση στις περιοχές που κάλυπταν αυτά τα κτίσματα. Ο Κ. Μενουδάκος όχι μόνο δεν φρόντισε να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση (μολονότι προήδρευε της καθ’ ύλην αρμόδιας Επιτροπής), αλλά φρόντισε να καλύψει την παραπέρα τσιμεντοποίηση με την απόρριψη της προσφυγής πολιτών.
 Το 2011 και το 2012 ο Κ. Μενουδάκος προήδρευσε σε συνθέσεις του ΣτΕ που ουσιαστικά κατήργησαν την απόλυτη συνταγματική απαγόρευση για την αλλαγή χρήσης των εκτάσεων που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες. Παλαιότερα, είχε φροντίσει να απαλλάξει τέσσερις διοικητικούς δικαστές, οι οποίοι ελέγχονταν (προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση) για συμμετοχή στην καταπάτηση δασικών εκτάσεων από τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Νέα Αιολίς». Τις προσφυγές είχαν κάνει και πάλι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι πολίτες, οι οποίοι «αδειάστηκαν» από τον Κ. Μενουδάκο, ο οποίος επέδειξε συντεχνιακή αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους του, παραβλέποντας ακόμα και πορίσματα-καταπέλτες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και του Συνηγόρου του Πολίτη.
 Μολονότι δεν ευεργετήθηκε από τη δεξιά (η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε πρόεδρο του ΣτΕ τον νεότερό του στην επετηρίδα Π. Πικραμμένο), ο Κ. Μενουδάκος κλείνει τη δικαστική του καριέρα με μια προσφορά σε μια δεξιά κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, η προσφορά του είναι προς το σύστημα, από το οποίο περιμένει τιμητική αναγνώριση (π.χ. να διοριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός κάποια στιγμή στο μέλλον).
 Το ότι βρισκόταν σε απόλυτη συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου φαίνεται από το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή ο μυστικοσύμβουλος του Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε περιγράψει στα «Νέα» τη λύση που έδωσε τελικά ο Μενουδάκος. Στη στήλη του γνωστού «διεκπεραιωτή» Γ. Παπαχρήστου («Τα Νέα», Σάββατο 15.6.13) ο Λαζαρίδης λέει στον δημοσιογράφο: «Κοιτάξτε, αν το αίτημά τους (σ.σ. των Βενιζέλου-Κουβέλη) είναι να ανοίξει η ΕΡΤ όπως ήταν, αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει. Με μια άλλη νομική μορφή, μπορεί να φύγει το “μαύρο”, αλλά για ένα μικρό διάστημα, δυο το πολύ μηνών, μέχρι να λειτοπυργήσει ο νέος φορέας».
 Αυτό ακριβώς αποφάσισε ο Μενουδάκος. Τα υπόλοιπα, την πρακτική εφαρμογή, τα άφησε στο τρίο ξεφτίλα, που θα κάνει τα παζάρια του για να φτάσει στην τελική πρακτική υλοποίηση


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2WkYqwL1i

Άνοιξαν οι φόρμες παραγγελιών για κρεμμύδια Σερρών

Image
Image
Κρεμμύδια (κόκκινα) Σερρών προς 0,35 € το κιλό σε συσκευασίες των 20 κιλών
Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, από 08:30 – 11:00 στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης.
Ο παραγωγός έχει καταθέσει στην ομάδα μας τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τις χημικές αναλύσεις, σύμφωνα με τις οποίες το προϊόν είναι απαλλαγμένο από κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.
Αν έχετε χρόνο, αξίζει να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα "Πιάσε μολύβι και χαρτί"  και "Επιλέγοντας Ελληνικά προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες"

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Kλιματιστικά που μας αρρωσταίνουν αντί να μας δροσίζουν – Τι πρέπει να κάνουμε

Klimatistika-pou-mas-arrostainoun-anti-na-mas-drosizoun---ti-prepei-na-kanoume-1-315x236Περνάμε το 90% του χρόνου μας σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι για λόγους ασφάλειας και θερμοκρασίας κλιματίζονται μηχανικά. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών μονάδων επιβάλλεται, μια και το 50% των μολυσματικών ασθενειών και αλλεργιών των εργαζομένων αποδίδεται στις… πλημμελείς συνθήκες καθαρισμού της εσωτερικής ατμόσφαιρας των κτιρίων.
Τι επιβαρύνει τον εσωτερικό αέρα;
1. Σωματίδια και οργανισμοί που υπάρχουν στον εξωτερικό αέρα.
2. Συστατικά των μοκετών, χαλιών αλλά και των επίπλων.
3. Μικρόβια που αποβάλλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι, ιδίως σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.
4. Το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους.
5. Οποιεσδήποτε εργασίες επισκευών και ανακαινίσεων που λαμβάνουν χώρα εντός των κτιρίων.
Τι αρρώστιες μας προσβάλλουν:
Νόσος των λεγεωνάριων (legionella)
Ονομάστηκε έτσι επειδή εκδηλώθηκε για πρώτη φορά σε άτομα που είχαν παρευρεθεί σε αμερικάνικη συγκέντρωση λεγεώνων στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1976 και στην οποία προσεβλήθησαν 220 άτομα, από τα οποία τα 34 πέθαναν
. Τότε για πρώτη φορά οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μικρόβιο legionella, το οποίο «φώλιαζε» σε κλιματιστικά μηχανήματα και μεταδιδόταν μέσω της αναπνοής ή της εισρόφησης σταγονιδίων που περιέχουν τον μικροοργανισμό. Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός ατόμων προσβάλλεται από την συγκεκριμένη νόσο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, παρουσιάζοντας συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, ρίγη, βήχα και ενίοτε μυϊκούς πόνους ή πονοκέφαλο.
Η θνησιμότητα της νόσου, είναι περίπου 12-15 τοις εκατό, αλλά μπορεί να φτάσει και το 40 τοις εκατό σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Η μόλυνση από τον μικροοργανισμό μπορεί να προληφθεί αν γίνεται επαρκής συντήρηση και καθαρισμός των φίλτρων των κλιματιστικών που λειτουργούν με νερό, αλλά και γενικότερα απολύμανση των υδραυλικών συστημάτων νερού που βρίσκονται σε μεγάλα κτίρια.
Αλλεργική ρινίτιδα
Η υπερβολική χρήση των κλιματιστικών έχει συνδεθεί άμεσα και με την εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας. Πρόκειται για πάθηση, οι οποία όπως αναφέρουν πρόσφατες έρευνες προσβάλλει, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 28 τοις εκατό (ενώ πριν 25 χρόνια δεν ξεπερνούσε το 6 τοις εκατό) του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, η κατάχρηση των κλιματιστικών και ο μη επαρκής εξαερισμός σε κλειστά κτίρια ή αίθουσες μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρινικό επιθήλιο και κατ” επέκταση να δυσχεράνει την αναπνοή. Επίσης έχει φανεί, πως η υπερβολική χρήση κλιματιστικών μπορεί να καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τον φυσιολογικό μηχανισμό φίλτρου της ρινικής αναπνοής.
Για να μην γίνουν εχθρικά για την υγεία μας τα συστήματα κλιματισμού θα πρέπει να συντηρούνται σωστά και να τηρούνται πιστά οι εκάστοτε προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Μονοξείδιο του άνθρακα
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αν το κλιματιστικό χαλάσει, υπάρχει περίπτωση να εκλυθεί μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι δηλητηριώδες και θανατηφόρο αν ο χώρος δεν αερίζεται και οι παρευρισκόμενοι κοιμούνται. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί σε τουρίστες σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας το 2006, όταν δύο ανήλικα παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο και οι γονείς τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.
Οι ψύξεις
Είναι εξίσου συνηθισμένο φαινόμενο από την κατάχρηση του κλιματιστικού, επομένως η τοποθέτησή του θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλο σημείο ώστε να δροσίζει το δωμάτιο και να μην «χτυπά» τα άτομα. Επίσης, σοβαρό πρόβλημα στην υγεία των παρευρισκόμενων σε έναν κλιματιζόμενο χώρο προκαλεί ο καπνός του τσιγάρου και οι καρκινογόνες ουσίες που αυτός περιέχει. Αυτές ανακυκλώνονται διαρκώς στον χώρο και αν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, μπορούν να βλάψουν το αναπνευστικό σύστημα των παρευρισκόμενων, όπως ακριβώς και το παθητικό κάπνισμα.
Τι πρέπει να κάνουμε
Αλλάζετε τα φίλτρα συχνά, ανάλογα με τη χρήση τους.Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία σε λογικές τιμές (όχι στους 18 βαθμούς Κελσίου), έτσι ώστε να μη ζεσταίνεστε, αλλά ούτε και να κρυώνετε.Κλείνετε το κλιματιστικό όταν δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο. Σε αντίθεση με το τι ακούγεται για ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, αφήνετε πάντα ένα παράθυρο μισάνοιχτο στον χώρο που κλιματίζεται, έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα όταν κοιμάστε με ανοικτό κλιματιστικό.Αερίζετε συχνά τους χώρους του σπιτιού και ξεσκονίζετε τακτικά έπιπλα και υφάσματα που μπορεί να πιάσουν σκόνη. Το κλιματιστικό ανακυκλώνει τη σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών.Ποτέ μην κάθεστε εκεί που «χτυπάει» το κλιματιστικό για πολλή ώρα. Το πιθανότερο είναι την επόμενη μέρα να υποφέρετε από ψύξη, πονοκέφαλο ή μυϊκούς σπασμούς.
Πηγή: xespao

Θα μας τρελάνει ο Δήμος Κατερίνης με τις καινοτομίες του......." ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΑΣΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ "...


Αυτά είναι τα κράσπεδα που θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα στα καινούρια πεζοδρόμια της Κατερίνης,για να διαχωρίζουν το χώρο για τους πεζούς και το χώρο για τα αυτοκίνητα. 
Η φωτογραφία είναι από την πιλοτική τοποθέτησή τους στην οδό Δ. Νίκα, ωστόσο ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους, και η επαναληπτική του ημερομηνία, είναι ορισμένος για τις μέρες που διανύουμε, οπότε σύντομα και η τοποθέτησή τους. Να θυμίσουμε ότι η απόφαση για τον διαγωνισμό είχε παρθεί μειοψηφούντων των Κυριακίδη Γ., Μαλτζάρη Ι. και Νατσιού Στ. διότι διαφωνούν με την εν λόγω προμήθεια.

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο..........

Σε ιδιώτη θα ανατεθούν οι βλάβες στα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ στην Κατερίνη.

Στην ανάθεση σε ιδιώτη όσον αφορά την αποκατάσταση των βλαβών στα δίκτυα της ΔΕΥΑ μόνο για την περιοχή της Κατερίνης πρόκειται να προχωρήσει η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο φόρτο εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί να περάσει μέχρι και ένας μήνας μέχρι να αποκατασταθεί μια βλάβη και αυτό γιατί για όλο το δήμο Κατερίνης υπάρχουν μόλις τρία συνεργία, συνολικά δηλαδή έξι άτομα για να καλύψουν μια περιοχή από την Ολυμπιακή Ακτή μέχρι τον Άγιο Δημήτριο. Από την άλλη όπως εξηγεί στο Katerini- news ο πρόεδρος Αστέριος Μπουσνάκης έχουν σταματήσει να δίνονται υπερωρίες και σαββατοκύριακα στους υπαλλήλους με αποτέλεσμα ότι επισκευή κάνουν, αυτή να γίνεται εντός του 8ωαρου που εργάζονται.



«Δεν υπάρχει άλλη λύση» τονίζει ο κ. Μπουσνάκης αφού με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει κάλυψη όλο το 24ωρο όπως προβλέπεται και σπεύδει να διαψεύσει όσους θα μιλήσουν για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ. «Ως Διοίκηση της επιχείρησης και ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πιστεύουμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να ανήκει σε όλους τους πολίτες . Πρέπει να υπάρχει ο δημόσιος χαρακτήρας» υπογραμμίζει λέγοντας πως ο χαρακτήρας της ΔΕΥΑΚ δεν είναι να μπει στο χρηματιστήριο και να αυξάνει τα κέρδη της , αλλά έχοντας έσοδα να μπορεί να ανταποκριθεί στη λειτουργία και στην ανάπτυξη της προσφοράς υπηρεσιών ώστε να δίνει ότι μπορεί καλύτερο προς τους πολίτες.



Ήδη η σχετική μελέτη για τη περιοχή της Κατερίνης έχει ολοκληρωθεί και σε πρώτη φάση θα γίνει η δημοπρασία, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν μελέτες και για τις υπόλοιπες τρεις μελέτες που θα αφορούν όλο το δήμο.

Επιπλέον προς την κατεύθυνση αυτή η Επιχείρηση έχει εφοδιαστεί με GPS προκειμένου να γίνει αποτύπωση και καταγραφή όλου του δικτύου.



Παράλληλα σε περίπου 20 μέρες θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση για την προμήθεια μειωτών πίεσης στους μεγάλους αγωγούς της ύδρευσης της πόλης, έτσι ώστε να μειωθούν οι υψηλές πιέσεις των νυχτερινών ωρών που δεν υπάρχει κατανάλωση για κατά συνέπεια να μειωθούν και οι βλάβες.



Περισσότερη δουλειά, λιγότεροι εργαζόμενοι



Όπως επισημαίνει ο κ. Μπουσνάκης, η παρατεταμένη οικονομική κρίση και ο φόβος του μνημονίου, δημιούργησε ένα κύμα εξόδου από τη ΔΕΥΑΚ. Μέσα στη διετία περισσότερα από 15 άτομα έχουν φύγει στη σύνταξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΥΑ Κατερίνης είχε 110 άτομα μόνο σαν Κατερίνη και με την ενσωμάτωση των άλλων ΔΕΥΑ έχει 92 εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα προσλήψεων με 8μηνη σύμβαση, ο προγραμματισμός υπήρξε αλλά οι προσλήψεις έγιναν μετά από 2 χρόνια και αφορούν επτά άτομα.



Η τιμολογιακή πολιτική

Η τιμολογιακή πολιτική η οποία εφαρμόζεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης , έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Με βάση τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης τα οποία θα πρέπει να καλύπτονται από τα έσοδα, την εισοδηματική ικανότητα των καταναλωτών της περιοχής την παρατεταμένη οικονομική κρίση αλλά και την αρχή της ισονομίας για τους κατοίκους της ίδιας περιοχής, χωρίστηκε ο δήμος σε 3 ζώνες, στην παραλιακή ζώνη, στη ζώνη της πόλης Κατερίνης και στην ορεινή-ημιορεινή ζώνη.

«Εφαρμόσαμε ένα τιμολόγιο για κάθε ζώνη. Καταργήσαμε ότι πολύπλοκο υπήρχε, δεν υπάρχει πάγιο εκτός από την ορεινή ζώνη όπου υπάρχει εν τυπικό πάγιο 30 ευρώ και 0,18 λεπτά το κυβικό. Ότι καταναλώνεις αυτό πληρώνεις» αναφέρει ο κ. Μπουσνάκης.

Με την τιμολογιακή πολιτική σημειώθηκε μείωση της τιμής στην Κατερίνη από 16 έως 17%, και στις άλλες περιοχές περίπου στο 15%.

Τα χρέη της επιχείρησης και των δημοτών

Η οικονομική κρίση οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων είχαν ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του ποσού των οφειλετών στη ΔΕΥΑΚ. Πριν από δυο χρόνια οι οφειλές προς την επιχείρηση ήταν 3,5 εκ ευρώ και σήμερα ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για την ΔΕΥΑΚ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος η απόφαση ήταν να πληρωθούν οι προμηθευτές και στη συνέχεια οι ΔΕΗ. Έτσι οι οφειλές της; Επιχείρησης μειώθηκαν κατά επτά εκ ευρώ, με συμμάζεμα στο 70% σε ότι αφορά τις προμήθειες και τα υλικά, ενώ 2,5 εκ ευρώ είναι το χρέος στη ΔΕΗ που αφορά τις μεγάλες καταναλώσεις για βιολογικό και αντλιοστάσια.

Στα ήδη υπάρχοντα χρέη της ΔΕΥΑ Κατερίνης προστέθηκαν με την ενσωμάτωση των άλλων ΔΕΥΑ με τον Καλλικράτη άλλα 5,5 εκ ευρώ.

Νεκρός ο πρόεδρος της FIBA Europe

Rafnsson_fiba_190613Διαμονή, πλήρης διατροφή, ειδικό πακέτο ποτών από 73 Ευρώ την ημέρα το άτομο
Ο 50χρονος παράγοντας βρέθηκε νεκρός από αδιευκρίνιστα αίτια στο δωμάτιο που διέμενε σε ξενοδοχείο της Γενεύης.
Ο Ράφνσον ήταν επίσης πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισλανδίας και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής. Στην προεδρία της FIBA Europe είχε ανέλθει το 2010.
Η FIBA εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.
contra.gr